|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() ja dziś piękny dzionek miałam raczej zgodny z II fazą...no tylko pewnie węli za dużo,ale przynajmniej słodyczy nie jadłam ![]() ![]()
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Produkty sojowe mozna
![]() Ja szybciej wyszlam z pracy, bo czuje, ze mnie rozklada, a mam taka pogmatwana sprawe, ze nie moge jej odlozyc... Wyspowiadam sie i ide do kuchni pogotowac troche ![]() sn: owsianka zytnia ze sliwkami i morelami p: dwa zawijasy - lisc pekinki, pol pomidora, czerwona papryka, ser zolty o: zapiekanka z soczewicy z twarogiem p: jablko i kawalek piernika z Wiktorem na spolke duza lyzka zapiekanki w miedzyczasie, jak dawalam ja Wiktorowi k: 1/4 fileta sandacza z pieczarkami (zostal chlopakom z obiadu) + mozarella z pomidorem i dwa trojkaciki serka topionego
#2673 |
Przyczajenie
|
Witajcie, włąśnie postanowiłam się do Was dołączyc. Mam nadzieję, że wytrwam na tej diecie, choc niestety nie mam zbyt wielkiej motywacji. Raz udało mi się wytrwac na SB 2 tygodnie czyli właściwie pierwszą fazę, nie udało mi się przejście do drugiej fazy. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej i wytrwam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Rozeznanie
|
jA też nie mam motywacji, no może Tu nie chodzi o motywację, ale raczej o silną wolę i zaparcie, ale nic mi nie postało.
Odchudzam się od 15 roku życia, czyli już 10 lat. Masakra. Co oznacza, ze cały czas robię to źle!!!! Dwa razy w życiu ładnie schudłam - do ok 74 kg (ważę o 17 kg więcej buuuu). Za pierwszym razem w wieku 18 lat przez całe wakacje żyłam na śniadaniu złożonym z 3 kanapek z pomidorem, szczypiorem i wędliną, za drugim - pracowałam w UK na nocną zmianę w dość ciężkich warunkach. NO... a teraz jest masakra. Nie potrafię sobie poradzić.Eh na dodatek @ początku diety, i do słodkiego ciągnie. Ale nie można się tak łatwo poddawać, prawda?? Więc głowa do góry. W ogóle tu jest świetny link odnośnie silnej woli: silna wola
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-02-24 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zadomowienie
|
No. Ciasto na bulki rosnie. Chlopakom robie kuraka, tak jak lubia najbardziej - czyli duszony w sosie wlasnym w ziolach. A sobie cycki duszone w imbirze i pomidorach. Mam ochote zjesc je z makaronem plus fasolka szparagowa do tego
![]() Juz widze, ze porcja jest na dwa razy ![]() ![]() Co do silnej woli i motywacji . Ja jestem pierwszy raz na diecie, choc trudno nazywac mi SB dieta. Wydaje mi sie, ze zaczynajac diete kazda trzeba po prostu chciec. Jezeli ktos na poczatku podchodzi - nie dam rady, jak przezyje bez chleba dwa tygodnie, tragedia, bo nie zjem ziemniaka, to po co zaczyna ta diete ![]() ![]()
#2676 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A po drugie... Niektórzy po prostu mają do czegość ciągąty, np do chipsów, a niektórym łatwiej jest z tego zrezygnować. Ja na przykład odkąd pamiętam zawsze kochałam słodycze (buuu) i chodziłam cały czas jak na głodzie jak ich nie jadłam. O2! Najedzony głodnego nie zrozumie i tyle. Ale co ja na to poradzę? ![]() Idę spać.papa
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-02-24 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Dziś w Irlandii jest dzień naleśnika, cos takiego jak nasz tlusty czwartek i paczki.
Z tej okazji zjadlam nalesnika z kurakiem i warzywkami, miala to byc tortilla, ale nalesnik z pelnoziarnistej maki rozpadal sie wiec zjadlam to widelcem, pycha... Na jutro tez mam to samo, bo zazwyczaj z lenistwa robie te same obiady na 2 dni ![]()
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2009-02-24 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zadomowienie
|
EFFA79- gratuluję zrzucenia 10 kg!
![]() ![]()
#2681 |
Raczkowanie
|
a ja w ramach flash diet zalozylam sobie bloga
![]() ![]() ![]() http://dzonx.blogspot.com/ Narazie nic tam nie ma ale dajcie mi troche czasu ![]()
![]() |
#2682 |
Wtajemniczenie
|
eeeeh
wybaczcie nie przeczytam za wiele, ale przybieglam dac wam buziaka ![]() czekajcie na mnie grzecznie i prosze trzymac kciuki co by mi sie odkurzacz nie wlaczal a wakacjach. buziam was mocno uciekmam o lozeczka ![]()
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
add to favorites... będziemy podczytywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BAW SIĘ WYŚMIENICIE - będziemy czekać na promyczek słońca w postaci relacji i zdjęć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Lisek przeczytaj DOKŁADNIE wszystko co effa napisała, bo bardzo dobrze prawi ![]() Skazujesz się na porażkę na samym starcie usprawiedliwiając się słabą wolą. Nie możesz tak.Musisz być pozytywnie nastawiona , a zresztą SB to nie jest normalna dieta.Ja nawet nie myślę, że jestem na diecie, bo jadłospis jest naprawdę urozmaicony. Fakt I faza jest dość ciężka, bo owoce, pieczywo itp.ale cóż to jest 2 tygodnie.Szybko zleci, a potem już jest lepiej. Zrób to dla siebie.Dla wyglądu ![]() Ja też mam słabą wolę.Wierz mi , ale mam ogromną motwywację (czasem zgrzeszę, ale jestem tylko człowiekiem).Byłam na różnych dietach, ale dopiero teraz znalazłam idealną. Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-02-25 o 08:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zadomowienie
|
Czolem.
Teliku baw sie dobrze ![]() ![]() ![]() Kuleczko dzieki, to 10 kg to od konca pazdziernika, wczesniej jakies 6 kg ![]() Dzis sie zastanawialam, czy nie zniesc wagi do piwnicy, co by za miesiac ja wyciagnac... ![]() Nie smakuja mi bulki... jednak soda w ciescie dla mnie za bardzo wyczuwalna... Zjadlam, ale czuje, ze te ktore zostaly, pojda na karmienie nadmorskiego ptactwa... ![]() No i uwaga udalo mi sie zrobic foty sniadania, przekaski i obiadu dzisiejszego, zatem wieczorem na pewnie uracze was swoją flashdieta ![]() U nas czuc wiosne w powietrzu - cieplejszy wieje wiatr... ![]()
#2688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, to znaczy dokładnie to!!! schudłaś bo się głodziłaś - organizm przyzwyczaił się, że musi przeżyć na 500kcal, to jak zaczęłaś "normalnie" jeść odkładał każdy kęs na czarną godzinę Cytat:
![]() każda z nas jest w podobnej sytuacji, żadna nie jest perfekcjonistką, bo by nas tu nie było i każda zmaga się z zachciankami - raz z lepszym, raz z gorszym skutkiem, takie jest życie zamiast zamartwiać się, że znów polegniesz, może zastanów się co robisz nie tak? bo z pewnością jakiś błąd popełniasz piszesz, że najedzony głodnego nie zrozumie - to czemu chodzisz głodna? zapomnij o micie 1000kcal, zapomnij o niejedzeniu po 18 jedz regularnie 5-6 małych posiłków, spróbuj więcej się ruszać, dobry byłby trening siłowy i powoli, powolutku pozbędziesz się błędów młodości ![]() ja np. wczoraj poszłam na ostatki i zjadłam paczka i kupę chruściku, o ilości wina nie wspomnę - oczywiście mechanizm zadziałał, a jakże, jak sięgnęłam po pół pączka zaraz zachciało mi się drugiej połówki, i trzeciej też [ale sobie darowałam ![]() i co? nic, życie toczy się dalej na wagę nie weszłam, nie będę się stresować, po co? dziś grzecznie trzymam się SB, zrobię sobie 1 dzień Ifazy i będzie ok ważne dla mnie jest, że ciągle chudnę, ale bardzo, bardzo powoli - od końca listopada jakieś 5-6 kg - to są 3 miesiące ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- FAKTY I MITY PRZYŚPIESZANIA PRZEMIANY MATERII |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj pierwszofazowo i postanowiłam przeciągnąć odwyk na 3 dni, bo mam za duża ostatnio ochotę na złe. No ale dziś rano zasłabłam troche pod prysznicem
![]() Nie wiem co mi się stało, to raczej nie efekt zbyt gorącej wody, bo mam ustawioną stałą temperaturę i zawsze w takiej biorę prysznic ![]() ![]() Widzę, że ostra wymiana zdań się potoczyła powyżej. Moim zdaniem, jeżeli ktos chce trwale schudnąć, to musi zmienic nawyki żywieniowe na stałe i również twierdzę, że słaba silna wola nie ma z tym nic do czynienia, bo grzeszki zdarzają się kazemu, ale czymże byłaby bez nich dieta ... nudna, posępna i mroczna ![]() Lisek ZG - może udaj się do dietetyka, jeżeli ciężko jest Ci wtrwać na diecie, to może jest ona nieodpowiednio skomponowana do Twojego trybu życia i upodobań. Dietetyk pomoże Ci dobrać odpowiednie produkty i zestawić je tak, żebyś nie chodziła głodna, a mimo to odżywiała się zdrowo i chudła.
#2691 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Rozeznanie
|
Witam was plażowiczki! Od kilku dni śledzę wasze forum i bardzo chętnie chciałabym się do was przyłączyć.
Jestem na II fazie od prawie miesiąca. Pierwszą fazę przeprowadziłam wzorowo i schudłam 4 kg, w drugiej kilkukrotnie zgrzeszyłam ale i tak waga pokazuje ok. 0,5 kg. mniej na tydzień - nie wiem niestety jak się mają moje wymiary bo się nie zmierzyłam.... a szkoda ![]() Chętnie skorzystam z udzielanych tu rad jak i pomysłów na pyszne dania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zgadzam sie w 100% jak nie i w wiecej z tym co napisala Ilonka ![]() ![]() poza tym ja nie rozumiem jak mozna ciagle nie panowac nad soba, albo co gorsza nawet sie nie starac... najlepiej powiedziec ze mam slaba wole i juz hahahaha wg mnie jak juz tak do zycia podchodzisz to najlpeiej pogodz sie z tym ze niestety nie zgubisz tych kg i chociaz bedziesz w zgodzie z soba a nie cale zycie nieszczesliwa i walczaca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Starać się trzeba, wpadki się zdażają - to niemal nieuniknione, bo pokusy czają się wszędzie ale nie codziennie i jak już ulegniemy to trzeba się zebrać w sobie i powrócić do zasad diety, jeżeli naprawdę chcemy sobie pomóc. Ta dieta ma tyle plusów, że nie jest ciężko się jej trzymać: tyle deserów co jest na niej to nigdzie nie widziałam, nie widziałąm szczerze mówiąc żadnej diety z deserami! ![]() Uważam, że nie ma sensu myśleć o zmianie sposobu żywienia, jeżeli naprawdę nie jest się mocno zmotywowanym i przekonanym. Dieta na siłę?! Jeszcze chyba nikomu nie przyniosła powodzenia..... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez chudlam jakies 2 kg na miesiac. ![]() U mnie dzisiaj kiepsko z samopoczuciem, boli mnie glowa, pogoda do duszy, nic sie nie chce. Wczoraj jeszcze, nie wiem dlaczego, myslalam, ze padne z bolu po zastrzyku. I postanowilam, ze w tym roku zrobie inaczej i nie bedzie postu. ![]() Ide po kawke, moze sie ciut lepiej poczuje. paprak ogladasz Lie To Me?
![]() |
#2697 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj ostateczny powrót na plażę. Muszę się zmobilizować...
Ale ja żałuję, że przerwałam dietę czego skutkiem jest kilogram więcej niż przed dietą. Shit!
#2698 |
Rozeznanie
|
ok. przeczytałam wszystko i przyjmuje z pokora
![]() Teraz pozytywne nastawienie ![]() I walczymy dalej. Melduje się z rana: Zważyłam się po 2 dniach SB - spadek o 0,7. Jestem bardzo zadowolona, bo to bardzo ładny wyni, a poza tym mam Ii DZIEŃ @ więć glancyk cycuś ![]() ![]() Moje amku dzisiaj: 1. 1/2 kostki twarogu (chudego) + ogórek 2. 2 gotowane jaja + duży pomidor (delikatnie posypałam solą) będzie jeszcze (chyba ![]() 3. Serosław wiejski 4. Sałata lodowa z pieczoną piersią z kuraka 5. ??? Życzę miłego dnia I postaram się już powalczyć - słyszałam, że warto ![]() Miłego dnia
Nie rezygnuj ze swojego celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie zajmie ci duzo czasu. Czas i tak upłynie. ![]() Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2009-02-25 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ilona widzisz a u mnie wagowo jest o wiele wiele, wolniej patrzac na ostatnie dwa miesiace, za to obwody mi leca... Ciekawe czy jestem w stanie osiagnac wynik 70 kg na wadze, choc dobrze ktos tu napisal - wagi na czole wypisanej nie mam, a obwody sie licza ![]() Czasami mam ochote rzucic te wszystkie zasady w pioruny i obejsc sie wieczorem jakimis placuszkami, goframi i innymi rzeczami, choc zgodnymi z SB ![]()
![]() |
#2700 |
Wtajemniczenie
|
Hehe, ja wlasnie zjadlam 1,5 gofra..lecz nie SB. :P
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.