|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37,10% |
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
6 | 9,68% |
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
1 | 1,61% |
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
2 | 3,23% |
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
3 | 4,84% |
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
3 | 4,84% |
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
1 | 1,61% |
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
5 | 8,06% |
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
18 | 29,03% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
ja mysle ze kofeina poprostu pobudza, tak jak nas stawia na nogi-na chwile co prawda. ja tez sie przerzucilam na ricore, bo od jakiegos czasu znowu mam ochote na kawe. srednio pije 1-2 filizanki, wiec jak pije tylko dla smaku to robie sobie ricore.
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
jedna mleczna kawa dziennie miala by dziecku zaszkodzic?
nie popadajmy w paranoje ![]() ja pije jedna dziennie z ekspresu przewaznie i mocno mleczna alle zalewam mlekiem z magnezem, do tego pije duzo muszynianki bo duzo magnezu ma jem orzechy, pistacje, bakalie, czasem gorzka czekolade no i jogurty magnez uzupelniasz ![]() prawdopodobnie bedziemy robic sylwestra u nas w nowym odremontowanym mieszkanku na 10 osob ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Chcilam Wam pokazac moja sukienke na cywilny i buty, ale nie mam weny isc po baterie do aparatu , bo rozladowany
![]() Mam zdjecie robione tel w sklepie jak mierzylam ![]() ![]() i nie smiejcie sie z moich pastelowych skarpetek ![]()
![]() Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2010-12-10 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że jedna smaczna kawa nie zaszkodzi. W końcu szczęśliwa mama to szczęśliwy bejbik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brzuch rewelacja! jakie wy wszystkie zgrabiutkie jestescie! jak mi sie uda to wrzuce moj, wcz zrobilam ale musze zmniejszyc fotke |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Anulinka gdzie kupujecie kapsuły?
#247 |
Zakorzenienie
|
Aguś, nigdzie nie napisałam, że może zaszkodzić
![]() Chodzi mi o to, że może dziecku nie podchodzi kofeina i intensywnymi ruchami się buntuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwiatecek, ładnie wyglądasz i masz super brzuszek ![]()
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Eweska, Aliczka - po prostu brak słów, perfekcja w każdym calu
![]() Ja ostatnio to mam talent do krwawień... ostatnio do 12h jak w zegarku ![]() Kwiatecek, bardzo ładna sukienka ![]() MoniaK, a co wolisz? Córeczkę? co do kawy, to ja od czasu do czasu robię sobie z ekspresu... wiem, że mocnej nie mogę, ale piję ją tak żadko, że chyba nie zaszkodzi... Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2010-12-10 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Wtajemniczenie
|
Różnie.
Z reguły nowe smaki na allegro, a te tradycyjne w Realu ( bo zbieramy punkty payback ). |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Kwiatecku, świetna kiecka, ślicznie podkreśli brzuszek! A buty ekstra, normalnie ciekawa jestem końcowego efektu
![]() Mamuśki, jeszcze raz podkreślam, że ja nie uważam, że kawa zaszkodzi ![]() Już prędzej zaszkodziłby paracetamol, albo słodziki z rozpuszczalnych magnezów ![]() Anulinko, świetny ten Wasz ekspres, teściowie mają i uwielbiam tę kawę u Nich. Musimy sobie z TŻ sprawić. Tylko właśnie te kapsuły chyba ciężko dostępne... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
kurcze, ja caly czas proboje sobie przypomniec czy bawilo sie moje dziecko w tym wieku i z tego co sobie przypominam to jego "krecily" wszystkie zabawki elektroniczne, z jakimis dzwiekami, swiatelkami, wduszanie guziczkow itd. dostal wtedy takiego prostego laptopka i pamietam ze to byla wielka radosc dla niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
MoniaK, ja ostatnio dwulatowi kupiłam taką drewnianą trasę dla małych autek [też były w zestawie], puszcza się autko i ono samo jedzie i zjeżdża, bardzo się spodobała zabawka. Nie chciałam robić horroru rodzicom dziecka i kupować czegoś, co wydaje dźwięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||||||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Część makijaży krok po kroku mam na youtube, ale czrnego bodajże tam nie ma, same kolorowance, ale może się cos przyda bo przed nałozeniem cienia zawsze robie to samo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda że zdjęcia niewyraźne, ale z tego co widać będziesz niezłą panną młodą, laska z ciebie ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() Jej nie mogę się zabrać za porządki, a tu już 11 dochodzi, a gdzie obiad :/ |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
dziekuje dziewczyny
![]() mi to nic tak nie smakuje ostatnio jak kawa biedronkowa 2w1 rozpuszczalana, a przed ciaza nie ruszalam kawy, no i czeklode pije z marcepanem, pycha ![]()
#256 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas kapsuły tylko w realu i saturnie.
![]() |
#257 | ||
Zakorzenienie
|
chciałabym pierwszą córeczkę ale nie obrażę się na chłopczyka
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie z tymi "grającymi" zabawkami może być problem, bo wyobrażam sobie jeśli takie coś gra przez kilka godzin dziennie to rodzice dostają szału ![]()
![]() |
#258 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj tez chial ps, ale te najnowsze za 1400zł... powiedzial ze nazbiera kase i w styczniu odkupi od kumpla za 900zl;, ale po 2 tygodniach wybilam mu to z glowy, tak jakby nie bylo innych potrzebnych rzeczy i nie kaze mu kupowac nic do domu,ale na zabawke typu ps ktora bedzie lezala po 2 dniach mu nie pozwole.. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udało mi się raz kupić na allegro Au Lait ( francuska kawa śniadaniowa w jednej kapsułce ). Przepyszna ![]() Dobra jest też Cortado ( też w jednej kapsułce z mlekiem, tylko mniejsza 70ml i trochę mocniejsza ). Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2010-12-10 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
oki, zmniejszylam fotke i udalo mi sie zaladowac.
to debiut mojego brzucha na forum ![]() fotka z wcz czyli 17 tydz i 4d |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, a co powiecie na taki prezent, czy 1,5 latek pobawi się taką zjeżdżalnią? http://allegro.onet.pl/fisher-price-...341602897.html
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Siasiek, rewelacyjna opcja, chociaż teraz tyyyyle wydatków, że masakra
![]() ![]() ![]() Violisiu, wierz mi, do paranoi mi daaaleko, jestem z tych mniej przewrażliwionych ![]() MoniaK, odwiedziłam kilka sklepów, ale tę znalazłam w Tesco, w dziale z drewnianymi zabawkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale u mnie śniegiem sypnęło, nagle zamieć się zrobiła. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() brzuszek wysoko chyba, prawda?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiecie co, przytyłam już 5 kg., masakra ![]()
![]() |
#265 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kofeina rzeczywiście pobudza nasze dzieci w brzuszkach. Na pewno dzidzia się od niej nie pochoruje ale ja bym małemu dziecku nie podała nawet łyczka słabej kawy więc temu w brzuszku też nie dam ![]() Opinie są przeróżne, jedni lekarza zezwalają inni odradzają. Ja już pisałam, że czytam książkę Heidi Murkoff "W oczekiwaniu na dziecko" i jest tam artykuł o kawie w ciąży. Mnie skutecznie zniechęcił, choć nie jest pisany jakimś agresywnym językiem w stylu "gdy wypijesz kawę, twoje dziecko będzie miało problemy z nauką". Wręcz przeciwnie, przedstawione są wszystkie "za" jak i "przeciw". Jedna filiżanka kawy rozpuszczalnej zawiera 95mg kofeiny a większość badań wykazuje, że wypijanie do 200mg kofeiny dziennie jest w czasie ciąży bezpieczne ![]() Tylko trzeba pamiętać, że czarna herbata też zawiera kofeiną i to aż 60mg, dużo no nie? Cytat:
![]()
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
o tu was mam
![]() pędzicie jak burze gratuluje brzuszków.Wszystkie pięknie wyglądacie ![]() U mnie wszystko ok. Dostałam @ z czego się niezmiernie ciesze.Jestem coraz bliżej realizacji marzeń ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
jeju jak naskrobalyscie 10 stron w jeden dzien????? jak ja was nadrobie nooo...
ja dzisiaj padam, przemczylam se wczorj i mam do siebie pretensje, czuje sie fatalnie, ide zaraz do domu. doczytam was najwczesniej wieczorkiem caluje mocno wszystkie brzuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brzuch od poczatku mialam bardzo nisko, tak ze juz w drugim mcu nie wchodzilam w normalne spodnie, dopiero jakis tydzien temu wystrzelil ku gorze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Moria, dzięki
![]() ![]() Nie no nie rezygnuję na pewno, ale też nie będę stosować kawy, jako WYWOŁYWACZ RUCHÓW DZIECKA ![]() PS wiecie, co oglądam? BH 90210 od początku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
Kochane jestem po usg na razie - straszne opóźnienia są, jeszcze badanie
![]() ![]() ![]() ![]() Najlepsze było to, że lekarz w ogole nie mógł dzidziola pomierzyc, bo njapierw miałam pusty pecherz i było zle widac, a potem maluszek wcisnął się w kącik pomierzy łożyskiem, a ścianą macicy i siedział tam skulony jak kroliczek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.