..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-24, 17:53   #2671
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
na tych stronach ktore podalam masz ceny , ja swoja kupilam za 29zl.
EDIT:
a czy na 2 mozna miod naturalny w ograniczonych ilosciach oczywiscie?? chcialam dodac do skrzydelek.
dzięki...ślepa chyba jestem,ale już zobaczyłam ceny
ja dziś piękny dzionek miałam raczej zgodny z II fazą...no tylko pewnie węli za dużo,ale przynajmniej słodyczy nie jadłam

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 18:58   #2672
effa79
Zadomowienie

Produkty sojowe mozna Tylko jesli przetworzone, to sprawdzaj sklad.

Ja szybciej wyszlam z pracy, bo czuje, ze mnie rozklada, a mam taka pogmatwana sprawe, ze nie moge jej odlozyc...

Wyspowiadam sie i ide do kuchni pogotowac troche

sn: owsianka zytnia ze sliwkami i morelami
p: dwa zawijasy - lisc pekinki, pol pomidora, czerwona papryka, ser zolty
o: zapiekanka z soczewicy z twarogiem
p: jablko i kawalek piernika z Wiktorem na spolke
duza lyzka zapiekanki w miedzyczasie, jak dawalam ja Wiktorowi
k: 1/4 fileta sandacza z pieczarkami (zostal chlopakom z obiadu) + mozarella z pomidorem i dwa trojkaciki serka topionego

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 19:26   #2673
kaktus90
Przyczajenie

Witajcie, włąśnie postanowiłam się do Was dołączyc. Mam nadzieję, że wytrwam na tej diecie, choc niestety nie mam zbyt wielkiej motywacji. Raz udało mi się wytrwac na SB 2 tygodnie czyli właściwie pierwszą fazę, nie udało mi się przejście do drugiej fazy. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej i wytrwam
kaktus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 20:04   #2674
lisekZG
Rozeznanie

jA też nie mam motywacji, no może Tu nie chodzi o motywację, ale raczej o silną wolę i zaparcie, ale nic mi nie postało.
Odchudzam się od 15 roku życia, czyli już 10 lat. Masakra. Co oznacza, ze cały czas robię to źle!!!!
Dwa razy w życiu ładnie schudłam - do ok 74 kg (ważę o 17 kg więcej buuuu). Za pierwszym razem w wieku 18 lat przez całe wakacje żyłam na śniadaniu złożonym z 3 kanapek z pomidorem, szczypiorem i wędliną, za drugim - pracowałam w UK na nocną zmianę w dość ciężkich warunkach. NO...
a teraz jest masakra. Nie potrafię sobie poradzić.Eh na dodatek @ początku diety, i do słodkiego ciągnie. Ale nie można się tak łatwo poddawać, prawda?? Więc głowa do góry. W ogóle tu jest świetny link odnośnie silnej woli:
silna wola

Edytowane przez lisekZG
Czas edycji: 2009-02-24 o 20:05
lisekZG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 20:42   #2675
effa79
Zadomowienie

No. Ciasto na bulki rosnie. Chlopakom robie kuraka, tak jak lubia najbardziej - czyli duszony w sosie wlasnym w ziolach. A sobie cycki duszone w imbirze i pomidorach. Mam ochote zjesc je z makaronem plus fasolka szparagowa do tego
Juz widze, ze porcja jest na dwa razy Moze jutro uda mi sie sfotografowac to , co jem

Co do silnej woli i motywacji . Ja jestem pierwszy raz na diecie, choc trudno nazywac mi SB dieta. Wydaje mi sie, ze zaczynajac diete kazda trzeba po prostu chciec. Jezeli ktos na poczatku podchodzi - nie dam rady, jak przezyje bez chleba dwa tygodnie, tragedia, bo nie zjem ziemniaka, to po co zaczyna ta diete Dla mnei to niezrozumiale. Ta dieta jest dieta na cale zycie, zmiana nawykow zywieniowych i albo sie chce to zrobic, to bardzo prosze, a jezeli nie, to szkoda czasu - naprawde

Stary 2009-02-24, 20:59   #2676
lisekZG
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
No. Ciasto na bulki rosnie. Chlopakom robie kuraka, tak jak lubia najbardziej - czyli duszony w sosie wlasnym w ziolach. A sobie cycki duszone w imbirze i pomidorach. Mam ochote zjesc je z makaronem plus fasolka szparagowa do tego
Juz widze, ze porcja jest na dwa razy Moze jutro uda mi sie sfotografowac to , co jem

Co do silnej woli i motywacji . Ja jestem pierwszy raz na diecie, choc trudno nazywac mi SB dieta. Wydaje mi sie, ze zaczynajac diete kazda trzeba po prostu chciec. Jezeli ktos na poczatku podchodzi - nie dam rady, jak przezyje bez chleba dwa tygodnie, tragedia, bo nie zjem ziemniaka, to po co zaczyna ta diete Dla mnei to niezrozumiale. Ta dieta jest dieta na cale zycie, zmiana nawykow zywieniowych i albo sie chce to zrobic, to bardzo prosze, a jezeli nie, to szkoda czasu - naprawde
zgadzam się, ale jeste jedno duże ALE. Nie każdy ma silną wolę i ma takie zachcianki, to nawet chęć zmiany nawyków tu nic nie pomoże, bo idzie jak głupi do sklepu po coś słodkiego np, i wcina to co wcina wpadając w panikę i w dolinę, że znowu nei pododłał. I powiem Ci, że od 10 lat próbowałam, a im dłużej tym trudniej. Uwierz mi... zwłaszcza jak się nie ma wsparcia w otoczeniu.O!

A po drugie... Niektórzy po prostu mają do czegość ciągąty, np do chipsów, a niektórym łatwiej jest z tego zrezygnować. Ja na przykład odkąd pamiętam zawsze kochałam słodycze (buuu) i chodziłam cały czas jak na głodzie jak ich nie jadłam. O2!
Najedzony głodnego nie zrozumie i tyle. Ale co ja na to poradzę? I to nie jest tak, że ja zakładam już na początku, że się nie uda, po prostu to już nie ta silna wola co kiedyś w sytuacji 10 lat odchudzania z efektami jojo nie ma takiego zapału.
Idę spać.papa

Edytowane przez lisekZG
Czas edycji: 2009-02-24 o 21:05
Stary 2009-02-24, 21:05   #2677
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Dzonksik ty zdecydowanie masz bardziej skomplikowane przejścia ze skórą niż ja O_o
ja mam ze wszystkim zdecydowanie bardziej skomplikowane przejscia niz inni ale tez ze wszystkim mozna zyc i czasem nawet jak jest bardzo pod gorke to zawsze mam w serduchu nadzieje, ze kiedys z tej gorki bede mogla zbiec

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dzięki...ślepa chyba jestem,ale już zobaczyłam ceny
ja dziś piękny dzionek miałam raczej zgodny z II fazą...no tylko pewnie węli za dużo,ale przynajmniej słodyczy nie jadłam
no.. to kupuj knige i do dziela. nie wiem czym sie przewodnik rozni od innych ksiazek ale na pewno czyms bardzo istotnym to swoja droga chetnie dowiem sie od dziewczyn ktore go posiadaja, wiadomo to nie pieniadze, ale w dobie kryzysu i prostestow na rzecz ochrony srodowiska oraz majac w perspektywie ze niedlugo moge stracic prace, z mila checia sie dowiem czy jesli jest sie w posiadaniu ksiazki Dieta South Beach czyli jak w 30 dni.,.. etc. warto kupic ten przewodnik.
Pozdrawiam

dzonksik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 21:15   #2678
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lisekZG Pokaż wiadomość
zgadzam się, ale jeste jedno duże ALE. Nie każdy ma silną wolę i ma takie zachcianki, to nawet chęć zmiany nawyków tu nic nie pomoże, bo idzie jak głupi do sklepu po coś słodkiego np, i wcina to co wcina wpadając w panikę i w dolinę, że znowu nei pododłał. I powiem Ci, że od 10 lat próbowałam, a im dłużej tym trudniej. Uwierz mi... zwłaszcza jak się nie ma wsparcia w otoczeniu.O!

A po drugie... Niektórzy po prostu mają do czegość ciągąty, np do chipsów, a niektórym łatwiej jest z tego zrezygnować. Ja na przykład odkąd pamiętam zawsze kochałam słodycze (buuu) i chodziłam cały czas jak na głodzie jak ich nie jadłam. O2!
Najedzony głodnego nie zrozumie i tyle. Ale co ja na to poradzę? I to nie jest tak, że ja zakładam już na początku, że się nie uda, po prostu to już nie ta silna wola co kiedyś w sytuacji 10 lat odchudzania z efektami jojo nie ma takiego zapału.
Idę spać.papa
Lisek sama przyznajesz, ze wpadlas w bledne kolo. I zawsze jest ALE. Kazda z nas ulega pokusom, zachciankom, ale jestesmy w stanie to opanowac i wrocic grzecznie na kocyk. Wlasnie dla efektu jojo i w skutek zlego odzywiania sie twoja motywacja powinna byc wieksza. Pamietaj, ze jezeli dasz rade przez tylko 14 dni, to nie bedziesz miec ciagot do slodkiego - NAPRAWDE. Zaloz sobie male cele, ale takie, do ktorych jestes w stanie dojsc. Co do wsparcia - dobrze trafilas, przywolujemy siebie nawzajem do porzadku. Poza tym ta dieta jest tak urozmaicona - takze w desery, ze przy odrobnie dobrej woli, mozna sobie z nia poradzic, a pozniej szkoda zaprzepascic zrzuconych kilogramow. Ja wierze, ze dasz rade

Stary 2009-02-24, 21:26   #2679
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziś w Irlandii jest dzień naleśnika, cos takiego jak nasz tlusty czwartek i paczki.
Z tej okazji zjadlam nalesnika z kurakiem i warzywkami, miala to byc tortilla, ale nalesnik z pelnoziarnistej maki rozpadal sie wiec zjadlam to widelcem, pycha... Na jutro tez mam to samo, bo zazwyczaj z lenistwa robie te same obiady na 2 dni

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2009-02-24 o 21:28
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 21:43   #2680
kuleczka18
Zadomowienie

EFFA79- gratuluję zrzucenia 10 kg! jestem pod wrażeniem
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 21:47   #2681
dzonksik
Raczkowanie

a ja w ramach flash diet zalozylam sobie bloga haha kiedy musi nadejsc ten pierwszy raz... łatwiej mi bedzie kontrolowac co wszamałam i zebrać wszystkie przepisy do kupy (być może wystarczyłby notes, segregator albo MS Word.. ale co tam.. trzeba isc z duchem czasu. Każdy ma bloga. Mam i ja ! Zapraszam
http://dzonx.blogspot.com/
Narazie nic tam nie ma ale dajcie mi troche czasu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-24, 22:25   #2682
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

eeeeh
wybaczcie nie przeczytam za wiele,
ale przybieglam dac wam buziaka
czekajcie na mnie grzecznie i prosze trzymac kciuki co by mi sie odkurzacz nie wlaczal
a wakacjach.
buziam was mocno
uciekmam o lozeczka bo padam z nog
Stary 2009-02-24, 22:44   #2683
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość

add to favorites... będziemy podczytywać

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 07:01   #2684
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
eeeeh
czekajcie na mnie grzecznie i prosze trzymac kciuki co by mi sie odkurzacz nie wlaczal
a wakacjach.
buziam was mocno
teliczku, , coby się dzieci samolotów nie czepiały, klątwa faraona ominęła itd...
BAW SIĘ WYŚMIENICIE - będziemy czekać na promyczek słońca w postaci relacji i zdjęć
Stary 2009-02-25, 07:08   #2685
dzonksik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
add to favorites... będziemy podczytywać

Cytat:
eeeeh
a wakacjach.
buziam was mocno
teliku! masz od nas 11 przykazanie aby bawic sie dobrze i dmuchnac w strone Polski co by nam troche ciepla przywialo Milej podrozy!!

Stary 2009-02-25, 08:49   #2686
goosia207
Zakorzenienie

Witajcie

Lisek przeczytaj DOKŁADNIE wszystko co effa napisała, bo bardzo dobrze prawi .
Skazujesz się na porażkę na samym starcie usprawiedliwiając się słabą wolą.
Nie możesz tak.Musisz być pozytywnie nastawiona , a zresztą SB to nie jest normalna dieta.Ja nawet nie myślę, że jestem na diecie, bo jadłospis jest naprawdę urozmaicony. Fakt I faza jest dość ciężka, bo owoce, pieczywo itp.ale cóż to jest 2 tygodnie.Szybko zleci, a potem już jest lepiej.
Zrób to dla siebie.Dla wyglądu i przede wszystkim dla zdrowia.
Ja też mam słabą wolę.Wierz mi , ale mam ogromną motwywację (czasem zgrzeszę, ale jestem tylko człowiekiem).Byłam na różnych dietach, ale dopiero teraz znalazłam idealną.

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2009-02-25 o 08:50
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 09:14   #2687
effa79
Zadomowienie

Czolem.
Teliku baw sie dobrze. Lap duuuzoo slonca NO i zeby babcie oniemialy z zachwytu

Kuleczko dzieki, to 10 kg to od konca pazdziernika, wczesniej jakies 6 kg PO ciazy drugiej trzeba bylo sie wziac za siebie i choc teraz ciezko mi ze strata kg, to cm leca, a to sie liczy.
Dzis sie zastanawialam, czy nie zniesc wagi do piwnicy, co by za miesiac ja wyciagnac...

Nie smakuja mi bulki... jednak soda w ciescie dla mnie za bardzo wyczuwalna... Zjadlam, ale czuje, ze te ktore zostaly, pojda na karmienie nadmorskiego ptactwa...

No i uwaga udalo mi sie zrobic foty sniadania, przekaski i obiadu dzisiejszego, zatem wieczorem na pewnie uracze was swoją flashdieta

U nas czuc wiosne w powietrzu - cieplejszy wieje wiatr...

Stary 2009-02-25, 09:20   #2688
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
jA też nie mam motywacji, no może Tu nie chodzi o motywację, ale raczej o silną wolę i zaparcie, ale nic mi nie postało.
Odchudzam się od 15 roku życia, czyli już 10 lat. Masakra. Co oznacza, ze cały czas robię to źle!!!!
Dwa razy w życiu ładnie schudłam - do ok 74 kg (ważę o 17 kg więcej buuuu). Za pierwszym razem w wieku 18 lat przez całe wakacje żyłam na śniadaniu złożonym z 3 kanapek z pomidorem, szczypiorem i wędliną, za drugim - pracowałam w UK na nocną zmianę w dość ciężkich warunkach. NO...
a teraz jest masakra. Nie potrafię sobie poradzić.Eh na dodatek @ początku diety, i do słodkiego ciągnie. Ale nie można się tak łatwo poddawać, prawda?? Więc głowa do góry. W ogóle tu jest świetny link odnośnie silnej woli:
silna wola
jak dla mnie silna wola tak naprawdę nie tak dużo ma do rzeczy jak zmiana stereotypów dotyczących zdrowego żywienia

tak, to znaczy dokładnie to!!!
schudłaś bo się głodziłaś - organizm przyzwyczaił się, że musi przeżyć na 500kcal, to jak zaczęłaś "normalnie" jeść odkładał każdy kęs na czarną godzinę

Cytat:
Napisane przez lisekZG Pokaż wiadomość

Idę spać.papa
wiesz co, chrzanisz
każda z nas jest w podobnej sytuacji, żadna nie jest perfekcjonistką, bo by nas tu nie było
i każda zmaga się z zachciankami - raz z lepszym, raz z gorszym skutkiem, takie jest życie
zamiast zamartwiać się, że znów polegniesz, może zastanów się co robisz nie tak? bo z pewnością jakiś błąd popełniasz
piszesz, że najedzony głodnego nie zrozumie - to czemu chodzisz głodna?
zapomnij o micie 1000kcal, zapomnij o niejedzeniu po 18
jedz regularnie 5-6 małych posiłków, spróbuj więcej się ruszać, dobry byłby trening siłowy
i powoli, powolutku pozbędziesz się błędów młodości

ja np. wczoraj poszłam na ostatki i zjadłam paczka i kupę chruściku, o ilości wina nie wspomnę - oczywiście mechanizm zadziałał, a jakże, jak sięgnęłam po pół pączka zaraz zachciało mi się drugiej połówki, i trzeciej też [ale sobie darowałam]
i co?
nic, życie toczy się dalej
na wagę nie weszłam, nie będę się stresować, po co?
dziś grzecznie trzymam się SB, zrobię sobie 1 dzień Ifazy i będzie ok
ważne dla mnie jest, że ciągle chudnę, ale bardzo, bardzo powoli - od końca listopada jakieś 5-6 kg - to są 3 miesiące

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

FAKTY I MITY PRZYŚPIESZANIA PRZEMIANY MATERII
Stary 2009-02-25, 09:26   #2689
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
jak dla mnie silna wola tak naprawdę nie tak dużo ma do rzeczy jak zmiana stereotypów dotyczących zdrowego żywienia

schudłaś bo się głodziłaś - organizm przyzwyczaił się, że musi przeżyć na 500kcal, to jak zaczęłaś "normalnie" jeść odkładał każdy kęs na czarną godzinę

wiesz co, chrzanisz
każda z nas jest w podobnej sytuacji, żadna nie jest perfekcjonistką, bo by nas tu nie było
i każda zmaga się z zachciankami - raz z lepszym, raz z gorszym skutkiem, takie jest życie
zamiast zamartwiać się, że znów polegniesz, może zastanów się co robisz nie tak? bo z pewnością jakiś błąd popełniasz
jedz regularnie 5-6 małych posiłków, spróbuj więcej się ruszać, dobry byłby trening siłowy

ja np. wczoraj poszłam na ostatki i zjadłam paczka i kupę chruściku, o ilości wina nie wspomnę - oczywiście mechanizm zadziałał, a jakże, jak sięgnęłam po pół pączka zaraz zachciało mi się drugiej połówki, i trzeciej też [ale sobie darowałam]
i co?
ważne dla mnie jest, że ciągle chudnę, ale bardzo, bardzo powoli - od końca listopada jakieś 5-6 kg - to są 3 miesiące

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Alleluja!

Stary 2009-02-25, 10:17   #2690
Maedchen
Raczkowanie

Ja wczoraj pierwszofazowo i postanowiłam przeciągnąć odwyk na 3 dni, bo mam za duża ostatnio ochotę na złe. No ale dziś rano zasłabłam troche pod prysznicem i TŻ mnie nakarmił na śniadanie dwoma kawałkami czekolady, ale dużymi takimi Milka Amavel, żeby szybko podnieść mi cukier.
Nie wiem co mi się stało, to raczej nie efekt zbyt gorącej wody, bo mam ustawioną stałą temperaturę i zawsze w takiej biorę prysznic może to efekt cięzkiej nocy, jakaś bezsenność mnie dopadła i zażyłam leki, które mnie usypiają, może to po tym. Efekt głodzenia się też to nie jest, bo się nie głodzę. No cóż. Obecnie czuję się wyśmienicie, może trochę spać mi się chce, ale ja uwielbiam spać

Widzę, że ostra wymiana zdań się potoczyła powyżej. Moim zdaniem, jeżeli ktos chce trwale schudnąć, to musi zmienic nawyki żywieniowe na stałe i również twierdzę, że słaba silna wola nie ma z tym nic do czynienia, bo grzeszki zdarzają się kazemu, ale czymże byłaby bez nich dieta ... nudna, posępna i mroczna

Lisek ZG - może udaj się do dietetyka, jeżeli ciężko jest Ci wtrwać na diecie, to może jest ona nieodpowiednio skomponowana do Twojego trybu życia i upodobań. Dietetyk pomoże Ci dobrać odpowiednie produkty i zestawić je tak, żebyś nie chodziła głodna, a mimo to odżywiała się zdrowo i chudła.
Stary 2009-02-25, 10:37   #2691
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Lisek sama przyznajesz, ze wpadlas w bledne kolo. I zawsze jest ALE. Kazda z nas ulega pokusom, zachciankom, ale jestesmy w stanie to opanowac i wrocic grzecznie na kocyk. Wlasnie dla efektu jojo i w skutek zlego odzywiania sie twoja motywacja powinna byc wieksza. Pamietaj, ze jezeli dasz rade przez tylko 14 dni, to nie bedziesz miec ciagot do slodkiego - NAPRAWDE.
Potwierdzam, zdecydowanie. Kiedyś codziennie zjadałam coś słodkiego, nie umiałam się powstrzymać od kupna batonika w sklepie. A po 14 dniach bez tych cukrów batony typu mars, snickers nie robią na mnie wrażenia. Wcale ich nie potrzebuję. Jedynie na słodycze mam ochotę przed okresem.
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 10:52   #2692
oliwka74
Rozeznanie

Witam was plażowiczki! Od kilku dni śledzę wasze forum i bardzo chętnie chciałabym się do was przyłączyć.
Jestem na II fazie od prawie miesiąca. Pierwszą fazę przeprowadziłam wzorowo i schudłam 4 kg, w drugiej kilkukrotnie zgrzeszyłam ale i tak waga pokazuje ok. 0,5 kg. mniej na tydzień - nie wiem niestety jak się mają moje wymiary bo się nie zmierzyłam.... a szkoda
Chętnie skorzystam z udzielanych tu rad jak i pomysłów na pyszne dania.
oliwka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 10:56   #2693
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwka74 Pokaż wiadomość
Witam was plażowiczki! Od kilku dni śledzę wasze forum i bardzo chętnie chciałabym się do was przyłączyć.
Jestem na II fazie od prawie miesiąca. Pierwszą fazę przeprowadziłam wzorowo i schudłam 4 kg, w drugiej kilkukrotnie zgrzeszyłam ale i tak waga pokazuje ok. 0,5 kg. mniej na tydzień - nie wiem niestety jak się mają moje wymiary bo się nie zmierzyłam.... a szkoda
A to faktycznie szkoda, że się nie zmierzyłaś. Patrząc po moich doświadczeniach z ta dietą na obwodach traci się strasznie szybko. Dlatego tak ją wielbię
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 10:59   #2694
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

Cytat:

wiesz co, chrzanisz

i co?

zgadzam sie w 100% jak nie i w wiecej z tym co napisala Ilonka

poza tym ja nie rozumiem jak mozna ciagle nie panowac nad soba, albo co gorsza nawet sie nie starac... najlepiej powiedziec ze mam slaba wole i juz hahahaha

wg mnie jak juz tak do zycia podchodzisz to najlpeiej pogodz sie z tym ze niestety nie zgubisz tych kg i chociaz bedziesz w zgodzie z soba a nie cale zycie nieszczesliwa i walczaca

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 11:43   #2695
oliwka74
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
A to faktycznie szkoda, że się nie zmierzyłaś. Patrząc po moich doświadczeniach z ta dietą na obwodach traci się strasznie szybko. Dlatego tak ją wielbię
Hehehe, ja też ją wielbię. Wspaniała dieta - jedząc do woli chudnę, cały czas niedowierzam....a jednak!

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
zgadzam sie w 100% jak nie i w wiecej z tym co napisala Ilonka

poza tym ja nie rozumiem jak mozna ciagle nie panowac nad soba, albo co gorsza nawet sie nie starac... najlepiej powiedziec ze mam slaba wole i juz hahahaha

wg mnie jak juz tak do zycia podchodzisz to najlpeiej pogodz sie z tym ze niestety nie zgubisz tych kg i chociaz bedziesz w zgodzie z soba a nie cale zycie nieszczesliwa i walczaca

Starać się trzeba, wpadki się zdażają - to niemal nieuniknione, bo pokusy czają się wszędzie ale nie codziennie i jak już ulegniemy to trzeba się zebrać w sobie i powrócić do zasad diety, jeżeli naprawdę chcemy sobie pomóc. Ta dieta ma tyle plusów, że nie jest ciężko się jej trzymać: tyle deserów co jest na niej to nigdzie nie widziałam, nie widziałąm szczerze mówiąc żadnej diety z deserami!
Uważam, że nie ma sensu myśleć o zmianie sposobu żywienia, jeżeli naprawdę nie jest się mocno zmotywowanym i przekonanym. Dieta na siłę?! Jeszcze chyba nikomu nie przyniosła powodzenia.....
oliwka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:06   #2696
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Cytat:
eeeeh
a wakacjach.
buziam was mocno
Milego odpoczynku z babciami! I rozloz sobie kocyk na goracej plazy, to bedzie dobrze. Przywiezcie do nas pogode!

Cytat:

To nie jest bardzo, bardzo powoli. Tak wlasnie powinna wygladac zdrowa dieta.
Ja tez chudlam jakies 2 kg na miesiac.

U mnie dzisiaj kiepsko z samopoczuciem, boli mnie glowa, pogoda do duszy, nic sie nie chce. Wczoraj jeszcze, nie wiem dlaczego, myslalam, ze padne z bolu po zastrzyku.
I postanowilam, ze w tym roku zrobie inaczej i nie bedzie postu.

Ide po kawke, moze sie ciut lepiej poczuje.

paprak ogladasz Lie To Me?

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:12   #2697
Beatky
Raczkowanie

Dzisiaj ostateczny powrót na plażę. Muszę się zmobilizować...

Ale ja żałuję, że przerwałam dietę czego skutkiem jest kilogram więcej niż przed dietą. Shit!

70...68...67,9....67,3...65,5...64,4.....60kg

wzrost: 174cm.

Cel: 60 kg
Beatky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 12:14   #2698
lisekZG
Rozeznanie

ok. przeczytałam wszystko i przyjmuje z pokora

Teraz pozytywne nastawienie
I walczymy dalej.

Melduje się z rana:
Zważyłam się po 2 dniach SB - spadek o 0,7. Jestem bardzo zadowolona, bo to bardzo ładny wyni, a poza tym mam Ii DZIEŃ @ więć glancyk cycuś => i motywacja większa <jupi>

Moje amku dzisiaj:

1. 1/2 kostki twarogu (chudego) + ogórek
2. 2 gotowane jaja + duży pomidor (delikatnie posypałam solą)

będzie jeszcze (chyba):

3. Serosław wiejski
4. Sałata lodowa z pieczoną piersią z kuraka
5. ???

Życzę miłego dnia

I postaram się już powalczyć - słyszałam, że warto
Miłego dnia

Edytowane przez lisekZG
Czas edycji: 2009-02-25 o 12:16
Stary 2009-02-25, 12:19   #2699
effa79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oliwka74 Pokaż wiadomość
Witaj I zapraszamy.

Ilona widzisz a u mnie wagowo jest o wiele wiele, wolniej patrzac na ostatnie dwa miesiace, za to obwody mi leca... Ciekawe czy jestem w stanie osiagnac wynik 70 kg na wadze, choc dobrze ktos tu napisal - wagi na czole wypisanej nie mam, a obwody sie licza Czekam na wiosne, zeby pobiegac, znowu mam zastoj z basenem przez to nasze cholerne auto, ale teraz, jak juz oddadza, to powinno byc ok.
Czasami mam ochote rzucic te wszystkie zasady w pioruny i obejsc sie wieczorem jakimis placuszkami, goframi i innymi rzeczami, choc zgodnymi z SB

Stary 2009-02-25, 12:25   #2700
fruity
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do fruity GG do fruity

Hehe, ja wlasnie zjadlam 1,5 gofra..lecz nie SB. :P

..::..
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::..

fruity jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości