"Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was? - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-08, 13:10   #241
Hultaj
BAN stały

Dot.: "Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was?

no jak w jaki, śmiem uważać, że jak masz kasę to i super fafuśny 20tek się znajdzie , a do tego mając kasę i samodyscyplinę w wieku 50 można wyglądać również całkiem fafuśnie i wtedy taki objęty patronatem ;-) może nawet łączyć przyjemne z pożytecznym.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 13:13   #242
Wyrak
Zakorzenienie

Dot.: "Żart" panów Wojewódzkiego i Figurskiego. Czy rzeczywiście żart, według Was?

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
proszę Ci e Wyrak
50letni pierdziel to 50letni pierdziel i weź nie dorabiaj do tego określenia teoryjek (tak tak rozumiem, Ty oczywiście w kontekście co tam sobie na ten temat bajdurzysz ;-) nie jesteś pierdzielem, )
po 2 co nazywasz udawaniem 20parolatka, to, że gość nosi tenisówki, spotyka się z 2 x młodszymi pannami (skoro takie go chcą...) i wozi się drogimi furami?
Kompletnie nie rozumiesz o czym pisze.
Co ma w ogole posiadanie mlodszej partnerki czy drogie fury do rzeczy ? Jakby do nie dotyczylo mezczyzn w takim wieku, nie udajacych o kilka dekad mlodszych
Wojewodzki udaje jakiegos mlodziaka, pisze artykuly "wylacznie do czytelnikow w wieku 18-24", ot, stary pierdziel z syndromem piotrusia pana

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
społeczeństwo ma problem z wiekiem Wojewódzkiego (nie tylko z wiekiem zresztą ) ale on sam też.
Nie wiem czy spoleczenstwo ma (nie wiem w sumie dlaczego by mialo miec?), ale on najwyrazniej

Cytat:
Napisane przez Dosiaczek 7 Pokaż wiadomość
Znawca poprawnej polszczyzny Czasem wypominasz błędy wizaznkom, a sam...
Wiesz, jak juz chcesz mnie poprawiac, to moze znajdz jakis blad, bo tak to sie tylko kompromitujesz Znowuz i znow to sa jak najbardziej poparwne formy "znowu".
http://sjp.pwn.pl/szukaj/znowu%C5%BC

To juz oczywiscie abstrahujac od tego, ze:
- nie twierdze nigdzie, ze jestem znawca polskiego.
- gdzie ja niby komu co wypominam?
- jak faktycznie popelnie blad, to jestem wdzieczny za zwrocenie uwagi w tej kwestii. W koncu o mowe ojczysta trzeba dbac

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 13:25   #243
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Wojewodzki udaje jakiegos mlodziaka, pisze artykuly "wylacznie do czytelnikow w wieku 18-24", ot, stary pierdziel z syndromem piotrusia pana
ech. uderz w stół. ;-)
Poproszę (że tak sobie pozwolę zażartowac) pierdzielu, , o linki do artykułów żebym mogła sama ocenić, czy target autora to 18-24.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

a właściwie to jak Ty piszesz na ''ogólnobabskim'' ;-) forum poświeconym w głównej mierze urodzie i modzie, to udajesz już kobietę czy jeszcze? I na którym chyba najaktywniejsze są (przynajmniej na plotach ;-)) nastolatki, studentki, i młode kobiety, to to już jest kompleks, tak?

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2012-07-08 o 13:27
Stary 2012-07-08, 13:39   #244
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
ech. uderz w stół. ;-)
Poproszę (że tak sobie pozwolę zażartowac) pierdzielu, , o linki do artykułów żebym mogła sama ocenić, czy target autora to 18-24.

Autor sam twierdzil, ze tylko do takiego targetu pisze, prosto z okladki Wprost w pazdzierniku AD 2011 jeszcze
Tutaj ta okladka (i reakcje na nia ):
http://mediowo.salon24.pl/348994,ogo...a-sie-pis-a-ty

Cytat:
a właściwie to jak Ty piszesz na ''ogólnobabskim'' ;-) forum poświeconym w głównej mierze urodzie i modzie, to udajesz już kobietę czy jeszcze? I na którym chyba najaktywniejsze są (przynajmniej na plotach ;-)) nastolatki, studentki, i młode kobiety, to to już jest kompleks, tak?
Pewnie, tyle ze nie udaje kobiety i nie pisze pamfletow "tylko do czytelniczek zainteresowanych moda i uroda". Pomijasz te wszystkie subtelne, a jakze istotne szczegoly Gdyby nie moja gleboka wiara w ludzi, to bym sadzil, ze swiadomie

PS. Juz tlumaczylem wczesniej, ze np. mlodsza partnerka nie ma nic do rzeczy, jak pisalem wczesniej: nic nie rozumiesz
PPS. Choc, po prawdzie, to ja wole dorosle kobiety a nie podlotki, ale mniejsza juz o to

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2012-07-08 o 13:43
Stary 2012-07-08, 13:52   #245
Dosiaczek 7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Wiesz, jak juz chcesz mnie poprawiac, to moze znajdz jakis blad, bo tak to sie tylko kompromitujesz Znowuz i znow to sa jak najbardziej poparwne formy "znowu".
Halo, tu 21 wiek, dzisiaj już tak się nie mówi
Dosiaczek 7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 14:33   #246
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
nie porównuje Wojewódzkiego do Sznuka
no bez przesady
odniosłam się do :

jest kilka/nascie osób pracujacych w TV którzy maja sporo ponad 20+/ ,i to sie chwali

---

co do moich marzeń z cyklu ja w wieku 50+ i 60 +
ja tez to wszystko chcę!
i energię i ciekawość świata i zdrowie....
tylko wole byc fajną babeczką co ma te 50 + niż fajną babeczką 50+ udającą 30+ ...bo tu juz krok od śmieszności

pewnie ,pewnie (uprzedzę)niech kazdy patrzy sam na siebie ,zyje jak chce i nie ogląda się na tzw społeczeństwo.okej
tylko moim skromnym zdaniem taka osoba ma problem własnie ze swoim wiekiem , nie akceptuje go i próbuję cos sobie/światu udowodnić.
no i jeszcze
moze dla Was to jest coś!
dla mnie to jest śmieszno-żenujące gdy facet pod 50-tke zmienia podfruwajki co parę msc
że niby taki lovelas z niego czy co
?
A ja wolę być fajną babeczką żyjącą w zgodzie ze sobą w każdym wieku

A dlaczego nie możesz zaakceptować, że komuś tak po prostu lepiej żyć? Bo to nie pasuje do metryki? No sorki..

Dla mnie żenujące jest zmienianie partnerek zbyt często w ogóle, i znowu nieważne w jakim wieku. Jeśli chcą go piękne młode dziewczyny to dlaczego ma wybierać akurat rówieśnice..Większość facetów (większość powtarzam, nie wszyscy) zrobiliby to samo, tylko co niektórzy się do tego nie przyznają

A te czerwone bryki jakie muszą być denerwujące dla niektórych facetów już nawet mnie denerwują gdy sobie je przypomnę wsiadając do mojego "lamborghini" no ale czerwony chociaż jest..się pocieszam

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-07-08 o 14:40
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 15:26   #247
201710120930
Konto usunięte

mam 50+ i kupe kasy.kasa obowiazkowa.
biorę chłoptasia -świerze mięsko
mówicie ze to partner dla mnie ?
ja mówię jasno i bez owijania -żigolo
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-08, 16:58   #248
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Halo, tu 21 wiek, dzisiaj już tak się nie mówi
Wyskoczylas z tym tak, jakby nie byla to poprawna forma, okazalo sie, ze nie mialas racji, to teraz "tak sie nie mowi"
Mozemy juz skonczyc ten offtop, bo naprawde nie widze tu zadnej konstruktrywnej krytyki. Bylby blad, to bym podziekowal. Nastepnym razem polecam zajrzenie do slownika, czy dana forma nie jest poprawna, zanim bedziesz kogos poprawiac.

-----------------

Co do Wojewodzkiego - nie rozumiem komentarzy, naprawde. Jak dla mnie on udaje kogos x lat mlodszego, tyle to ile lat ma jego partnerka, jak sie ubiera i czym jezdzi naprawde nie ma wg mnie nic do rzeczy

Stary 2012-07-08, 19:25   #249
Dosiaczek 7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Nastepnym razem polecam zajrzenie do slownika, czy dana forma nie jest poprawna, zanim bedziesz kogos poprawiac.
Zaiste Waszmości, moja sromota . Będę miała baczenie.
Dosiaczek 7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 21:02   #250
niut80
Zadomowienie

Przepraszam P.T. Adwersarzy, że się wtrącę w jakże treściwą zdań wymianę, jednakowoż pozwolę sobie opinię wyrazić, iż Pana Wojewódzkiego ćmi to samo co Pana Ibisza, mianowicie absolutna niemożność krytycznej analizy osoby własnej, bezgraniczna miłość do samego siebie i bolesny dysonans między stanem duszy a wynikiem remanentu w zwierciadle. Z zanaczeniem jednak takim, że Pan Ibisz przedsiębierze poczynania wywołujące wśród obserwatorów co najwyżej delikatny mars politowania, aliści Pan Wojewódzki działania swe w kwestii owej bardziej przemyślanymi czyni, próbując je pozornie inteligentnymi uprawdopodobnić, atoli zbędną intrygę publice zadające.

Taki oto sąd znajduję.

Edytowane przez niut80
Czas edycji: 2012-07-08 o 21:04
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 21:37   #251
Hultaj
BAN stały

po 1 nie przeglądam całej prasy jak leci stąd i osoba Wojewódzkiego nie musiała czy nie musi mnie jakoś szczególnie zajmować, skoro piszesz o kimś, że jest pierdzielem i żałośliwie udaje młodziaka i właściwie nic poza tym to logiczne że zastanawiam się 'po czemu' tak, bo ilekroć słyszałam tego gościa gdzieś w wywiadzie czy programie nie odnotowywałam niczego takiego co by kazało mi twierdzić, że facet jest infantylny,
po 2gie prosiłam i proszę Cię o linki bo nie chce mi się wierzyć, że słowa z tej okładki nie są autoironią, tudzież ironią zespołu redakcyjnego tudzież nie wynika to z jakiegoś kontekstu,
po 3 znakomicie wiesz, że to forum nie ma nic wspólnego z salonem24 i tego typu miejscami i jak najbardziej dyskutujesz z grupą niewiast niespecjalnie zainteresowanych wałkowaniem tematów politycznych itepe więc suma sumarum jak najbardziej prowadzisz działalność misyjną wśród ''tylko czytelniczek zainteresowanych modą i urodą'' , i gdyby nie moja wiara w Ciebie ;-) sądziłabym, że za przeproszeniem rżniesz głupa ,
a po 4te widziałam kiedyś Ibisza w Kiepskich grającego siebie ;-) i że tak powiem, chyba sobie tam żartował ze swojego wizerunku pięknego młodego pana, ładnie ujmując, więc nie wiem co się go znowu niektórzy tu czepiają. ;-)

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2012-07-08 o 21:41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-10, 11:10   #252
Narcissa_
Raczkowanie

Cytat:
Wojewódzki i Figurski w swoim improwizowanym dialogu przyjęli punkt widzenia gwałciciela. To więcej niż zbrodnia, to błąd warsztatowy.
Źródłem problemu jest oczywiście to, że obaj panowie tak naprawdę o swój warsztat nie dbają. Nie pracują nad „konstruowaniem” żartów. Gadają byle co do mikrofonu i domagają się od odbiorców potraktowania audycji jako satyrycznej, bo zaznaczyli to komunikatem (jak mówi Wojewódzki w żałosnym wywiadzie w „Polityce”).
Cytat:
Z Wojewódzkim i Figurskim jest tak samo. Uważają, że satyryczny charakter ich występom nadaje same zapowiedzenie ich jako występów satyrycznych. W ich mniemaniu to zdejmuje z nich obowiązek przemyślenia, jak skonstruować żart o gwałcie czy o rasizmie.
Kto tego broni, nie broni wolności słowa. Broni tandeciarstwa.
Polecam: http://wo.blox.pl/2012/07/Obrona-tandety.html?bo=1

I tyle w temacie.
Narcissa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 13:36   #253
201710120930
Konto usunięte

Dobrze ze TU nie padło porównanie do Małej Brytanii bo bym maczugą pobiła

Najbardziej się zgodzę z opinią o W i F ze oni po prostu najzwyczajniej w świecie paplają
Jak się czasami papla na pijackiej imprezie( jak ktos napisał w komentarzach) A teraz są żałosne próby dopasowania do tego ideologii

Swoją drogą ,i tak poza tematem ,to drugim duetem którzy paple bez sensu i totalnie 'z górki"(jak dla mnie of kors) jest duet Mann-Materna
Oni są na antenie Po prostu
i juz ma byc super
dobre sobie
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 19:36   #254
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Zaiste Waszmości, moja sromota . Będę miała baczenie.
Skoro juz sie okrylas sromem, to mozemy konczyc wacpanna

Cytat:
po 1 nie przeglądam całej prasy jak leci stąd i osoba Wojewódzkiego nie musiała czy nie musi mnie jakoś szczególnie zajmować, skoro piszesz o kimś, że jest pierdzielem i żałośliwie udaje młodziaka i właściwie nic poza tym to logiczne że zastanawiam się 'po czemu' tak, bo ilekroć słyszałam tego gościa gdzieś w wywiadzie czy programie nie odnotowywałam niczego takiego co by kazało mi twierdzić, że facet jest infantylny,
No... ale... ja przeciez nigdzie nie twierdze, ze przeglasz/masz przegladac itd. Napisalem co sadze o jego zachowaniu, podyskutowalismy co i jak i tyle. Nie ma sie o co tlumaczyc przeciez ?

Cytat:
po 2gie prosiłam i proszę Cię o linki bo nie chce mi się wierzyć, że słowa z tej okładki nie są autoironią, tudzież ironią zespołu redakcyjnego tudzież nie wynika to z jakiegoś kontekstu,
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1ec84
Jak chcesz, to moge jeszcze calego tekstu poszukac, pewnie gdzies wisi w sieci. Czy rozwiewa to watpliwosci co nieco ?

Cytat:
po 3 znakomicie wiesz, że to forum nie ma nic wspólnego z salonem24 i tego typu miejscami i jak najbardziej dyskutujesz z grupą niewiast niespecjalnie zainteresowanych wałkowaniem tematów politycznych itepe więc suma sumarum jak najbardziej prowadzisz działalność misyjną wśród ''tylko czytelniczek zainteresowanych modą i urodą'' , i gdyby nie moja wiara w Ciebie ;-) sądziłabym, że za przeproszeniem rżniesz głupa ,
A co ma piernik do wiatraka? Sorry, ale dorabiasz ideologie, ze za moim zdaniem o Wojewodzkim sa jakies pobudki polityczne

Co do tekstu o niewiastach niezainteresowanych - wiesz, ja malo tematow na tym forum zakladam, wiec sila rzeczy dyskutuje w tematach, ktore kogos na tyle interesuja, zeby je zalozyc. Wiec pudlo z ta dzialanoscia jak widac.

Stary 2012-07-12, 16:07   #255
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Nie ma sie o co tlumaczyc przeciez ?
nie tłumaczę się i w ogóle nie mam zamiaru wdawać się z Tobą w jakąś na ten temat polemikę czy dłuższą polemikę.
Cytat:
wiesz, ja malo tematow na tym forum zakladam, wiec sila rzeczy dyskutuje w tematach, ktore kogos na tyle interesuja, zeby je zalozyc. Wiec pudlo z ta dzialanoscia jak widac.
Jakoś nie przepuszczasz okazji by raczyć forum swoimi mądrościami, choć chyba nie było tu jeszcze drugiej takiej osoby, o której by tak często, z tego co mnie udało się zauważyć, padały uwagi, że mogłaby sobie darować i jest trudna do zniesienia. ;-)

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2012-07-12 o 16:09
Stary 2012-07-12, 17:12   #256
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
nie tłumaczę się i w ogóle nie mam zamiaru wdawać się z Tobą w jakąś na ten temat polemikę czy dłuższą polemikę.
Jakoś nie przepuszczasz okazji by raczyć forum swoimi mądrościami, choć chyba nie było tu jeszcze drugiej takiej osoby, o której by tak często, z tego co mnie udało się zauważyć, padały uwagi, że mogłaby sobie darować i jest trudna do zniesienia. ;-)
W imię zasady że lepiej być wyrazistym niż nijakim może Są osoby, również wirtualne, które albo się bardzo lubi albo bardzo się ich nie lubi i nie ma trzeciej opcji
Z Panem Wojewódzkim jest podobnie moim zdaniem (Wyraku nie poczuj się urażony porównaniem do cyt "buraka" )

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-07-12 o 17:15
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości