|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2612 | ||
|
Raczkowanie
|
orzeszek fajnie ze juz znacie plec
Cytat:
Cytat:
W poniedziałek wizyta, ale chyba usg nie bedzie, a tak bym chciała zobaczyc dzidze, no i moze tez plec juz by sie dało okreslic. Pisałyscie o zwierzatkach, ja sie tez martwie ze psia bedzie zazdrosny o dzidzie, tym bardziej ze teraz całymi dniami jest razem ze mna, sie tuli, cała uwaga idzie na niego, no i niewiem co bedzie potem. Zawsze mozemy go oddac mamie, która przy kazdej okazji by chciałą go do siebie zabrac. Jednak wole zeby został z nami, jest juz członkiem naszej rodziny. |
||
|
|
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
Orzeszek.1 gratuluje, to już mamy jednego chłopca i jedną dziewczynkę
|
#2614 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do skóry to witaj w klubie... ![]() Cytat:
Cytat:
U nas dziś też była piękna pogoda, ale jutro będzie chyba zmiana, bo głowa mnie boli na zmianę ciśnienia. A już było tak wiosennie... Ja idę w środę na wizytę, może też dowiem sie płci. Choć lekarz sie nie spieszy z określaniem. Taki juz z niego typ. Zrersztą, najważniejsze, żeby było zdrowe. Zmykam przetrawić wieczór przed tv. Miłęgo wieczoru.
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oto nasz szkrabek w 14tc.
|
|
#2616 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny jestem nowa tutaj i taka jakas niewiem o co chodzi.EHEH przedztawie sie.Mam na imie Dorota mam 25 lat i mieszkam w Hamburgu i jestem przyszla mama naszego 1 dzidziusia.Od poniedzialku bede w 15 tygodniu. Buziaczki
|
|
|
|
#2617 |
|
Raczkowanie
|
oj ale wyrazne widac sliczna ![]() dzisiaj bylam z TZ na dlugim spacerku a po powrocie :confus ed: burza hormonow poplakalam sobie dostalam ataku dziwnego powietrza nie moglam zlapac i z nosa krew lala sie przez pol godz maz juz chcial dzwonic po pogotowie ale niechcialam ![]() ![]() witamy doda o ile sie nie myle to chyba mamy mamuske z hamburga?
|
|
#2618 |
|
Raczkowanie
|
Tak mieszkam w Hamburgu. I milo mi was poznac wszystkie przyszle mamuski
|
|
|
|
#2619 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po samym szczepieniu nic mi nie było. W tym roku pierwszy raz się skusiłam, bo wiedziałam, że będziemy się starrać o maluszka, a powikłania po grypie mogą być bardzo przykre i dla mamy i dla płodu. Cytat:
Gratuluję!!! Cytat:
Witam nową mamuśkę! Dziewczyny, korzystałyście kiedyś ze świątecznej pomocy lekarskiej? Da się tam dopchać w niedziele do internisty? Już w ogóle nie mówię, a gardło mi pulsuje z bólu. Nie mogę nawet spać przez to i nie wytrzymam do poniedziałku. |
|||
|
|
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
Orzeszek superr
) To mialas robione zwykle Usg czy jakies "lepsze"?? Ja ide na Usg 2 i 6 kwietnia to bede juz miala 16tc, mam nadzieje ze cos tam mi powiedza ![]() kurcze ale superJa wczoraj bylam na zakupach poza miastem i w C&A kupilam sobie dresik, taki szary. Tz mi kupil jako urodzinowy, wyjsciowy :P Nie mam prawa w nim chodzic po domu tylko na dwor Poza tym nic w tych sklepach, w C&A jeszcze byly jeansy za 149zl ale jakies takie hmmm nie podobaly mi sie, a w sumie my mamy ciaze wakacyjne wiec bedzie cieplo, moze bez jeansow sie obejdzie,tylko jakies kiecki sukienki czy cos... sie zobaczy )a wczoraj pytalam mamy ile przytyla w ciazy, to i ze mna i z siostra 11kg wiec moze podam sie na nia i nie bedzie tak zle ![]() U nas zapowiada sie sloneczna niedziela,szkoda ze bede ja musiala spedzic sama, Tz wlasnie pojechal na 24h do pracy buuu i co ja sama poczne ![]() a i mam pytanko kiedy p. SERDEL dopisze na liscie moj terminnn poroduuu, nie chce byc na koncu n.n :P:P
|
|
#2621 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() , siusiak - jak to określił - by stał ![]() ![]() a tu ewidentnie widać było sromska hihi Powiedział też że na tym etapie ciąży (pierwsze dni 15tc) już narządy płciowe są już wykształcone. Powiedział też że jeszcze za miesiąc będzie sprawdzał płeć, ale z tego co widzi to nie wygląda żeby coś się zmieniło ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- W LUX MED na 100% interniści są codziennie 24h. Mówię o ul.Racławickiej, tam są zawsze, do nich na pewno się dostaniesz. Nie wiem jak to jest w innych klinikach.
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
witam nowe mamusie co do kręgosłupa, nagle się poprawiło i oby tak zostało wiecie jaki już mam duży brzuszek? szok normalnie ![]() widocznie to co przytyłam przez ten trymestr (tylko 1kg i 300gr) poszło mi w brzuszek ![]() Orzeszku zazdroszczę córeczki
|
#2623 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o poród rodzinny to ja bym chciała żeby mój mąż był przy mnie, pilnował żeby się nami dobrze zajel - czasami jest to jedyna osoba która jest po twojej stronie i dopilnuje żeby krzywda się nie stała a pozatym liczę na wsparcie ze strony męża- w końcu to mój pierwszy poród i boimy się go tak samo.
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-03-22 o 10:21 |
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałam Duomox... pochodna penicyliny, więc bezpieczna, ale kosmiczna dawka mnie przeraża- dostałam najwyższą możliwą. ![]() Zadzwoniłabym do gina, ale dziś niedziela - jakby nie wypada. Pomyślę do wieczora co z tym fantem zrobić. |
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2627 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czesc doda witam ja jestem w 10 tyg i mieszkam we frankfurcie,mam juz jedna core ma 5 lat i to jest moje drugie.pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za wspaniale przyjecie mnie znaczy nas na forum heheh.Ja ide 2 kwietnia do ginekologa i tez mysle ze bede juz wiedziec co bede miala.Miesiac temu sie go pytalam juz i mowil ze wyglada mu to na dziewczynke ale zeby jeszcze troche poczekac bo na 100 % jeszcze mi niepowie.Ale osobiscie chce chlopczyka.Jezeli chodzi o mnie to jak ide do ginekologa to za kazdym razem widze swoja dzidzie i z kazdej wizyty mam zdjecie malenstwa.U nas to kosztuje 120 euro i wtedy te zdjecia dzieciatka i USG jest za kazdym razem.Pozatym czuje sie dobrze nic mnie nie boli.Do 3 miesiaca bolal mnie strasznie brzuch ale juz przeszlo.Jedyne na co moge narzekac to to ze jak zadlugo spie to mnie krzyze bola i jeszcze sie szybko mecze.Zachcianek jakich takich tez niemam.Miesiac temu robilam badanie na Mukowiscydoze czy jak sie to nazywa to jest jak ktos ma koty w domu to sie sprawdza we krwi przeciwciala.Dokladnie to niewiem o co chodzi ale wolalam zrobic.Co tu jeszcze napisac.Ruchy dzieciatka czuje tylko w nocy jak biega mi po brzuchu chyba po zlosci bo tylko wieczorem to czuje jak sie klade. heheh Osobiscie zastanawiam sie nad cesarka tutak mozna w Niemczech sobie wybrac ale jakos mi to zastanowienie odchodzi i chyba bede chciala sprubowac normalnego porodu ale boje sie jak Choleraaaa.Buziolki dla was piekne !!!
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Acha i co zauwazylam jeszcze ostatnio to strasznie swedzi mnie brzuch !!!!! normalnie nieraz to idzie sie zadrapac heheh |
|
|
|
#2629 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
az sie boje jak padnie na mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja wazylam juz normalnie 3 cos, chyba 3,4kg, ale przedemna jest jeszcze jedno dziecko i wazylo troche ponad 4kg brrr.... a jak ja tez bede miala takie wielkie ![]() mnie dzis w nocy kregoslup bolal brrr Cytat:
wczoraj bylam na spacerku z moim hehe fajnie bylo, potem pogralismy razem na kompie, milo spedzilam dzien ![]() ![]() ![]() tak jak pisalam 1kwietnia nasza rocznica 5lat razem ![]() a i wczoraj jeszcze rozmawialismy na temat imienia i jak narazie jest Agata/Marcin i bardzo prosze o dopisanie tego do listy ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- cos o kapieli w czasie ciazy: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_9717.htm |
||||
|
|
|
#2630 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może na liście Serdel dopisywałaby płeć, bo jak wszystkie zaczniemy pisać jaka płeć to pewnie się pogubimy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba jednak skuszę się na te ciuszki z internetu, ceną niewiele różnią sie od tych sklepowych a przynajmniej wyglądają sto razy lepiej. Cytat:
Cytat:
Ja przed ciążą byłam przekonana że chcę cesarkę, ale teraz jakoś instynktownie wolałbym poród naturalny. Wiem, że będzie bolało i nie będzie lekko, ale mam nastawienie, że to przejdę i tyle. Jedyne czego się obawiam to właśnie komplikacji, które w moim przypadku niestety mogą wystąpić. Będę musiała dokładnie porozmawiać z lekarzem na ten temat. |
|||||||
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny dolanczam sie do Waszego grona. Jestem w 16 tyg. i 1 dniu ciazy, termin mam na 5 wrzesnia. W piatek jade do polski do gin. wiec moze mi juz powie czy to chlopczyk czy dziewczynka, bardzo bym chciala. Pozdrawiam przyszle mamusie.
|
|
|
|
#2633 |
|
Wtajemniczenie
|
ech nadrobilam zaleglosci
witam wszystkie nowe cieżarowki coś miałam pisac ale kurde tu chyba trzeba robić notatki ![]() ![]() 19martusia86 jesteś z Czwy? ja jestem z okolic, ale 1 dzidzie rodzilam w czwie i druga tez chce. Gdzie chesz rodzić, wybralaś juz szpital? Ktos tu pisal o zszywaniu na żywca, ale to normalne i często praktykowane, dostajecie znieczulenie na porod i ono dziala nadal w chwili szycia. Mnie sie lekarz pytal czy chce znieczulenie do szycia i chcial mnie uspi to ja sie oburzylam jak to caly porod bylam swiadoma, bolalo jak cholera a teraz jak mam dzidzie i nakrecona energia no bo jak urodzialm sama bo juz nic na swiecie nie jest straszne to mnie uspia, nigdy w zyciu![]() ![]() A piszecie o tym jak zwierzaki zaakceptuja dzidzie, a co z mamami ktore juz maja dzieci? co z zazdroscia u mnie chyba bedzie strasznie, Wera jest teraz pepkiem swiata, jak ja podpytuje np na reklamach z dziećmi czy chce dzidzie, kategorycznei mowi NIE a jak widzi na żywca male dzidzi ktore placze lub stęka po swojemu to jest ryk straszny oj bede mieć przeprawde, bede musze ja jakos przygotowac bo z dnia na dzien sądna chwila coraz blizej![]() Orzeszku gratuluje drugie corci ![]() ![]() cos miałam pisac ale ... faktycznie następnym razem zrobie notatki
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-03-22 o 17:28 |
|
|
|
#2634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam
|
|
|
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
kurde dziewczyny ja mam chyba obsesje, ciagle mi sie wydaje ze... smierdze wiem ze to glupie ale tak jest, ja sie myje 2 razy dziennie ( moze to malo?) ale normalnie siedze i ciagle mi cos cuchnie a nie ma co poza mna
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: a dodam, że robiłam cytologię i mam I grupę więc to nie jakieś bakterie czy coś w tym stylu
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
[quote=sweetpinky;11572873]ja też mam takie wrażenie o sobie
![]() ale uglaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:ha haha: mam nadzieje ze moj chlop tego tak nie czuje gdzies poczytalam wlasnie o tym smrodzie ze to tak moze byc ![]() ![]() ![]() ![]() niuch niuch
|
|
#2638 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny czy ktos mi moze powie jak sie wkleja zdjecia to bym wam pokazala jak moja dzidzia wygladala w 12 tygodniu mam nawet bardzo fajne widoczne zdjecie !!!!
|
|
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
doda wpisz tekst a na dole kliknij Zarzadzaj Zalacznikami, tam wejdziesz i pokaze sie okienko zeby przegladac i jak znajdziesz zdjecie na kompie dasz zaladuj i zamknij okienko
![]() a ja dalej smerdze
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie mam mega lenia.....
Kompletnie nic mi się nie chce, a jak pomyślę, że jutro do pracy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

. Termin zmienił mi się z 13 na 7 października.

:confus ed:
powietrza nie moglam zlapac

Together forever

Mam katar i kaszel, który powoduje u mnie odruchy wymiotne