|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
aaaa z sesji
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to pokazuję 2 foty z sesji wczorajszej ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-22 o 06:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprobuje jej pomasowac brzuszek jak wstanie, I ile sobie da .. Cytat:
Pozytywki , I wibracje z lezaczka poki co na dluzsza mete tez ja denerwuja , normalnie widze ta ulge jak wszystko powylaczam .. Masakra . Dziecko to jedna wielka zagadka ![]() Juz nawet nie będę sie Wam rozpisywac na temat jej karczku ![]() Dziekuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() On taki drobinek w porownaniu z moja buła. Ile teraz wazy? Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Czas coś zjeść
![]() Dzisiaj gołębie,trzeba najeść się na zapas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cieszę się że nie jestem sama. jak przedstawiłam tę myśl tż-owi to się jakoś dziwnie na mnie spojrzał... zdjęcia zajefajne!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
ślicznie wyglądacie, cała trójeczka
![]() Cytat:
![]() Jasiek waży teraz 2750g ![]() Co do teściowej, wkurza się ale chyba zdaje sobie sprawę z tego że jest upierdliwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Ja rozmroziłam wczoraj Tz gołabki ale nie odważyłam sie zjesc jeszcze kapusty.
Sline miałam do kolan. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mamy tyle samo wzrostu ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
nemosku, ładna bluzeczka
![]() A wózek to Tako City Move - kolor ten chabrowy ![]() http://wspb.home.pl/tako/index.php?o...category_id=34 lineczka, oooo... kolejne zdjęcia z literkami ze scrabbli ![]() ![]() ![]() idę robić obiad - dzisiaj na słodko - naleśniki z bananami polane czekoladą ![]()
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
Domii Jasio pięknie rośnie! śliczne oczka ma
![]() Nemosek super zdjęcia! i jaka piękna jesień na zdjęciach ![]() Lineczka bardzo fajny pomysł z literkami ![]() Ja dziś totalnie rozdrażniona jestem, znów się poryczałam jak głupia i to bez powodu. Tak słabo mi, nie mam siły, kręci się w głowie...totalny dołek ![]() ![]() Mam pytanko...czy też tak macie, że maluszki są bardzo spokojne przez 1-2 dni a potem rozrabiają cały dzień? Mój po bardzo cichym weekendzie, dziś od rana rozrabia non stop.
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ojej ale się biedna wymęczysz ![]() ![]() ![]() teraz mała nie ma tak że jest spokojna przez 1-2 tylko szaleje bo ma że cały czas szaleje ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
łapie mnie jakaś deprecha
![]() ![]() Jestem niewyspana i inaczej wyobrażałam sobie różne rzeczy, a rzeczywistość jest kompletnie inna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Beatka- ale jakie rzeczy sobie inaczej wyobrazalas?Np karmienie? Wiesz co, bedac matka trzeba wiele rzeczy akceptowac takie jakie sa bo inaczej to w wariatkowie mozna wyladowac. To na co wplywu nie mamy, musimy zaakceptowac. I przetrwac. Dasz rade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zuzziak ja chodze rozdrazniona od jakis trzech dni. Wszystko mnie irytuje, mam ochote wrzeszczec...znajoma wlasnie wyszla to mi sie troche poprawilo. Matko jak ona potrafi poprawic mi humor :-D Kurczak a ja blondynka nie wiedzialam, ze herbatka z malin to na przyspieszenie porodu i pije sobie taka z suszu malinowego ![]() Olenka na szklanke zazwyczaj wychodzi mi 5 jajek. Zalezy jakie duze jaja. Ech cieszylabym sie jakby tak do mnie ktos wpadal na ciacho i kawe czesciej ńiz raz na tydzien. Zaczynam glupiec w domu. Kazda z bliskich mi babek mieszka daleko wiec nie widzimy sie za czesto. Sis pracuje, wiec widze ja tylko chwile wieczorem i tak mi mijaja samotnie dni. A ja jestem bardzo spoleczna bestia - dlatego tak lubie swoja prace w winiarnii (to, ze otoczona winem to dodatkowy plus ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Oooo i nalewkami bym czestowala... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Ach zapomnialam - cudne fotki wrzucacie :-*
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Taszanta ja bym zagranicę nie jechała z takim małym dzieckiem. Ja bylam we Włoszech z synkiem ale u siostry w mieszkaniu więc czulam się jak w domu i wielu rzeczy nei musiałam brać. Poza tym siostra ze szwagrem są kwalifikowanymi pielęgniarzami więc nie martwiłam się o ew. leczenie czy dostęp do szpitala. Z takim małym dzieckiem nie wybrałabym się ze względów medycznych/leczniczych zagranicę gdybym nie jechała do siostry. Ciebie to by jeszcze nie dotyczylo ale z już większym maleństwem to też bałabym się o jedzenie (gotowanie zupek itp.), bo co dać do jedzenia 5msc niemowlakowi w Tunezji ? ![]() Jeśli chodzi o lot samolotem to byl koszmar. Trwał tylko 2h a mały cały czas płakał. Wystraszył się przy starcie halasu silnika...lot nas wymęczył. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Niektóre z Was pisaly o problemach z laktacja w nocy - zamoczoną koszulą. Ja pamiętam, ze dopóki laktacja się nie unormowała, to spałam w staniku sportowym lub do karmienia bawelnianym i wkładką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale masz fajna prace ![]() Zawsze chvialam miec taka gdzie mozna załapac sie na napiwki bo mozna na nich wyjsc z druga wypłata . I to takie fajne , bo wiesz ze to Od Ciebie zalezy ile zarobisz ![]() Jak do konca mavierzynskiego nie zatrudnia mnie tak jak obiecali, to poszukam wlasnie takiej pracy. Na poczatku nowego roku otwieraja na lotnisku nowy terminal wiec miejsc pracy bedzie Od groma. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
trele z napiwkami nie jest juz tak dobrze jak bywala, ale zawsze sie uda cos odlozyc. Minely czasy gdy mialam druga wyplate z tipow. Zwlaszcza, ze musze sobie oplacac taksowki do domu po pracy. Ale i tak nie narzekam. Zawsze na cos sie uda odlozyc i nie musze miec wyrzutow, ze ruszam wyplate ;-)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
86Beatka moja mama powiedziała mi kiedyś jak byłam w 1 ciąży: "dziecko teraz będziesz wiecznie cierpieć i drżeć o swoje dziecko". Potem mi wyjaśnila, że chodzilo jej o to, że matka nigdy już nie ma w sobie frywolności i takiej świeżości tylko całe zycie martwi się o swoje dzieci.
Ja myślałam wówczas, że wszystko wiem o wychowaniu dzieci, że jestem odpowiedzialna, że naczytalam się książek o trenowaniu dzieci i ze wszystkim sobie poradzę. Przecież staraliśmy się rok, to była świadoma i upragniona ciąża. Jak się myliłam gdy młody sie urodził i nagle moje życie obrócilo się o 360st. Zaczęło się już w 1 tygodniu od problemów z laktacją. Co z tego, że naczytałam się książek i znałam wszystkie rozwiązania jak w grę weszły dodatkowo emocje i ból w sercu na widok placzącego noworodka. A potem po niespelna 2 tyg. mlody dostał gorączki i znowu stres. Nagle okazało się, że noworodki wcale nie śpią cały dzien jak mi mówiono, tylko (w moim przypadku tak było) caly dzień chcą być przy cycu mamusi. Co się ruszyłam to on znów plakal. Nagle nie miałam nawet 20 min dla siebie. O godzinie 15 plakalam z bezsilności, bo obiad byl niegotowy, w domu panował chaos a ja byłam w rozsypce (piżama, tłuste włosy, brak makijażu) a zaraz mąż miał wracać. Oooo albo spacery. To mialo być moje sielankowe, dumne prężenie jak paw z nowym wózkiem a każde wyjście okazało się męką, bo zanim ubrałam małego musialam ubrać siebie żeby on się nie zgrzał. Potem ubierałam jego a jak go ubrałam to zrobił kupę i abarot rozbieraj się, zmieniaj pieluchę i powtórka z ubieraniem. Na dwór wychodziłam zmęczona. Nie mówiąc już o sytuacjach kiedy dziecko choruje. Pojawienie się dziecka miało być sielanką. Cale oczekiwanie i szykowanie łóżeczka napawalo mnie dumą ale rzeczywistość pokazala, że nie jest tak kolorowo. Podejrzewam, że mialam przez to apatie poporodową tzw "baby blues" bo non stop plakalam. Dla mnie 1 miesiąc był horrorem. Kompletnie ni rozumialam swojego ciała, dziecka. Ale Beatko nie przejmuj się. To minie. Po prostu buzują hormony. Z czasem będzie lepiej a macierzyństwo to najcudowniejsza rzecz jaka mogla mi się przytrafić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
A jak to jest z zameldowanie dziecka? wiek ktoś? dom jest mojem mamy i tu bedzie meldunek
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
tak Was czytam i czytam i zaczynam obawiać się że sobie nie poradzę po porodzie, że mnie to wszystko przerośnie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
pomyślałam o tym samym, ze moje wyobrażenia a rzeczywistość to pewnie drastyczna różnica
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Beatka, a dziecko nie jest automatycznie meldowane tam gdzie matka?
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Będzie lepiej, musi być lepiej!! Głowa do góry kochana i trzymam mocno kciuki za Ciebie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.