mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 18:56   #2611
19martusia86
Zadomowienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Witajcie, już jestem po wizycie u ginka. Z dzidzi wszystko w porządku, rozwija się dobrze. Ma już prawie 9 cm i znamy już płeć - DZIEEEWCZYYNKA!!!!! Tym razem intuicja mnie nie zawiodła hihi.

Na rozstępy wciąż polecam serię ELANCYL firmy GALENIC.

Przytulam wszystkie zaziębione mamuśki : glasiu:
No to super, że wszystko dobrze. Ja ciemna masa zapomniałam zapytać ile dzidzia mierzy :/
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 19:21   #2612
aaaaniusia
Raczkowanie

orzeszek fajnie ze juz znacie plec
Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u gina. Ponieważ według ostatniej miesiączki jestem w 11tc, zrobił mi dziś USG już przez brzuch, więc mąż mógł być ze mną. W dodatku było to USG genetyczne - dzidzia ma prawie 4,5 cm, przezierność karkową 1,0 mm, kość nosowa jest, kręgosłup cały, wszystkie organy na miejscu. Termin zmienił mi się z 13 na 7 października.
Ja w 11 tez miałąm to genetyczne i wymiary takie jak u Ciebie i NT tez 1 mm.

Cytat:
Wiesz, czuję to dzieciątko jak rusza się w środku, to jest takie wrażenie jakby w środku we mnie był jakiś ciężarek i się ruszał, kurcze, trudno to określić. Przy pierwszej ciąży pierwsze ruchy czułam około 18tc i to można było porównać do ruchów skrzydełek motylka w środku. Teraz jestem bardziej wyczulona Jutro kończy mi się 14tc
U mnie dzis 15 tc., a wczoraj jak sie wykąpałam to właśnie cos takiego poczułam w brzuszku. Trudno to okreslic, ale wydaje mi sie ze to była dzidzia. Chwile postałam zdezorientowana, po czym wybiegłam szczesliwa z łazienki. Ogólnie to z jednej strony brzucha juz jakis czas cos czuc jak sie przyłoży ręke.
W poniedziałek wizyta, ale chyba usg nie bedzie, a tak bym chciała zobaczyc dzidze, no i moze tez plec juz by sie dało okreslic.
Pisałyscie o zwierzatkach, ja sie tez martwie ze psia bedzie zazdrosny o dzidzie, tym bardziej ze teraz całymi dniami jest razem ze mna, sie tuli, cała uwaga idzie na niego, no i niewiem co bedzie potem. Zawsze mozemy go oddac mamie, która przy kazdej okazji by chciałą go do siebie zabrac. Jednak wole zeby został z nami, jest juz członkiem naszej rodziny.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 19:31   #2613
aniago25
Zadomowienie

Orzeszek.1 gratuluje, to już mamy jednego chłopca i jedną dziewczynkę
Stary 2009-03-21, 19:54   #2614
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Już niedługo będziemy obchodziły półmetek, a nim się obejrzymy będziemy pisały na wizażu z Bąblami na kolanach

Muszę spróbować tego balsamu bo moja skóra w ciąży wygląda strasznie, nawet na buzi mi się łuszczy.

.
Nie jestem pewna, czy uda nam się tak komfortowo pisać z maluchami, jak sie juz urodzą. Trzeba teraz korzystać ile wlezie.

a co do skóry to witaj w klubie...

Cytat:
Kupiłam wczoraj nowy numer "M jak mama" z dodatkiem "Dziecko, zakupy i my". To już drugi numer tego pisma i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest mnóstwo praktycznych porad, a kosmetyki, o których na przykład piszą, są z różnych przedziałów cenowych. Nic mnie tak nie wnerwia, jak opisywanie w czasopismach dla kobiet kosmetyków z wysokiej "półki" cenowej. W kwietniowym numerze jest o kupowaniu wóżka (w majowym będzie o łóżeczkach) i tylko utwierdziłam się w swoich typach wózków (znalazłam jeszcze dwa rodzaje; wkleję kiedyś tu linki do moich "typów").
Ja kupuję M jak mama od grudnia i jestem z tej gazety bardzo zadowolona. Ale jeszcze nie widziałąm kwietniowego numeru.

Cytat:
Witajcie, już jestem po wizycie u ginka. Z dzidzi wszystko w porządku, rozwija się dobrze. Ma już prawie 9 cm i znamy już płeć - DZIEEEWCZYYNKA!!!!! Tym razem intuicja mnie nie zawiodła hihi.
Ale Ci zazdraszczam dziewczynki...

U nas dziś też była piękna pogoda, ale jutro będzie chyba zmiana, bo głowa mnie boli na zmianę ciśnienia. A już było tak wiosennie...

Ja idę w środę na wizytę, może też dowiem sie płci. Choć lekarz sie nie spieszy z określaniem. Taki juz z niego typ. Zrersztą, najważniejsze, żeby było zdrowe.
Zmykam przetrawić wieczór przed tv. Miłęgo wieczoru.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 22:14   #2615
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
orzeszek fajnie ze juz znacie plec

Ja w 11 tez miałąm to genetyczne i wymiary takie jak u Ciebie i NT tez 1 mm.

U mnie dzis 15 tc., a wczoraj jak sie wykąpałam to właśnie cos takiego poczułam w brzuszku. Trudno to okreslic, ale wydaje mi sie ze to była dzidzia. Chwile postałam zdezorientowana, po czym wybiegłam szczesliwa z łazienki. Ogólnie to z jednej strony brzucha juz jakis czas cos czuc jak sie przyłoży ręke.
W poniedziałek wizyta, ale chyba usg nie bedzie, a tak bym chciała zobaczyc dzidze, no i moze tez plec juz by sie dało okreslic.
Pisałyscie o zwierzatkach, ja sie tez martwie ze psia bedzie zazdrosny o dzidzie, tym bardziej ze teraz całymi dniami jest razem ze mna, sie tuli, cała uwaga idzie na niego, no i niewiem co bedzie potem. Zawsze mozemy go oddac mamie, która przy kazdej okazji by chciałą go do siebie zabrac. Jednak wole zeby został z nami, jest juz członkiem naszej rodziny.
O to wspaniale!!!! Niezapomniane uczucie

Oto nasz szkrabek w 14tc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zmiana rozmiarubobo.jpg (47,9 KB, 38 załadowań)
Stary 2009-03-21, 23:36   #2616
doda22
Raczkowanie

GG do doda22 Send a message via Skype™ to doda22

Witam dziewczyny jestem nowa tutaj i taka jakas niewiem o co chodzi.EHEH przedztawie sie.Mam na imie Dorota mam 25 lat i mieszkam w Hamburgu i jestem przyszla mama naszego 1 dzidziusia.Od poniedzialku bede w 15 tygodniu. Buziaczki
doda22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 23:47   #2617
angkorcz
Raczkowanie

Cytat:
O to wspaniale!!!! Niezapomniane uczucie

oj ale wyrazne widac sliczna twoja mala ja ide w pon na moje pierwsze usg a bede w 12 tyg i 6 dniu tak mi sie wydaje wedlug moich obliczen ale wlasnie po usg polozna stwierdzi prawdopodobnie tydzien stresuje sie bardzo bedzie widaomo czy mam dwa serduszka czy jedno duze prawdopodobienstwo blizniakow dzisiaj bylam z TZ na dlugim spacerku a po powrocie:confus ed:burza hormonow poplakalam sobie dostalam ataku dziwnego powietrza nie moglam zlapac i z nosa krew lala sie przez pol godz maz juz chcial dzwonic po pogotowie ale niechcialam a na koncu niewiedzialam czemu plakalam o co sie zaczelo niewiem ale sie sama wystraszylam co sie ze mna dzieje

witamy doda o ile sie nie myle to chyba mamy mamuske z hamburga?

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-21, 23:59   #2618
doda22
Raczkowanie

Tak mieszkam w Hamburgu. I milo mi was poznac wszystkie przyszle mamuski
Stary 2009-03-22, 06:10   #2619
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Kurcze mnie to chyba szczepienie uratowało, wszyscy wkoło chorzy a ja nic Zawsze uważałam, że szczepienie przeciw grypie to wywalanie kasy w błoto ale chyba jednak działa. Chociaż nie powiem po szczepieniu to byłam taka chora, że normalnie palcem ruszyć nie mogłam.
Tez byłam szczepiona przeciw grypie (działa przeciw grypie) i nic to nie daje na innego rodzaju przeziębienia. Właśnie sobie zdycham.
Po samym szczepieniu nic mi nie było. W tym roku pierwszy raz się skusiłam, bo wiedziałam, że będziemy się starrać o maluszka, a powikłania po grypie mogą być bardzo przykre i dla mamy i dla płodu.

Cytat:

Gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez doda22 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny jestem nowa tutaj i taka jakas niewiem o co chodzi.EHEH przedztawie sie.Mam na imie Dorota mam 25 lat i mieszkam w Hamburgu i jestem przyszla mama naszego 1 dzidziusia.Od poniedzialku bede w 15 tygodniu. Buziaczki

Witam nową mamuśkę!

Dziewczyny, korzystałyście kiedyś ze świątecznej pomocy lekarskiej?
Da się tam dopchać w niedziele do internisty?
Już w ogóle nie mówię, a gardło mi pulsuje z bólu. Nie mogę nawet spać przez to i nie wytrzymam do poniedziałku.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 07:32   #2620
klaudiaaa86
Zadomowienie

Orzeszek superr kurcze ale jak lekarz stwierdzil ze to girl skoro siusiaka nie widac? moze miec malutki sprzet i pozniej sie pokaze ) To mialas robione zwykle Usg czy jakies "lepsze"?? Ja ide na Usg 2 i 6 kwietnia to bede juz miala 16tc, mam nadzieje ze cos tam mi powiedza kurcze ale super

Ja wczoraj bylam na zakupach poza miastem i w C&A kupilam sobie dresik, taki szary. Tz mi kupil jako urodzinowy, wyjsciowy :P Nie mam prawa w nim chodzic po domu tylko na dwor Jeszcze chcialam czerwony ale rozm S juz nie bylo dlatego siostra w Krk musi mi kupic Poza tym nic w tych sklepach, w C&A jeszcze byly jeansy za 149zl ale jakies takie hmmm nie podobaly mi sie, a w sumie my mamy ciaze wakacyjne wiec bedzie cieplo, moze bez jeansow sie obejdzie,tylko jakies kiecki sukienki czy cos... sie zobaczy)

a wczoraj pytalam mamy ile przytyla w ciazy, to i ze mna i z siostra 11kg wiec moze podam sie na nia i nie bedzie tak zle

U nas zapowiada sie sloneczna niedziela,szkoda ze bede ja musiala spedzic sama, Tz wlasnie pojechal na 24h do pracy buuu i co ja sama poczne

a i mam pytanko kiedy p. SERDEL dopisze na liscie moj terminnn poroduuu, nie chce byc na koncu n.n :P:P

http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
03.12.2009r. - Together forever
klaudiaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 08:57   #2621
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Tak mieszkam w Hamburgu. I milo mi was poznac wszystkie przyszle mamuski
Witaj!!!!! Super że do nas dołączyłaś !!! Życzę miłego pisania, odwiedzaj nas częściej

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
oj ale wyrazne widac sliczna twoja mala ja ide w pon na moje pierwsze usg a bede w 12 tyg i 6 dniu tak mi sie wydaje wedlug moich obliczen ale wlasnie po usg polozna stwierdzi prawdopodobnie tydzien stresuje sie bardzo bedzie widaomo czy mam dwa serduszka czy jedno duze prawdopodobienstwo blizniakow dzisiaj bylam z TZ na dlugim spacerku a po powrocie:confus ed:burza hormonow poplakalam sobie dostalam ataku dziwnego powietrza nie moglam zlapac i z nosa krew lala sie przez pol godz maz juz chcial dzwonic po pogotowie ale niechcialam a na koncu niewiedzialam czemu plakalam o co sie zaczelo niewiem ale sie sama wystraszylam co sie ze mna dzieje

witamy doda o ile sie nie myle to chyba mamy mamuske z hamburga?
Och, pewnie stresujesz się niepotrzebnie, krwawienie z nosa, to ponoć normalka, a że powietrza nie mogłaś złapać, tak bywa, nie martw się kochana

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
Orzeszek superr kurcze ale jak lekarz stwierdzil ze to girl skoro siusiaka nie widac? moze miec malutki sprzet i pozniej sie pokaze ) To mialas robione zwykle Usg czy jakies "lepsze"?? Ja ide na Usg 2 i 6 kwietnia to bede juz miala 16tc, mam nadzieje ze cos tam mi powiedza kurcze ale super
Wiesz, lekasz robił mi zwykłe USG ale na dobrym sprzęcie, długo sprawdzał czy to dziewczynka, własnie dlatego że nie było siusiaka widać i wyraźnie było widać 2 kreseczki - sromiki , siusiak - jak to określił - by stał a tu ewidentnie widać było sromska hihi
Powiedział też że na tym etapie ciąży (pierwsze dni 15tc) już narządy płciowe są już wykształcone. Powiedział też że jeszcze za miesiąc będzie sprawdzał płeć, ale z tego co widzi to nie wygląda żeby coś się zmieniło

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, korzystałyście kiedyś ze świątecznej pomocy lekarskiej?
Da się tam dopchać w niedziele do internisty?
Już w ogóle nie mówię, a gardło mi pulsuje z bólu. Nie mogę nawet spać przez to i nie wytrzymam do poniedziałku.
W LUX MED na 100% interniści są codziennie 24h. Mówię o ul.Racławickiej, tam są zawsze, do nich na pewno się dostaniesz. Nie wiem jak to jest w innych klinikach.
Stary 2009-03-22, 09:07   #2622
sweetpinky
Zakorzenienie

Hej
witam nowe mamusie

co do kręgosłupa, nagle się poprawiło i oby tak zostało

wiecie jaki już mam duży brzuszek? szok normalnie
widocznie to co przytyłam przez ten trymestr (tylko 1kg i 300gr) poszło mi w brzuszek

Orzeszku zazdroszczę córeczkii gratuluję. Przekaż mi Twoją intuicję

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 09:57   #2623
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny! Ja też się dołączam do zaziębionych mamusiek Mam katar i kaszel, który powoduje u mnie odruchy wymiotne A tak się cieszyłam, że nudności się u mnie skończyły. Nie biorę nic oprócz rutinoscorbinu. Nie zaszkodzi (lekarz ogólny zalecił mi to jak byłam przeziębiona na początku ciąży), a dodatkowo wzmocni naczynia krwionośne i żyły (już mi się robią pajączki na nogach ).

Kupiłam wczoraj nowy numer "M jak mama" z dodatkiem "Dziecko, zakupy i my". To już drugi numer tego pisma i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest mnóstwo praktycznych porad, a kosmetyki, o których na przykład piszą, są z różnych przedziałów cenowych. Nic mnie tak nie wnerwia, jak opisywanie w czasopismach dla kobiet kosmetyków z wysokiej "półki" cenowej. W kwietniowym numerze jest o kupowaniu wóżka (w majowym będzie o łóżeczkach) i tylko utwierdziłam się w swoich typach wózków (znalazłam jeszcze dwa rodzaje; wkleję kiedyś tu linki do moich "typów").

Na razie jednak będziemy kupować furę dla siebie Dzisiaj oglądaliśmy samochód, który będzie w poniedziałek sprawdzany u mechanika. Jak wszystko będzie OK, to go kupimy
Hmmm ja też kupiłam sobie kwietniowy numer "m jak mama" ale bez żadnego dodatku

Cytat:

O rany ale super!!!!!!!!!!!

Cytat:
Witam nową mamusię
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 10:17   #2624
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
M

Ja akurat jestem z Grudziądza i na USG genetyczne dostałam skierowanie do Bydgoszczy bo w moim mieście tego nie robią - jadę 25 marca do Pracowni Diagnostyki Płodu na ul. Szpitalną.

Życzę miłego popołudnia
na szpitalną czyli do szpitala 2 - mieszkam od niego dosłownie 10 min na piechtę... szpital jest w remoncie - a wszyscy dobrzy ginekolodzy którzy tam pracowali odeszli.. jeżeli masz możliwość zapisz się do dr Skórzewskiego - chyba jeszcze przyjmuje w 2 - to jes uczeń dr Wasilewskiego i też jest niezły - ale na szpitalnym usg za dużo Ci nie powie lepszy sprzet ma u siebie na Osowej Górze.

Jeżeli chodzi o poród rodzinny to ja bym chciała żeby mój mąż był przy mnie, pilnował żeby się nami dobrze zajel - czasami jest to jedyna osoba która jest po twojej stronie i dopilnuje żeby krzywda się nie stała a pozatym liczę na wsparcie ze strony męża- w końcu to mój pierwszy poród i boimy się go tak samo.

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-03-22 o 10:21
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 11:04   #2625
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
(...)

W LUX MED na 100% interniści są codziennie 24h. Mówię o ul.Racławickiej, tam są zawsze, do nich na pewno się dostaniesz. Nie wiem jak to jest w innych klinikach.
Pojechałam na Racławicką.
Dostałam Duomox... pochodna penicyliny, więc bezpieczna, ale kosmiczna dawka mnie przeraża- dostałam najwyższą możliwą.
Zadzwoniłabym do gina, ale dziś niedziela - jakby nie wypada.
Pomyślę do wieczora co z tym fantem zrobić.
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 11:45   #2626
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:

no to mamy chłopca i dziewczynkę.
Stary 2009-03-22, 12:13   #2627
beata 76
Raczkowanie

Cytat:

czesc doda witam ja jestem w 10 tyg i mieszkam we frankfurcie,mam juz jedna core ma 5 lat i to jest moje drugie.pozdrawiam
beata 76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 12:41   #2628
doda22
Raczkowanie

Dziekuje za wspaniale przyjecie mnie znaczy nas na forum heheh.Ja ide 2 kwietnia do ginekologa i tez mysle ze bede juz wiedziec co bede miala.Miesiac temu sie go pytalam juz i mowil ze wyglada mu to na dziewczynke ale zeby jeszcze troche poczekac bo na 100 % jeszcze mi niepowie.Ale osobiscie chce chlopczyka.Jezeli chodzi o mnie to jak ide do ginekologa to za kazdym razem widze swoja dzidzie i z kazdej wizyty mam zdjecie malenstwa.U nas to kosztuje 120 euro i wtedy te zdjecia dzieciatka i USG jest za kazdym razem.Pozatym czuje sie dobrze nic mnie nie boli.Do 3 miesiaca bolal mnie strasznie brzuch ale juz przeszlo.Jedyne na co moge narzekac to to ze jak zadlugo spie to mnie krzyze bola i jeszcze sie szybko mecze.Zachcianek jakich takich tez niemam.Miesiac temu robilam badanie na Mukowiscydoze czy jak sie to nazywa to jest jak ktos ma koty w domu to sie sprawdza we krwi przeciwciala.Dokladnie to niewiem o co chodzi ale wolalam zrobic.Co tu jeszcze napisac.Ruchy dzieciatka czuje tylko w nocy jak biega mi po brzuchu chyba po zlosci bo tylko wieczorem to czuje jak sie klade. heheh Osobiscie zastanawiam sie nad cesarka tutak mozna w Niemczech sobie wybrac ale jakos mi to zastanowienie odchodzi i chyba bede chciala sprubowac normalnego porodu ale boje sie jak Choleraaaa.Buziolki dla was piekne !!!

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Acha i co zauwazylam jeszcze ostatnio to strasznie swedzi mnie brzuch !!!!! normalnie nieraz to idzie sie zadrapac heheh
Stary 2009-03-22, 14:12   #2629
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
Witam
Cytat:
stresuje sie bardzo bedzie widaomo czy mam dwa serduszka czy jedno duze prawdopodobienstwo blizniakow dzisiaj bylam z TZ na dlugim spacerku a po powrocie:confus ed:burza hormonow poplakalam sobie dostalam ataku dziwnego powietrza nie moglam zlapac i z nosa krew lala sie przez pol godz maz juz chcial dzwonic po pogotowie ale niechcialam a na koncu niewiedzialam czemu plakalam o co sie zaczelo niewiem ale sie sama wystraszylam co sie ze mna dzieje
wlasnie, ciekawe, jeszcze nikt tu nie ma blizniakow az sie boje jak padnie na mnie
Cytat:
a wczoraj pytalam mamy ile przytyla w ciazy, to i ze mna i z siostra 11kg wiec moze podam sie na nia i nie bedzie tak zle
a i mam pytanko kiedy p. SERDEL dopisze na liscie moj terminnn poroduuu, nie chce byc na koncu n.n :P:P
ja tez rozmawialam wczoraj z mama i dowiedzialam sie ze moja siostra(pierwsze dziecko) wazyla 4,6kg ja wazylam juz normalnie 3 cos, chyba 3,4kg, ale przedemna jest jeszcze jedno dziecko i wazylo troche ponad 4kg brrr.... a jak ja tez bede miala takie wielkie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
co do kręgosłupa, nagle się poprawiło i oby tak zostało
mnie dzis w nocy kregoslup bolal brrr
Cytat:
Dostałam Duomox... pochodna penicyliny, więc bezpieczna, ale kosmiczna dawka mnie przeraża- dostałam najwyższą możliwą.
mysle ze powinnas zadzwonic, przeprosic, ze wiesz ze niedziela, ale nie wiesz co robic, przeciez nie bedziesz dlugo rozmawiala

wczoraj bylam na spacerku z moim hehe fajnie bylo, potem pogralismy razem na kompie, milo spedzilam dzien
tak jak pisalam 1kwietnia nasza rocznica 5lat razem
a i wczoraj jeszcze rozmawialismy na temat imienia i jak narazie jest
Agata/Marcin i bardzo prosze o dopisanie tego do listy

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

cos o kapieli w czasie ciazy:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_9717.htm
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 16:15   #2630
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Gratuluję zdrowiutkiej Dziewczynki

Może na liście Serdel dopisywałaby płeć, bo jak wszystkie zaczniemy pisać jaka płeć to pewnie się pogubimy

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Ja kupuję M jak mama od grudnia i jestem z tej gazety bardzo zadowolona. Ale jeszcze nie widziałąm kwietniowego numeru.
Ja od jakiegoś roku kupowałam tą gazetę i ona najbardziej mi odpowiada, inne jakoś mnie nie przekonują.

Cytat:
Witam serdecznie kolejną Mamusię

Cytat:
dzisiaj bylam z TZ na dlugim spacerku a po powrocie:confus ed:burza hormonow poplakalam sobie dostalam ataku dziwnego powietrza nie moglam zlapac i z nosa krew lala sie przez pol godz maz juz chcial dzwonic po pogotowie ale niechcialam a na koncu niewiedzialam czemu plakalam o co sie zaczelo niewiem ale sie sama wystraszylam co sie ze mna dzieje
Nieźle musialaś męża nastraszyć. Dobrze że szybko przeszło.

Cytat:
Ja wczoraj bylam na zakupach poza miastem i w C&A kupilam sobie dresik, taki szary. Tz mi kupil jako urodzinowy, wyjsciowy :P Nie mam prawa w nim chodzic po domu tylko na dwor Jeszcze chcialam czerwony ale rozm S juz nie bylo dlatego siostra w Krk musi mi kupic Poza tym nic w tych sklepach, w C&A jeszcze byly jeansy za 149zl ale jakies takie hmmm nie podobaly mi sie, a w sumie my mamy ciaze wakacyjne wiec bedzie cieplo, moze bez jeansow sie obejdzie,tylko jakies kiecki sukienki czy cos... sie zobaczy)
Ja byłam wczoraj w kilku sklepach i jestem załamana. Nic kompletnie nie znalazłam. Póki co jeszcze chodzę w swoich ciuszkach ale myślałam że jakby trafiło się coś fajnego to kupiłabym na później. Była może jedna bluzka która w ostateczności mogłaby być, reszta beznadziejna. Eleganckich spodni to żadnych fajnych nie było, bojówki jakieś wielkie.

Chyba jednak skuszę się na te ciuszki z internetu, ceną niewiele różnią sie od tych sklepowych a przynajmniej wyglądają sto razy lepiej.

Cytat:
Ostatnio jej tu nie widziałam, to może napisz do niej na priv.

Cytat:
Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do gina. Nie ma co czekać do jutra. Albo weź ten duomox ale np. pól tabletki jak boisz się że za duża dawka.

Cytat:
Osobiscie zastanawiam sie nad cesarka tutak mozna w Niemczech sobie wybrac ale jakos mi to zastanowienie odchodzi i chyba bede chciala sprubowac normalnego porodu ale boje sie jak Choleraaaa.
Ja przed ciążą byłam przekonana że chcę cesarkę, ale teraz jakoś instynktownie wolałbym poród naturalny. Wiem, że będzie bolało i nie będzie lekko, ale mam nastawienie, że to przejdę i tyle. Jedyne czego się obawiam to właśnie komplikacji, które w moim przypadku niestety mogą wystąpić. Będę musiała dokładnie porozmawiać z lekarzem na ten temat.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 16:46   #2631
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Wink Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Czesc dziewczyny dolanczam sie do Waszego grona. Jestem w 16 tyg. i 1 dniu ciazy, termin mam na 5 wrzesnia. W piatek jade do polski do gin. wiec moze mi juz powie czy to chlopczyk czy dziewczynka, bardzo bym chciala. Pozdrawiam przyszle mamusie.
tery i suzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 16:59   #2632
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tery i suzy Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny dolanczam sie do Waszego grona. Jestem w 16 tyg. i 1 dniu ciazy, termin mam na 5 wrzesnia. W piatek jade do polski do gin. wiec moze mi juz powie czy to chlopczyk czy dziewczynka, bardzo bym chciala. Pozdrawiam przyszle mamusie.
Witaj !!! Na pewno już się dowiesz jaka płeć. A co byś chciała mieć? A może masz jakies przeczucia?
Stary 2009-03-22, 17:23   #2633
Tysiak7
Wtajemniczenie

ech nadrobilam zaleglosci
witam wszystkie nowe cieżarowki
coś miałam pisac ale kurde tu chyba trzeba robić notatki

19martusia86
jesteś z Czwy? ja jestem z okolic, ale 1 dzidzie rodzilam w czwie i druga tez chce. Gdzie chesz rodzić, wybralaś juz szpital?

Ktos tu pisal o zszywaniu na żywca, ale to normalne i często praktykowane, dostajecie znieczulenie na porod i ono dziala nadal w chwili szycia. Mnie sie lekarz pytal czy chce znieczulenie do szycia i chcial mnie uspi to ja sie oburzylam jak to caly porod bylam swiadoma, bolalo jak cholera a teraz jak mam dzidzie i nakrecona energia no bo jak urodzialm sama bo juz nic na swiecie nie jest straszne to mnie uspia, nigdy w zyciu Zamiast odpoczywać po porodzie to ja na nas poporodowej rozsylaalm sms że mam corcie Ja nie dostałam znieczulenia do szycia i nic wogole nie czulam, nic moj prog bolu wyczerpalam przy porodzie, sądze że jak bym nie cieli i solili tez bym nic nie czula

A piszecie o tym jak zwierzaki zaakceptuja dzidzie, a co z mamami ktore juz maja dzieci? co z zazdroscia u mnie chyba bedzie strasznie, Wera jest teraz pepkiem swiata, jak ja podpytuje np na reklamach z dziećmi czy chce dzidzie, kategorycznei mowi NIE a jak widzi na żywca male dzidzi ktore placze lub stęka po swojemu to jest ryk straszny oj bede mieć przeprawde, bede musze ja jakos przygotowac bo z dnia na dzien sądna chwila coraz blizej

Orzeszku gratuluje drugie corci TZ nie jest zawiedziony? Moj chce drugiego syna ja chce corke, ale wiadomo wazne zeby było zdrowe

cos miałam pisac ale ... faktycznie następnym razem zrobie notatki
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-03-22 o 17:28
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 17:58   #2634
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tery i suzy Pokaż wiadomość
Kolejna szczęśliwa Mamusia Witam
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 18:03   #2635
klaudiaaa86
Zadomowienie

kurde dziewczyny ja mam chyba obsesje, ciagle mi sie wydaje ze... smierdze wiem ze to glupie ale tak jest, ja sie myje 2 razy dziennie ( moze to malo?) ale normalnie siedze i ciagle mi cos cuchnie a nie ma co poza mna pachy, kocur (czyt.pussy) i wogole.... HELP!

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
Stary 2009-03-22, 18:19   #2636
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
kurde dziewczyny ja mam chyba obsesje, ciagle mi sie wydaje ze... smierdze wiem ze to glupie ale tak jest, ja sie myje 2 razy dziennie ( moze to malo?) ale normalnie siedze i ciagle mi cos cuchnie a nie ma co poza mna pachy, kocur (czyt.pussy) i wogole.... HELP!
ja też mam takie wrażenie o sobie

edit: a dodam, że robiłam cytologię i mam I grupę więc to nie jakieś bakterie czy coś w tym stylu

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 18:33   #2637
klaudiaaa86
Zadomowienie

[quote=sweetpinky;11572873]ja też mam takie wrażenie o sobie

ale uglaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:ha haha:

mam nadzieje ze moj chlop tego tak nie czuje gdzies poczytalam wlasnie o tym smrodzie ze to tak moze byc

niuch niuch

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
Stary 2009-03-22, 18:46   #2638
doda22
Raczkowanie

Hejka dziewczyny czy ktos mi moze powie jak sie wkleja zdjecia to bym wam pokazala jak moja dzidzia wygladala w 12 tygodniu mam nawet bardzo fajne widoczne zdjecie !!!!
Stary 2009-03-22, 18:49   #2639
klaudiaaa86
Zadomowienie

doda wpisz tekst a na dole kliknij Zarzadzaj Zalacznikami, tam wejdziesz i pokaze sie okienko zeby przegladac i jak znajdziesz zdjecie na kompie dasz zaladuj i zamknij okienko

a ja dalej smerdze

Kocham Mojego Misia
23.09.2009r - Alanek
Stary 2009-03-22, 19:02   #2640
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

A ja właśnie mam mega lenia.....
Kompletnie nic mi się nie chce, a jak pomyślę, że jutro do pracy grr

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości