![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Matura 2011 - część IV
Cytat:
![]() Zastanawiałam się, czy nie zrobić w te wakacje kursu na instruktora nauki jazdy, ale sprwadziłam w necie wymagania i będę mogła zacząć dopiero w przyszłym roku ![]()
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że jak pójdę na te studia, na które planuję iść to kursu już nie zrobię, bo to jednak inne dziedziny, a wolę się rozwijać konkretnie w tej jednej. chociaż taki papierek może się przydać "niewiadomo, gdzie nas życie poniesie, dzisiaj tu, jutro inny melanż" ![]() ![]()
![]() |
#244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O 12 muszę zacząć się uczyć więc na razie zmykam do mopa i odkurzacza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ja właśnie wstałam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
wróciłam z korków, lece na zakup[y a potem mata gera niemiec angol... ;/;/;/ DAM RADE /DAMY ;D MUSZE ;PMusimy ^^
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
ja mam prawko, właśnie po to, żeby na wakacje po maturze załapać się do jakiejś pracy, a z prawkiem zawsze łatwiej
#249 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() na egzaminie liczy się przede wszystkim szczęście. Mój TŻ jeździ lepiej niż ja, ja zdałam za pierwszym razem, on za drugim. Znajoma z klasy zdała za 4, raz jechałam z nią samochodem i nigdy więcej ![]() Po moich znajomych wiem, że nie ma reguły na to, że dobry kierowca zda wcześniej niż ten zły ; )
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jestem po dentyście - oczywiście znieczulenie było ![]() ![]() mnie jakoś nie ciągnie do prawka... nigdy nie jeździłam samochodem, nawet mnie specjalnie nie interesuje jak się zmienia biegi etc najchętniej bym nie zdawała.
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
dokładnie... bez tego jesteś nikim, nawet żeby być sprzątaczką musisz mieć wykształcenie -.-
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
Ooooo nowa część! Boże ile mnie ominęło! :<< Kompletnie nie mam czasu do Was zaglądać.:<
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam prawka i jakoś mnie nie ciągnie bo się boje.
![]() Jest to baardzo przydatne ale tego lęku nie przezwyciężę. Moooooże kiedyś ![]()
![]() |
#255 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mechanik ma naprawiać samochód, niekoniecznie mówiąc przy tym po angielsku czy niemiecku ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
polecicie coś z ćwiczeniami gramatycznymi z ang? ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Widzę, że poruszyłyście ten cudowny temat o wykształceniu. Dla mnie to chore.. z tego co słyszę, ludzie za granicą wcale nie są nie wiadomo jak dobrze wykształceni, a mają dobre stanowiska. Tymczasem w moim mieście w szkołach można znaleźć sprzątaczki po studiach ![]()
#258 |
Zakorzenienie
|
ang.pl ^^ lubie robić ćwiczenia z tej strony.
A dziś odkryłam książki do angielskiego mojej siostry z Longmana na poziomie upper- intermediate ![]()
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ile Wy spamujecie? Trudno za Wami nadążyć, ale wszystko przeczytałam ![]() ![]() Na studniówkę wpłaciłam zaliczkę, ale nie wiem czy pójdę. Znajomi przekonują, ale.. ![]() ![]() Prawo jazdy mam od sierpnia ![]() ![]() Ja również zastanawiam się nad zmianą tematu na prezentację ![]() Co do kompleksów to nie będę podawać liczby, bo jestem jednym, wielkim, chodzącym kompleksem. Niestety grupa rówieśnicza potrafi dokopać. I choć wydarzenie miało miejsce jeszcze w podstawówce, wpłynęło na to, jaka teraz jestem. Wiem, że bez pomocy psychologa się nie obędzie, ale rodzice twierdzą "sama sobie poradzisz, a chodzić do psychologa to wstyd" ![]() Przepraszam, że tak smęcę i zanudzam, ale komuś trzeba się wygadać. Na studia na pewno się wyprowadzam. ![]() ![]() Co do kierunku, nie mam pojęcia na co iść ![]() ![]() Po maturze mam zamiar pracować na wakacjach, ale nie wiem, czy znajdę coś sensownego. Jak nie, to zostają borówki, które latem zbierają wszyscy z okolicy ![]() I podziwiam Was za naukę. U mnie mobilizacji zero. ![]() Życzę miłego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
A ja rano kupiłam potrzebne składniki na planowaną pizze, teraz sprzątam i chwilka przerwy na wizaż
![]() Zobaczymy co z tego wyjdzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Cześć piękne
![]() witam wszystkie nowe ![]() oj było było zwłaszcza że zamiast Janka był Anzelm-staruszek z baranią czapką na głowie ![]() zaraz biorę się za sprzątanie i do nauki.
#262 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi prawo jazdy to ja przemilczę osobiste zdanie, jak się w mojej okolicy zdaje. Dodam tylko, że AjcCc ma rację, to że ktoś zdał za pierwszym razem niekoniecznie znaczy, że umie jeździć, bo tego w 30 godzin nie da się wyuczyć idealnie. Zresztą jedni oblewają za coś, na co drudzy by w ogóle uwagi nie zwrócili. Mam za sobą 3 egzaminy, moim zdaniem ostatniego nie powinnam oblać, nawet mi facet nie napisał na tej kartce za co mnie nie przepuścił.
Strasznie boli mnie głowa, wróciłam z korków i nadal mam mętlik w głowie bo nie wiem czy zdawać na maturze geografię. Oprócz niej zdaję WOS, j.polski i angielski rozszerzone. Angielski zdaję bo go lubię i chciałabym wyjechać sobie kiedyś gdzieś. Jak mi źle pójdzie polski, bo wiadomo, że to jest loteria to zostanę z Wos em tylko a jest mi potrzebny drugi przedmiot na stosunki międzynarodowe, mam do wyboru historię i geografię, oczywiste, że pierwszego z wymienionych przedmiotów nie biorę nawet pod uwagę, bo to niemożliwe żebym się tego nauczyła wszystkiego, więc zostaje geografia. Jest jeden problem: umiem z niej malutko, a zależy mi tylko na rozszerzeniu, więc powinnam się wziąć za nią, ale nie wiem czy jest sens, czy nadrobię materiał w 5 miesięcy, który ludzie opanowują w ciągu 3 lat nauki. Z wiedzą o społeczeństwie też tak sobie, dużo się jeszcze muszę nauczyć więc sama nie wiem. Z jednej strony po cóż brać tyle przedmiotów i z żadnego dobrze nie zdać matury, a z drugiej kierunek na wymarzonej uczelni odpada (bo tam jest potrzebna geografia). Gdybym miała gwarancję, że z tym polskim będzie dobrze, ale jak dadzą wiersze to ja leżę. Rozpisałam się, ale już i tak mam mętlik w głowie. Edytowane przez Flossy15 Czas edycji: 2010-11-13 o 14:25 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
czy z waszymi studniówkami też jest tyle zamieszania?
u mnie jakieś matki się pokłóciły, nagle nie wiadomo po co będzie pięciu kamerzystów (dla każdej klasy po jednym), chcieliśmy DJ takich, co byli na półmetku, a za to mamy jakąś dziadowską orkiestrę, na którą nikt nie głosował, miały być 4 firmy kateringowe do wyboru, przy czym będzie ta sama co rok temu, czyli jedna wielka lipa. my robimy co możemy, żeby było inaczej, a wszyscy mają to szeroko i głęboko ;/ aż odechciewa mi się iść
#265 |
Rozeznanie
|
Ja nie idę, nie mam żadnego dobrego przyjaciela z kim mogłabym iść, a wiadomo z kimś z łapanki nie chce, tym bardziej, że na pewno nie bawiłabym się dobrze z nieznajomym (albo z osobą, którą krótko znam), czułabym się skrępowana. Po drugie będzie mało kamerzystów, więc na pewno nie zobaczę się na filmie gdyż nie leży w mojej naturze pchać się komuś przed kamerę, a tak to po co mi film z obcymi ludźmi czy "kawałkiem mnie". Po trzecie mam głupią klasę, żebyście widziały co oni robią z czołówką, najlepsze role mają "gwiazdy" [kilka "popularnych i fajnych" osób] a reszta będzie robić za popychadła. Miło. O wspólnej imprezie nie ma co marzyć, zapewne wszyscy się podzielą jak to bywa najczęściej. Po czwarte z sukienką, fryzjerem i innymi pierdołami wyjdzie z tysiąc złotych, co dla mnie to dużo jak na jedną noc i perspektywę tak "wystrzałowej" imprezy, że wolę dołożyć tę pieniądze na coś lepszego. Zresztą ja nie umiem kłamać a tu trzeba będzie robić cały czas dobrą minę do złej gry, jak się mawia. Byłam na półmetku w tamtym roku, więc wiem i nie chcę znowu tego powtarzać.
Na początku były kłótnie o kamerzystów, bo miał być jeden na całą szkołę i rodzice się mieszali, jest niedużo osób, które się w to angażują, a reszcie to brzydko mówiąc wisi. Edytowane przez Flossy15 Czas edycji: 2010-11-13 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Błagam was, skończcie już temat studniówki. Był gdzieś osobny temat o tym, tam można pogadać. Nie wiem jak niektórym, ale mnie już mdli od ciągle tego ciągle powracającego tematu.
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=455186 Jak tam Wam dzień mija? Bo ja jak na razie się obijam.. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Posiedziałam trochę nad niemieckim, na nic innego nie miałam siły. Niedługo wychodzę ; )
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Ja dziś spędziłam jakieś 3 h nad historią, jakąś godz nad WOS-em, ale jutro się za niego porządnie wezmę, nauczyłam się słówek z ang na kartkówkę, a na jutro zostaje mi WOS (nauka na spr) i matma (jakieś logarytmy itd - spr). Dziś jak wrócę to zmęczę tylko streszczenie Ludzi Bezdomnych i idę spać
![]() a Teraz Miłej Soboty Życzę;* |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam podobnie bo na jeden kierunek głównie geo i mat +ang a na drugi geo i ang i nie wiem czy brać się za ang czy za mat ale próbuje to jakoś pogodzić. A najlepiej to weź arkusz zeszłorocznej matury z geo R i zrób go i zobacz jaki będziesz miała wynik, a nuż nie jest tak źle z Twoją gejcą i wystarczy się poduczyć ocś poprzypominać? ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Dopiero skończyłam sprzątać, bo zachciało mi się przemeblowania ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.