|
|
#2671 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Oj kiepskie wyniki hemoglobiny, a do tego niedoczynność to świetna recepta na słabości i omdlenia. Ja i bez ciąży miewałam sytuacje, że przy dłuższym staniu robiło mi się biało przed oczami i oblewały mnie zimne poty, w sumie bez przyczyny. Raz nawet zemdlałam w autobusie i taki staruszek ustąpił mi miejsca siedzącego (autobus pełen studentów ), aż głupio było go podsiadać... Ale tak, jak piszesz, dopiero zaczynasz się przyzwyczajać do skutków stwierdzonej anemii i z nią walczyć, więc efekty leczenia przyjdą za chwilę.Guru, obszerne info o norweskim podejściu do ciąży! Etap ciąży faktycznie momentami może nie szokuje, ale mocno zastanawia, zwłaszcza, że u nas jest zupełnie odwrotnie. Ale opieka w czasie porodu i po - marzenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do szukania wyjścia, to daleko szukać nie będzie musiała ![]() Mój mąż szanowny to ma pomysły - właśnie wrócił z garażu z bólem głowy i zastosował terapię wstrząsową, mianowicie popił apap piwem A ja dzisiaj też jestem dumna z postępu w robieniu wyprawki, wreszcie sobie u Krzysia_Jarzyny zamówiłam koszule nocne do karmienia, myślę, że nawet mogę pokusić się o rodzenie w jednej, bo specjalnie wzięłam granatową, żeby w razie pobrudzenia dało się ją jakoś doprać. Coś tam sobie jeszcze do koszyka wrzuciłam i przynajmniej mam poczucie, że będę miała cokolwiek dla siebie do torby do szpitala, bo jak na razie to mogłabym jedynie wziąć kapcie, jakby się, nie daj Boże, coś miało zaczynać
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
To Wam wstawię moje sushi
ImageUploadedByWizaz Forum1525896198.271804.jpg A na deser Poli babka. Pola pyszna wyszła!!! Dziekuje za przepis. Zjedzona z dżemem wiśniowym ImageUploadedByWizaz Forum1525896260.553624.jpgImageUploadedByWizaz Forum1525896269.706397.jpgImageUploadedByWizaz Forum1525896280.021557.jpg |
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
smacznego życzęWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje babkę poli polecam. Użyłam tez dzis maki polskiej tortowej i wyszła super pulchna. Gdybym użyła angielskiej wyszłoby twarde jak chleb razowy... |
|
|
|
|
|
#2675 |
|
Wtajemniczenie
|
O kurczę Karolinka ale sushi super wyglada, babka rowniez bardzo apetycznie, mniam !
Pola zaciskaj wszystkie zwieracze szyjki i inne i nie wypuszczaj Malwinki za wcześnie ![]() Emma 800 zl o matko, co Ty tam nawrzucałas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Guru fajny opis
![]() Gratuluję udanych wizyt. u mnie dzidzi też większe o tydzień, ale nie biorę tego pod uwagę, bo wiem na 100% kiedy zaszłam. co do ciągnięcia do jedzenia to też tak mam, że ciągle mi się chce podjadać. Stwierdziłam, że chociaż ograniczę słodkie. Ale średnio wychodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- ale mnie boli krocze. nie mogę się na niczym skupić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam 20szt białych tetrowych i chyba 6 kolorowych.. hmm czyli przesadziłam jeszcze bardziej niż Ty? ![]() Cytat:
już nic nie szukam U mnie już dziś pobudka, myślałam by skoczyć do Lidla po leginsy, ale nie wiem czy warto.. wybieracie się? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie się budzę.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie martwcie się, że ręczniki 100x100 są takie wielkie, na piczątku mocniej opatulicie maluszki i będą dłużej służyły.Ewuncji ten mały starczył na pierwsze 3 miesiące ![]() Mi z gemini wyszło 300 zł ale dla małego tylko apteczne rzeczy, kilja lekarstw dla Ewki i dla nas. Smoczki, pieluszki, chusteczki czy fridę już mam. Wczoraj już nie odzywałam się, bo miałam doła, że mężu nie odzywa się. Zrobiłam obiadek, a on nie wrócił z pracy jak zawsze tylko 2 godz później, a wszystko po to, żeby kupić mi kebaba na przeprosiny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!Syn mnie obudził po 6,jemy śniadanko,przy krojeniu pieczywa tak głęboko przeciełam palec,że boli do tej pory. Poza tym obudziłam się z zajadem w kąciku ust. Czegoś mi brakuje chyba.
Karolina cieszę się,że Ci smakuje! Madziara,ale super ze strony męża. Cieszę się,że się pogodziliście. |
|
|
|
|
#2681 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2683 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ból momentami okropny |
|
|
|
|
|
#2685 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no chyba tak ![]() Ja chyba się wybiorę w ramach spaceru ale nie z samego rana póki co jeszcze leżę w łóżku ![]() Cytat:
my też w końcu musimy się wybrać na kebaba ![]() Witam sie w 33tc! Dziewczyny, w czym będą spały Wasze maluszki w salonie/ w kuchni etc? Zastanawiam się jak rozwiązać problem spania maluszka poza sypialnia
|
||
|
|
|
|
#2686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mężu dzwonił do mnie z dobrymi wiadomościami- dostał podwyżkę i awans nie wiem ile ale w marcu dostał kilka stówek podwyżki, teraz znowu więc robi się coraz fajniej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Ovejita my na pierwsze miesiące mamy kołyskę z kółkami więc mogę nią jeździć po całym mieszkaniu. Później pewnie na rozłożonej sofie w salonie oczywiście zabezpieczonej poduchami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2687 |
|
Zadomowienie
|
regularkate Jak tylko nie będzie przeciwwskazań to będę chciała rodzić naturalnie i póki co na to się nastawiam
ovejita O już 33 tc u Ciebie ja się witam w 31 tc ( 30tc+od). A u mnie maluch raczej będzie w swoim łóżeczku tylko spał, ewentualnie na narożniku później go obłożę rogalem i poduchami, żeby nie spadł. A tak to jak nie będzie spał to w bujaczku będzie przy mnie pewnie. madziara889 Super wiadomości! Gratulacje dla męża. |
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejta gratuluję 33 tyg!!!!!!!Jeszcze 4 tyg i ciąża donoszona!
Mała będzie z nami spała w sypialni w łóżeczku(starszy chyba też,po co nam tyle pokoi Na dzień mam kojec na kółkach ,on będzie na najniższym poziomie domu i będzie nam służył w ciągu dnia! Madziara fajnie z podwyżką,przyda się dodatkowy przypływ gotówki! A jak z TŻ?-ja uwielbiam ten czas po kłotni,taka sielanka! |
|
|
|
|
#2689 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Cytat:
Można je do wszystkiego wykorzystać- ja np. Nie kupuje przescieradel na przewijak, tylko będę kłaść tetre. Cytat:
ale zjadabym to sushi!!Cytat:
![]() Mi sie tak nie chce jechac do lidla... mam stosunkowo daleka a pewnie wszystko powybierane juz od godziny ![]() Cytat:
Chociaz od jakiegos czasu odpycha mnie od kebaba... na samą myśl wzdryga mnie... Cytat:
Cytat:
Hm... ja nie mam boli krocza ale jak sie przeforsuje (jak wczoraj) to czuje takie ciagniecie w pochwie, ze sie nawet wyprostowac nie umiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje dla mężaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
U mnie Mały będzie raczej w sypialni spał w dostawce, a jest na kółkach to mogę do salonu przewieźć, to bardziej na jakieś wizyty gości itp,jesli na zewnątrz to w wózku nie domu to chyba tyle. Natomiast mam problem co kupić do naszego domu na wieś. W lecie będziemy tu na pewno czesto, nie wiem jak czesto na noce ale czasem tez, mamy duży taras itp. Wózek będzie z nami jeździł, ale to mało. Najpierw myślałam o łóżeczku turystycznym tak przyszłościowo ale teraz sama nie wiem dla takiego malucha. Może jednak mała kołyska z kołkami ? Ja do Lidla planuje popołudniu zajrzeć ale dla siebie nic nie potrzebuje, może coś z niemowlęcych rzeczy kupię. Zastanawiam się co Wy kupujecie w Gemini za takie kwoty? Ja tez mam tam niby koszyk, ale jak narazie mało co ram jest i nawet nie wiem czy tam zamówię bo cześć ma mi koleżanka ze stacjonarnej aptekibprzynuesc w dobrych cenach, tetrę kupuje do używania jako pieluchy wiec mam jakaś dobrą firmę zapisana która nie wszędzie jest. Laktator to jeszcze muszę poszukać. A właśnie do dziewczyn które kupują laktator elektryczny albo miały wcześniej - waham się między madelą a Lovi. Jakoś tak byłam bardziej w stronę Madeli ale koleżanka która niedawno używała mówi ze Madela przez to ze ma sztywne części bardzo podrażniala jej piersi i kupiła Lovi który był super. No i ja dalej niezdecydowana.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z podwyżki bardzo się cieszymy ale awans chyba ważniejszy tym bardziej, że moja rodzina przez długi czas była oburzona, że poszedł do tamtego zakładu do pracy, a nie prosił się o powrót do firmy w której pracuje szwagier. Nikt nie rozumiał, że dla nas ważniejsze jest, żeby był codziennie w domu nawet przy miejszych zarobkach niż w weekendy gdzie ciągle się kłóciliśmy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2693 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a najgorzej w nocy jak się leży dłużej w jednej pozycji. I wstań tu potem Cytat:
---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- ovejta aska gratuluję nowych tygodni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- madziara gratulacje dla męża Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
|
#2694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Witam sie z ciastem na śniadanie
Współczuje Wam boli krocza. Ja nie mam jeszcze nic takiego ale wczoraj tak mnie mały dwa razy tam na dole tak kopnął ze az podskoczyłam. I to wcale nie na żarty poczułam ból. Kiedy dzieci maja najcześciej czkawkę??? Mojemu to sie chyba zdarza codziennie po posiłku, czy to mozliwe ze az tak czesto??? |
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Anima nie wiem na ile Cie to przekona ale to chicco sie składa. W opakowaniu jest pokrowiec i mozna go przewozić. Także moze tez służyć jako łóżeczko podróżne. W sumie to dlatego sie na nie zdecydowałam rożniez. Tzowi rozłożenie go zabrało chyba 3 minuty.
Ktos pytał o to chicco jeszcze raz. Moim zdaniem najbardziej komfortowe z wszytskich jakie sa na runku, wyglada jest jaki jest ale praktyczny a to chyba najwazniejsze. Tylko trzeba pamietać ze to łóżeczko posłuży tylko do maxymalnie 6-12 miesiecy. Pozniej moze byc małe. Także troche trzeba kalkulować. |
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Aniama albo łóżeczko turystyczne,my wybraliśmy takie http://babydesign.eu/produkty/dream/
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

I nic ci lekarz na to nie powiedział? Nie poddał obserwacji itp? Super, że wszystko ok
), aż głupio było go podsiadać... Ale tak, jak piszesz, dopiero zaczynasz się przyzwyczajać do skutków stwierdzonej anemii i z nią walczyć, więc efekty leczenia przyjdą za chwilę.
Etap ciąży faktycznie momentami może nie szokuje, ale mocno zastanawia, zwłaszcza, że u nas jest zupełnie odwrotnie. Ale opieka w czasie porodu i po - marzenie 
A co do szukania wyjścia, to daleko szukać nie będzie musiała

smacznego życzę

mam 16 dużych i 4 małe 

ale zjadabym to sushi!!
a najgorzej w nocy jak się leży dłużej w jednej pozycji. I wstań tu potem