Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 14:35   #241
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Nemosek dziis zwyczajne - bizzkopt przelozony masa z bialej czekolady i bananami w cytrynie, oblozony ubita z wanilia smietana kremowka. Cos na szybkieho do kawy jak kumpela sie pojawi.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

chcę żebyś mieszkała blisko i będę do Ciebie codziennie na kawe wpadać
i ja też chcę
Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość
w ogóle stwierdziłam że należy zacząć się rozglądać za prezentami świątecznymi... później nie będzie czasu a i fundusze się trochę uszczuplą...
też ostatnio o tym pomyślałam
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Hej cioteczki

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:36   #242
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No remontowe też, ale chodziło mi akurat o brzuszkowe
aaaa z sesji na razie dostałam dwie fotki wrzucę zaraz :P
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Lineczka - mi sie wydaje ze lAda chwila sie zacznie .. Ja wariowałam I u mnie sie przeciagało 9dni. Jak dopuściłam pewna ze I tak mnie czeka wywoływanie, to sie ruszyło.

Ja widze u Ciebie pełny spokoj
Pojdzie niespodziewanie I szybciutko - czuje to
pewnie że spokój a co się denerwować będę zobaczymy czy się zacznie lada chwila

to pokazuję 2 foty z sesji wczorajszej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-22 o 06:57
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:40   #243
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
rusalka- my ostatnio bylismy w lesie, na wedrowce, w butach traperach, obloconych,mokrych kurtkach itp. I tez sie wstydzilismy wyjsc z auta

trele-kochana-kolke poznasz bez dwoch dnia. Dziecko ryczy bardzo dlugo (moj do 6 godzin) i nic nie pomaga.Dziecko jest czerwone, prezy sie, wygina. Straszne i nikomu nie zycze. Jak marudzi to pewnie potrzebuje bliskosci, ciepla, moze pobolewa brzuszek.
To napewno nie kolka. Uffff
Sprobuje jej pomasowac brzuszek jak wstanie, I ile sobie da ..
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
w niedzielę

eh aż mi się przypomniały te mokre nocki i wieczne pranie pościeli i koszul

przy wzdęciach prężyłaby się mocno i brzuszek bylby twardy. Kolki są mniej-więcej zawsze o tej samej godzinie i zazwyczaj dziecko baaaardzo płacze.

A próbowałaś dźwięku suszarki do uspokojenia, albo jakieś pozytywki?

ja tylko po domu, tak to nawet jak do spożywczaka ide to się przebieram w jeansy albo coś normalniejszego Ja się ubieram rano, zawoże atalke do przedszkola, jakw racam wskakuje w dresy, jak jade po nią to znów się przebieram a potem znów dres normalnie może bym caly dzień w tym samym chodziła, ale przy tym remoncie, kurzu to szkoda mi brudzic ubrania bo już w mało co się mieszcze

no w sumie można by było a ginowi to się nawet nie przyznawaj

mooooże
Sprobuje z ta suszarka..
Pozytywki , I wibracje z lezaczka poki co na dluzsza mete tez ja denerwuja , normalnie widze ta ulge jak wszystko powylaczam ..

Masakra . Dziecko to jedna wielka zagadka moze to ta sapka na dluzsza mete ja tak meczy. ?
Juz nawet nie będę sie Wam rozpisywac na temat jej karczku

Dziekuje
Cytat:
Nemosek dziis zwyczajne - bizzkopt przelozony masa z bialej czekolady i bananami w cytrynie, oblozony ubita z wanilia smietana kremowka. Cos na szybkieho do kawy jak kumpela sie pojawi.
O mamo litosci
Cytat:
Hej cioteczki

On taki drobinek w porownaniu z moja buła. Ile teraz wazy?

Cytat:
Tato rzucił hasło że komin trzeba zrobić bo się sypie ale pieniądze wyciągnęła teściowa, on w prost jej mówi że jest upierdliwa i że nie ma co za dużo inwestować w jej dom bo być może długo w nim nie pomieszkamy
zagotowała się?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:41   #244
nemosek
Zakorzenienie

Czas coś zjeść
Dzisiaj gołębie,trzeba najeść się na zapas

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:45   #245
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Jak na razie mialam pierwsze aktywne 20 min bo mnie Domii z kanapy zgonila ale musze powiedziec ze nie bylo tak zle teraz znow sie lenie a pozniej obiad musze zrobic
.
kurcze może powinnam tę metodę opatentować

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
i ja też chcę

też ostatnio o tym pomyślałam

cieszę się że nie jestem sama. jak przedstawiłam tę myśl tż-owi to się jakoś dziwnie na mnie spojrzał...

Cytat:
aaaa z sesji na razie dostałam dwie fotki wrzucę zaraz :P

pewnie że spokój a co się denerwować będę zobaczymy czy się zacznie lada chwila

to pokazuję 2 foty z sesji wczorajszej
zdjęcia zajefajne!!!!
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:46   #246
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mój brzusio 36 tydzień i my
ślicznie wyglądacie, cała trójeczka

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
To napewno nie kolka. Uffff
Sprobuje jej pomasowac brzuszek jak wstanie, I ile sobie da ..

Sprobuje z ta suszarka..
Pozytywki , I wibracje z lezaczka poki co na dluzsza mete tez ja denerwuja , normalnie widze ta ulge jak wszystko powylaczam ..

Masakra . Dziecko to jedna wielka zagadka moze to ta sapka na dluzsza mete ja tak meczy. ?
Juz nawet nie będę sie Wam rozpisywac na temat jej karczku

Dziekuje

O mamo litosci

On taki drobinek w porownaniu z moja buła. Ile teraz wazy?

zagotowała się?

Zapomniałam napisać że Twoja "buła" przecudna
Jasiek waży teraz 2750g

Co do teściowej, wkurza się ale chyba zdaje sobie sprawę z tego że jest upierdliwa
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:56   #247
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Czas coś zjeść
Dzisiaj gołębie,trzeba najeść się na zapas
Ja rozmroziłam wczoraj Tz gołabki ale nie odważyłam sie zjesc jeszcze kapusty.
Sline miałam do kolan.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
ślicznie wyglądacie, cała trójeczka

Zapomniałam napisać że Twoja "buła" przecudna
Jasiek waży teraz 2750g

Co do teściowej, wkurza się ale chyba zdaje sobie sprawę z tego że jest upierdliwa
O no to prawie 1,5kg ròznicy )

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 15:02   #248
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot156 Pokaż wiadomość

cieszę się że nie jestem sama. jak przedstawiłam tę myśl tż-owi to się jakoś dziwnie na mnie spojrzał...
ja swojego zapytałam czy będzie potem siedział z małym jak się wybiorę na łowy prezentowe, to nagle powiedział że mam rację

Daniel
Stary 2013-10-21, 15:08   #249
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

A co do noszenia obcisłych bluzek - mam to samo Bezkarnie można brzucho wypinać bo taki ładny ciążowy, wcześniej to się starałam nosić takie luźniejsze rzeczy, żeby moich fałdków nie było widać. A jak urodzę to już w ogóle :P Nie wyobrażam sobie tego.
Będę się musiała wylaszczyć, żeby się dobrze ze sobą czuć. Do tej pory niby tylko 8 kg przybrałam w ciąży, ale przed ciążą niepostrzeżenie przypałętało się też ze 3 i się tak do kupy zbiera :P Najlepiej się czułam z wagą 46 kg, to było 3 lata temu. Aktualnie mam 58,5.... Może tym razem też się uda, jestem dobrej myśli może ssak wyssa ze mnie tłuszczyk hyhyhyh
To też drobinka byłaś Ja nawet mniej od Ciebie ważyłam, bo przed ciążą całe 42 kg. W ciąży przytyłam 10, więc jest 52 Mam wrażenie, że dodatkowe kg tylko na brzuchu zebrały się, na ciele nie widzę jakichś zmian no oprócz nieco większego biustu.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

że też ludziom tak trudno to zrozumieć mi tam odwiedziny nie przeszkadzały, bo mi się w spzitalu nudziło, ale gdybym się źle czuła to też bym powiedziała że tylko tż i koniec. U mnie jest ten pokój odwiedzin i dzięki temu moge zawsze powiedzieć ze nie umiem wysiedzieć na stołku, że musze do łózka spowrotem szkoda mi tylko że przez ten pokój odwiedziny tż też są ograniczone
Ja pewnie nie będę chciała nikogo oprócz męża i mojej rodziny czyli mamy, taty i siostry. Raczej nie chciałabym żeby teściowie odwiedzali mnie w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Ale ja jestem liliput. Mam 158 cm.
Mamy tyle samo wzrostu

Cytat:

dziewczyny, dzisiaj jest dzień 0 ale nic się na poród na razie nie zanosi chociaż mój TŻ chyba chce wygonić małą bo codziennie się do mnie dostawia dzisiaj teść ma mi kupić herbatę z liści malin i zacznę pić, teraz już mogę rodzić remont liczę że skończy się w przyszłym tygodniu i wszystko na to wskazuje
Też kupiłam dzisiaj herbatkę

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:11   #250
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
ja swojego zapytałam czy będzie potem siedział z małym jak się wybiorę na łowy prezentowe, to nagle powiedział że mam rację
akurat ten argument na mojego nie działa. za bardzo czeka na młodego on sam mówi że będzie mnie wyganiał na spacer z psem albo na jakieś zajęcia. zobaczymy jak to będzie wyglądać w realu :P
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:17   #251
Kociak85
Zadomowienie

nemosku, ładna bluzeczka
A wózek to Tako City Move - kolor ten chabrowy
http://wspb.home.pl/tako/index.php?o...category_id=34

lineczka, oooo... kolejne zdjęcia z literkami ze scrabbli pomysłowe bardzo mnie się podobają takowe

idę robić obiad - dzisiaj na słodko - naleśniki z bananami polane czekoladą
Stary 2013-10-21, 15:29   #252
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
lineczka, oooo... kolejne zdjęcia z literkami ze scrabbli pomysłowe bardzo mnie się podobają takowe
to akurat był koleżanki pomysł z tymi literkami z scrabbli
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-21, 15:36   #253
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
To też drobinka byłaś Ja nawet mniej od Ciebie ważyłam, bo przed ciążą całe 42 kg. W ciąży przytyłam 10, więc jest 52 Mam wrażenie, że dodatkowe kg tylko na brzuchu zebrały się, na ciele nie widzę jakichś zmian no oprócz nieco większego biustu.
52 to moje marzenie bez ciąży ale chyba tylko marzeniem pozostanie
Cytat:
nemosku, ładna bluzeczka
A wózek to Tako City Move - kolor ten chabrowy
http://wspb.home.pl/tako/index.php?o...category_id=34
jaki cudowny kolor

Daniel
Stary 2013-10-21, 15:41   #254
Zuzziak
Rozeznanie

Domii Jasio pięknie rośnie! śliczne oczka ma
Nemosek super zdjęcia! i jaka piękna jesień na zdjęciach
Lineczka bardzo fajny pomysł z literkami a twój brzusio...pięknym okrąglutki i jak wysoko jeszcze

Ja dziś totalnie rozdrażniona jestem, znów się poryczałam jak głupia i to bez powodu. Tak słabo mi, nie mam siły, kręci się w głowie...totalny dołek mój gin na szkoleniu jeszcze, także powiedział że w razie gdyby wróciły takie ataki to iść na ip. zaraz się szykuję do lekarza rodzinnego by porozmawiać o tym niespaniu i rozdrażnieniu bo już tady nie daję nie sądziłam że ostatnie tygodnie będę aż tak źle przechodziła. liczę że dr mi coś przepisze na spanie i te moje nerwy bo za długo już to trwa, a ja się coraz gorzej czuję.
Mam pytanko...czy też tak macie, że maluszki są bardzo spokojne przez 1-2 dni a potem rozrabiają cały dzień? Mój po bardzo cichym weekendzie, dziś od rana rozrabia non stop.

killer abs by Jill
mel b abs / cardio / brzuch
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 15:47   #255
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Lineczka bardzo fajny pomysł z literkami a twój brzusio...pięknym okrąglutki i jak wysoko jeszcze

Ja dziś totalnie rozdrażniona jestem, znów się poryczałam jak głupia i to bez powodu. Tak słabo mi, nie mam siły, kręci się w głowie...totalny dołek mój gin na szkoleniu jeszcze, także powiedział że w razie gdyby wróciły takie ataki to iść na ip. zaraz się szykuję do lekarza rodzinnego by porozmawiać o tym niespaniu i rozdrażnieniu bo już tady nie daję nie sądziłam że ostatnie tygodnie będę aż tak źle przechodziła. liczę że dr mi coś przepisze na spanie i te moje nerwy bo za długo już to trwa, a ja się coraz gorzej czuję.
Mam pytanko...czy też tak macie, że maluszki są bardzo spokojne przez 1-2 dni a potem rozrabiają cały dzień? Mój po bardzo cichym weekendzie, dziś od rana rozrabia non stop.
dziękuję

ojej ale się biedna wymęczysz może coś Ci lekarza przepisze na spanie już nie długo i miejmy nadzieję że Ci przejdzie

teraz mała nie ma tak że jest spokojna przez 1-2 tylko szaleje bo ma że cały czas szaleje

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-21, 15:57   #256
89Beatka
Wtajemniczenie

łapie mnie jakaś deprecha nie mam ochoty na nic, ani jeść ani pić, mleka nie ma Liwia ulewa mi mleko mm, nie wiem co robić, położna ma być w środe to się zapytam.
Jestem niewyspana i inaczej wyobrażałam sobie różne rzeczy, a rzeczywistość jest kompletnie inna
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:03   #257
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

Beatka- ale jakie rzeczy sobie inaczej wyobrazalas?Np karmienie? Wiesz co, bedac matka trzeba wiele rzeczy akceptowac takie jakie sa bo inaczej to w wariatkowie mozna wyladowac. To na co wplywu nie mamy, musimy zaakceptowac. I przetrwac. Dasz rade

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:18   #258
rusalka12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
łapie mnie jakaś deprecha nie mam ochoty na nic, ani jeść ani pić, mleka nie ma Liwia ulewa mi mleko mm, nie wiem co robić, położna ma być w środe to się zapytam.
Jestem niewyspana i inaczej wyobrażałam sobie różne rzeczy, a rzeczywistość jest kompletnie inna
Trzm j sie kochana. Kazda z nas miewa chwile zwatpienia, gorsze dni. Wazne, zebys nie zamykala tego w sobie. Bo to sie moze skonczyc baby blues...

Zuzziak ja chodze rozdrazniona od jakis trzech dni. Wszystko mnie irytuje, mam ochote wrzeszczec...znajoma wlasnie wyszla to mi sie troche poprawilo. Matko jak ona potrafi poprawic mi humor :-D

Kurczak a ja blondynka nie wiedzialam, ze herbatka z malin to na przyspieszenie porodu i pije sobie taka z suszu malinowego

Olenka na szklanke zazwyczaj wychodzi mi 5 jajek. Zalezy jakie duze jaja.

Ech cieszylabym sie jakby tak do mnie ktos wpadal na ciacho i kawe czesciej ńiz raz na tydzien. Zaczynam glupiec w domu. Kazda z bliskich mi babek mieszka daleko wiec nie widzimy sie za czesto. Sis pracuje, wiec widze ja tylko chwile wieczorem i tak mi mijaja samotnie dni. A ja jestem bardzo spoleczna bestia - dlatego tak lubie swoja prace w winiarnii (to, ze otoczona winem to dodatkowy plus ) a ciasta uwielbiam robic, dobra kawe tez - dlugo oszczedzalam napiwki, ale kupilam sobie cisnieniowa maszyne i mam szerokie pole do popisu jak ktos wpada na kawke

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Oooo i nalewkami bym czestowala...
rusalka12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:18   #259
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Beatka co sie dzieje? U mnie tez jest raz lepiej raz gorzej, tez wiele rzeczy inaczej sobie wyobrazalam , ale najszybciej sama siebie wykoncze , wiecznym strachem o byle co i panika. Tez sobie dziennie chociaz raz popłacze , ale zaraz po tym mi lepiej..

KCIUKI DLA ANI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 16:23   #260
rusalka12
Zadomowienie

Ach zapomnialam - cudne fotki wrzucacie :-*
Stary 2013-10-21, 16:25   #261
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
czy Was też tak bolą pachwiny? lewą nogą to prawie wcale nie mogę ruszyć jak siedzę albo leżę bo tak mnie ciągnie, a jak wstanę to chwilę dosłownie kuleję
ja mam dokładnie to samo!!! w pierwszej ciąży tak miałam. najgorzej jest w nocy i muszę między nogi wkladać dwie duże poduszki żeby sobie ulżyć...

Taszanta ja bym zagranicę nie jechała z takim małym dzieckiem. Ja bylam we Włoszech z synkiem ale u siostry w mieszkaniu więc czulam się jak w domu i wielu rzeczy nei musiałam brać. Poza tym siostra ze szwagrem są kwalifikowanymi pielęgniarzami więc nie martwiłam się o ew. leczenie czy dostęp do szpitala. Z takim małym dzieckiem nie wybrałabym się ze względów medycznych/leczniczych zagranicę gdybym nie jechała do siostry. Ciebie to by jeszcze nie dotyczylo ale z już większym maleństwem to też bałabym się o jedzenie (gotowanie zupek itp.), bo co dać do jedzenia 5msc niemowlakowi w Tunezji ?
Jeśli chodzi o lot samolotem to byl koszmar. Trwał tylko 2h a mały cały czas płakał. Wystraszył się przy starcie halasu silnika...lot nas wymęczył.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Niektóre z Was pisaly o problemach z laktacja w nocy - zamoczoną koszulą. Ja pamiętam, ze dopóki laktacja się nie unormowała, to spałam w staniku sportowym lub do karmienia bawelnianym i wkładką.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:27   #262
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trzm j sie kochana. Kazda z nas miewa chwile zwatpienia, gorsze dni. Wazne, zebys nie zamykala tego w sobie. Bo to sie moze skonczyc baby blues...

Zuzziak ja chodze rozdrazniona od jakis trzech dni. Wszystko mnie irytuje, mam ochote wrzeszczec...znajoma wlasnie wyszla to mi sie troche poprawilo. Matko jak ona potrafi poprawic mi humor :-D

Kurczak a ja blondynka nie wiedzialam, ze herbatka z malin to na przyspieszenie porodu i pije sobie taka z suszu malinowego

Olenka na szklanke zazwyczaj wychodzi mi 5 jajek. Zalezy jakie duze jaja.

Ech cieszylabym sie jakby tak do mnie ktos wpadal na ciacho i kawe czesciej ńiz raz na tydzien. Zaczynam glupiec w domu. Kazda z bliskich mi babek mieszka daleko wiec nie widzimy sie za czesto. Sis pracuje, wiec widze ja tylko chwile wieczorem i tak mi mijaja samotnie dni. A ja jestem bardzo spoleczna bestia - dlatego tak lubie swoja prace w winiarnii (to, ze otoczona winem to dodatkowy plus ) a ciasta uwielbiam robic, dobra kawe tez - dlugo oszczedzalam napiwki, ale kupilam sobie cisnieniowa maszyne i mam szerokie pole do popisu jak ktos wpada na kawke

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Oooo i nalewkami bym czestowala...
Ta herbatka musi byc z lisci malin , nie z owoców

Ale masz fajna prace
Zawsze chvialam miec taka gdzie mozna załapac sie na napiwki bo mozna na nich wyjsc z druga wypłata . I to takie fajne , bo wiesz ze to Od Ciebie zalezy ile zarobisz nie planowane pieniadze, wiec I odlozyc latwiej ..
Jak do konca mavierzynskiego nie zatrudnia mnie tak jak obiecali, to poszukam wlasnie takiej pracy. Na poczatku nowego roku otwieraja na lotnisku nowy terminal wiec miejsc pracy bedzie Od groma.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-21, 16:44   #263
rusalka12
Zadomowienie

trele z napiwkami nie jest juz tak dobrze jak bywala, ale zawsze sie uda cos odlozyc. Minely czasy gdy mialam druga wyplate z tipow. Zwlaszcza, ze musze sobie oplacac taksowki do domu po pracy. Ale i tak nie narzekam. Zawsze na cos sie uda odlozyc i nie musze miec wyrzutow, ze ruszam wyplate ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-21, 16:49   #264
ola_k11
Zadomowienie

86Beatka moja mama powiedziała mi kiedyś jak byłam w 1 ciąży: "dziecko teraz będziesz wiecznie cierpieć i drżeć o swoje dziecko". Potem mi wyjaśnila, że chodzilo jej o to, że matka nigdy już nie ma w sobie frywolności i takiej świeżości tylko całe zycie martwi się o swoje dzieci.

Ja myślałam wówczas, że wszystko wiem o wychowaniu dzieci, że jestem odpowiedzialna, że naczytalam się książek o trenowaniu dzieci i ze wszystkim sobie poradzę. Przecież staraliśmy się rok, to była świadoma i upragniona ciąża. Jak się myliłam gdy młody sie urodził i nagle moje życie obrócilo się o 360st. Zaczęło się już w 1 tygodniu od problemów z laktacją. Co z tego, że naczytałam się książek i znałam wszystkie rozwiązania jak w grę weszły dodatkowo emocje i ból w sercu na widok placzącego noworodka. A potem po niespelna 2 tyg. mlody dostał gorączki i znowu stres. Nagle okazało się, że noworodki wcale nie śpią cały dzien jak mi mówiono, tylko (w moim przypadku tak było) caly dzień chcą być przy cycu mamusi. Co się ruszyłam to on znów plakal. Nagle nie miałam nawet 20 min dla siebie. O godzinie 15 plakalam z bezsilności, bo obiad byl niegotowy, w domu panował chaos a ja byłam w rozsypce (piżama, tłuste włosy, brak makijażu) a zaraz mąż miał wracać. Oooo albo spacery. To mialo być moje sielankowe, dumne prężenie jak paw z nowym wózkiem a każde wyjście okazało się męką, bo zanim ubrałam małego musialam ubrać siebie żeby on się nie zgrzał. Potem ubierałam jego a jak go ubrałam to zrobił kupę i abarot rozbieraj się, zmieniaj pieluchę i powtórka z ubieraniem. Na dwór wychodziłam zmęczona. Nie mówiąc już o sytuacjach kiedy dziecko choruje.
Pojawienie się dziecka miało być sielanką. Cale oczekiwanie i szykowanie łóżeczka napawalo mnie dumą ale rzeczywistość pokazala, że nie jest tak kolorowo. Podejrzewam, że mialam przez to apatie poporodową tzw "baby blues" bo non stop plakalam.

Dla mnie 1 miesiąc był horrorem. Kompletnie ni rozumialam swojego ciała, dziecka. Ale Beatko nie przejmuj się. To minie. Po prostu buzują hormony. Z czasem będzie lepiej a macierzyństwo to najcudowniejsza rzecz jaka mogla mi się przytrafić Serio
Stary 2013-10-21, 16:54   #265
89Beatka
Wtajemniczenie

A jak to jest z zameldowanie dziecka? wiek ktoś? dom jest mojem mamy i tu bedzie meldunek
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 16:57   #266
lineczka1989
Zakorzenienie

tak Was czytam i czytam i zaczynam obawiać się że sobie nie poradzę po porodzie, że mnie to wszystko przerośnie

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-21, 16:59   #267
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
tak Was czytam i czytam i zaczynam obawiać się że sobie nie poradzę po porodzie, że mnie to wszystko przerośnie
pomyślałam o tym samym, ze moje wyobrażenia a rzeczywistość to pewnie drastyczna różnica

Daniel
Stary 2013-10-21, 17:03   #268
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to jest z zameldowanie dziecka? wiek ktoś? dom jest mojem mamy i tu bedzie meldunek
Beatka, a dziecko nie jest automatycznie meldowane tam gdzie matka?

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-21, 17:07   #269
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
pomyślałam o tym samym, ze moje wyobrażenia a rzeczywistość to pewnie drastyczna różnica
Dziewczyny to nie jest tak, że zawsze musi być ciężko ale na pewno nie jest tak jak to piszą w książkach Najtrudniej jest się przestawić na początku a potem już z górki
Stary 2013-10-21, 17:08   #270
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Doskonale CIę rozumiem kochana, ja po powrocie ze szpitala przepłakałam dwa dni to był horror, myślałam że będzie super świetnie, mała będzie jadła, zero problemów, a tutaj mała nie umiała złapać, ja się przy tym stresowałam bo nie umiem podać dziecku cycka, mała nam też ulewała tak okropnie, teraz - odpukać- jest lepiej, karmie małą tylko cyckiem- chyba się w miarę najada skoro przesypia potem jakoś 3 godzinki- ale nie wiem czy to już koniec naszych problemów z karmieniem czy to tylko chwilowa poprawa, boje sie że ona zjada z piersi za mało i że nie przybiera nam ładnie na wadze
Będzie lepiej, musi być lepiej!! Głowa do góry kochana i trzymam mocno kciuki za Ciebie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości