Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 13:48   #241
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Zjadłam 2 talerze zupy
mam ochotę na jakieś ciacho
znalazłam krówkę,
ale w przepisie ma siedzieć 24h w lodówce
u mnie chyba nie wytrzyma tyle leżakowania.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:48   #242
sygine
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
sygine o jej no nieźle się działo. Jaki syrop podawałaś?
Furazolidon medana
właśnie na zielone k.py ale nic nie dał
Stary 2011-10-05, 13:48   #243
jacieeeee
Wtajemniczenie

Sygine właśnie była dziś o zielonych koopach mowa Mój na comforcie cały czas takie robi
Oby wysypka szybko minęła

A wiecie co robi Dominik??? Śpi Ale jak??? W łóżeczku !!! Sam zasnąłŻanetka jesteś ze mnie dumna??? Tylko musimy się jeszcze tego triku na noc nauczyć Dowód w klubie

A w ogóle jak Wasze dzieci śpią? Bo mnie przestrzegali, żeby po każdym karmieniu zmieniać pozycję dziecku i przekładać na drugi boczek. Poza tym położna radziła coś kłaść z jednej strony żeby główki na wznak nie kładł i się nie zachłysnął.
A jak jest u Was? Bo może ten mały sukces skłoni mnie do próby przeniesienia Małego do "siebie". Kolejnej próby ...

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:49   #244
wodaqua
Zadomowienie

Patik, nie omieszkam jej wspomnieć... Pamiętliwa jestem....
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:49   #245
83monia
Zakorzenienie

wlasnie nadrabiam klub bo tam od urodzenia chyba malej nie wchodzilam...

wodaqua - popytam mojej szwagierki, bo obecnie ona jest warszawianka

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:49   #246
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Karolinee, tak wygląda huśtawka.
jest boska tez mialam zamiar ja kupic ale stanelo na kolysce fishera

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja się nie wypowiem, bo co prawda usg bioderek za nami, ale usg robił nam nie ortopeda, niby stwierdził, że ok ale na kolejną konsultację już ortopedyczną jesteśmy dopiero umówieni.
eh....szkoda.......

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziękuję ślicznotki moje za życzenia dla mojego faceta

Sweet czy ona nie jest chora? Nie mówię złośliwie, ale wygląda mi to na chorobę psychiczną. Może schizofrenia?
Moja sąsiadka zachowuje się bardzo, naprawdę BARDZO! podobnie, ale jest chora psychicznie.
Otępienie starcze powoduje często takie choroby, a z tegoc o pisałaś babka jest już dość stara.
tak, podejrzewam ze jest chora zreszta wczesniej juz pisalam ze wyglada mi to na chorobe psychiczna bo starsza normalna osoba by takich rzeczy nie wyprawiala!!!!

Igus wstal zjadl i cos marudzi chyba dlatego ze wierca od rana nad nami i huk jak skurczybyk
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:51   #247
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Sygine właśnie była dziś o zielonych koopach mowa Mój na comforcie cały czas takie robi

A wiecie co robi Dominik??? Śpi Ale jak??? W łóżeczku !!! Sam zasnąłŻanetka jesteś ze mnie dumna??? Tylko musimy się jeszcze tego triku na noc nauczyć Dowód w klubie

A w ogóle jak Wasze dzieci śpią? Bo mnie przestrzegali, żeby po każdym karmieniu zmieniać pozycję dziecku i przekładać na drugi boczek. Poza tym położna radziła coś kłaść z jednej strony żeby główki na wznak nie kładł i się nie zachłysnął.
A jak jest u Was? Bo może ten mały sukces skłoni mnie do próby przeniesienia Małego do "siebie". Kolejnej próby ...
co spanie wlasnie klade na drugi bok, jak zasnie sama to juz tak zostawiam jak lezy. to ze wzgledu na to by nie miec płaskiej glówki, bo moze tak byc jesli caly czas na plecach lezy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 13:55   #248
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Sweet jednocześnie to jest śmieszne i TRAGICZNE !
Może faktycznie babke trzeba jakos leczyć.

USG bioderek u mnieto było tak : rozebrać mała do naga, ortopeda rozszerzył jej nóżki jak na żabę i przyciskał do łóżka, potem trzymał kolana równomiernie czy sa w tej samej pozycji- mijescu tak wiesz przy sobie. I na koniec Emi się zsiurała

Zrobiłam sobie pyszny krupnik
kocham krupnik

dziekuje bo jakos sie denerwuje ta wizyta.....

a po lekarzu mamy isc cos kupic Igusiowi na prezent bo mamy centrum handlowe obok

a babka wiem ze powinna sie leczyc
wszystko wskazuje na to ze ma starcze zaburzenia pracy mozgu
i z kazdym dniem moze byc gorzej nie lepiej

18 pazdziernika idzie do szpitala na tydzien
wiec bedzie troche wolnosci i spokoju

moj tato choc jest jednym z jej trzech synow stwierdzil ze chyba lepiej jak sie wyniesiemy bo ona moze sie zrobic niebezpieczna dla dziecka z czasem

tylko za co igdzie
Stary 2011-10-05, 14:01   #249
patik87
Zakorzenienie

Carmela przesyłka wysłana
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:10   #250
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Jacieee a lekarz nic na to nie mówi? Bo mój twierdzi że skoro jest to jedna dziennie lub na dwa dni to się nie przejmować i nie zmieniać mleka
Stary 2011-10-05, 14:18   #251
DaKaro
Zadomowienie

Sygine współczuję wizyty w szpitalu, na pewno najadłaś się strachu...

Zaneta też jestem wściekła w związku z zakupem na allegro. Zamówiłam kilka rzeczy od jednego sprzedawcy, w tym woreczki na pokarm 30 sztuk. Zgadnijcie ile nie było dziurawych? 12 na 30, porażka...muszę napisać mu maila, niech przyśle nowe, a co.

Od dzisiaj używamy pieluszek wielorazowych.

Malwinka po wczorajszym szczepieniu była marudna tylko wieczorem. W nocy spokojna i dzisiaj dzieciątko wróciło do formy.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
U mnie też chcieli oryginał.
Wiecie co nie wiem jak u Was, ale ja tak sobie pomyślałam, że to co piszą wszędzie że macierzyństwo od pierwszych chwil jest takie cudowne to bujda na resorach. Moim zdaniem pierwsze 2-3 tygodnie są naprawdę ciężkie. Trzeba się zaadoptować w nowej sytuacji, nauczyć siebie nawzajem, poprzestawiać priorytety itp. Teraz widzę, że z dnia na dzień jest coraz łatwiej i zakochuje się tak zupełnie w moim Maluchu. Wcześniej wiadomo- kochałam, ale teraz to takie zakochanie prawdziwe, że świecą mi się oczy jak się do mnie uśmiecha.
No to się uzewnętrzniłam.
Ps. czasami nadal mam go dość :P
Rozumiem Cię doskonale. U mnie dwa pierwsze tygodnie po porodzie były okropne...Źle się czułam fizycznie, trudno było mi się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Nagle ogarnęła mnie myśl, że skończyła się wolność, że nie będę mieć możliwości wyjścia kiedy chcę i powrotu, kiedy będę mieć na to kaprys. Ale teraz jest super, każdy dzień jest wspaniały z Malwinką .

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
czy też czasem macie tak że schrupałybyscie swoje dzieci? ja nie moge sie powstrzymac by nie obcalowac malej stópek podczas przebierania pampersa... są takie słitaśne!
ja całuję jeszcze łydki, a nawet pipkę przy przewijaniu (jak Nerolka ).

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Karolinee, tak wygląda huśtawka.
Superaśna.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 14:24   #252
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie miałam pytać czy po każdym karmieniu wasze dzieci śpią ?
Moja dzisiaj tak ma, nakarmię odbije dam do łóżeczka, ogląda sobie coś i zasypia...dziwnie mi jakoś

Ja moją kładę na wznak, a ona sobie główkę obraca, ale mam poduszkę KLIN - możesz dać coś pod materac aby była główka wyżej.
Daję smoczek i koniecznie musze zasłonić nosek i oczko z jednej strony, z tej na którą się obruci, bo jak nie to nie zaśnie.Zazwyczaj robię to pieluszką albo rogiem kocyka.Ona się wtedy chowa i zasypia.Jak jej smok wypada to daje znak, podchodzę i śpi.Nie raz wypadanie smoka jest do 3 razy, a jak nadal majaczy dzisiaj np podałam herbatkę napiła się i zasnęła.Oczywiście kładę ją też na boczek, ale zazwyczaj potem się i tak położy na wznak

A wieczorem. Rytułał. Kąpiel.Ubieranie.Karmieni e przy lekkim światełku ( mam z ikei księżyc) odbijanie, kładę do łóżeczka, jeczy daję smok. (oczywiście do 3 razy smok wypada- choć nie zawsze)i włączam karuzelę - wychodzę.Wracam tylko na wkładanie smoka,po zaczyną pojękiwać.

Od 3 dni ma tak, że jak ją kładę to zaczyna płakać,
nie wiem dlaczego,wtedy przytulam do jej policzka mój policzek i mówię Ciiii,Cii i całuję, zasypia.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
kocham krupnik

dziekuje bo jakos sie denerwuje ta wizyta.....

a po lekarzu mamy isc cos kupic Igusiowi na prezent bo mamy centrum handlowe obok

a babka wiem ze powinna sie leczyc
wszystko wskazuje na to ze ma starcze zaburzenia pracy mozgu
i z kazdym dniem moze byc gorzej nie lepiej

18 pazdziernika idzie do szpitala na tydzien
wiec bedzie troche wolnosci i spokoju

moj tato choc jest jednym z jej trzech synow stwierdzil ze chyba lepiej jak sie wyniesiemy bo ona moze sie zrobic niebezpieczna dla dziecka z czasem

tylko za co igdzie
Na jaki oddział idzie babka?
Boże nie chce być na starość taka
Topek mieć w pokoju

Mamuśka moja jutro wyjeżdża

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

DeKaro ile kupiłaś tych wielorazówek, jak to działa? I to ma jakieś rozmiary ? Napisz mi coś więcej. Jakoś specjalnie się je pierze ? I dlaczego właśnie używasz wielorazówek ?

Stary 2011-10-05, 14:25   #253
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Melduję się w nowym wątku
U nas makabra - wczoraj o 23 wylądowaliśmy z małym w szpitalu, bo dostał paskudnej wysypki na całym ciele Lekarka sugerowała żeby go zostawić w szpitalu na obserwacji, bo ona nie ma pojęcia co to może być. Nie zgodziłam się i wróciliśmy do domu. Kupiłam mu calcium, podałąm i dzisiaj jest już o niebo lepiej. Wysypka jeszcze jest ale mniej i łagodniejsza. Pediatra małego stwierdził, że jest to prawdopodobnie alergia na syrop, który dostał.
I pytanie do Zmalowanej, bo wiem że na pewno ty podajesz małemu Bebilon comfort - czy twój robi lub robił zielone kupy?
Oj, biedni Wy to się stresu najedliście. Dobrze, że jest poprawa

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Warszawianki, i inne Dziewczyny w temacie: może znacie jakiś tani nocleg w Warszawie - tak do 100 zł na weekend? Mój małż na studia idzie (na starośc mu się jeszcze zachciało ) i potrzebuje jakiegoś sensownego i taniego noclegu juz na 22.10 - jak byście cos wiedziały, wdzięczna byłabym za informacje
Ja nie pomogę niestety, bo się nigdy w temacie tanich noclegów nie orientowałam - niepotrzebne mi to było

Cytat:

A wiecie co robi Dominik??? Śpi Ale jak??? W łóżeczku !!! Sam zasnął
Czekam na ten dzień, kiedy moje dziecię w łóżeczku samo zaśnie (ale nie wiem, kiedy on nadejdzie, bo na razie śpi w gondoli obok naszego łóżka )

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:28   #254
wodaqua
Zadomowienie

Monia, byłabym dźwięczna :P
Karoline, spoko
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:29   #255
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Moja dzisiaj tak ma, nakarmię odbije dam do łóżeczka, ogląda sobie coś i zasypia...dziwnie mi jakoś

Ja moją kładę na wznak, a ona sobie główkę obraca
1. A w życiu!! (to odnośnie tego podkreślonego ) nie pamiętam, kiedy po karmieniu zasnęła

2. Co do spania na wznak - ja też małej nie przekładam, bo ona często się kręci więc głowa jej lata z lewej na prawą po kilkanaście razy jak śpi

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:34   #256
zanetaa88
Zakorzenienie

Jacieee ale Ci to napisałam, jak masło maślane

Jeszcze raz.

W dzień:
Kładę na wznak, na boczek też. Na wznak,bo mam poduszkę KLIN,która ma służyć temu jak mala uleje to żeby się nie zachłysnęła , możesz dać coś pod materac aby był kąt 30 stopni i wtedy będziesz miała ten sam efekt co poduszka klin - Ja za późno na to wpadłam, jak dobrze pamiętam taki patent ma Brunetka.Kiedy ją kładę do łóżeczka, muszę jej dać coś na nosek i oczko - pielucha albo koniec kocyka.Ona wtedy się wtula i tak jakby chowa i zasypia. Jak wypada smoczek daję jej, jak nadal przy smoczku płacze,dzisiaj podałam herbatkę napiła się i zasnęła.

I daję ją do łóżeczka kiedy robi takie oczy na spanie a np trzymam ją na rękach,bo chciała obserwować.

W nocy:
Kąpiel, Przebranie,Witaminki,Jedz enie,Odbijanie, Kładę do łóżeczka, jeżeli jęczy daję smoka.Włączam karuzelę.Gaszę światełko- zostawiam tylko te które mam pod łóżkiem prawie niewidoczne.Wychodzę.

Wracam kiedy słyszę że pojękuje,sprawdzam czy ulała - jak ulała wycieram jej buzie i w środku daję smoka i wychodzę. tak do 3 max razy wracam bo jej smok wypada.Zdarza się, ze nawet do 5,ale bardzo rzadko.I jak pisałam wcześniej od 3 dni ma tak że płacze jak ją daję do łóżeczka, wtedy przytulam swój policzek do jej i mówię Ciii...

Acha kiedy jeszcze kładę ją do łóżeczka i ona niby zasypia to mówię :" Dobranoc miłych snów"

No!

Stary 2011-10-05, 14:59   #257
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
Brumku z inflandzkiej jestem zadowolona- super pokój porodowy)) gorzej na poporodowej, ale zrozumiał- remont mam nadzieję, że przy 2 dziecku już wszystko będzie cacy
iwona
No to takie same wrażenia jak u mnie Ale ten poporodowy też zdecydowanie da się przeżyć i dla mnie jedyną jego wadą jest to że brzydko

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Nerolko Brumku wiadomości dla Was są w klubie na wymianach adresy mam
Lecę czytać

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Warszawianki, i inne Dziewczyny w temacie: może znacie jakiś tani nocleg w Warszawie - tak do 100 zł na weekend? Mój małż na studia idzie (na starośc mu się jeszcze zachciało ) i potrzebuje jakiegoś sensownego i taniego noclegu juz na 22.10 - jak byście cos wiedziały, wdzięczna byłabym za informacje
Ja nie pomogę, bo na hotelach warszawskich kompletnie się nie znam
Stary 2011-10-05, 15:17   #258
SweetAngel1984
Zadomowienie

eh moj Igorek zjadl o 14 i przez dwie godziny buszowal na macie... a teraz jak mamy sie zbierac do lekarza on spi
o 16.40 mam go karmic bo o 17 musimy wyjsc
wiec bede budzic nie mam wyjscia
a nakarmic musze zeby nie dal koncertu u lekarza

zanetko - na kardiologie babka idzie

szczepicie dzieci przeciw rotawirusom i pneumokokom ????????????
Stary 2011-10-05, 15:44   #259
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
witam Was i szybko subskrybuję,żeby Was nie zgubić

pozdrowienia dla wszystkich!!!
witaj kochana

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a Wasze maluchy jak je kąpiecie "kopią" wodę i pluskają? Bo ja pamiętam,że rodzeństwo szybko tak robiło i zachlapywało podłogę a moje panny jeszcze nie
oj tak, już wie że wtedy fajnie się wszystko wkoło chlapie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No nie wierzę!!! To przecież już za niedługo pół roku mu stuknie!

I jedne takie stópki mam nawet na pulpicie

ja też nie wierzę
pokaż zdjęcie z pulpitu

Cytat:

Dobrze, że to nie były jakieś wielkie pieniądze,
ale widzę że koleś zaszalał i każdego okantował.
Wystawił pieluchy za 1,55 500szt i nikomu nie wysłał
jaki palant..... zgłaszaj!

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Bry.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Poza tym dziekan mi nie przedłużył terminu oddania pracy magisterskiej i siedzę i klepie
oj i do kiedy masz oddać?

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
To juz powazny wiek
dziękuję

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:46   #260
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet Ja nie szczepiłam ani na rota ani na pneumo. Na pneumo będę szczepić jak Emi będzie miała 7 miesięcy

Pewnie że obudź Chyba, że mleko będziesz brała do lekarza.

KTO ZNA JAKIŚ PATENT NA ULEWANIE SERKIEM?
bo moja mniej ulewa mlekiem a więcej serkiem,
robie coś źle ?

Stary 2011-10-05, 15:51   #261
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Sweet Ja nie szczepiłam ani na rota ani na pneumo. Na pneumo będę szczepić jak Emi będzie miała 7 miesięcy

Pewnie że obudź Chyba, że mleko będziesz brała do lekarza.

KTO ZNA JAKIŚ PATENT NA ULEWANIE SERKIEM?
bo moja mniej ulewa mlekiem a więcej serkiem,
robie coś źle ?
mój też ulewa serkiem nawet 1,5 h po jedzeniu pytałam znachora mówił że luz nic nie szkodzi jak zacznie siedzieć będzie po problemie
Stary 2011-10-05, 16:07   #262
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze, że to nie były jakieś wielkie pieniądze,
ale widzę że koleś zaszalał i każdego okantował.
Wystawił pieluchy za 1,55 500szt i nikomu nie wysłał
A jakie miał wcześniej komentarze? Sprawdzałaś?

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
szczepicie dzieci przeciw rotawirusom i pneumokokom ????????????
Rota tak, a pneumo jeszcze nie wiem, zobacze, moja dr szczepi od 6 miesiąca, mam więc jeszcze czas do namysłu.

Cytat:
Malwinka po wczorajszym szczepieniu była marudna tylko wieczorem. W nocy spokojna i dzisiaj dzieciątko wróciło do formy.
A u nas dziś jest jeszcze gorzej niż wczoraj. Zabrałam ją na spacer to w końcu na dłużej usnęła. Jeszcze śpi na balkonie. Ja przynajmniej mogę sobie obiad zjeść, bo szczerze nie miałam czasu na to, tak dawała czadu.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:21   #263
iustyna1
Wtajemniczenie

Mi też ktoś podmienił dziecko. Mała marudna, spać nie chce i co najważniejsze jeść . Jadła dzisiaj 2 razy - o 11 i teraz w nią wmusiłam. Musiałam ją oszukać i zmienić butelkę, pluła ale jakoś zjadła. Jeszcze jej się nie zdarzało, żeby jeść nie chciała. Jadła o 6.00, 11.00 i 17.00.

Nic nie rozumiem. Właśnie zasnęła, pewnie zaraz ją Kuba obudzi
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 16:43   #264
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
mój też ulewa serkiem nawet 1,5 h po jedzeniu pytałam znachora mówił że luz nic nie szkodzi jak zacznie siedzieć będzie po problemie
Kurcze strasznie dokuczliwe to jest

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
A jakie miał wcześniej komentarze? Sprawdzałaś?
Tak, miał same pozytywne.
Nic nie wskazywało na to, że takie coś się stanie

Stary 2011-10-05, 17:18   #265
DaKaro
Zadomowienie

Crazy a ktore szczepionki podalas?

Sweet tak, wczoraj dalam pierwsza dawke na rota, pneumo dam poznej.

Cytat:

Ja moją kładę na wznak, a ona sobie główkę obraca, ale mam poduszkę KLIN - możesz dać coś pod materac aby była główka wyżej.
Daję smoczek i koniecznie musze zasłonić nosek i oczko z jednej strony, z tej na którą się obruci, bo jak nie to nie zaśnie.Zazwyczaj robię to pieluszką albo rogiem kocyka.Ona się wtedy chowa i zasypia.Jak jej smok wypada to daje znak, podchodzę i śpi.Nie raz wypadanie smoka jest do 3 razy, a jak nadal majaczy dzisiaj np podałam herbatkę napiła się i zasnęła.Oczywiście kładę ją też na boczek, ale zazwyczaj potem się i tak położy na wznak

[/COLOR]DeKaro ile kupiłaś tych wielorazówek, jak to działa? I to ma jakieś rozmiary ? Napisz mi coś więcej. Jakoś specjalnie się je pierze ? I dlaczego właśnie używasz wielorazówek ?
Kupilam na poczatek 5 pieluszek i 10 wkladek. W pieluszkach sa takie kieszonki do ktorych mozesz wlozyc ten wklad, ale mozna tez klasc go na kieszonke-ja tak robie. Na wklad klade taka bibulke, ktora zatrzymuje kupke. Sa chyba 2 rozmiary wkladow, widzialam kiedys na ebay'u, ale ja mam jeden, ten wiekszy. Pieluszki sa w jednym rozmiarze, na nich sa takie zatrzaski, ktorymi regulujesz rozmiar. Wkladow zabrudzonych jeszcze nie pralam. Uzywam je, bo po pierwsze taniej, ale rowniez dlatego, ze dzieci szybciej ucza sie siadania na nocnik, nie maja odpieluszkowego zapalenia skory, bo domagaja sie zmiany pieluszki-po prostu czuja wilgoc. Do tego wspomagam ochrone srodowiska. Mam zamiar dokupic jeszcze 10 wkladow. Na noc nadal bede zakladac pampi, ale to z wlasnej wygody-Malwinka dluzej pospi.

Maz dzisiaj przylatuje na tydzien, zobaczymy sie w piatek . I moze w koncu kupimy auto, za tydzien zaczynam zajecia, wiec na pewno sie przyda.

Polozylam Mala na brzuszek, a ona zaczela przenosic glowke z jednej strony na druga. Czy to nie za wczesniej na 6 tygodniowe niemowle?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:27   #266
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Rotawirus i 5w1 Pentacośtam (nie mogę teraz sprawdzić dokładnej nazwy)
Stary 2011-10-05, 17:31   #267
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Polozylam Mala na brzuszek, a ona zaczela przenosic glowke z jednej strony na druga. Czy to nie za wczesniej na 6 tygodniowe niemowle?
nie za wczesnie?? moja przekladala chyba w drugim tygodniu
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:38   #268
CrazyMachine
Zadomowienie

Zastanawiamy sie z mezem czy to jednak nie skok. Od poniedzialku zauwazylismy zmiany, gadanie non-stop, WIELKA fascynacja grzechotkami, najlepiej zeby grzechotac caly czas, sama potrafi zabrac grzechotke lezaca obok i zainteresowanie wlasnymi paluszkami - zaplata sobie palce i sie przyglada (jak nie placze)
Stary 2011-10-05, 17:43   #269
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Sweet tak, wczoraj dalam pierwsza dawke na rota, pneumo dam poznej.

Kupilam na poczatek 5 pieluszek i 10 wkladek. W pieluszkach sa takie kieszonki do ktorych mozesz wlozyc ten wklad, ale mozna tez klasc go na kieszonke-ja tak robie. Na wklad klade taka bibulke, ktora zatrzymuje kupke. Sa chyba 2 rozmiary wkladow, widzialam kiedys na ebay'u, ale ja mam jeden, ten wiekszy. Pieluszki sa w jednym rozmiarze, na nich sa takie zatrzaski, ktorymi regulujesz rozmiar. Wkladow zabrudzonych jeszcze nie pralam. Uzywam je, bo po pierwsze taniej, ale rowniez dlatego, ze dzieci szybciej ucza sie siadania na nocnik, nie maja odpieluszkowego zapalenia skory, bo domagaja sie zmiany pieluszki-po prostu czuja wilgoc. Do tego wspomagam ochrone srodowiska. Mam zamiar dokupic jeszcze 10 wkladow. Na noc nadal bede zakladac pampi, ale to z wlasnej wygody-Malwinka dluzej pospi.

Maz dzisiaj przylatuje na tydzien, zobaczymy sie w piatek . I moze w koncu kupimy auto, za tydzien zaczynam zajecia, wiec na pewno sie przyda.

Kurcze fajny patent.
Masz jakieś zdjęcie takich pieluszek?
Mojej to chyba wisi czy ma mokro czy nie,
specjalnie nie daje znać że jej coś przeszkadza.

Wybrałaś już auto?

Nie, nie jest za wcześnie

Stary 2011-10-05, 18:06   #270
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
I pytanie do Zmalowanej, bo wiem że na pewno ty podajesz małemu Bebilon comfort - czy twój robi lub robił zielone kupy?
Tak, tak na Comforcie cały czas robi zielone koopy.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości