|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
Nooo to skoro powoli okreslamy plec naszych fasolek, to ja sie pochwale, ze dwa tygodnie temu na USG genetycznym pani doktor wypatrzyla dziewuszke! To spelnienie moich pragnien, wiec mam wielka nadzieje, ze sie nie pomylila
![]() Ach, ja bym baardzo chciala blizniaki, ale sama jestem blizniakiem, wiec nie mialam duzych szans. Moja mama rodzac mnie i brata nie miala wielkich bolow mimo bardzo drobnej budowy, podobno wszyscy wkolo byli zdziwieni jak moglo jej nie bolec, ale wazylismy po 1,5kg i urodzenie takich malenstw jest znacznie latwiejsze niz 3,5kg dzieciatka... |
|
|
|
#2673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Meszsares a ktory mialas wtedy tydzien??
|
|
#2675 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Raczkowanie
|
Ja to juz sama nie wiem co mi mowi przeczucie na poczatku myslalam ze to bedzie dziewczynka a teraz wszyscy mowia ze na pewno chlopczyk wiec nie wiem mam nadzieje ze w piatek wszystko sie wyjasni.
Ja tez tak mam ze jak wchodze pod prysznic to zaczyna mi cos smierdziec nie wiem co to ale dobrze ze nie jestem sama hi hi |
|
|
|
#2677 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie w poniedziałkowe południe
U mnie mdłości z lekka mijają chociaż jeszcze potrafią mi dokuczać a dzisiaj dopiero po raz drugi w tej ciąży przytulałam się do kibelka. I po co ja jadłam śniadanie chyba tylko po to żeby całe zwrócić Cytat:
Cytat:
A zdjęcie córeczki śliczne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przepiękne zdjęcie Cytat:
i napewno wszystko z maleństwem będzie dobrze Cytat:
A jakie niezapomniane przeżycie kiedy już po wszystkim położna mówi : "ma pani synka, jak będzie się nazywał ". 9 miesięcy się czeka żeby się dowiedzieć co pod serduszkiem w brzuszku rośnie ![]() Ale się uśmiałam z Waszych tekstów na temat śmierdzenia Życzę miłego dnia
|
|
#2678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- bea83 nie jest bynajmniej do śmiechu jak nie możesz oprzeć się wrażeniu że źle z Twoim zapachem ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- A jak tam u Was ze spaniem. Ja już mam problemy-całe życie sypiałam na brzuchu, a teraz brzusio nie pozwala. Masakra po prostu, na brzuchu niewygodnie a jak się na boku ułoże to od razu oczy mi się szeroko otwierają. |
|
|
|
|
#2679 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez zawsze zasypialam i spalam na boku a teraz sie nie da, chociaz czasami nad ranem pozwole sobie dac reke pod jeden bok i na chwile tak podrzemac
Ja znow jak sie w nocy wierce i przekrecam na rozne strony to mnie brzuch strasznie boli, a na plecach nienawidze spac. Co dopiero jak bede miala balooon to juz calkiem nie wiem jak bede kimala :confused : a ja uwielbiam spac, ostatnio chodze o 21 i podczas dnia tez sobie przysypiam gdzie popadnie tak na chwileczkeco do plci to ja chce znac, swoja droga to dopiero niespodzianka i zaskoczenie jak ktos mysli przez 5 miesiecy ze syn a tu corcia
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I nie wiem jak się przestawię
|
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Raczkowanie
|
Tez mam ten sam problem bo tez bardzo lubie spac na brzuchu no ale trzeba sie bedzie przestawic i zmienic pozycje spania.
Dziewczyny mam tez taki dylemacik ostatnio jak bylam u gin.zapomnialam zapytac czy moge brac równolegle falvit i acidum folicum 5 mg, w falvicie tez jest troche kawasu foliowego i boje sie zeby nie przesadzic.Jestem w 13 tyg.ciazy moze ktoras z Was ma takie informacje? Na razie odstawilam ten kwas foliowy ale do lekarza ide dopiero za miesiac i nie wiem jak postepowac. Z góry dzieki za podpowiedzi. Pozdrawiam.
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odstaw kwas i bierz witaminy. podobno kwasu foliowego nie mozna przedawkowac, ale pigułka to pigułka, wątrobę też trzeba oszczędzać przynajmniej ja bym tak zrobiła.ja też chciałabym poznać płeć dziecka, jakoś nie nastawiam się na chłopca czy dziewczynkę, zmienia mi się codziennie z okruszka na kruszynkę i odwrotnie- ale to chyba z ciekawości...
|
|
|
#2686 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie mam zadnych problemow ze spaniem na brzuszku spie tak jak zawsze i nic mi nie jest
Edytowane przez tery i suzy Czas edycji: 2009-03-23 o 14:06 |
|
|
|
#2687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
witam nowe mamusie orzeszek- gratuluje córci ja też chciałabym córcie, ale mam przeczucie że będzie chłopak |
|
|
|
#2690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem czemu do 5 miesiąca skoro jużw 10 tygodniu ciąży płód jest właściwie zbudowany i tylko rośnie. położna powiedziała mi że na wszelki wypadek do 12 tygodnia. w Feminatalu też jest kwas foliowy prawda?
|
|
|
#2691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2692 |
|
Raczkowanie
|
Ja biore tardyferon fol jest to kwas foliowy z witaminami i zelazem. Wczesniej bralam folik ale mialam anemie
|
|
|
|
#2693 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Elancyl jest dla mnie dużo za drogi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A to badanie to było na obecność toksoplazmozy Też miałam robione przed ciążą, bo mam w domu kota.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam dziś i jutro zaległy urlop. Dobrze się stało, bo przynajmniej wykuruję się w domu. Dalej kaszlę, ale już trochę mniej, no i katar jest ciut mniejszy
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-03-23 o 15:07 |
|||||||||
|
|
|
#2694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ze spaniem to nie mam problemów, bo ja od zawsze śpię na boku, czyli nawet większy brzuszek wcale w tym mi nie będzie przeszkadzał
|
|
#2695 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie niemiłych zapachów
to wydaje mi się, że to przez nasz wyczulony węch. Ja tak miałam na początku ciąży - ale pytałam w pracy koleżanek i w domu męża i oni nic nie czuli.Fajna, skojarzyło mi się z bałwankiem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja widziałam model Axel oliwkowy. V-Max też jest fajny, ale nie podobają mi się kolory. |
||||
|
|
|
#2696 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
o bozie ( jak to mówi mój mąż...) ale ja mam dość tych książek.... a już w sobotę zaczynamy zajęcia... dobrze że już niedługo idę obiad gotować bo mam dość...
|
|
#2699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie -super że grono się powiększa!!!!!!!!!!!!!!
a ja nadal choruje eh szkoda gadać przynajmniej gardło mnie nie boli... no to mamy chłopca i 2 dziewuszki fajnie nika współczuje siedzenia nad książkami ja jaj zrobiłam podyplomówkę powiedziałam dość i narazie żadnych studiów dalej nie planuje ups niedoczytałam że uczysz - a prpop mam strasznie dużo sprawdzianów do sprawdzenia. precious_81 daj linka do tych wózków - ja bym chciała kupić trójfunkcyjny na pąpowanych kołach. angkorcz trzymam kciuki - będzie dobrze!
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-03-23 o 19:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

ale ciekawa jest 

Together forever

w skali od 1-10 bólu ile bys dala?? ja tu czekam na szczera odpowiedz
u mnie chyba bedzie strasznie, Wera jest teraz pepkiem swiata, jak ja podpytuje np na reklamach z dziećmi czy chce dzidzie, kategorycznei mowi NIE
a jak widzi na żywca male dzidzi ktore placze lub stęka po swojemu to jest ryk straszny
witajcie trzymajcie za mnie kciuki ide dzisiaj
i napewno wszystko z maleństwem będzie dobrze 

o bozie ( jak to mówi mój mąż...) ale ja mam dość tych książek.... a już w sobotę zaczynamy zajęcia...