![]() |
#2671 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ludzie już tak mają, ładują się kiedy nie trzeba, od tego hamowania nieraz to na hamulcach by jajecznice usmażył ![]() Chociaż ludzie to pół biedy, najgorsi są niedzielni niezniszczalni i nieśmiertelni kierowcy, o taksówkarzach niewspominając ![]() ![]()
![]() |
#2672 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 Czas edycji: 2008-06-15 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja też po przerwie jakoś tak lepiej zaczęłam jeździć, bo w międzyczasie sobie wszystko poukładałam jak być powinno ![]() Spróbuj choć trochę uwierzyć w to że masz szansę na egzaminie i ciesz się z każdego etapu zaliczonego ![]() ![]() ![]() Powodzenia i uwierz w siebie, szansę każdy ma, ale trzeba też w to wierzyć bo to pomaga w czasie egzaminu ![]() hanza no właśnie: taksówkarze - właśnie taki jeden przyjemniaczek wymusił na mnie pierwszeństwo w czasie egzaminu, ale miałam refleks i szybciej reagowałam od egzaminatora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
no dobra...kto jeździ pandą pisać nam tu jak się to prowadzi
![]() hanza no widzisz dwóch panów tu mamy...only ![]() a mnie też ostatnio wdepnęli pieszy na czerwonym...na chwilę zgłupiałam-ki czort, ale instr zaraz do mnie "jedź!!! czerwone mają!!!"
#2675 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tez juz sie boje choc mam egzamin pozniej od Ciebie ![]() _________________________ ____ Moja kolezanka miala farta ostatnio bo jezdzila po miescie tylko 25 minut bo sie konczyla benzyna w aucie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Rozeznanie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7892322]
max dzięki ![]() ![]() Na pewno nie będę kupować nic wypasionego żeby się później nie obawiać że ja gdzieś tam trochę zarysuję, czy ktoś mi zarysuje na parkingu ![]() Po co mi to: byle miało cztery koła, nie wyglądało najgorzej, nie miało ogromnego przebiegu i BYŁO MOJE ![]() Czy Ty może jeździsz na kursie pandą, bo zdajesz chyba we Wrocławiu a tam teraz są pandy i punta? Jeśli tak to jak ten samochodzik się prowadzi?[/quote] Duśka! To się umówmy, Ty grasz poniżej 10 mln. Ja powyżej. I nikt nikomu w drogę nie wchodzi. Tak… to prawda na kursie jeżdżę Pandą. W MORDZIE też są same Pandy. Pamiętam swoją reakcję jak miałem wsiąść pierwszy raz. O my Gooooood! Przecież to jest jak żelazko. Ale po kilku jazdach okazało się OK. Małe, zwinne. (jak pamiętasz do tej pory jeździłem dużymi samochodami). Nawet się polubiliśmy. Mam taki głupi zwyczaj, że czasami mówię do samochodu, np. przy ruszaniu - No.. jedź… jedź jak tato prosi. Albo - Synek… no gdzie ty tak pędzisz? Zawsze wydawało mi się, że instruktor tego nie słyszy (bo staram się mówić prawie szeptem). Tydzień temu okazało się, że jednak słyszy. Był taki moment, że jednego dnia mi nie chciał ruszyć z ręcznego pod górkę. Nigdy mi się to do tej pory nie zdarzało. Powiedziałem instruktorowi, że coś mnie nie słucha (samochód) dzisiaj. I pojechaliśmy na placyk. Jak już dojechałem na placyk. On wysiadał z samochodu. Zrobił 2 kroki do przodu. Wrócił się, nachylił do szyby i mówi: - Ja idę na chwilę przestawić słupki a wy, jak słyszałem, macie jakąś sprawę do obgadania. Jak będziesz go pytał, dlaczego nie ruszał pod górkę, nie zapominał wspomnieć o sprzęgle… A co do swojego samochodu… Amerykanie mają jedną (mądre) powiedzonko. W swobodnym tłumaczeni brzmi ono mniej więcej tak: Jeździj najgorszym samochodem jakim Ci wypada, za to kup najdroższe mieszkanie na jakie Cię stać. Był nawet taki moment, że może kupiłbym rocznego Pandę za 18 tyś. Ale stanęło na Fiacie Brava (5-6 lat) diesel, koloru (twojego ulubionego) niebieskiego. Papryka, ja jeżdżę Pandą. Zresztą u mnie są same Pandy. Nie ma żadnej szkoły (przynajmniej ja nie widziałem), która miałaby jakiś inny samochód. Egzaminy też są tylko na Pandach. Fajnie się jeździ. Jest małe. Dobre do parkowania. Potrafi być zwrotne. W środku wygodne. Moja siostra 160 cm (bardzo szczupła, twierdzi, że dla niej trochę za niskie, instruktor dla niej woził poduszkę). Przyznam się, że (pierwsze 2-3 godz.) trochę dziwnie się jeździ, jeżeli ktoś przesiadł się z dużego samochodu do Pandy.
![]() |
#2677 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja też czasami mówię coś (raczej rzadko) do samochodu - ale na szczęście tylko w myślach ![]() Ale jak przeczytałam to co napisałeś to po prostu padłam ![]() Jeśli chodzi o samochód to prawie na pewno będzie to fiat, bo jednak części najtańsze, w domu też już są dwa fiaty, więc pewnie na tej marce stanie, no chyba że ktoś ze znajomych będzie sprzedawał jakiś samochód taki nie za duży ( chodzi o to żeby nie kupować w ciemno nie wiadomo czego, tylko z pewnego źródła), to może wtedy inna marka ![]() Pewnie jak jeździłeś wiekszymi samochodami to taka mała panda była rzeczywiście maleńka ![]() ![]() Jak dla mnie właśnie punto grande jest już troszkę duże i przez to tak średnio mi się podoba, choć prowadzi się fajnie. Teraz jak wsiadłam do seicento po tym punto grande to tak się poczułam dziwnie - że to takie maleństwo ![]() Na razie muszę zebrać minimum kilkanaście tysiecy, a potem zacznę sie tak konkretnie zastanawiać nad kupnem samochodu, do tego czasu ochota na pande może mi przejść, albo i nie, zobaczymy ![]() Dobrze że sie fajnie prowadzi, na razie stawiam na pandę bo mała i zwrotna, preferuję jednak małe samochody ![]() ![]() A Tobie zazdroszczę posiadanego samochodu ![]() Mnie kolor niebieski ogromnie się podoba, a koleżanka kupiła corsę właśnie w takim moim ulubionym odcieniu niebieskiego i mówi że to ohydny kolor - tak że różne są gusty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() się pomyśli, na razie nie ma w ogóle mowy o kupnie auta ![]() ja jeżdżę aveo i puntem i uważam, że puntem jeździ się lepiej-na pewno lepiej zmienia się biegi-to bezdyskusyjnie, instruktorzy też tak mówią. Na początku na nie klęłam, ale po godzince stwierdziłam, że jest fajnie, a jak wróciłam do aveo, to...poleciały bluzgi ![]() a ten tekst Twojego instruktora rozłożył mnie na łopatki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7893385] A Tobie zazdroszczę posiadanego samochodu ![]() Mnie kolor niebieski ogromnie się podoba, a koleżanka kupiła corsę właśnie w takim moim ulubionym odcieniu niebieskiego i mówi że to ohydny kolor - tak że różne są gusty ![]() A widzisz Dusiu, ja też nie lubię niebieskiego. I zawsze mówiłam, że nie chcę samochodu ani zielonego ani niebieskiego. A ten, który mam na oku jest granatowy z zieloną tapicerką ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
zwariowana_dziewczyna wiedziałam, że z czymś mi się kojarzysz... i nagle EUREKA!
![]() ostatnio koleżanka z kursu powiedziała mi, że instr ochrzcił ją mianem "gazownika" ![]() ![]() moja siorka ma przydomek "sprzęgłowa", bo instr nie może jej oduczyć trzymania nogi na sprzęgle w czasie jazdy ![]() ja usłyszałam ostatnio określenie "panikara" w odniesieniu do siebie rzecz jasna ![]() a o innej koleżance z kursu nasz pan W. mówi "dziewczyna szalona" ![]() prawie jak TY ![]()
#2681 | |
Rozeznanie
|
Duśka, ja jeszcze nie mam swojego samochodu. Pisząc, że stanęło na Fiacie Brava miałem na myśli, że go kupię NIEZWŁOCZNIE po zrobieniu prawa jazdy (chociaż wszyscy namawiają mnie na jakiegoś VW Polo lub Golfa). Ja chyba jednak zdania nie zmienię…
Cytat:
Papryka – mój instruktor ma więcej fajniejszych tekstów. Ostatnio robiłem zatoczkę. Wydawało mi się, że za późno zacząłem skręcać kierownicą i jeżeli pojadę jeszcze kawałek to stuknę w ten samochód, który stał za mną. Instruktor mówi, że da się jeszcze uratować (sytuację) tylko musze maxymalnie (nomen, omen) skręcić kierownicą w drugą stroną aby trochę przenieść tył samochodu… i w tym momencie złapał kierownicę i próbował nią kręcić. Do mnie jeszcze nie docierało, to co przed chwilą powiedział i kręciłem w drugą stronę. On w jedną, ja w drugą. W końcu on mówi; - Co taki skąpy jesteś, daj trochę pokręcić!
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o kolor samochodu , to jak będzie wybór i możliwość to oczywiście niebieski, ale jak z innego powodu korzystne będzie kupienie samochodu w innym kolorze, to oczywiście kupię - choćby nawet biały (akurat białe samochody mi się zupełnie nie podobają). W zasadzie zawsze przemalować można jeśli by się bardzo upierać ![]() ![]() Wyobrażasz sobie gdyby wszyscy mieli taki sam gust i wszystkie samochody byłyby w tym samym kolorze ![]() ![]() max jak napisałeś fiat brawa 5-6 letni w moim ulubionym niebieskim kolorze to byłam pewna że już go masz ![]() Kolejny super tekścik Twojego instruktora z tą kierownicą ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Rozeznanie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7894309]
max jak napisałeś fiat brawa 5-6 letni w moim ulubionym niebieskim kolorze to byłam pewna że już go masz ![]() Taki będzie na zbyciu. Facet trzyma go dla mnie już 2-3 miesiące (umowa jest taka, że go biorę, jeżeli zdam egzamin) ale gdyby wcześniej zjawił sie ktoś kto go kupi na pniu - facet ma pozwolenie na sprzedaż. Wziąłbym go już teraz ale - garaż mam zajęty przez samochód mojego brata. A szkoda mi go trzymać pod chmurą i to bez ochrony przed złodziejami; Kolor też jest niebieski. Taki jak lubisz i mnie też się zaczyna podobać. Z tym moim przyszłym samochodem i instruktorem też się wiąże pewna historia. Koło mnie mieszka dziewczyna, która jeździ po mieście takim niebieskim Subaru ze złotymi wstawkami. Kiedy mijamy ten samochód mój instruktor zawsze wzdycha do niego (wcześniej myślałem, że do dziewczyny… ) - O taki samochód mi się podoba, to niesprawiedliwe 2 facetów w Pandzie a w takim samochodzie jedzie sobie dziewczyna. - Jak wygram w totka to kupię Ci takie Subaru. - Kupisz??????? - No… wyjdziesz przed dom, zobaczysz Subaru z czerwoną wstążką z napisem „ Ja mam, to żeby Tobie nie brakowało”, będziesz wtedy wiedział, że mi się poszczęściło… - A jak obok będzie stało 3 rosłych facetów w czarnych skórzanych kurtkach z silnym rosyjskim akcentem to mam im uwierzyć, że samochód jest legalny, tak? To nie koniec historii… Parę dni po tym mówię mu, ze że mam u takiego dziadka upatrzonego Fiata Bravę. Trochę się skrzywił i zrobił takie łeeeeee. Więc zachwalam dalej, że dziadek o niego dba, że garażowany, że nie pali papierosów i w końcu walę najsilniejszym argumentem. - A w ogóle to jest łudząco podobny do tego Subaru, który ci się tak podoba. Niemal identyczne. A On na to: - No… jeżeli na jedno oko jesteś niewidomy a na drugie masz galopującą jaskrę, to rzeczywiście jest pomiędzy nimi pewne podobieństwo. Ten mój obecny instruktor (ten od 3 tygodni) chyba się dowiedział (od tamtego starego instruktora), że zamierzam swoim instruktorom z nagrody w Lotku kupować samochody, bo na moje pytanie jaki samochód mu się podoba odparł – Aston Martin.
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
maxymilian a to ten wcześniejszy instruktor tak?
![]() to widzę, że nie tylko mój "daje czadu" z tekstami ![]() staram się je zapamiętywać, po jeździe mam z czego brechtać ![]() ostatnio pyta mnie: "czy ciebie coś łaskocze na tym sprzęgle??? że nie możesz go dłużej przytrzymać???" ja-"owszem...mrówki tam łażą" ![]() albo wywiązała się dyskusja o laptopach i internecie no i on do mnie: "po grzyba ci ten twój laptop!" ja:"no kupiłam bo jak w 21. wieku tak bez kompa i internetu!!!" i udaję wielkie oburzenie ![]() on: "no ale co ci po tym! co ty na tym robisz?" ja jeszcze większe oburzenie i mówię: "no jak to!!!internet to nieograniczone możliwości kontaktu, źródło wiadomości itd itd" a on perrrrrrrfidny uśmiech(przypominam-lat 60), mruczy i ziora na mnie z boczku: "nasza klasa.pl. co? " i taka mniej więcej mina ![]() i tu mię ręce wzięły i opadły, zaczęłam się śmiać i jeszcze bardziej oburzona zaczęłam się bronić, że nie jestem namiętną bywalczynią NK i temat ciągnęliśmy dalej ![]() PS. że też na to nie wpadłam wtedy! trzeba było odpowiedzieć z równie perfidnym uśmieszkiem: "NIE! wizaż.pl!!!" ![]()
#2685 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
max czyli zdajesz ezamin i wtedy samochód brata ma wylot z garażu ![]() No ja na razie też nie mialabym gdzie trzymać, najpierw trzebaby pomyśleć o garażu, a jeszcze wcześnieuj o miejscu gdzie ten garaż postawić - ale jak juz będę bardziej zdolna finansowo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Rozeznanie
|
Od Subaru - to ten wcześniejszy instruktor.
Od kierownicy i placyku - to ten nowy.
![]() |
#2687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no a ten obecny to jednak spoko jest, jak takimi tekstami jedzie ![]()
![]() |
#2688 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, no po prostu teksty rewelacja ![]() ![]() ![]() Świetnych masz tych instruktorów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ten drugi instruktor... jest ok.
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny 11 czerwca Ratatuj zdawała egzamin.
Nigdzie nie znalazłem informacji czy zdała. Macie jakieś wiadomości, bo od trzymania kciuków to już mnie palce bolą ![]()
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale macie gadki ![]() najbardziej podoba mi się to " - O taki samochód mi się podoba, to niesprawiedliwe 2 facetów w Pandzie a w takim samochodzie jedzie sobie dziewczyna. " już widzę ten tęskny wzrok i wyobrażam sobie tę nutkę żalu w głosie ![]() zważywszy, że PANDA brzmi baaaaardzo niemęsko ![]() no właśnie Ratatuj nie odezwała się od egzaminu ![]()
![]() |
#2692 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No niestety, nie mam żadnych wiadomości, Ratatuj jakoś o nas zapomniała i nie pojawia się w ogóle ![]() Też czekam z utęsknieniem na jej pojawienie i mam nadzieję dobre wieści ![]() Dla mnie PANDA to kobietka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie PANDA to kobietka ![]() ![]() Dokładnie. Można powiedzieć jak w reklamie Gilette: - Panda - najlepsze dla mężczyzny! A co do Ratatuj - to mam nadzieję, że brak wiadomości to dobra wiadomość.
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jakiż to męski samochód! ![]()
![]() |
#2695 |
Zakorzenienie
|
zdała pewnie i jeszcze nie wytrzeźwiała ze szczęścia
![]() ![]() hehe przypomniałam sobie, jak siedziałam z tż na ławce i czekałam na egzamin, obok stał kosz na śmieci,a w nim dwie puste butelki po żołądkowej ![]() ![]() ![]()
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do haseł, to ja nic fajnego nie pamiętam. Ale tematu pojawiały się różne. Od studiów i pogody, po seks oralny ![]()
![]() |
#2697 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() [1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7894309]Wyobrażasz sobie gdyby wszyscy mieli taki sam gust i wszystkie samochody byłyby w tym samym kolorze ![]() ![]() I teraz sobie wyobrazic, ze nie pamietasz numeru rejestracji a obok Twojego auta stoja same takie same i kolor i marka ![]() ![]() Co do Ratatuj to faktycznie moze zdala i zapomniala Nas poinformowac, oby oby ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
myślę, że kciuki za ratatuj można już spokojnie sobie darować-co się miało wydarzyć, to się wydarzyło
może internet jej padł...mam tylko nadzieję, że to milczenie nie oznacza jakichś bardzo niedobrych wieści ![]() no Ratatuj odezwij się!!! czekamy!!! a ja mam jutro jazdę(17 i 18 h już ![]() ![]() chyba na dziś wystarczy szarży po wizażu, alem się wysiedziała, tyłek mnie już boli ![]() dziękuję za dotrzymanie towarzystwa i spadam buziaki ![]()
#2699 |
Raczkowanie
|
zwariowana-dziewczyna[/I][/B] zrobienie prawka jednak zazwyczaj krócej trwa niż uzbieranie na własny samochód
![]() A Ty teraz zdasz ten egzamin i tak jak IR pisała, już w sierpniu masz szansę jeździć ![]() ![]() Albo wy do tego czasu aż zdam będziecie miały upragnione auta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Konto usunięte
|
papryka oby to byly same dobre wrazenia
![]() A wiadomosc do Ratatuj napisalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.