![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
Hej dziewczynki, wracam po małej nieobecności, ale przyznam szczerze że mam małą wenę na pisanie, przeziębiłam się i dopadła mnie mała depresja
![]()
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Cześć Jestem w kiepskim humorze, pogoda nie nastraja pozytywnie, na uczelni robią się mi zaległosci, a ja najchętniej wskoczyłabym pod kołdrę i spod niej nie wychodziła. Ostatnio jestem non stop głodna, ciągle coś jem zaczyna mnie to przerażać. Nie wiem już sama czy czuję ruchy maluszka czy nie. Czasami mam wrażenie, że to jest to ale za chwilę już "czuję" jelita. Zaczyna mnie to wszystko przerażać, jak ja sobie poradzę, kiedy urodzi się maleństwo. Niby to wszystko było świadomą decyzją i i ponad rok czekaliśmy żeby zacząć starania, ale szybko "zaskoczyłam" i teraz już sama nie wiem. Boję się że nie pokocham dziecka tak jak myślałam, nie będę umiała się nim zająć, nie będę wiedziała dlaczego płacze. Boję się, że będzie chore, boję się porodu i tego, że później TŻ wróci do pracy a ja zostanę sama. Nie wiem czy mam tyle cierpliwości, nie wiem czy jakoś nie skrzywdzę dziecka. Czy ktoś jeszcze ma albo może miał takie wątpliwości? Na uczelni większość myśli, że to była wpadka i jest mi przykro z tego powodu. Pobraliśmy się w kwietniu i tez nie wszyscy o tym wiedzieli i teraz pytają kiedy slub no bo dziecko w drodze, nie mam siły wszystkim tłumaczyć, że jest inaczej niż myślą. Niech mi ktoś powie jak to jest być dobrą mamą i jak mam się nią stać. Czasami miewam głupie myśli, że to był błąd że powinniśmy poczekać aż pójdę do pracy itp. Nawet moja mama myśli, że to "wpadka". Z drugiej strony mamy mieszkanie, które kończymy urządzać, TŻ mam dobrą pracę i spokojnie nas utrzyma a później postaram się znaleźć pracę i a dziecko najprawdopodobniej oddamy do żłobka choć tego kiedyś nie chciałam robić. Przepraszam musiałam się wygadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
judkama Słońce będziesz najlepszą mamą! Bo kto jak nie ty?? Ja też miałam taki etap jak ty... Dzidzia planowana i to 3 lata po slubie a jednak myśli mialam różne tak jak i ty. Do tego problemy z ciążą i ciągłe mysli że Mała może być chora, ciągły płacz. Dużo dała mi rozmowa z TŻ'tem a jeszcze więcej pierwsze kopniaczki Mai
![]() ![]() A wygadać zawsze się możesz, po to tutaj jesteśmy ![]() ![]() sevi powiedz "a sio!" depresji ![]() ![]() koralik w piatek jak wrócę do siebie obiecuję że spakuję ![]() ![]() mamz a już myślałam że jestem jakaś dziwna że mnie plecy tak bolą ![]() ![]() No i narobilas mi ochoty na pierogi ![]() Dziewczyny może któraś zechciałaby byc "dyżurującą" ![]()
![]() |
#244 | ||
Raczkowanie
|
Kamila
![]() I zzowu mi sie zniknelo – mam ostatnio wyjazdy sluzbowe i biegam na silownie ![]() ![]() Ale juz sie poprawiam i obiecuje solennie ze juz sie nie bede obijac tylko pisac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja sie boje porodu bo moja mama po urodzeniu mojej siostry byla w spiaczce przez kilka dni. Byly straszne komplikacje jakies. Na szczescie obudzila sie i wszystko jest ok, ale powiedziano jej ze nie moze miec wiecej dzieci. ![]() Ja sie teraz boje ze to samo sie moze mi przytrafic. Jestem jeszcze przed pierwszym dzidziusiem. Moja mama rodzila moja sis jak miala 30 lat. I ja planuje tez mniej wiec rodzic w tym wieku wiec troche sie boje.... ![]() Nie wiem dokladnie co sie wtedy stalo bo mama mi nie chciala opowiadac jak bylam mlodsza, no a potem temat zostal zarzucony bo wszyscy byli zdrrowi. Na pewno ja zapytam jak bede znow w Polsce w grudniu.... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do rozstepow, brzuszkow i cyckow (alez mamy goracy temat). ![]() Ja wiec stracilam juz pol biustu po tym jak schudlam 16kg, teraz znowu przytylam 6kg (wrrr ![]() ![]() Na rozstepy smaruje sie tutejszymi kremami dla ciezarnych i kremami na blizny i na razie nie jest tragicznie, chociaz dobrze tez nie. Jak juz sie rozstep raz zrobi to nie idzie sie go pozbyc, najwyzej wyblaknie. judkama, sevi u mnei tez leje ![]() ![]() Takze buziaki dla Was trzymajcie sie tez! ![]() Alez sie rozpisalam. Lo matko! A na dyzurna bym sie zglosila ale jestem ulokowna zagramanicznie chwilowo wiec sms Cie bedzie duzo kosztowal. ![]()
"Każdy jest czegoś winny, a zwłaszcza ci, którzy nie są. " ![]() — T.P., "Bogowie, Honor, Ankh-Morpork " ![]() ![]() Edytowane przez Rzodkieweczka Czas edycji: 2010-11-09 o 14:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Kamilko mogę Ci dać numer do siebie
![]() Judkama też miałam takie myśli, ale wierz mi, że to minie... taka mała kruszynka, bezbronna, jest zależna tylko od swojej mamusi, będzie Ci ufać, będzie się czuła bezpiecznie w Twoich ramionach.. oczywiście, że będziesz wiedziała dlaczego płacze, będziesz wiedziała, kiedy chce jeść, kiedy ma mokrą pieluszkę, kiedy jej smutno.. to wszystko przychodzi instynktownie... nikt nie powiedział, że będzie łatwo, bo na pewno nie będzie na początku, ale trzeba z uśmiechem na twarzy stawiać czoła przeciwnościom i gnać dalej do przodu! Zobacz, ja mam dwójkę dzieci rok po roku, wiesz jak bardzo się bałam, kiedy mąż poszedł do pracy i zostałam z nimi samiuteńka... nie miałam przy sobie mamy, teściowej.. nikogo... mąż pojechał do pracy, a ja zostałam sama z dwójką malutkich dzieci, na dodatek młodszy miał gigantyczne kolki i tylko noszenie go przynosiło mu ulgę, w tym samym czasie starszy synek też przecież chciał zjeść, napić się, pobawić, wykąpać go musiałam itd.. i wiesz co, nie taki diabeł straszny jak go malują, na początku poznawaliśmy się, próbowałam się jakoś zorganizować... najgorsze minęło, a ja teraz wolę być z dziećmi sama, niż ma mi mąż pomagać ![]() ![]() ![]() Masz wsparcie męża, masz mieszkanie, piszesz, że sytuacja finansowa też jest ok, więc pozostaje Ci wypłakać się w rękaw tżta, żeby emocje troszkę opadły, przytulić się, dotknąć brzuszka i zapewnić siebie i małą istotkę, że wszystko będzie dobrze ![]()
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Farahh no to zostałaś dyżurną hihi
![]() ![]() Rzodkieweczko no ja myślę że będzie poprawa bo jak nie to ![]() ![]() Jejku jakbym też chętnie poleciała na siłownię ![]() ![]() Dziewczyny wymusiłam wyjście z domu dziś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Judkama Nie musisz się stawać dobrą mamą, bo już nią jesteś ![]() Piszesz, że to może nie ten czas..... Wiesz, tak naprawdę żaden czas nie jest dobry na zajście w ciąże, zawsze jest coś do załatwienia, kupienia, spłacenia..... Dlatego wybrałaś idealnie ![]() Już niedługo zostaniesz mistrzynią w odgadywaniu, zaspokajaniu i opiekowaniu się Waszą istotką, a Tż będzie zachodził w głowę skąd taka tajemna i magiczna wiedza się w Tobie wzięła ![]() Na uczelni niech sobie gadają, a co oni tam mogą o Tobie wiedzieć. Głowa do góry ![]() Zgadzam się w 100% z tym co napisała Farahh Jak mój Tż jest z nami w domu........ to wtedy po prostu mam 3 dzieci pod opieką..... do popołudnia chodzę w piżamie.... i nigdy nie mogę się z niczym wyrobić ![]() Jak jestem z nimi sama to okna i podłogi błyszczą, spacer zaliczony, jest malowanie farbkami, obiadek, czas na wizaż ![]() ![]() Pisząc to przypomniałam sobie początki z dwójką małych dzieci.... Oj zdarzało się popłakać, zdenerwować.... i w oknie czekać na Tż aż wróci z pracy!!! Potem najgorszy był bunt 2latka...brrr...brrr.... Rzodkieweczka, sevi Proszę nie znikać na tak długo ![]() 22Kamila22 cieszę się, że mamy dyżurną położną ![]() i że będziemy na bieżąco ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
O, ale się dziś rozpisałyście!
Judkama ![]() ![]() 22Kamila22 pochwal się wózkiem ![]() Rzodkieweczka nie chce się tu wymądrzać, ale nie przesadź z odchudzaniem przed starankami. Powiem Ci z własnego doświadczenia, że nie mogłam zajść w ciążę dość długo, wszystkie badania miałam ok. w końcu lekarz kazał mi trochę przytyć (46 kg, 167cm) i być może to był zbieg okoliczności, nie twierdze że nie, ale jak przytyłam to się dość szybko udało. Przekroczenie magicznych 50 kg. zdziałało cuda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
Hello!
Ale pogoda okropna u mnie... znowu cały dzień z maluchami w domu ![]() Idę zrobić sobie herbatkę ![]() Miłego Dnia!
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
Witam Kochane
![]() Za nami ciężka noc ![]() ![]() judkama, mamz wóżek mam taki jak na tej aukcji: http://allegro.pl/tako-jumper-x-mine...204992426.html. Mam kolor szaro-różowo-biały który na zdjęciu wygląda paskudnie ![]() ![]() ![]() ![]() koralik ja też się ciesze bo dzięki Farahh będę z wami w kontakcie nawet będąc w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- judkama aha kola mam inne niż na zdjęciu ![]() ![]()
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
22Kamila22 wózeczek ładniutki
![]() ![]() Zmykaj do łóżeczka i odeśpij nockę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Coś tam wczoraj pisałam, że u mnie zapanował stary porządek dnia............już nieaktualne ![]() W nocy Nikoś obudził się i poinformował nas, że boli go ucho ![]() Dałam mu coś przeciwbólowego i do rana spał. Do przedszkola oczywiście nie poszedł. Niby siedzi w łóżku, parę razy wspomniał że coś tam czuje takiego dziwnego w uchu. Apetyt mu dopisuje. Na śniadanie : 3jaja na twardo, bułka z szynką + duży kubek herbaty (właśnie kończy pałaszować to królewskie śniadanko podane do wyrka). I tak się zastanawiam co tam się może dziać!?! Jak ja byłam mała i bolało mnie ucho to strasznie płakałam..... 22Kamila22 super wózeczek. Gust mam podobnie jak mamz ![]() Farahh u mnie też pogoda do kitu ![]() Przy Nikosia uchu i Natalki antybiotyku nawet nie myślimy o spacerku ![]() Czuję, że wynudzimy się dziś trochę.... jakiś taki szary, bury i leniwy ten dzień... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A swoją drogą nie wyobrażałam sobie że 4-latek może mieć taki apetyt ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
Bardzo sie cieszę że jak to nazywa mój TŻ "fura na alumach" Mai sie wam podoba
![]() ![]() koralik łoo ja teraz jem dużo ale tak jak napisała mamz, nie pobiłabym Twojego synka ![]() ![]() mamz kurcze odeśpię chyba dopiero w nocy bo non stop ktoś przychodzi w odwiedziny do mnie jak jestem u rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koralik czasami uszko boli od wcześniejszego kataru, mój chrześniak niestety często miał z tym problem ale faktycznie mogło go też troszeczkę zawiać ale ważne że ma apetyt ![]() Dziewczyny jak zapatrujecie na używane ciuszki dla dzieci niekoniecznie od znajomych czy rodziny a z lumpków? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
judkama ja dla takiej nowo narodzonej kruszynki nie kupiłabym ciuszków z lumpeksu, ale już dla takiego 4 miesięcznego i więcej to owszem, czemu nie, pod warunkiem, że byłyby jakościowo dobre, wyprałabym, wyprasowała i ok
![]() ![]() koralik a może mały ma zapalenie uszka po tym katarku? może skonsultuj się z pediatrą, jeśli nadal będzie narzekał na ból, bo ucho to boli strasznie, a co dopiero takie małe dziecko. ![]() ![]() Kamilko wózek bardzo ładny, pewnie już oczyma wyobraźni widzisz w nim Maję ![]() http://www.bangla.babyonline.pl/wozk...sycot-p768.htm no i byłam bardzo niezadowolona ![]() ![]() ![]() ja mieszkam na parterze, więc nie muszę się nadźwigać, ale jak urodził się pierwszy synek to mieszkaliśmy jeszcze na wynajmowanym mieszkaniu na 4 piętrze ![]() ![]()
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
22Kamila22 a nie masz możliwości zostawienia wózka na dole? Ja tak zostawiam, oczywiście przypinam i póki co jeszcze nikt się nie połakomił. Gdybym trzymała wózek w domu nie miała bym szans wyjść z Ewcią na spacer jak jestem sama, a zazwyczaj jestem sama w porze spacerowej.
Judkama Ja osobiście nie kupuje ubranek z lumpeksów i to nie dlatego że śpię na forsie, tylko jakoś tak nie mam przekonania. Mam sporo ciuszków używanych od znajomych, więc tu wiem kto w nich chodził, ale lumpeksy jakoś do mnie nie przemawiają ![]() Farahh byłaś w stanie udźwignąć wózek z dzieckiem i zakupami za jednym zamachem????? Kurcze, kobiety jednak są silniejsze niż się to powszechnie wydaje ![]() Edytowane przez mamz Czas edycji: 2010-11-10 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
mamz raczej "wciągałam" wózek niż wnosiłam... jakoś trzeba było sobie radzić... teraz mieszkam na osiedlu, gdzie nie boję się wózka zostawić na dole przy drzwiach wejściowych, zostaje nawet na noc i nie tylko mój, bo i dwóch sąsiadek, mamy dość duży korytarz na dole i nikt nigdy nie ukradł..
![]() |
#261 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A wiecie jaki jest drobniutki. Sama nie wiem gdzie on to mieści ![]() Cytat:
Od popołudnia ani razu nie wspomniał, że coś go boli... ![]() Judkama UWIELBIAM LUMPEKSY!!! Mam dwa w których jestem stałą bywalczynią. Ciuszki dla dzieci są REWELACYJNE! Sklepy odzieżowe dla dzieci znam od podszewki i te z drogimi butami i torebkami też.... Nie są warte swojej ceny ![]() Allegro to też jeden wielki lumpeks.Wiele osób zaopatruje się w towar w hurtowniach z używaną odzieżą a potem wystawia go na aukcję. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |||
Raczkowanie
|
cześć dziewuszki
![]() Wózeczki pierwsza klasa ![]() Cytat:
![]() ![]() A ważyłam jeszcze w styczniu 63! (mój mąz i jego chipsy, frytki i czekoladki.... oj ja słaba jestem ![]() Cytat:
![]() ![]() ale mam nadzieję wrócić do Polski jak będę w ciaży ![]() Lumpeksy - super sprawa! Ja też się zaopatrywałam jeszcze w PL i tu też kupuję. Oczywiście bardzo się przyglądam jakości i zawsze dokładnie piorę ubranka. Jak się wie jak szukać to można perełki wynależć i dużo ciuszków naprawdę doberej jakości. A potem mi moja mamuś kochana skraca, dopasowuje, wydłuża itd... Wiec mam całkeim dobrze. O ubranka dla malutkiej dzidzi to bym się nie martwiła. Moja przyjacióła kupiła tylko troszkę a resztę przynoisli goście w prezencie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
"Każdy jest czegoś winny, a zwłaszcza ci, którzy nie są. " ![]() — T.P., "Bogowie, Honor, Ankh-Morpork " ![]() ![]() Edytowane przez Rzodkieweczka Czas edycji: 2010-11-10 o 18:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Zaglądam i czytam Was na bieżąco, ale chodzę tak senna, że w zasadzie przychodzę z pracy, jem i śpię ![]() ![]() Dobrze sobie poczytać o wózkach, przynajmniej w przyszłości będziemy wiedzieli co mamy wybrać ![]() A poza tym wiecie co ? Chciałabym już mieć widoczny brzuszek Szczupła jestem więc mam nadzieje, że szybko się pojawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
Rzodkieweczko ja też kupuję czasami na Allegro
![]() Napisałam o tym dlatego, bo czasami słyszę "o matko, nie no lumpeks odpada, nigdy....itd a na Allegro owszem, czemu nie ![]() Oj masz rację w lumpkach można upolować niezłe perełki no i trzeba umieć szukać ![]() A do tego mam dużo ciuszków z postaciami z bajek. U nas rządzą Dora, ciuchcia Tomek, Bob Budowniczy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Co do lumpków to macie rację: właśnie trzeba wiedzieć jak szukać, żeby coś znaleźć. bo ja albo nie posiadam tej wiedzy, albo u nas te lumpeksy są do
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Rozeznanie
|
kaja_so wpisałam Cię na listę
![]() znam osobiście dziewczynę, która zaopatruje się w lumpku i później wystawia rzeczy na allegro, reklamuje je magicznym słówkiem: NEXT dla chłopczyka(albo dziewczynki), prawie jak nowe, z Anglii, mało używane itd... wiecie jaką ona kasę trzepie ![]() obejrzałam Tap Madl ![]() ![]() Do jutra!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Witam czwartkowo
![]() Wczoraj nie miałam zbyt wiele czasu żeby pisać bo TŻ skończył malowanie u nas w mieszkaniu i przyjechał tutaj do nas, więc wieczór spędziliśmy we trójkę ![]() ![]() ![]() Zmalowana gwarantuję że na końcówce będziesz marzyła zeby ten brzuś był mniejszy ![]() ![]() Rzodkieweczko no to jakaś strzelba w rękę i zaczniesz handlować dziczyzną ![]() ![]() mamz niestety takiej opcji z wózkiem nie ma bo mam bardzo "ciekawego" sąsiada nad nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do lumpków to byłam kilka razy ale nic nie udalo mi się fajnego znaleźć i się zniechęciłam ![]() ![]() U mnie a raczej u rodziców od rana pieczenie cias (mmm pachnie cudnie), gotowanie warzyw na sałatki, krojenie.. Taka super atmosfera.. Jutro schodzą się goście na imieniny mamy ![]()
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() My dopiero wstaliśmy ![]() ![]() Tż dziś w pracy ![]() Musimy się szybko ogarnąć i zacząć piec ROGALE, bo moja druga połówka obchodzi dziś imieninki. 22Kamila22 życzę przyjemnej wizyty w szpitalu Buziaczek dla Majuni ![]() Farahh Małemu wszystko przejdzie!!!! Tylko potrzeba czasu, cierpliwości........ Mnie najbardziej wkurzały w takich sytuacjach komentarze.... "może do psychologa" , "albo może trzeba dać coś na uspokojenie ![]() Tymczasem takie zachowania dzieci świadczą o prawidłowym rozwoju malucha i jego inteligencji. Teraz mój synek już nie przypomina zbuntowanego, krzyczącego " nie, nie, nie "i tupiącego małego potworka. Świetnie radzi sobie z emocjami, potrafi mówić co czuje, kontrolować złość... Jestem z niego bardzo dumna ![]() Farahh jestem z Tobą i dodaje Tobie siły ![]() Zajrzę do Was popołudniu!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() W końcu wolny dzień. ![]() Dzisiaj mam zamiar zrobić naleśniki z jabłkami i brzoskwiniami, polane bitą śmietaną ![]() ![]() Co do lumpków, to powiem że jestem prawdziwą maniaczką ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.