Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-29, 21:30   #241
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A propos przeprowadzek , poszukiwań domów , ja wciąż w dylemacie czy moja wiocha ma zostać czy pchać się bliżej roboty ?
ja bym nigdy mojej wiochy nie zamieniła na tereny bliżej roboty w jedną stronę mam 35 km ale jak wyjeżdżam z Poznania w piątek to jestem szczęśliwa. A teraz jak nie jeżdżę codziennie to wyjazd do Poznania to masakra

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:32   #242
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzieki!
Ale Julka slodka, jakie ma pulchniutkie nozki, uwielbiam dzieciece faldki

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Ale Kajunia sliczna w tej czapeczce na avatorku
Dzięki a co do Julki Emigry - o tym samym pomyślałam, i w sumie to napisałam.. zanim jeszcze przeczytałam Twojego posta
Znów mamy zbieżnośc myśli
Stary 2012-05-29, 21:34   #243
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
ja bym nigdy mojej wiochy nie zamieniła na tereny bliżej roboty w jedną stronę mam 35 km ale jak wyjeżdżam z Poznania w piątek to jestem szczęśliwa. A teraz jak nie jeżdżę codziennie to wyjazd do Poznania to masakra
ale 10 km od Poznania też już jest spokój, paliwa mniej idzie , do roboty bliżej ( jednak dwie godziny z życia dziennie na dojazdy to jest troszkę dużo w skali roku) są to jednak niewątpliwe zalety, ale rozumiem o czym mówisz, wraca się do tych "wioch" tak do siebie ....no i stąd ten dylemat
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 21:37   #244
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Lenka czemu nie chcą wam z ubezpieczenia wypłacić kaski za urodzenie córci?
Przez okres karencji.. Kaja urodziła się wcześniej no i przez to weszlismy jesczze w ten okres.
No ale odwołaliśmy się, zobaczymy co postanowią.
Nie liczę na nic raczej..

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

gkatarzynka my też dziś mieliśmy spaghetti
Stary 2012-05-29, 21:46   #245
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Przez okres karencji.. Kaja urodziła się wcześniej no i przez to weszlismy jesczze w ten okres.
No ale odwołaliśmy się, zobaczymy co postanowią.
Nie liczę na nic raczej..

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

gkatarzynka my też dziś mieliśmy spaghetti

Hmm, ale raz już odmówili? ciekawa sprawa a jak się to ma do wcześniaków z terminu urodzenia ? bo to by było tak trochę nie w porządku
Stary 2012-05-29, 21:47   #246
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
ale 10 km od Poznania też już jest spokój, paliwa mniej idzie , do roboty bliżej ( jednak dwie godziny z życia dziennie na dojazdy to jest troszkę dużo w skali roku) są to jednak niewątpliwe zalety, ale rozumiem o czym mówisz, wraca się do tych "wioch" tak do siebie ....no i stąd ten dylemat
No u nas to jest dwie godziny dziennie bite na dojazd ale ja i tż dojeżdzamy w jedno miejsce a teraz jeszcze jeżdżą z nami dwie kumpele które się dokładają na dojazdy no i auta mamy na gaz.

A ile masz do kilometrów do pracy??

Stary 2012-05-29, 21:49   #247
Zia_
Zadomowienie

Hej laseczki !t u nas mily dzien bo bylysmy z Ania u znajomej ktora ma polroczna dziewczynke. Jej ale ona duza i ciezka! I ile juz umie, turla sie po calym pokoju . Kumpela odsprzeda mi super mate Tiny Love wiec i oszczednosc i problem z glowy. Ani sie na macie bardzo podobalo Wogole u mnie dzien super wiesci bo znajoma urodzila dziewczynke 4600 i dwie bliskie kolezanki sa w ciazy! Wogole w moim otoczeniu sa SAME dziewczynki .( obie te w ciazy maja juz coreczki) wiec zobaczymy kto sie w koncu synka doczeka Ania wlasnie zasnela ale jej to dzis 30 min zajelo. Dzis tez pierwszy raz sama ja kapalam, fajnie poszlo Choc latwiej bedzie z kapiela jak juz bedzie siedziec. Chyba ze wykombinuje jakas wkladke do wanienki... Udanych nocek wszystkim zycze
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 21:49   #248
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, ale raz już odmówili? ciekawa sprawa a jak się to ma do wcześniaków z terminu urodzenia ? bo to by było tak trochę nie w porządku
Odmówili, po czym się odwołaliśmy, właśnie w związku z zapisanym w karcie wypisowej wcześniactwem, także zobaczymy..
Podobno jest szansa, ale wolę się nie nastawiac
Po prostu ciekawa jestem jak to potraktują.
Stary 2012-05-29, 21:53   #249
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

No u nas to jest dwie godziny dziennie bite na dojazd ale ja i tż dojeżdzamy w jedno miejsce a teraz jeszcze jeżdżą z nami dwie kumpele które się dokładają na dojazdy no i auta mamy na gaz.

A ile masz do kilometrów do pracy??
coś koło 45, no szkoda mi trochę życia na to siedzenie w aucie , każda godzina jak są dzieciaki jest cenna, no nic , poki co i tak tu zostaniemy ze względu na opiekę nad Kają przez moją Mamę , ale będę nad tym dumać
Stary 2012-05-29, 21:58   #250
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wieczornie,dziecioczki śpią, tż wybiegł z domu , mam czas dla siebie :jupi :

Desia oj szkoda,że to jednak skaza, co Ty będziesz jeść? Mam nadzieję,że szybko z tego Viki wyrośnie

Desia a jak tam sąsiad co tak się darł na dzieci? Coś się dzieje?

A propos przeprowadzek , poszukiwań domów , ja wciąż w dylemacie czy moja wiocha ma zostać czy pchać się bliżej roboty ?
Agabi współczuję sytuacji , mam nadzieję,że odwołanie zostanie rozpatrzone pozytywnie

Lena ja też do roczku posiedzę w domu, chciałabym dłuzej ale nie wiem jak to będzie finansowo właśnie

Karolca taki śmiech dziecka jest wspaniały, a przed nami milion magicznych chwil

U nas dzisiaj dziwna kupka troszkę, więc albo nadmiar truskawek albo szpinak nie przypasił, za to zachowanie na medal ....zobaczymy czy jutro będzie inna kupka, dzisiaj był szpinak znow, nie było truskawek
No bede musiala kombinowac troche z jedzeniem, mysle ze pare dni wytrzymam zeby widziec ze jest poprawa to na 100% bede wiedziala ze to jednak skaza, bo nadal sie ludze...
Jesli bede musiala przez dluzszy okres czasu nie jesc nabialu to napewno szybko wybiore sie do dietetyka zeby mi jak najlepiej zbilansowana diete ulozyl!
Bo wole to niz potem po lekarzach latac jak mi sie zdrowie posypie - to raz, a dwa : szkoda zdrowia!

Konia - sasiad sie troche uspokoil, ale ja podejrzewam, ze to dziecko tam jest chore, bo taki krzyk po kilka godzin dziennie nadal jest - bo to jest cos pomiedzy krzykiem a placzem, taki napad zlosci na maxa.
Wiec mysle ze jakas nadpobudliwosc, albo ADHD, albo jakies inne problemy tam sa!
Wiec tak podejrzewam i mysle ze ojciec po prostu traci panowanie nad soba czasami. Kazdy w koncu jest czlowiekiem!
Strasznie ciezka sytuacja!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 22:05   #251
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
coś koło 45, no szkoda mi trochę życia na to siedzenie w aucie , każda godzina jak są dzieciaki jest cenna, no nic , poki co i tak tu zostaniemy ze względu na opiekę nad Kają przez moją Mamę , ale będę nad tym dumać
Właśnie opieka teściowej nad dziećmi przeważyła za kupnem mieszkania na wsi ale tak naprawdę nie mieszkam na wsi tylko w małym miasteczku tylko zawsze mówię u mnie na wsi 7 lat mi zajęło przyzwyczajanie się do mieszkania u mnie na wsi bo nie pochodzę z tej wsi tylko z innej i teraz już bym nie zamieniła mojego miejsca zamieszkania na inne. I na tej wsi mamy działeczkę którą dostaliśmy od teściów

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Dobra mamuśki znikam. Jutro muszę jechać z Antkiem do lekarza więc muszę coś wykombinować dla Ani DOBRANOC

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 22:18   #252
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie opieka teściowej nad dziećmi przeważyła za kupnem mieszkania na wsi ale tak naprawdę nie mieszkam na wsi tylko w małym miasteczku tylko zawsze mówię u mnie na wsi 7 lat mi zajęło przyzwyczajanie się do mieszkania u mnie na wsi bo nie pochodzę z tej wsi tylko z innej i teraz już bym nie zamieniła mojego miejsca zamieszkania na inne. I na tej wsi mamy działeczkę którą dostaliśmy od teściów

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Dobra mamuśki znikam. Jutro muszę jechać z Antkiem do lekarza więc muszę coś wykombinować dla Ani DOBRANOC
A co dolega Antkowi?

Lena, no - czesto taki sam tok myslenia mamy

Katarzynka- od 12 lat (jakos tak) jestem wegetarianka i nie jem mieska
Pomidorow tyle bym sie bala, nic malej nie bylo?
A dlaczego pelnoziarnisty makaron, przeciez normalny chyba mozna przy diecie bezmlecznej
Czy to po prostu bo lubisz taki?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-05-29, 22:21   #253
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie o ochronę przed słoncem.
Co polecacie? Krem, spray?
Ja póki co osłaniam Ewelinkę przed bezpośrednim slońcem bo potrafi byc bardzo mocne (skoro mnie w dwie godziny spaliło, to co dopiero takiego malucha).
Jak jest to 5-10 minut to ok, ale jak wiem, że będzie dłużej to mimo wszystko okrywam ją tetrą lub zakładam osłonkę na wózek ale wtedy w gondolce robi się znacznie cieplej.
Chcę więc kupić filtr. Dla siebie potrafię wybrac odpowiedni kosmetyk, ale dla dziecka nie.
Mnie połozna nastraszyła, że jakiekolwiek filtry są niewskazane, i ogólnie nie należy wystawiać dziecka na słonko przez minimum pół roku, a optymalnie rok. Myślałam o kremie nivea baby z filtrem 30 albo skarb matki, ale będę szukała naturalnych blokerów, jak np. masło shea. wiem,że można zamówić w internecie samo czyste to masełko. i inne fajne rzeczy z których można w domu robić kremy czy mydełka.
Wiem, że dozwolone są produkty z tinosorbem s lub m w skłądzie, bo ma duże cząsteczki, które nie przeniknądo krwioobiegu. Tinosorb jest na 99%Z w produktach avene i svr ale nie wiem,czy te firmy robią cokowiek w serii baby.

co do okresu-5t2d dalej mam plamienia, na bank nie jest to okres. chyba mam też potężną anemię. normalnie lecę z nóg. szpital dał mi receptęna tardyferon przy wypisie, ale problemy z załatwianiem się przekonały mnie,by jednak tego nie kupować. teraz już trochę żałuję.
Stary 2012-05-29, 22:34   #254
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Witam mauski po przerwie!
Nie bylo mnie bo mielismy dosc intensywny weekend, w sobote caly dzien u mamy, w niedziele u siostry na grillu, dzisiaj od rana mielismy wizyte pediatry a po poludniu bioderka.
Bioderka idealne, natomiast pediatra zdiagnozowala u Viki skaze bialkowa
Tak sie tego obawialam i sobie wywrozylam.
Wiec ja przechodze na diete bezmleczna a Viki dostaje bebilon pepti, ponoc dzieci go nie lubia, na szczescie mala juz 2 razy dzisiaj pila po trochu i jakos pije, nie krzywi sie!
No i mam Jej podawac fenistil w kropelkach na ta Jej skorke.
Biedna moja!
Wrzuce zdjecie jak wyglada, te krostki , ktore ma to tradzik , natomiast czerwone plamy to skaza, dodatkowo robilam Jej morfologie bo takie mialam zalecenie ze szpitala i tam wyszedl podwyzszony poziom eozynofili, co wskazuje wlasnie na alergie lub pasozyty, ale pasozyty raczej odpadaja w przypadku takiego malenstwa!
No wiec teraz mam naprawde problem z moim jedzeniem, bo jak sie z diety wyrzuci mieso,wzdymajace warzywa i jeszcze soje (ja jestem uczulona i nie jem) to naprawde duzo nie zostaje!
Tutaj prosze dziewczyny na diecie bezmlecznej o pomoc!
Poratujcie - co jecie?
Wspolczuje kochana
Ale to ty karmisz mieszanie tak,ten bebilon i piers tez?
A jak to jest ze skaza,to moze minac np za miesiac,dwa?

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie o ochronę przed słoncem.
Co polecacie? Krem, spray?
Ja póki co osłaniam Ewelinkę przed bezpośrednim slońcem bo potrafi byc bardzo mocne (skoro mnie w dwie godziny spaliło, to co dopiero takiego malucha).
Jak jest to 5-10 minut to ok, ale jak wiem, że będzie dłużej to mimo wszystko okrywam ją tetrą lub zakładam osłonkę na wózek ale wtedy w gondolce robi się znacznie cieplej.
Chcę więc kupić filtr. Dla siebie potrafię wybrac odpowiedni kosmetyk, ale dla dziecka nie.
Ja nie stosuje kremu z filtrem
Mam taki na kazda pogode z Perfecty,ale stosowalam go jak bylo chlodno,jakis taki za tlusty mi sie wydaje na upaly.Teraz mu smaruje buzie tylko pielegnacyjnym Bambino,tym co ma lekka konsystencje.
Mlody nie jest wcale na sloncu,przy wozku mamy parasolke.
A myslisz,ze jak go na slonce nie wystawiam,to powinien miec krem z filtrem?
Stary 2012-05-29, 22:50   #255
tikki85
Zakorzenienie

Andrea dalej ze smoczkiem jest na nie. Dzis troszeczke possala 1 z 4ktore ma i zaraz wyplula.
Teraz ma tak strasznie plytki sen . Wszystko ja budzi. Znowu pomylila sobie dzien z noca .

Karolca . Gratuluje smiechu na glos!

Andrea dzis smiala sie podczas zabawy. Przewracalam sie na boki na lozku z nia na klatce piersiowej i mowilam "kulu kulu". Ale miala radoche dziecinka .

Ja tez lubie pulchniutkie niemowleta .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-29, 22:55   #256
gosia261282
Gang Iren

A moj Eryk dzisiaj ma dzien marudy
Mam nadzieje,ze nocka bedzie lepsza niz dzien
Stary 2012-05-29, 23:06   #257
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Taka pulchniutka do schrupania
Moja Viki tez pulchniaczek slodki, nie to co Adas - szczypioreczek z Niego zawsze byl

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy.
Ja jakos nie jestem zdziwiona ta skaza, ja bylam na 99% pewna ze Ona bedzie miala, bo to w duzej mierze dziedziczne.
Ale tez mysle ze wyrosnie z tego, jestem dobrej mysli!
Najwazniejsze - zawsze sobie mysle, ze wiadomo w czym tkwi problem, wtedy mozna zaradzic, najgorzej jak sie nie wie o co chodzi!

A Viki padla 2 godziny temu i spi!
Nie wiem czy budzic Ja na kapanie, w sumie to mi Jej zal, tyle dzisiaj emocji bo pol dnia nas w domu nie bylo no i pediatra rano i bioderka, wiec nie wiem. Chyba odpuscimy sobie kapiel!
nawet nie wiem ile wazy bo co z nia na age wejde to co innego pokazuje... ostatnio bylo ok 5200 a dzisiaj wychodziloby na to ze mala wazy 4900 co jest niemozliwe, bo ewidentnie czuje ze jest ciezsza... nic, musze poczekac na wiyzyte u lekarza i wtedy sie dowiem
Cytat:
Witam wieczornie,dziecioczki śpią, tż wybiegł z domu , mam czas dla siebie :jupi :

Desia oj szkoda,że to jednak skaza, co Ty będziesz jeść? Mam nadzieję,że szybko z tego Viki wyrośnie

Desia a jak tam sąsiad co tak się darł na dzieci? Coś się dzieje?

Agabi współczuję sytuacji , mam nadzieję,że odwołanie zostanie rozpatrzone pozytywnie

Lena ja też do roczku posiedzę w domu, chciałabym dłuzej ale nie wiem jak to będzie finansowo właśnie

Karolca taki śmiech dziecka jest wspaniały, a przed nami milion magicznych chwil

U nas dzisiaj dziwna kupka troszkę, więc albo nadmiar truskawek albo szpinak nie przypasił, za to zachowanie na medal ....zobaczymy czy jutro będzie inna kupka, dzisiaj był szpinak znow, nie było truskawek
My zostajemy w centrum miasta, ale jednak okolica spokojniejsza (domki wkolo, zielen, cisza i spokoj) ale wazne dla nas bylo zeby jakis sklep byl osiagalny szybko na nogach, no i jest mysle ze jak ktos chce spokoju i ciszy, ladnych zielonych krajobrazow by pospacerowac z dzieckiem to warto przeniesc sie na jakies obrzeza miasta, a jak komu wazny jest dostep do sklepow, lekarza, itp szybko to jednak szukac w samym miescie, ale spokojniejszych okolicach

Julisia juz spi, ma faze na spanie na lewym boczku, znajac zycie zaraz obudzi sie z krzykiem, jak juz nie bedzie wygodnie

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja nie stosuje kremu z filtrem
Mam taki na kazda pogode z Perfecty,ale stosowalam go jak bylo chlodno,jakis taki za tlusty mi sie wydaje na upaly.Teraz mu smaruje buzie tylko pielegnacyjnym Bambino,tym co ma lekka konsystencje.
Mlody nie jest wcale na sloncu,przy wozku mamy parasolke.
A myslisz,ze jak go na slonce nie wystawiam,to powinien miec krem z filtrem?
wlsnie dzisiaj nad tym myslalam... bo ja Julki niczym nie smaruje (jedynie lotion po kapieli czasami) a dzisiaj jak bylam z nia na spacerku (taki szybki, cos niewiele ponad pol h) to duzo slonce na nia swiecilo (na nozki najczesciej) a pamietalam ze kiedys pisalyscie ze u takich malych dzieci filtrow sie nie stosuje, ale nie pamietam czy pisalyscie dlaczego ... wiec sama nie wiem. Nie zawsze da sie uchronic od slonca, a tez z wiatrem te promienie sa rozprzestrzeniane wiec juz sama nie wiem
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 23:08   #258
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
i jak tam - zdecydowałaś się już na którąś?
tak, zamówiłam tą fisher price już nie mogę się doczekać jak przyjdzie
teraz mam taką zwykłą...trochę badziewną nakręcaną i Piotrusiowi się bardzo podoba...ale trzeba nakręcać co parę minut...

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
jestem załamana. po 4 latach ZUS mnie cudownie ozdrowił i zabrał mi rente uzasadnienie-urodziłam dziecko więc jestem zdrową kobietą.i do tego mam wykształcenie wyższe, więc fizycznie pracować przecież nie będę i w dupie mieli to że w ciąży pojawila się arytmia i do teraz ją mam, i to że przeplywy w tym serduchu mam bardzo wysokie...i w dupie mają to że z tak malym dzieckiem i stopniem niepelnosprawności nikt mnie do pracy nie przyjmie. a pieniążki są mi potrzebne jak nigdy przedtem- mam maleńkie dziecko!!!!
Brak słów! odwołuj się koniecznie! oby zmienili tę decyzję...

Cytat:
Witam mauski po przerwie!
Nie bylo mnie bo mielismy dosc intensywny weekend, w sobote caly dzien u mamy, w niedziele u siostry na grillu, dzisiaj od rana mielismy wizyte pediatry a po poludniu bioderka.
Bioderka idealne, natomiast pediatra zdiagnozowala u Viki skaze bialkowa
Tak sie tego obawialam i sobie wywrozylam.
Wiec ja przechodze na diete bezmleczna a Viki dostaje bebilon pepti, ponoc dzieci go nie lubia, na szczescie mala juz 2 razy dzisiaj pila po trochu i jakos pije, nie krzywi sie!
No i mam Jej podawac fenistil w kropelkach na ta Jej skorke.
Biedna moja!
Wrzuce zdjecie jak wyglada, te krostki , ktore ma to tradzik , natomiast czerwone plamy to skaza, dodatkowo robilam Jej morfologie bo takie mialam zalecenie ze szpitala i tam wyszedl podwyzszony poziom eozynofili, co wskazuje wlasnie na alergie lub pasozyty, ale pasozyty raczej odpadaja w przypadku takiego malenstwa!
No wiec teraz mam naprawde problem z moim jedzeniem, bo jak sie z diety wyrzuci mieso,wzdymajace warzywa i jeszcze soje (ja jestem uczulona i nie jem) to naprawde duzo nie zostaje!
Tutaj prosze dziewczyny na diecie bezmlecznej o pomoc!
Poratujcie - co jecie?

Lenka, pytalas o snuze - tak jestem zadowolona z zakupu!
oj, szkoda że to jednak skaza...Ja też się boję że Piotruś ma. Podeszłam ostatnio do położnej i ona w sumie nie była pewna czy to skaza czy nie. Narazie ograniczyłam nabiał i zobaczę czy zacznie schodzić.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
nie mam za bardzo czasu zeby poczytac o tych karuzelkach ale moge Ci powiedziec na co zwrocic uwage w wyborze karuzeli.
Zeby maskotki nie byly zbyt nisko bo potem jak dziecko wyciaga raczki do maskotki i np chce sie podciagnac to chwyta i moze urwac.
Zeby melodyjki nie byly zbyt glosne bo dzieci nie lubia i boja sie glosnych dzwiekow.
Fajnie jak jest wybor np samego krecenia lub samych melodyjek itd.
No i maskotki zeby mialy zywe kolory a najlepiej jak maja dodatki czarnego z bialym. Widzialam gdzies takie karuzelki, dzieciaczki w tym wieku zwracaja najb uwage na kolory czarno-białe i na kontrasty w tych barwach.
np taka pod wzgledem kolorow i chyba tez wysokosci wydaje mi sie ok. http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...357841141.html
Ta z kubusiem wydaje mi sie ze ma zbyt pastelowe kolory i chyba jest zbyt nisko.
szkoda, że nie wróciłam do Twojego postu i nie zauważyłam że dodałaś później linka z tą karuzelką...całkiem fajna i trochę tańsza niż zamowilam...no ale trudno. Zamówiłam tą z FP...mam nadzieję że będzie oki
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 23:23   #259
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny chustowe!Napiszcie co sadzicie o tych chustach,ktora wybrac:

http://www.ebay.co.uk/itm/3007127548...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/3706175916...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/1808778803...84.m1438.l2648
http://www.ebay.co.uk/itm/3705744681...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/1108802626...84.m1438.l2648

Roznice w cenach sa bardzo duze.Ale jak myslicie czy drozsza=lepsza?
Slyszalyscie cos o ktorejs z tych chust?
Zawsze moge na was liczyc,to moze i tym razem pomozecie,co?
Stary 2012-05-29, 23:24   #260
MoniaHan
Wtajemniczenie

dobry wieczorek
Agabi dranie normalnie

Emigra gratulacje, super ze znalezliscie dom, to na pewno nielatwy wybor.

Desiu ja mam uczulenie na laktoze jak przecholuje z nabialem. pije mleko bez laktozy, nie wiem jak w Polsce ale w uk jest sporo rzeczy zastepczych. nie jadlam ostatnio 3 tyg mleka, slabo sie czulam bo po odstawieniu nabialu niewiele zostaje, nawet pasztet i paprykarz maja nabial w sobie.jadlam warzywa,owoce, mieso, pieczywo, ryz, makarony, tosty z dzemem.masz racje ze lepiej sie udac di dietetyka. juz kiedys pisalam, ze jak sie odstawia nabial to najlepiej na min 4 tyg, bo bialka mleka moga sie utrzymywac w naszym organizmie 3-4tyg, gdzies o tym czytalam.

gkatarzynka a dla mnie indyk smierdziale ja ostatnio w ogole drobiu nie lubie.

Tikki ciesze si ze Andrea dobrze sie sprawuje w gondolce.

Ewelajna no za mala gondolka, tzn na styk jest, ale na dlugosc juz nozki jak wyprostowane to wystaja poza gondolke czasami

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-29, 23:33   #261
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chustowe!Napiszcie co sadzicie o tych chustach,ktora wybrac:

http://www.ebay.co.uk/itm/3007127548...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/3706175916...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/1808778803...84.m1438.l2648
http://www.ebay.co.uk/itm/3705744681...84.m1438.l2648

http://www.ebay.co.uk/itm/1108802626...84.m1438.l2648

Roznice w cenach sa bardzo duze.Ale jak myslicie czy drozsza=lepsza?
Slyszalyscie cos o ktorejs z tych chust?
Zawsze moge na was liczyc,to moze i tym razem pomozecie,co?
ja kupię sobie Natibaby bawełnianą tkaną ( dzisiaj miałam zamówić, ale wypłata nie wpłynęła ), takie ponoć na dzień dobry najlepsze , one są takie tańsze tzn. kosztują koło 180 zł, bo jak się zagłebiłam i zobaczyłam ceny innych to padłam, byłam na stronach "sekciarskich " i tak tam niby doradzali nowicjuszką Ta Natibaby jest polską chustą, ale tam laski gadały też o firmach Girasol, Lenny Lamb,Storchenwiege ....może u Ciebie sa dostępne, a o nich poczytasz na polskich forach
Stary 2012-05-30, 00:23   #262
Flowerbombka
Zadomowienie

Gosia z tych linków ja bym brała przedostatnią czyli Moby Wrap - czytałam trochę opinii i były ok..reszty chust nie znam..

http://www.chusty.info/forum/showthr...?t=2202&page=1
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 07:41   #263
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

U nas nocka w miarę karmienie po 23 o 3 potem mały problem z zasnięciem więc wzięłam ją do siebie do łóżka tym bardziej że tz poszedł do Antka bo temu się coś śniło i obudził mnie płacz Ani patrzę na zegarek a tu 6.30 i tylko dzięki temu że nasza córka jest tak łakoma to mój tż nie zaspał do pracy

Teraz czekam aż Antek się obudzi i zrobimy śniadanko i będziemy się szykować

Cytat:
A co dolega Antkowi?
Ma katar i kaszel od poniedziałku nie chodzi do przedszkola bo stwierdziłam po co ma zarażać inne dzieci smarki ma zielone więc nie od alergii a jadę z nim do Poznania bo tam mam fajną Panią pediatrę która wykryła wtedy u niego tego gronkowca

Stary 2012-05-30, 08:06   #264
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas nocka w miarę karmienie po 23 o 3 potem mały problem z zasnięciem więc wzięłam ją do siebie do łóżka tym bardziej że tz poszedł do Antka bo temu się coś śniło i obudził mnie płacz Ani patrzę na zegarek a tu 6.30 i tylko dzięki temu że nasza córka jest tak łakoma to mój tż nie zaspał do pracy

Teraz czekam aż Antek się obudzi i zrobimy śniadanko i będziemy się szykować

Ma katar i kaszel od poniedziałku nie chodzi do przedszkola bo stwierdziłam po co ma zarażać inne dzieci smarki ma zielone więc nie od alergii a jadę z nim do Poznania bo tam mam fajną Panią pediatrę która wykryła wtedy u niego tego gronkowca
O, to oby nic powaznego Mu nie dolegalo!

Monia - mi lekarka tez mowila ze troszke moze to potrwac zanim buzka sie wygladzi, wiec trzeba cierpliwosci!
Podaje jej fenistil w kropelkach, wiec mam nadzieje ze chociaz Jej to nie swedzi i nie piecze!
Zal dziecka normalnie!

Ja kupilam sobie mleko owsiane i sprobuje na nim zrobic nalesniki
W szwecji bylo tez duzo takich wlasnie zamiennikow, produktow bezlaktozowych, u nas jednak nadal jest to malo spotykane.

Karo, spojrz na maila jak Viki wyglada, ponoc czerwone plamy
sa typowe dla skazy.

Gosiu - tak, zawsze najpierw piers i w chwili obecnej okolo 2 razy po piersi dostaje butle. Zdarzaja sie dni ze mam odciagniete mleczko i wtedy wieczorem podaje Jej odciagniete!
Skaza moze minac okolo 12-18 miesiecy, tak czytalam.

Co do kremow z filtrem to ja narazie absolutnie nie mam potrzeby, Viki tak samo jak Eryczek ma parasolke przy wozku i nie ma opcji zeby na Nia sloneczko zaswiecilo.
Ja jestem ze sloncem mega ostrozna i nie wystawilabym Jej na 5 min
A jesli juz sie obawiacie, to dla takiego malenstwa nie widze innej opcji niz faktor 50 - totalny bloker slonca!
Choc nawet nie wiem czy sa kremy dla takich malenstw
One wogole nie powinny przebywac na sloncu bo nie maja pigmentu tak jak dorosli.

Tak wogole to Dzien Dobry!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-05-30 o 08:09
Stary 2012-05-30, 08:34   #265
emigra
Zakorzenienie

Desia a ja widzialam chyba w polskich reklamach taki srodek co hamuje wchlanianie laktozy? Lactostop? Cos takiego ... Moze moglabys to zazywac? Warto spytac lekarza chyba

dzien dober u nas nocka oki, karmienie o 4 i o 8 mala zasnela sobie na boczku (juz u meza na ramieniu na boczek sie wywijala, jak ja dala na plecki to ta znowu, wiec tak tez ja polozylam do spania) i jak zasypialam po 24 to ona nadal tak spala, az sie balam czy na brzuch sie nie przekreci czy cos, ale jak potem sie przebudzilam to juz na pleckach lezala

maz juz dzisiaj pojechal do pracy, ech. Czekam dzisiaj w domu na kurierow bo pozamawialam troche rzeczy - malej konika z fp (udalo mi sie tu znalezc ale za 21.99 € a widzialam ze w pl kosztuje cos kolo 55zl ) na dzien dziecka, komplecik na lato t-shirt i spodenki niebieskie, smoczki do butelki, kapelusik na lato, koszulke rozowa, sobie zamowilam spodnie lniane, kilka bluzek i majtasy bede musiala zamowic jeszcze raz te body z triumph'a bo okazalo sie ze w koncie tego sklepu mialam jeszcze stary adres wpisany i na tamten wyslali
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-30, 08:38   #266
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Andrea dalej ze smoczkiem jest na nie. Dzis troszeczke possala 1 z 4ktore ma i zaraz wyplula.
Teraz ma tak strasznie plytki sen . Wszystko ja budzi. Znowu pomylila sobie dzien z noca .
u mnie Lenka akceptuje tylko jednego smoka-jak przepadnie, jest dramat.pasuje tylko ten po prawej, firma MAM (kupiłam z apteki doz)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smokale.jpg (19,9 KB, 21 załadowań)
Stary 2012-05-30, 08:45   #267
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
u mnie Lenka akceptuje tylko jednego smoka-jak przepadnie, jest dramat.pasuje tylko ten po prawej, firma MAM (kupiłam z apteki doz)
my mamy aventu, jako pierwszy miala z nuk, mysle ze ze smoczkami trzeba pokombinowac - nie kazdemu dziecku podejdzie obojetnie jaki smoczek
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-30, 08:51   #268
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Desia a ja widzialam chyba w polskich reklamach taki srodek co hamuje wchlanianie laktozy? Lactostop? Cos takiego ... Moze moglabys to zazywac? Warto spytac lekarza chyba

dzien dober u nas nocka oki, karmienie o 4 i o 8 mala zasnela sobie na boczku (juz u meza na ramieniu na boczek sie wywijala, jak ja dala na plecki to ta znowu, wiec tak tez ja polozylam do spania) i jak zasypialam po 24 to ona nadal tak spala, az sie balam czy na brzuch sie nie przekreci czy cos, ale jak potem sie przebudzilam to juz na pleckach lezala

maz juz dzisiaj pojechal do pracy, ech. Czekam dzisiaj w domu na kurierow bo pozamawialam troche rzeczy - malej konika z fp (udalo mi sie tu znalezc ale za 21.99 € a widzialam ze w pl kosztuje cos kolo 55zl ) na dzien dziecka, komplecik na lato t-shirt i spodenki niebieskie, smoczki do butelki, kapelusik na lato, koszulke rozowa, sobie zamowilam spodnie lniane, kilka bluzek i majtasy bede musiala zamowic jeszcze raz te body z triumph'a bo okazalo sie ze w koncie tego sklepu mialam jeszcze stary adres wpisany i na tamten wyslali
O! Nigdy nie slyszalam o czyms takim!
dzieki - dowiem sie!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-05-30, 09:02   #269
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dziewczyny mam pytanie czy też miałyście ten pierwszy okres taki intensywny

Stary 2012-05-30, 09:04   #270
gosica502
Wtajemniczenie

Moja właśnie też na aventowych smoczkach. Próbowałam jej raz dać z canpolu ale nie chciała w ogóle zassać, ona taki wydłużony kształt mają te aventowskie a ten z canpolu taki krótki i wygięty był
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości