|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Ja moją Emi muszę zapisać do żłobka,
ale nie wiem czy będzie miejsce ![]() W ogóle patrzę na wniosek i muszę wpisać adres pracy, i jestem w kropce,bo Ja tej roboty TERAZ nie mam, będzie dopiero po macierzyńskim ![]() a Tż obecnie też nie pracuje, a ma swoją działalność. Chciałabym aby poszła do żłobka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#214 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
a to bym ci mogla nawet polecic kilka firm ktore wiem ze sa calkiem spoko i moze bylyby zainteresowane np. agencje reklamowe, ktorych tu multum sie porobiło czy nawet u mojego meza w pracy bo wiem ze szukaja (bardziej programistow ale maja tez dzial zwiazany z netem radiowym wiec tu by sie moze znalazlo miejsce). w razie czego daj znac to wysle namiary na pw
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zadomowienie
|
witam Was i szybko subskrybuję,żeby Was nie zgubić
pozdrowienia dla wszystkich!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki a Wasze maluchy jak je kąpiecie "kopią" wodę i pluskają? Bo ja pamiętam,że rodzeństwo szybko tak robiło i zachlapywało podłogę a moje panny jeszcze nie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#218 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w ten piękny dzień
![]() Nocka u nas boska - usypianie w pół minuty po każdym karmieniu (nawet go w nocy nie obudził mój telefon, który przez gapiostwo zostawiłam w jego pokoju ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() No nie wierzę!!! To przecież już za niedługo pół roku mu stuknie! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I jedne takie stópki mam nawet na pulpicie ![]() Cytat:
![]() Opowiadaj teraz za karę jak Twój poród i wrażenia z Inflanckiej ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
Cookie i Wodaqua dziękuję za pamięć
![]() ![]() ![]() Brumku- życie z dwójką dzieci jest czasochłonne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Bella moja wykminiła, że można chlapać i odbijać się od wanienki.W ogóle mam wrażenie, że ona chce już stać
![]() ![]() Emi pije herbatkę koperkową ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Ale jestem zła, ponownie ALLEGRO leci w kulki. Pisza, że mogą odzyskać pieniądze, jak ktoś będzie kantował nawet do 10 tys. I co, drugi raz zostałam oszukana, zero towaru, zero pieniędzy, zero kontaktu. Zgłaszam allegro a oni odpisują, że mam sprawę najlepiej skierować odpowiedniemu organowi ![]() Smut nad smutami ! Dobrze, że to nie były jakieś wielkie pieniądze, ale widzę że koleś zaszalał i każdego okantował. Wystawił pieluchy za 1,55 500szt i nikomu nie wysłał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Bry.
![]() ![]() Słodziaczek ![]() ![]() Ucałuj go ![]() Cytat:
Nadrabiam... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#222 |
BAN stały
|
Igorku rośnij mamuni na piociechę
![]() ![]() Monia ja całuję brzus,stópki i ciii ale nawet pipcie co przewijanie. Wiem,chora jestem. Ktoś mi kiedyś powiedział,ze całowanie dziecka w pupcię ,to wołanie na przyszłosć "pocałuj mnie w doopę" od dziecka. Mam to w nosie.Całowałam całą 4 i dopiero bym żalowała na stare lata,ze posłuchałam zaboboniarskich rad. A ,ze Izunia jako jedyna ma pipcie,to jest to najsłodsza pipcia na świecie. Nie podawajcie mnie do MOPS-u ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
![]() Stronczek, ale słodziak z Wiki. ![]() Shira, super zakupy, a na jeżyka się napatrzeć nie mogę. ![]() Marinko, wszystkiego najlepszego dla Igorka- żeby wreszcie te paskudne kolki przestały go męczyć. ![]() Iustyna, no niezłe zadanie wymyśliłaś, bo dzieć mi wierzgał nogami niesamowicie, ale zdjęcie zrobione, mam nadzieję że takie starczy. ![]() Wczoraj przyszła huśtawka i dzisiaj rano mieliśmy okazję wypróbować. Hania budzi się codziennie o 7 na jedzonko,później kupa i już koniec spania. Dzisiaj po jedzeniu wsadziłam ją do huśtawki i spała jeszcze prawie do 10. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Raczkowanie
|
Brumku z inflandzkiej jestem zadowolona- super pokój porodowy
![]() ![]() ![]() iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Nerolka, Żaneta, Iustyna, Carmela jestem jestem kochane
![]() ![]() ![]() Ktoś mi dziecko podmienił i jest strasznie marudna ![]() Poza tym dziekan mi nie przedłużył terminu oddania pracy magisterskiej i siedzę i klepie ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-10-05 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i zglosilam sprawe na policje baba byla zeznala ze odda kase ale nie zrobila tego i zostalo wszczete postepowanie w stosunku do niej! kazda taka sytuacja to dla policji "oszustwo" a to jest karalne! My juz po spacerze Igorek śpi od 11 do teraz ![]() ale mleko juz przyszykowane bo bedzie awantura o jedzenie jak sie przebudzi ![]() babka dalej wojuje tym razem przykleila do dywanika przed muszla klozetowa podpaske brudna chyba kechupem wymazala ![]() ciekawe bo ja jeszcze nie mam okresu po porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny to jak ta wizyta pierwsza wyglada u ortopedy??? Marinko wiec ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o pepti. Mój nie robi zielonych. ale coś mu się poprzestawiało i robi co karmienie i rzadką, więc idę dziś do pediatry.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się nie wypowiem, bo co prawda usg bioderek za nami, ale usg robił nam nie ortopeda, niby stwierdził, że ok ale na kolejną konsultację już ortopedyczną jesteśmy dopiero umówieni. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#230 |
Zadomowienie
|
Karolinee, tak wygląda huśtawka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję ślicznotki moje za życzenia dla mojego faceta
![]() Cytat:
![]() Sweet czy ona nie jest chora? Nie mówię złośliwie, ale wygląda mi to na chorobę psychiczną. Może schizofrenia? Moja sąsiadka zachowuje się bardzo, naprawdę BARDZO! podobnie, ale jest chora psychicznie. Otępienie starcze powoduje często takie choroby, a z tegoc o pisałaś babka jest już dość stara.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
Nerolko Brumku wiadomości dla Was są w klubie na wymianach adresy mam
![]()
#234 |
Zakorzenienie
|
kopie ale na tyle lekko że nie chlapie na podłogę. w sumie syn tez nie chlapał az tak megasnie, teraz (ponad 3 lata!) to dopiero sajgon potrafi zrobic (pozwalamy...)! w sumie jak zaczal chla[pac mocniej to juz w wannie sie kapal, bo ammy wanienke nawannową i ona udzwig ma niewielki i ogolnie mala na tyle ze jak kinga sie dobrze wyprostuje to juz ledwo sie miesci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Melduję się w nowym wątku
![]() U nas makabra - wczoraj o 23 wylądowaliśmy z małym w szpitalu, bo dostał paskudnej wysypki na całym ciele ![]() I pytanie do Zmalowanej, bo wiem że na pewno ty podajesz małemu Bebilon comfort - czy twój robi lub robił zielone kupy?
#236 |
Zakorzenienie
|
Sweet
![]() Może faktycznie babke trzeba jakos leczyć. USG bioderek u mnieto było tak : rozebrać mała do naga, ortopeda rozszerzył jej nóżki jak na żabę i przyciskał do łóżka, potem trzymał kolana równomiernie czy sa w tej samej pozycji- mijescu tak wiesz przy sobie. I na koniec Emi się zsiurała ![]() Zrobiłam sobie pyszny krupnik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sto lat! Przesyłamy wam buziaki ![]() ![]() To juz powazny wiek ![]() ![]() ja próbuję cos napisac od kilku godzin, ale mała mi nie daje. Ostatnie pol godziny plakala okropnie, tylko na rekach bylo ok, az usnela w tej pozycji. Nie wiem co to bylo, nie brzuszek, nie byla glodna, pielucha ok, bawic sie nie chciala.... moze to jeszcze po wczorajszym szczepieniu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#239 | ||||||
Zadomowienie
|
Sweet
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Hehe, dzięki! Zobaczymy czy entuzjazm nam nie przejdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja też do schrupania... Czasem się boję że mnie sikiem zaatakuje podczas miziania tych nóżek ![]() Cytat:
![]() Sweet, współczuję! ![]() Polecam do pogadania z dzieckiem Lokomotywę Tuwima, moja dziś słuchała jak zaczarowana, chociaż gadałam fragmentami... Muszę się całej na pamięć nauczyć ![]() Warszawianki, i inne Dziewczyny w temacie: może znacie jakiś tani nocleg w Warszawie - tak do 100 zł na weekend? Mój małż na studia idzie (na starośc mu się jeszcze zachciało ![]() ![]() Sygine, ale się strachu najedliście! Zeby wysypka minęła ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlaczego Wy tyle piszecie jak mnie nie ma? czy mi się wydaje że dużo? Nadrobiłam.. Wodaqua widzisz chciałaś dobrze, zaproponowałaś gościnę a skoro mama tak zareagowała to przy najbliższej okazji gdy zacznie się burzyć że nie widuje Zosi to możesz przypomnieć... Iustyna moja tak zagina do dołu paluchy. I kciuk robi strasznie w literę V z tym drugim palcem się układa. Dobrze tłumaczę? ortopeda kazał to ćwiczyć.. sygine o jej no nieźle się działo. Jaki syrop podawałaś? marzena ja się ciesze że się nie skusiłam na tą elektryczną huśtawkę. Kupiłam taką za 250 zł z Brigjt starts( pokazywałam chyba) i młoda w niej usnąć nie potrafi np, posiedzi max 30 minut. o i tyle zapamietałam ![]() tak to jest jak sie nie cytuje. aa zanetaa katar jakby mniejszy. W nocy jeszcze charczy troche. Ale jest lepiej. napiszę reszte potem, idzemy na spacer. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.