|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. VIII (m.in. Yankee Candle, Kringle Candle)
[1=0f4d7eb2e6c93082f74e89e f7f138a13b7c455c0;5373822 8]To już VIII wątek świecomaniaczek!
Ogłoszenia i linki do powiązanych wątków umieszczam na samym początku, żeby się nie gubiły nowym użytkowni(cz)kom: UWAGA do wymian wosków/swiec mamy oddzielny wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=685813 Pamiętajcie! Jedna osoba = jeden post Mamy też miejsce, w którym się chwalimy i pokazujemy nasze kolekcje świec i wosków zapachowych. I część wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=88293 II część: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666592 III część: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=693741 IV część: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=719497 V część: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=734423 VI część: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=754872 VII część: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=803205 Przeklejam informacje z pierwszego postu poprzednich wątków, ale skrócone - zawsze można wrócić do wcześniejszych wątków ;-) _________________________ _ Świece zapachowe Yankee Candle Świece zapachowe Yankee Candle są znane w całej Ameryce. Na szczęście dotarły również do Polski. Świece te charakteryzują się wyjątkowymi, długotrwałymi zapachami oraz niezliczonymi wyborami nut zapachowych. Zapachy świec YC można podzielić na pięć głównych grup: food & spice - zapachy âjadalneâ, kuchenne floral - zapachy kwiatowe fruit - zapachy owocowe fresh - zapachy świeże, rześkie festive - zapachy świąteczne / okolicznościowe Skąd mam wiedzieć który zapach zalicza się do danej grupy? Na świecach YC (nie na woskach) na naklejce w prawym dolnym rogu jest złoty znaczek z napisem danej linii zapachowej. Świece YC możemy podzielić na słoiki, tumblery, pillary, sample, tealighty oraz woski. Słoiki (jar) dzielimy na trzy rozmiary (wielkości): duży słój - czas palenia 100 - 150 godzin, waga 623g (bez słoja) średni słoj - czas palenia 65 - 90 godzin, waga 411 g mały słoik - czas palenia 25 - 40 godzin, waga 104 g Tumblery dzielimy dokładni tak samo jak słoje, tj: duży tumbler - czas palenia 70 - 90 godzin, waga 623 g średni tumbler - czas palenia 40 - 50 godzin, waga 354 g mały tumbler - czas palenia 35 - 45 godzin, waga ok. 140 g Pillary dzielimy na: pillar - czas palenia do 90 godzin, waga 320 g pillar xl - czas palenia 110 - 150 godzin, waga 538 g Sample czyli małe świeczki palą się do 15 godzin, waża ok. 45 g. Tealighty pakowane są po 12 sztuk, palą się ok. 4 godziny każda. Woski palą się do 8 godzin, ważą 22 g. Najczęściej wybieraną przez nas formą świec są woski. Jeśli nie wiecie jak się je pali, odsyłam do instrukcji na stronie Świat Zapachów --> http://www.swiatzapachow.pl/pl/i/Jak...zapachowych/11 _________________ Gdzie kupimy produkty Yankee Candle? Przez internet: otulzapachem.pl swiatzapachow.pl zapachdomu.pl goodies.pl mydlarnia-hebe.pl candleroom.pl pracowniasnow.pl yankeecandle.com homedelight.pl bibeloty.com.pl swiecomania.pl cozazapach.pl chocobath.pl STACJONARNIE: Stacjonarnie: woski YC można zakupić w punktach Organique oraz w Piotrze i Pawle (nie we wszystkich). W związku z coraz większą ilością punktów stacjonarnych kieruję do wątków poprzednich (pierwszy post), gdzie jest lista takich miejsc, ale nie jest ona aktualizowana, więc pewnie w każdym z miast jest już większa możliwość wyboru ![]() BIAŁYSTOK Sklep mieści się w Galerii Antoniuk - Wyspa Zapachów, narazie są kominki i woski BYDGOSZCZ Stara Mydlarnia, Batorego 1 GDAŃSK Galeria Bałtycka, poziom -1, Mydlarnia no 1 GDYNIA w Rivierze powstała wyspa YC, Galeria Szperk - Plk. Dąbka W kwiaciarni Bukiet KONSTANCIN-JEZIORNA CANDLE ROOM, CH Stara Papiernia, al. Wojska Polskiego 3 KRAKÓW ZAPACH DOMU, ul. Miodowa 33 LEGNICA Sklepik z Marzeniami N.M.P. 14 A-D LUBIN "Stara Mydlarnia" na pasażu w Tesco LUBLIN "Stara Mydlarnia" w Realu Sklep Serce Natury ul. Tulipanowa 6 Wyspa w pasażu w Tesco OLSZTYN CH Aura, sklep Qufer, na parterze sklep Organique w CH Aura sklep z pamiątkami "Prezencik"w CH Galeria Warmińska 1 piętro (na przeciwko TKMaxx) OWIŃSKA PRIMA FLORA, ul. Poznańska 15 OPOLE Sklep Magiczny Dom ul. Kominka 10, 45-032 Opole POZNAŃ sklep z YC w Mydlarni na ul. Wrocławskiej 8 ( wejście od Gołębiej), Yankee World - Garbary 35 Fajowo.eu - Św. Marcin 47 Pasaż Różowy lok 7A RZESZÓW Zapach Domu, Galeria Rzeszów Galeria Millenium Hall "Piotr i Paweł" Kopisto 1 SWARZĘDZ MYDLARNIA EMPORIUM, CH ETC , ul. Poznańska 6 SZCZYTNO GERA OGRODY CENTRUM OGRODNICZE IZABELLA RYGIELSKA, ul. Bartna Strona 44 TORUŃ HOME & GIFTS, teraz w Galerii Copernicus Organique, Centrum Plaza, Broniewskiego 90 WARSZAWA ŚwiatZapachów.pl , ul. 17 Stycznia 64 ŚwiatZapachów.pl , przejście podziemne przy Rotundzie ŚwiatZapachów.pl, podziemia pod skrzyżowaniem Al. Jerozolimskich z Al. Jana Pawła II theYANKEEstore, ul. Zwycięzców 17 GALERIA PIERROT, CH Klif, ul. Okopowa 58/72 Ursynów Vintage Dom ul. KEN 53 - szafa ze świeczkami Wyspa Yankee Candle, C.H. Promenada, ul. Ostrobramska 75c WROCŁAW MYDLARNIA WROCŁAWSKA, ul. Kuźnicza 59/60 ZIELONA GÓRA SALON GREY, Galeria Graffit, ul. Bohaterów Westerplatte 24[/QUOTE] Mydlarni Wrocławskiej przy ul.Kuźniczej już nie ma ![]() Jest nowy punkt we Wrocławiu - Pachnący Domek przy ul.Ruskiej 42 ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Polecam Ci zapach YC Cosy by the fire - hm...grzane wino z pomarańczą, przyprawami korzennymi i mini dymkiem z domowego kominka.. cudo!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() ![]() Swoją drogą do pierwszego postu możecie dopisać Lublin CH Felicity - jest tam stand z dość dużym wyborem YC, KC, Woodwick, (chyba też Goose Creek)
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tam stand z dużym wyborem. ![]() ![]() Proszę też dopisać wyspę w CH Plaza.
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W Plazie jeszcze w Organique jest trochę świeczek YC. Aa a jeszcze tylko wspomnę, że ostatnio dorwałam w mydlarni u Franciszka zwykłą świeczkę (w sensie bez słoja), o zapachu Opium. To "na sucho" tak czuć, że nie mogłam usnąć. ![]()
![]() |
#245 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Byłam wczoraj w jysku i znalazłam wosk zapachowy MOGATA, 3 sztuki w opakowaniu, przecenione z 10zł na 5zł. Wydawały się mniejsze od YC, ale w sumie to nigdy nie widziałam ich na żywo, więc mogę się mylić. Wybór ogromny - jeden nie za ciekawy jak dla mnie zapach (jaki nie wiem, nie był opisany). Ja się nie skusiłam, ale może któraś z was chciałaby wypróbować taką ciekawostkę po niższej cenie. Były też kominki, ale niskie. Znacie jakieś godne polecenia i niezbyt drogie świeczki o zapachu wanilii? Mogą być tealighty, mogą być jakieś większe. Moja już na wykończeniu i nie wiem jaką firmę wybrać, żeby dobra była. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
Teraz tak patrze na ta liste punktow, gdzie stacjonarnie mozna kupic YC i jestem zadziwiona Galeria Szperk w Gdyni. Czy ktoras gdynianka tam kupowala i czy moze mi powiedziec czy wybor jest duży? W koncu to kwiaciarnia a nie osobny punkt YC...
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam wspomnieć, że dostałam pod choinkę małego Woodwicka - Timber
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja kupiłam dzisiaj za grosze wysoki kominek i odpaliłam w nim Witches Brew. Piękny zapach, bardzo intensywny, ogarnął pół mieszkania czyli jakieś 35 metrów.
#250 |
Zakorzenienie
|
Mialam go ostatnio wrzucic do koszyka, ale sie powstrzymalam. Moze nastepnym razem
#251 |
Naczelna Nastolatka
|
Dla mnie pachnie drzewem sandałowym, orientalnym kadzidłem, sklepem "indyjskim". Mój TŻ czuje róże. Śliczny, ale ja lubię mocne zapachy.
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
A może ktoś porównać Fireside treats z Cozy Cabin z KC? Znalazłam świeczkę w dobrej cenie, ale wydają mi się dość zbliżone. I tak nie wiem...
#254 | ||
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fireside treats to cukier, palone pianki, a Cozy cabin to dym i drewno z paleniska.
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
witam serdecznie!
chcialam dolaczyc do Waszego grona ![]() zaczynam skromnie, ale napewno cos dokupie ![]() Narazie jestem posiadaczka kilku woskow: -Christmas Memories -Pain Au Raisin -Sugared Apple -Soft Blanket -Vanilla Cupcake -Summer Scoop -Shea Butter -Honey Glow oraz Spiced Orange nie ma go na zdjeciu bo juz palilam ![]() mam 2 samplery: -Madagascan Orchid -Sparkling Cinnamon Oraz jedna duza Swiece -Icicles i 2 kominki ![]() Tak jak pisalam palilam narazie Spiced Orange, i jest STRAAAAAAASZNIE mocny, nie wiem czy nie zaduzo go dalam, podzielilam wosk na 4 czesci, ale i tak byl bardzo ale to bardzo wyczuwalny, zapach szczerze taki sobie, ja troche w nim czuje takiej kostki do WC ![]() ![]() ![]() Polecicie mi inne kultowe zapachy? oprocz tych ktore juz mam? Takie MUST HAVE, wole raczej slodkie i dosc mocne zapachy. I jeszcze jedno mam troche stracha zapalic duza swiece, naczytalam sie o tunelowaniu i nie chcialabym jej zniszczyc, nie posiadam zadnych oslon na swiece nakladek itp. Wiem ze pierwszy raz powinnam ja palic 3-4 godziny, powinnam tez stosowac inne 'zabiegi'? ![]() dzieki Wszystkim za rady ponizej moje zdobycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Dam
![]() A teraz ad rem - jestem zaskoczona problemem, jaki mi się objawił z dużymi świecami Kringle, tymi dwuknotowymi. Otóż po wypaleniu połowy ewidentnie brakuje powietrza do spalania, świece palą się na ćwierć gwizdka, brzydko pachną ![]() ![]() Jak sobie radzicie z takim problemem? Przyjdzie kupić diament do cięcia szkła i skracać słój? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję jeszcze raz za rady dotyczące zakupu wyższego kominka
![]() ![]()
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Mi dziś wariuje Bundle Up
![]() ![]()
#262 |
Rozeznanie
|
Moj facet widzac moje woski i swieczki zakupil sobie sam z wlasnej woli zapach do auta midsummer's night..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Podobne do midsummer's night od Yankee:
Kilimanjaro Stars Midnight Oasis Moonlight Silver Birch November Rain Zamiast folii, na duże i średnie świece polecam nakładkę metalową od Yankee illuma lid Inne zapachy Yankee z którymi warto się zaprzyjaźnić lub powąchać przy zakupie Angel's Wings Candy Cane Lane lub North Pole (mięta świąteczna) Paradise Spice (przyprawy na słodko) Pink Sands lub Sea Coral (piękne perfumowane zapachy) Vanilla Cupcake lub French Vanilla (jeśli lubimy wanilię) Chocolate Layer Cake lub Chocolate Truffle (jeśli lubimy czekoladę) Edytowane przez SmutnyPan Czas edycji: 2015-12-30 o 19:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny <3 wedlug Was lepiej inwestowac w swiece duze lub srednie bo male to chyba za malutkie sa.. czy w woski? Spotkalam sie z opiniami ze woski zdazaja sie mocniejsze od swiec.. Wy co myslicie i co wolicie sobie kupic? Ja mysle o 2 srednich jeszcze chyba fluffy towels i i champaca blossom wachalam wczoraj obydwa mi sie podobaja i jako zapach stycznia cena bedzie super.
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem woski są znacznie mocniejsze, ale za to jest z nimi więcej "zabawy".
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
No i poszalałam. Najlepsze zakupy jakie zrobiłam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Szczesliwego Nowego roku!!!
Chce Wam sie troche wyzalic... bo palilam nastepujace woski.. honey glow i soft blanket i sa bardzo slabo wyczuwalne... ![]() Tak samo duza swieca Icicles palilam wczoraj ze 3-4 godz. Zapach znikomy... Jedynie spiced orange bylo mocne ale kojazy mi sie z kostka wc ![]() Polecicie jakies naprawde MOCNE zapachy ktore bede czuc w calym pokoju a moze nawet w innych pomieszczeniach a nie tylko 50-100 cm od kominka.. Lubie slodkie zapachy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie w Nowym Roku
![]() ![]() ![]() Obecnie wypalam świąteczne zapachy (bo przecież nakupowałam ich multum) bardzo lubię wszelkie lesne zapachy, tzw kostki WC ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A czy któraś ma ten scenterpiece z YC? Jakiez by to było mniej upierdliwe, ale czy też tak intensywnie pachnie? Nie mam jeszcze żadnej świecy, bo słyszałam, że są słabsze a ja jak juz wspomniałam, uwielbiam baaaaardzo mocne zapachy. Ale chyba się skuszę na jedną na wypróbowanie ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() No i własnie dlatego nie chcę kupować świec ![]() ![]()
No excuses! Edytowane przez dembi Czas edycji: 2016-01-01 o 14:53 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Klientka w krawacie
|
Odpaliłam swoją świecę VC - mimo dwóch knotów z jednej strony słabiej się pali
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.