|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Ja już nie mam siły-im bliżej L4 tym bardziej nie mogę usiedzieć-bolą mnie żebra i kość ogonowa od tego siedzenia a spać chce mi się masakrycznie-muszę zwolnić obroty maksymalnie, bo już nie daję rady powoli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Właśnie kilka dni temu TZ mi oswiadczyl, ze jak nie bede dawała rady ogarnac po porodzie i dziecka i mieszkania to wezniemy pomoc domowa, powiedzialam mu zeby sie w glowe popukał i lepiej nich juz teraz sam sie do roboty szykuje, a nie pomoca bedzie sie wyreczał
![]() Cytat:
My mamy zaproszenia na dwa wesela, jedno w czerwcu i kolejne w lipcu tyzien przed porodem. Na to w czerwcu nie jedziem bo to drugi koniec Polski, a na to lipcowe zaleznie od tego jak sie bede czula, ale tylko do kosciola, zeby mlodych juz nie "naciagac' na talerzyki dla nas na weselu, bo i tak pewnie za dlugo bysmy nie posiedzieli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka zamiast się męczyć nie możesz iść na zwolnienie już teraz ?
A ja robię takie coś na obiad ![]() ![]()
#244 |
Zakorzenienie
|
Po wizycie
![]() ![]() Moje wyniki bez zmian, czyli kiepsko. Hemoglobina wcale się nie poprawia, mimo że jem to żelazo. No i płytki spadają z badania na badanie. Ale trudno, da się przy takich rodzić... Lekarza strasznie też dziwią i niepokoją moje wylewy w oczach. Nikt nie ma pomysłu, czemu się robią ![]() A z dobrych wieści - glukoza wyszła idealnie ![]() Shira - żartujesz, czemu chcesz tak zrobić ![]() ![]() Dziękuję ![]()
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ciekawe danie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() no i 2 miesiace po terminie, a z moim rozwarciem to sadze ze terminu nie doczekam, więc się nastawiam psychicznie, drugie gorzej bo okolo 80 km od domu, i z tym do konca jeszcze nie wiadomo co wyjdzie, ale wypada isc, tym bardziej ze ta kuzynka mimo ze nie byla u nas to prezent dala. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze zapomniałam dodać, że dostałam mini-ochrzan, że nic nie tyję
![]() ![]()
#249 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
No to ja Was biję na głowę.... w tym roku mam 10 wesel!! w tym jedno siostry - było w lutym, cywilny + przyjęcie i brata w czerwcu!
Poza tym: - lipiec dwa wesela - sierpien 2 wesela + ew. chrzciny naszej małej - wrzesien 2 wesela - październik 2 wesela Zwariować i zbankrutować można.... oczywiście na wszystkie się nie wybieramy |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
BAN stały
|
Brumek nic nie przytylas??
no a wlasnie dziewczyny jak tam wasze wagii?? ile poszlo w sadelko ![]() ![]() Agulaaabar omg :O no ja mam jeszcze tez chrzciny i 18 siostry ![]() ![]() Za to w przyszlym roku szwagier bierze slub, no i to taki ze glowa mala, trzeba juz powoli odkladac ![]() ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-10 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niestety zawalili nas tymi weselami w tym roku.... a na przyszły rok juz wiem że mają być 3 ![]() jeszcze do tego na ślubie mojego brata świadkiem jest mój mąż..... normalnie zbankrutujemy w tym roku/.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj aż się solidnie pobeczałam, że muszę sobie wszystkiego odmawiać. Przykre to jest, ale zrobię wszystko dla Szymonka ![]() Ja przytyłam jakieś 4,6 kg od początku, a teraz leci 29 tydzień.
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
brumek gdzie ty trzymasz tego swojego Skarba??
![]() U mnie jak narazie 6,5 kg na plusie ale jakos tego po sobie nie widze ![]() Nas dzis sasiad prosił na wesele termin wesela 25 czerwiec ale chyba moj mezulek nie zdazy wrocic chyba;( a po za tym jakos nie mam weny na wesela ![]() ![]() ![]() dobra ide sie polozyc po padam ... obudzcie mnie o 18 ![]() ![]()
#256 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale Wy mało tyjecie ja się boję wejść na wagę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie jest w szkole na zajęciach... Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję udanej wizyty! Cytat:
U nas w tym roku brak wesel (chyba, ze coś jeszcze się zmieni). W zeszłym roku szaleliśmy na swoim i moje dwie kuzynki wychodziły za mąż. A na dwa nie poszliśmy, bo nie było jak. I jeszcze miałam chrześniaka do Komunii. Wydatków trochę było. W tym roku spokój ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam straszną ochotę na wesele, a u nas w tym roku ani jedna para się nie pobiera. Nic a nic. W stosunku do wagi wyjściowej dzisiaj wyszło, że jest 1 kg na minusie. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
A dla zainteresowanych (bo czasem piszecie o promocjach), to od jutra w Realu mają być chusteczki Huggies 6x64 szt. za 20,95, więc chyba się opłaca? Jeszcze mają być body po 5,99, rampersy po 9,99, sukienki po 8,99. To z tych tańszych rzeczy... A w Carrefour T-shirt niemowlęcy Disney za 6,99... Akurat przeglądam gazetki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Melduje sie na nowym wątku!
![]() Nerolko - ![]() ![]() Bella- ![]() Iwona - nooo szykuja sie ciekawe wieczory ![]() ![]() Agulaabar - pan Miodek jest profesorem hi hi ![]() ![]() u mnie w kwestii uroczystosci rodzinnych - ZERO BEZWZGLEDNE ![]() ![]() ![]() Shira - a to w Czechach zasilek chorobowy nie jest rowny zas. macierzynskiemu tak jak u nas?? No i oczywiscie gratuluje udanych wizyt oraz trzymam kciuki za nastepne ![]() Ja sie wlasnie zastanawiam, czy nie zadzwonic do gina, bo maz dostal ospy (Mlodej sie wlasnie skonczyla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Brumek chetnie odstapię
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaneta - ja cale zycie poprawiam nazwisko (panienskie i teraz męzowskie sic!), to naprawde jest upierdliwe, wiec zastanow sie, bo wtedy jest 2x tyle poprawiania wszystkich. ba - potrafia nawet z dowodu zle spisać... wczoraj widzialam siedzace dziecko w gondoli... ciekawe czemu nie moze byc zwyczajnie w spacerowce, tym bardziej w tak cieply dzien jak dzis... brumek - no w koncu jakis brzuch ci wyskoczyl i wodze go bez okularów ![]() na obiad mam zupe fasolowa z wczoraj ![]() na wizycie dzis bylam i nawet nie zbadal mnie ani nie robil usg. z ato przytylam tylko 500g (od poczatku 12 kg), tetno nasze ok, moje cisnienie tez. kolejna wizyta 24go |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
zostawić Was same na 3 godzinki..i juz nie wiem co komu miałam odpisac.
AgaG to miałaś przeżycia a kłuciem, ja bym zemdlała chyba po tylu podejściach. Zmalowana znam to danie, też robię, tylko bez kapusty. A ostatnio robiłam podobne tylko z pomysłu na obiad i zalewało się dodatkową takim sosem własnie z tego pomysłu. Ja dzisiaj zrobiłam żurek, ale mój się krzywił że za rzadki ![]() Madziulka właśnie problem tkwi w chlebie może, bo te razowe to podobno tylko z nazwy a tak naprawdę to jest dodany jakis barwnik, trzeba dobrze składy czytać. agula o rany, ale imprez. My teraz w sobotę mamy,potem w lipcu i sierpniu- nie idziemy, i we wrzesniu dwa- na jedno idziemy. Nie chce malutkiej zostawiać jeszcze z nikim..za malutka będzie i kasa zostanie, bo jednak teraz trochę trzeba dać jak ktoś się poczuwa do powagi sprawy. brumek jak ja Ci zazdraszczam wagi ![]() Niby gruba nie jestem, ale 13 kg w 31 tc to trochę sporo tłuszczu w tym jest. jaciee ja bym chyba tak zrobiła jak mówisz, za konkretną robotę kasa, a nie za godziny. 100 zł za dzień to nie jest dużo, a po remoncie to jest tego sprzątania, Ty lepiej się nie przemęczaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
a wlasnie, zapomnialam jeszcze do wczorajszej dyskusji o zlobkach dodac, ze jest dokladnie tak jak napisala Monia
![]() I tak z 14tu zlobkow w moim miescie (200tys.mieszkancow) zrobily sie... 4, ktore przyjmuja tylko po 15 dzieci rocznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
A ja byłam załatwiać praktykę, ale dyrek na zawodach i umówiłam się jutro z nim...
Potem mężul wydarł mnie na ryby, posiedziałam trochę, ale gorącooo... Kurde okazja nam się trafia, mieszkanie na 2 piętrze w Mielcu od znajomego,który nie chce wynajmować, tylko dać do ,,zaopiekowania się" tylko ok 170 zł miesięcznie za czynsz. Chciałabym być na ,,swoim".... Myślicie, że poradziła bym sobie z maleństwem sama samiusieńka? ( tż od przyszłego tyg. do pracy już wkońcu idzie) Bardzo bym chciała... A ja jestem 10 kg na plus- 35 tc
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Bartessa weź nie strasz nawet !
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Witam Was brzuchatki
Marina pewno ze sobie poradzisz, jak masz taka okazje to ja bym wykorzystala,a jesli nie jest to daleko od Twojego domu rodzinnego to przeciez mama zawsze moze wpasc zeby pomoc. ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Brumek sliczny brzusio , malutki , taki zagabniusi , Ty po porodzie to odrazu do swojej wag wrocisz bez jakiegokolwiek wysilku ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Ja dzis zrobilam liste , musze sie o pare rzeczy zwrocic do mamy , Bo tu nie dostane, no I jest tego hoho. Juz pomalu zaczynam zbierac,dam znac jak cos kupie. |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brumek to jest największa laska na wątku ![]()
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-10 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |||
Zakorzenienie
|
jacieee ja bym skorzystała z takiej pomocy
![]() ![]() brumek ![]() ![]() ![]() Co do wagi to ja od ostatniej wizyty (prawie 4tygodnie) przytyłam 0,5kg tylko a łącznie mam 7kg na+ - jutro zaczynamy 31tc. Mi gin powiedział że miał ostatnio pacjentkę która przez całą ciąże schudła 1kg ![]() Cytat:
![]() My mamy w tym roku tylko 1 ślub , do tego w czerwcu i w Częstochowie czyli 3h jazdy więc pewnie się nie wybierzemy. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.