Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-20, 21:08   #241
Angelka1984
Raczkowanie

Dot.: Lubin, Polkowice, Legnica i okolice - szczęśliwie zakochane łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez puchaczmalinowy Pokaż wiadomość
a tak przy okazji to czy ktoś się orientuje ile mniej więcej kosztuje fotografie ze ślubu + sesja u p. Iwony Ossolińskiej - na stronie nie znalazłam żadnych, nawet przybliżonych cen a chciałabym powoli zacząć robić wstępny plan wydatków...

i ewentualnie może jakiegoś innego dobrego fotografa polecacie? interesuje mnie samo robienie zdjęć bo zrezygnowaliśmy z filmowania - uznaliśmy po prostu za zbędne

z góry dzięki!
hello my mieliśmy Iwonę Ossolińską i wzięliśmy opcję taką: reportaż od przygotowań do oczepin włącznie za to 2000 zł plus zamówiliśmy fotoksięgę, która jest nawet piękniejsza niż oczekiwaliśmy i to było dodatkowe 500 zł - wiem, że niektórzy mają i 800 zł za to, a jakość różna. Ogólnie jak my robiliśmy wywiad lekko ponad rok temu cenu mniej więcej podobne, a różnica w jakości dosyć duża - chociażby my dostaliśmy 638 zdjęć z wesela i pleneru, a inni za samo wesele proponowali do 200 zdjęć... No sorki.. Do zdjęć nic nie możemy mieć do zarzucenia, wszyscy co na razie oglądali, zachwycali się i mówili, że pierwszy raz widzą takie zdjęcia, a ujęcia czasem poprostu fenomenalne! Ogólnie na usługę video wzięliśmy jej męża i mimo wątpliwości początkowych już męża :P co do ceny, nie żałujemy ani jednej złotówki wydanych na te usługi. A współpraca to bajka więc my możemy śmiało polecić
Angelka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 16:53   #242
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angelka1984 Pokaż wiadomość
hello my mieliśmy Iwonę Ossolińską i wzięliśmy opcję taką: reportaż od przygotowań do oczepin włącznie za to 2000 zł plus zamówiliśmy fotoksięgę, która jest nawet piękniejsza niż oczekiwaliśmy i to było dodatkowe 500 zł - wiem, że niektórzy mają i 800 zł za to, a jakość różna. Ogólnie jak my robiliśmy wywiad lekko ponad rok temu cenu mniej więcej podobne, a różnica w jakości dosyć duża - chociażby my dostaliśmy 638 zdjęć z wesela i pleneru, a inni za samo wesele proponowali do 200 zdjęć... No sorki.. Do zdjęć nic nie możemy mieć do zarzucenia, wszyscy co na razie oglądali, zachwycali się i mówili, że pierwszy raz widzą takie zdjęcia, a ujęcia czasem poprostu fenomenalne! Ogólnie na usługę video wzięliśmy jej męża i mimo wątpliwości początkowych już męża :P co do ceny, nie żałujemy ani jednej złotówki wydanych na te usługi. A współpraca to bajka więc my możemy śmiało polecić

Dzięki serdeczne za info Ja w sumie też jestem zdania, że lepiej zapłacić troszkę więcej niż sobie później w brodę pluć A zdjęcia fakt, cudowne dlatego takie moje zainteresowanie panią Ossolińską;D

aniiya jak będziesz już po ustaleniach to daj znać co dokładnie i za ile!

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 18:18   #243
kasioonya
Rozeznanie

My też korzystaliśmy z usług państwa Iwony i Darka Ossolińskich jednak nie jestem w stanie powiedzieć ile kosztują poszczególne usługi, bo naszą umowę podpisaliśmy bardzo dawno i wiem, że od tamtej pory cennik się zmienił. Niemniej jednak serdecznie ich polecam - nie będziecie żałować

Co do dekoracji - my wprawdzie mieliśmy niewielkie wymagania co do dekorowania sali (jedynie kompozycja kwiatowa przed nami, dekoracja za nami i pojedyncze pomarańczowe gerbery w wazonikach na stołach gości), ale wiedzieliśmy, że z naszymi "umiejętnościami", samodzielne wykonanie nawet prostych elementów będzie dla nas źródłem nerwów, więc skorzystaliśmy z usług firmy Camelia Dekoracje. Za usługę zapłaciliśmy 500zł i mogę szczerze polecić, tym bardziej że zajmują się też dekorowaniem Kościołów, samochodów, wykonują wiązanki ślubne, wypożyczają fontanny czekoladowe, więc myślę, że oferta jest dość szeroka, a kontakt z firmą bardzo dobry
info dla lubinianek - na przeciwko lecznicy weterynaryjnej na Paderewskiego (okolice "kładki" na Przylesiu) powstała nowa hurtownia ozdób ślubnych i artykułów dekoracyjnych - może się przyda

Dzielcie się z nami przygotowaniami, pokazujcie suknie! Ja za 4 miesiące z kawałkiem będę już obchodziła z Mężem 1. rocznicę, a czuję, że przygotowania i ślub były tak niedawno

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 13:11   #244
eVCJiA
Przyczajenie

Witam wszystkich
A my bierzemy ślub 24.08.2013 Zdecydowaliśmy się na tę datę w styczniu tego roku i na szczęście najważniejsze udało nam się załatwić Mamy sale, rezerwację datę w kościele, zespół, fotografa. Moja suknia się szyje, mój narzeczony ma wybrany garnitur. Zaproszenia wybrane. Obrączki też wybraliśmy Zadręczam się ciągle naukami przedmałżeńskimi, bo nie mam informacji od księdza kiedy się odbywają (zapisywaliśmy się w kancelarii u pani prowadzącej dokumentacje). Słyszałam o parafii w Głogowie, że tam idą na rękę - w 10 dni. Wiecie coś na ten temat?
Muszę wybrać tort i bukiet. Podziękowania dla rodziców. Dekoracje... Dziewczyny pomóżcie i poradźcie, jak Wy sobie z tym radzicie, może jakieś wskazówki albo kontakty?
Ciągle myślę, że o czymś zapomniałam
eVCJiA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 13:04   #245
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eVCJiA Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
A my bierzemy ślub 24.08.2013 Zdecydowaliśmy się na tę datę w styczniu tego roku i na szczęście najważniejsze udało nam się załatwić Mamy sale, rezerwację datę w kościele, zespół, fotografa. Moja suknia się szyje, mój narzeczony ma wybrany garnitur. Zaproszenia wybrane. Obrączki też wybraliśmy Zadręczam się ciągle naukami przedmałżeńskimi, bo nie mam informacji od księdza kiedy się odbywają (zapisywaliśmy się w kancelarii u pani prowadzącej dokumentacje). Słyszałam o parafii w Głogowie, że tam idą na rękę - w 10 dni. Wiecie coś na ten temat?
Muszę wybrać tort i bukiet. Podziękowania dla rodziców. Dekoracje... Dziewczyny pomóżcie i poradźcie, jak Wy sobie z tym radzicie, może jakieś wskazówki albo kontakty?
Ciągle myślę, że o czymś zapomniałam
Witam również was wszystkie
Mamy ślub w tym samym dniu , ale widzę, że masz dużo więcej zorganizowanego niż ja, muszę się wziąć do roboty. Ślub będzie pod Legnicą w naszej rodzinnej miejscowości, a wesele w Kruszynie w sali Europa. W ten weekend chcemy zaklepać u księdza godzinę 15, mamy wybrany zespół bodajże z Bolesławca, a foto i video to oczywiście Państwo Ossolińscy . Jestem zachwycona ich zdjęciami i filmami. W lutym planuję wybrać sukienkę oraz obrączki. Niestety miałam przestój w planowaniu, bo musiałam pisać pracę i się bronić, ale już mam więcej czasu, stąd pytanie, polecacie jakieś salony z sukniami z okolicy? Na codzień mieszkam we Wrocławiu, ale nie wiem czy ceny tutejsze nie będą dużo wyższe, macie jakieś porównanie?I to samo z obrączkami, ciekawa jestem jaka jest różnica cenowa między przykładowo Apartem a jakimś miejscowy jubilerem. Chwalcie się dziewczyny sukienkami, obrączkami i wszystkim.
Stary 2013-01-26, 12:22   #246
aniiya
Przyczajenie

Witajcie,

Tak jak obiecałam piszę relację ze spotkania z Państwem Ossolińskim. Było bardzo miło i profesjonalnie, a jakie możliwości! Ceny są takie jak wspominała Angelka1984, my zastanawiamy się jeszcze nad pakietem dodatkowym, najchętniej wzięlibyśmy wszytko, no ale niestety nie wiem czy nam budżet pozwoli

Teraz pora na poszukiwania fryzjerki , makijażystki z okolic Złotoryja/Legnica/Bolesławiec macie kogoś godnego polecenia, kto przyjedzie do domu?
aniiya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 20:02   #247
Angelka1984
Raczkowanie

hello dziewczyny! Aż Wam trochę zazdroszczę tych przygotowań! Chociaż stresu trochę było, to teraz ciągle słyszymy czy nie robimy jeszcze raz naszego wesela było świetnie i za mało się wybawiłam na moim własnym weselu :/

co do obrączek to polecam jeden myk... my zebraliśmy swoje stare złoto, którego nie używaliśmy (na przykład ja miałam pierścionek zaręczynowy, a eks nie chciał go przyjąć, czy mojego męża była narzeczona mu oddała, rodzina dała nam popsute medaliki itp.) i w Realu w Lubinie oddaliśmy do jubilera tyle samo gram, ile ważyły nasze obrączki i zrobiliśmy przez nas wybrany wzór za 600 zł zaznaczam, że nasze złoto nie jest przetopione w obrączki, bo tego nie chcieliśmy, a poza tym nie było na szczęście takiej możliwości. No i nie ważne czy białe/żółte złoto i jakiej próby. Okazało się, że mamy za dużo złota nagle, więc trochę złomu sprzedaliśmy i ostatecznie zapłaciliśmy niż te 600 zł a obrączki są pełnowartościowe, więc super interes zrobiliśmy. No i wiele osób mówiło, że obrączki z Apartu są zbyt drogie, bo takie same czasem znaleźć można gdzie indziej o wiele taniej.

Ja byłam zadowolona z nauk przedmałżeńskich, paradoksalnie mnie zainteresowały O_o hehe w sumie jeśli weźmiesz sobie niektóre rzeczy do serca, to dają wiele do myślenia

A co do sukien ślubnych, to ja przez przypadek miałam suknię z Flossmana (przy Piłsudskiego), ale miałam suknię z wyprzedaży i byłam baaardzo zadowolona z obsługi i z ceny a suknia przepiękna. Mi szkoda było płacić kilka tysięcy, a poza tym moim jednym z argumentów, żeby przekonać męża do Ossolińskich była opcja tańszej sukienki a zapłaciłam 590 zł z poprawkami i wyprali ją przed ślubem.

My na przykład na podziękowania daliśmy kosze z grawerowanymi butelkami alkoholu (takie życzenia/podziękowania) plus jakieś słodycze, kawy, a z chocolissimo dla mamy pantofelek z czekolady (bo lubi szpilki), a dla tatusiów czekoladowe butelki piwa słyszałam o opcji, że na szybkiego ktoś wywoływał obrazy z zdjęć i jeszcze w trakcie wesela na podziękowania wręczyli. Niektórzy dają wycieczki - też fajny pomysł albo bilety do opery, teatru no bardziej zależy co rodzice lubią, a nie jest zbieraczem kurzu.

Edytowane przez Angelka1984
Czas edycji: 2013-01-26 o 20:06
Angelka1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-27, 08:13   #248
puchaczmalinowy
Rozeznanie

właśnie słyszałam, że to oddawanie złomu złota na obrączki lub w zamian na obrączki coraz częściej się robi - ogólnie fajny pomysł, jeśli ma się takowego złota za dużo ja się jeszcze nie dorobiłam więc pewnie będziemy zmuszeni kupić "po staremu obrączki"

byłam ostatnio z ciekawości (bo jeszcze za szybko, żeby dokonywać ostatecznego wyboru) w salonie sukien ślubnych przy ul. Gwiezdnej w Legnicy - teraz są wyprzedaże więc ceny niektórych sukien bardzo kuszą, a dwa podobno to rodzinny interes i panie strasznie się angażują - dla mnie pani była miła i chętnie ze mną pogadała, nie czułam, że mnie zbywa bo nie chcę nic mierzyć czy coś.

jestem w trakcie umawiania się na oferty ślubne z kamieniczki i parkowej w Legnicy - zobaczymy co tam dają i ile za to chcą

Stary 2013-01-27, 10:12   #249
beoag
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
info dla lubinianek - na przeciwko lecznicy weterynaryjnej na Paderewskiego (okolice "kładki" na Przylesiu) powstała nowa hurtownia ozdób ślubnych i artykułów dekoracyjnych - może się przyda
Co do obrączek zaś - nieco niżej od tej hurtowni jest firma AK-Biżuteria. Mają ponad 1000 wzorów obrączek. Robią też obrączki z naszego złota. Warto zajść i zobaczyć. Ceny natomiast są powalająco niskie
beoag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-30, 18:53   #250
makarska
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Od kilku tygodni czytam sobie ten wątek, postanowiłam więc się uaktywnić Ślub 27 lipca 2013 (Magnat) a sukienka jeszcze się nie szyje:/
Mam wybraną, ale zastanawiam się czy kupić oryginalną w salonie (Wrocław) czy spróbować zaoszczędzić i uszyć w Lubinie w jednej z pracowni sukien ślubnych. Zaoszczędziłabym ok 800 zł + dojazdy na przymiarki.
Co myślicie? Macie jakieś opinie o Katrinie, Bridal Studio, Splendorsie itp.? Komu można zaufać i powierzyć uszycie sukni z przyniesionego obrazka?

A zaproszenia? Zamówiłam na allegro próbki od jednego ze sprzedawców-obsługa dość sprawna (szybko odpisywali na maila i szybko wysłąli paczke), ale kartki słabe-miękki papier. Gdzie można zamówić ładne, porządne zaproszenia w rozsądnej cenie?

Pozdrawiam!
makarska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-02, 08:48   #251
puchaczmalinowy
Rozeznanie

My postanowiliśmy, że zaproszenia zrobimy sami Ja mam takie zaciągi artystyczne i lubię takie rzeczy, a mój luby stwierdził, że jest to fajne rozwiązanie - w dobrym papierniczym można kupić bardzo ładny papier do 1zł + tasiemka i gotowe, myślę, że koszt ok 1,5 od sztuki to jest max ile nas wyjdzie a będzie dokładnie to, czego chcemy i bez żadnych pomyłek przy nazwiskach czy czymś takim.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-02, 14:28   #252
whitedevil
Przyczajenie

Mamy kościół zaklepany Na 15 Póki co tylko wpisał nas ksiądz na termin, resztę załatwimy bliżej wesela Jupi!
whitedevil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 20:02   #253
makarska
Przyczajenie

Hej!
Dla dziewczyn mających problem z wyborem sukienki polecam salon Pan Tadeusz w Głogowie.
Mają bardzo dużo świetnych modeli, współpracują z wieloma firmowymi salonami. Obsługa niczym wróżki-doskonale wiedzą co bedzie dobrze leżało.
Po wizytach we Wrocławiu, Legnicy i obejściu wszyestkich miejsc w Lubinie, zniechęcona i bez wiary, że znajdę cokolwiek, pojechałąm do Głogowa. Zaskakująco duży wybór sukienek. Szczerze polecam.

puchaczmalinowy: orientujesz się gdzie w Lubinie gdzie można dostać ładny papier? Coraz bardziej skłaniam się ku własnoręcznie robionych zaproszeniach. Nawet mam w głowie projekt Zastanawiam się tylko czy z drukiem sobie poradzimy.
makarska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-03, 22:02   #254
pannabarbara
Raczkowanie

Witam jestem obecnie na etapie poszukiwania sali w Legnicy i zastanawiam się czy ktoś może ma jakieś informacje na temat niektórych sal np. sala Magnolie na nowodworskiej czy o Arkadii na gliwickiej. Chodzi mi o jedzenie (czy smaczne i jak z ilością) oraz o wystrój (z tego co widziałam sala w arkadii jest odnowiona, a na stronie magnolii nie widzę zmian chociaż słyszałam, że coś dobudowali). A może ktoś mógłby polecić inną salę? Byłabym wdzięczna za informację pozdrawiam wszystkie PM z naszego regionu
pannabarbara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-04, 15:48   #255
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez makarska Pokaż wiadomość
puchaczmalinowy: orientujesz się gdzie w Lubinie gdzie można dostać ładny papier? Coraz bardziej skłaniam się ku własnoręcznie robionych zaproszeniach. Nawet mam w głowie projekt Zastanawiam się tylko czy z drukiem sobie poradzimy.
Niestety, jestem z Legnicy ale myślę, że każdy porządny papierniczy powinien mieć szeroki wybór takiego papieru - należy pamiętać, że nawet ktoś, kto "zawodowo" zajmuje się takimi rzeczami musi się gdzieś zaopatrywać Ja drukowałam kiedyś dyplomy dla dzieciaków na sztywnym papierze i moja domowa drukarka HP dawała sobie świetnie radę, więc myślę, że nie musisz się obawiać - zawsze można jedną sztukę na sprawdzenie kupić i zadrukować.

Mam nadzieję, że się pochwalisz, jak już poczynisz kroki ku własnoręcznie zrobionym zaproszeniom - ja mam jeszcze rok, żeby się za to zabrać, więc póki co mam tylko "wizje" ;D

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-04, 20:18   #256
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez whitedevil Pokaż wiadomość
Mamy kościół zaklepany Na 15 Póki co tylko wpisał nas ksiądz na termin, resztę załatwimy bliżej wesela Jupi!
My również ostatnio zaklepaliśmy godzinę 15 . Teraz pozostaje znalezienie sukienki, co chyba nie będzie łatwe.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez makarska Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Od kilku tygodni czytam sobie ten wątek, postanowiłam więc się uaktywnić Ślub 27 lipca 2013 (Magnat) a sukienka jeszcze się nie szyje:/
Mam wybraną, ale zastanawiam się czy kupić oryginalną w salonie (Wrocław) czy spróbować zaoszczędzić i uszyć w Lubinie w jednej z pracowni sukien ślubnych. Zaoszczędziłabym ok 800 zł + dojazdy na przymiarki.
Co myślicie? Macie jakieś opinie o Katrinie, Bridal Studio, Splendorsie itp.? Komu można zaufać i powierzyć uszycie sukni z przyniesionego obrazka?

A zaproszenia? Zamówiłam na allegro próbki od jednego ze sprzedawców-obsługa dość sprawna (szybko odpisywali na maila i szybko wysłąli paczke), ale kartki słabe-miękki papier. Gdzie można zamówić ładne, porządne zaproszenia w rozsądnej cenie?

Pozdrawiam!
A może pokażesz te próbki z allegro żebyśmy wiedziały których lepiej nie zamawiać?
Stary 2013-02-05, 10:00   #257
famka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1x15 Pokaż wiadomość
Chętnie wykonam makijaże , w razie pytań proszę pisać
Możesz pokazać jakieś swoje "prace"
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 11:11   #258
kate1x15
Raczkowanie

Tak wysłałam Ci link do moich prac w wiadomości prywatnej
kate1x15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-05, 17:35   #259
puchaczmalinowy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kate1x15 Pokaż wiadomość
Tak wysłałam Ci link do moich prac w wiadomości prywatnej
również poproszę link

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-05, 18:39   #260
kate1x15
Raczkowanie

Również link poszedł
kate1x15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 10:56   #261
pyruncia
Przyczajenie

Hej, jestem Tu Nowa
od Sylwestra zaręczona
Ślub planujemy na wczesne lato 2014
Szukamy duuużej sali...
co myślicie o sali Kopcza na Kawaleryjskiej w Legnicy? Był ktoś? Jak wrażenia?
pyruncia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-12, 12:04   #262
pannabarbara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pyruncia Pokaż wiadomość
Hej, jestem Tu Nowa
od Sylwestra zaręczona
Ślub planujemy na wczesne lato 2014
Szukamy duuużej sali...
co myślicie o sali Kopcza na Kawaleryjskiej w Legnicy? Był ktoś? Jak wrażenia?
Hej jeśli chodzi o tą salę to ja nawet nie brałam jej pod uwagę. Pomimo, że jest w miarę ładna jeżeli jest w całości, a tak jak masz wesele na ok 100-150 os to tą salę dzielą na pół poza tym jedzenie jest mało smaczne przynajmniej dla mnie (oni chyba nie gotują na miejscu tylko mają jakiś catering) zresztą znalazłam też takie opinie w necie. Sama przez ostatnie tygodnie szukam sali bo planuję wesele, ale niestety w Legnicy nie ma zbyt dużego wyboru. Jest kilka ofert ale według mnie cena za osobę jest nie adekwatna do tego co proponują, ale znalazłam salę którą mam nadzieję zarezerwujemy niedługo. A tak z ciekawości na ile osób masz wesele i czy musisz mieć jakieś noclegi?
Stary 2013-02-12, 15:50   #263
pyruncia
Przyczajenie

Potrzebuje sali na około 200 osób... mały jest wybór.
najlepiej z noclegami ale biorę pod uwagę i bez (zawsze coś w pobliżu się znajdzie)
Myślimy też o Arkadii czy Pałacu w Warmątowicach.
W sumie nie bawiłam się nigdy w okolicach Legnicy więc się nie orientuję co warto brać pod uwagę. Proszę o opinie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-12, 16:29   #264
pannabarbara
Raczkowanie

Cytat:
Potrzebuje sali na około 200 osób... mały jest wybór.
najlepiej z noclegami ale biorę pod uwagę i bez (zawsze coś w pobliżu się znajdzie)
Myślimy też o Arkadii czy Pałacu w Warmątowicach.
W sumie nie bawiłam się nigdy w okolicach Legnicy więc się nie orientuję co warto brać pod uwagę. Proszę o opinie
No to faktycznie możesz mieć problem, bo aż na tyle osób to ciężko znaleźć coś ciekawego w Legnicy i okolicach. Powiem Ci, że pierwsze co to bardzo podobała mi się Arkadia (za wesele jest 145-165zł za osobę a za poprawiny 35zł natomiast za nocleg jest 65-85 zl za osobę), ale zrezygnowaliśmy z niej, bo niestety jak dla mnie okolica nie ciekawa i po prostu znalazłam lepszą ofertę natomiast moja koleżanka miała w październiku wesele właśnie w Warmątowicach, ale z tego co widziałam to nie jestem pewna czy ta sala pomieści 200 os. Ale zawsze można napisać do nich maila i się zapytać jaką mają ofertę. Jest jeszcze klub nauczyciela, ale tam już trzeba mieć własną kucharkę albo catering. Oprócz tego jest też Hotel Sękowski, Qubus, ewentualnie jeszcze Chata Karczowiska również ma bardzo ciekawą ofertę, ale słyszałam o nich niekorzystne opinie...
A jeszcze zapominałam napisać, że jest jeszcze Pałac w Krotoszycach tam jest kilka sal i chyba nawet taka na 200 os. więc zobaczcie ich stronę

Edytowane przez pannabarbara
Czas edycji: 2013-02-12 o 16:38
Stary 2013-02-12, 16:53   #265
pyruncia
Przyczajenie

W Klubie Nauczyciela pomieszczę tyle osób?
Stary 2013-02-12, 16:59   #266
pyruncia
Przyczajenie

W Klubie Nauczyciela pomieszczę 200 osób?
Stary 2013-02-12, 18:53   #267
pannabarbara
Raczkowanie

Cytat:
No wiesz można, że tak powiem "pomieścić", ale nie wiadomo co zostanie z parkietu do tańczenia. Ja byłam tam na dwóch weselach żadne nie było na więcej niż na 130 os, ale tłoku nie było jak wszyscy wyszli na parkiet i tak najlepiej jak byś zadzwoniła do nich i się zapytała czy można obejrzeć salę to byś sama oceniła.
Stary 2013-02-12, 22:08   #268
famka89
Zadomowienie

Cytat:
My robimy wesele w Klubie Nauczyciela - do dużej sali wejdzie max 160 osób. Możesz oczywiście wykorzystać boczną sale ,ale jak dla mnie to sadzanie tam gości to jak za karę. Z dala od młodych i orkiestry...
famka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-13, 09:13   #269
pannabarbara
Raczkowanie

pyruncia w takiej sytuacji pod uwagę weź Chatę Karczowiska, Arkadię, Hotel Qubus albo właśnie tą salę na kawaleryjskiej, ponieważ tylko one mają takie duże sale (na te 200 osób lub trochę mniej). Często jest tak, że się zaprasza się pewną ilość osób, a przychodzi znacznie mniej i pewnie w Twoim przypadku też tak będzie. Nie szukałabym sali na konkretnie te 200 osób i do tego noclegów w tym samym miejscy, bo u nas to jak szukanie igły w stogu siana. Jak my wybieraliśmy salę (a ten temat jest na tapecie od jakiegoś miesiąca) to własnie wahałam się między salą magnolie, a chatą karczowiska, ale wygrała magnolia jak chcesz to więcej informacji mogę Ci wysłać na priva
Stary 2013-02-13, 09:39   #270
pyruncia
Przyczajenie

Dlatego napisałam wcześniej, że kwestia noclegów to się coś zawsze znajdzie...
wiem że równo 200 osób mi nie przyjdzie ale też nie biorę pod uwagę ze odpadnie mi 50... :P
Właśnie zastanawiam się nad tymi salami, które wymieniłaś...
najważniejsze dla mnie to w sumie menu... słyszałam, że w Karczowiskach jest dość słabo...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości