Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-09, 10:09   #2581
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Dziewczyny melduję się po.wizycie ,wszystko ok,pozamykana itd Mała waży 2071g!!Termin z usg na 29.06.!!!
Lekarz też coś.powiedział jak bylam.na fotelu,tylko nie pamiętam dokładnie,mała przyparta??!!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 10:10   #2582
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduję się po.wizycie ,wszystko ok,pozamykana itd Mała waży 2071g!!Termin z usg na 29.06.!!!
Lekarz też coś.powiedział jak bylam.na fotelu,tylko nie pamiętam dokładnie,mała przyparta??!!
Wow ale się te terminy zmieniają

Gratulacje że wszystko ok

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 10:16   #2583
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Norka, Zua
Przeprosiłam go chociaż on też się zagalopował i powiedział za dużo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To chyba dość popularne, w sensie, jesteśmy tylko ludzi i zdarza nam się unieść nawet w kierunku ukochanej osoby. Mi zawsze pomaga rozmowa po takich akcjach, na spokojnie już mówimy sobie co nas zabolało, dlaczego, itd.
Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja to jeszcze takich skurczy nie mialam chyba.... nigdy nie urodze
Przescieradlo do gondoli tez bede chciala kupuc jakies bawelniane.
Norciu a zdecydowalas sie w końcu na wózek ?
Summer dziekuje, że tak we mnie wierzysz z wagą mam po prostu zachcianki i tyle... wczoraj na kolacje zjadlam dwa pomidory ze śmietaną i doprawiłam malutką miseczka platkow cornflakes z mlekiem. Po godzinie zjadlam pol jabłka. Dzisiaj juz po sniadaniu, czekam na pomiar cukru, a juz mysle o tym co zjem do kawy masakra, chyba muszę sie zająć tym Ali... mam nadzieję że jak będę miala zajęcie pt. Pranie prasowanie układanie to przestane tyle jeść....
Tak Justynko, kupuję ten tańszy Jedo Fyn Memo, ale widzieć go będę dopiero 22 maja i wtedy zapewne po obejrzeniu na żywo, zdecyduję czy brać czy nie, bo teraz jestem przekonana na 90%, muszę go tylko obmacać. Nie jest jakiś mega lekki (14 kilogramów z gondolą), ale już sikam na to, bo mam dość szukania. Teraz jestem na etapie szukania fotela i znalazłam całkiem fajny, tyle że w pudrowym różu. Nowy taki kosztuje 1080 zł, a kobieta sprzedaje za ok. 400 zł (bez wysyłki), kupiony w sierpniu zeszłego roku, widziałam zdjęcia, to stan jak nowy. Mogę kupić też nowy za 700 zł z wysyłką w wybranej przez siebie tapicerce - to wzięłabym taki delikatny fiolet, przygaszony, jak nasza pościel, piękny jest. No i dylemat... Ech, ciągną się za mną. Zaraz wrzucę zdjęcia.

Justyna, ale i zachcianki.. Takie zachcianki to ja rozumiem Można by wytykać, gdybyś pożarła pól czekolady i popiła colą.
Cytat:
Napisane przez Guru88 Pokaż wiadomość
A nie masz np tak ze jak zjesz z rama cos slodkiego to pozniej cie nie ciagnie do jedzenia? Bo ja np mialam tak ze ciagle mi sie chcialo cos slodkiego. Ale jak zaczelam na sniadanie wcinac platki czekoladowe to pozniej caly dzien nie musze nic slodkiego jesc. Wcinam normalnie obiad i kolacje i jakies owoce po drodze. Ale jak na sniadanie zjem no kromke chleba to od razu za mna chodza slodkie buleczki, batoniki otd

Guru, to daje nawet do myślenia z tym słodkim Opiszesz nam jak wygląda opieka lekarska kobiety w ciąży w Norwegii? Jak wyglądają wizyty, jak często są, jakie badania, itd.? Już kilka osób o to pytało, bardzo nas to ciekawi

Summer, mój kalafior ciążowy jeszcze nie rozkminił o co Ci chodziło z tym znieczuleniem.
Cytat:
Kolejny dzieciaczek z przekroczonymi 2 kilogramami! Rosną te nasze dzidzie, no i termin na koniec czerwca, wut? U mnie lekarze nawet nie bąkną, nie sprawdzają na kiedy termin z wagi, nawet z ciekawości.

Aaa Justyna, ja też skurczy nie miałam ani ani. I śmiecham dokładnie jak Ty A jutro zaczynam 29 tydzień.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-09 o 10:13
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 10:26   #2584
norka93
Wtajemniczenie

Pierwszy fotel to ten za ok. 400 zł., jest na białych nóżkach.
Ten drugi nowy za 700 zł z wysyłką byłby obity tę fioletową tkaniną.
Fotel z czwartego zdjęcia totalnie skradł moje serce, ale kosztuje jakieś 1370 zł w wysyłką... Dlaczego.... IMG_20180509_112415.jpegIMG_20180509_112341.jpegIMG_20180509_112404.jpegIMG_20180509_112354.jpeg

Stary 2018-05-09, 10:33   #2585
pola25
Zakorzenienie

Norciu mąż coraz lepiej, jeszcze całkowicie nie w formie,ale daje radę z porządkami, ogarnianiem domu, dzięki temu mogę odpoczywać.

Fioletowe ja się nie wybieram,czekam na wyprzedaże w kapphalu.

Zua ja chyba przytyję więcej niż z synem,ciągnie mnie na słodkie...Mam już +9 kg a jest 31 tydz

Summer ja muszę się wybrać do jisk (ale jest oddalony o 20 km),a mąż z obojczykiem,chce leżak ...

Madziara fajnie,że się pogodziliście,szkoda życia na kłotnie

Karolina hmmm z tym magnezem,ja to potrzebuje,bo ja nerwus jestem

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Camelitos, Norka

Norka
piękne te fotele,każdy z nich z osobna.My mieliśmy zamawiać w necie meble,no ale wiesz,jak jest...
Stary 2018-05-09, 10:34   #2586
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Super że wszystko dobrze duża już jest a te wahania terminów to normalne pod koniec, na kolejnej wizycie może znowu być bliżej pierwszego terminu bo przyhamuje ze wzrostem.
Ciekawe ile moja ma, pewnie dobija też już do 2 kg, a wizyta dopiero za tydzień.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 10:36   #2587
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam się dzisiaj

Gratuluję udanych wizyt i naprawdę już sporych dzieciaczków 2 kilo to już jest co potrzymać.

Dzisiaj jestem na nogach od 6.30 ale od 4 nie śpię. Jest jak na razie nie najgorzej. Zdążyłam już dzisiaj z rana zaliczyć targowisko i zamówiłam wkoncu komodę pod wymiar na ciuszki od malutkiej. Kupiłam też trochę owoców i warzyw i przed chwilą wciągnęłam miskę truskawek z bananem, borówką amerykańską i jogurtem naturalnym teraz biorę się za obiad, chodzą za mną kotlety mielone.

Przed chwilą też dotarł kurier z pościelą do łużeczka, jestem naprawdę zadowolona z wykonania. Naprawdę bardzo ładnie jest szyta.

Norciu wszystko zależy ile chcesz wydać, ten fotel za 4 stówy się chyba opłaca chyba że faktycznie ta tapicerka cię nie przekonuje, ale może spróbujesz ten kolor jakoś złamać, dodać jakąś fajną poduchę czy jakiś pled/ koc w innym kolorze i będzie pasować?

Madziara każdemu się zdarza pokłócić czasami pewne rzeczy się nawarstwiają i gdzieś trzeba temu dać upust, ale najważniejsze to się potem szybko dogadać i wyjaśnić tak więc nie zasmucają się zwłaszcza że już przeprosiła świat

Karolina też się nie denerwuj nie ma czym, takie sytuacje się zdarzają to tylko psinka.
A co do ciasta to za mną chodzi cały czas jakieś ucierane z rabarbarem i z kruszonką. Ja zrobię na weekend. A magnez bierz, jego nie da się przedawkować a naprawdę mało kto ma go na tyle żeby się dodatkowo nie suplementować. Na pewno nie zaszkodzi

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 10:40   #2588
pola25
Zakorzenienie

Blanka wpisz mi wizyty 23.05. ,30.05.
Stary 2018-05-09, 10:41   #2589
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam się dzisiaj

Gratuluję udanych wizyt i naprawdę już sporych dzieciaczków 2 kilo to już jest co potrzymać.

Dzisiaj jestem na nogach od 6.30 ale od 4 nie śpię. Jest jak na razie nie najgorzej. Zdążyłam już dzisiaj z rana zaliczyć targowisko i zamówiłam wkoncu komodę pod wymiar na ciuszki od malutkiej. Kupiłam też trochę owoców i warzyw i przed chwilą wciągnęłam miskę truskawek z bananem, borówką amerykańską i jogurtem naturalnym teraz biorę się za obiad, chodzą za mną kotlety mielone.

Przed chwilą też dotarł kurier z pościelą do łużeczka, jestem naprawdę zadowolona z wykonania. Naprawdę bardzo ładnie jest szyta.

Norciu wszystko zależy ile chcesz wydać, ten fotel za 4 stówy się chyba opłaca chyba że faktycznie ta tapicerka cię nie przekonuje, ale może spróbujesz ten kolor jakoś złamać, dodać jakąś fajną poduchę czy jakiś pled/ koc w innym kolorze i będzie pasować?

Madziara każdemu się zdarza pokłócić czasami pewne rzeczy się nawarstwiają i gdzieś trzeba temu dać upust, ale najważniejsze to się potem szybko dogadać i wyjaśnić tak więc nie zasmucają się zwłaszcza że już przeprosiła świat

Karolina też się nie denerwuj nie ma czym, takie sytuacje się zdarzają to tylko psinka.
A co do ciasta to za mną chodzi cały czas jakieś ucierane z rabarbarem i z kruszonką. Ja zrobię na weekend. A magnez bierz, jego nie da się przedawkować a naprawdę mało kto ma go na tyle żeby się dodatkowo nie suplementować. Na pewno nie zaszkodzi

Bursztynku! Męczy Ciebie codzienna bezsenność?
Ile płaciłaś za komode na wymiar?
Nu właśnie tak bym ewentualnie zrobiła, załamała czymś, pewnie kocykiem. A no i poducha do karmienia pewnie by tam leżała non stop.

Polu, fajnie, że u Ciebie jest już lepiej! Pamiętam początki po wypadku, itd. jak taka podłamana byłaś, a teraz? Inna kobieta

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-09 o 10:43
Stary 2018-05-09, 10:43   #2590
dorka24
Rozeznanie

Ostatnio dziewczyny chwaliły się brzuszkami to i ja coś wstawię w obwodzie już 99 cm.20180508_103024-1-1-1.jpg

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 10:46   #2591
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Bursztynku! Męczy Ciebie codzienna bezsenność?
Ile płaciłaś za komode na wymiar?
Nu właśnie tak bym ewentualnie zrobiła, załamała czymś, pewnie kocykiem. A no i poducha do karmienia pewnie by tam leżała non stop.
Nie nawet ostatnio dobrze sypiam, dzisiaj jakoś tak się dziwnie obudziłam, może temu nie mogłam zasnąć bo tż w pracy na nocce, nawet nie budzę się często na siku, mała się przemieściła nad pępek i bardziej obija mi zebra niż pęcherz.

Komoda wysoka na 120 szeroka na 60 gleboka 45 z pięcioma szufladami a na samej górze z wnęką na kosmetyki czy koszyczki z ☠☠☠☠☠☠☠ami wyszła 550 zł.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 10:49   #2592
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z prenatalnego, wszystko jest z malutką ok Waży już prawie 1,5 kg, ułożona główkowo, z czego się bardzo cieszę. Serduszko obejrzane wzdłuż i wszerz, nie ma żadnych nieprawidłowości, a tego się bałam (bo wciąż gdzieś tam myślę, skąd ta zła biochemia w pappie). Mała ma śliczną buziunię, świetnie było oglądać ją w widoku 4d, akurat łykała wody

Jedynie wyszło mi, że mam zbyt szybko starzejące się łożysko, wg skali Grannuma II stopień, a w 30tc powinien być jeszcze Iszy. Mam skonsultować to z ginem prowadzącym, najpewniej będę musiała mieć badane przepływy co 3 tyg, żeby wykluczyć niedotlenienie dziecka. Niestety to najprawdopodobniej wynik albo zażywania wiesiołka (oleju), albo drobnej infekcji w 10-11 tc. Jest mi przykro, bo gina prowadzącego pytałam na początku ciąży, czy wiesiołek mogę dalej zażywać, bo robiłam to przed zajściem, to nie widział przeszkód... Kolejna sprawa, w której zbytnio mu zaufałam.
Muszę teraz to bardzo obserwować i uważać na siebie, bo jak zwapnienie dalej będzie postępować, to może być konieczne cc przed terminem, a bardzo, bardzo bym tego nie chciała (w sensie, samego cc). A z drugiej strony mąż mnie pociesza, że zwapnienia są na razie niewielkie i co mają powiedzieć dzieciaki kobiet, które całą ciążę palą, te to dopiero muszą mieć czarne łożysko i jakoś wiele z nich rodzi naturalnie i w miarę w terminie.
Super, że z mała wszystko ok!
Łożyskiem narazie się nie przejmuj, ale dobrze, że lekarz zauważył, bo takie coś trzeba mieć na oku.
U mnie łożysko z tego co pamiętam I stopień.
Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
My już po wizycie u małego wszystko dobrze waży ok. 1kg trochę się martwię bo w internecie pisze ze powinien mieć trochę więcej, ale lekarz powiedział że jest dobrze więc tego się trzymam. Muszę brać dużo magnezu i zaczynam brać nospę, bo brzuch mi się napiął pod usg i pytał czy często tak mam.. Maly ułożony głową do dołu ale nie jest za nisko więc wszystko jest idealnie. Kolejna wizyta 29 maja.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Który u ciebie tc? Bo faktycznie okruszek, ale skoro lekarz nie widzi żadnych problemów to bym się nie przejmowała, najwidoczniej taka uroda małego
Cytat:
To mnie przestraszylam bo ja 2 tyg temu.mialam 2 stopien
I nic ci lekarz na to nie powiedział? Nie poddał obserwacji itp?
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, ogólnie wszystko dobrze, ale pewne wieści mnie zszokowały. Mały wazy 2080 G. Istnieje możliwość ze cis złe wyliczony termin porodu, dziś pokazało 22 czerwca. No ale jak będzie rósł to cesarka gwarantowana. A najlepsze ze ja jak narazie tylko 6 kg przytyłam.musze ostro ruszyć z wyprawka i przygotowaniami.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Super, że wszystko ok.
A to twój lekarz bierze pod uwagę ten termin? Bo u mnie mała wychodzi rozmiarowo też na czerwiec, ale patrzą na termin z usg I trym. I nie zmieniają go..
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Chciałabym leżaczek, ale faktycznie po porodzie raczej do kupienia na razie nie mam nic na oku.Brawo! Oj tak dzieciaczki jeszcze mogą się mocno przekręcać. Koleżance niedawno syn ułożył się główka do góry tydzień przed terminem, skończyło się nieplanowanym CC

Ja wczoraj miałam stresa, brzuch ciągle twardy, zaczął mnie dziwnie boleć jak na okres, do tego ciągłe parcie na pęcherz najlepiej siedziałabym w łazience, choć wcale nie mogłam zrobić siku.. jakoś się rozeszło, ale nie mogłam zasnąć chyba do 1, a dziś już też pobudka.. ech.. będę dziś jak zombi..

I szczerze to nie wiem jak na takie akcje reagować, magnez, nospa? Czy to normalne na tym etapie? Kiedy jechać skontrolować? Pomóżcie

Moje kuzynce kilka dni przed terminem cc mała. Się przekręcila główka w dół i urodziła SN. To bym 37tc. Wszystko jest możliwe.
Cytat:
A twój gin bierze te same termin pod uwagę??

Dzień dobry! Ale napisalyscie... Nadrabialam przez 30min.

Tak na szybko, to współczuję wam przeżyć z teściami. Moi źli nie są, ale ja ogólnie nie daje sobie na głowę wchodzic,ostro bezczelnie i krótko.. Ale mam za to spokój. Widzimy się z teściami czasem raz na tydzień, czasem raz na 3tyg, a czasem 2 razy w tyg. Mamy do nich 15 min samochodem... Oni na szczęście nie przyjeżdżają bez zapowiedzi.. Ale mają jedną wadę, mówisz im, żeby byli na 17.00 to są na 16 albo max 16:30...
Doprowadza mnie to do furii, daje ostania szansę M. Jak ich nie ogarnie to ja się odezwę.
Serio, wolę żeby byli spóźnieni, niż za wcześnie..
Z moimi rodzicami żadnych problemów,jedynie kloce się z mamą o brata, ale to mi odpowiada bo do jej mózgu coś zaczyna w końcu docierać..

Do wózka mam 3x bawełniane prześcieradło, ale to dostałam.
Spiworkow do spania mam sztuk 6. W różnych rozmiarach i na różne pory roku.

Witamin dla kobiet w ciąży już dlugoooo nie zażywam, po pierwsze źle się czulam,pojawiły się wymioty po drugie, uważam że owoce i warzywa wystarcza...
Kwas. Foliowy skończyłam brać razem z kompleksem witamin dla kobiet w ciąży.
Biorę tylko magnez, jod, witaminę D. I teraz terdyferon na anemię no.i euthyrox.

Byłam też dziś na wizycie u lekarza, miałam ekg robione, bo potrzebne mi do karty ciąży, ale nie wyszło najlepsze. Mam za wolna pracę serca ale jeszcze nie kwalifikuje się pod bradykardie.
Kazała się nie przejmować, tylko bardzo na siebie uważać, niektóre w ciąży maja wysokie ciśnienie i wysoki puls, a u mnie na odwrót..
Przez to, mogą zdarzac mi się omdlenia, zawroty głowy,ogólne osłabienie, spowolnienie funkcjonowanie.
Wpływ ma też na to moja anemia, z którą dopiero zaczynam walkę, no i oczywiście tsh ma duży wpływ na to.
Nie jest źle, ale mogło być lepiej.
Zobaczymy jak badania krwi wyjdą..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 11:05   #2593
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Łożyskiem narazie się nie przejmuj, ale dobrze, że lekarz zauważył, bo takie coś trzeba mieć na oku.
U mnie łożysko z tego co pamiętam I stopień. Który u ciebie tc? Bo faktycznie okruszek, ale skoro lekarz nie widzi żadnych problemów to bym się nie przejmowała, najwidoczniej taka uroda małego I nic ci lekarz na to nie powiedział? Nie poddał obserwacji itp? Super, że wszystko ok.
A to twój lekarz bierze pod uwagę ten termin? Bo u mnie mała wychodzi rozmiarowo też na czerwiec, ale patrzą na termin z usg I trym. I nie zmieniają go.. Moje kuzynce kilka dni przed terminem cc mała. Się przekręcila główka w dół i urodziła SN. To bym 37tc. Wszystko jest możliwe. A twój gin bierze te same termin pod uwagę??

Tak na szybko, to współczuję wam przeżyć z teściami. Moi źli nie są, ale ja ogólnie nie daje sobie na głowę wchodzic,ostro bezczelnie i krótko.. Ale mam za to spokój. Widzimy się z teściami czasem raz na tydzień, czasem raz na 3tyg, a czasem 2 razy w tyg. Mamy do nich 15 min samochodem... Oni na szczęście nie przyjeżdżają bez zapowiedzi.. Ale mają jedną wadę, mówisz im, żeby byli na 17.00 to są na 16 albo max 16:30...
Doprowadza mnie to do furii, daje ostania szansę M. Jak ich nie ogarnie to ja się odezwę.
Z moimi rodzicami żadnych problemów,jedynie kloce się z mamą o brata, ale to mi odpowiada bo do jej mózgu coś zaczyna w końcu docierać..

Witamin dla kobiet w ciąży już dlugoooo nie zażywam, po pierwsze źle się czulam,pojawiły się wymioty po drugie, uważam że owoce i warzywa wystarcza...
Biorę tylko magnez, jod, witaminę D. I teraz terdyferon na anemię no.i euthyrox.

Byłam też dziś na wizycie u lekarza, miałam ekg robione, bo potrzebne mi do karty ciąży, ale nie wyszło najlepsze. Mam za wolna pracę serca ale jeszcze nie kwalifikuje się pod bradykardie.
Kazała się nie przejmować, tylko bardzo na siebie uważać, niektóre w ciąży maja wysokie ciśnienie i wysoki puls, a u mnie na odwrót..
Przez to, mogą zdarzac mi się omdlenia, zawroty głowy,ogólne osłabienie, spowolnienie funkcjonowanie.
Wpływ ma też na to moja anemia, z którą dopiero zaczynam walkę, no i oczywiście tsh ma duży wpływ na to.

Blanka za pamięci dopisz mi wizyta 6.06

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-09, 11:23   #2594
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie łożysko z tego co pamiętam I stopień. Który u ciebie tc? Bo faktycznie okruszek, ale skoro lekarz nie widzi żadnych problemów to bym się nie przejmowała, najwidoczniej taka uroda małego I nic ci lekarz na to nie powiedział? Nie poddał obserwacji itp? Super, że wszystko ok.
A to twój lekarz bierze pod uwagę ten termin? Bo u mnie mała wychodzi rozmiarowo też na czerwiec, ale patrzą na termin z usg I trym. I nie zmieniają go.. Moje kuzynce kilka dni przed terminem cc mała. Się przekręcila główka w dół i urodziła SN. To bym 37tc. Wszystko jest możliwe. A twój gin bierze te same termin pod uwagę??

A u Ciebie w rodzinie ktoś ma problemy z sercem? Tak niskie ciśnienie może być tego powodem?

Stary 2018-05-09, 11:26   #2595
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
A u Ciebie w rodzinie ktoś ma problemy z sercem? Tak niskie ciśnienie może być tego powodem?
Nie, nikt.
Ja mam arytmie od dziecka , ale bardzo łagodna, byłam u kardiologa w grudniu czy styczniu, jak co roku w sumie, miałam holter, zapis ok. Ta arytmie grozna nie jest..
Po prostu teraz z każdym Tygodniem ciąży organizm będzie coraz słabszy, coraz bardzie osłabiony... Po ciąży wszystko wróci do normy..odliczam do porodu, aż odzyskam dawne zdrowie, kondycję i życie :/

Stary 2018-05-09, 11:36   #2596
emma90
Wtajemniczenie

u nas malowania ciąg dalszy, teraz salon z kuchnią

dzisiaj jest taka duchota, że nie ma czym oddychać i jeszcze słońce przypieka, czekam z utęsknieniem na deszcz wczoraj wieczorem była burza i zrobiło się fajne powietrze, a od rana powtórka

byłam też w pepco kupiłam zapas majtek do szpitala i na połóg ( nie mam w domu czarnych, bawełnianych fig ) i dorwałam dwie ramki na zdjęcia
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 11:36   #2597
pola25
Zakorzenienie

Norka na mnie bardzo dobrze wpływa obecność męża,to,że mam go praktycznie cały czas przy sobie.

Blanka ,co do łożyska ,nic mi gin nie mówił,więc myślę,że jest ok,ufam mu,poza tym czytałam w necie ,że w 3 trymestrze jest 2 stopień. Poza tym mała dobrze przybiera,to rozumiem,że łożysko jest wydolne!Na dzisiejszej wizycie łożysko bez zmian 2 stopień.Nie chce się nakręcać ,że jest cośnie tak. Skoro ginekolog mówi,że jest wszystko ok,to nie będę szukała dziury w całym. Jeśli bedzie coś nie tak,to ciążę wczesniej rozwiążą-chodzę częściej na wizyty ,żeby ewentualnie wyłapać nieprawidłowości.

Co do terminu porodu,to w karcie ciąży mam wpisany termin z om i usg z 7 tyg,a reszte terminów to mam po prostu na wydruku z usg,tam mam wymiary dziecka,przyblizona waga,info o łożysku,wodach itd

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-09 o 11:38
Stary 2018-05-09, 11:38   #2598
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
super, że wszystko ok duża córeczka

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Ostatnio dziewczyny chwaliły się brzuszkami to i ja coś wstawię w obwodzie już 99 cm.Załącznik 7529351

śliczny brzuszek

Blanka oszczędzaj się
ja to mam pustki w karcie ciąży, reszta poza wizytami niepouzupełniana, to źle? sprawdzają to gdzieś?
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 11:40   #2599
pola25
Zakorzenienie

Emma u nas na razie ok,chłodniutko w domu,nie czuję duchoty.
Ja też mam pustki w karcie,nie kazał ginekolog.

Dorka śliczny brzusio.
Stary 2018-05-09, 11:43   #2600
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja mam do uzupełniania właśnie ekg, wizytę u stomatologa i w ogóle wszystko... Ale moja gin to jest bardzo przewrazliowna, dam sobie rękę odciąć, że prócz wizyty u ortopedy, to mnie jeszcze do kardiologa wyśle jeszcze raz....
Oby jej się o neurologu nie przypomniało, bo mnie cos trafi

Stary 2018-05-09, 11:49   #2601
Guru88
Raczkowanie

Cytat:
To chyba dość popularne, w sensie, jesteśmy tylko ludzi i zdarza nam się unieść nawet w kierunku ukochanej osoby. Mi zawsze pomaga rozmowa po takich akcjach, na spokojnie już mówimy sobie co nas zabolało, dlaczego, itd.
Tak Justynko, kupuję ten tańszy Jedo Fyn Memo, ale widzieć go będę dopiero 22 maja i wtedy zapewne po obejrzeniu na żywo, zdecyduję czy brać czy nie, bo teraz jestem przekonana na 90%, muszę go tylko obmacać. Nie jest jakiś mega lekki (14 kilogramów z gondolą), ale już sikam na to, bo mam dość szukania. Teraz jestem na etapie szukania fotela i znalazłam całkiem fajny, tyle że w pudrowym różu. Nowy taki kosztuje 1080 zł, a kobieta sprzedaje za ok. 400 zł (bez wysyłki), kupiony w sierpniu zeszłego roku, widziałam zdjęcia, to stan jak nowy. Mogę kupić też nowy za 700 zł z wysyłką w wybranej przez siebie tapicerce - to wzięłabym taki delikatny fiolet, przygaszony, jak nasza pościel, piękny jest. No i dylemat... Ech, ciągną się za mną. Zaraz wrzucę zdjęcia.

Justyna, ale i zachcianki.. Takie zachcianki to ja rozumiem Można by wytykać, gdybyś pożarła pól czekolady i popiła colą.
Guru, to daje nawet do myślenia z tym słodkim Opiszesz nam jak wygląda opieka lekarska kobiety w ciąży w Norwegii? Jak wyglądają wizyty, jak często są, jakie badania, itd.? Już kilka osób o to pytało, bardzo nas to ciekawi

Summer, mój kalafior ciążowy jeszcze nie rozkminił o co Ci chodziło z tym znieczuleniem. Kolejny dzieciaczek z przekroczonymi 2 kilogramami! Rosną te nasze dzidzie, no i termin na koniec czerwca, wut? U mnie lekarze nawet nie bąkną, nie sprawdzają na kiedy termin z wagi, nawet z ciekawości.

Aaa Justyna, ja też skurczy nie miałam ani ani. I śmiecham dokładnie jak Ty A jutro zaczynam 29 tydzień.
Norka bardzo chetnie
Ale ostrzegam ze prowadzenie ciazy w Norwegui to szok dla wielu kobiet.
Zacznijmy od tego ze do 12 tygodnia ciazy nie jestescie w ciazy tak naprawde pierwsza wizyta u lekarza i zalozenie karty nastepuje wlasnie po 12 tygodnia i od tej chwili w razie jakichs klopotow jest Wam udzielana pomoc medyczna. Mam tu na mysli krwawienia itp rzeczy.
Jesli u lekarza zjawicie zie wczesniej przed 12tyg to mozecie liczyc jedynie na gratulacje i ewentualnie dostaniecie test ciazowy ktory musicie zrobic u lekarza. Slyszalam a bardziej czytalam ze sa osoby ktore mialy szczescie zrobic sobie badanie hcg ja do tych szczesliwcow nie nalezalam a mam za soba az 5 ciaz. (3 niestety stracilam kazda ok 5-7 tyg ciazy czyli bardzo wczesnie) nie bylam rowniez skierowana na zadne dodatkowe badania aby stwierdzic przyczyne poronienia. Gdziekolwiek nie szlam slyszalam ze tak sie zdarza widocznie malenstwo mialo wade genetyczna. Takze w takich chwilach uwierzcie ze jest ciezko fizycznie i psychicznie.
Ale z racji tego ze pomimo przykrych doswiadczen staram sie byc optymistka... Musza przyjac ze faktycznie tak sie zdarza i zyc dalej. Cieszyc sie tym co mam a mam 4 letnie coreczke ktorej ciaza przebiegala wzorowo ale byla prowadzona prywatnie przez polskiego lekarza bo w tamtym czasie jeszcze nie umialam jezyka a z angielskim kulalam.na tyle ze nie czulam sie bezpiecznie w sprawach medycznych. Wszak ciaza wazna rzecz wiec w pierwszej ciazy wizyty mialam czesto co ok 3 tyg. Na kazdym bylo wykonuwane usg i za kazde placilam krocie.
Obecna ciaza 31 tydz. Nie jest juz tak spokojna Maly rozwija sie prawidlowo ale niestety poki co lozysko jest niziutko takze wisi nade mna widmo cesarki. W Norwegii cesarki nie wykonuje sie na zyczenie i ogolem zawsze staraja sie zeby jednak urodzic naturalnie chyba ze sa mocne medyczne wskazania do cesarki. Ulozenie posladkowe np nie koniecznie jest wskazaniem. No ale do rzeczy. Jak juz przekroczymy magiczny 12 tydzien, zostana nam zrobione kompleksowe badania krwi od hiv po rozyczke
Zostaniemy zwazone i czekamy do ok 18tyg ciazy na wizyte w szpitalu. To jest u wiekszosci jedyne badanie usg w czasie ciazy! Ja z racji nisko polozonego lozyska bede miec drugie usg za 2 tyg. To badanie to tzw polowkowe i to juz wiecie z wlasnego doswiadvzenia jak wyglada Potem wizyty sa ok 24 i 32 tygodnia ciazy i o ile dobrze pamietam pod sam koniec sa co 2 tygodnie jesli ciaza prawidlowo sie rozwija.
Ciaze co ciekawe prowadzone sa przez lekarzy rodzinnych badz polozne. Mozna sobie wybrac badz chodzic na zmiane tu i tu. Ja chodze tylko do poloznej. Jal wuglada tak wizyta
Standardowo po krotkiej rozmowie, wymianie grzecznosci i pytaniu o samopoczucie polozna sprawdza mocz, cisnienie, wage, potem na kozetce slucha sie aerduszka dziecka o ile nie rusza sie za duzo i nie ucieka, nie ma usg za to jest mierzenie brzucha takze do samego porodu nie wiecie jakoe mniej wiecej jest dziecko. Waga i wzrost nawet ten "pi razy oko" jest zagadka. Z takich ciekawszych rzeczy nie spotkalam sie z badaniem cukrzycy u ciezarnych chociaz moze jak sa wskazania to takie badanie sie wykonuje. Standarsem jest tez niechec do sawania zwolnien
Ciaza to nie choroba (moje najbardziej znienawidzone zdanie) kobiety pracuja tu przewaznie do 36/37tyg ciazy a potem przechosza na obowiazkowy macierzynski minimum 3 tygodnie przed planowana data porodu ktora wyznaczana jest zazwyczaj na 40/41tydz ciazy. Ja z corka pracowalam prawie do konca. Z synem w obecnej ciazy mam to szczescie ze od 2 miesiecy jestem na zwolnieniu lekarskim z powodu bolow plecow i miednicy. I musze powiedziec ze swoje sie nacierpialam, wyplakalam, do kregarzy chodzilam i nikt nie uwazal za sluszne dac mi zwolnienia bo w ciazy to normalne takie bole i musze duzo byc w ruchu i odpoczywac problem polegal na tym ze pracujac w przedszkolu na brak ruchu narzekac nie moglam. Takze bardzo ale to bardzo zazdroszcze Wam czestycj usg i zerkania na maluchy i mega zazdroscilam tego ze wiekszosc z Was poszla na zwolnienia w pierwszych tygodniach ciazy Ale sa tez wielkie plusy mieszkania w Norwegii. Moim zdaniem opieka w trakcie porodu i poporodowa jest na najwyzszym poziomie. Pamietam z corka bedac juz na porodowce moglismy z mezem wybrac pokoj w ktorym bede chciala rodzic (z perspektywy czasu to jest bardzo smieszne bo zalezalo mi zeby mnie przestalo bolec a pokoj byl mi obojetny) ktg mialam robione tylko w dniu porodu nigdy wczesniej. W Norwegii nie ma sal porodowych wspolnych gdzie rodzi po pare kobiet na raz a wiem ze niestety w pl jeszcze takie funkcjonuja
Normalne jest tez to ze tata jest przy porodzie.
W trakcie porodu na zyczenie ma sie gaz do wdychania lub epidural chociaz w moim przypadku mocno nalegali na porod bez znieczulenia
Nie dalam sie namowic
Co tam jeszcze ciekawego
... podczas porodu mozna a nawet trzeba jesc i pic. Po to aby miec sily na parcie potem. Ja rodzilam ok 20-21 godzin i chod jedzenie nie bylo mi w glowie to dobrzez ze mialam taka mozliwosc bo bylam bardzo zmeczona i poproatu slaba juz w ostatnich godzinach. Tata oczywiscie moze pempowine przeciac. Jest do dyspozycji lazienka. Mozna wziac prysznic. Gdy male stwo przychodzi na swiat od razu jest kangurowane. Potem wazenie mierzenie przy rodzicach. Na chwile nie spuszcza sie z oka dziecka
A potem wchodzi zespol sprzatajacy ogarniaja sale na szybko zeby jako tako wygladala i wjezdza suty posilek, flagi norweskie bardzo czesto szampan bezalkoholowy dla rodzicow kanapeczki dla rodzicow i zostawia sie malenstwo z rodzicami na jakas godzinke dwie zeby sie nacieszyli soba
Potem wpada polozna zerka na mame i malenstwo i mama wieziona jest pod prysznic i przydzielana jest sala dla rodzicow
Bo tata ma prawo mieszkac z matka w szpitalu. Z mloda mielismy osobny pokon i osobne lozka. Ale wiem ze duzo przyszpitalnych hoteli ma normalne lozka malzenskie w pokoju znajduje sie umywalka przewijak pampersy i ubranka dla dziecka. Wszystko zapewnia szpital dla malucha trzeba wziac tylko rzeczy na wyjscie. Mama tez nie musi zaopatrywac sie w podklady nie musi pizamy. Wszystko dostaje sie czysciutki wyprane wyprasowane
Mozna zmieniac co t sekund ubrania i i tak przychodza nowe. W 3 dobie o ile rodzice chca odbywa sie pierwsze kapanie dziecka. Szpital zapewnia tez posilki dla mamy i taty
Tata musi zaplacic ale to symboliczne kwoty. Mama ma wszystko za darmo. Nie ma oczywiscie diety matek karmiacych na swoj pierwszy szpitalny oviad dostalam mega pysznego kotleta mielonego i zasmazana cebule z ziemniakami. MNIAM przy kazdym lozku sa przyciski do wzywania poloznej. Mozna zadzwonic o byle bzdure przychodza w ciagu 3 sekund
Usmiechniete uprzejme wytlumacza kazda najmniejsza bzdure
Nawet ucza tylek dziecku podcierac jak sobie nie radzicie kazda zmiana pielegniarek i lekarzy przychodzi do kazdej pacjentki wita sie przedstawia i zapewnia ze w razie problemow mozna sie do nich zglosic. Bardzo pomagaj przy karmieniu i ogolem ma sie wrazenie ze to nie szpital a hotel. Chociaz jesli porownac wuglad polskich a norweskich szpitali to te norweskie w ktorych bylam wolaha o pomste do nieba takie nasze polskie lata 70-80 ale wszystko wynagradza personel. Chyba tyle tak w skrocie. Po porodzie oczywiscie mozba wyjsc wczesniej ale standardowo trzymaja te 2 do 3 dni max. Po porodzie przychodzi pielegniarka srodowiskowa do domu raz zeby obejrzec i zwazyc maluszka i druga wizyta jest poloznej. I ta druga skupia sie na mamie. Jak sie czuje jak sobie radzi. Sluzy radami. Bardzo skupiaja sie na samopoczuciu mam z racji czestych depresji poporodowych
Ogolem mimo wszystko polecam ten kraj

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:

Popieram 🤣tesciow trzeba sobie ustawic ja moich juz lubie widze tesciowa raz do roku na zywo, na skypie staramy sie co pare tygodni sie pojawic. A z tesciem to tak co 4 miesiace srednio. Ale i tak wole tesciow niz moja mame. Tej to sie trzeba wystrzegac Uwierzcie mi moje bratowe beda jej nienawidzic. Moj maz ma wysypke na sama mysl o swojej tesciowej

Guru88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 11:49   #2602
MalaGosia88
Zakorzenienie

Guru ale fajnie opisałaś , super się czyta takie nowinki

Stary 2018-05-09, 11:50   #2603
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Wchodzę do sypialni, a tutaj taki widok haha _20180509_124851-1350x1845.JPG

Stary 2018-05-09, 11:50   #2604
aniama6
Zadomowienie

Pola to Twoja Mała tez duża, a jaki masz termin ten pierwotny? Wiesz kiedy będą wyprzedaże w Kappahlu? Tez czekam. Ale do Lidla jutro pójdę tylko nie na jakieś wielkie polowania, popołudniu, coś tam sobie upatrzyłem, może kupię. Blanka wpisz mi wizytę na 29.05, 12 i 19 06. Lekarz tez trzyma się pierwotnego terminu no ale ostrzega ze jeśli dziecko będzie szybko rosło to ten termin może być szybszy. Zreszta ja jako „ stara pierwiastka” dziecka ok 4 kg SN nie urodzę. A my dziś znów na wsi, znów działamy ogrodniczo. Potem Wam pokaże zdjęcie, ciekawe czy zgadniecie co robimy.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 11:58   #2605
Guru88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Guru ale fajnie opisałaś , super się czyta takie nowinki

Wiesz ja akurat mimo tego ze calkiem kolorowegi zycia nie mialam tutaj to jestem mega zadowolona z opieki i wdzieczna poloznym i pielegniarka Mam nadzieje ze przy drugim porkdzie bede tak samo zadowolona. A teraz bede rodzic w innym szpitalu z powodu przeprowadzki. Ale tez podobno dobry i plusem jest to ze szpital specjalistyczny z rozbudowanym oddzialem dla noworodkow a do teho autem mam do szpitala 3minuty. Takze oczekiwania mam wygorowane

Guru88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 11:59   #2606
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dokładnie tak samo zrobiłam, z tym że nie mogłam zasnąć ze stresu, że coś się zaczyna dziać.. no i parcie na pęcherz .. ale na szczęście dziś już ok

Kurcze dziwne, że lekarz od razu obstawia CC, zwykle właśnie oni do końca twierdzą, że jest szansa na obrót dziecka.. jeszcze mają trochę czasu choć ja też czuje nóżki na dole, tak mi się wydaje
Ojej :przytulam: mąż do pionu, nie wolno nam się tak mocno stresować.. główka do góry! Też myślę, że to u mnie trochę stres i ostatni szalony tryb życia.. babcia w szpitalu, przeprowadzka, do tego ostatnio akcja z teściową, plus mój nieszczęsny ząb.. dużo tego jak na kilka dni.. muszę trochę zwolnić

Ja też zgłodniałam, ale wzięłam dopiero tabsa, więc muszę 30min czekać ze śniadaniem.. omg

No właśnie też mnie to dziwi i mam nadzieję, że synek się postara i do końca maja się obróci, bo następna wizyta w 35 tc więc już szanse będą zdecydowanie mniejsze na obrót

Cytat:
Napisane przez Guru88 Pokaż wiadomość
Norwegia Rownie piekna chociaz ja mieszkam w okolicach Oslo wiec tych najcudnowniejszych widokow mi jednak brakuje
Witaj Guru
Przez mój kalafior zapomniałam się przywitać :torba

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Dzień dobry tak w ogóle!
Ostatnio ledwo zwlekam się o 7, śpię jak zabita, budzi mnie tylko pęcherz 3-4 razy na noc

Mam tak silny instynkt wicia gniazda, że jutro robię najazd na Jysk, właśnie od rana biegam i wszystko mierzę - okna, poduszki, stołki, kanapę....Chyba muszę o tym poinformować zus, bo z racji tej dolegliwości powinni jednak nie robić sobie jaj z tymi wypłatami - ostatnio wypłacili mi za okres 2 tyg. i nadal są w tyle o co najmniej miesiąc [COLOR="Silver"]
Ja na siku na szczęście budzę się raz - około 4.00 rano. W sumie to prawie jak z budzikiem

Co do wicia gniazda też mi się załączyło i wczoraj byłam już zrezygnowana, bo nic mi się nie podobało Nie mam koncepcji na pokoik, bo na razie mamy tam meble po poprzednich właścicielach, które będą szły do wymiany. Rozglądam się z jakimiś fajnymi tapetami/ naklejkami na ścianę, ale też ciężko mi coś wybrać. Spędzam pół dnia w internetach i nic nie idzie do przodu ehh.

Cytat:
Ale duża dziewczynka Mi lekarz mówił, że bierze się pod uwagę głównie termin z usg 1 trym., bo później dzieci różnie przybierają

Cytat:

Ja też mam bardzo niskie ciśnienie w ciąży (szczególnie rano), ale lekarz kazał mi się tym nie przejmować, jeśli nie mam żadnych objawów (omdlenia, zasłabnięcia etc). Podobno niskie ciśnienie dla malucha jest jak najbardziej OK

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
ja to mam pustki w karcie ciąży, reszta poza wizytami niepouzupełniana, to źle? sprawdzają to gdzieś?
Ja też mam pustki

Dziewczyny, pytanie niedzieciowe: miała któraś z Was biustonosz samonośny i może polecić dobrą, sprawdzoną firmę? Muszę znaleźć biustonosz na wesele na które idziemy za 1,5 tyg, bo mam długą sukienkę wiązaną na szyi
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 12:00   #2607
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Pola to Twoja Mała tez duża, a jaki masz termin ten pierwotny? Wiesz kiedy będą wyprzedaże w Kappahlu? Tez czekam. Ale do Lidla jutro pójdę tylko nie na jakieś wielkie polowania, popołudniu, coś tam sobie upatrzyłem, może kupię. Blanka wpisz mi wizytę na 29.05, 12 i 19 06. Lekarz tez trzyma się pierwotnego terminu no ale ostrzega ze jeśli dziecko będzie szybko rosło to ten termin może być szybszy. Zreszta ja jako „ stara pierwiastka” dziecka ok 4 kg SN nie urodzę. A my dziś znów na wsi, znów działamy ogrodniczo. Potem Wam pokaże zdjęcie, ciekawe czy zgadniecie co robimy.

Aniama co do wyprzedaży w kapphalu to nic nie wiem,czekam cierpliwie,bardzo mi się te ciuszki podobają,zamówiłam kilka

Termin z om to 10 lipca. Lekarz jeszcze nic nie mówi o porodzie,powiedział tyle,że jest duża,że ładnie rośnie,nic niepokojącego. Starszy syn w 33 tyg miał 2,5 kg-urodził się w 39 -3580,więc wydaję się,że są podobni wagowo.
Stary 2018-05-09, 12:07   #2608
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
No właśnie też mnie to dziwi i mam nadzieję, że synek się postara i do końca maja się obróci, bo następna wizyta w 35 tc więc już szanse będą zdecydowanie mniejsze na obrót

Witaj Guru

Ja na siku na szczęście budzę się raz - około 4.00 rano. W sumie to prawie jak z budzikiem

Co do wicia gniazda też mi się załączyło i wczoraj byłam już zrezygnowana, bo nic mi się nie podobało Nie mam koncepcji na pokoik, bo na razie mamy tam meble po poprzednich właścicielach, które będą szły do wymiany. Rozglądam się z jakimiś fajnymi tapetami/ naklejkami na ścianę, ale też ciężko mi coś wybrać. Spędzam pół dnia w internetach i nic nie idzie do przodu ehh.

Ale duża dziewczynka Mi lekarz mówił, że bierze się pod uwagę głównie termin z usg 1 trym., bo później dzieci różnie przybierają

Ja też mam bardzo niskie ciśnienie w ciąży (szczególnie rano), ale lekarz kazał mi się tym nie przejmować, jeśli nie mam żadnych objawów (omdlenia, zasłabnięcia etc). Podobno niskie ciśnienie dla malucha jest jak najbardziej OK

Ja też mam pustki

Dziewczyny, pytanie niedzieciowe: miała któraś z Was biustonosz samonośny i może polecić dobrą, sprawdzoną firmę? Muszę znaleźć biustonosz na wesele na które idziemy za 1,5 tyg, bo mam długą sukienkę wiązaną na szyi
Ja mam ale kupowałam na allegro i nie pamiętam jaka to firma ale takie biustonosze sprawdzają się na małych biustach...

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-09, 12:23   #2609
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Poluś, jak na to, że jesteś drobną kobietką, to duże babsko w tobie siedzi

Cytat:

Summer, mój kalafior ciążowy jeszcze nie rozkminił o co Ci chodziło z tym znieczuleniem. Kolejny dzieciaczek z przekroczonymi 2 kilogramami! Rosną te nasze dzidzie, no i termin na koniec czerwca, wut? U mnie lekarze nawet nie bąkną, nie sprawdzają na kiedy termin z wagi, nawet z ciekawości.

Cytat:
Norciu mąż coraz lepiej, jeszcze całkowicie nie w formie,ale daje radę z porządkami, ogarnianiem domu, dzięki temu mogę odpoczywać.

Fioletowe ja się nie wybieram,czekam na wyprzedaże w kapphalu.

Zua ja chyba przytyję więcej niż z synem,ciągnie mnie na słodkie...Mam już +9 kg a jest 31 tydz

Summer ja muszę się wybrać do jisk (ale jest oddalony o 20 km),a mąż z obojczykiem,chce leżak ...

Madziara fajnie,że się pogodziliście,szkoda życia na kłotnie

Karolina hmmm z tym magnezem,ja to potrzebuje,bo ja nerwus jestem

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Camelitos, Norka

Norka
piękne te fotele,każdy z nich z osobna.My mieliśmy zamawiać w necie meble,no ale wiesz,jak jest...
Norko, mnie chodziło o to, że dentysta to straszna rzecz, ale jak masz znieczulenie to luzik

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość

Witaj Guru

Ja też mam pustki

Ovejita, samonośnego nie mam, to jest dobre na maleńkie piersi raczej, ale do odkrytych pleców polecam bardotkę. Moją wkłada się przez głowę, nie ma zapięcia - z tyłu jest elastyczna, z przodu koronkowa, ale z wkładkami push-up, więc fajnie podtrzymuje piersi.

Guru, wszystko, co napisałaś sprawia, że się rozpływam. Bardzo mi się to podoba! Z jednej strony luz, a z drugiej - mocny akcent na opiekę postnatalną. No i znowu mam wrażenie, że wszędzie na Zachodzie mają świadomość szkodliwości USG, tylko w Polsce się wpiera, że to badanie nieinwazyjne i absolutnie nieszkodliwe dla płodu. No, ale cóż, ja o swoich poglądach pisać tu nie będę, niemniej w Norwegii widzę, że jest super!

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 12:41   #2610
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Guru, dokladnie tak mam, że na sniadanie muszę zjesc raczej coś mlecznego, tupu kasza manna, płatki, bo jak zjem cos typu kanapka to chodze jakas taka niedojedzona.
Pola o kurczę, ale termin sie zmienił !
Te moje zachcianki to nie zawsze są takie "zdrowe", najczęściej kończę z piecioma czekoladowymi cukierkami ma koncie, albo lody albo coś. Dzis sie poplakalam bo chcialam założyć krotkie spodenki na balkon, tak nie zapinajac ich na brzuchu bo nie są ciążowe, to ledwie mi ma tyłek weszły, a inne w ogóle nie wlazly. Może nie sa to jakies wielkie problemy, ale dla mnie to takie trudne, ze nagle okazuje się że przytylam nie tylko w brzuchu, ale i w d.upie nie mam sie w co ubrac, a jak juz cos znajde, to sie czuje taka wielka....
Norcia a te fotele to jak z bajki, śliczne.
Dorka, brzuszek śliczny
Guru super relacja z Norwegi !opieka okoloporodowa bardzo mi sie spodobala

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości