|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: JAK ZROBIĆ BIŻUTERIĘ-KURS Dla Totalnie Zielonych ;)
Ojejka89 bardzo dziekuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 |
Wtajemniczenie
|
Chyba w tym wątku (ale nie jestem pewna) czytałam kiedyś o freziku służącym do wygładzania ostrych końcówek drutu i sirota nie zapisałam. Teraz jest mi pilnie potrzebny i szukam, szukam i jak na złość nie mogę znaleźć. Może ktoś ma zapisane i może mi pomóc, bu za dużo czasu straciłam, a efektów ZERO
![]() Z góry dziękuję za pomoc i obiecuję, że się poprawię...!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jednak.. niech przemówi wizja kleju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.szafir.pl/go/_search/full...ubkowy&x=0&y=0 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2677 |
Raczkowanie
|
Chciałam jeszcze nawiązać do wspomnianego powyżej urządzonka do wygładzania końcówek drutu - zaglądnęłam na linkowaną stronkę (zresztą chcę tam już kilka innych rzeczy kupić) a moje pytanie dotyczy tego - na czym się ten cały frez trzyma - czy jest do tego jakaś specjalna rączka (i czy ma swoją nazwę???)
Pomóżcie niewtajemniczonym ![]() Pozduffffki Drogie te multiszlifierki ![]()
Robię to, co mogę, tym czym mam, tu - gdzie jestem? Edytowane przez Goldbery Czas edycji: 2009-11-20 o 00:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2678 |
Rozeznanie
|
Frezy wkłada się do tak zwanych multiszlifierek jak np dremel
http://allegro.pl/item807423667_szli...clic_5szt.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Wtajemniczenie
|
O lol ale ja jestem tępa
![]()
![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
w związku z zbliżającym się Mikołajem zainteresowałam się tematem wykonywania biżuterii, szczególnie, jeśli chodzi i kryształki Swarovskiego
czy do zrobienia kolczyków wystarczą tylko te 2 elementy: http://www.allegro.pl/item792589437_...w.html#gallery i http://www.allegro.pl/item810367960_...a.html#gallery bo chciałabym zrobić 3 komplety, więc wszystkie niezbędne rzeczy chciałabym zamówić u jednego sprzedawcy z góry dzięki za wszystkie sugestie i informacje ![]()
![]() |
#2682 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2684 |
Wtajemniczenie
|
mam jeszcze jedno pytanko, bo każdy ma swoje spostrzeżenia i doświadczenia. Mianowicie- z jakiego drutu najlepiej kręci się Wam bigle- mam na myśli oczywiście srebro??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2686 |
Przyczajenie
|
Witam!
Jak zrobić perścionek na bazie pierścionka z koroną? Wygląda to mniej więcej tak, że pierścionek składa się z grona koralików, z tym że każdy koralik jest zakończony kuleczką. Czy łączymy to na szpilkach z kuleczką? Z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej, nie przeglądałam całego forum więc nie wiem czy już Ci ktoś podpowiedział odnośnie tych prezentowanych na zdjęciu pięknych kolczyków. Jak dotąd spotkałam się z trzema metodami mocowania koralika do wkrętów: 1. Gdy wkręt posiada kółeczko- loopik do podwieszania np na szpilce koralika lub innych elementów. 2. Gdy sztyft wkrętów zakończony jest płaską blaszką na której nalepia się np cyjanopanem kamienie. I faktycznie ma to tendencje do odklejania. 3. I trzecia metoda prezentowana u Ciebie na zdjęciu. Nakłada się na szpilkę koralik o bardzo ciasnym otworze, tak ciasnym, że prawie siłowo go zakładasz. Resztę szpilki wykorzystujesz jako sztyft wsadzany do ucha- uwaga na ostre końce. Ja sama czasami zakładam takie koraliki na styk:P one na pewno się same z siebie nie ruszają, tak więc nie spadną. Mam nadzieję, że coś rozjaśniłam! Pozdrawiam serdecznie ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem czemu pierścionek z koroną mnie rozbawił, pewnie dlatego, że dzisiaj taka pogoda paskudna ![]() Dokładnie tak jak powiedziałaś. Najlepiej zrobić coś co się nazywa "jeżyk", czyli zakładasz drobne koraliki na szpilkę, przycinasz odpowiednio szpilkę i zawijasz loopik, zakładasz na "koronę" podstawy pierścionka. Żeby dobrze wyglądało potrzeba więcej takich koralików na jednym kółeczku podstawy. jest też taka zasada kompozycji, że większe idą na boki i dół a mniejsze koraliki na górę. To tak jak z układaniem kwiatów w wazonie ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Rusa48, z 7
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Rozeznanie
|
dzięki fushia, najprostsze rozwiązania sa najlepsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2691 |
BAN stały
|
dostalam dostawe i bylam z deka zalamana heheh, widzialam na stornie wymiary, ale jakos chyba za bardzo sie rozmarzylam i myslalam ze te korale i inne krysztalki beda wieksze.. teraz zebyz robic korale to wiem ze musze conajmniej po 5 paczek jednego rodzaju zamawiac. wiec zostaje przy robieniu samych kolczykow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
Yori, Naila- dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej, właśnie coś w tym stylu, to jest taka podstawka pierścionkowa ![]() A szpilki tak się pięknie chowają dzięki wprawie. Trzeba to poćwiczyć, ucinanie szpilki na tyle krótko, żeby zrobić kółeczko- loopik i wtedy jak przyczepiasz to kółeczko do podstawki wtedy koralik nie odstaje. Kwestia ćwiczenia i marnowania oczywiście szpilek:P Powodzenia!!!
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Raczkowanie
|
Miałam się pochwalić zrobioną biżuterią, no to się chwalę. Tylko proszę o łagodne traktowanie
![]() To zrobiłam dla mamy na prezent i były to pierwsze rzeczy, jakie zrobiłam. Myślę, że nie wyszło źle biorąc pod uwagę moje małe jeszcze doświadczenie. Zdjęcie trochę ciemne, a nie chciałam bardzo rozjaśniać PS-em by nie wyglądało za sztucznie. Reszta robiona ot tak sobie tutaj: http://6th-sense.blog.onet.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Zadomowienie
|
tak się podepnę pod to
![]() a drut to chyba twardy ,żeby sie bigle nie wyginały? no i mam takie pytanie, bo pierwszy raz bede zamawiać drut srebrny na próby wrapowe( do tej pory próbowalam z posrebrzanym) i czy na baze tez używać twardego? da się go w miare formować? Bo ten posrebrzany jak dla mnie byl jednak za miekki i przy owijaniu ciezko bylo utrzymac ksztalt zamierzony tej bazy ![]() Pozdrawiam i zgóry dzięki za odp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Rozeznanie
|
Mądra dzięki wielu przeczytanym na ten temat radom, podpowiem, że twardy drut będzie lepszy na bazę. To będzie próba 925 lub 930. Do owijania najlepszy jest 999 (choć ja się kiedyś posłużyłam 930, ale męczyłam z nim masakrycznie).
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
|
Dla mnie 0,8 jest za gruby na bigle. Wcisnac go w ucho moge z najwiekszym trudem, o noszeniu dluzej moge zapomniec, bo ucho mnie straszliwie boli. Byc moze mam jakies niestandardowo przebite uszy.
![]() W kazdym razie do bigli uzywam srebrnego drutu 0,7
![]() |
#2699 |
Wtajemniczenie
|
Czy takie zwykłe bigle się nadadzą? Cena jest atrakcyjna co do ilości tych bigli, ale czy one są dobre?
BIGLE
![]() |
![]() |
#2700 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam te bigle, są bardzo dobre ,u tego sprzedawcy też je kupowałam i były OK . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.