![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Świece zapachowe cz. V (m.in. Yankee Candle)
Ogłoszenia i linki do powiązanych wątków umieszczam na samym początku, żeby się nie gubiły nowym użytkowni(cz)kom:
UWAGA do wymian woskow/swiec mamy oddzielny wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=685813 Pamietajcie - jedna osoba - jeden post Mamy też miejsce, w którym się chwalimy i pokazujemy Nasze kolekcje świec i wosków zapachowych. Jeśli macie jakieś informacje, które można tutaj dopisać, to piszcie PW do Goldlight Link do pierwszej części wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=88293 Link do drugiej części: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666592 Link do trzeciej części: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=693741 Link do czwartek części: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=719497 Przeklejam informacje z pierwszego postu poprzedniego wątku, przygotowane przez LeejdiNaati i dorotie85: --- Świece zapachowe Yankee Candle Świece zapachowe Yankee Candle są znane w całej Ameryce. Na szczęście dotarły również do Polski. Świece te charakteryzują się wyjątkowymi, długotrwałymi zapachami oraz niezliczonymi wyborami nut zapachowych. Zapachy świec YC można podzielić na pięć głównych grup: food & spice - zapachy “jadalne”, kuchenne floral - zapachy kwiatowe fruit - zapachy owocowe fresh - zapachy świeże, rześkie festive - zapachy świąteczne / okolicznościowe Skąd mam wiedzieć który zapach zalicza się do danej grupy? Na świecach YC (nie na woskach) na naklejce w prawym dolnym rogu jest złoty znaczek z napisem danej linii zapachowej. Świece YC możemy podzielić na słoiki, tumblery, pillary, sample, tealighty oraz woski. Słoiki (jar) dzielimy na trzy rozmiary (wielkości): duży słój - czas palenia 100 - 150 godzin, waga 623g (bez słoja) średni słoj - czas palenia 65 - 90 godzin, waga 411 g mały słoik - czas palenia 25 - 40 godzin, waga 104 g Tumblery dzielimy dokładni tak samo jak słoje, tj: duży tumbler - czas palenia 70 - 90 godzin, waga 623 g średni tumbler - czas palenia 40 - 50 godzin, waga 354 g mały tumbler - czas palenia 35 - 45 godzin, waga ok. 140 g Pillary dzielimy na: pillar - czas palenia do 90 godzin, waga 320 g pillar xl - czas palenia 110 - 150 godzin, waga 538 g Sample czyli małe świeczki palą się do 15 godzin, waża ok. 45 g. Tealighty pakowane są po 12 sztuk, palą się ok. 4 godziny każda. Woski palą się do 8 godzin, ważą 29 g. Najczęściej wybieraną przez nas formą świec są woski. Jeśli nie wiecie jak się je pali, odsyłam do instrukcji na stronie Świat Zapachów : KLIK _________________ Gdzie kupimy produkty Yankee Candle? Przez internet: swiatzapachow.pl zapachdomu.pl goodies.pl mydlarnia-hebe.pl candleroom.pl pracowniasnow.pl yankeecandle.com homedelight.pl bibeloty.com.pl Stacjonarnie: Stacjonarnie można spotkać YC w sklepach Organique i w Piotrze i Pawle (ale nie w każdych) BIAŁYSTOK Sklep mieści się w Galerii Antoniuk - Wyspa Zapachów, narazie są kominki i woski BYDGOSZCZ Stara Mydlarnia, Batorego 1 CHORZÓW Pachnący Domek ul. Stefana Żeromskiego 4 GDAŃSK Galeria Bałtycka, poziom -1, Mydlarnia no 1 GDYNIA w Rivierze powstała wyspa YC, Galeria Szperk - Plk. Dąbka W kwiaciarni Bukiet KONSTANCIN-JEZIORNA CANDLE ROOM, CH Stara Papiernia, al. Wojska Polskiego 3 KRAKÓW ZAPACH DOMU, ul. Miodowa 33 KIELCE Sklep Świecomania w Kielcach ul Leonarda 15. LUBIN "Stara Mydlarnia" na pasażu w Tesco LUBLIN "Stara Mydlarnia" w Realu Sklep Serce Natury ul. Tulipanowa 6 Wyspa w pasażu w Tesco OWIŃSKA PRIMA FLORA, ul. Poznańska 15 OPOLE Sklep Magiczny Dom ul. Kominka 10, 45-032 Opole POZNAŃ sklep z YC w Mydlarni na ul. Wrocławskiej 8 ( wejście od Gołębiej), Yankee World - Garbary 35 Fajowo.eu - Św. Marcin 47 Pasaż Różowy lok 7A RZESZÓW Zapach Domu, Galeria Rzeszów Galeria Millenium Hall "Piotr i Paweł" Kopisto 1 SWARZĘDZ MYDLARNIA EMPORIUM, CH ETC , ul. Poznańska 6 SZCZYTNO GERA OGRODY CENTRUM OGRODNICZE IZABELLA RYGIELSKA, ul. Bartna Strona 44 TORUŃ HOME & GIFTS, teraz w Galerii Copernicus Sklep Lokaah ul. Szeroka WARSZAWA ŚwiatZapachów.pl , ul. 17 Stycznia 64 ŚwiatZapachów.pl , przejście podziemne przy Rotundzie ŚwiatZapachów.pl, podziemia pod skrzyżowaniem Al. Jerozolimskich z Al. Jana Pawła II theYANKEEstore, ul. Zwycięzców 17 GALERIA PIERROT, CH Klif, ul. Okopowa 58/72 Ursynów Vintage Dom ul. KEN 53 - szafa ze świeczkami Wyspa Yankee Candle, C.H. Promenada, ul. Ostrobramska 75c WROCŁAW MYDLARNIA WROCŁAWSKA, ul. Kuźnicza 59/60 ZIELONA GÓRA SALON GREY, Galeria Graffit, ul. Bohaterów Westerplatte 24 UWAGA! W ZAŁĄCZNIKU JESZCZE KILKA SKLEPÓW STACJONARNYCH Z RÓŻNYCH MIAST. _______________ _________________ PROMOCJE Firma Yankee Candle każdego miesiąca wystawia na promocję trzy zapachy. Dwa z nich można kupić z 25 % zniżką, a trzeci działa na zasadzie BOGO 50 % (buy one, get one) - czyli przy zakupie dużej świecy, drugą taką samą dostaniemy 50 % taniej. _________________ YC co trzy miesiące wypuszcza nowe sezonowe (Q1, Q2, Q3, Q4) zapachy.
Edytowane przez LeejdiNaati Czas edycji: 2014-03-19 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. IV (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zaczytana online
|
Dot.: Świece zapachowe cz. V (m.in. Yankee Candle)
Jestem!
![]()
#4 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. IV (m.in. Yankee Candles)
Cytat:
Mam ten kominek z kociakiem jednak stoi u mnie jedynie w celach wizualnych ponieważ jak go zaczęłam używać to nagle popękała cała miska gdzie wkładamy wosk ![]() ![]() na dodatek jak paliłam wosk w nim to zaczął się gotować i strasznie dymić ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Widzę,ze u was w kominkach, króluje już Q1, ja się jeszcze najcięższe zimowymi. Trochę mi się nie podoba,,ze yankee aż tak szybko wypuszcza nowe kolekcje. Bo z jednej strony kuszą, a z drugie nie ma kiedy nacieszyć się wcześniejszymi kolekcjami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Witam w nowym wątku
![]() Dziewczyny czy wam też śmierdzi Christmas Eve ? Czuje jakąś gorycz czy coś w tym stylu i nie podoba mi się ten zapach ![]() a mam jeszcze jeden cały wosk i małą świeczkę |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
If you change nothing, nothing will change! Edytowane przez azaina Czas edycji: 2013-12-19 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Jezzdem:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ja tez jestem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Jestem i ja!
![]() Melduję, że daylight z Kringle (gorąca czekolada) ma moooc - zapachnił mi pokój z równą siłą co mała świeca z YC! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- LeejdiNaati mogłabyś umieścić w pierwszym poście LUBLIN i miejsca: stoisko Starej Mydlarni w Realu oraz sklep Serce Natury ul. Tulipanowa 6? ![]()
#11 |
Konto usunięte
|
Cooo by tu sobie odpalić... Myślę nad Banana Cream Pie z Kringle.
edit: Co za piękny bananowy zapach ![]() Edytowane przez b276cf7d045b24ab4154d1e231f6ab4a04fdd640 Czas edycji: 2013-12-19 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Jakby co to zawsze można do kominka wrzucić
![]() ![]()
#14 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w nowym wątku
![]() Btw. widziałam we wtorek kilka wosków YC w sklepie Lokaah na Szerokiej w Toruniu. Bez szału jeśli chodzi o wybór, ale daję znać. Mają też kominki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Chyba zakochałam się w Kringle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- [1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4423354 2]Chyba zakochałam się w Kringle ![]() ![]() ![]() Wg mnie Kringle ma szlachetniejsze nuty niż YC ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Engel kerzen kupowałam ostatnio w tk maxx za śmieszną cenę.Świece są w fajnych szklanych opakowaniach.Można wykorzystać później jako świeczniki tealighty.Zapachy boskie.
http://engels-kerzen-shop.de/kerzen-....html?limit=20 Edytowane przez iguanaiguana Czas edycji: 2013-12-19 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Jestem i ja!
Cheza - kręgosłup mi siada, boli jak cholera a że karmię piersią to bałam się brać cokolwiek i wolałam to skonsultować. Mam dyskopatie i przepuklinę ![]() Ja wciąż i niezmiennie jestem zakochana w Season of Peace ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#19 |
Zadomowienie
|
Melduję sie w nowej części. U mnie niezmiennie od kilku dni słodki groszek. Duży słój sie pięknie rozpalil
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaraz będę dumać co tu odpalić, ale melduję się w new wątasku ![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
November Rain nie znam, ale słyszałam, że ma męski zapach, więc to już nie dla mnie
![]() Odpaliłam białą świeczke z Engels Kerzen i ta praktycznie nie pachnie po odpaleniu ![]() Już się nie mogę doczekać paczki od PP.Ciekawe czy już wysłał ![]() Odpaliłam w kominku, po raz już chyba 4, wosk Buttercream-przyjemny jest ![]() Edytowane przez golgie Czas edycji: 2013-12-20 o 08:15 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
a ja od rana- whoopie pie!
ale boska czekolada ![]() ![]() pierwszy słodziak, ktòry mnie nie zemdlił ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
chciałam pooglądać wasze kolekcje wosków i świec pod tym linkiem co jest w pierwszym poście , ale cały czas wchodzi mi błąd strony . czy on działa ? http://http//wizaz.pl/forum/showthread.php?t=716133
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O zamówiłam u PP wosk Buttercream, ciekawa jestem jak pachnie, już się nie mogę doczekać aż go odpalę, ale to dopiero po powrocie do domu ![]() Nie wiem jak Wam się udaje tyle palić wosków, u mnie kominek chodzi niemal non stop, a wciąż tyle mam zapachów nie wypróbowanych jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
jestem i ja
![]() u mnie Pink dragon friut. Kusicie tym kringle! tam słój też się rozpala tak długo?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.