|
|
#2671 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Cytat:
nigdy jeansow nie miałam za więcej niż 150 zł a co dopiero kupić pizame czy koszule do spania czy szpitala za tyle. No ale trzeba przyznać że są ładne. Nie takie tandetne jak te niektóre na allegro Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Motylku a z tej strony szykowna mama jak z długoscia tych koszul? Mam dosyć długie nogi i Niechce żeby mi tyłek było widać
Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2019-02-16 o 18:12 |
|
|
|
|
#2672 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja wszystko mam w swoim aktualnym. Noszę ML i takie kupuje ciążowe
Cytat:
Co kto lubi. Dla mnie to element wyprawki. Prędzej to sobie kupie,. W sumie. Mąż mi kupił na święta czy jakaś inna okazję, niż body w regularnej cenie w hm czy next ![]() Miałam ogromny komfort w tej koszuli. I poluje na drugą, czekam na jakieś promki na dzień kobiet może Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2674 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Lubię mieć dobre buty czy torebkę i na to jestem w stanie wydać od czasu do czasu kilka stówek, ale piżama to piżama. Podobnie jak majtki. Lubię fajną bieliznę, ale poluję raczej na promocje w tej kwestii - ostatnio jak w Esotiq kupiłam 9 par bawełnianych ładnych majtek za 75 zł to byłam zachwycona
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 176 i obie m były trochę przed kolano
ale to pisza prZy każdym fasonie jaka jest długość.u mnie 95-100 cm jest ok ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Sq no na pewno jest świetna jakościowo i za to się właśnie płaci. Te moje za 50-70 z pewnością są gorsze,ale i tak są ok,nie narzekałam i do karmienia tak na kopertowo tez sa ok,chociaż zależy, co się lubi.ja do cc to i tak mam szpitalne koszule
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tych dostawek, to najbardziej obawiam się o materac, że będzie kiepski. Do zwykłego łóżeczka mam wybór, a ten w dostawcę to pewnie jakieś badziewie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2678 |
|
Dostojna peema.
|
Co do ciuchów, to patrzcie, jaką bluzę dziś kupiłam dla potomka na szmatach.
![]() Już kupuję raczej takie większe, bo małych wydaje mi się, że mam w opór. Miałam sporo rzeczy dla niego w koszyku, ale wzięłam mało bo siebie wolałam dziś obkupić, a co
|
#2679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, rany ale miałam dzień aktywny...no ok, pół dnia ..a w zasadzie popołudnie
koło 15 zapowiedzieli mi się znajomi że jeśli nie mam nic przeciwko to wpadną. No to raz dwa ukrecilam biszkopt, galaretkę zrobiłam, i truskawki, akurat zdążyło sie zastygnąć zanim przyszli. Oni mają core w wieku mojego Dominika, więc się dzieciaki bawiły a my siedzieliśmy. No i przekazali radosne wieści ze są w ciąży, teraz chłopaka będą miec. Także nasze dzieciaki będą w tym samym wieku, nawet niewielka różnica w miesiącach, między moim małym a ich cora jest ,2,5 tygodnia różnicy, teraz będzie jakoś 1,5 miesiąca, więc różnica niewielka. No i fajnie mała od nich też 2-jezyczna, jej mama to Rosjanka, ale dzieci ze sobą po hiszpańsku rozmawialy. Mnie to zadziwia jak płynnie przechodzą między językami, naprawdę... Miałam dziś wyszywać ale chyba pójdę do łóżka, jestem padnięta (znowu). Za tydzień o tej porze będę lecieć do Polski ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
im starsze tym lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dostałam pierwsza. Kupie druga. To dla mnie kwestia psychicznego komfortu trochę.Te zwykle oddałam. Kopertowe było dla mnie bardzo ale to bardzo niewygodne. Ale to kwestia piersi dziecka wprawy otp itd ![]() Ja liczę że na 2 granatovo załatwię cały szpital i polog więc wolę 2 takie niż 6 innych plus jedna moja przyjaciółka już w niej też rodziła i ogarniała dziecko więc ma branie i nie leży ![]() Uznałam że 9mcy omijalam sklepy, wyprzedaże itp to chociaż do porodu coś sobie kupię za te wszzytie oszczedzone pieniądze ![]() Za to taka kasa na torebkę to by było duuuuzo myślenia. Noszę zwykle jedna. Kupuje inna i ta pierwsza idzie w odstawke... Cytat:
albo ali się na tej marce wzorowalo Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Ja dziś po pociągu i noszeniu małego mam mega klucie w grazce..masakea.leze większość popołudnia a on się ładnie bawi ale kłuję równo... Mała za to daje tak czadu że szok! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2684 |
|
Dostojna peema.
|
Sq, możliwe, że to jakieś Ali, bo firma chyba niezbyt znana (nie mam teraz jak sprawdzić), więc wszystko jest możliwe
co do torebek to ja niestety lubię, myślę co by tu na lato sobie sprezentować i chyba stanie na drugim MK tylko w jasnym kolorze. Zwykle mam w użyciu dwie torebki - mniejszą i większą po prostu. W ogóle mam na liście życzeń na Ali kilka fajnych rzeczy ale nie kupuję na razie, za to po wypłacie hamulce puszczą XD teraz był drogi miesiąc bo tż poszedł poleczyc zęby a wiadomo ile kosztuje dentysta. No i tego kindla dostałam jako, powiedzmy, prezent na walentynki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly i jak ci się na Kindle czyta? Ja uwielbiam.
Też mam kilka rzeczy w koszyku z Ali ale jakoś nie mogę kliknąć ubranek nie kupuje bo poszalalam ostatnio i już stwierdzam że dosc. Jak cos to na bieżąco będę dokupować. Ale i tak jak znam siebie to pewnie coś mi wpadnie w rece. Oczywiście niechcacy . Jestem mega zadowolona z płaszczyka który kupiłam malej pod blokiem u siebie. Dałam 2 euro, wygląda prawie jak nowy, a normalnie kosztuje ok. 50€ - mayoral oni maja mega drogie ubrania dla dzieci, nawet jak są przeceny to mi szkoda po prostu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2686 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
ale aparat bardziej pójdzie w ruch jak się mały urodzi,juz widzę te szaleństwo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, apropo zdjęć, zbieram się za uporządkowanie tego co mam i wywołanie co bardziej udanych, żeby wreszcie powkładać do albumów. Tylko że ja się już tak ze 2 lata zbieram 🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz kupiłam dkny jako prezent dla siebie samej i wystarczy ![]() Też za mało szanuje takie rzeczy żeby na 2 lata torebkę kupić za kilkaset/tysiąc ![]() Matko znów mam zgage... U synka miałam kilka razy. Urodził się z włosami. Jeśli wierzyć zabobonom to porównując zgagi jak będę rodzic Nołnejmke to jak wyjdzie głową to włosy będą do moich kolan. Serio.. Umrę... Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2689 |
|
Dostojna peema.
|
Ja też mam bardzo często zgagę, ciekawe czy urodzi się chłopiec z dużą ilością włosów
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze zgagę miałam, dzieci rodziły się z czarnymi włosami, które zaraz im się wycierały do praktycznie łysych pałek, a teraz oboje to ciemne blondyny
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam zgagę poprzednio, młody się urodził z włosami ale tak jasnymi że wyglądał jak bez
natomiast teraz ma mega mocne i grube włosy, a blondynem jest dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Pani powiedziała "przy już widać główkę już są włoski" to okrzykbelam na całą porodowke "on ma włoski?!!! 3" ![]() Ja mam cienkie blond. Mąż już zakola. Jakos nie spodziewałam się dziecka z włosami. A miał serio z 1.5cm dłuższe niż meszek, no łysy nie był Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór, my już w domku
Dolecieliśmy szczęśliwie. W samolocie spuchly mi stopy i dlonie ale przespalam. Mala aktywna przez caly tydzien. Dzieki Bogu, ze mimo tych wszystkich kilometrow, schodow i emocji nie urodzilam Bede was nadrabiac !Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
To ja z kolei uznałam, ze poszaleje sobie z torba do wózka i kupię jakaś fajna
)) bardzo podobają mi się joissy,oglądałam w czwartek w sklepie,tylko nie wiem która wybrać ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Co do zwykłych torebek to ja mam trochę, nosze w podstawowych dla mnie kolorach i fasonach.musze mieć zarówno sportowe jak i eleganckie.z tym,ze ja lubię najbardziej z Monnari bo podobają mi się i maja w środku jasna podszewkę,lepiej wszystko widać chociaż ostatnio kupiłam czarna elegancka w Puccini i tez jestem zadowolona ![]() Sq ja w pierwszej ciąży nie miałam zgagi i Tusia miała bujne włosy, w drugiej ciąży miałam trochę pod koniec i Zosia miała trochę więcej, to ciekawe jak będzie teraz jak mnie tak meczy od dawna
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Z kolei koleżanka miała obie ciąże mocne zgagi i tez się śmiała,ze jej się dzieci z afro urodzą, a tu oba razy lysolki
![]() Wiadomo,ze z ta zgaga to kolejne bajeczki ![]() Moje dziewczyny na szczęście maja mocne włosy po mężu.owszem,wycierały im się trochę z tylu,ale nie wypadały i te wytarte szybko odrosły.obie na półtorej roku miały włosy do ramion na dwa latka za łopatki przycinane,ale zawsze końcówki do wyrównania
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Sysa super, że wszystko się udało! Miłego nadrabiania
![]() Co do włosów to ja zawsze byłam pewna, że tż będzie miał komplet na głowie, bo jego ojciec i dziadek mają do teraz porządne czupryny. A tu w ostatnich latach te zakola tak mu się wyrobiły, że wychodzi na to, że poszedł w stronę rodziny teściowej i łysych glacy no cóż zrobić, będę miała kiedyś łysola ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
czasem rano mam wrażenie, że to lew z klatki wychodzi
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo ciezko to ogarnąć,zreszta moje obie maja włosy do pasa
tylko Tuska ma blond i proste,a Zosi nie zajaśniały od urodzenia i w dodatku się kręcą
|
#2698 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2700 |
|
Rozeznanie
|
A ja zamówiłam sobie wreszcie szlafrok
https://carry.pl/pl/ona/14508-szlafr...or-szary_jasny Kumpela taki ma i bardzo mi się spodobał. A że jest w promocji i że nie mam wogole szlafroka to zakupiłam 😀 A co do zgagi to ja narazie nie mam. W poprzedniej ciąży też nie miałam. Synek urodził się z meszkiem na główce 😀 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

koło 15 zapowiedzieli mi się znajomi że jeśli nie mam nic przeciwko to wpadną. No to raz dwa ukrecilam biszkopt, galaretkę zrobiłam, i truskawki, akurat zdążyło sie zastygnąć zanim przyszli. Oni mają core w wieku mojego Dominika, więc się dzieciaki bawiły a my siedzieliśmy. No i przekazali radosne wieści ze są w ciąży, teraz chłopaka będą miec. Także nasze dzieciaki będą w tym samym wieku, nawet niewielka różnica w miesiącach, między moim małym a ich cora jest ,2,5 tygodnia różnicy, teraz będzie jakoś 1,5 miesiąca, więc różnica niewielka. No i fajnie 

Bede was nadrabiac !