Wybory 2011 - populizm - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 09:52   #241
sine.ira
BAN stały

Dot.: Wybory 2011 - populizm

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
No chciałam właśnie podać przykład hitlera ale się powstrzymałam
Ja tam nie wiem, ale są takie zmarłe osoby (nawet w mojej rodzinie), które wspominam bardzo źle, bo to nie byli dobrzy ludzie po prostu. Nie widzę powodu żeby o nich nie pamiętać jakimi byli choćby po to, żeby uczyć się na ich błędach

Ale muszę powiedzieć, że niemożebnie wpienia mnie taka niechęć do odbrązawiania zmarłych osób, które działały w życiu publicznym. No chyba każdy wie co taka osoba zrobiła i jaka była, jej błędy i słabości też się przecież pamięta, ale cicho sza, bo to trup. Śmieszne.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

A wracając do temtu - czy ktokolwiek z tu obecnych choćby przez sekundę uważał za wiarygodną wczorajszą informację o tym jakoby posłanka Kempa miała zrezygnować z kandydowania w tych wyborach ?
Muszę wyznać, że moja wiara w pęd ww. do tzw. władzy okazała się niezachwiana
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:55   #242
Madzik14
Zadomowienie

No i na tej zasadzie zupełnie przeciętny, żeby nie powiedzieć kiepski prezydent został pochowany na wawelu a jego imieniem nazwano niezliczone ilosci ulic, parków itd. No cóż...

A posłanka Kempa to jest temat na osobną dyskusję, mi się spodobało jak stanęła w obronie Starucha bo to taki uciskany przez system niczemu nie winny kibolek...
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:56   #243
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Ja myślałam że to taka prowokacja - Kempa coś niby pisała o rodzinie, więc najpierw byłoby że taka rodzinna i targana moralnym dylematem, by potem bohatersko powrócić i walczyć o dobro CZŁOWIEKÓW...
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:00   #244
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Matka kociara,
sąsiadka,
CZŁOWIEK

marmur okraszony złotym pyłem

ach d;

Człowiek z wąsem!

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:02   #245
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość

A wracając do temtu - czy ktokolwiek z tu obecnych choćby przez sekundę uważał za wiarygodną wczorajszą informację o tym jakoby posłanka Kempa miała zrezygnować z kandydowania w tych wyborach ?
A ja się ucieszyłam, że w końcu kobieta doszła do słusznego wniosku, że się do polityki nie nadaje, a bardziej na bazar jajkami handlować
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:57   #246
blysk_w_oku
Rozeznanie

Cytat:

Również nie uwierzyłam Posłanka Beata Kempa ma tyłek niemalże przyspawany do stołka na Wiejskiej.
A wiecie, że zdaniem w.w. to rząd jest winien temu przekrętowi z jej rezygnacją? To jest właśnie idealne nawiązanie do tematu wątku i niejako definicja populizmu made by PiS.
Btw, kocham jej arogancki uśmiech - nigdy w życiu takiego nie widziałam u nikogo. Jakby ją wiecznie zęby bolały i cedziłaby każde słowo.
Stary 2011-09-13, 13:18   #247
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Jak wg pani Fotygi niepochlebne informacje z Wiki Leaks są spiskiem polskiego rządu... to mnie już nic nie zdziwi...

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

www.towinatuska.pl
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 14:26   #248
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Jak wg pani Fotygi niepochlebne informacje z Wiki Leaks są spiskiem polskiego rządu... to mnie już nic nie zdziwi...

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

www.towinatuska.pl
Serwujesz nam wiadomości telewizyjne ,a to za mało ,aby wyrobić sobie zdanie na ten temat.

Z ujawnionych przez Wikileaks depesz miałoby wynikać, że amerykańscy dyplomaci oceniali polski MSZ za czasów Anny Fotygi jako zdemoralizowany i osłabiony - napisała "Gazeta Wyborcza".

Fotyga przyznaję, że przez długi czas było jej bardzo trudno zarządzać MSZ, a to z tego powodu, że de facto panował tam włoski strajk wśród dyplomatów, którzy po prostu nie akceptowali nominacji osoby spoza salonu, spoza korporacji profesora GEREMKA .
Fotyga ZAUWAŻYŁA, że to właśnie z tego czasu pochodzi wspomniana depesza. I podkreśliła, że potem nastąpił czas, gdy wielu polskich dyplomatów zmieniło zdanie na jej temat.
Była to w zasadzie końcówka rządów w MSZ, kiedy negocjowany był Traktat Lizboński, gdy zaczynały się negocjacje tarczy antyrakietowej, gdy walczyliśmy o ewakuację z Libanu, wówczas część dyplomatów poczuła sens tego typu działalności - powiedziała b. szefowa MSZ.

Zdaniem Fotygi od czasów, gdy powstały krytyczne wobec niej depesze, także ocena dyplomatów amerykańskich zmieniła się znacznie na jej korzyść.
- Najlepszym dowodem jest wystąpienie sekretarz stanu Condoleezzy Rice, która w Warszawie w dniu, kiedy była podpisana umowa o tarczy, mówiła doceniając działalność Fotygi.

mikia20 zdarza Ci się szukać konkretnych informacji, konkretnych danych? sprawdzać kto co gdzie po co, dlaczego i w jakim celu ?

Bo z moich obserwacji wynika ,że nie!!
Z tematu depesz niestety dwója Ci się należy.

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Wikileaks ujawniły ostatnio 100 000 nowych depesz amerykańskich dyplomatów. Wśród nich znalazły się także te dotyczące Polski . Nasze media oraz minister Sikorski ucieszyli się niepomiernie znajdując pośród nich depeszę dyplomatki z ambasady amerykańskiej w Warszawie krytycznie opisującą polskie MSZ w czasach, gdy rządziła nim Anna Fotyga .
Radość rządu i jego mediów nie trwała jednak długo, gdyż okazało się, iż pośród materiałów z Wikileaks są również teksty traktujące obszernie o aferze hazardowej i piętnujące nieudolność rządu Tuska w walce z korupcją . W efekcie premier Tusk poczuł się zmuszony oświadczyć: "Nie czuję się zakłopotany przeciekami z Wikileaks". Dzisiaj w prorządowych mediach cicho jakoś o Wikileaks.

Fotydze chodziło o to ,że nie bez powodu została ujawniona depesza o niej w roli głównej . Moim zdaniem CEL był jeden ,aby depesza na temat Fotygi przyćmiła depeszę na temat AFERY HAZARDOWEJ .

Edytowane przez siska81
Czas edycji: 2011-09-13 o 15:17
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 00:08   #249
Sondrina
BAN stały

U mnie w domu panuje powszechne przekonanie, ze posłanka Kempa postawiła na darmową reklamę. Nie zdziwi nas, jak się okaże, że to ktoś ze sztabu poprzez kombinacje z serwerami malezyjskimi włamał się na jej konto, żeby było o niej głośno. Jakby nie było, jest w każdym programie informacyjnym, jest biedna i pokrzywdzona, czyli budzi współczucie. Tak naprawdę nic nie straciła. Też nie uwierzyłam w te rewelacje, bo on jest przyspawana do fotela na Wiejskiej. A jeśli naprawdę ktoś jej się włamał na skrzynkę, to m.in. wina zbyt słabego hasła, które wybrała. Ludzie mnie wciąż zaskakują pod tym względem, że wybierają zdrobnienie swojego imienia albo pełne imię i jedynkę, takie hasła prosto wymyślić. Nie trzeba być hakerem.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 00:24   #250
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
U mnie w domu panuje powszechne przekonanie, ze posłanka Kempa postawiła na darmową reklamę.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-14, 12:56   #251
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
dobra ale już nie udawaj takiej infantylnej wiesz jak działa ubezpieczenie, można się ubezpieczać prywatnie, każdy miałby dostosowane ubezpieczenie do własnych potrzeb i wedle przebytych wcześniej chorób. ja np najczęściej korzystam ze stomatologa i ginekologa, natomiast z wielu wielu wielu leków, rzeczy itp jeszcze przez najbliższe 20 lat nie skorzystam. to mogłoby być inaczej skonstruowane po prostu.
czyli jednak mówisz o ubezpieczeniu, nie o odkładaniu pieniędzy na osobiste konto?
szkoda, że ja nie wiem z jakich lekarzy będę miała potrzebę skorzystać za 20 lat.

mogłoby, ale pomysły, które niektórzy proponują, z wielu powodów nie mają szansy funkcjonować.

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Oglądałam ostatnio jakiś serial na Polsacie i w przerwie puszczają spoty i akurat trafiłam na ten pani Szmajdzińskiej, który był spokojny i wyważony. I myślę, że szkoda, że do Sejmu nie ma możliwości startowania w sposób niezależny od członkostwa w partii. W każdej z partii znajdzie się kogoś mądrego, niestety nie mamy możliwości zagłosowania na tę osobę, bo a) startuje w innym okręgu b) popieramy partię, którą rządzi jakiś oszołom i będzie musiała głosować tak, jak jej każe. Moim zdaniem do Sejmu też powinny być okręgi jednomandatowe, wtedy pojedynczym wybitnym jednostkom byłoby łatwiej dostać się.
to chyba jeden z 'pomysłów' ruchu palikota?
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 00:16   #252
Sondrina
BAN stały

Tak, wiem,ze jest to jeden z ich postulatów, ale nie zagłosuję na Ruch Palikota, bo niektóre z pozostałych postulatów nie są zgodne z moimi poglądami.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-18, 09:55   #253
Sherezada
BAN stały

ja w tym roku zagłosuje n Palikota
podoba mi się jego program wyborczy, jego założenia, poza tym widziałam z nim wywiadu i wypowiadał się na tematy nie związane z polityka i wydał mi się inteligentnym gościem
Sherezada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 14:32   #254
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie przede wszystkim reforma systemu emerytalnego.
"Super Express": Z WikiLeaks wynika, że Jan Krzysztof Bielecki obiecał Amerykanom prywatyzację służby zdrowia!
To nieoczekiwana puenta do kilkuletniej dyskusji czy obecna ekipa rządząca planuje prywatyzację służby zdrowia czy też jedynie "komercjalizację" i wprowadzenie konkurencji. Oto jak ujawnia "Super Express", z podanych przez portal WikiLeaks depesz amerykańskich dyplomatów wynika iż Jan Krzysztof Bielecki, obecnie szef Rady Gospodarczej przy premierze, otwarcie mówił, że część służby zdrowia może zostać sprywatyzowana, a USA mogą dzięki temu robić u nas interesy! "Super Express" opisuje, że ujawniona depesza dotyczy rozmowy Jana Krzysztofa Bieleckiego z amerykańskim ambasadorem w Polsce Lee Feinsteinem. Do spotkania doszło 21 stycznia 2010 roku i, jak się okazuje, dyplomata napisał z niego obszerną relację. Opisuje Bieleckiego jako bardzo wpływowego człowieka, który ma "bezpośredni dostęp do premiera Tuska i ma dobre kontakty". Co takiego powiedział ambasadorowi na temat służby zdrowia? (...) według Bieleckiego Polacy są sceptycznie nastawieni do "czystego" sektora publicznego w europejskim stylu. Przewiduje prywatyzację części majątku służby zdrowia. Bielecki jest zdania, że dla amerykańskich inwestorów z doświadczeniem w branży służby zdrowia jest wiele obiecujących możliwości, a przywództwo USA mogłoby być pomocne w trwającym już teraz częściowym procesie prywatyzacji - czytamy w depeszy sporządzonej przez ambasadora. Marek Balicki, były minister zdrowia, polityk SLD komentuje: Ta depesza to dowód na to, że rząd jednak myśli o prywatyzacji służby zdrowia.Platforma Obywatelska zaprzecza oficjalnie, ale za kulisami robi zupełnie co innego. Co więcej, to się już dzieje. Stało się tak np. w Kostrzyniu nad Odrą, a teraz dzieje w Kielcach.

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Od ponad roku wszyscy ekonomiści, od Balcerowicza po Rybińskiego alarmują, że ekipa Tuska w coraz szybszym tempie zadłuża nasz kraj. Dług publiczny sięgnął już wg oficjalnych źródeł 800mld zł, a wg nieoficjalnych - znacznie więcej. Te alarmy są oczywiście uzasadnione, lecz zastanawiające jest to, że prawie nikt nie bada, na co rząd te pożyczane pieniądze wydaje? Długi samorządów to stosunkowo niewielki odsetek długu publicznego. Znaczna część ich idzie na bieżące potrzeby budżetu . Kosztowny jest też rozrost biurokracji. A co z resztą?
Wydaje się, iż jest ona rozkradana i marnowana przy okazji "Polski w budowie". Jan Tomaszewski w piątkowym wykładzie przed namiotem Solidarnych 2010 podał,ze stadion w Poznaniu kosztował 190 mln euro, a podobne w Charkowie i Hoffenheim odpowiednio 50 i 60 mln. Budowa Stadionu Narodowego pochłonęła jak na razie 500 mln euro, a podobny obiekt w Doniecku udało się wybudować za 80 mln. Budowa kilometra autostrady w Hiszpanii i Szwajcarii to wydatek rzędu 5-6 mln euro, zaś u nas - 9 mln. Jeśli tak jest na wszystkich innych budowach, to staje się jasne, czemu nasz kraj tonie w długach. Nie koniec jednak na tym. Sobotnia /17-18.09.2011/ "Gazeta Polska Codziennie" pisze o tajemniczym transferze za granicę trzech miliardów euro. Nie chce się teraz do niego przyznać Ministerstwo Finansów mimo, że NBP umieścił go w swoim zestawieniu.
W świetle powyższych przykładów staje się jasne, czemu Sejm w ostatnim dniu ostatniego posiedzenia tej kadencji przyjął poprawkę Senatu przewidującą ograniczenie prawa do informacji ze względu na "ochronę ważnego interesu gospodarczego państwa" . "Grupa trzymająca władzę" nie chce by ktoś mógł ja rozliczać z tego, co zrobiła z pieniędzmi pożyczonymi w naszym imieniu.
Stary 2011-09-19, 14:46   #255
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
to chyba jeden z 'pomysłów' ruchu palikota?
Okręgi jednomandatowe to kiedyś był pomysł Platformy.
A Palikot ma wiele dobrych pomysłów, podoba mi się jego program, w ogóle facet jest bardzo merytoryczny, wie o czym mówi. Ma mój głos.
Stary 2011-09-19, 15:00   #256
karolynka90
Zakorzenienie

Hm, muszę chyba przeczytać program Palikota, bo do tej pory odrzucałam go na wstępie.
Stary 2011-09-19, 15:08   #257
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Gdyby komuna nie została obalona,być może byśmy nic nie splacali teraz.Ale zachciało sie ludzią dobrobytu,to teraz mają i kwiczą.Wszyscy kiedyś mieli po równo,a teraz jedni mają fige z makiem,a drudzi znów za dużo,bo okradają tych biedniejszych jak tylko się da
Tyle wiel z opowiadań taty,bo ja tego okresu nie pamiętam.Podobno miałam założona książeczkę mieszkaniową,rodzice dostali mieszkanie z zakładów pracy,o nic się martwić nie musieli.Gdy komuna upadła,wszystko szlak trafił.Ja jestem jeszcze młoda,ale nawet na mieszkanie na kredyt nie mam co liczyć.Ale mogę zarobić tutaj ciężko pracą wieloletnia...
a ja myslalam ze mlodzi ludzie juz nie maja takich pogladow, zycie codziennie mnie zaksakuje.

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 15:08   #258
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Hm, muszę chyba przeczytać program Palikota, bo do tej pory odrzucałam go na wstępie.
No właśnie, wielu tak robi a chłop ma naprawdę sensowną wizję i gospodarki i polityki i spraw obyczajowych. To znaczy, mnie przekonuje, bo owa wizja jest niemal całkowicie spójna z moją
Stary 2011-09-19, 16:03   #259
vespertine_
Zadomowienie

Glosuję na Ruch Poparcia Palikota. Mam identyczne podejście do wielu zagadnień jak ta partia

będzie sam koń
vespertine_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 16:30   #260
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
"Gazeta Polska Codziennie" pisze o tajemniczym transferze za granicę trzech miliardów euro.

No no, ale masz źródło informacji
Stary 2011-09-19, 16:37   #261
siska81
Wtajemniczenie

http://rebelya.pl/discussion/35394/m...sztabowcow-po/

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
No no, ale masz źródło informacji
"Gazeta Polska Codziennie" pisze o tajemniczym transferze za granicę trzech miliardów euro. Nie chce się teraz do niego przyznać Ministerstwo Finansów mimo, że NBP umieścił go w swoim zestawieniu.
Stary 2011-09-19, 16:42   #262
_vixen_
Zakorzenienie

No to dostarcza gazeta emocji swoim czytelnikom, teraz już nic tylko w podskokach i z wywieszonym językiem biec i na PiS głosować
Stary 2011-09-19, 16:49   #263
siska81
Wtajemniczenie

Ciekawostka !!!!Badania wskazały, że buzia Tuska nie przynosi PO korzyści ,a wręcz przeciwnie więc dla dobra partii premier stał się oszczędny. Ciekawe co mówi w sprawie swoich cotygodniowych lotów do domu? Oszczędzi na nich czy nie?
Stary 2011-09-19, 16:50   #264
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Przeczytaj idealny to ten program nie jest, wkurza mnie na przykład strasznie jego stosunek do GMO, ale poza tym jest to moim zdaniem jedyna sensowna opcja. Najwyższa pora, żeby Polska przestała się kisić we własnym sosie.
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 17:42   #265
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Okręgi jednomandatowe to kiedyś był pomysł Platformy.
A Palikot ma wiele dobrych pomysłów, podoba mi się jego program, w ogóle facet jest bardzo merytoryczny, wie o czym mówi. Ma mój głos.

jego samego za bardzo nie lubie, troche sie zblaznil tymi wibratorami itp, natomiast program do mnie przemawia (mimo, ze tak naprawde malo realny ale kto wie) a on sam wydaje mi sie byc dosc ogarniety

Blogowy świat

Edytowane przez yoona
Czas edycji: 2011-09-19 o 17:43
yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:05   #266
siska81
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=L2vud...eature=related
Stary 2011-09-19, 18:09   #267
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość

jego samego za bardzo nie lubie, troche sie zblaznil tymi wibratorami itp, natomiast program do mnie przemawia (mimo, ze tak naprawde malo realny ale kto wie) a on sam wydaje mi sie byc dosc ogarniety
Ale za wibratorem i świńskim ryjem coś stało, to nie było tak bezsensowne i puste jak np. darcie Biblii przez Nergala
Poza tym nie oszukujmy się - dla ludzi o liberalno - lewicowych poglądach nie ma wyboru. Bo przecież Napieralski to kompletny kretyn PO jest coraz bardziej konserwatywna, Tusk już nawet z ambony zaczął przemawiać do braci Litwinów, to cóż począć. Trza im dać prztyczka w nos

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-09-19 o 18:13

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 18:14   #268
siska81
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=v8rUJ...eature=related
Stary 2011-09-19, 18:21   #269
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Ale za wibratorem i świńskim ryjem coś stało, to nie było tak bezsensowne i puste jak np. darcie Biblii przez Nergala
Poza tym nie oszukujmy się - dla ludzi o liberalno - lewicowych poglądach nie ma wyboru. Bo przecież Napieralski to kompletny kretyn PO jest coraz bardziej konserwatywna, Tusk już nawet z ambony zaczął przemawiać do braci Litwinów, to cóż począć. Trza im dać prztyczka w nos
Oni wszyscy są konserwatywni jak przychodzi co do czego, podobno Napieralski już zaczął całować biskupie pierścienie. I żeby tylko to
I racja, podobno dzięki akcji z wibratorem poprawiła się sytuacja zgwałconych kobiet, znaczy jest większa wrażliwość na problem wśród policjantów czy coś takiego. Nie jestem w stanie podać konkretów, bo czytałam o tym strasznie dawno.
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-19, 18:36   #270
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Po zapoznaniu się z kandydatami i ich programami stawiam na Palikota. Stanowi około 90% postulatów, z którymi się zgadzam i popieram. Więc w walce mniejsze zło vs Palikot - wygrywa ten drugi.

siska81 - może nie wniosę tym wiele do dyskusji, ale taka mała riposta do Twoich linków, z przymrużeniem oka i na Twoim poziomie. (brakuje w Twoich wiadomościach tylko walki z krzyżem - bez urazy )

http://www.youtube.com/watch?v=1B0Sp...eature=related

Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Czas edycji: 2011-09-19 o 18:45
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości