Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal cz.12 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-02, 14:12   #241
heroine86
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
U mnie to samo z tym mlekiem ! Tylko do kakao, albo do zmiksowanych truskawek/bananów
Ło, nareszcie ktoś kto mnie rozumie pod tym względem

Cytat:
Polecam Ci zmywanie makijażu olejkami super sprawa, schodzą momentalnie, rzęsy bez grama tuszu i jeszcze odżywione olejkiem, polecam naprawde
Ja myje twarz metodą ocm (mieszkam olejek rycynowy z oliwką hipp, ale można innych olejków użyć) i zmywam tą miksturą makijaż. Nie ma szans, żeby coś tam zostało
Dzięki za info ale obecnie mam tylko oliwę z oliwek i ten olejek do włosów z GP, więc chyba się nie nada

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Tak jak zawsze- cyborg Hehe, a po opisie weekendu, to też widzę że poszalalaś Doooobrze!!!!
No tak, przecież Ty masz twardy i niezniszczalny łeb a czy ja poszalałam to kwestia dyskusyjna wszak wypiłam tylko dwa redd'sy żurawinowe więc dla Ciebie to nic

Cytat:
Też miałam wczoraj Bleeeah, ok godz 23, wkurzyłam się, zeżarłam 2 jogurty poszłam spać. Dałaś radę?
Tak, powstrzymałam się wypełniłam żołądek zieloną herbatą

Cytat:
Napisane przez pipson Pokaż wiadomość
Jadła któraś z Was kiedyś placki ziemniaczane z piekarnika?
Ja jadłam i mi akurat smakowały
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:24   #242
pipson
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość

Ja jadłam i mi akurat smakowały
Ano widzisz Ile ludzi tyle opinii U mnie sie w końcu okazało, że mama ugotowała krupnik, więc zjadłam, sprawdziłam na ileważy i całkiem ok kalorycznie, plus pół placka na tłuszczy ale moja mama smaży małe, takie mniejsze ciut niż wielkość dłoni, to pójdę z nią potem po zakupy, ponoszę siaty, to coś spale a jajka zjem na kolacje

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Heroine, gdzie w końcu wyrko kupiliście? ;> ja jutro jadę oglądać łóżka w końcu i sandałki obejrzę przy okazji, zajrzę też do Nike i Adidasa, bo chciałam wiatrówkę jakąś z kapturem, a teraz będą wyprzedaże
pipson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-02, 14:58   #243
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Heroine, gdzie w końcu wyrko kupiliście? ;> ja jutro jadę oglądać łóżka w końcu i sandałki obejrzę przy okazji, zajrzę też do Nike i Adidasa, bo chciałam wiatrówkę jakąś z kapturem, a teraz będą wyprzedaże
Dostaliśmy od teściów także nie musieliśmy kupować
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2013-07-02, 16:16   #244
Margot85
Wtajemniczenie

Jednak dieta z dniami postnymi nie jest dla mnie...wczoraj cieplutko a ja w grubym swetrze pomykałam i dałam sobie spokój...

Dziś na śniadanie drożdżówkę bez kruszonki tato mi zrobił(nienawidzę kruszonki)
Na obiad 3 pulpety (z szynki gotowane bez podsmażania i bez sosu -wiecie ja sosów i innych "nawilżaczy" jedzenie nie lubię ) i tona sałaty ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym. Jako przekąska było 150 g jogurtu jagodowego (Joguś -Krasnystaw) (kocham ten jogurt, smak dzieciństwa a w mojej mieścinie ich nie mogę dostać i dlatego bardzo rzadko owocowe jogurty jem więc jak jestem w lubelskim to korzystam) i na kolację i międzyczasie planuje truskawki (ostanie sztuki z ogródka) i rogal z pasztetem z królika (domowy -wiem co w nim jest i się nie boję pazurów, ton tłuszczu i sierści) i może resztę jogurtu
Dieta zupełnie inna niż na zachodzie ale odmiana jest dobra czasami
Jutro jak słoneczko będzie mam w planach wycieczkę rowerową i opalenia nóżek w szortach
Dorwałam płytę z total fitness z Tomkiem i dziś wieczorem obejrzę a może i poćwiczę
Stary 2013-07-02, 17:11   #245
pipson
Zadomowienie

Margot, pojezdzisz na rowerze i pocwiczysz, to przecież będzie ok Ja dzisiaj też zjadłam pół placka ziemniaczanego, bo chyba z rok nie jadłam takiego od mojej mamy Dieta postna też by dla mnie nie była, stanowczo nie. Bałabym się, że metabolizm rozreguluję bo miałam już przygody z objadaniem się i potem dłuuugi zastój i w efekcie wróciłam do swojej wagi początkowej, więc staram się jeść zdrowo i nie kombinować Będzie Ci lepiej efekty utrzymać potem Daj znać, jak te ćwiczenia, bo ciekawa jestem, poczytałam o tym Tomku i był ponoć mistrzem Polski w fitnessie, więc mam nadzieję, że będzie technicznie poprawnie i może też się skuszę

Heroine, aaa tak tak, wspominałaś ale wyleciało mi już z głowy, bo taki natłok na wątku był To fajnie, ja jutro idę szukać łóżka, ale samej ramy i chcę jak najtańszą możliwie, bo materac chciałabym już porządny, bo mam krzywy kręgosłup i się nigdy nie wysypiam nigdzie mój tata sie śmieje, że zanim kupimy jakiś materac do mnie, to powinni mi dawać na tydzień próbny, albo powinnam sie w sklepie przespać na nim, bo potem nie chce już słuchać mojego codziennego strzykania szyją Oglądałam już na stronkach i całkiem fajne ramy widziałam w niezłych cenach, więc jutro jedziemy sprawdzić, czy jak się kopnie to się nie rozleci
Stary 2013-07-02, 17:34   #246
heroine86
Zakorzenienie

Margot, sama się zastanawiam czy te dni postne są dla mnie odpowiednie... bo długo starałam się wypracować system regularnego, zdrowego i rozsądnego jedzenia... a jednak taka głodówka trochę to rozregulowuje nie przekreślam tej diety, bo może i faktycznie działa, ale kurde nie chcę znów rozstroić organizmu, jak dawniej... (miałam przygodę z ED- teraz to widzę..) dużo łatwiej jest utrzymać taki dzień postny jak jest upał, wtedy się nie chce jeść. No ale to nawet nie wynika z "przymusu" danej diety, jej ograniczeń, tylko tak po prostu wychodzi, że się pochłania znacznie mniej i lżej myślę, że podobnego oczyszczenia organizmu i pozbycia się wody można dokonać dniem proteinowym, takim jak na diecie Dukana na 4 fazie wtedy jesz samo białko cały dzień, bez ograniczeń ilościowych.

Nie lubisz kruszonki? Ja uwielbiam! szczególnie w połączeniu z plackiem drożdżowym ze śliwkami łooooo matko, orggggaazm
O tak, Jogusie to rarytas lubelski chociaż ja za daleko nie wywiałam, więc i na podkarpaciu mam dostęp czasem też sobie pozwalam

pipson, tak się z tego łóżka cieszę, że sobie nie wyobrażasz! normalnie jak dziecko! wreszcie się normalnie wyśpię! Bo na tej naszej wersalce to cały czas musiałam na jednym boku leżeć i jeszcze uważać żeby TŻ z łokcia nie dostał rano wstawałam jak potłuczona, a TŻ-ta ciągle bolał kręgosłup także super
No materac to najważniejsza część łóżka musi być solidny i wygodny ej, to wcale nie jest śmieszne, ale na jakieś stronie (jak szukałam właśnie opinii o materacach) to oferowali wersję testową że kupujesz materac, a jak Ci nie spasuje to możesz im odesłać w ciągu 3 tygodni ceny materacy są różne, no ale takie już lepsze to zaczynają się od 800 zł moja mama kupiła taki za 1500 zł i jest bardzo zadowolona a co do ramy to też nie kupuj jakiegoś szajsu, co to właśnie kopniesz nogą i się rozwali w Jysku takie sprzedają chyboczą się na wszystkie strony i tylko patrzeć jak pójdą śrubki
Stary 2013-07-02, 19:52   #247
pipson
Zadomowienie

heroine, no wybieramy się do Agaty i jakiśch innych sklepów, podoba mi sie takie z ikei, jasny kolor i pasowałoby mi, ale tam z jakością też różnie Zobaczymy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-02, 20:32   #248
heroine86
Zakorzenienie

Ale tu dziś pustki

pipson, robiłaś tą domową granolę?
Stary 2013-07-02, 23:18   #249
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Margot, pojezdzisz na rowerze i pocwiczysz, to przecież będzie ok Ja dzisiaj też zjadłam pół placka ziemniaczanego, bo chyba z rok nie jadłam takiego od mojej mamy Dieta postna też by dla mnie nie była, stanowczo nie. Bałabym się, że metabolizm rozreguluję bo miałam już przygody z objadaniem się i potem dłuuugi zastój i w efekcie wróciłam do swojej wagi początkowej, więc staram się jeść zdrowo i nie kombinować Będzie Ci lepiej efekty utrzymać potem Daj znać, jak te ćwiczenia, bo ciekawa jestem, poczytałam o tym Tomku i był ponoć mistrzem Polski w fitnessie, więc mam nadzieję, że będzie technicznie poprawnie i może też się skuszę
pipson powiem tak...mi się podobał trening co oznacza, że Tobie pewnie się nie spodoba Tomek spokojny i miły jak Ewa, ćwiczenia podobne (ułożenie jak w totall fitness Ewy 5 części a w każdej 3 serie, 1min odpoczynku, rozgrzewka i rozciąganie) choć Tomek nie tłumaczy jak robić, trzeba popatrzeć a było kilka ćwiczeń dla mnie nieznanych -tzn teoretycznie znanych ale nigdy nie robiłam Facet ciut spięty był -małe błędy językowe ale technicznie to chyba ok, miłe wrażenie sprawiał. Ćwiczenia na uda i pośladki dla mnie do przejścia nawet w trudniejszej wersji ale te na brzuch - ja mam słabiutki ciężko mi było
Zamierzam powtarzać ten trening, na pewno jutro będę mieć zakwasy

Cytat:
Margot, sama się zastanawiam czy te dni postne są dla mnie odpowiednie... bo długo starałam się wypracować system regularnego, zdrowego i rozsądnego jedzenia... a jednak taka głodówka trochę to rozregulowuje nie przekreślam tej diety, bo może i faktycznie działa, ale kurde nie chcę znów rozstroić organizmu, jak dawniej... (miałam przygodę z ED- teraz to widzę..) dużo łatwiej jest utrzymać taki dzień postny jak jest upał, wtedy się nie chce jeść. No ale to nawet nie wynika z "przymusu" danej diety, jej ograniczeń, tylko tak po prostu wychodzi, że się pochłania znacznie mniej i lżej myślę, że podobnego oczyszczenia organizmu i pozbycia się wody można dokonać dniem proteinowym, takim jak na diecie Dukana na 4 fazie wtedy jesz samo białko cały dzień, bez ograniczeń ilościowych.

Nie lubisz kruszonki? Ja uwielbiam! szczególnie w połączeniu z plackiem drożdżowym ze śliwkami łooooo matko, orggggaazm
O tak, Jogusie to rarytas lubelski chociaż ja za daleko nie wywiałam, więc i na podkarpaciu mam dostęp czasem też sobie pozwalam
heroine nie znoszę kruszonki od dziecka i zawsze z siostra był układ - ja dół ciasta a ona górę z kruszonka a inne dzieci podobno się o ta ohydna suchą słodką kruszonkę zabijałyi tato wydał dyspozycje w piekarni i jedna drożdżówka została bez kruszonki specjalnie dla córki szefa ale tylko jedna

Widzisz naszej Like ta dieta służy ale jak wczoraj taki upał był i siedzimy rodziną na tarasie i tylko ja w wełnianym swetrze to poczułam, że coś jest nie tak jak kiedyś przypadkiem wyjdzie mi dzień postny (bo wstanę o 15 np) to ok ale teraz się trochę boję ważne by się na diecie dobrze czuć i zdrowo

Trening z Tomkiem zrobiony prysznic był, olejek na włosach na cała noc zarzuciłam i "szmacianą" maseczkę na twarz -zaraz idę zdjąć i do serialu zasiądę jeszcze
Stary 2013-07-02, 23:28   #250
heroine86
Zakorzenienie

Margot, racja, każdy musi dietę musi "ustawić" pod siebie i dobrze się na niej czuć ciekawe właśnie co tam u Like... coś się nie odzywa ostatnio...
Brawo za trening! ja oficjalnie ogłaszam, że od dziś (bo już po północy ) wracam do ćwiczeń na początku nie będę przesadzać, ale nie ma to tamto koniec opier.dzielania, bo rośnie... i boczki, których już nie miałam koniec też ze słodyczami (w niedzielę jedynie będzie dyspensa), bo one mnie gubią strasznie ;/ i brzuch mi wywala
Stary 2013-07-03, 08:06   #251
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość

Jako przekąska było 150 g jogurtu jagodowego (Joguś -Krasnystaw) (kocham ten jogurt, smak dzieciństwa a w mojej mieścinie ich nie mogę dostać i dlatego bardzo rzadko owocowe jogurty jem więc jak jestem w lubelskim to korzystam)
Jest w Auchanie i jeszcze waniliowy i poziomkowy,też uwielbiam

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
ciekawe właśnie co tam u Like... coś się nie odzywa ostatnio...
Dzięki za pamięć Byłam u mamy i pomagałam z wczasowiczami,sezon w pełni to i czasu zbyt wiele nie było,ale czytałam Was regularnie
Teraz już w domu jestem i będę wpadać częściej.Z dietą to pojechałam (jak to u mamy) i znowu 1kg.do przodu,ale tłumacze to sobie zbliżającym się @ także na razie sie nie ważę
Super,że z tym wyrkiem Wam tak się udało
[LEFT[/LEFT]

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

dziewczyny polecicie mi jakąś fajną książkę,na długie,samotne wieczory moze być jakiś thriller,kryminał,lub cokolwiek,ale nie z tych "zamulaczy"
Heroine Skąd Ty masz te emotikony?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 11:25   #252
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale dziś upalnie! już jest żarówa niezła Paulencja nasza pewnie wygrzewa du.pę u mamusi z redd'sikiem lub bez
A ja dopiero wstałam booooże, ale się zwlec z łóżka nie mogłam! Tak mi się wygodnie spałoooo a od 5 rano (jak TŻ już się wygramolił) to już w ogóle rozwaliłam się po przekątnej! Całe 2 metry dla siebie! plus zasłonięte rolety to myślałam, że jest noc no, a że poszłam spać po 3 to inna para kaloszy

Meedzik, też smażysz du.pkę?

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Dzięki za pamięć Byłam u mamy i pomagałam z wczasowiczami,sezon w pełni to i czasu zbyt wiele nie było,ale czytałam Was regularnie Teraz już w domu jestem i będę wpadać częściej.Z dietą to pojechałam (jak to u mamy) i znowu 1kg.do przodu,ale tłumacze to sobie zbliżającym się @ także na razie sie nie ważę]Super,że z tym wyrkiem Wam tak się udało
Super, że jesteś a dalej będziesz stosować tą 5:2?

Cytat:
dziewczyny polecicie mi jakąś fajną książkę,na długie,samotne wieczory moze być jakiś thriller,kryminał,lub cokolwiek,ale nie z tych "zamulaczy"
Heroine Skąd Ty masz te emotikony?
Ja polecam każdemu "Jeźdzca Miedzianego" Baśka już widzę wzięła się za lekturę
A emotki stąd: http://www.pic4ever.com/index.php
Stary 2013-07-03, 11:43   #253
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Super, że jesteś a dalej będziesz stosować tą 5:2?
Tak.Jutro post
Co do książki to ona jet w klimacie wojennym,c'nie?U mnie też upałłłłłłłłłł posmażyłam się dwie godzinki i styknie
Stary 2013-07-03, 12:03   #254
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Wyszła teraz nowa książka Kinga, Joyland, ale nie wiem, czy Twoje klimaty, ja kocham . Z ostatnio przeczytanych zapadła mi w pamięć Matka Ryżu Rani Manickiej Strasznie ciekawie pokazany klimat Indii, ja sie tam niemal przeniosłam troche dramatyczna, w ogole nie mój klimat ksiązkowy, ale wciagnela mnie wyjatkowo
Stary 2013-07-03, 12:08   #255
monika01011986
Zakorzenienie

Heja!

U mnie deszcz pada wróciłam z kursu, byłam też na zakupach i przytachałam dwie wielkie reklamówy jedzenia - moje głodomory w jeden dzień pewnie to i tak zjedzą
Później wezmę się za robienie obiadu ale najpierw SE z Wami popiszę Za pół godziny muszę po moje Kindery jechać ale jak wrócę to znowu tu będę z Wami
W ogóle to zauważyłam że wchodzę już we wszystkie moje spodnie które wcześniej były sporo za małe! Czyli coś tam spadło już chociaż moja waga mówi co innego :/ może się zepsuła

Na 2 śniadanie opierdzieliłam właśnie Łososia wędzonego 200g (dużo :/) z bułką razową z pestkami dyni Boże jak ja kocham łososia!

Na obiad dziś mam ryż+sos+pieczarki+gotowan a pierś+ surówka jakaś

Cytat:
Nic poważniejszego być nie powinno, bo ja myślę, że z niemca jestem na maks poziomie A2, jak nie A1, nic nie pamiętam totalnie
Aha jak ja tu przyjechałam to nawet na A1 nie byłam hahaha
Teraz na kursie mamy już A2/B1 i póki co wszystko pięknie umiem i nie mam problemów z niczym a jeszcze przede mną jakieś 4 miesiące nauki i poziom B2 (ponoć straszny)

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:10   #256
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Tak.Jutro post
Co do książki to ona jet w klimacie wojennym,c'nie?U mnie też upałłłłłłłłłł posmażyłam się dwie godzinki i styknie
Jak będzie taka smażalnia jutro to sama nie wiem czy mi post nie wyjdzie dzisiaj jeszcze nic nie jadłam ino kawę wypiłam jesuu, no nie chce mi się jeść wczoraj przesadziłam to dzisiaj mam skutki uboczne kawy mi się jeszcze jednej chce i chyba sobie zapodam
w ogóle to gotuję botwinkę więc na pewno zjem

A książka tak, w stylu wojennym ale baaaardzo faaajna
Stary 2013-07-03, 12:10   #257
pipson
Zadomowienie

Ja dziś rano platki owsiane z 50 g jogurtu i lyzka duza dzemu nieslodzonego potem troche malinek, teraz koktajl z malin, nektarynek i truskawek na jogurcie greckim zmieszanym zmlekiem - nie wiem ile dokladnie kcal, bo robilam w wielkiej misie dla rodzinki, ale nie bede owocow liczyc tylko wpadlo mi ze 20 paluszkow pojde dziś na dluzszy spacer, to spale potem sie szykuje papryka ( ta jasnozolta) UWAGA w wersji dietetycznej- faszerowana mieskiem mielonym z indyka, cebulka i brazowym ryżem śmiać mi sie chce, bo oja mama ze wzgledu na mnie stara sie troche modyfikować posiłki, ale dzisiaj już poszła na całego, bo byłyśmy w Silesi i jej sie sukienka 40 nie dopiela babka zapytala, czy podac 42, a moja matka z taką furią" nie, dziękuję, wychodzimy" i wsadziła mnie w auto, cala droge sie nic nie odzywala, wparowala do miesnego i kazała sobie zmielić indyka widać doskonale, co kobity motywuje

Edytowane przez pipson
Czas edycji: 2013-07-03 o 12:34
Stary 2013-07-03, 12:14   #258
heroine86
Zakorzenienie

Monia
Właśnie miałam się Ciebie pytać: Twoje dzieciaczki teraz chodzą jeszcze do przedszkola? kiedy mają wakacje? bo w Niemczech jest chyba jakoś inaczej, albo mi się coś popier.dzieliło
No widzisz! Spodnie nie kłamią! A waga to zuoooo wywal ją
Łoooosośśśśś samo białko, więc sobie nie odmawiaj! na zdrowie

Ja gotuję botwinkę na obiad
Stary 2013-07-03, 12:18   #259
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Ty też masz za darmo w Niemczech? myślałam, że tylko dzieci ale Ci fajnie nie wiedziałam, bo np. w Anglii to płaci się kosmiczne kwoty za wyleczenie zęba moja sąsiadka to przylatuje specjalnie do Polski do dentysty bo bardziej jej się opłaca kupić bilet i wyleczyć w Polsce niż tam paranoja
No tu wszystko jest za darmo oprócz lekarstw rzecz jasna. Dzieci mają leki za darmo tylko. Ale wizyty u lekarzy są opłacane z ubezpieczenia, tak samo dentyści. Tutaj niema problemu żeby dostać się do dentysty. Zęby robią też normalnie z ubezpieczenia ( tak jak w PL) tylko nie wiem czy za białe plomby się nie dopłaca czasem, zapytam się przy kolejnej wizycie 17 lipca. Na szczęście to nie Anglia tylko Niemcy
Dowiedziałam się tylko ostatnio że jak się chodzi regularnie 2 razy w roku na kontrolę to później koronki i inne ubytki robią za darmo (z ubezpieczenia)

Cytat:
W lesie bieszczadzkim pojechałaś Monia dobrze, że nie w puszczy wiesz, trochę bliżej mi do cywilizacji wiem, że mieszkam w małym mieście, no ale to jednak miasto
Hahaha a ja myślałam że Ty w lesie gdzieś w szałasie mieszkasz bo taki oszołom z Ciebie

Nie no a serio to po prostu myślałam że masz bliżej w Bieszczady

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 12:22   #260
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Heja!

U mnie deszcz pada wróciłam z kursu, byłam też na zakupach i przytachałam dwie wielkie reklamówy jedzenia - moje głodomory w jeden dzień pewnie to i tak zjedzą
Później wezmę się za robienie obiadu ale najpierw SE z Wami popiszę Za pół godziny muszę po moje Kindery jechać ale jak wrócę to znowu tu będę z Wami
W ogóle to zauważyłam że wchodzę już we wszystkie moje spodnie które wcześniej były sporo za małe! Czyli coś tam spadło już chociaż moja waga mówi co innego :/ może się zepsuła

Na 2 śniadanie opierdzieliłam właśnie Łososia wędzonego 200g (dużo :/) z bułką razową z pestkami dyni Boże jak ja kocham łososia!

Na obiad dziś mam ryż+sos+pieczarki+gotowan a pierś+ surówka jakaś

Aha jak ja tu przyjechałam to nawet na A1 nie byłam hahaha
Teraz na kursie mamy już A2/B1 i póki co wszystko pięknie umiem i nie mam problemów z niczym a jeszcze przede mną jakieś 4 miesiące nauki i poziom B2 (ponoć straszny)
Fajne sniadanko, spoko pomysl z pestkam dyni tachałaś siaty, to co tam 200g łososia ja tez KOCHAM! Moglabym jeść na wszystkie możliwe sposoby no B2 to wyzsza szkola jazdy, ale bedziesz już sprechać koncertowo wtedy zreszta masz super, bo jesteś tam na miejscu, to jesteś osluchana z jezykiem
Stary 2013-07-03, 12:24   #261
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Monia specjalnie do zdjęcia taki makijaż zrobiłam a Wy mówicie, że brzydko hahaha no ale nic nie poradzę, że paskudnie wychodzę lepiej twarz zamalować cobyście koszmarków w nocy nie miały haha

A w ogóle wczoraj w biedrze kupiłam sobie pół arbuza i dziś będę z nim walczyć gorąco jest więc pewnie szybko go rozpracuję
Hehehe no trochę nie wyszedł Ci ten make-up
Ale spoko
Taaa koszmary to ja miałam jak zobaczyłam te czarne kropy zamiast oczu i krwiste usta na twojej twarzy! To dopiero był horror

Ja wczoraj kupiłam całego Arbuza w REWE, jeszcze mi pół zostało na dzisiaj

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2013-07-03, 12:29   #262
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Jak będzie taka smażalnia jutro to sama nie wiem czy mi post nie wyjdzie dzisiaj jeszcze nic nie jadłam ino kawę wypiłam jesuu, no nie chce mi się jeść wczoraj przesadziłam to dzisiaj mam skutki uboczne kawy mi się jeszcze jednej chce i chyba sobie zapodam
w ogóle to gotuję botwinkę więc na pewno zjem

A książka tak, w stylu wojennym ale baaaardzo faaajna
Tez znajde tego Jeźdzca, ale chyba w pdfie czyebook, ja sie mam zamiast wziąć w koncu za Zbrodnie i Kare i Mistrza i Małgorzate, bo nie przeczytalam w Lo ale narazie czytam jakieś pierdoły, coby umysłu nie nadwyrężać

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
pipson powiem tak...mi się podobał trening co oznacza, że Tobie pewnie się nie spodoba Tomek spokojny i miły jak Ewa, ćwiczenia podobne (ułożenie jak w totall fitness Ewy 5 części a w każdej 3 serie, 1min odpoczynku, rozgrzewka i rozciąganie) choć Tomek nie tłumaczy jak robić, trzeba popatrzeć a było kilka ćwiczeń dla mnie nieznanych -tzn teoretycznie znanych ale nigdy nie robiłam Facet ciut spięty był -małe błędy językowe ale technicznie to chyba ok, miłe wrażenie sprawiał. Ćwiczenia na uda i pośladki dla mnie do przejścia nawet w trudniejszej wersji ale te na brzuch - ja mam słabiutki ciężko mi było
Zamierzam powtarzać ten trening, na pewno jutro będę mieć zakwasy

Trening z Tomkiem zrobiony prysznic był, olejek na włosach na cała noc zarzuciłam i "szmacianą" maseczkę na twarz -zaraz idę zdjąć i do serialu zasiądę jeszcze
A wiesz, że mnie to zachęciło? Bo nie bede sie mogla forsować, wiec coś spokojnego sie nada a Ewki juz nie chce. Jeszcze poczytam o tym Tomku, ale dziekuje za wyczerpujaca recenzje
Stary 2013-07-03, 12:30   #263
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj byłam u dentystki, pokazałam jej te trzy zęby to powiedziała, że dwa są zdrowe, a w tym co wypadła plomba to ona narazie wstawi nową plombe i jakby bolało to mam się zgłosić Oczywiście przed tym wszystkim dała mi znieczulenie i tak mi wierciła w dziąśle igłą, że dzisiaj mnie boli dziąsło i ząb :/ Poczekam do jutra, jak dalej będzie bolało to pójde do innego dentysty.

Monia, ja się zgadzam z dziewczynami- nic nie widać, że jakiekolwiek kg Ci przybyły! A zdjęcie "niemieckich lasek" super Pewnie zjadają Cię tam wzrokiem z zazdrości
Ja widzę że teraz wzięłyśmy się wszystkie za zęby zamiast za wagę no i dobrze trzeba mieć czym jeść
Kochana weź tabletkę przeciwbólową, to świeżo robione było więc może poboleć troszkę jeszcze. Mam nadzieję jednak że szybko przestanie

Może nie widać ale ja czuję
Kurde no właśnie nie zjadają mnie wzrokiem! Nie zauważyłam aby one miały jakieś kompleksy w ogóle - wręcz przeciwnie! one swoje wielkie ciało kochają!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2013-07-03, 12:30   #264
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
śmiać mi sie chce, bo oja mama ze wzgledu na mnie stara sie troche modyfikować posiłki, ale dzisiaj już poszła na całego, bo byłyśmy w Silesi i jej sie sukienka 40 nie dopiela babka zapytala, czy podac 42, a moja matka z taką furią" nie, dziękuję, wychodzimy" i wsadziła mnie w auto, cala droge sie nic nie odzywala, wparowala do miesnego i kazała sobie zmielić indyka widać doskonale, co kobity motywuje
dobra motywacja nie jest zła

Cytat:
No tu wszystko jest za darmo oprócz lekarstw rzecz jasna. Dzieci mają leki za darmo tylko. Ale wizyty u lekarzy są opłacane z ubezpieczenia, tak samo dentyści. Tutaj niema problemu żeby dostać się do dentysty. Zęby robią też normalnie z ubezpieczenia ( tak jak w PL) tylko nie wiem czy za białe plomby się nie dopłaca czasem, zapytam się przy kolejnej wizycie 17 lipca. Na szczęście to nie Anglia tylko Niemcy
Dowiedziałam się tylko ostatnio że jak się chodzi regularnie 2 razy w roku na kontrolę to później koronki i inne ubytki robią za darmo (z ubezpieczenia)
No to super tam macie ja to tyle teraz wywalę na zęby, że aż strach podliczać

Cytat:
Hahaha a ja myślałam że Ty w lesie gdzieś w szałasie mieszkasz bo taki oszołom z Ciebie

Nie no a serio to po prostu myślałam że masz bliżej w Bieszczady
no widzisz
Stary 2013-07-03, 12:31   #265
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:

Monia Opowieść o murzynce pierwsza klasa
A swoją drogą- zazdroszczę tych wypadów nad basen
No szkoda że na żywo tego nie widziałyście jak ona strasznie chciała się opalić

A u Ciebie basenów niema?

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2013-07-03, 12:34   #266
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Tez znajde tego Jeźdzca, ale chyba w pdfie czyebook, ja sie mam zamiast wziąć w koncu za Zbrodnie i Kare i Mistrza i Małgorzate, bo nie przeczytalam w Lo ale narazie czytam jakieś pierdoły, coby umysłu nie nadwyrężać
Polecam
A "Mistrz i Małgorzata" to była jedna z moich ulubionych lektur w LO ale gdzie by mi się chciało wracać do lektur

Cytat:
Ja widzę że teraz wzięłyśmy się wszystkie za zęby zamiast za wagę no i dobrze trzeba mieć czym jeść
Monia, rozwaliłaś mnie
Stary 2013-07-03, 13:29   #267
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:

Ale dałaś radę, to najważniejsze! Super mama
Już po wszystkim, ząbki zdrowe
No właśnie nie :/ 17 lipca znowu ... i to teraz moje dwa łobuzy razem mają termin u dentysty! czyli najpierw jeden a zaraz po nim drugi... Ciekawe jak ja dam radę

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2013-07-03, 13:30   #268
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Hejka Byłam dzisiaj u fryzjera poszło z 10cm Zrobiłam też sobie zabieg regenerujący taka sauna
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:43   #269
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj się wyspałam, bo wolne mam, wstałam ok 11 A raczej kolega mnie telefonem obudził ^^ Mam dzień lenia. Zjadłam jogurt i mieszankę warzyw na parze odgrzałam i jestem pełna. Muszę skoczyć na moment do biura raport zdać. Potem idę na kolację do znajomego, no i pewnie popifffkujemy a jutro na rano do pracy
Noo w końcu trochę odpoczniesz!
Uu a cóż to za kolega?? jakaś poważna sprawa chyba co?? No i kolacja razem! no no no

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Monia
Właśnie miałam się Ciebie pytać: Twoje dzieciaczki teraz chodzą jeszcze do przedszkola? kiedy mają wakacje? bo w Niemczech jest chyba jakoś inaczej, albo mi się coś popier.dzieliło
No widzisz! Spodnie nie kłamią! A waga to zuoooo wywal ją
Łoooosośśśśś samo białko, więc sobie nie odmawiaj! na zdrowie

Ja gotuję botwinkę na obiad
Kochana tutaj wakacje są różnie ( w zależności od landu) ale zazwyczaj zaczynają się pod koniec lipca a kończą na początku września. Moje dzieci mają wakacje w tym roku od 27 lipca do 9 września. Tutaj jest tylko miesiąc+kilka dni wakacji ale za to w roku szkolnym mają dużo więcej wolnego niż dzieci w Polsce. Jesienią mają ferie, zimą mają ferię i wiosną mają ferie po 2 tygodnie. Poza tym mają więcej wolnego między świętami, tutaj jest więcej świąt też obchodzonych niż w Polsce. We wrześniu dostanę rozpiskę roku szkolnego Oskarka to napiszę Ci dokładnie co i kiedy mają wolne

Chyba na prawdę wywalę bo tylko w nerwicę i depresję przez nią wpadnę :P
No ale 50g łososia to 91 kcal a ja zjadłam 200 g + bułkę razową

Znowu botwinka????

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
monia, Rozwaliłaś mnie

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2013-07-03 o 13:54
Stary 2013-07-03, 13:50   #270
meeedzik
Zakorzenienie

hej kochane przepraszam ale nie dam rady Was nadrobić bo padł mi net i od wczoraj nie działa :/ teraz pisze z telefonu ale też net chodzi wolno jak żółw
Dziękuje za komplementy sukienki
Heroine hi hi nie opalam się bo u mnie nie ma takiego słońca ale jest bardzo duszno i gorąco. a poza tym skóra mi schodzi
Zośka szkoda że wódki nie mam w mu bo tki arbuz pewnie pycha
Cocktail pokaż włoski

lecę zaraz myć głowę bo od rana olej mam na włosach.
miłego dnia

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości