|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
w jedną stronę mam 35 km ale jak wyjeżdżam z Poznania w piątek to jestem szczęśliwa. A teraz jak nie jeżdżę codziennie to wyjazd do Poznania to masakra |
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
a co do Julki Emigry - o tym samym pomyślałam, i w sumie to napisałam.. zanim jeszcze przeczytałam Twojego posta![]() Znów mamy zbieżnośc myśli
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale odwołaliśmy się, zobaczymy co postanowią. Nie liczę na nic raczej.. ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- gkatarzynka my też dziś mieliśmy spaghetti
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm, ale raz już odmówili? ciekawa sprawa a jak się to ma do wcześniaków z terminu urodzenia ? bo to by było tak trochę nie w porządku
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
.A ile masz do kilometrów do pracy?? |
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki !t u nas mily dzien bo bylysmy z Ania u znajomej ktora ma polroczna dziewczynke. Jej ale ona duza i ciezka! I ile juz umie, turla sie po calym pokoju
. Kumpela odsprzeda mi super mate Tiny Love wiec i oszczednosc i problem z glowy. Ani sie na macie bardzo podobalo Wogole u mnie dzien super wiesci bo znajoma urodzila dziewczynke 4600 i dwie bliskie kolezanki sa w ciazy! Wogole w moim otoczeniu sa SAME dziewczynki .( obie te w ciazy maja juz coreczki) wiec zobaczymy kto sie w koncu synka doczeka Ania wlasnie zasnela ale jej to dzis 30 min zajelo. Dzis tez pierwszy raz sama ja kapalam, fajnie poszlo Choc latwiej bedzie z kapiela jak juz bedzie siedziec. Chyba ze wykombinuje jakas wkladke do wanienki... Udanych nocek wszystkim zycze
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno jest szansa, ale wolę się nie nastawiac ![]() Po prostu ciekawa jestem jak to potraktują. |
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli bede musiala przez dluzszy okres czasu nie jesc nabialu to napewno szybko wybiore sie do dietetyka zeby mi jak najlepiej zbilansowana diete ulozyl! Bo wole to niz potem po lekarzach latac jak mi sie zdrowie posypie - to raz, a dwa : szkoda zdrowia! Konia - sasiad sie troche uspokoil, ale ja podejrzewam, ze to dziecko tam jest chore, bo taki krzyk po kilka godzin dziennie nadal jest - bo to jest cos pomiedzy krzykiem a placzem, taki napad zlosci na maxa. Wiec mysle ze jakas nadpobudliwosc, albo ADHD, albo jakies inne problemy tam sa! Wiec tak podejrzewam i mysle ze ojciec po prostu traci panowanie nad soba czasami. Kazdy w koncu jest czlowiekiem! Strasznie ciezka sytuacja!
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zawsze mówię u mnie na wsi 7 lat mi zajęło przyzwyczajanie się do mieszkania u mnie na wsi bo nie pochodzę z tej wsi tylko z innej i teraz już bym nie zamieniła mojego miejsca zamieszkania na inne. I na tej wsi mamy działeczkę którą dostaliśmy od teściów![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Dobra mamuśki znikam. Jutro muszę jechać z Antkiem do lekarza więc muszę coś wykombinować dla Ani DOBRANOC
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lena, no - czesto taki sam tok myslenia mamy Katarzynka- od 12 lat (jakos tak) jestem wegetarianka i nie jem mieska ![]() Pomidorow tyle bym sie bala, nic malej nie bylo? A dlaczego pelnoziarnisty makaron, przeciez normalny chyba mozna przy diecie bezmlecznej ![]() Czy to po prostu bo lubisz taki?
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że dozwolone są produkty z tinosorbem s lub m w skłądzie, bo ma duże cząsteczki, które nie przeniknądo krwioobiegu. Tinosorb jest na 99%Z w produktach avene i svr ale nie wiem,czy te firmy robią cokowiek w serii baby. co do okresu-5t2d dalej mam plamienia, na bank nie jest to okres. chyba mam też potężną anemię. normalnie lecę z nóg. szpital dał mi receptęna tardyferon przy wypisie, ale problemy z załatwianiem się przekonały mnie,by jednak tego nie kupować. teraz już trochę żałuję. |
|
|
|
|
#254 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale to ty karmisz mieszanie tak,ten bebilon i piers tez? A jak to jest ze skaza,to moze minac np za miesiac,dwa? Cytat:
Mam taki na kazda pogode z Perfecty,ale stosowalam go jak bylo chlodno,jakis taki za tlusty mi sie wydaje na upaly.Teraz mu smaruje buzie tylko pielegnacyjnym Bambino,tym co ma lekka konsystencje. Mlody nie jest wcale na sloncu,przy wozku mamy parasolke. A myslisz,ze jak go na slonce nie wystawiam,to powinien miec krem z filtrem?
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Andrea dalej ze smoczkiem jest na nie. Dzis troszeczke possala 1 z 4ktore ma i zaraz wyplula.
Teraz ma tak strasznie plytki sen . Wszystko ja budzi. Znowu pomylila sobie dzien z noca .Karolca Andrea dzis smiala sie podczas zabawy. Przewracalam sie na boki na lozku z nia na klatce piersiowej i mowilam "kulu kulu". Ale miala radoche dziecinka .Ja tez lubie pulchniutkie niemowleta |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Gang Iren
|
A moj Eryk dzisiaj ma dzien marudy
![]() Mam nadzieje,ze nocka bedzie lepsza niz dzien
|
#257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mysle ze jak ktos chce spokoju i ciszy, ladnych zielonych krajobrazow by pospacerowac z dzieckiem to warto przeniesc sie na jakies obrzeza miasta, a jak komu wazny jest dostep do sklepow, lekarza, itp szybko to jednak szukac w samym miescie, ale spokojniejszych okolicach Julisia juz spi, ma faze na spanie na lewym boczku, znajac zycie zaraz obudzi sie z krzykiem, jak juz nie bedzie wygodnie ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#258 | |||
|
Rozeznanie
|
tak, zamówiłam tą fisher price
już nie mogę się doczekać jak przyjdzie ![]() teraz mam taką zwykłą...trochę badziewną nakręcaną i Piotrusiowi się bardzo podoba...ale trzeba nakręcać co parę minut... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#259 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny chustowe!Napiszcie co sadzicie o tych chustach,ktora wybrac:
http://www.ebay.co.uk/itm/3007127548...84.m1438.l2648 http://www.ebay.co.uk/itm/3706175916...84.m1438.l2648 http://www.ebay.co.uk/itm/1808778803...84.m1438.l2648 http://www.ebay.co.uk/itm/3705744681...84.m1438.l2648 http://www.ebay.co.uk/itm/1108802626...84.m1438.l2648 Roznice w cenach sa bardzo duze.Ale jak myslicie czy drozsza=lepsza? Slyszalyscie cos o ktorejs z tych chust? Zawsze moge na was liczyc,to moze i tym razem pomozecie,co?
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczorek
![]() Agabi dranie normalnie ![]() Emigra gratulacje, super ze znalezliscie dom, to na pewno nielatwy wybor. Desiu ja mam uczulenie na laktoze jak przecholuje z nabialem. pije mleko bez laktozy, nie wiem jak w Polsce ale w uk jest sporo rzeczy zastepczych. nie jadlam ostatnio 3 tyg mleka, slabo sie czulam bo po odstawieniu nabialu niewiele zostaje, nawet pasztet i paprykarz maja nabial w sobie.jadlam warzywa,owoce, mieso, pieczywo, ryz, makarony, tosty z dzemem.masz racje ze lepiej sie udac di dietetyka. juz kiedys pisalam, ze jak sie odstawia nabial to najlepiej na min 4 tyg, bo bialka mleka moga sie utrzymywac w naszym organizmie 3-4tyg, gdzies o tym czytalam. gkatarzynka a dla mnie indyk smierdzi ale ja ostatnio w ogole drobiu nie lubie.Tikki ciesze si ze Andrea dobrze sie sprawuje w gondolce. Ewelajna no za mala gondolka, tzn na styk jest, ale na dlugosc juz nozki jak wyprostowane to wystaja poza gondolke czasami
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), takie ponoć na dzień dobry najlepsze , one są takie tańsze tzn. kosztują koło 180 zł, bo jak się zagłebiłam i zobaczyłam ceny innych to padłam, byłam na stronach "sekciarskich " i tak tam niby doradzali nowicjuszką Ta Natibaby jest polską chustą, ale tam laski gadały też o firmach Girasol, Lenny Lamb,Storchenwiege ....może u Ciebie sa dostępne, a o nich poczytasz na polskich forach |
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Gosia z tych linków ja bym brała przedostatnią czyli Moby Wrap - czytałam trochę opinii i były ok..reszty chust nie znam..
http://www.chusty.info/forum/showthr...?t=2202&page=1 |
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka w miarę karmienie po 23 o 3 potem mały problem z zasnięciem więc wzięłam ją do siebie do łóżka tym bardziej że tz poszedł do Antka bo temu się coś śniło
i obudził mnie płacz Ani patrzę na zegarek a tu 6.30 i tylko dzięki temu że nasza córka jest tak łakoma to mój tż nie zaspał do pracy![]() Teraz czekam aż Antek się obudzi i zrobimy śniadanko i będziemy się szykować ![]() Ma katar i kaszel od poniedziałku nie chodzi do przedszkola bo stwierdziłam po co ma zarażać inne dzieci smarki ma zielone więc nie od alergii a jadę z nim do Poznania bo tam mam fajną Panią pediatrę która wykryła wtedy u niego tego gronkowca
|
|
|
|
#264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monia - mi lekarka tez mowila ze troszke moze to potrwac zanim buzka sie wygladzi, wiec trzeba cierpliwosci! Podaje jej fenistil w kropelkach, wiec mam nadzieje ze chociaz Jej to nie swedzi i nie piecze! Zal dziecka normalnie! Ja kupilam sobie mleko owsiane i sprobuje na nim zrobic nalesniki ![]() W szwecji bylo tez duzo takich wlasnie zamiennikow, produktow bezlaktozowych, u nas jednak nadal jest to malo spotykane. Karo, spojrz na maila jak Viki wyglada, ponoc czerwone plamy sa typowe dla skazy. Gosiu - tak, zawsze najpierw piers i w chwili obecnej okolo 2 razy po piersi dostaje butle. Zdarzaja sie dni ze mam odciagniete mleczko i wtedy wieczorem podaje Jej odciagniete! Skaza moze minac okolo 12-18 miesiecy, tak czytalam. Co do kremow z filtrem to ja narazie absolutnie nie mam potrzeby, Viki tak samo jak Eryczek ma parasolke przy wozku i nie ma opcji zeby na Nia sloneczko zaswiecilo. Ja jestem ze sloncem mega ostrozna i nie wystawilabym Jej na 5 min A jesli juz sie obawiacie, to dla takiego malenstwa nie widze innej opcji niz faktor 50 - totalny bloker slonca! Choc nawet nie wiem czy sa kremy dla takich malenstw ![]() One wogole nie powinny przebywac na sloncu bo nie maja pigmentu tak jak dorosli. Tak wogole to Dzien Dobry!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-30 o 08:09 |
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Desia a ja widzialam chyba w polskich reklamach taki srodek co hamuje wchlanianie laktozy? Lactostop? Cos takiego ... Moze moglabys to zazywac? Warto spytac lekarza chyba
![]() dzien dober u nas nocka oki, karmienie o 4 i o 8 mala zasnela sobie na boczku (juz u meza na ramieniu na boczek sie wywijala, jak ja dala na plecki to ta znowu, wiec tak tez ja polozylam do spania) i jak zasypialam po 24 to ona nadal tak spala, az sie balam czy na brzuch sie nie przekreci czy cos, ale jak potem sie przebudzilam to juz na pleckach lezala ![]() maz juz dzisiaj pojechal do pracy, ech. Czekam dzisiaj w domu na kurierow bo pozamawialam troche rzeczy - malej konika z fp (udalo mi sie tu znalezc ale za 21.99 € a widzialam ze w pl kosztuje cos kolo 55zl ) na dzien dziecka, komplecik na lato t-shirt i spodenki niebieskie, smoczki do butelki, kapelusik na lato, koszulke rozowa, sobie zamowilam spodnie lniane, kilka bluzek i majtasy bede musiala zamowic jeszcze raz te body z triumph'a bo okazalo sie ze w koncie tego sklepu mialam jeszcze stary adres wpisany i na tamten wyslali
|
|
|
#266 |
|
Rozeznanie
|
u mnie Lenka akceptuje tylko jednego smoka-jak przepadnie, jest dramat.pasuje tylko ten po prawej, firma MAM (kupiłam z apteki doz)
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki - dowiem sie!
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie czy też miałyście ten pierwszy okres taki intensywny
|
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja właśnie też na aventowych smoczkach. Próbowałam jej raz dać z canpolu ale nie chciała w ogóle zassać, ona taki wydłużony kształt mają te aventowskie a ten z canpolu taki krótki i wygięty był
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

w jedną stronę mam 35 km ale jak wyjeżdżam z Poznania w piątek to jestem szczęśliwa. A teraz jak nie jeżdżę codziennie to wyjazd do Poznania to masakra
a co do Julki Emigry - o tym samym pomyślałam, i w sumie to napisałam.. zanim jeszcze przeczytałam Twojego posta

tylko zawsze mówię u mnie na wsi

. Wszystko ja budzi. Znowu pomylila sobie dzien z noca
.

uzasadnienie-urodziłam dziecko więc jestem zdrową kobietą.i do tego mam wykształcenie wyższe, więc fizycznie pracować przecież nie będę