![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
dziewczyny, czy któraś z was robiła ankiety do swojej pracy mgr? mam problem z opracowaniem pytania macierzowe, gdzie obliczam skalę ważoną.
wiem, ze to może dziwnie zabrzmi, bo powinnam wiedzieć, ale nigdy nam nikt tego nie tłumaczył ![]() podaję przykład mojej tabelki z takiego typu pytania Załącznik 2986301 i ponawiam pytanie, czy nie znacie jakieś książki/strony www gdzie byłoby opisane jak analizować pytanie, jak wyciągać z nich wnioski itd? może bedzie w jakiejś ogólnej książce o pisaniu pracy mgr?
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() paipai, "Podobno ankiety wypełniają chętniej ludzie inteligentni. Tak wynika z badań" - Z tych badań podobno tak wynika? Co to za badania? Chętnie się zaznajomię ![]()
![]() |
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
Dokładnej nazwy nie znam. Na zajęciach z Metodologii Badań wykładowca nam mówił, że dużo chętniej wypełniają ankiety przede wszystkim kobiety oraz osoby o wyższym (niż przeciętny? tego nie pamiętam) poziomie inteligencji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2675 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jestem pierwszy raz na tym wątku, witam Was i od razu bardzo proszę o pomoc. Jestem na czwartym roku psychologii i do czerwca muszę napisać mniej więcej wstęp teoretyczny mojej pracy, a ciągle mam problem z tematem… Ogólnie interesuje mnie wpływ rodziny na rozwój dziecka. Wstępnie, temat, który podałam mojej promotor brzmi „Inteligencja emocjonalna i kompetencje społeczne u młodzieży z rodzin pełnych i rozbitych”. Tak po prostu podałam ten temat,a dopiero teraz tak konkretniej przysiadłam do zbierania i czytania materiałów i widzę, że jest mnóstwo badań na temat dzieci z rodzin rozbitych i skutków rozwodu dla tych dzieci, w związku z tym chciałabym żeby jakoś mój temat urozmaicić, trochę zmienić, żeby stał się bardziej oryginalny, ciekawy… Ale mam problem na co, a moja promotor jest delikatnie mówiąc mało pomocna. Może mi coś doradzicie? Póki co myślałam o trzech sprawach: 1)zbadać jaka jest jakość relacji z ojcem po rozwodzie i jak to wpływa na inteligencję emocjonalną młodzieży (skupiłabym się bardziej na roli ojca i w ten sposób nie zakładała, że sam rozwód to zło, tylko wszystko zależy od relacji z ojcem) 2) zająć się syndromem odosobnienia od jednego z rodziców (jest to bardzo mało poruszany temat w literaturze, przez co na pewno oryginalny ale co i jak tu zbadać?) 3) zająć się rozwodem z perspektywy mężczyzny, jak on rozwód znosi czy coś w tym stylu, bo z tego co czytałam jest niewiele badań, w którym uwagę poświęca się facetom.
Mam mnóstwo wątpliwości, jak to badać i w ogóle, a czas na oddanie wstępu toretycznego mija… Dziewczyny doradźcie, czy zostać przy pierwotnym temacie i nie przejmować się tym, że nie jest on zbyt oryginalny? Przyznam, że moja ambicja podpowiada co innego…Wszystkie odpowiedzi mile widziane, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Witam,
piszę pracę magisterską na temat wolontariatu i potrzebuję materiałów dotyczących szkoleń dla wolontariuszy (może jakieś konspekty), najlepiej na e-mail. Będę wdzięczna za pomoc!!!
![]() |
#2677 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że piszecie już swoje prace mgr !
Kurczę, ja nie mam jeszcze tematu, a szkoda bo wtedy mogłabym zacząć robić cokolwiek ![]() W week mam seminarkę, i muszę się sprężyć żeby coś wymyślić. Pomóżcie, może macie jakieś pomysły. Piszę z socjologi ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
ja już prawie skończyłam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() może Cie jakoś naprowadza propozycje tematów.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
ojej...jak tak sobie czytam o Waszych pracach to mnie dół łapie...skończyłam pisać swoją, w weekend oddaje promotorowi, żeby teraz ocenił całość- tylko że moja praca ma 154 str:/ a i tak już ją meeeega skróciłam...oj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Rozeznanie
|
O kurcze już skończyłyście?!? Jakie tempo! Zazdroszcze
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2681 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ci zazdroszczę. Ja też chce już skończyć!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do pogrubionego ![]() tak, moja praca ma 70 stron (całość) i jestem z niej zadowolona, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuje za zainteresowanie ![]() Ja tez wiele szperałam w sieci, wybrałam kilka tematów... Ale ja nie wiem dlaczego żaden z nich nie podoba się mojej promotorce. Już mnie szlak trafia ;( !!! Naprawdę, ciężko jest. Jak teraz znowu coś mi odrzuci to po prostu chyba wyjdę z siebie ![]()
![]() |
![]() |
#2684 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2686 |
Raczkowanie
|
![]()
Kochane Magistrantki - potrzebuję grupy wsparcia - pracę mgr powinnam napisać do końca kwietnia, jest 12, a ja przeglądnęłam dopiero dwie książki i zrobiłam prototyp ankiety - pomocy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2687 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny znalazłaby się jakaś chętna niewiasta, która ma chwilkę czasu?
Chodzi o poczytanie i wyrażenie opinii nt. wstępu i zakończenia w mojej pracy mgr. Wstęp mam gotowy, a nad zakończeniem slęczę już 3 dzień i nie wiem do końca już nic, jak to ma być. Promotor nie odpowiada, mam niby jakieś tam wzory wg ktorych pisac i cos tam klecę, ale wolałabym poznać opinię, kogo kto wie, co i jak w tym temacie... Jeżeli jest jakaś/iś chętny i ma czas na przeczytanie/sprawdzenie, to proszę o kontakt PW. Prześlę wtedy materiały do oceny. I oczywiście dziękuję za pomoc ![]()
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." Edytowane przez napoli Czas edycji: 2010-04-14 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2689 |
Marudziara
|
Witajcie
![]() Ja właśnie zabieram się do pisania pracy mgr ![]() Jednak zastanawiam się nad tematem, musi on krążyć wokół pedagogiki wczesnoszkolnej.
![]() |
#2690 |
Przyczajenie
|
NIE JESTEM SAMA
![]() szczęście w nieszczęściu, mam 2 miesiące żeby skończyć moją pracę, a ja ją tylko trochę liznęłam, jeden liz z jednej strony, inny liz z drugiej strony! brakuje mi motywacji... mimo wszystko muszę zakończyć rozdział pt: "studia" w moim życiu. dwa miesiące to wystarczająco dużo czasu, pod warunkiem że będę pracować systematycznie i ciężko. uda się! prawda?
![]() |
#2691 | |
Raczkowanie
|
Mi się chyba nie uda. Już przyzwyczaiłam się do myśli że obrona we wrześniu.
Po świątecznym lenistwie i ostatnich smutnych wydarzeniach ;( zabieram się do pracy. Właśnie czeka obok kawa i przeglądam materiały. Systematyczność to jednak podstawa w moim przypadku bo nie należę do osób które potrafią zarwać noc i napisać wszystko. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Posylam PW Tobie ![]() Na ile stron macie wstep i zakonczenie?
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." Edytowane przez napoli Czas edycji: 2010-04-14 o 18:47 Powód: przypomnialo mi sie cos do dopisania |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2693 |
Raczkowanie
|
Ja już kończę chyba pisanie mgr. Dziś cały dzień spędziłam w czytelni pisząc wstęp:/ Właściwie skończyłam go pisać. Jeszcze zakończenie wstępu, tylko promotor mi kazał poszukać na zakończenie jakiegoś ładnego cytatu
![]() I jeszcze muszę napisać zakończenie. Tylko co ma być w zakończeniu?
Zarezerwowany dla mnie. Pachnący tylko mną. Nie szuka innej. http://suwaczki.slub-wesele.pl/200808313538.html http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120602060120.html PS. zaczynam chudnąć! Jest: 53,5 kg Marzę o 48 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Rozeznanie
|
Niewierna, ja szukalam wczoraj i znalazlam cos takiego na innym forum, moze sie nada
![]() http://vitalia.pl/index.php/mid/25/f...range/0/page/0
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2695 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie na uczelni wrześniowych obron się nie przewiduje ![]()
![]() |
![]() |
#2697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak swoją drogą wczoraj skleciłam 4 strony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2698 |
Rozeznanie
|
Wooow gratuluje!! Ja mam teraz takie samo podejście będę się starać z całych sił a co będzie to będzie
![]()
![]() |
![]() |
#2699 |
Rozeznanie
|
cucaracha wielkie dzieki raz jeszcze dla Ciebie
![]() Pochwale sie, ze w nocy sklecilam wszystko w jedno i cala prace wyslalam promotorowi, teraz tylko ogole poprawki, literowki, ktorych nie zauwazylam i praca idzie do druku ![]() ![]() A jak reszcie idzie pisanie? Zycze weny tworczej przyszlym paniom mgr ![]()
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Rozeznanie
|
Gratulacje napoli!!! ale Ci zazdroszczę!! Mi jeszcze tyle zostało
![]() Słuchajcie czy na waszych uczelniach też Wam każą oddać pracę w pliku PDF że niby w celu sprawdzeniu w tym programie Antyplagiat czy jakoś tak? Spotkałyście się z tym? Wiecie czy oni rzeczywiście sprawdzają, czy tak straszą? :/
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.