Czarna lista targowisko- plotki - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 13:28   #2671
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
To ja się podepnę pod pytanie... co z takimi cudami jak La Rive, etc...
To de facto są podróbki, czy też eufemistycznie "odpowiedniki oryginalnych" zapachów, ale normalnie - legalnie sprzedawane w sklepach...
Czy takie "pachnidło" można na targowisku wystawić czy nie?
Cytat:
Napisane przez 7medeis Pokaż wiadomość
wydaje mi się że koleżanka nie ma "klasycznych" podrób, tylko coś co nawiązuje do oryginału i jest w legalnym obrocie ( też dostałam takie cudo pewnym skośnookim sklepie )

ale mogę się nie znać
Cytat:
Napisane przez awunia Pokaż wiadomość
wiadomo dlatego nie wystawiam dla samego zapachu, po prostu zasugerowałaś zmianę opisu i byłabym wdzięczna za podpowiedź

dostałam to legalnie w legalnym sklepie, to nie jest lana w piwnicy woda do oryginalnych flaszek lub nawet flaszek ich przypominających
mogę wylać zawartość i oferować same flaszki jeśli to komuś zrobi dobrze

tak dokładnie, skośnookie
No własnie, bo to co oferujesz, to nie są podróby, w sensie prawnym, a Ty nie wiedzieć czemu koniecznie chcesz je tak nazywać

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:34   #2672
awunia
Zakorzenienie

Przekupka: 99 pkt / 100% pozyt.
GG do awunia

wybacz , niestety nie jestem rozeznana w temacie

dla mnie la rive refan itd to też w moim języku podróby
więc może rzeczywiście kwestia mojego osobistego nazewnictwa

ok więc zostałam uświadomiona

zmieniłam opis mam nadzieję że już jest ok
Stary 2011-10-19, 10:09   #2673
Symetria
Rozeznanie

Przekupka: 9 pkt / 100% pozyt.

Hm.
13.09 wymieniałam się z wizażanka: LikeTheChocolate
W związku z tym, że mam mniej przekupek wysłałam oczywiście jako pierwsza od razu po ustaleniu wymianki na adres podany przez ww wizaznakę.
Niestety, mimo kilku PW do tej pory nie otrzymałam od niej przesyłki.
Od 2 tygodni LikeTheChocolate ma podobno "jakis" problem z kompueterem i dotychczasowym mailem. W podpisie podała inny mail, na który osoby z wymiankami miały pisać jej wiadomosći np. z adresem.
Problem w tym, że ja adres podałam już 14.09.... Oczywiscie wysłałam na ww adres dwa kolejne maile przypominajaće o wymiance.
Niestety- kolejny raz bez odzewu.

Mam nadzieję, że sytuacja się wyjaśni.
Bo jeśli nie, to szczerze mówiać nie wiem co mam zrobic poza wystawieniem negatywnej przekupki.

Z niecierpliwością poczekam jeszcze tydzien na moją wymiankę.
Symetria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:06   #2674
Biała Dama
Zakorzenienie

Przekupka: 69 pkt / 100% pozyt.

Symetria radzę Ci poczytać wątek plotkowy na wymianie ciuchowej, tam wizażanki piszą o swoich problemach z ltc . https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=468

Edytowane przez Biała Dama
Czas edycji: 2011-10-19 o 11:16
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 20:01   #2675
Symetria
Rozeznanie

Przekupka: 9 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Biała Dama Pokaż wiadomość
Symetria radzę Ci poczytać wątek plotkowy na wymianie ciuchowej, tam wizażanki piszą o swoich problemach z ltc . https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=468
Przesyłka dzisiaj po południu w koncu do mnie dotarła.........
Symetria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 19:39   #2676
magda s.
Zakorzenienie

Przekupka: 45 pkt / 100% pozyt.

przyszlam sobie pomarudzic
nie wiem jak Was, ale mnie irytuja w watku newsowym wpisy o tresci: nowy watek ...i nic poza tym (ani foto, ani chocby kilku wystawionych na targowisko pozycji)... i jeszcze jedno spostrzezenie z newsow (ostatnio nadrabialam zaleglosci w czytaniu go)...wpisywanie dokladki (nawet z fotkami), ale brak linku do watku (w poscie, w podpisie)...i jak mnie cos zainteresuje to mam przeszukiwac caly straganik?

i juz ostatnie...poniewaz pojawiaja sie rowniez wpisy czego kto szuka...moze by zalozyc watek z wish lista? beda w jednym miejscu rzeczy poszukiwane i jak chcemy sie czegos pozbyc to latwo wyszukac potencjalna zainteresowana? co o tym myslicie?
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:02   #2677
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
przyszlam sobie pomarudzic
nie wiem jak Was, ale mnie irytuja w watku newsowym wpisy o tresci: nowy watek ...i nic poza tym (ani foto, ani chocby kilku wystawionych na targowisko pozycji)... i jeszcze jedno spostrzezenie z newsow (ostatnio nadrabialam zaleglosci w czytaniu go)...wpisywanie dokladki (nawet z fotkami), ale brak linku do watku (w poscie, w podpisie)...i jak mnie cos zainteresuje to mam przeszukiwac caly straganik?

i juz ostatnie...poniewaz pojawiaja sie rowniez wpisy czego kto szuka...moze by zalozyc watek z wish lista? beda w jednym miejscu rzeczy poszukiwane i jak chcemy sie czegos pozbyc to latwo wyszukac potencjalna zainteresowana? co o tym myslicie?
Nowy wątek jest zgodny z Regulaminem - zgodnie z pierwszym postem mają tam być info o dokładkach i o nowych wątkach, a jak się komuś nie chce nic więcej ... to niech liczy się z tym, że innym się nie chce zajrzeć

Brak podpisu to taka "trzydniówka" u młodych stażem wizażanek, też nie zaglądam

Co do zbiorowych poszukiwawczych sądzę że to dobry pomysł, a co więcej - funkcjonujący na ciuszkowym targu

Mnie irytuje coś innego - niepodawanie rozmiarów ciuszków i butów w dokładkach, mimo że w wątku już są. Po co niby mam zaglądać i szukać opisu jak rozmiary nie moje? To i nie zaglądam.
A chyba nie jest trudne przekleić opis z wątku - ja robię dokładkę i żywcem przeklejam opis po prostu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 20:10   #2678
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
Nowy wątek jest zgodny z Regulaminem - zgodnie z pierwszym postem mają tam być info o dokładkach i o nowych wątkach, a jak się komuś nie chce nic więcej ... to niech liczy się z tym, że innym się nie chce zajrzeć

Brak podpisu to taka "trzydniówka" u młodych stażem wizażanek, też nie zaglądam

Co do zbiorowych poszukiwawczych sądzę że to dobry pomysł, a co więcej - funkcjonujący na ciuszkowym targu

Mnie irytuje coś innego - niepodawanie rozmiarów ciuszków i butów w dokładkach, mimo że w wątku już są. Po co niby mam zaglądać i szukać opisu jak rozmiary nie moje? To i nie zaglądam.
A chyba nie jest trudne przekleić opis z wątku - ja robię dokładkę i żywcem przeklejam opis po prostu
misianko, wlasnie u zaawansowanych stazem wizazanek to zauwazylam (no dobra, u jednej szczegolnie, bo mnie cos zainteresowalo i nie mialam odnosnika/przekierowania

a wpisy zgodne z regulaminem sa, ale jak widze nie tylko mnie nie zachecaja do zagladania tam
dziewczyny nie wykorzystuja szansy zareklamowania swoich rzeczy...a wystarczy ctrl+c...ctrl+v...skoro, jak mowisz, juz w watkach pelny opis jest

nie wiedzialam, ze na ciuszkowym dziala watek poszukiwawczy (bo sporadycznie tam zagladam), zatem bardzo prosze o utworzenie takowego na kosmetykach
Stary 2011-10-20, 20:53   #2679
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
misianko, wlasnie u zaawansowanych stazem wizazanek to zauwazylam (no dobra, u jednej szczegolnie, bo mnie cos zainteresowalo i nie mialam odnosnika/przekierowania

a wpisy zgodne z regulaminem sa, ale jak widze nie tylko mnie nie zachecaja do zagladania tam
dziewczyny nie wykorzystuja szansy zareklamowania swoich rzeczy...a wystarczy ctrl+c...ctrl+v...skoro, jak mowisz, juz w watkach pelny opis jest

nie wiedzialam, ze na ciuszkowym dziala watek poszukiwawczy (bo sporadycznie tam zagladam), zatem bardzo prosze o utworzenie takowego na kosmetykach
No to zapraszam do korzystania z nowego wątku

Stary 2011-10-20, 20:55   #2680
jarzo83
Zakorzenienie

Przekupka: 66 pkt / 100% pozyt.

Cytat:

Genialny pomysł!!!!!!!!!!!!!!!!!:r oza:nie bedziemy gorsze a jak"P
jarzo83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 21:31   #2681
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
slicznie dziekuje i lece do nowego watku
Stary 2011-10-24, 16:09   #2682
AgnesAnn
Zakorzenienie

Przekupka: 142 pkt / 100% pozyt.

Witajcie,
przyszłam po poradę... wymieniałam się z Wizażanką jakieś 2 miesiące temu i jako wtedy jeszcze nowicjuszka na wizażu wysyłałam oczywiście pierwsza (nadałam paczkę 12 sierpnia ) i dłuuugo nie było znaku życia... potem napisałam w końcu wiadomośc z zapytaniem o co chodzi i dlaczego jeszcze nie dostałam swojej paczuszki pomimo informacji od Wizażanki że moją paczkę właśnie dostała. Odpowiedź była że ponoć pomyliła adresy i właśnie idzie odebrać chyba zwrot z poczty. No to znów zaczekałam z jakiś czas i kiedy minęło już trochę (khm, powiedzmy trochę) czasu znów się przypomniałam że nadal nic do mnie nie doszło. I teraz mi odpisała że dostała zwrot (kolejny?!) z poczty z "rozwalonym cieniem CK" który między innymi był przedmiotem naszej z nią wymiany. Zaproponowała mi w wiadomości na priv "dobranie sobie czegoś" z jej listy bo nie ma stałego wątku jako takiego no i przyznam że nie wiem co zrobić - z jednej strony nie lubię wystawiać negatywów z drugiej strony zależało mi na wymianie w pełnym składzie i jeśli z mojej winy coś jest nie tak to staram się powiadomić o tym od razu a nie wtedy kiedy dopiero ktoś się do mnie "dobija". Nie wiem też jak miałabym "zmusić" daną Wizażankę do przesłania mi przynajmniej reszty rzeczy na które się umawiałyśmy... help

WYMIANKA KOSMETYCZNO-ZAPACHOWA:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=27185999

UBRANIA, KSIĄŻKI, INNE:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33020185
AgnesAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:51   #2683
201607211724
Konto usunięte

Przekupka: 7 pkt / 100% pozyt.

różne rzeczy się w życiu zdarzają więc odnośnie prawdopodobieństwa takiego splotu wydarzeń się nie wypowiem, ale brak informacji, konieczność dopytywania się.. dla mnie zdecydowanie nie w porządku
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-24, 17:57   #2684
platekrozy
Zakorzenienie

Przekupka: 114 pkt / 100% pozyt.

AgnesAnn dla mnie coś za dużo zbiegów okoliczności.
Poza tym cienie zabezpieczamy tak,żeby nie był rozwalone...Skoro się rozwaliły do Ciebie pewnie też by takie doszły.Reszta rzeczy też olana.Sama nie wiem,ale dla mnie cała sytuacja to negatyw.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 10:10   #2685
kama150
Zadomowienie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

Mam problem . Wymieniłam się z Wizażanką kalacytrynka . Ja wysłałam przesyłkę poleconym ekonomicznym 14.10, ona miała wysłać w ten sam dzień. Niestety do tej pory nie otrzymałam od niej przesyłki. Nie odpowiada na wiadomości. Ostatni raz logowała się na forum 21.10. Nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Myślę, że nie otrzymam od niej przesyłki. Będę dość mocno stratna gdyż wymiana była dość duża..
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:09   #2686
narjia
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.

Zapytam w tym wątku, może nie jest do końca odpowiedni, ale co tam.
Dziewczyny jak zabezpieczacie, żeby się nie otworzył w paczce np tonik, który nie ma zakręcanego otwarcia, tylko takie podnoszone z "korkiem"? Mam nadzieję, że rozumiecie o co chodzi.
narjia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:25   #2687
vea7
Zakorzenienie

Przekupka: 24 pkt / 100% pozyt.

Ja zaklejam (taśmą izolacyjną, bo nie zostawia śladów po odklejeniu):
najpierw w poprzek korka - tak od jednej krawędzi, w górę i w dół, żeby przytrzymać "korek", a potem jeszcze dookoła w miejscu, gdzie korek łączy się z butelką

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 08:29   #2688
narjia
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ja zaklejam (taśmą izolacyjną, bo nie zostawia śladów po odklejeniu):
najpierw w poprzek korka - tak od jednej krawędzi, w górę i w dół, żeby przytrzymać "korek", a potem jeszcze dookoła w miejscu, gdzie korek łączy się z butelką
Dziękuję, tak też będę robiła.
narjia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 20:53   #2689
ewciaa82
Zakorzenienie

Przekupka: 64 pkt / 100% pozyt.

Po 3 tygodniach czekania i braku odpowiedzi na wiadomosci postanowilam napisac pare zdan) wymianka z uzytkowniczka ol_ https://wizaz.pl/forum/member.php?u=824421 zakonczyla sie kleska...z reszta wymiana tej transakcji nie mozna nawet nazwac,...bardziej darowizna!!!Kosmetyki ktorych wartosc szacuje na ok. 250zl (+ wysylka ok.30zl) polecialy w swiat 3 tygodnie temu i od tamtej pory slad po nich zaginal.Paczke nadalam listem rejestrowanym i wg poczty doleciala do odbiorcy juz dawno.Nigdy nie oszukano mnie i nigdy tez nie znizylabym sie do tego poziomu i wykorzystala czyjas dobra i naiwna dusze.Pisze, bo wiem,ze paczki juz nie dostane i chcialabym Was ostrzec
ewciaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 20:59   #2690
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewciaa82 Pokaż wiadomość
Po 3 tygodniach czekania i braku odpowiedzi na wiadomosci postanowilam napisac pare zdan) wymianka z uzytkowniczka ol_ https://wizaz.pl/forum/member.php?u=824421 zakonczyla sie kleska...z reszta wymiana tej transakcji nie mozna nawet nazwac,...bardziej darowizna!!!Kosmetyki ktorych wartosc szacuje na ok. 250zl (+ wysylka ok.30zl) polecialy w swiat 3 tygodnie temu i od tamtej pory slad po nich zaginal.Paczke nadalam listem rejestrowanym i wg poczty doleciala do odbiorcy juz dawno.Nigdy nie oszukano mnie i nigdy tez nie znizylabym sie do tego poziomu i wykorzystala czyjas dobra i naiwna dusze.Pisze, bo wiem,ze paczki juz nie dostane i chcialabym Was ostrzec
jezeli to juz zamkniety temat i jestes pewna oszustwa/przekretu/itp to taki wpis (jako ostrzezenie dla innych uzytkowniczek) powinien sie znalezc na czarnej liscie, nie na plotkowym tylko...
Stary 2011-10-28, 21:18   #2691
ewciaa82
Zakorzenienie

no ja myslalam,ze to wlasciwy watek..
Stary 2011-10-28, 21:21   #2692
jarzo83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewciaa82 Pokaż wiadomość
no ja myslalam,ze to wlasciwy watek..

Wpisz to w CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI ,tam chyba inna wizazanka ma ten sam problem co TY
Stary 2011-10-28, 21:25   #2693
ewciaa82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jarzo83 Pokaż wiadomość
Wpisz to w CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI ,tam chyba inna wizazanka ma ten sam problem co TY
dziekuje, wlasnie to zrobilam
Stary 2011-10-30, 16:40   #2694
karmi91
Raczkowanie

Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny mam pytanie-nie wiedziałam gdzie je zadać,więc nie bijcie.... Przewertowałam juz regulamin ale jedna kwestia mnie męczy....Miałam kilka miesiecy temu zalozony wątek wymiankowy, który już od dłuższego czasu jest nieaktualny-zgodnie z regulaminem napisałam w nim na czerwono NIEAKTUALNE. Chciałabym teraz założyć nowy na tym samym targowisku,a z tego co zrozumiałam nie mogę dopóki ten nie zostanie usunięty przez moderatora tak?Czy mogę? Bo juz się pogubiłam....
Stary 2011-10-30, 16:43   #2695
Madzikon85
Zakorzenienie

Przekupka: 33 pkt / 100% pozyt.

Karmi 91 - wątku nikt nie usunie - jeśli wyraźnie zaznaczyłaś w pierwszym poście że wątek jest nieaktualny to spokojnie zakładaj nowy
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-30, 16:43   #2696
jarzo83
Zakorzenienie

za
Cytat:
Napisane przez karmi91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie-nie wiedziałam gdzie je zadać,więc nie bijcie.... Przewertowałam juz regulamin ale jedna kwestia mnie męczy....Miałam kilka miesiecy temu zalozony wątek wymiankowy, który już od dłuższego czasu jest nieaktualny-zgodnie z regulaminem napisałam w nim na czerwono NIEAKTUALNE. Chciałabym teraz założyć nowy na tym samym targowisku,a z tego co zrozumiałam nie mogę dopóki ten nie zostanie usunięty przez moderatora tak?Czy mogę? Bo juz się pogubiłam....

Smialo mozesz zakladac, watki z tego co ja wiem i tak nie sa usuwane
Stary 2011-10-30, 16:44   #2697
karmi91
Raczkowanie

Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.

Dziekuję dziewczyny za odpowiedz
Stary 2011-10-30, 16:46   #2698
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez Madzikon85 Pokaż wiadomość
Karmi 91 - wątku nikt nie usunie - jeśli wyraźnie zaznaczyłaś w pierwszym poście że wątek jest nieaktualny to spokojnie zakładaj nowy

Stary 2011-10-31, 13:10   #2699
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

No chyba że zakładamy wątki listopadowe w październiku...
Póki co wątki zamykam, otworze po północy. Od przyszłego miesiąca będę karać niecierpliwość dosadniej
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-31, 14:11   #2700
anula_ga
Zakorzenienie

Przekupka: 15 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
No chyba że zakładamy wątki listopadowe w październiku...
Póki co wątki zamykam, otworze po północy. Od przyszłego miesiąca będę karać niecierpliwość dosadniej
To ja sie dobrowlonie poddam laniu. Przepraszam to taka głupota początkującego.
Wiedziałam, że dzisiaj napewno nie skończe pierwszego posta wątku, a jutro juz listopad - chciałam dzisiaj zacząć a jutro uzupełnic dane i produkty. Nie przewidziałam tylko tak szybkiej reakcji i ofert.
Raz jeszcze przepraszam - będę już wiedziała na przyszłość

EDIT: a czy w taki wypadku moge prosić o zmiane miesiąca na październik w nazwie wątku i odblokowanie go dzisiaj? dzisiaj wieczorem mam szansę i czas pouzupełniać info w wątku, potem bedzie trudniej..

Edytowane przez anula_ga
Czas edycji: 2011-10-31 o 14:27 Powód: dopisek
anula_ga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości