![]() |
#2671 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Moje dzisiejsze zimowe U:
1. owisianka (3 łyzki płatków, 1 ł. siemienia lnianego, 1 łyzka kaszy mannej, lyzeczka kakao, banan) 2.jajecznica z 3 jaj na cebulce, 2 kromki razowca z sałatą, topionym, pomidorem, siemieniem lnianym po śn. z 3 kawałki placka drożdżowego i łyżeczka nutelli ![]() 3. obiad: gulasz z łopatki, kopytka domowe, surówki: jedna kapusta modra na gorąco, druga z białej kapusty, dużo sosu 4. obiad był poźno i bardzo sycący więc nic nie zmieściłam, wypiłam tylko sok 0,33 cappy multiwitamina (ma prawie tyle cukru co coca cola) 5. kolacja będą kanapki ze swojską szynką, sałatą i pomidorkiem, może troche twarogu, kakao na mleku ![]() Najlepsza moja siostra 12 letnia wstaje o 11 i do kuchni po śniadanie, a tam była parówka (co mama jej zrobiła), troche jajecznicy(ja robiłam) i owsianki jej zostawiłam a ta miągwa mała robi sobie kisiel-zalewajke no myślałam, że szlag mnie trafi! ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Moje dzisiejsze zimowe U: 1. owisianka (3 łyzki płatków, 1 ł. siemienia lnianego, 1 łyzka kaszy mannej, lyzeczka kakao, banan) 2.jajecznica z 3 jaj na cebulce, 2 kromki razowca z sałatą, topionym, pomidorem, siemieniem lnianym po śn. z 3 kawałki placka drożdżowego i łyżeczka nutelli ![]() 3. obiad: gulasz z łopatki, kopytka domowe, surówki: jedna kapusta modra na gorąco, druga z białej kapusty, dużo sosu 4. obiad był poźno i bardzo sycący więc nic nie zmieściłam, wypiłam tylko sok 0,33 cappy multiwitamina (ma prawie tyle cukru co coca cola) 5. kolacja będą kanapki ze swojską szynką, sałatą i pomidorkiem, może troche twarogu, kakao na mleku ![]() Najlepsza moja siostra 12 letnia wstaje o 11 i do kuchni po śniadanie, a tam była parówka (co mama jej zrobiła), troche jajecznicy(ja robiłam) i owsianki jej zostawiłam a ta miągwa mała robi sobie kisiel-zalewajke no myślałam, że szlag mnie trafi! ![]()
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. możesz tego nie robić? nie iść na siłownie, nie chodzić dużo (takie spacery bez celu u chorych są mega, mega typowe ![]() 2. czy nie ćwicząc dasz radę usiąść z książką i zrelaksować się? 3. czy gdyby coś spontanicznie Ci wypadło , to byłabyś zła, że nie wykonujesz swoich ...rytuałów? i 4. prawie każda osoba chora na zaburzenia jedzenia "lubi ruch". Mhm. I robi to dla siebie. Taak. Ruch to zdrowie. Jasne. A więc 2 h na siłowni, 3 godziny spaceru, sprzątanie, bieganie i tak dalej mooooooooooże wystarczy. im więcej tym lepiej. przecież siedzenie na tyłku jest dla grubasów albo leniwych. uzależnienie od ćwiczeń fizycznych to odrębne zaburzenie lub część zaburzeń. nałóg. jak palenie czy seks:P i to się leczy. To nie jest normalne. ![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Warto pamiętać, że sport jest tylko częścią zdrowego stylu życia, a nie jego jedynym celem.
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2010-01-25 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. Kikuś! wreszcie doczekałam się Twego mega super jedzonka. czekam na więcej/częsciej. brakuje mi tego no i przede wszytskim Ciebie słoneczko ![]()
Edytowane przez warrior_mortal Czas edycji: 2010-01-25 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przecież duże ilości cukru po za skokami insuliny utrudniaja też przyswajanie wielu witamin oraz makro i mikroelementów. I mam nadzieje, ze kika dalej bedzie wstawiała swoje jadło i nie bedzie przejmowała sie za bardzo moim gadaniem, ale ja juz tak mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pamietaj ze leczenie ed to nie walka z objawami... ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Za "troskę" dzięki, ale zmieniać niczego nie mam zamiaru ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zadomowienie
|
wiem, wiem i wcale z nimi nie walczę. zauważyłam, że one same ustępują. i wiem, że ruch też kiedyś minie, bo w życiu nie będzie na to czasu. po prostu są inne priorytety w życiu. wiem o tym doskonale. kiedyś toczyłam walkę z chorobą i miałam dzień w dzień napady. a teraz mam już inne spojrzenie na wiele spraw. i widzę, że można się świetnie bawić normalnie. i wiesz co jest coraz więcej chwil, które są jak kiedyś, rajcują mnie. są rzeczy, które mnie pochłaniają. w sobotę na urodzinach byłamnp. gwożdziem programu, jadłam, piłam, żartowałam, byłam duszą towarzystwa i nie pamiętam kiedy ostatnio sią tak bawiłam, byłam tylko tam i teraz, najważniejsza była atosfera i moje super samopoczucie. i widzę, że w życiu jest lepiej bez objawów. cieszę się z fajnych ciekawych zajęć. i wolę czerpać te przyjemności niż tkwić w zablokowanym świecie. nie będę walczyć teraz na siłę z siłownią- wiem, że i ona sama nawet nie bedę wiedziała kiedy stanie sie dla mnie nie istotna. ważne jest że moża, a nie trzeba. mogę, a nie muszę.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Raczkowanie
|
U ( a od jutra R...):)
I. Owsianka z pięciu łyżek z serkiem wiejskim, pomarańczą, migdałami i czekoladą. II. Grahamka: pół z masłem, szynką, sałatą i ogórkiem; pół z masłem, twarogiem i miodem, jabłko. III. Kotlet schabowy, ziemniaki pieczone, mizeria. Kawa z mlekiem, dwa pierniczki. IV. Jajecznica z dwóch jaj z cebulką i pieczarkami, kromka chleba wieloziarnistego z masłem, dwa ogórki kiszone. |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Raczkowanie
|
Moje chorobowe U ( czuje sie okropnie ;((( )
Sn: grahamka z pasztetem pomidorowym pomidorkiem i szczypiorkiem (300) 2sn ( i sie zaczelo ;( ) dwie kromki razowca z serkiem topionym ziolowym i dwoma plasterkami sopockiej , szczypiorkiem (300) O: caly talerz pomidorowej (250 ? ) P: jogobella truskawkowa ze zbozami 250 g (250 ) K: dwa jabluszka dwie mandarynki i marchewka (350) 1450 masakra ;( ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Moje chorobowe U ( czuje sie okropnie ;((( ) Sn: grahamka z pasztetem pomidorowym pomidorkiem i szczypiorkiem (300) 2sn ( i sie zaczelo ;( ) dwie kromki razowca z serkiem topionym ziolowym i dwoma plasterkami sopockiej , szczypiorkiem (300) O: caly talerz pomidorowej (250 ? ) P: jogobella truskawkowa ze zbozami 250 g (250 ) K: dwa jabluszka dwie mandarynki i marchewka (350) 1450 masakra ;(
#2684 |
Zadomowienie
|
UUuuuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
BAN stały
|
Cytat:
- 2 ciasteczka, kawałek drożdzowego, BATONIK, i ee wiejski zapewne ze szczypta cukru? no bez przesady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2010-01-25 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
dziwnie jakoś chyba ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2690 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U:
Ś: bułka "sojowa" z mnóstwem ziaren (60g)- obie połówki z margaryną (wieem, niedobrze : ))+ : na 1 szynka gotowana i trochę musztardy, na 2 powidła śliwkowe; pomarańcza, gruba kostka mlecznej czeko Lindta -w miedzyczasie wpadła średnia latte z syropem czekoladowym i odrobiną cukru cynamonowego O ![]() D (ok 1-1,5 h po obiedzie) :"manna poranna" waniliowa 150g P ![]() K: bułka sojowa jw.- 1 połówka z margaryną, szynką, ketchupem; 2 z twarożkiem ziarnistym i "kapką" miodu; potem reszta twarożku (łącznie 150g) z garstką pestek dyni I na koniec kiwi i kawka z mlekiem :P Ruchu mało, ot tyle co poszłam 2 razy na wydział (b. blisko) i po drodze zakupy. W ciągu dnia ok 0,5 l wody niegazowanej i mnooostwo herbat (1 mięta i reszta czarne- głównie z cytryną, ale też z sokiem malinowym) Proszę o ocenkę : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zadomowienie
|
moja R:
I: owsianka na wodzie: 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów orkiszowych, 2 suszone śliwki, jabłko, cynamon, 150g. homo naturalnego, 0,5 szkl. maślanki o smaku stracciatella. mocna kawa z mlekiem 1,5% II: 7 koreczków śledziowych, marchewa, pomidor. III: 4 łychy brązowego ryżu, jajecznica z 3 białek i 1 żółtka, duża porcja gotowanych na parze brokułów. kawa z mlekiem interwały 20min. (+ rozgrzewka i rozciąganie) IV: ryba na parze, 2 kromki razowca. V: 100 g. chudego twarogu z suszoną bazylią i suszonymi pomidorami, pół świeżego ogórka. może ktoś się pokusi o ocenę ![]() ![]()
#2692 |
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze R jak REDUKCJA
proszę o wstawienie kilku uwag.. ![]() 1. Owsianka z 6 łyżek płatków + 10 gr błonnika nat. + 1,5 szkl. mleka 1,5% + starte jabłko + łyżka cukru Kawa czarna 2. 4 duże kluski śląskie + 3 kotleciki sojowo-kukurydziane + duuużo surówki (pomidor,pekinka,ogórek) + sos czosnkowy na bazie jog. naturalnego ![]() 3. 2 naleśniki z twarogiem i rodzynkami + kilka orzechów, kawa 4. 2 kromki pełnoziarniste + ogórek+ser+pomidor+ 2 jajka i moje dzisiejsze R: 1. 60 g musli + 20 gr płatków kukurydz. + 10 gr błonnika nat. + 1,5 szkl. mleka + kilka rodzynek 2. 2 naleśniki z twarogiem i dżemem + 1 jabłko + kilka orzeszków nerkowca 3. bułka pełnoziarnista (sojowa) + plaster sera żółtego + pomidor 4. 150 gr twarogu z dżemem (niskosłodzony) + bułka pełnoziarnista 5. jajko gotowane + 200 gr sera twarogowego na słono z oliwą z oliwek+ pomidor + ogórek konserw + ogórek zielony + 2 kromki piecz. żytniego i co myślicie? pozdrawiam cieplutko ![]()
Edytowane przez GabrysiaBrycha Czas edycji: 2010-01-25 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2694 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zadomowienie
|
yyyyy, to powiem tak- przeczytaj najpierw wątki podwieszone i przejrzyj dobrze oceniane jadłospisy redukcyjne, może wtedy zrozumiesz co mi się nie podoba.
#2696 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bez kitu, co za duzo to niezdrowo, a jak czasem widze - 2h silowni, pozniej xh spaceru, basen, rozciaganie itd. itp., to sobie kurka mysle, ze cos tu nie tak ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Waga też zacznie rosnąć w koncu- z neicierpliwoscia czekamy na twoj jadlospis ![]()
![]() |
#2698 |
Zadomowienie
|
UUuuuu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za poprzedenie oceny
![]() a nie przytylam zbyt duzo, ciagle chce ta 4 z przodu zobaczyc ![]() ogolnie jem wiecej tylko czasem juz tak na sile nie wpycham i jeden czy dwa dni jem troche mniej. P: Śniadanie: Placki owsiane (6 łyzek płatków, jedno całe jajo + jedno żółtko, garsc zurawiny, posiekane orzechy włoskie + posiekany banan) na to homo nat. wymieszane z kakao i miodem a to polane syropem klonowym ![]() kawa ze smietanka dużo chodzenia 2 śniadanie: u babci ![]() Talerz krupniku z ryzem, potarkowana marchewka,pietruszka i selerem z nozka z kurczaka obrana z kosci chyba ![]() 2 kromki chleba razowego z masłem do tego kilka domowych ciasteczek maślanych babci moczonych w gorącym mleku sprzątanie całego domu babci i znowu dużo łażenia po drodze do domu pączek z malinami ![]() Obiad: na szybko kus kus podsmazony z kukurydza i curry, ok. 1/2 paczki warzyw na patelnie 2 jaja sadzone kubas maślanki deser; pasek Milki z herbatnikami i jakims kremem (pycha! jak 3 bit smakowała:P ) 2 paski Milki z waflami ![]() ![]() Podwieczorek; talerz sałatki z kurczaka, kukurydzy,ananasa,rodzyne k i majo bułeczka z makiem posmarowana masłem do tego duzo chodzenia czekolada goraca z bita smietana w pijalni wedla ![]() szarlotka na cieplo z lodami ![]() duzo cchodzenia again duza grucha Kolacja; 2 podwojne tosty z serem zoltym,szynka,kukurydza,a nanasem,ketchupem miseczka salatki gyros + pietka od chleba z maslem do tego i kilka krazkow grillowanej cukini w ziołach na m jak milosc; paczka 100gr mieszanki studenckiej i przed snem kubek goracego mleka z czosnkiem i miodem wczoraj chyba lepiej bo duzo sie ruszalam,lepiej sie czulam i mialam jakies zachcianki ![]()
#2700 |
Raczkowanie
|
NASZE P; przedsniadanie; ruch; delikatne rozciąganie ![]() banan starty na tarce z gruszką i marchewką. + pasek gorzkiej czeko. + szklanka soku marchewkowego. [ btw. na bananie, na skorce mialysmy dzis dziwne dwa kokony z robalami;/ Fuuu. Pierwszy raz się z czyms takim spotkalysmy;p] + kawa z mlekiem i cynamonem. ruch; marsz do sklepu po zakupy [30 minut w dwie strony;p] śniadanie; -2 kanapki ; 1 z maslem orzechowym, miodem i camembertem żurawinowym. [nasze uzaleznienie ![]() ![]() - owsianka [zaslodzila nas okropnie;/] ; owsiane -7 łyżek, poduszeczki kokosowe-sporo [reszta platkow nam się skonczyla;[] , mnóstwo bakalii [ pół packzi daktyli, parę garści rodzynek, pare garści orzechow wloskich, migdałów, sporo wiórek kokosowych, suszone śliwy, itp] + serek homo naturalny [1/2] wymieszany z serkiem homo sernikowym [tym z miechowa, czy jakos tak ![]() ![]() ![]() po ; chałka z masłem orzechowym + kubek kakao . II śniadanie; serek wiejski z fasolą czerwoną, jajcem, ogórami i papryką+ masa przypraw[papryka ostra, pieprz, imbir, oroegano, tymianek, itp] + pół bagietki z serkiem kanapkowym, pomidorami, salatą, szynką sojową [ nie dałysmy rady wcisnąć wiecej;p] OBIAD; woreczek ryżu z sosem wlasnej roboty [ananas, papryka, pomidory z puszki, pieczary, kukurydza i przyprawy] + stek sojowy x2 + surówka z marchwii i groszku ![]() deser; pasek gorzkiej czeko + biszkopty z miodem ![]() podwieczorek; serek homo naturalny z orzechami, migdałami, rodzynkami, daktylami, kakaem + kromka chleba z salata, pomidorem, serem bezpod. i szynką sojową ruch; 15 minut truchtu + brzuchy + agrafka-5 minut, taniec-max 20 minut [ czas najwyzszy się trochę poruszać ![]() kolacja; 1,5 bułki sojowej z ; -1 z maslem, twarogiem, rzodkiewką, szczypiorkiem - 0.5 z maslem, serem bezpod., pomidorem i salatą + 1/2 kostki twarogu ze stratą marchewką, rzodkiewkami, szczypiorem i 2 jajkami ugotowanymi na twardo. + surówka/sałątka ta co na obiad ![]() po; szklanka soku pomidorowego + 3 ryżowe; 1 z miodem i cynamonem, 2 z maselkiem i twarogiem, 3 z maslem orzechowym ![]() 2 dni do wkucia 600 stronnicowej ksiazki,w tym nazwy po lacinie [?]. Aha. Gdzie my mamy łeb?:P [oby nam sie udalo 1/2 przerobic ![]() ![]() ![]() PS; Dzis na wadze; 43 kg
![]()
Okres naturalny u jednej od czerwca, u drugiej od wrzesnia ![]() Leczenie euthyroxem. " I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz! ![]() Edytowane przez twinsy21 Czas edycji: 2010-01-26 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.