![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Boszzzz nie nadążam za wami. Ale dzięki wam zamiast chrupek serowych zjadłam na kolację 1/4 sałaty lodowej, 2 kanapki z serem i pomarańczka. Jestem z siebie dumna
![]() My mamy usg 3d a nawet 4 d w cenie wizyty tj. 160zł. Też mamy poród rodzinny. Tż mogłby nawet go odebrać, jego takie rzeczy nie ruszają ![]()
#242 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samego strasznego widoku, to nie jest tak do konca. Na pewno nie ma morza krwii. I dopoki nie nastapi porod wlasciwy to wlasxiwie nic nie ma. Tylko kobieta zmagajaca sie z bolami przepowiadajacymi. Jesli idzie o sam porod to z kolei moja kumpela rozwiazala to tak ze na sam koniec TZ wyszedl, u nas z kolei TZ po prostu siedzial przy mojej glowie, tulowiu i nie zagladal na dol bo o to go poprosilam. Ale to musicie sami zdecydowac jak wolicie i jak dla Was bardziej komfortowo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiem, że najlepiej byłoby zapytać lekarza, ale wizytę mam dopiero w październiku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja już z 6kg na + ![]() dodam, że aż brzuch mnie rozbolał, coś mi zaszkodziło, chyba za szybko się nachapałam... nie pomaga nawet herbatka gorzka... tak to jest! ![]() Cytat:
![]() a po II nasi TŻ, ich stosunek do NAS, mój zawsze mówi mi ze jestem jego pyzunią i jak przytyję więcej wiem, ze nie obrzydzę go, lub nie będzie do mnie mówił głupich tekstów, ale utyłaś, ale ci urosła pupa itp. a znam takich którzy tak pocieszają swoje żony!!! tylko im w ryj dać! . Mężczyzna, powinien widzieć, że ciało kobiety w ciąży może się diametralnie zmienić, i powinien ją kochać taką jaka jest a nie za jej (*)(*) sterczące cycki, czy jędrny tyłek. gdzie na pewno w ciąży powiększy się tu i ówdzie, i wyjdą rozstępy. Akceptacja, tż tez jest bardzo ważna!
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | ||||
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie, przez Was się nie wyśpię
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na kawę ochota przeszła mi sama, z dnia na dzień ![]() Za to zaczęłam mieć ochotę na rzeczy, za którymi nie przepadałam wcześniej, np. produkty o smaku cytrynowym... Cytat:
![]() I zastanawiam się, skoro moje dziecię jest tak ruchliwe, to możliwe żebym już czuła jego ruchy? ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
nouvelle2, crystal25 , magiusia inaczej do tego podchodzicie niż ja, nie próbuję niczego negować, po prostu byłam ciekawa jak na to patrzą inni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze raz dziękuje za wszystkie zyczenia urodzinowe ![]()
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Ja to chyba jestem jakaś strasznie naiwna
![]() ![]() U mnie to jest tak, że ja wiem, że nie będę w stanie zaakceptować dodatkowych kilogramów już po ciąży. Jako nastolatka trochę przeginałam z odchudzaniem i potem wskutek leczenia przytyłam do 62kg (przy wzroście 162). Ja wiem, że to nie jest jakaś otyłość, ogromna nadwaga, ale z całą pewnością mogę powiedzieć, że był to najgorszy okres w moim życiu. Każde spojrzenie w lustro kończyło się płaczem, a później to już z domu nie wychodziłam, poza wyjściem na uczelnie. I na samą myśl o tamtym okresie mam gęsią skórkę... I przez ten skrzywiony obraz samej siebie będę dążyła do tego komfortu psychicznego związanego z własnym ciałem ![]() Tż twierdzi, że teraz jak trochę przybrałam to nawet bardziej mu się podobam ![]() ![]() (a to czy mi to wszystko się uda to już osobna kwestia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ewka, jeszcze zdążę! Wszystkiego co najlepsze i spełnienia marzeń ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Upilas sie soczkiem? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Crystal wypilam pol radlera 0%
![]() Ja w miarę szybko wróciłam do wagi z przed ciazy, na pewno duzo dało mi karmienie piersią. W pewnym momencie według mojej rodziny byłam az za chuda, jednak ja nie robiłam nic w tym kierunku. Jak byliśmy na wakacjach w Polsce, to kuzynki mąż poprosił mojego Tzta, aby przed wyjściem do pracy zostawiał mi klucze od lodówki ![]() ![]() ![]()
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Piwko bylo nie wazne jakie ale Piwko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#260 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie miał wyjścia ![]() Cytat:
Porody rodzinne są teraz popularne ale to wcale nie znaczy, że każdemu muszą odpowiadać. Część moich znajomych wynajmuje doulę albo prywatną położną... Cytat:
Dlatego absolutnie nie myśl, że musi być źle czy ciężko. Równie dobrze może Ci się tak trafić, że wszystko będzie super po ![]() Naprawdę nie martw się na zapas..poza tym z tego co wiem rozstępy nawet jeśli się pojawiają to mocno bledną, tak mocno, że ledwo je widać. Mój TŻ ma trochę rozstępów na plecach bo jako nastolatek zaczął baaaardzo szybko rosnąć i w sumie widzę je tylko jak się przyjrzę mocno.
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny,
pożegnałam TŻa w drzwiach i idę pomału szykować śniadanko, bo wybudził mnie dziś straszny głód. Ja w jakimś stopniu także przeżywam wszystkie zmiany zachodzące w moim ciele, bo złapałam się na tym, że niektóre wątki nawet mi się śnią... Rozmawiam o tym z TŻ, mówi, że jestem dla niego zawsze piękna i to co się zmieni we mnie robię dla dziecka. Tłumaczy mi wiele, ale do mnie nie zawsze to trafia. Oczywiście wiem, że dziecko jest w tej chwili najważniejsze i dla jego dobra zrobię wszystko. Ale mam takie wahania nastrojów spowodowane swoim wyglądem. Bardziej wynika to przeszłych doświadczeń i w związku z tym z brakiem akceptacji siebie. Rozstępów już kilka mam, wyszły mi na pośladkach w wieku dojrzewania. Więc liczę się z tym, że przybędą. A poza tym odkąd jestem w ciąży czuję się bardzo opuchnięta od początku i jak mnie znajomi widzą, to często mówią wprost: "Nooo, ale już po Tobie widać, że jesteś w ciąży, szybko! U innych nie było widać do końca 5 miesiąca" I jakoś mi to doskwiera. To moja 1 ciąża i nie wiem, jak mój organizm jeszcze się zmieni. Widzę, że ten czas, to nie tylko czas oczekiwania i przygotowania się do roli Mamy, ale również czas na poukładanie sobie tych problemów z niepewnością czy niechęcią do swojego wyglądu. Taka wewnętrzna terapia ![]()
#262 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ciężko Was nadroić pracując
![]() ![]() Cytat:
![]() Kupiłam wczoraj dwie pary spodni w h&m, mierzyłam też te co nouvelle, ale ogólnie w prawie wszystkich czułam się grubo i wzięłam ostatecznie dwie pracy czarnych. Jedne mi sie mega podobaja, drugie mniej i dziś pokaże sie TZ i najwyzej tamte oddam a te wezme ze znizka z newslettera. Biegne do pracy ![]()
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | ||
Zakorzenienie
|
Witam ale drukowalyscie o boże he. Nie no bardzo fajnie. Przynajmniej mam co czytać rano. Ja obudziłam się głowa obolala. Ale żyję. 😊😊🍀🌷
---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, wybaczcie moja dluga nieobecnosc, ale ostatnie 4tygodnie byly dla mnie ciezkie. Biegalam do kibelka wymiotowac, a pozniej spac i tak w kolko. Schudlam z wagi poczatkowej jakies 4kg ale juz mi wraca wszystko do normy i waga tez juz wzrosla
![]() Jesli nie bedziecie tak pedzic z postami to bede sie wiecej udzielac :P Chociaz przy takiej liczbie dziewczyn, nie mozliwym jest ne bedzic z postami ![]() Dzis wchodze w 14sty tydzien. Badanie prenatalne wyszlo super, moje dzieciatko robilo klasyczne "olaboga" ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i dobrze, ze jestescie ![]()
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() nie jestem w stanie cytowac... ledwo jestem z Wami nw bierzaco ![]() ![]() Dziewczyny a moj maz ogladal wszystko. On w sumie jest dosc spokojnym czlowiekiem i... moze troche malo wrazliwy na takie widoki. Miedzy nami nic sie nie zmienilo jesli chodzi o sfere lozkowa ale oczywiscie wymagalo to czasu. Po porodzie wszystko wraca na miejsce...ale cialo potrzebuje czasu na rwgeneracje. Polog trwa okolo 6 tygodni. W tym czasie ja nawet nie myslslam o zblizeniu. Probowalismy po dwoch miesiacach ale udalo sie po kilejnych paru tygodniach. Moze tak dlugo to trwalo bo mialam nacinane i zszywane krocze - nie martwcie sie bo tego nie czuc podczas porodu. Moj maz zartowal do lekarza zeby zaszyl na 16- stke ![]() ![]() ![]()
Każdemu własna kupa ładnie pachnie, ale nie daj się zwieść ![]() Marcelek moj caly swiat ![]() ![]() ![]() Laura 39/40 tp 9.03.2015 Edytowane przez olasia Czas edycji: 2014-09-18 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tyle co przytyjemy potem zrzucimy ![]() ja się boję wejść na wagę ![]() hahaha ![]() ![]() ![]() ale wytrzymam do 10 ;0 tylko dziś coś nie mam chęci na nic ![]() ![]() wiem żal ze mnie ![]() ![]()
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, nadrobiłam Was przy porannej kawce. Od tygodnia znowu mi smakuje
![]() Widzę temat porodów rodzinnych. Też wrzucę parę słów od siebie. Mój Tż był przy porodzie ze mną i jakoś było to dla nas obojga naturalne. Nie żałowałam tej decyzji ani w trakcie porodu, ani po. Tż bardzo mi pomagał, dotrzymywał towarzystwa, rozśmieszał. A w ostatniej fazie, która trwała dosłownie 5 minut stał obok, nie zaglądał specjalnie co tam widać. Skupił się na trzymaniu mnie za rękę i wspieraniu. Pępowiny nie przecinał, syn był owinięty nią wokół pasa i szyi, odcięła ją położna jak tylko złapała małego. Ale Tż śmieję się że z wrażenie nie wiem czy dałby radę ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.