Matura 2011 - część IV - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-13, 10:30   #241
AjcCc
Zadomowienie

Dot.: Matura 2011 - część IV

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
a bo komuś to ja mogę grzebać ;D tak samo jak pobierać krew czy walić dożylne - byle nie mnie
Myślałam, żę chcesz bać się samej siebie

Zastanawiałam się, czy nie zrobić w te wakacje kursu na instruktora nauki jazdy, ale sprwadziłam w necie wymagania i będę mogła zacząć dopiero w przyszłym roku więc pewnie nigdy tego już nie zrobię :p

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:33   #242
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
Myślałam, żę chcesz bać się samej siebie

Zastanawiałam się, czy nie zrobić w te wakacje kursu na instruktora nauki jazdy, ale sprwadziłam w necie wymagania i będę mogła zacząć dopiero w przyszłym roku więc pewnie nigdy tego już nie zrobię :p
też kiedyś o tym myślałam, ale musi minąć bodajże 3 lata od zdania prawka, nie? To trochę sobie poczekam
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:39   #243
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
też kiedyś o tym myślałam, ale musi minąć bodajże 3 lata od zdania prawka, nie? To trochę sobie poczekam
no własnie 3 lata, a wydawało mi się, że muszą minąć tylko 2.
wydaje mi się, że jak pójdę na te studia, na które planuję iść to kursu już nie zrobię, bo to jednak inne dziedziny, a wolę się rozwijać konkretnie w tej jednej. chociaż taki papierek może się przydać "niewiadomo, gdzie nas życie poniesie, dzisiaj tu, jutro inny melanż"

Stary 2010-11-13, 10:41   #244
alice333
Rozeznanie

Cytat:
a bo komuś to ja mogę grzebać ;D tak samo jak pobierać krew czy walić dożylne - byle nie mnie
Ja też mogłabym grzebać, ale nie mam nic przeciwko jak mi to robią. Zawsze się patrzę. Do dentysty nic nie mam, dla mnie nie jest straszny.

O 12 muszę zacząć się uczyć więc na razie zmykam do mopa i odkurzacza
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:42   #245
wera921
Raczkowanie

Hej
ja właśnie wstałam mam strasznego kaca po wczorajszej 18tce nie wiem jak ja się ogarnę z tymi wszystkimi lekcjami i sprzątaniem.
Cytat:
Ambitnie Od kiedy masz prawko? Ja dopiero muszę się zebrać i znaleźć trochę czasu żeby zrobić prawo jazdy, ale z moimi wybitnymi umiejętnościami to pewnie zdam za 20razem
wera921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:47   #246
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
no własnie 3 lata, a wydawało mi się, że muszą minąć tylko 2.
wydaje mi się, że jak pójdę na te studia, na które planuję iść to kursu już nie zrobię, bo to jednak inne dziedziny, a wolę się rozwijać konkretnie w tej jednej. chociaż taki papierek może się przydać "niewiadomo, gdzie nas życie poniesie, dzisiaj tu, jutro inny melanż"
jeśli będę miała pieniądze na kurs i odrobinę czasu to zrobię. zawsze się może przydać i ładnie w CV wygląda (moja koleżanka robi wszystkie możliwe kursy i żongluje pracą jak jej się podoba )
Stary 2010-11-13, 10:50   #247
monakaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katalonkaaa Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Wy to robicie że umiecie tak długo w nocy siedzieć nigdy nie udało mi się dotrwać z nauką do 1 , a szkoda :/ jakie macie sposoby?

Ja zaraz lecę na korki na chemii miłego poranka ;*
wczoraj pół dnia się obikjaam więc w nocy nadrabiałam ...

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
dzień dobry
spałam 4 godz ;| usnę dziś na fotelu dentystycznym

Adus_ - co jest?

Katalonkaa - kawa o 21 no, do 1.15 pisałam opisy z angielskiego, potem jeszcze oglądałam cougar town

też się żegnam, bo zaraz jadę do dentysty, potem mam angielski, więc wrócę koło południa.
miłego dnia
dokładnie mocna kawa+mocna herbata, albo zielona i świadopmośc że MUSZE TO DZIŚ ZROBIIC ;D

wróciłam z korków, lece na zakup[y a potem mata gera niemiec angol... ;/;/;/

DAM RADE /DAMY ;D MUSZE ;PMusimy ^^

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 10:51   #248
insgeheim
Raczkowanie

GG do insgeheim

Cytat:
jeśli będę miała pieniądze na kurs i odrobinę czasu to zrobię. zawsze się może przydać i ładnie w CV wygląda (moja koleżanka robi wszystkie możliwe kursy i żongluje pracą jak jej się podoba )
ja mam prawko, właśnie po to, żeby na wakacje po maturze załapać się do jakiejś pracy, a z prawkiem zawsze łatwiej

23.08.2010 prawko :
położnictwo AMwroc
insgeheim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 10:55   #249
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
tak też można ale ja już jestem zdecydowana, gdzie chcę pracować, oprócz tej głównej biorę pod uwagę jeszcze tylko dwie opcje, ale wszystkie związane z budownictwem, więc instruktor nauki jazdy średnio pasuje ale jak będę miała czas to kiedyś zrobię dla samej siebie ; )

Cytat:
Napisane przez wera921 Pokaż wiadomość
Ambitnie Od kiedy masz prawko? Ja dopiero muszę się zebrać i znaleźć trochę czasu żeby zrobić prawo jazdy, ale z moimi wybitnymi umiejętnościami to pewnie zdam za 20razem
Od czerwca 2009
na egzaminie liczy się przede wszystkim szczęście. Mój TŻ jeździ lepiej niż ja, ja zdałam za pierwszym razem, on za drugim. Znajoma z klasy zdała za 4, raz jechałam z nią samochodem i nigdy więcej
Po moich znajomych wiem, że nie ma reguły na to, że dobry kierowca zda wcześniej niż ten zły ; )

Stary 2010-11-13, 11:01   #250
whiskey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Adus_ Pokaż wiadomość
whiskey- powiedzmy, że niektórzy nie potrafią nie wtrącać nosa w nieswoje sprawy i zaakceptować tego, że jak dziewczyna spotyka się z chłopakiem to to nie musi być miłość rodem z 'przeminęło z wiatrem'- "bo ty za mało się starasz i dlatego tak jest!!!' =.=' No nic, zdenerwowałam się lekko, tym bardziej, że pół knajpy zaczęło gadać 'dlaczego się za niego nie weźmiesz?!' . Przepraszam, musiałam to napisać, chociaż skróconą wersję ;P.
Dentysta
ah, też tego nie lubię jak ktoś się wtrąca :| a ludzie lubią robić to często, ja jakoś lubię zajmować się sama sobą

jestem po dentyście - oczywiście znieczulenie było ale nawet minęło mi szybko to okropne uczucie po znieczuleniu

mnie jakoś nie ciągnie do prawka... nigdy nie jeździłam samochodem, nawet mnie specjalnie nie interesuje jak się zmienia biegi etc
najchętniej bym nie zdawała.

odkąd cię poznałam, noszę w kieszeni szminkę.

blog.
whiskey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 11:06   #251
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez whiskey Pokaż wiadomość
mnie jakoś nie ciągnie do prawka... nigdy nie jeździłam samochodem, nawet mnie specjalnie nie interesuje jak się zmienia biegi etc
najchętniej bym nie zdawała.
bo w Polsce mamy chory system. Dochodzi do tego, że posiadanie wykształcenia wyższego, prawa jazdy i znajomość języków obcych to konieczność nie tylko zawodowa, ale po prostu społeczna

Stary 2010-11-13, 11:11   #252
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
bo w Polsce mamy chory system. Dochodzi do tego, że posiadanie wykształcenia wyższego, prawa jazdy i znajomość języków obcych to konieczność nie tylko zawodowa, ale po prostu społeczna
dokładnie... bez tego jesteś nikim, nawet żeby być sprzątaczką musisz mieć wykształcenie -.-
Stary 2010-11-13, 11:15   #253
_Balba_
Rozeznanie

Ooooo nowa część! Boże ile mnie ominęło! :<< Kompletnie nie mam czasu do Was zaglądać.:<
/study at the University of Economics/
_Balba_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 11:16   #254
Lavi92
Zakorzenienie

Ja też nie mam prawka i jakoś mnie nie ciągnie bo się boje.
Jest to baardzo przydatne ale tego lęku nie przezwyciężę. Moooooże kiedyś
Stary 2010-11-13, 11:20   #255
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie... bez tego jesteś nikim, nawet żeby być sprzątaczką musisz mieć wykształcenie -.-
to jest po prostu chore.
Mechanik ma naprawiać samochód, niekoniecznie mówiąc przy tym po angielsku czy niemiecku

Cytat:
Napisane przez _Balba_ Pokaż wiadomość
Ooooo nowa część! Boże ile mnie ominęło! :<< Kompletnie nie mam czasu do Was zaglądać.:<
Balbuś ;*

Stary 2010-11-13, 11:52   #256
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

polecicie coś z ćwiczeniami gramatycznymi z ang? ;>
Stary 2010-11-13, 11:54   #257
Jamajka007
Zakorzenienie

hej

Widzę, że poruszyłyście ten cudowny temat o wykształceniu.
Dla mnie to chore.. z tego co słyszę, ludzie za granicą wcale nie są nie wiadomo jak dobrze wykształceni, a mają dobre stanowiska. Tymczasem w moim mieście w szkołach można znaleźć sprzątaczki po studiach

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 12:00   #258
Lavi92
Zakorzenienie

ang.pl ^^ lubie robić ćwiczenia z tej strony.
A dziś odkryłam książki do angielskiego mojej siostry z Longmana na poziomie upper- intermediate Ciekawe czy coś zrozumiem, a powinnam ^^

Stary 2010-11-13, 12:07   #259
myfeczka
Raczkowanie

Dzień dobry

Ile Wy spamujecie? Trudno za Wami nadążyć, ale wszystko przeczytałam Spróbuję odpowiedzieć na to, co pamiętam
Na studniówkę wpłaciłam zaliczkę, ale nie wiem czy pójdę. Znajomi przekonują, ale.. Jeżeli pójdę, to sama. TŻ brak, a po doświadczeniach połowinkowych nie będę płacić 200 zł za byle jakiego partnera z łapanki, o nie

Prawo jazdy mam od sierpnia Już od dziecka wiedziałam, że pójdę na kurs z własnej woli. Tato i brat zarazili pasją

Ja również zastanawiam się nad zmianą tematu na prezentację

Co do kompleksów to nie będę podawać liczby, bo jestem jednym, wielkim, chodzącym kompleksem. Niestety grupa rówieśnicza potrafi dokopać. I choć wydarzenie miało miejsce jeszcze w podstawówce, wpłynęło na to, jaka teraz jestem. Wiem, że bez pomocy psychologa się nie obędzie, ale rodzice twierdzą "sama sobie poradzisz, a chodzić do psychologa to wstyd" Podejście średniowieczne, ale cóż.. Czekam, aż się wyprowadzę na studia, wtedy zapiszę się na wizytę.
Przepraszam, że tak smęcę i zanudzam, ale komuś trzeba się wygadać.

Na studia na pewno się wyprowadzam. Jedno miasto studenckie mam 40 km, więc na upartego mogłabym dojeżdżać, ale nie mam ochoty tłuc się autobusami co najmniej 4 godziny dziennie.
Co do kierunku, nie mam pojęcia na co iść Na pytania odpowiadam, że idę na uniwersytet medyczny, ale kierunek pozostaje dla mnie zagadką. Będę myśleć po maturze

Po maturze mam zamiar pracować na wakacjach, ale nie wiem, czy znajdę coś sensownego. Jak nie, to zostają borówki, które latem zbierają wszyscy z okolicy

I podziwiam Was za naukę. U mnie mobilizacji zero.

Życzę miłego dnia Mój niestety nie będzie miły, bo przyjeżdża do mnie chrzestna z córkami, więc z mojego pokoju zostanie pobojowisko. No nic, damy radę
myfeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 12:24   #260
MadlenK
Rozeznanie

A ja rano kupiłam potrzebne składniki na planowaną pizze, teraz sprzątam i chwilka przerwy na wizaż Zaraz zmykam kończyć, potem nauka a po południu zabiorę się z mamą za robienie tej pizzy.
Zobaczymy co z tego wyjdzie...
MadlenK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 13:52   #261
Bziu
Zakorzenienie

Cześć piękne
witam wszystkie nowe

Cytat:
mrrrr, bęęęędzie gorrrrąco [przepraszam, nie mogłam się powstrzymać ]
oj było było zwłaszcza że zamiast Janka był Anzelm-staruszek z baranią czapką na głowie

zaraz biorę się za sprzątanie i do nauki.

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:01   #262
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez Bziu Pokaż wiadomość
Cześć piękne
witam wszystkie nowe

oj było było zwłaszcza że zamiast Janka był Anzelm-staruszek z baranią czapką na głowie

zaraz biorę się za sprzątanie i do nauki.
poszalałaś

a ja pół dnia czytam Konstytucję i robię z niej notatki na sprawdzian -.-
Stary 2010-11-13, 14:23   #263
Flossy15
Rozeznanie

Jeśli chodzi prawo jazdy to ja przemilczę osobiste zdanie, jak się w mojej okolicy zdaje. Dodam tylko, że AjcCc ma rację, to że ktoś zdał za pierwszym razem niekoniecznie znaczy, że umie jeździć, bo tego w 30 godzin nie da się wyuczyć idealnie. Zresztą jedni oblewają za coś, na co drudzy by w ogóle uwagi nie zwrócili. Mam za sobą 3 egzaminy, moim zdaniem ostatniego nie powinnam oblać, nawet mi facet nie napisał na tej kartce za co mnie nie przepuścił.

Strasznie boli mnie głowa, wróciłam z korków i nadal mam mętlik w głowie bo nie wiem czy zdawać na maturze geografię. Oprócz niej zdaję WOS, j.polski i angielski rozszerzone. Angielski zdaję bo go lubię i chciałabym wyjechać sobie kiedyś gdzieś. Jak mi źle pójdzie polski, bo wiadomo, że to jest loteria to zostanę z Wos em tylko a jest mi potrzebny drugi przedmiot na stosunki międzynarodowe, mam do wyboru historię i geografię, oczywiste, że pierwszego z wymienionych przedmiotów nie biorę nawet pod uwagę, bo to niemożliwe żebym się tego nauczyła wszystkiego, więc zostaje geografia. Jest jeden problem: umiem z niej malutko, a zależy mi tylko na rozszerzeniu, więc powinnam się wziąć za nią, ale nie wiem czy jest sens, czy nadrobię materiał w 5 miesięcy, który ludzie opanowują w ciągu 3 lat nauki. Z wiedzą o społeczeństwie też tak sobie, dużo się jeszcze muszę nauczyć więc sama nie wiem. Z jednej strony po cóż brać tyle przedmiotów i z żadnego dobrze nie zdać matury, a z drugiej kierunek na wymarzonej uczelni odpada (bo tam jest potrzebna geografia). Gdybym miała gwarancję, że z tym polskim będzie dobrze, ale jak dadzą wiersze to ja leżę. Rozpisałam się, ale już i tak mam mętlik w głowie.

Edytowane przez Flossy15
Czas edycji: 2010-11-13 o 14:25
Flossy15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 14:35   #264
insgeheim
Raczkowanie

GG do insgeheim

czy z waszymi studniówkami też jest tyle zamieszania?
u mnie jakieś matki się pokłóciły, nagle nie wiadomo po co będzie pięciu kamerzystów (dla każdej klasy po jednym), chcieliśmy DJ takich, co byli na półmetku, a za to mamy jakąś dziadowską orkiestrę, na którą nikt nie głosował, miały być 4 firmy kateringowe do wyboru, przy czym będzie ta sama co rok temu, czyli jedna wielka lipa.
my robimy co możemy, żeby było inaczej, a wszyscy mają to szeroko i głęboko ;/ aż odechciewa mi się iść

23.08.2010 prawko :
położnictwo AMwroc
insgeheim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 14:56   #265
Flossy15
Rozeznanie

Ja nie idę, nie mam żadnego dobrego przyjaciela z kim mogłabym iść, a wiadomo z kimś z łapanki nie chce, tym bardziej, że na pewno nie bawiłabym się dobrze z nieznajomym (albo z osobą, którą krótko znam), czułabym się skrępowana. Po drugie będzie mało kamerzystów, więc na pewno nie zobaczę się na filmie gdyż nie leży w mojej naturze pchać się komuś przed kamerę, a tak to po co mi film z obcymi ludźmi czy "kawałkiem mnie". Po trzecie mam głupią klasę, żebyście widziały co oni robią z czołówką, najlepsze role mają "gwiazdy" [kilka "popularnych i fajnych" osób] a reszta będzie robić za popychadła. Miło. O wspólnej imprezie nie ma co marzyć, zapewne wszyscy się podzielą jak to bywa najczęściej. Po czwarte z sukienką, fryzjerem i innymi pierdołami wyjdzie z tysiąc złotych, co dla mnie to dużo jak na jedną noc i perspektywę tak "wystrzałowej" imprezy, że wolę dołożyć tę pieniądze na coś lepszego. Zresztą ja nie umiem kłamać a tu trzeba będzie robić cały czas dobrą minę do złej gry, jak się mawia. Byłam na półmetku w tamtym roku, więc wiem i nie chcę znowu tego powtarzać.
Na początku były kłótnie o kamerzystów, bo miał być jeden na całą szkołę i rodzice się mieszali, jest niedużo osób, które się w to angażują, a reszcie to brzydko mówiąc wisi.

Edytowane przez Flossy15
Czas edycji: 2010-11-13 o 14:58
Flossy15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 15:08   #266
AjcCc
Zadomowienie

Błagam was, skończcie już temat studniówki. Był gdzieś osobny temat o tym, tam można pogadać. Nie wiem jak niektórym, ale mnie już mdli od ciągle tego ciągle powracającego tematu.

Stary 2010-11-13, 15:15   #267
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Błagam was, skończcie już temat studniówki. Był gdzieś osobny temat o tym, tam można pogadać. Nie wiem jak niektórym, ale mnie już mdli od ciągle tego ciągle powracającego tematu.
Dlatego zapraszam do naszego wątku studniówkowego
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=455186

Jak tam Wam dzień mija? Bo ja jak na razie się obijam..

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-13, 15:18   #268
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Dlatego zapraszam do naszego wątku studniówkowego
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=455186
Właśnie o ten wątek mi chodziło

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Jak tam Wam dzień mija? Bo ja jak na razie się obijam..
Posiedziałam trochę nad niemieckim, na nic innego nie miałam siły. Niedługo wychodzę ; )

Stary 2010-11-13, 15:22   #269
shelbey
Raczkowanie

Ja dziś spędziłam jakieś 3 h nad historią, jakąś godz nad WOS-em, ale jutro się za niego porządnie wezmę, nauczyłam się słówek z ang na kartkówkę, a na jutro zostaje mi WOS (nauka na spr) i matma (jakieś logarytmy itd - spr). Dziś jak wrócę to zmęczę tylko streszczenie Ludzi Bezdomnych i idę spać

a Teraz Miłej Soboty Życzę;*
shelbey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-13, 15:36   #270
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flossy15 Pokaż wiadomość
Strasznie boli mnie głowa, wróciłam z korków i nadal mam mętlik w głowie bo nie wiem czy zdawać na maturze geografię. Oprócz niej zdaję WOS, j.polski i angielski rozszerzone. Angielski zdaję bo go lubię i chciałabym wyjechać sobie kiedyś gdzieś. Jak mi źle pójdzie polski, bo wiadomo, że to jest loteria to zostanę z Wos em tylko a jest mi potrzebny drugi przedmiot na stosunki międzynarodowe, mam do wyboru historię i geografię, oczywiste, że pierwszego z wymienionych przedmiotów nie biorę nawet pod uwagę, bo to niemożliwe żebym się tego nauczyła wszystkiego, więc zostaje geografia. Jest jeden problem: umiem z niej malutko, a zależy mi tylko na rozszerzeniu, więc powinnam się wziąć za nią, ale nie wiem czy jest sens, czy nadrobię materiał w 5 miesięcy, który ludzie opanowują w ciągu 3 lat nauki. Z wiedzą o społeczeństwie też tak sobie, dużo się jeszcze muszę nauczyć więc sama nie wiem. Z jednej strony po cóż brać tyle przedmiotów i z żadnego dobrze nie zdać matury, a z drugiej kierunek na wymarzonej uczelni odpada (bo tam jest potrzebna geografia). Gdybym miała gwarancję, że z tym polskim będzie dobrze, ale jak dadzą wiersze to ja leżę. Rozpisałam się, ale już i tak mam mętlik w głowie.
nie martw się tą geografią, jeżeli się na nią zdecydujesz a najlepiej byłoby jak najszybciej to spokojnie dasz radę, zależy też jakiego wyniku oczekujesz, powiem Ci że ja np miałam geo w 1 i 2 kl ale to tak marnie że szkoda gadać. Wzięłam się do nauki we wakacje i przez 3 miesiące przerobiłam całą fizyczną. Teraz robię eko-społ tylko trzeba się przyłożyć. No ale ja tylko geo zdaję na R i nie mam innego obciążenia większego.
Ja mam podobnie bo na jeden kierunek głównie geo i mat +ang a na drugi geo i ang i nie wiem czy brać się za ang czy za mat ale próbuje to jakoś pogodzić.
A najlepiej to weź arkusz zeszłorocznej matury z geo R i zrób go i zobacz jaki będziesz miała wynik, a nuż nie jest tak źle z Twoją gejcą i wystarczy się poduczyć ocś poprzypominać?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Dopiero skończyłam sprzątać, bo zachciało mi się przemeblowania

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości