![]() |
#241 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Sol fajne prezenty
![]() My tez dostaliśmy prezent od chrzestnego, fajna kurteczke. Na jesień powinna być ok ![]()
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pumcia ale super z tym wypadem! Też mi się taki marzy, ale póki co to nierealne... A do tego małż jakoś w kwietniu/maju wybywa mi na 2 tyg na delegację do Indii ![]()
![]() |
#244 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to idzie wiosna. Psy wiedzą najlepiej ![]() Idę spać. Nie wiadomo jaka noc przede mną. Oby lepsza ![]() Dobranoc |
||
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Aga sama będziesz jak mąż w delegacje pojedzie?
#246 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie wiem, waham się co robić. Teoretycznie mogłabym jechać do moich rodziców, ale oni nie mają neta i musiałabym mieć jakieś dobre i pewne źródło, żeby móc pracować. Jak do nich nie pojadę trzeba będzie znaleźć kogoś do opieki nad psem, ehhh, sama nie wiem
![]() A pochwalę się jeszcze jedną rzeczą ![]() ![]() W mig łapie wszelkie rzeczy związane z koordynacją ruchową, ale pieron sylabizować nie chce zacząć ![]()
#247 | ||
Rozeznanie
|
hej
Tż w roli mamuśki sobie radzi, już 3 dzień sam, dopiero w środę planuje jechać po swoją mamę, bo trzeba Poli zrobić w tym tygodniu morfologie ( miałam napisać mamografie ![]() Cytat:
![]() oo ja 5 zębów!! u nas nadal tylko dwa Cytat:
![]() nela- mam nadzieje ,ze te drgawki to nic poważniejszego. Oby! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
ale Jaś mial problem zaśnięciem, plakał bardzo bideulek był zmęcozny a wszytsko go wkurzało, w końcu usnał mi na ramieniu w pionie
![]() dzis pił sok z marchewy zrobiłam mu w sokowirówce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A i miałam pytać czy Wasze dzieci kręcą głową ( na boki jakby pokazywały nie). Pola tak robi szybko i przymyka wtedy oczy, taka forma zabawy, tylko nie wiem czy tego nie załapała czasem od głupiej małpy-maskotki która tak robi( teoria tż-ta) ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- biedulek, a takiego soku to sama bym się napiła, sokowirówka stoi nieużywana od daaawnaaa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tak nie kręci głową
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Agunia niepotrzebnie... Twoja córcia na razie zdobywa kolejne levele w rozwoju ruchowych, przyjdzie czas i na inne rzeczy, ale nie wszystko naraz
![]() ![]() Soleika współczuję i zazdroszczę jednocześnie, bo co prawda ząbkowanie przyjemne nie jest, ale już tyle za Wami ![]() Houserka mój tak kręcił główką, ale to wyglądało tak, że jak mu ktoś coś proponował a on nie chciał to kręcił głową a mały to powtarzał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
ja myślałam że przeziębienie mam za sobą a tu się dopiero zaczęło, popołudniu dostałam takich dreszczy że wstać nie mogłam bo tak mną telepało, teraz trochę lepiej ale czuję że mam gorączke. Nie mam w domu nic typu apap myślicie że czopek mojego dziecka by pomógł? Efferalgan mam
Moje dziecko już 2 raz samo zasnęło w łóżeczku ale tak ze stanu całkowitego rozbudzenia. Bo normalnie to go przytulam i jak zamknie oczy to odkładam i wtedy zasypia a dziś bawił się z 15 min i odleciał Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-02-18 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
baaardzo ciekawe artykuły
![]() i kolejne argumenty za BLW ![]() Cytat:
![]() myślę, że czopek pomoże
![]() |
#258 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() U nas poprzednia noc była truudna ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ad2. co do odzieży, też mam czasem takie odczucia. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojej, u Was to idzie hurtem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#259 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U Was tez wyjdą, to nieuniknione - jak poród ![]() Cytat:
![]() My też w gondoli ![]() ![]() ![]() ![]() Ładnie! Będziecie szybko mieli ząbkowanie za sobą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas buzia i ciałko lepsze, skóra się goi, nie jest jeszcze idealnie ale znacznie lepiej. Pomogło odstawienie marchewki jabłka i proszku do prania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Współczuję, Twoim sutkom też ![]() Cytat:
![]() Fajne ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:35 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam doła po tej lekturze ![]() Jeśli nie stosuję BLW i daję słoiczki, kaszkę i mleko w proszku to wychowam otyłe, uzależnione od jedzenia dziecko? Czy podawanie słoiczków niemowlęciu przy braku dostępu do eko warzyw jest taką zbrodnią ![]() Cytat:
![]() zdrowia życzę ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Kurcze, moja córcia wytrwale szoruje do przodu ![]() Zrobi kilka kroków, siada, rozgląda się (pewnie myśli co by tu zmajstrować) i idzie dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Za nami cudna noc! Mały zasnął ok. 19.30 i spał do 6.30 ![]() ![]() Do tego katarek mniejszy, kaszel zwalczamy syropkiem. I tylko ja wybrakowana bo gardło dalej boli (na szczęście po orofar max jest 100 razy lepiej), i mam kaszel ale też zakupiłam syrop ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wracaj do zdrowia ![]() Cytat:
![]() Ja jestem prawie pewna, że chodzi o wiosnę ![]() Cytat:
![]() Eeee, przestań się tak nakręcać. Oczywiście, że własnoręcznie przygotowane jedzenie powinno być lepsze. Niemniej jednak artykuły tego typu zwykle mają nastraszyć bardzo mocno bo inaczej nie będzie właściwego odbioru. Ja też podaję słoiczki i podaję kaszkę ale jakoś bardzo się nie nakręciłam. Ważne żeby w pewnym momencie zacząć uczyć dziecko jeść też inne rzeczy. Ja wczoraj próbowałam dać małemu jedzenie w kawałku. Dostał jabłko i sobie memlał. Do czasu aż "ugryzł" kawałek i zacząć sie krztusić. I jest mi wszystko jedno czy to krztuszenie czy już dławienie, ja się nie nadaje do tego i już. U mnie BLW odpada i nie ma opcji żebym się przekonała. Zwyczajnie się boję o młodego i wolę podawać mu słoiczki ![]() Więc uszy do góry i pamiętaj, że matka robi co może i jak może najlepiej dla swojego dziecka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Wvictoria super, że u Was lepiej
![]() Mam nadzieję, że potem trochę popiszę. Teraz idę poganiać za córcią. |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() fajne artykuły Cytat:
![]() I mamy drugą jedynkę wczoraj zauważyłam jak oglądałam ząbka ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
hej ja po raz pierwszy w nowym wątku
![]() o 10.30 mamy zabieg na ropiejące oczko ![]() trzymajcie kciuki mój mały wrażliwiec pewnie to mocno przeżyje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Hej!
Mandragorrka brawa dla córci ![]() Wvictoria super, że jest lepiej ![]() I mam nadzieje, że to wiosna idzie, bo czekam z utęsknieniem ![]() A co do tego... święte słowa ![]() ![]() Irmusiu dzięki ![]() Modnisiu gratuluję ząbka ![]() ![]() Linka ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-19 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Modnisia brawo za ząbka ![]() Linka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zadomowienie
|
Ale jestem niewyspana
![]() Z jednej strony zdaję sobie sprawę, że w porównaniu z wieloma z was mam komfortową sytuację - moje dziecko od 3, może 4 miesięcy przesypia cale noce. Z drugiej jednak ja wciąż nie potrafię pozbyć się nawyku (kultywowanego całe życie ![]() ![]() Sol - świetne prezenty, najbardziej podobają mi się buciki ![]() Ewka - ta kurteczka jest rewelacyjna! ![]() ![]() Cytat:
![]() Bo uroda wszystkich parasolek, oględnie mówiąc, mnie nie poraża ![]() Wczoraj nie mogłam wyjść z zachwytu nad tym wózkiem, nad jego lekkością, zwrotnością i w ogóle. Choć przecież nasz podstawowy ABC Design Mamba to też żadna landara ![]() Od razu go wypróbowałam, a jakże ![]() Zapakowałam w niego małą, przypięłam pasami, okryłam jeszcze... osłonką do nosidła (śpiworka do wózka nie posiadam, a w samym kombinezonie mogłoby jej być chłodnawo) i zniosłam z 3 piętra. Pikuś ![]() Podeszłam do S-bahnu - poezja. Po peronie przespacerowałam się w tę i nazad, bo płytki tam położone mają takie specjalnie "perforowanie" (pewnie żeby nikt się nigdy nie poślizgnął i nie wpadł pod nadjeżdżający pociąg) - super, wcale nie zauważyłam, by małą jakoś wytrzęsło. Przejechałyśmy się, wyszłyśmy 3 przystanki dalej, z palcem w nosie wyniosłam całość na poziom ulicy (popatrując z pobłażaniem na kolejkę przed windą ![]() Mi jeszcze bardziej ![]() Ten wózek będzie świetny na wyjazdy, na wyskoczenie do spożywczego czy na pocztę. Aha - i jeszcze do niego zawieszkę (pluszową szeleszczącą żaglówkę) dorzucili. Zosia od razu zaakceptowała ![]() zaraz ![]() ![]() I jeszcze wieczorkiem skoczyłam do TK Maxxa i nabyłam tego typu wkładkę do tego wózka. Brązową, oczywiście, w jakieś takie biało-zielone maziaje ![]() I kocyk, taki, jak na środkowym zdjęciu trzeci od lewej. Kocyków też mam dość, ale nie mogłam nie wziąć, tak bardzo ten był w moim klimacie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekamy na zdjęcie ![]() Hej ![]() U Nas nocka piękna, z jedną króciutką pobudką o 04. Spałam od 23 do 07.30 i czuję się niewyspana ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
hej, już mi nic nie jest, wysłałam męża na stację po apap ale gów.no pomógł ale w nocy już było lepiej. Więc nie wiem o co chodzi. Noc standard pobudki co 2h ale ja tylko karmiłam reszta mąż.
Rośnie mi mały łobuz, położyłam go dziś w łóżeczku ze tam bezpiecznie a sama poszłam do łazienki, biegiem wracałam bo co się tłukło patrzę a ten kopie nogami w przewijak tak że cały podskakiwał do góry i prawie spadł. Powoli już nigdzie nie będzie bezpiecznie go zostawić bo w leżaczku podnosi dupkę i się wygina tak że boję się że się przewróci, na macie się turla i ciągle uderza główką o coś lub o podłogę aż się boję co będzie jak zacznie być mobilny a już podnosi dupkę i się buja. A i przemieszczanie się też już mu dobrze wychodzi, w ciągu 3 min był dalej o metr obrócony o 45 stopni i grzebał przy radiu Wvictoria super że nocka udana i katar odchodzi w siną dal Sol brawa za ząbki ale to musi być armagedon współczuję a i ciuszki i buciki bomba zwłaszcza buciki Dep uwielbiam czytać Twoje opisy sytuacji. Na pewno nie chcesz napisać książki? Albo chociaż swoje posty pozbieraj do kupy i wydaj :P Edytowane przez allebazi Czas edycji: 2013-02-19 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.