![]() |
#241 |
BAN stały
|
Dot.: Wybory 2011 - populizm
Ja tam nie wiem, ale są takie zmarłe osoby (nawet w mojej rodzinie), które wspominam bardzo źle, bo to nie byli dobrzy ludzie po prostu. Nie widzę powodu żeby o nich nie pamiętać jakimi byli choćby po to, żeby uczyć się na ich błędach
![]() Ale muszę powiedzieć, że niemożebnie wpienia mnie taka niechęć do odbrązawiania zmarłych osób, które działały w życiu publicznym. No chyba każdy wie co taka osoba zrobiła i jaka była, jej błędy i słabości też się przecież pamięta, ale cicho sza, bo to trup. Śmieszne. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A wracając do temtu - czy ktokolwiek z tu obecnych choćby przez sekundę uważał za wiarygodną wczorajszą informację o tym jakoby posłanka Kempa miała zrezygnować z kandydowania w tych wyborach ? Muszę wyznać, że moja wiara w pęd ww. do tzw. władzy okazała się niezachwiana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
No i na tej zasadzie zupełnie przeciętny, żeby nie powiedzieć kiepski prezydent został pochowany na wawelu a jego imieniem nazwano niezliczone ilosci ulic, parków itd.
![]() A posłanka Kempa to jest temat na osobną dyskusję, mi się spodobało jak stanęła w obronie Starucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ja myślałam że to taka prowokacja - Kempa coś niby pisała o rodzinie, więc najpierw byłoby że taka rodzinna i targana moralnym dylematem, by potem bohatersko powrócić i walczyć o dobro CZŁOWIEKÓW...
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Człowiek z wąsem!
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A wiecie, że zdaniem w.w. to rząd jest winien temu przekrętowi z jej rezygnacją? To jest właśnie idealne nawiązanie do tematu wątku i niejako definicja populizmu made by PiS. Btw, kocham jej arogancki uśmiech - nigdy w życiu takiego nie widziałam u nikogo. Jakby ją wiecznie zęby bolały i cedziłaby każde słowo.
![]() |
#247 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Jak wg pani Fotygi niepochlebne informacje z Wiki Leaks są spiskiem polskiego rządu... to mnie już nic nie zdziwi...
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- www.towinatuska.pl |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z ujawnionych przez Wikileaks depesz miałoby wynikać, że amerykańscy dyplomaci oceniali polski MSZ za czasów Anny Fotygi jako zdemoralizowany i osłabiony - napisała "Gazeta Wyborcza". Fotyga przyznaję, że przez długi czas było jej bardzo trudno zarządzać MSZ, a to z tego powodu, że de facto panował tam włoski strajk wśród dyplomatów, którzy po prostu nie akceptowali nominacji osoby spoza salonu, spoza korporacji profesora GEREMKA . Fotyga ZAUWAŻYŁA, że to właśnie z tego czasu pochodzi wspomniana depesza. I podkreśliła, że potem nastąpił czas, gdy wielu polskich dyplomatów zmieniło zdanie na jej temat. Była to w zasadzie końcówka rządów w MSZ, kiedy negocjowany był Traktat Lizboński, gdy zaczynały się negocjacje tarczy antyrakietowej, gdy walczyliśmy o ewakuację z Libanu, wówczas część dyplomatów poczuła sens tego typu działalności - powiedziała b. szefowa MSZ. Zdaniem Fotygi od czasów, gdy powstały krytyczne wobec niej depesze, także ocena dyplomatów amerykańskich zmieniła się znacznie na jej korzyść. - Najlepszym dowodem jest wystąpienie sekretarz stanu Condoleezzy Rice, która w Warszawie w dniu, kiedy była podpisana umowa o tarczy, mówiła doceniając działalność Fotygi. mikia20 zdarza Ci się szukać konkretnych informacji, konkretnych danych? sprawdzać kto co gdzie po co, dlaczego i w jakim celu ? Bo z moich obserwacji wynika ,że nie!! Z tematu depesz niestety dwója Ci się należy. ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Wikileaks ujawniły ostatnio 100 000 nowych depesz amerykańskich dyplomatów. Wśród nich znalazły się także te dotyczące Polski . Nasze media oraz minister Sikorski ucieszyli się niepomiernie znajdując pośród nich depeszę dyplomatki z ambasady amerykańskiej w Warszawie krytycznie opisującą polskie MSZ w czasach, gdy rządziła nim Anna Fotyga . Radość rządu i jego mediów nie trwała jednak długo, gdyż okazało się, iż pośród materiałów z Wikileaks są również teksty traktujące obszernie o aferze hazardowej i piętnujące nieudolność rządu Tuska w walce z korupcją . W efekcie premier Tusk poczuł się zmuszony oświadczyć: "Nie czuję się zakłopotany przeciekami z Wikileaks". Dzisiaj w prorządowych mediach cicho jakoś o Wikileaks. Fotydze chodziło o to ,że nie bez powodu została ujawniona depesza o niej w roli głównej . Moim zdaniem CEL był jeden ,aby depesza na temat Fotygi przyćmiła depeszę na temat AFERY HAZARDOWEJ . Edytowane przez siska81 Czas edycji: 2011-09-13 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
BAN stały
|
U mnie w domu panuje powszechne przekonanie, ze posłanka Kempa postawiła na darmową reklamę. Nie zdziwi nas, jak się okaże, że to ktoś ze sztabu poprzez kombinacje z serwerami malezyjskimi włamał się na jej konto, żeby było o niej głośno. Jakby nie było, jest w każdym programie informacyjnym, jest biedna i pokrzywdzona, czyli budzi współczucie. Tak naprawdę nic nie straciła. Też nie uwierzyłam w te rewelacje, bo on jest przyspawana do fotela na Wiejskiej. A jeśli naprawdę ktoś jej się włamał na skrzynkę, to m.in. wina zbyt słabego hasła, które wybrała. Ludzie mnie wciąż zaskakują pod tym względem, że wybierają zdrobnienie swojego imienia albo pełne imię i jedynkę, takie hasła prosto wymyślić. Nie trzeba być hakerem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że ja nie wiem z jakich lekarzy będę miała potrzebę skorzystać za 20 lat. mogłoby, ale pomysły, które niektórzy proponują, z wielu powodów nie mają szansy funkcjonować. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
BAN stały
|
Tak, wiem,ze jest to jeden z ich postulatów, ale nie zagłosuję na Ruch Palikota, bo niektóre z pozostałych postulatów nie są zgodne z moimi poglądami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
BAN stały
|
ja w tym roku zagłosuje n Palikota
podoba mi się jego program wyborczy, jego założenia, poza tym widziałam z nim wywiadu i wypowiadał się na tematy nie związane z polityka i wydał mi się inteligentnym gościem |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
"Super Express": Z WikiLeaks wynika, że Jan Krzysztof Bielecki obiecał Amerykanom prywatyzację służby zdrowia!
To nieoczekiwana puenta do kilkuletniej dyskusji czy obecna ekipa rządząca planuje prywatyzację służby zdrowia czy też jedynie "komercjalizację" i wprowadzenie konkurencji. Oto jak ujawnia "Super Express", z podanych przez portal WikiLeaks depesz amerykańskich dyplomatów wynika iż Jan Krzysztof Bielecki, obecnie szef Rady Gospodarczej przy premierze, otwarcie mówił, że część służby zdrowia może zostać sprywatyzowana, a USA mogą dzięki temu robić u nas interesy! "Super Express" opisuje, że ujawniona depesza dotyczy rozmowy Jana Krzysztofa Bieleckiego z amerykańskim ambasadorem w Polsce Lee Feinsteinem. Do spotkania doszło 21 stycznia 2010 roku i, jak się okazuje, dyplomata napisał z niego obszerną relację. Opisuje Bieleckiego jako bardzo wpływowego człowieka, który ma "bezpośredni dostęp do premiera Tuska i ma dobre kontakty". Co takiego powiedział ambasadorowi na temat służby zdrowia? (...) według Bieleckiego Polacy są sceptycznie nastawieni do "czystego" sektora publicznego w europejskim stylu. Przewiduje prywatyzację części majątku służby zdrowia. Bielecki jest zdania, że dla amerykańskich inwestorów z doświadczeniem w branży służby zdrowia jest wiele obiecujących możliwości, a przywództwo USA mogłoby być pomocne w trwającym już teraz częściowym procesie prywatyzacji - czytamy w depeszy sporządzonej przez ambasadora. Marek Balicki, były minister zdrowia, polityk SLD komentuje: Ta depesza to dowód na to, że rząd jednak myśli o prywatyzacji służby zdrowia.Platforma Obywatelska zaprzecza oficjalnie, ale za kulisami robi zupełnie co innego. Co więcej, to się już dzieje. Stało się tak np. w Kostrzyniu nad Odrą, a teraz dzieje w Kielcach. ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Od ponad roku wszyscy ekonomiści, od Balcerowicza po Rybińskiego alarmują, że ekipa Tuska w coraz szybszym tempie zadłuża nasz kraj. Dług publiczny sięgnął już wg oficjalnych źródeł 800mld zł, a wg nieoficjalnych - znacznie więcej. Te alarmy są oczywiście uzasadnione, lecz zastanawiające jest to, że prawie nikt nie bada, na co rząd te pożyczane pieniądze wydaje? Długi samorządów to stosunkowo niewielki odsetek długu publicznego. Znaczna część ich idzie na bieżące potrzeby budżetu . Kosztowny jest też rozrost biurokracji. A co z resztą? Wydaje się, iż jest ona rozkradana i marnowana przy okazji "Polski w budowie". Jan Tomaszewski w piątkowym wykładzie przed namiotem Solidarnych 2010 podał,ze stadion w Poznaniu kosztował 190 mln euro, a podobne w Charkowie i Hoffenheim odpowiednio 50 i 60 mln. Budowa Stadionu Narodowego pochłonęła jak na razie 500 mln euro, a podobny obiekt w Doniecku udało się wybudować za 80 mln. Budowa kilometra autostrady w Hiszpanii i Szwajcarii to wydatek rzędu 5-6 mln euro, zaś u nas - 9 mln. Jeśli tak jest na wszystkich innych budowach, to staje się jasne, czemu nasz kraj tonie w długach. Nie koniec jednak na tym. Sobotnia /17-18.09.2011/ "Gazeta Polska Codziennie" pisze o tajemniczym transferze za granicę trzech miliardów euro. Nie chce się teraz do niego przyznać Ministerstwo Finansów mimo, że NBP umieścił go w swoim zestawieniu. W świetle powyższych przykładów staje się jasne, czemu Sejm w ostatnim dniu ostatniego posiedzenia tej kadencji przyjął poprawkę Senatu przewidującą ograniczenie prawa do informacji ze względu na "ochronę ważnego interesu gospodarczego państwa" . "Grupa trzymająca władzę" nie chce by ktoś mógł ja rozliczać z tego, co zrobiła z pieniędzmi pożyczonymi w naszym imieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Hm, muszę chyba przeczytać program Palikota, bo do tej pory odrzucałam go na wstępie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Glosuję na Ruch Poparcia Palikota. Mam identyczne podejście do wielu zagadnień jak ta partia
![]()
#260 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
http://rebelya.pl/discussion/35394/m...sztabowcow-po/
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- "Gazeta Polska Codziennie" pisze o tajemniczym transferze za granicę trzech miliardów euro. Nie chce się teraz do niego przyznać Ministerstwo Finansów mimo, że NBP umieścił go w swoim zestawieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
No to dostarcza gazeta emocji swoim czytelnikom, teraz już nic tylko w podskokach i z wywieszonym językiem biec i na PiS głosować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawostka !!!!Badania wskazały, że buzia Tuska nie przynosi PO korzyści ,a wręcz przeciwnie więc dla dobra partii premier stał się oszczędny. Ciekawe co mówi w sprawie swoich cotygodniowych lotów do domu? Oszczędzi na nich czy nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jego samego za bardzo nie lubie, troche sie zblaznil tymi wibratorami itp, natomiast program do mnie przemawia (mimo, ze tak naprawde malo realny ale kto wie) a on sam wydaje mi sie byc dosc ogarniety Edytowane przez yoona Czas edycji: 2011-09-19 o 17:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Poza tym nie oszukujmy się - dla ludzi o liberalno - lewicowych poglądach nie ma wyboru. Bo przecież Napieralski to kompletny kretyn ![]() ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-09-19 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I racja, podobno dzięki akcji z wibratorem poprawiła się sytuacja zgwałconych kobiet, znaczy jest większa wrażliwość na problem wśród policjantów czy coś takiego. Nie jestem w stanie podać konkretów, bo czytałam o tym strasznie dawno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
Po zapoznaniu się z kandydatami i ich programami stawiam na Palikota. Stanowi około 90% postulatów, z którymi się zgadzam i popieram. Więc w walce mniejsze zło vs Palikot - wygrywa ten drugi.
![]() siska81 - może nie wniosę tym wiele do dyskusji, ale taka mała riposta do Twoich linków, z przymrużeniem oka i na Twoim poziomie. (brakuje w Twoich wiadomościach tylko walki z krzyżem - bez urazy ![]() http://www.youtube.com/watch?v=1B0Sp...eature=related ![]() Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2011-09-19 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.