|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
![]() Cytat:
plamy plamy ![]() Super wyrko .My juz dawno tego fotelika nie uzywamy bo gnoj nie chcial siedziec, teraz przy niskiej lawie wszyscy jemy, zeby mu bylo latwiej ![]() Cytat:
, fajne takie dziewuszki sa , ktore opiekuja sie maluchami, nawet jak rodzice sa blisko. Cytat:
wybacz ale czad |
||||
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Monka gdzies mi się obiło jakieś cups czy coś takiego i z tego co wyczytałam to mniejsza pojemnosc jest
My już też dawno nie używamy fotelika do jedzenia ,muszę go chyba do żyda opchnąc i łóżeczko turystyczne jeszcze też mam na zbyciu,muszę się wziąc i powystawiać to |
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Wstalam po 4 a o 5 obudziła się Oliwka i tak siedzimy sobie i oglądamy bajki . Chyba zjem śniadanie.
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
pop moja tez juz wstala jakas godzine temu,ale zazyczyla sobie isc do babci
![]() mela oczywiscie kima,mimo 2 pobudek ktore siostra jej zafundowala. Monka my bylysmy najpierw we 4 a pozniej cala brygada z jednego latawca zrobily sie 4 i sobie tak puszczalismy ![]() A Gabrysia nieraz juz o 10 dzwoni czy Oli wstala,ale prewaznie prychodzi po poludniu jak mala po drzemce wstanie.
|
|
#245 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Oddałam biednej sąsiadce,jej radość była ogromna.U mnie drugi dzień wali deszcz
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia - dzień dobry. Moja nie chciała iść do tatusia i ja musiałam z nią siedzieć.
To idę spać. Obudzilam Tz coby pozajmowal się trochę swoimi dziecmi. Evitka - to Twoje łóżeczko bardzo fajne. A powiedz mi gdzie Lenka ma ubranie? I czy oba je rekami bo nie widzę akcesorii?
|
#247 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
Cytat:
dzis chyba beded u mamy to zrobie u niej wersje w foremkach Cytat:
Cytat:
![]() ![]() niesamowita jest a opis Twojego pieczenia boski normalnie felietony mozesz pisac![]() ![]() Cytat:
![]() i widze ze kolejna chudzinka ![]() Darusiaa zdjecia robisz boskie evi świetne lózeczko tez sie nad nim zastanawiam, bo mój szogun jeszcze w szebelkowym spi Lenka ślicznai uwaga...... moje dziecko jeszcze spi w nocy sie obudził bo chcial siku, wysadziłam na nocnik przed 4 i poszedł spac, rano 6:30 płacz obudził sie bo mokry obsikał wszystko tz mu sciągnął mokre spodenki i do mnie do lózka, przytuliłam i spi do teraz![]() pop ja tez swoje ciasto mieszałam mikserem, mały biegał robił demolke i znosił mi wszystkie duze zabawki do kuchni a mikserem sie samo robiło oczywiscie chwileczke tylko do wymieszania i wyszło boskie
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2012-07-14 o 07:40 |
||||
|
|
|
#248 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś mnie znów nie będzie cały dzień, jak coś to wstaw ok 22, bo wpadnę późno Cytat:
na studiach ciągle dom-akademik, w dublinie też co roku chatę zmienialiśmy po powrocie też najpierw u tz'ta rodziców, a teraz sami. Ale przykro mi bo dla małej to był dom. Na pewno inaczej bym to przeżywała gdybyśmy mieli coś swojego, a tak to zawsze u kogoś ![]() Cytat:
|
|
#249 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
szkoda, że mieszkasz tak daleko (już ci to kiedyś pisałam )No i gdzie to załamanie pogody?? gdzie ten deszcz i ochłodzenie??? fuck Mnie dzisiaj w nocy złapał skurcz łydki, matko nie wiedziałąm co to i co mam robić, obudziłam tż, przy okazji kubuś w pokoju obok się obudził i przylazł do nas do tej pory czuję tę łydkę nie dość że ręce mnie bolą - dłonie i nadgarstki, tak, ze ból mi sprawia nawet smarowanie kromki masłem, to jeszcze teraz łydkaTż pojechał na szrot po tę część do tica, szkoda mu grata zezłomować Wczoraj robiłam pranie i dwie moje koszule do spania - jedyne co się w nie mieszczę mi nie wyschły do wieczora, więc założyłam koszulę do karmienia taką co ma rozcięcia po bokach na cycki no i te cycki mi bokami wyłażą, ale już mi się innej nie chciało szukać, nad ranem się budzę a tż wisi głową oparty na ręce nade mną i się gapi, ja wystraszona co jest?? a ten, że nie może spać przez taki widok, a tu kubuś jeszcze z nami leży a te moje "sutki a to się marszczą i stają a to się rozklapują" i go nęcą....a chciał sie wyspać
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ratunku jak znalesc muzyke.... taki przspiesozny dzwiek pianina z niemego filmu.... wiecie pod rozne smieszne filmiki to wrzucaja... pomocy!!!
mam!!! to beny hill byl a nie niemy film
Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2012-07-14 o 09:13 |
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
zapisuje sie w nowym watku, doczytywac bede pozniej, bo jak siedzialam na kanapie, to nikt nic nie chcial, a jak tylko przyszlam do kompa to Jeremi stoi i jeczy ze cos chce...
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Wstalam a moja Oliwka właśnie z Tz zasnela. Maleńka tez śpi wiec mam chwile dla siebie i dojarkę.
![]() Bao- ja zapraszam. Co do wesołego domu to wydaje mi się ze kto jak kto ale u Ciebie to ostatnio jest bardzo wesolo
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
moja Amelia tez wlasnie wstala,oczywiscie z usmiechem na ustkach
![]() ona to sen ma juz bankowo po tezecie 12,5godziny nie przerwanego snu....ooooo przepraszam dostala mleko ale Oliwia od razu wstawala a ta dosypia do 9-10.
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej witaj! U nas słonecznie, moze stopni mniej jest, nie wiem nie patrzalam jeszcze;P |
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym chciała aby dzieci miały sen po Tz. I nie chodzi mi o długość spania tylko o to ze ten się położy i od razu śpi.
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Iza - ty dzisiaj juz wybywasz do babci? A kiedy do mnie zawitasz?..
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie wesoło??? eeee coś ty, nudy jak diabli
|
|
#257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Bao ale miałaś wczoraj przeżycia, dopiero teraz doczytałam ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- :d ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
(do tej pory jak piłam to tylko czystą)
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Ja już raczej nie nadrobię bo w starym wątku jeszcze mi około 5 stron zostało a tutaj juz 9 naprodukowałyście... zaraz wrócę chociaż na fotki popatrzeć bo rzuciło mi się w oczy sporo ![]() Zdążylam zobaczyć fotkę Lenki i jej łóżeczka. Łóżko bardzo ładne U mnie mama więc nie mam czasu zaglądać do was, teraz wszyscy spią więc ja mam chwilkę na poczytanie. Nie wiem o co chodzi ale moje dziecko chyba źle przechodzi zmiany pogody. W środę byla nie do wytrzymania, masakra po protu caly dzień wszystko było "nie" i "nie chcę" Myślalam już czy jej na balkonie nie zamknąc ale stwierdzilam, że i tak ja bedę słyszeć... Wczoraj było bardzo podobnie, dziś juz na szczęście ma lepszy dzień, tzn jest bardziej ugodowa ![]() Wczoraj byliśmy w miescie, poimprezowaliśmy tak, że mój tz do tej pory śpi, ma guza na czole i rozcięte w tym miejscu (nikt nie wie od czego) Ja na szczęście czuję się ok ![]() Lecę nadrabiać...
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek przecież wczoraj Wercia była całkiem spokojna - jak na moje oko
A i Michaś przy niej się zachowywał jak trzeba (tata mu mówił że ma Wercie traktować jak kobietę to go posłuchał ) Byłam z niego dumna że jak wyrwała mu łopatkę to po prostu zrobił złą minkę i powiedział "nieeee mam łopatki, nooo" a nie wytargał ją za włosy jak to ostatnio ma w zwyczaju![]() A wgl to Asiulek nam tu nic Werci nie chwali - mała liczy do kilkunastu co najmniej (przy mnie do 15) i świetnie kolory rozpoznaje. Michaś o kolorach nie ma pojęcia i liczyć mu się nie chce (nad czym ubolewam z racji zawodu (wyuczonego )Asiulek obiecała do mnie przyjechać w przyszłym tyg także trzymajcie kciuki bo 2lata już jedzie te 10km ![]() Asiulek ładnie to tak przyłożyć tz? Ciekawe co mu się stało i w jakim wy stanie wróciliście do domu że nikt nic nie wie a ślady są -------------------------- Dzieciaczki wszystkie cudne Łóżko lenki też mi się bardzo podoba. Misiek śpi jeszcze w łóżeczku bez wyciąganych szczebelek Jakoś nie śpieszno mi do zmiany ale zdaję sobie sprawę że prędzej czy później będzie trzeba. Czas zacząć zbierać na nowe łóżko...
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
masakra-moje łapy! wymyslilam sobie odswiezanie dywanow,wiec najpierw je wytrzepalam potem odkurzylam na oniec wynioslam i pralam,plus maly chodnik mama mi podrzucila-masakra!!
Chwila odpoczynku i biore sie za podlogi u siebie i za okna poki oba trole śpią... Cos mnieporzadki wzielo.. Jakie liczenie do pietnastu?moja dwa nie umie powiedziec;p raz,trzy,osiem-koniec.dziekuje.Tak liczymy;-) hehehehehe Co nie zmienia faktu ze jest najcudniejsza i najmadrzejsza ![]() Widzisz Bao a ja wlasnie chce lezaczek sprzedac
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
hehe moja liczy po polsku i po angielsku do dziesieciu, a kolory rozpoznaje z racji zawodu(ale nauczyla sie na buteleczkach od lakierów) hehe
Asiulek no wreszcie sie odezwałaś, ja tez dzis dywany prałam, masakra, mala spi, ja zrobilam sobie kawe i odpoczywam troszke, wieczorem mam gosci wiec bede odpoczywac;P ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Evitka Lencia super, dlugie te nozki jej w tym krzeselku sie wydawają ![]() łóżko super, |
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem ją chwalę az za bardzo i nie chcę wyjśc na chwalipiętę ale to racja, liczy do 20, rozpoznaje kolory (czerwony, zielony, żółty, pomarańczowy, niebieski, czarny i granatowy). No i gada, gada, gada zdaniami jak stara- już mi spowszedniało ![]() Co do naszego stanu to mój był ok, wypiłam trochę ale miałam dobry dzień, a tz niestety był w stanie w jakim go już daaaawno nie widziałam. A moja mama ma dziś z niego niezły ubaw bo jeszcze go takiego nie widziała A on dalej śpi.... za dobrze ma ![]() Przyjedziemy na pewno (chyba )---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- A moja kolorow uczyła się na samochodach a teraz dostala od mamy taka książeczkę gdzie np jest rybka i morze i na rybce (zółtej) i na morzu jest kilka kółek białych i jest tam arkusz kółek w różnych kolorach i trzeba dokleić w te biale kołka odpowiedni kolor. Wykleiła wszystko i sie nauczyła ![]() Coś takiego : http://www.wydawnictwoolesiejuk.pl/k...rniaklient_pi1[temat]=3 nataszka- doczytalam, że mnie wywoływałaś
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Wercia i jej minki
|
#264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Darusia to fajnie masz z Gabrysia
![]() Cytat:
, ja akurat tych uzywam .Jak tam cukinia ? ![]() Cytat:
![]() twoj tz dal rade ![]() Cytat:
, wiiiielkie dla malej , fiu fiu . |
|||
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Mi wczoraj net strzelił i Tv (2-ch operatorów) i nic nie bylo do rana Tak myślę że w nocy nie było bo spałam.U nas znaczne ochłodzenie. No niestety już tradycyjnie w lipcu będziemy mieli zimno na wakacjach ![]() Libra a jak moja Zosia lubi do domu wracać Pop jedziemy w poniedziałek ale teraz jeszcze trochę do załatwienia przed wyjazdem a do tego samochód szwankuje i trzeba go doprowadzić do ładu. Chyba znowu muszę przełożyć na po urlopie ![]() Chciałabym już teraz Asia Wercia ma super minki i bardzo podobne do Zosinkowych tylko u niej nie da się ich uwiecznić.Bao piękny obrazek to musial być
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Wercia śliczna
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia "liczy" przezabawnie np. kolejno : jedent, dwa, osiemć, dziesiemć. Jak była mniejsza to lepiej jej szło
. Kolory w ramach Tubisiów czyli jest kolor Lala, Dipi, Tinki, Po i Nunu choć normalnie rozpoznaje i nazywa czarny, żółty, zielony, różowy, czerwony i czasem pomarańczowy.---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Ania Wszystkiego Najlepszego
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Mam problem z polsatem cyfrowym.
Skończyło mi sie darmowe pól roku , od teraz muszę płacić, akurat mi zablokowali , weszlam do strefy abonEnta chce zapłacić a tam nie ma opcji PŁATNOŚCI ELEKTRONICZNEJ , co jest, przecież było i tak cały czas opłacalam. Nie wiecie o co chodzi, te które maja Polsat cyfrowy i płaca, płaciły przez net Napisałam do nich ale Kij wie kiedy mi odpisza. ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Madzia jak tam po nawałnicy? Właśnie czytam , ze Nieciekawie tam u was było.
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za miłe słowa pod adresem wyrka
![]() Odpowiadając na wasze pytania i rozwiewając wątpliwości: lenucha dalej je z przedstawionego na obrazku krzesełka-już prawie dwa lata Libra, ona jest ubrana tylko stosownie do aury-ma bluzeczkę bez pleców, taką z gumką na szyi. I, aż musiałam powiększyć fotkę w celu namierzenia sztućców i są, są, znaczy jest, jest-żółtka łyżeczka z głodkiem w miseczce ![]() Nogi opalone po naszych pobytach nad wodą-smarowana była a i tak się opaliła. Czy długie? ja wiem? normalne takie. W ogóle mi się taka "normalna" wzrostem wydaje, a często mi ludzie obcy mówią, że na swój wiek duża jest. Może w tatę idzie (oby nie za bardzo-"rzeczony" ma 198cm )A mi pioruny nosem dalej uciekają, a cierpliwość do potomkini się proporcjonalnie zmniejsza....mówię wam....wszystko na opak i jeszcze się cieszy, coś zniszczy albo kopnie dziadka i potem mówi: "ja tak tylko żartowałam. Już tak nie będę robiła. Gniewasz się? i smucisz się też?" ![]() A jak pyskować próbuje i mnie przedrzeźnia...klękajcie narody....jak fajnie było czasem jak nie była taka kumata i gadająca... -mogę [coś tam]? -na razie nie -<bierze, ma mnie gdzieś> -N.A.R.A.Z.I.E nie , <z zaciśniętymi zębami odrzekam> -N.A.R.A.Z.I.E tak < z uśmiechem od ucha do ucha dokładnie tym samym tonem co ja..i zaś bierze...> ze śmiesznych odzywek: -zjem ci nogi/ pupę -to jak pójdę na spacer/ będę siedzieć? <widzi pana na wózku inwalidzkim>: -jak to ten pan się sam prowadzi? nikt go nie prowadzi przecież? <robi baby w piachu i tak sama do siebie> -e nie wyszła, lipa no -<ja do niej>: zaśpiewasz mi o misiach? -tak -no to śpiewaj -<śpiewa okropnie głośno, fałsz mega, ja na weselach nad ranem> zaśpieeeewaaaam ci o miiiiisiaaaaach dziiiiiiś!!! zaśpieeeewaaaam ciiiii [...]!!!! Pojechaliśmy dziś na cmentarz a ona została u babci. -ja też chciałam iść <babcia>: ale zobacz, deszczyk będzie padał... - a jak mój tatuś zmoknie to co będzie? -nie zmoknie, będzie mieć parasol -a mamusia? -zmieści się z tatusiem pod parasolem -to ja bym się też z nimi zmieściła razem nie pogadasz, no nie pogadasz z taką . Na wszystko ma takie odpowiedzi, a jakie roszczenia... (-zrobisz mi pianę? -nie - a tatuś mi wczoraj zrobił. Ja chcę żeby tatuś mnie kąpał / a tatuś mi wczoraj pozwolił)
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-07-14 o 20:30 |
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wytrzymałabym z nią,padłabym ze śmiechu na serce
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

, fajne takie dziewuszki sa , ktore opiekuja sie maluchami, nawet jak rodzice sa blisko.
.
wybacz ale czad 
. 
też mi się przykro zrobiło
ja jestem bardzo przywiązana do mojego domu ,chyba bym wpadła w głęboką deprechę jakbym się miała wyprowadzić i pewnie x czasu by stały później torby nie rozpakowane 

Myślalam już czy jej na balkonie nie zamknąc ale stwierdzilam, że i tak ja bedę słyszeć...
twoj tz dal rade