|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Ja teeeeż
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-06-07 o 21:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
cześć dziewuszki
to ja bym się chciała przyłączyć do Was ![]() ![]() bo ja juz w 9 miesiącu, jak słonica się czuję, ani się ruszyć nigdzie ani nic, to chociaż sobie tu popiszę chociaż ? ![]() termin miałam na 23 czerwca ale po sterydach jakie dostał dzidziek razem ze mną wszystko nam się do przodu przesunęło i już jestem na wykończeniu... jak to doktor szparka wczoraj na badaniu stwierdził: :pani magdaleno, w mamy rozwarcie na 1,5 szyjki nie ma prawie nic a nic cm niech się pani leci do domu szykować, jak przyjdą skurcze co 5 minut to do szpitala... a skurczy jak nie bylo tak nie ma i siedzę w domku i czekam :P ale zdążyłam jeszcze wczoraj wieeelkie zakupy zrobić w tesco- to przynajmniej małżonek szanowny będzie miał co do gara włożyć :P
#243 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-08 o 10:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
heh, dobrze zrozumiałaś ![]() ciąża jak minęła ? dziwie :P nie była najłatwiejsza nie powiem, ale słyszałam o dużo cięższych. ogólnie to w grudniu i styczniu się strasznie pochorowaliśmy z maluszkiem prawie miesiąc leżeliśmy pod kroplóweczką w szpitalu na patologii ciąży ale się w końcu wykurowalismy z tego ![]() było dobrze parę miesięcy i teraz znowu 2 tygodnie nam się zebrały w 34 tc.. bo się mały za bardzo śpieszył i nam się poród przedwczesny zaczął. więc w szpitalu nas do sterydów podłączyli na rozrost dzidzi(przede wszystkim chodziło o pęcherzyki płucne ) no i udało siępowstrzymać wszystko w ost chwili- a już na porodówce leżałam ![]() i tak teraz sobie z Adasiem czekamy aż przyjdzie pora. a przyjść może za minutę a może i za tydzień ![]() Co do Asia to nam psikusa zrobił bo do 8 miesiąca miał być Julią wg usg i lekarzy :P a w 8 się na usg okazało, że ma jajka :P no i będzie adaś ![]() a pogoda jest faktycznie tragiczna... zwłaszcza jak się trzeba autobusem miejskich tłuc 50 minut żeby dojechać do lekarza- a i się np tak jak wczoraj zdarzy, że nikt miejsca nie ustąpi... :/ a w którym Ty tygodniu ? ![]()
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
witajcie znowu dziewczynki
![]() ![]() a wracając do najważniejszego, pisałam, że mam dostać @ jakoś koło poniedziałku, wtorku a dzisiaj środa i jak na razie nic ... kupiłam test i mam go tutaj koło siebie tylko nie wiem, czy robić teraz czy dopiero jutro rano, heh pewno przez te nerwy okres nie nadchodzi a ja się znowu nakręcam... jak myślicie, robić teraz? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
zrób rano kochana
![]() czujesz się jakby @ miała przyjść? ![]() Witam nowa mamuskę ![]() Mi tez lekarz powiedział,że dziewczynka na 100% ale coś mi się wydaje,że to będzie chłopak ![]() pozniej napiszę wiecej, bo uciekam na zakupy z tżem ![]() jutro jedziemy ![]()
#247 |
Raczkowanie
|
no właśnie wogóle się nie czuje jakby @ mial nadejść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko ja wychodzę z założenia że kobiety w ciąży są bardzo pociągające i faceci je lubią nawet sami o tym mogą nie wiedzieć. A jeśli ktoś by cie chciał to nie będzie patrzeć na dziecko tylko na ciebie jeśli ty mu nie będziesz przeszkadzać to czemu ma mu przeszkadzać dziecko. Ja właśnie rozpoczęłam podbój. ;D I jak się do niego nie odzywałam to zadzwonił do mojej mamy ( bo z nią pracował ) więc teraz czekam aż przyjdzie ;d ha Widzisz ojciec mojego dziecka chyba myśli że jak nam nie wyszło to ja będę siedzieć w domu załamana a ja mam to gdzieś i dopiero mu pokarze że się myli ze dziecko mi nie przeszkadza w tym żebym była szczęśliwa. ![]() zlosnica22m Witaj ;P jak Ci fajnie.. ja odkąd dowiedziałam się że jestem wciązy chciałam już urodzić żeby mieć dzidzie przy sobie.. ;< czekanie mnie zabije.. zwłaszcza ze jestem bardzo niecierpliwą osobą. ;d o to miałaś niespodziankę.. takie są najgorsze kupujesz dla dziewczynki a tu trach chłopiec. justka3107 o to rób. ;d ja robiłam 10 ;d o każdej porze dnia i nocy by sprawdzić czy się nie myli. ;d i u mnie na każdym wychodziło to samo.. aż w końcu się załamałam bo nie wiedziałam co mam myśleć bo miałam jedną lekko różową kreskę. ;d ale trzymam kciuki ![]() Patiisia 1,5 tygodnia do wyjazdu wujka. rozwala mnie mam dość. u mnie hormony wpłyneły tak że akurat nie miałam ochoty więc to mnie bardzo cieszy. Ogólnie to mam jakieś takie pozytywne nastawienie do świata znów cieszą mnie małe rzeczy. ![]() ![]() Jakoś mam brak apetytu...
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-06-08 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Mój biega mi z bułkami rano, przytula sie do brzucha, ale po co mi to ? Skoro ma przejarane oczy ![]() Dzis mówil cos o odwyku, ale chce bym pojechala z nim tam, zebym chociaz czekała, on wejdzie tam sam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#250 | ||
Zakorzenienie
|
Agnesuk dobrze, ze zanim sie wczoraj wzielismy za swietowanie to padlam spac, bo dzis bylam u gina i zabronil narazie, buuu... w ogole to powiedzial, ze najlepiej jakbym nie chodzila juz na zajecia, ale zostalo mi tylko pare dni zeby wpisy dostac i potem tylko egzaminy, wiec laskawie zezwolil
![]() I znowu schudlam do wagi wyjsciowej po tym moim rzyganku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Adas bedzie chodzil w rozach? ![]() I jeszcze jedno, jak tam waga? Jestem ciekawa do ilu ja dobije na koniec ![]() Aha, pytalas o tydzien: 19tc Cytat:
W ogole, to zazdroszcze konca sesji, bo ja dopiero 17.06 zaczynam ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-06-08 o 13:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja nie chce tez zeby ktos zastepywał dziecku ojca bo ono ojca bedzie mialo moze sie okazac ze tylko takiego ze bedzie comiesiac na nie placic ale bedzie. a mezczyzna ktory sie kiedys pewnie pojawi w moim zyciu on ma kochac mnie i dziecko ale nie che zeby placil na nie czy cos.. od tegobedzie ojciec
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
aguu i tak trzymaj, madra z ciebie dziewczyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- A co do mnie.. niedawno wróciłam ze szkoły, jestem wykończona ![]() ![]() ![]() Edit: Posiedziałam chwilę i znów poczułam parę razy to samo, a więc stwierdzam że są to albo lekkie kopnięcia, albo czkawka, choć raczej to drugie ![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-06-08 o 14:27 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jest tak że jemu zawsze na mnie w jakiś sposób zalezało. jest obcokrajowcem, przeprowadził sie do mojej wiochy 2.5 roku temu, kumplował sie z moim bratem. tak go poznalam. Strasznie mi chyba zaimponował, ale do dzis nie wiem czym. Do tego stopnia, ze rzuciłam dla niego chłopaka. I tak juz minęły 2 lata od poznania. Poczatkowo bardzo sie kochalismy, swiata poza soba nie widzielismy. Był dla mnie wszystkim, ja dla niego też. Trawe przy mnie palił od zawsze, nie znalam tego swiata i było mi obojetne co robi, niestety i mnie w to wciagnął. Myślałam , ze to tylko trawa, ze po nic wiecej nie siega. Minął rok jak bylismy razem zauwazylam , ze dzieje sie z nim cos zlego. Czułam , ze jest cos z nim nie tak. Pił prawie codziennie, od kąd sie znamy. Dzien w dzien po kilka piw. Nieraz zdarzyło się tak, ze odprowadzałam go nacpanego, pijanego do lozka. W grudniu , paliłam z nim dostałam ataku paniki po trawie. W sylestra chyba pierwszy raz widzialam go tak nacpaanego po trawie, przepłakałam tegoroczny sylwester. Od grudnia, od wspomnianego ataku paniki po marihuanie lecze sie u teraputy od wspouzlaeznien, jest w miare ok, teraz ciąża, jestem w bardzo kiepskiej kondycji psychicznej by to wszystko uniesc. Na leczenie próbowałam go juz kilka razy namawiac, nic to nie dało. Ja po trawe nie siegne juz nigdy, martwie sie tylko, czy to ,ze paliłam przez 1,5 roku nie odbije sie na dziecku... Mogłabym tysiace tego typu opowiadac historii z naszego zwiazku, jak to pojechal na deske na stok, kłamiac mi w zywe oczy, ze jedzie do cioci z ojcem na urodziny. Jak mówił ,ze nie palił , a patrzył na mnie tymi swoimi przejaranymi oczami. Tyle co ja sie przez niego napłakałam to nigdy wczesniej chyba nie płakalam. Bardzo Cie podziwiam, więszkosc z Was tutaj podziwiam, ze sobie tak radzicie doskonale. Ja siedze w tym bagnie 2 lata, gdy próbowałam z tego wyjsc okazało sie, ze spodziewam sie dziecka, ironia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Patiisia : oj biedactwo
![]() Ja to na początku nie wiedziałam czy to jest czkawka czy jakieś skurcze bo tak mi brzuch skakał ale teraz myślę że to czkawka. :d u mnie dzidzia dziś spokoja wczoraj dawała o sobie znać to dziś czas na sen. ![]() muffinka90, Patiisia : oj dziękuję też mi się wydaje że dobrze robie.. ha ! muffinka90 : najgorsze co może być dla mnie to rzyganie.. ;x Na szczęście u mnie obeszło się jak na razie bez.. z czego jestem bardzo zadowolona. Natomiast dzidzia sobie wzieła co chciała a ty zwróciłaś resztę :P Chyba mnie kopneło tak ze boli. w sumie to nie wiem bo nie czułam.. teraz czuje że boli. ![]() Jestem poddenerwowana bo nie wiem kiedy on ma zamiar nas odwiedzić.. ![]() ![]() ![]() Edit: zoskasamoska: ja znam taki świat, może nawet gorszy.. chociaż kto wie. U nas też było na początku wszystko pięknie ładnie, zaczeło się psuć jak się do mnie wprowadził i w sumie musiał mi mówić o wszystkim chociaż na początku to też mu nie przeszkadzało.. nie miał dla mnie czasu później. Nie miał nawet czasu pójść ze mną do lekarza. Niby wszystcy mi go zazdrościli tylko tak na prawdę nie było czego.. My mieliśmy tak ze ja mu powiedziałam ze ma nie pić. bo pił już później sam. ja byłam w ciąży więc nie będę się z nim urzerać dodatkowo..nic to nie dało w domu znajdywałam butelki po wódce. Nie wiem czy ćpał czy nie.. kij go wie. A czy nie zaszkodzi dziecku.. widzisz to zalezy kiedy przestałaś. Ja też się bałam że coś może zaszkodzić dziecku to co robiłam wcześniej a tak na dobrą sprawę to przestałam, skończyłam z tym życiem.. więc miałam przerwe conajmniej rok, więc bałam się mniej bo mówili że po roku wydala się to z organizmu.. :P Ale mam koleżankę która zaraz będzie rodzić i ona bedzie miała zdrowe dziecko. a tez jarała.. o. U mnie to jest tak że ja jestem osobą skrytą nie bardzo ufam ludzią.. i nie jestem słaba psychicznie, fakt bywają rzeczy które mnie przerastaja.. ale próbuje nie pokazywać tego. Dzięki temu czuje sie silniejsza od swoich "wrogow". Boli mnie tez to ze kazdy wkoncu wykorzysta to ze mam dobre serce.. i ja zostane skrzywdzona, bo bylo tak nie raz.. wiec ogolnie zakladam najgorsze. Na dodatek nigdy nie chcialam byc manekinem z wystawy zawsze robilam na przekór. Zawsze inna niepowtarzalna.. i moze przez to tak dostaje po dupe?
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-06-08 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez jestem strasznie nieufna, ciagle probuje wyweszyc podstep, i to nie jest dobrze. Mam wrazenie, ze kazdy probuje ze mnie zrobic posmiewisko, ze rozmawia sie mna, flirtuje dla żartów. Strasznie sie przejmuje tym co mówia ludzie, dlatego tak obawiam się reakcji ludzi z wioski. Tych spojrzeń, głupich usmieszków, i tych wrednych tekstów, że dupy dałam czy Bóg wie co jeszcze wymyślą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze wlasnie to jest ta prosta ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę, żebyś zastanowiła się nad swoim związkiem bo to jest teraz ważne.. usiądz pogadaj z nim.. lub cokolwiek.. zastanów się. a wszystko się ułoży. Ja to w ogóle myślę że dziecko sprawi że moje życie wreszcie będzie miało jakiś kolor.. będzie przełomem czy coś.. ![]() ogólnie moje gadanie jest wkurzające wiec sorry xd
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-06-08 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
muffinka90 i aguu00 ja Wam odpisze tak.
Z jednej strony ciesze się, że będę miała dziecko. Jeszcze sporo ludzi nie wie o tym i chyba to mnie przeraża. Powoli przyzwyczajam się do tego , że będę mamą. Boję się reakcji ojca, ale to inna historia. Oczywiście żal mi tych imprez na które nie pójdę, tyxh romansików , których nie przeżyję. Już ja widzę te minu tych wrednych dziewczyn z którymi się nienawidze. Te głupie odzywki za plecami, aż mnie nosi jak już sobie to wyobrazam. Niejednokrotnie próbowałam z nim usiasc i porozmawiac na spokojnie. Nie raz wyrzucałam wszystko z siebie, wtedy on płakał, że to silniejsze od niego, że on chce z tym skończyć, ale to nie jest takie proste. Jeju aguuoo Ty tak to wszystko pieknie ujmujesz ![]() Wszystko na mnie tak nagle spadło, o wszystko sie martwie. |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
No tylko że przyjechałam tu 2 miesiące temu.. i wiem że w Katowicach chociaż w sumie nikogo nie znałam mam dupę obrobioną jak nie wiem że pewnie jak przyjadę tam to będę ta złą.. bo moja niedoszła teściowa pewnie zrobi ze mnie tą okropną ale mam to gdzieś.
![]() ogólnie to śmiałam się ostatnio że wyjechałam a nadal jestem w centrum zainteresowania, więc jak im sprawia przyjemność niech sobie gadają a ja będę się cieszyć ze o mnie pamiętają. a co do szkotów oni mają tu obowiązek nauki do 16 roku życia większość dziewczyn kończy tak szkołe i rodzi dzieci bo za to dostają tu pieniądze. ;P
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-06-08 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam teraz u chłopaka, u ojca mojego dziecka, nie wiem jak do nazywac juz. Tz przyjechał po mnie , pojechalismy do niego, poogladalismy mieszkanie w ktorym mamy ponoc zamieszkac. Gadalismy o tym gdzie bedzie lozeczko, gdzie pólki, wszystko pieknie ladnie, ale i tak caly czas mowie mu o leczeniu. Predzej nie ma o czym myslec. haha , ale on dzis odwalik cyrk u nas w aptece ![]() Poszedl do Pani farmacutki zapytac czy ma jakies witaminki dla kobiety w ciazy (mimo tego ,ze dostałam od pani ginekolog, i on o tym dobrze wie) Poszedł tam, ona powiedziała, ze skoro Pani lekarz mi juz przepisała to wiecej nie trzeba. Ale on tak sie przejał rolą ojca i w ogole, ze chciał mi kupic dodatkowe witaminki ![]() W Niemczech też dostaje sie kase na dziecko do 25 roku życia. Juz sie moj chłopak smieje, ze dziecko w Niemczech zameldujemy to bedziemy na niego kase dostawac. Chłopak z pochodzenia jest "Szwabem" Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-06-08 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
zoskasamoska :
wydaje mi się ze wam się jeszcze ułoży powiedz mu że jak będzie dalej jarać czy coś to będzie mógł zrobić krzywdę dziecko.. może to będzie dla niego motywacją. ![]() Powodzenia. A wszystko idzie ssię nauczyć.. tylko potrzeba czasu/ ![]()
#265 |
Wtajemniczenie
|
No pewnie, że tak
![]() Też mam nadzieje, ze wkońcu zdecyduje się na leczenie, bo to poważna sprawa. Żadne piwko po obiadku czy blancik raz na pół roku... |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę coś zjeść.. w ogóle nie odczuwam potrzeby jedzenia.. jem bo muszę.. zaczynam się bać.
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Brak apetytu to akurat na tym etapie ciazy nic niepokojacego, a do tego ta pogoda. A jak z nudnosciami, mecza cie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
ehh, dobrze, że ja nie mam takich problemów z moim Kochanym Mężem
![]() ![]() ..tyle, że nam jednak brakuje dzidziusia, ehh.. nigdy chyba nie może być tak dobrze, jakby się chciało ![]() czekam niecierpliwie do jutrzejszego ranka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
Męczyły mnie zanim jeszcze wiedziłam ,że jestem w ciąży. Narazie nie jest tak źle, jakoś poważnych objawów ciąży nie mam .Chociaż piersi bolą strasznie, najbardziej prawa, mam wrazenie, ze gruczoły w niej czy cos strasznie stwardniały. Lekko dotkne i boli strasznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:49.