Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 11:16   #211
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Ja moją Emi muszę zapisać do żłobka,
ale nie wiem czy będzie miejsce

W ogóle patrzę na wniosek i muszę wpisać adres pracy,
i jestem w kropce,bo Ja tej roboty TERAZ nie mam,
będzie dopiero po macierzyńskim
a Tż obecnie też nie pracuje, a ma swoją działalność.

Chciałabym aby poszła do żłobka.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:16   #212
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
cookie - z praca kiepskawo, chyba ze chcesz pracowac w banku lub jako sprzedawca czy handlowiecew magazynier. tylko to tu jakos jeszcze idzie. mieszkanie wynajmiesz za 1000 zl dwupokojowe, duze na 4 pietrze i w stanie no... późny gierek... ale da sie życ albo kawalerke mega-wypas-hightech itp. tez na 4 pietrze. tak cenowo wypada. żłobki i przedszkola to tragedia, gdyby nie prywatne to musialabym zatrudniac nianie do mojej dwójki. zlobkow jest chyba 4 (w tym jedno rpzyjmuje dopiero od roczku) - w tym roku ok 300 dzieci sie nie dostalo. przedszkoli jest wiecej, a i tak ponad 300 dzieci zostalo z kwitkiem. sa przedszkola prywatne (z 5 chyba) - ale wiadomo, kasa. na prywatne to trzeba liczyc 650 zl wzwyż (chyba na 1200 sie zamyka cennik - w cenie masz żarcie i zajecia dodatkowe), przy czym panstwowe to max 400 zl z wszystkim. zlobki troche tansze, prywatny to 600 zl z wysywieniem, ale jest tylko jeden na caly Koszalin (kinga tam bedzie chodzic, artur chodzil, w razie czego polecam!). zpraca to chyba faceci maja latwiej bo duzo firm budowlanych w zwiazku z ociepleniami szuka pracownikow, no i duzo tu sie buduje nowych budynkow jakos.
czyli lipa, hah. o prace to chodzilo mi bardzij o robote dla M. on zajmuje sie grafika i ogolnie jakimis ✂✂✂✂✂✂✂ami typu sprzdaz intrnetowa, administrowanie. ale nie jest programista..
Cytat:
chwale sie - wlasnie kinga zasnela bez smoka, bez lulania, bez ryczenia, z lekkim pomarudzeniem zaledwie, w swoim łóżeczku! wprawdzie zwykle zasypiala szybko ale zawsze potrzebowala jakiejs atrakcji (lulanie, smok, tulenie, spanie obok mnie...)

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
taaaa a jakie śmierdziele puszcza.....

Dobra uwaga GŁUPIA PROŚBA: czy kilka dziewczyn może zrobić stópkom dzieci zdjęcia? Samym stópkom, jak się układają, w czasie kiedy swobodnie sobie dzieci leżą. Wiecie po co mi to, co nie?

Chcę zobaczyć czy mocno jeszcze Zuziak zagina swoje. Możecie w klubie wkleić. Ja już się przyzwyczaiłam do widoku jej stóp i nie wiem czy już ok, czy jeszcze trochę zagina do środka

Oczywiście jak Wam się będzie chciało
moja wywija zawsze nogami, ale jak wyczaje spokojniejszy moment to zrobie i wstawie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:22   #213
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
witam po baaaardzo długiej nieobecności i już się tłumaczę
wywołałyście mnie do tablicy więc się zaparłam i jestem a nie było mnie bo:
mój TZ tak mi poprawil szybkość działania lapka, że usunął wszystki hasła i d..pa
próbowałam 10000 razy i nic
ale się zaparła i przepyrałam kalendarz z 2009 roku (weszłam na wizaż rok przed ślubem czyli 2 lata temu) i zabijcie mnie nie pamitełam hasła (miałam w pamięci lapka)

a u Nas wszystko ok'
mała śliczna i zdrowa, kolek brak!!! gada i uśmiecha się, bioderka ok, szczepienia ok

obiecuję, że postaram się udzialać na bierząco

iwona
No witamy ponownie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:23   #214
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Pytanie:
Czy układacie dzieci do spania na brzuchu? Bo mój w tej chwili tak śpi i widzę, że lepiej mu to idzie niż na plecach.
Mój mały uwielbia spać na brzuchu

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
U mnie też chcieli oryginał.
Wiecie co nie wiem jak u Was, ale ja tak sobie pomyślałam, że to co piszą wszędzie że macierzyństwo od pierwszych chwil jest takie cudowne to bujda na resorach. Moim zdaniem pierwsze 2-3 tygodnie są naprawdę ciężkie. Trzeba się zaadoptować w nowej sytuacji, nauczyć siebie nawzajem, poprzestawiać priorytety itp. Teraz widzę, że z dnia na dzień jest coraz łatwiej i zakochuje się tak zupełnie w moim Maluchu. Wcześniej wiadomo- kochałam, ale teraz to takie zakochanie prawdziwe, że świecą mi się oczy jak się do mnie uśmiecha.
No to się uzewnętrzniłam.
Ps. czasami nadal mam go dość :P
Myślę dokłądnie tak samo Ja w pierwszych 2 tygodniach byłam przerażona, nie chciało mi się żyć, ruszać, wszystko było niefajne. Małym prawie się nie zajmowałam (robił to mój mąż i moja mama) tylko leżałam obolała po cesarce w łóżku... Dopiero potem zaczęłam się z tego wszystkiego cieszyć, kiedy rana przestawała boleć, ja mogłam samodzielnie wstać z łóżka i zająć się Natanem. A teraz z dnia na dzień wiadomo - moja miłość rośnie, bo mały jest cudowny Jednym słowem - dla mnie czas po samym porodzie był straszny.

Cytat:
chwale sie - wlasnie kinga zasnela bez smoka, bez lulania, bez ryczenia, z lekkim pomarudzeniem zaledwie, w swoim łóżeczku! wprawdzie zwykle zasypiala szybko ale zawsze potrzebowala jakiejs atrakcji (lulanie, smok, tulenie, spanie obok mnie...)
Oj zazdroszczę bardzo
Stary 2011-10-05, 11:26   #215
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
czyli lipa, hah. o prace to chodzilo mi bardzij o robote dla M. on zajmuje sie grafika i ogolnie jakimis ✂✂✂✂✂✂✂ami typu sprzdaz intrnetowa, administrowanie. ale nie jest programista..
a to bym ci mogla nawet polecic kilka firm ktore wiem ze sa calkiem spoko i moze bylyby zainteresowane np. agencje reklamowe, ktorych tu multum sie porobiło czy nawet u mojego meza w pracy bo wiem ze szukaja (bardziej programistow ale maja tez dzial zwiazany z netem radiowym wiec tu by sie moze znalazlo miejsce). w razie czego daj znac to wysle namiary na pw

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:29   #216
BABONIK
Zadomowienie

witam Was i szybko subskrybuję,żeby Was nie zgubić

pozdrowienia dla wszystkich!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:31   #217
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
taaaa a jakie śmierdziele puszcza.....

Dobra uwaga GŁUPIA PROŚBA: czy kilka dziewczyn może zrobić stópkom dzieci zdjęcia? Samym stópkom, jak się układają, w czasie kiedy swobodnie sobie dzieci leżą. Wiecie po co mi to, co nie?

Chcę zobaczyć czy mocno jeszcze Zuziak zagina swoje. Możecie w klubie wkleić. Ja już się przyzwyczaiłam do widoku jej stóp i nie wiem czy już ok, czy jeszcze trochę zagina do środka

Oczywiście jak Wam się będzie chciało
moim się nie da zrobić zdjęcie, bo wierzgają...

Dziewczynki a Wasze maluchy jak je kąpiecie "kopią" wodę i pluskają? Bo ja pamiętam,że rodzeństwo szybko tak robiło i zachlapywało podłogę a moje panny jeszcze nie
Stary 2011-10-05, 11:38   #218
brumek
Zakorzenienie

Witam się i ja w ten piękny dzień
Nocka u nas boska - usypianie w pół minuty po każdym karmieniu (nawet go w nocy nie obudził mój telefon, który przez gapiostwo zostawiłam w jego pokoju ) i dał mi pospać w sumie do 10.30

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
co do szczepienia moja mala urodzial sie troszke mniejsza od Tymka a u nas szczepienie mialo byc w 6 tygodniu ale Kornela podziebiona wiec dup.....lekarka nic nie wspominala ze waga zamala a ile teraz wazy nawet nieiwem ,a ciekawa jestem
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Brumku nie rozumiem postępowania lekarki
Moja Izunia urodziłą się z wagą 2600 w 35 tyg. i była szczepiona kolejno od 6 tyg.
Co waga ma do obowiazkowych szczepień,które należy wykonywać regularnie?
Buuu Nie załamujcie mnie Coraz bardziej mnie denerwuje to zwlekanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Adaś dziś kończy 16 tygodni
No nie wierzę!!! To przecież już za niedługo pół roku mu stuknie!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dzis mamy wizyte u ortopedy prosze Was bardzo o kciukasy

Cytat:
ale czemu sie martwisz ze dziecko bedzie pozniej zaszczepione? nie ma stycznosci z wiekszoscia chorob (np. starszak w przedszkolu...) wiec jak bym nie panikowala. w japonii szczepią dzieci na te same choroby co u nas dopiero w 2 roku zycia... i raczej maja zdrowe i długoletnie towarzystwo, a noworodki nie umieraja czesto...
Ja nie panikuję i nie zamartwiam się, tylko mnie po prostu dziwi i drażni taka zwłoka... Bo nie widzę żadnych powodów żeby z tym czekać. I nie wiem, jak jest w Japonii, ale w Polsce przeciez szczepi się od 6 tyg.

Cytat:
STOPY w moim dziecku sa absolutni najpiękniejsze, najsłodsze i w ogóle naj!!
Ja też mam na ich punkcie fioła i ciągle robię im fotki, czego mój mąż np. kompletnie nie rozumie On woli całość Tymka, a nie takie detaliki
I jedne takie stópki mam nawet na pulpicie

Cytat:
mój TZ tak mi poprawil szybkość działania lapka, że usunął wszystki hasła i d..pa
ale się zaparła i przepyrałam kalendarz z 2009 roku (weszłam na wizaż rok przed ślubem czyli 2 lata temu) i zabijcie mnie nie pamitełam hasła (miałam w pamięci lapka)

a u Nas wszystko ok'
mała śliczna i zdrowa, kolek brak!!! gada i uśmiecha się, bioderka ok, szczepienia ok
Iwona, ale nas przetrzymałaś!!!
Opowiadaj teraz za karę jak Twój poród i wrażenia z Inflanckiej

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
witam Was i szybko subskrybuję,żeby Was nie zgubić

pozdrowienia dla wszystkich!!!
Babonik, ale Ty teraz rzadko wpadasz
Stary 2011-10-05, 11:51   #219
BABONIK
Zadomowienie

Cookie i Wodaqua dziękuję za pamięć

Brumku- życie z dwójką dzieci jest czasochłonne serio- jakoś jak coś ogarnę,cos ugotuję, nakramię dwójkę i przewinę jedno ,jakiś spacer itd ...to już jest 18ta a wtedy kąpanie, kolacja i marzę żeby się położyć...ale jak już zrobi się chłodno i nie będziemy tyle siedzieć na zewnątrz to na pewno bede stałym gościem naszego wątku

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:10   #220
zanetaa88
Zakorzenienie

Bella moja wykminiła, że można chlapać i odbijać się od wanienki.W ogóle mam wrażenie, że ona chce już stać jak tylko poczuje jakiekolwiek podłoże to stópką stoi i ją prostuje. W wanience przy kapieli to najpierw skurcza nóżki a potem się odpycha i "pływa" od jakiegoś czasu w głowie jej tylko przewracanie się

Emi
pije herbatkę koperkową właśnie domagała się picia, napiła się 10ml i zasnęła dalej.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Ale jestem zła,
ponownie ALLEGRO leci w kulki.
Pisza, że mogą odzyskać pieniądze,
jak ktoś będzie kantował nawet do 10 tys.
I co, drugi raz zostałam oszukana,
zero towaru, zero pieniędzy, zero kontaktu.
Zgłaszam allegro a oni odpisują, że mam sprawę najlepiej skierować odpowiedniemu organowi
Smut nad smutami !
Dobrze, że to nie były jakieś wielkie pieniądze,
ale widzę że koleś zaszalał i każdego okantował.
Wystawił pieluchy za 1,55 500szt i nikomu nie wysłał

Stary 2011-10-05, 12:11   #221
DaKaro
Zadomowienie

Bry.
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zapomniałam!!! Mój Domcio dzisiaj skończył 12 tygodni!!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Pokaże Wam jeszcze 5-cio tygodniowa Wiki.
Słodziaczek.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A my dziś kończymy 12 tyg

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A, no i Igi ma dziś imieniny pierwsze w życiu
Ucałuj go.

Cytat:
Pytanie:
Czy układacie dzieci do spania na brzuchu? Bo mój w tej chwili tak śpi i widzę, że lepiej mu to idzie niż na plecach.
Malwinka jeszcze nie śpi na plecakach.

Nadrabiam...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 12:32   #222
nerola
BAN stały

Igorku rośnij mamuni na piociechę

Monia ja całuję brzus,stópki i ciii ale nawet pipcie co przewijanie.
Wiem,chora jestem.
Ktoś mi kiedyś powiedział,ze całowanie dziecka w pupcię ,to wołanie na przyszłosć "pocałuj mnie w doopę" od dziecka.
Mam to w nosie.Całowałam całą 4 i dopiero bym żalowała na stare lata,ze posłuchałam zaboboniarskich rad.
A ,ze Izunia jako jedyna ma pipcie,to jest to najsłodsza pipcia na świecie.
Nie podawajcie mnie do MOPS-u
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:40   #223
marzena_S
Zadomowienie

Dzień dobry.

Stronczek
, ale słodziak z Wiki.

Shira, super zakupy, a na jeżyka się napatrzeć nie mogę.

Marinko
, wszystkiego najlepszego dla Igorka- żeby wreszcie te paskudne kolki przestały go męczyć.

Iustyna, no niezłe zadanie wymyśliłaś, bo dzieć mi wierzgał nogami niesamowicie, ale zdjęcie zrobione, mam nadzieję że takie starczy.

Wczoraj przyszła huśtawka i dzisiaj rano mieliśmy okazję wypróbować. Hania budzi się codziennie o 7 na jedzonko,później kupa i już koniec spania. Dzisiaj po jedzeniu wsadziłam ją do huśtawki i spała jeszcze prawie do 10. , a ja zasnęłam przy niej na sofie i śniło mi się, że poszłyśmy na szczepienie (jutro nas to czeka ) i wzięłam ją w tej huśtawce. Co do huśtawki to jej wygląd mnie powalił- jest piękna i chętnie sama bym się w niej pobujała.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0265.jpg (120,4 KB, 41 załadowań)
Stary 2011-10-05, 12:40   #224
iwonap79
Raczkowanie

Brumku z inflandzkiej jestem zadowolona- super pokój porodowy)) gorzej na poporodowej, ale zrozumiał- remont mam nadzieję, że przy 2 dziecku już wszystko będzie cacy
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:42   #225
brunetka2000
Zakorzenienie

Nerolka, Żaneta, Iustyna, Carmela jestem jestem kochane miło, że o mnie jeszcze pamiętacie.
Ktoś mi dziecko podmienił i jest strasznie marudna obstawiam skok
Poza tym dziekan mi nie przedłużył terminu oddania pracy magisterskiej i siedzę i klepie Dzisiaj mama przyjechała to mam chwilę czasu na odpisanie, a tak jak siedzę chwile przy kompie to znaczy, że mała uspypia mi na rękach. Dlatego dużo spacerowałyśmy ostatnio, bo to jedyny moment kiedy ona śpi i nie krzyczy

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-10-05 o 13:29
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:46   #226
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Ale jestem zła,
ponownie ALLEGRO leci w kulki.
Pisza, że mogą odzyskać pieniądze,
jak ktoś będzie kantował nawet do 10 tys.
I co, drugi raz zostałam oszukana,
zero towaru, zero pieniędzy, zero kontaktu.
Zgłaszam allegro a oni odpisują, że mam sprawę najlepiej skierować odpowiedniemu organowi
Smut nad smutami !
Dobrze, że to nie były jakieś wielkie pieniądze,
ale widzę że koleś zaszalał i każdego okantował.
Wystawił pieluchy za 1,55 500szt i nikomu nie wysłał
ja zostalam oszukana na 130 zl i tez zero kontqktu zero zwrotu kasy
i zglosilam sprawe na policje baba byla zeznala ze odda kase ale nie zrobila tego i zostalo wszczete postepowanie w stosunku do niej! kazda taka sytuacja to dla policji "oszustwo" a to jest karalne!

My juz po spacerze Igorek śpi od 11 do teraz
ale mleko juz przyszykowane bo bedzie awantura o jedzenie jak sie przebudzi

babka dalej wojuje tym razem przykleila do dywanika przed muszla klozetowa podpaske brudna chyba kechupem wymazala i ze to niby moja i juz dzwoni zeby przyjezdzac i zobaczyc po wszystkich
ciekawe bo ja jeszcze nie mam okresu po porodzie ale nic sie nie odzywam niech sie zblazni

Dziewczyny to jak ta wizyta pierwsza wyglada u ortopedy???

Marinko wiec dla naszych malych chłopaków
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:53   #227
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:

a u Nas wszystko ok'

obiecuję, że postaram się udzialać na bierząco

iwona
no witamy zgubę
Stary 2011-10-05, 13:01   #228
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
dalej jestem przy stanowisku, że nigdy więcej dzieci

MAMY KARMIĄCE PEPTI!
Czy Wasze dzieci też robią takie zielone i śmierdzące kupy??

STOPY w moim dziecku sa absolutni najpiękniejsze, najsłodsze i w ogóle naj!!
Co do pogrubionego- ja też.

A jeśli chodzi o pepti. Mój nie robi zielonych. ale coś mu się poprzestawiało i robi co karmienie i rzadką, więc idę dziś do pediatry.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:07   #229
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Wczoraj przyszła huśtawka i dzisiaj rano mieliśmy okazję wypróbować. Hania budzi się codziennie o 7 na jedzonko,później kupa i już koniec spania. Dzisiaj po jedzeniu wsadziłam ją do huśtawki i spała jeszcze prawie do 10. , a ja zasnęłam przy niej na sofie i śniło mi się, że poszłyśmy na szczepienie (jutro nas to czeka ) i wzięłam ją w tej huśtawce. Co do huśtawki to jej wygląd mnie powalił- jest piękna i chętnie sama bym się w niej pobujała.
A pokaż tą huśtawkę bo my chcemy kupić jakąś dla naszej małej bo chcemy mieć kolejną broń na jej niespanie

Cytat:

Dziewczyny to jak ta wizyta pierwsza wyglada u ortopedy???

Ja się nie wypowiem, bo co prawda usg bioderek za nami, ale usg robił nam nie ortopeda, niby stwierdził, że ok ale na kolejną konsultację już ortopedyczną jesteśmy dopiero umówieni.

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 13:17   #230
marzena_S
Zadomowienie

Karolinee, tak wygląda huśtawka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg h.jpg (26,2 KB, 16 załadowań)
Stary 2011-10-05, 13:17   #231
Marina1
Zakorzenienie

Dziękuję ślicznotki moje za życzenia dla mojego faceta

Cytat:
babka dalej wojuje tym razem przykleila do dywanika przed muszla klozetowa podpaske brudna chyba kechupem wymazala i ze to niby moja i juz dzwoni zeby przyjezdzac i zobaczyc po wszystkich
ciekawe bo ja jeszcze nie mam okresu po porodzie ale nic sie nie odzywam niech sie zblazni

Marinko wiec dla naszych malych chłopaków

Sweet czy ona nie jest chora? Nie mówię złośliwie, ale wygląda mi to na chorobę psychiczną. Może schizofrenia?
Moja sąsiadka zachowuje się bardzo, naprawdę BARDZO! podobnie, ale jest chora psychicznie.
Otępienie starcze powoduje często takie choroby, a z tegoc o pisałaś babka jest już dość stara.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:18   #232
Shira_83
Zadomowienie

Nerolko Brumku wiadomości dla Was są w klubie na wymianach adresy mam
Stary 2011-10-05, 13:24   #233
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Karolinee, tak wygląda huśtawka.
Dzięki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:25   #234
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
moim się nie da zrobić zdjęcie, bo wierzgają...

Dziewczynki a Wasze maluchy jak je kąpiecie "kopią" wodę i pluskają? Bo ja pamiętam,że rodzeństwo szybko tak robiło i zachlapywało podłogę a moje panny jeszcze nie
kopie ale na tyle lekko że nie chlapie na podłogę. w sumie syn tez nie chlapał az tak megasnie, teraz (ponad 3 lata!) to dopiero sajgon potrafi zrobic (pozwalamy...)! w sumie jak zaczal chla[pac mocniej to juz w wannie sie kapal, bo ammy wanienke nawannową i ona udzwig ma niewielki i ogolnie mala na tyle ze jak kinga sie dobrze wyprostuje to juz ledwo sie miesci.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:27   #235
sygine
Zadomowienie

Melduję się w nowym wątku
U nas makabra - wczoraj o 23 wylądowaliśmy z małym w szpitalu, bo dostał paskudnej wysypki na całym ciele Lekarka sugerowała żeby go zostawić w szpitalu na obserwacji, bo ona nie ma pojęcia co to może być. Nie zgodziłam się i wróciliśmy do domu. Kupiłam mu calcium, podałąm i dzisiaj jest już o niebo lepiej. Wysypka jeszcze jest ale mniej i łagodniejsza. Pediatra małego stwierdził, że jest to prawdopodobnie alergia na syrop, który dostał.
I pytanie do Zmalowanej, bo wiem że na pewno ty podajesz małemu Bebilon comfort - czy twój robi lub robił zielone kupy?
Stary 2011-10-05, 13:28   #236
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet jednocześnie to jest śmieszne i TRAGICZNE !
Może faktycznie babke trzeba jakos leczyć.

USG bioderek u mnieto było tak : rozebrać mała do naga, ortopeda rozszerzył jej nóżki jak na żabę i przyciskał do łóżka, potem trzymał kolana równomiernie czy sa w tej samej pozycji- mijescu tak wiesz przy sobie. I na koniec Emi się zsiurała

Zrobiłam sobie pyszny krupnik

Stary 2011-10-05, 13:32   #237
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
pociesze - widocznie "glupie" dzieci w tym przedszkolu. bo moje jest o glowe wieksze od innych (jakos od noworodka wisi w gornych granicach siatki centylowej) i dzieci nic mu nie mowia. bardziej dorosli dziwili sie ze nie mowi pelnymi zdaniami (wygladal na 3 a mial 2) , albo ze nie odpowiada ich dzieciom (wyglada na 2 ma rok... to jeszcze nie gadal!) itp.
dzieci najczesciej powtarzaja zachowania doroslych, wiec moze od rodzicow to sie wzielo

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A, no i Igi ma dziś imieniny pierwsze w życiu
Sto lat!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Hej

A my dziś kończymy 12 tyg Crazy Ida
Przesyłamy wam buziaki

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Pokaże Wam jeszcze 5-cio tygodniowa Wiki.

Cytat:

To juz powazny wiek

ja próbuję cos napisac od kilku godzin, ale mała mi nie daje. Ostatnie pol godziny plakala okropnie, tylko na rekach bylo ok, az usnela w tej pozycji. Nie wiem co to bylo, nie brzuszek, nie byla glodna, pielucha ok, bawic sie nie chciala.... moze to jeszcze po wczorajszym szczepieniu?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:33   #238
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
I pytanie do Zmalowanej, bo wiem że na pewno ty podajesz małemu Bebilon comfort - czy twój robi lub robił zielone kupy?
Ja nie Zmalowana ale tez odpisze My własnie ze względu na zaparcia i zielone kupki zmienilismy mleko na Bebilon i teraz mamy już normalne
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:37   #239
wodaqua
Zadomowienie

Sweet U nas mała leżała roznegliżowana od pasa w dół i dr usg robił jeżdżąc jej po bioderkach. Jeszcze "ruchowo"sprawdził jej stawy. Ale wiem też że do jakiejś rynienki dzieci są wkłądane
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ooo! To dobrze wiedzieć, bo mnie też czeka wykupienie tych tabletek, ale jakoś odkładam to z dnia na dzień, jakoś nie mam ochoty na sex
Ja już chyba z miesiąc temu kupiłam ale jakoś leżą i nie wołają... Męczy mnie to pilnowanie dokłądnej godziny pzryjęcia A co do ochoty to u mnie jest ale coś mnie w środku ciśnie
Cytat:
Ja mieszkam 100 km od moich rodziców i wierz mi, że to jest żadne rozwiązanie... Też narzekają...
Mówisz, ze 100 km to za mało?
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, zeby ten rok szybko zlecial!
Hehe, dzięki! Zobaczymy czy entuzjazm nam nie przejdzie
Cytat:
o to to to! dziekowac wieeeeelce bo juz lepiej po tych "tabletkach trawiennych"
Wiedziałam że pomogą na ciemieniuchę
Cytat:
Wiecie co nie wiem jak u Was, ale ja tak sobie pomyślałam, że to co piszą wszędzie że macierzyństwo od pierwszych chwil jest takie cudowne to bujda na resorach. Moim zdaniem pierwsze 2-3 tygodnie są naprawdę ciężkie. Trzeba się zaadoptować w nowej sytuacji, nauczyć siebie nawzajem, poprzestawiać priorytety itp. Teraz widzę, że z dnia na dzień jest coraz łatwiej i zakochuje się tak zupełnie w moim Maluchu. Wcześniej wiadomo- kochałam, ale teraz to takie zakochanie prawdziwe, że świecą mi się oczy jak się do mnie uśmiecha.
Mam to samo zdanie, choć Zosia naprawdę jest złota dziewczyna od początku! Jednak wszystkie te zmiany, za dużo tego na raz, trzeba się totalnie przestawić. No i fizyczność po porodzie, boląca rana i w ogóle - chyba to było najgorsze...Teraz to juz jest dobrze
Cytat:
podobno istnieja osoby ktore swiruja na punkcie dziecka od malego (brumek?) i nawet kolki i kupki strzelajace sa cacy. ja tez musialam sie dlugo do syna przyzwyczajac. chyba to ze sama z tym bylam (no z mezem...) to dalo mi w kosc. w sumie odetchnelam dopiero jak... poszlam do pracy. dopiero jak mialam chwile dla siebie docenilam to ze jest przy mnie maluch. bo artur byl kolkowy i wymagajacy, inaczej niz kinga, z nim naprawde byl sajgon... żarcie co 2h, niweazne czy cycek czy butla... takze w nocy... przy kindze to nie wiem czasem ze dziecko drugie mam! to tez dobrze bo arturowi moge czas poswiecac, nie czuje sie (chyba) odepchniety. no i chyba na "starosc" wiecej cierpliwosci mam...

czy też czasem macie tak że schrupałybyscie swoje dzieci? ja nie moge sie powstrzymac by nie obcalowac malej stópek podczas przebierania pampersa... są takie słitaśne!
A mnie cierpliwoći ubyło, tylko dla małej mam ogrom!
Moja też do schrupania... Czasem się boję że mnie sikiem zaatakuje podczas miziania tych nóżek
Cytat:
o tak! to maja opanowane do perfekcji! ja juz chce powiedziec cos do słuchu nt. niespania, okupkania sie po pachy czy ulania na cala długosc ciała a ta robi super mega uśmiech i mnie to rozbraja...
Moja ostatnio jak się w nocy/nad ranem budzi, a ja podchodzę do łóżeczka, to się pełną gębą uśmiecha na powitanie. Az chce się wstawać Tym bardziej że jak zaśnie około 20 lub 22 to do 5 lub 6 śpi, więc może mam taki dobry dla niej humor bo się wysypiam.

Sweet, współczuję!

Polecam do pogadania z dzieckiem Lokomotywę Tuwima, moja dziś słuchała jak zaczarowana, chociaż gadałam fragmentami... Muszę się całej na pamięć nauczyć

Warszawianki, i inne Dziewczyny w temacie: może znacie jakiś tani nocleg w Warszawie - tak do 100 zł na weekend? Mój małż na studia idzie (na starośc mu się jeszcze zachciało ) i potrzebuje jakiegoś sensownego i taniego noclegu juz na 22.10 - jak byście cos wiedziały, wdzięczna byłabym za informacje

Sygine, ale się strachu najedliście! Zeby wysypka minęła
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:40   #240
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję Ci że to za mnie napisałaś

Dlaczego Wy tyle piszecie jak mnie nie ma? czy mi się wydaje że dużo?
Nadrobiłam..

Wodaqua widzisz chciałaś dobrze, zaproponowałaś gościnę a skoro mama tak zareagowała to przy najbliższej okazji gdy zacznie się burzyć że nie widuje Zosi to możesz przypomnieć...

Iustyna moja tak zagina do dołu paluchy. I kciuk robi strasznie w literę V z tym drugim palcem się układa. Dobrze tłumaczę? ortopeda kazał to ćwiczyć..

sygine o jej no nieźle się działo. Jaki syrop podawałaś?

marzena ja się ciesze że się nie skusiłam na tą elektryczną huśtawkę. Kupiłam taką za 250 zł z Brigjt starts( pokazywałam chyba) i młoda w niej usnąć nie potrafi np, posiedzi max 30 minut.

o i tyle zapamietałam
tak to jest jak sie nie cytuje.

aa zanetaa katar jakby mniejszy. W nocy jeszcze charczy troche. Ale jest lepiej.

napiszę reszte potem,
idzemy na spacer.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości