|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Madziwinia może przeleć klawiaturę odkurzaczem i przeczyść spirytusem. Moja tez kiedyś tak robiła i odkurzyłam "napoiłam" wódą i jest ok
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#243 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kala śliczna ![]() Cytat:
Cytat:
A tak poza tym nie miałam głowy do siedzenia teraz tutaj, ale ponadrabiałam częśc, przyznaje ze nie wszystko, co zaczełam czytać to cos mnie rozproszylo, ale postanowilam sie odezwać bo jeszcze o mnie zapomnicie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Byłam na zakupach, połaziłam sobie i mi lepiej
![]() W aptece nic na nerwy nie kupiłam bo pełno ludzi było i mi głupio było pytać ![]() ![]() Kiełki widziałam w leroy merlin dziś - właśnie takie do posiania... 2 z kawałkiem kosztowały ![]() A do czego takie kiełki można dać? Dobre?
#245 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
brawo, konkretny wynik
![]() na oparzenie to stry dobry pantenol w piance. I miałam też taki hdrożel-revaxil na oparzenia właśnie http://www.revaxil.pl/ Cytat:
![]() machaj trzymam kciukasy za wszystkie kolokwia, egzaminy i inne dziadostwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() heloł monka's teżteas hał ar ju? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- menu zacne, zacne ![]() kala jak zwykle zachwyca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi o zawsze pomaga...i niestety moje spodnie to potwierdzają... ![]() Cytat:
dasz wiarę że u nas (w tym budynku co jest 5m od naszych okien)od wakacji przebudowują całość i codziennie przez wiele godzin wywalają gruz z okien? masakra-rypolą okrutnie nawet jak się okna zamknie na szczelne. Lenucha już przy tym śpi normalnie nawet. Okropny huk od pon do soboty cały dzień, kurzu masa i jeszcze nam w okna zaglądają... Cytat:
pięknie jula powiedziała ![]() możesz dawać śmiało-bardzo dużo witamin mają. tylko z kupnymi gotowymi bym uważała, bo mnie samej się zdarzyło zapleśniałe w środku kupić... moja sis ![]() A wiecie co? ja z czytaniem na bieżąco, a z pisaniem to już czasu brakło. Wczoraj wieczorem nawet odpisałam i bach-jednym klawiszem (oczywiście nie wiem którym)zaś sobie cały tekst skasowałam ![]() Z lenką coraz lepiej-jeszcze kaszle troszkę i katarzy, ale dobrze jest-każdego dnia lepiej i w nocy normalnie śpi, także do przodu ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- kiełki fajne są do sałatek i na kanapki na przykład-smaczne i zdrowe
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Drcron może po urodzinach, bo teraz mam koleżankę we wrocku w szpitalu u jedziemy ją odwiedzić w sobotę a w niedziele jesteśmy zajęci, za tydzień 8-go robimy urodzinki wiec najlepiej 14-15 kwiecień (wybierz
![]() Kalinka jest prześliczna, torcik cudny ![]() Dziś byliśmy z maćkiem na rowerku przejechał się chwilę i koniec ![]() Nasze chorubska nas opuszczają, jutro idziemy do kontroli z Maćkiem, ja już dużo lepiej się czuję, jeszcze tz dogorywa ![]()
#247 | |
Zakorzenienie
|
Lind uuuula la zakupy są najlepsze na handre przynajmniej dla mnie hehe
Evi tak robiłam ta masę do tiramisu i jak piszecie ze będzie git to ja zrobię do tego tenczowego dodam jeszcze dzem. Czym nasaczyc? Mam syrop grenadine kupiłam do tequily to może nim nasacze? Fajnie ze mała lepiej mój zaś od 2 nocy się budzi i siedzę z nim po nocach hehe ale tez mu lepiej. Właśnie go usypiam palcem, bałam się ze pojdzie spać ok 22 gier ale kima hehe chyba boje się palca zabrać. Mój starszy jak się opazyl to dali nam maści więc dziwne ze piszecie zeby niczym nie smarowac. O sam zabrał rękę, trza się ewakuowac hehe ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "usypiam go palcem" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kala piękna . Kurna wiało dziś strasznie , otworzyłam drzwi od auta na chwilkę na parkingu potem coś sięgnęłam z siedzenia obok , chciałam wysiąść i przez wiatr w dekiel drzwiami dostałam aż mi się gwiazdki pokazały . ![]() ![]() Ja na urodziny chyba sałatkę gyros zrobię , mozarellę z pomidorem , jajka z majonezem , wędliny , sery , słodycze . i na bank gar rosołku bo dzieciaki będę to zupke wciągną . drugiego nie robię
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Aneczka mi pasuje
![]() ![]() ja was jeszcze pomęczę moim ogródeczkiem ![]() ![]() ![]() ![]()
#251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() padłam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- i mnie choroba dopadła, gardło nawala, z nosa leci, zaraz okres jeszcze dostanę i w weekend do szkoły ![]()
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja miałam na działce 3 tuje, 2 zdechły po 1,5 roku coś im się stało i została się jedna
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2012-03-29 o 20:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
minka, zdróweczka
![]() fajny kupon do multikina http://www.groupon.pl/deals/cala-pol..._0_0_88&a=1661
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A do baklava to może ciasto miałaś za rzadkie i faktycznie więcej mąki następnym razem i właśnie dziwne że nie wyrosły bo taka ilość proszku na tyle ciasta to jest dość ,może proszek coś felerny nie raz się trafi zwietrzały ,albo daj mniej maślanki.Ja jak pisałam dałam mleko i to niecałą szklankę a mąki 2 łyżki mniej i moje ciasto było jak kit musiałam palcem z łyżki zgarniać bo nie chciało zlecieć ,ale dla mnie smak ciasta też rewelka takie inne. a co to ferie jakieś macie? Cytat:
Tu masz coś o kiełkach http://http://smak-zdrowia.blogspot....-na-kieki.html Zapomniałam Ci w dzień napisać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najmniej wymagający jest żywopłot z grabów ,nie trzeba pryskać ani podlewać (chyba że po posadzeniu) ani się jakiś dziury nie robią tylko 2 razy w roku przyciąć.Graby można sobie nakopac w lesie oczywiście jak straż Cię nie złapie ![]() Żywopłot z ligustru jest już bardziej wymagający bo potrzebuje więcej cięcia żeby był ładny i często dołem robią się luki później. Żywopłot ze śnieguliczki też wymaga cięcia więcej i jest trująca. Tuje najlepsze brabant bo najmniej chorują ale mimo wszystko wymagają oprysku 2 razy w roku i nawozu żeby ładnie rosły i często się zdarza że w środku żywopłotu nagle zachoruje jedna tuja i nie da się jej uratować wygląda jakby uschła i jest brzydka. To najbardziej popularne krzewy żywopłotowe. Może być jeszcze z buka to podobnie jak grab rośnie. Musisz się zastanowić co dla Ciebie będzie najlepsze, Evitka nie rzygać mi tu proszę ![]() Dzisiaj zrobiłam w ramach treningu te babeczki http://mojewypieki.blox.pl/2012/02/B...-tiramisu.html pyszotki |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Libra a widzisz ja myslalam ze ona z tego przepisu robila bo z tego co pamietam to wlasnie ten link wklejala
http://www.whisk-kid.com/2009/08/say-it-with-cake.html Juz sama nie wiem ![]() ![]() To ja za duzo maslanki dalam. Pelna szklanke i te dodatkowe lyzki. buuuu. |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() mój tz na bank by poczuł, a ja potem wylądowałabym na OIOMie ![]()
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Zdrówka dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Drcron ja mam cały rząd tuji na działce , rośnie to samo , latem się tylko czasem podleje i nic się z tym nie dzieje . na reszcie się nie znam
#260 |
Zakorzenienie
|
Współczuję z tymi remontami
Monka to już w końcu nie wiem który Machaj robiła ,ale zamieszanie z tymi tortami ![]() Minka ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- To się ciesz że Ci samo rosnie ,ja mam zwykłe zielone właśnie brabanty to też fajnie rosną a miałam też kilkanaście złotozielonych i wszystkie mi szlag trafił jakaś zaraza się rzuciła i nic nie pomogło pryskanie podlewanie różnymi środkami wszystkie zbrązowiały i musiałam powyrzucać |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a dziś już siedziałam taka zrezygnowana.. a ona przyszła do mnie przytuliła się i powiedziała 'nie badz smutna'... i jak tu się na nią denerwować? u mnie dziś jeszcze to działało... przynajmniej miałam chwile spokoju w tym jęczeniu... mam nadzieję że jutro nie będzie padać bo na dworze jakaś znośniejsza jest... Cytat:
dobra jest mieszanka łagodna... najbardziej nam smakuje.. a rzeżuchę sieję na wacie... chociaż w kiełkownicy też można.. ale lepsza na wacie ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
No to jak się odstresowałam i Młody nawet poszedł ładnie spać to teraz od 21 walczy... Nie dało się go powalić po dobroci spać to wyje w łóżeczku. Oj chyba za szybko nie zamienię mu łóżeczka na zwykłe łóżko
![]() Idę spać bo mi spokoju nie da... Mały terrorysta ![]()
#263 |
Zakorzenienie
|
Machaj a gdzie Ty masz za dużą dupę do rurek . Kupuj gacie i noś dumnie
![]()
![]() |
#264 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Matko jedyna oszalalas kobieto , zwariuje przez ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kupuj rurki , jak ci dupa nie pasuje( nie wiem jaka masz hehe) tu dlugi bluzki zakrywajace, ja latam w bluzkach z dluzszym tylem i krotszym przodem ![]() http://www.topshop.com/webapp/wcs/st...4&pageSize=200 , musze sobie zakupic. Taka mam http://www.topshop.com/webapp/wcs/st...4&pageSize=200 i do tego luzne krotsze bluzki z dlugim ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dałam sodę ,nie dałam amaretto zamiast tego łyżkę mleka żeby proporcje się zgadzały i ciasta w papilotkach może być tylko pół bo rosną sporo Fajne te bluzki z długim tyłem. Ale mi mały przed chwilą numer zrobił ,takiego pawia puścił że całą górę myłam i całą pościel na moim łóżku zmieniałam tylko go podniosłam z łóżeczka bo zaczął jakoś dziwnie ślinę przełykać a on fontanna dosłownie nic poza tym mu nie dolega i podejrzewam że to mogło być po tantum werde bo prysnęłam mu wieczorem bo coś chrypiał i już go wieczorem coś zebrało po tym ale nie haftnął. Czuje że mam nockę z głowy bo on ani myśli spać. Mam nadzieję że to nie jakaś wirusówka. Jeszcze jakby tego było mało inhalator mi nawala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś z rana ja pierwsza, nie śpie od 4.30, pęcherz nawala ![]() Macie jakies dobre preparaty na pecherz albo cos domowego? W domu mam tylko UROSEPT i to sobie łykłam, grzeje tyłeczek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam mu orsalit nic więcej na razie nie zrobię ,jedziemy do lekarza. na pęcherz polecam furagin ,to na receptę ale zazwyczaj nie robią problemów w aptece |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Libra kuzwa dobrze zes go wtedy podniosła , jeszcze by się zadlawil zakrztusil, choć może nie bo jakoś tak człowiek automatycznie przy belcie .
My tez dziś szybciej wstali bo mi mały po 4 jeczal, masakra, rOzpalony był i musiałam go rozebrać i syrop dać. Ale gowno to dało i tak od 4 na jeczacego spimy. Dał nam lekarz dwa syropy dla niego, byłam w aptece dali mi jeden a drugi miał być wczoraj i się wkurzylam bo dopiero jutro będzie. Powiedzieli ze jeden dzień mam czekać a tu kij, mogli powiedzieć ze dłużej to bym do innej apteki pojechała w innych miescinach. Nataszka nie pomogę ja bym do lekarza szła . A tak z drugiej beczki masz na imię Natasza? Czy to tylko na potrzebę nicka Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-30 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
furagin mam w domu ale tylko 2 sztuki, kiedys już brałam, pare lat temu ale ma jeszcze waznosc, ciekawe czy w aptece mi sprzedaja bez recepty, mam dosc biegania po lekarzach. ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
coś mu jest poza gorączką? moja wczoraj psikała dużo ale dziś narazie spokój |
||
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
No właśnie dlatego jestem wkurzona , nawet nie wiem co to za lek . Mały ma jakiegoś wirusa. Nic poza gorączka mu nie jest , już zachowuje śpiew miarę normalnie , w nocy zawsze najgorzej w sumie to już 3 nocka ale lekarz mówił ze do soboty powinien być już zdrowy. U mnie są tylko 2 apteki takie małe zadupie hehe
---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Właśnie sprawdzilam co to za syrop , a on jest na biegunie i na brzuch , jak dziecko brzuszek boli, muli. Ale jego już nie męczy biegunka i nic go nie muli to w sumie już mu nie potrzebny. To co ja mu za drugi syrop podaje? Hehe myślałam właśnie ze na mulenie w brzuchu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.