|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
pysia!!!!!!!!!!! kciukasy trzymamy!!!!!!!!
to się narobiło dziewczyny!!!!!!! |
|
|
|
#2672 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie bój się, będzie dobrze, już tak niewiele Ci zostało do spotkania maluszkiem ![]() Patinka jest ale po Patce rzeczywiście ni widu ni słychu... może...? ![]() Cytat:
ale nie wiem jak nam pójdzie po takiej abstynencji..![]() Cytat:
![]() nie dziwie się mamuśkom przeterminowanym czy w terminie że się tak niecierpliwią...
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
azzis stawia sie przewaznie wieczorem, nie biorę nic ja chce rodzić w lutym a jak będę brac to mi się te skurcze rozprosza
macica musi trenowac ![]() Pysia odpisała, ze mała na IP miała słabe tetno, z USG wyszło, ze wazy około 4100 g i nie ma co czekać. Teraz ma test z oxy. Odpisałam, ze trzymamy kciuki i czekamy na wiesci ![]() to sie Pyska w kolejke wtryniła jak patrzyłam na staty to patka rano była więc szybko sie uwineła bo to Pysia mi napisała, ze Patka rano urodziła
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-25 o 15:55 |
|
|
|
#2674 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba że jak jutro pójdę do ginka, bo mam wizytę to może mi coś powie o okuliście ![]() Cytat:
Myślałam, że leżąc normalnie zemdleję ![]() Cytat:
![]() Wariat ![]() Co do tematu mam i teściowych, to ja swojej teściowej nie znam, ani na oczy nie widziałam, ani przez tel z nią nie gadałam Jak TŻ do niej dzwoni to ona się pyta jak ja się czuję, mówi, że cieszy się, że będzie babcią itp. Ale co z tego jak TŻ ją zaprasza, żeby przyjechała chociaż na trochę to wymyśla, że nie, że to że tamto Chociaż to dobrze, bo ponoć długo się z nią wytrzymać nie da Zresztą ona ma problem z alkoholem, więc tym bardziej mi nie jest przykro, ale widzę, że TŻtowi jest smutno, bo wiadomo, że chciałby aby mama się Nim zainteresowała. A za to moja mama jest nadopiekuńcza Będzie mi pomagać przy Małej, ale czuję, że czasami będę jej miała dość tzn. jej nadopiekuńczości i tego, że wiele rzeczy przy dziecku będzie chciała sama robić Ale zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.----------- Ja już po obiadku, idę naczynia umyć, jutro do ginka na wizytę idę. Nie chce mi się, bo pasuje depilacje zrobić a chyba będę musiała robić to za pomocą lusterka, bo przez brzuch nic nie widzę i nogi też trzeba ogolić Do tego u nas taki mróz, że :/ Rano było -21 stopni, a teraz jest -14 stopni. Ciekawe czy moja bryka odpali
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Pysiaaa rodzi????ale jaja-nie no, ja się tak nie bawię przecież miałam jej smsa pisać z porodówki, a tu się okazuje,że mnie wyprzedziła-skubana---------------- a tak w ogóle to zaścieliłam dzisiaj łóżeczko tak na tip top łącznie z prześcieradełkiem i podkładami pod nim....a co...może jak się napatrzy to w końcu wyskoczy:/
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-01-25 o 15:58 |
|
|
|
|
#2676 |
|
Rozeznanie
|
Patinka dla Ciebie wszystko
możemy robić wszystko co chcesz tylko, żebyśmy juz urodziły!Koziorożec nam uciekł, Dzień Dziadka tez już za nami....to co nam zostało ja mogę dzisiaj rodzić, własnie nogi ogoliłam a może po prostu pogadamy z naszymi pociechami i je namówimy do wyjścia:P
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze Patka GRATULACJE!!!!! ![]() ![]() Pysia trzymam kciuki!!! ![]()
|
|
#2678 |
|
Raczkowanie
|
Patka GRATULACJE!!!
Pysia trzymamy kciuki, żeby było wszystko ok! ![]()
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
youyou nie mam pojecia od czego to wymioty jeszcze bym zrozumiala ale to ze po tym jak zwymiotowalam nie moglam nabrac powietrza mnie zaniepokoilo.
PATKA GRATULACJE KOCHANA ![]() pysia ladnie to tak w kolejke sie wpychac
Edytowane przez elcia0787 Czas edycji: 2010-01-25 o 16:02 |
|
|
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
I się powtryniały nie dobre mamuśki w kolejkę
Jak tak dalej pójdzie to mnie wszystkie przegonią No nie...wraca TŻ z pracy, dajemy teściom na kino i go molestuje!!!!!! |
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
co raz bardziej jestem zazdrosna
chce juz miec swojego smroda a Wam przeterminowanym i przy terminie to współczuje bo wiem jak ja sie czuje a co dopiero Wy ![]() ja muszę do tego 10.02 wytrzymac a pozniej hulaj dusza ![]() tak sobie myslę o Pysi i mam nadzieję, ze ta oxy pomoże bo ona ma 2 tygodnie do terminu i w sumie nie wiadomo czy organizm gotowy. Oby nie skonczyło się cesarką
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-25 o 16:06 |
|
|
|
#2682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i trzymamy kciukasy za Pysię ![]() Cytat:
Ostatnio to stawiał mi się b. często, po kilkanaście razy dziennie. Dopiero na ostatniej wizycie przepisał mi mocniejszy lek. Teraz biorę Fenoterol 4x na dobę, ale tylko 1/2 tabl. bo boję się mieć za wysokie tętno. Ale nawet po tej 1/2 tabl. nie stawia mi się już. I już sama nie wiem czy powinnam brać czy nie. Bo tak jak napisałaś macica musi ćwiczyć przed godziną "0"... a teraz nie ma takiej możliwości...
|
|
#2683 |
|
Zadomowienie
|
Patka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!
Pysia
|
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam skurcze....no ale co z tego
|
|
#2685 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
swoja droga ja moglam nawet na "glowie" urodzic jak bym chciala (anglia), planowalam na kleczaca albo na stolku, ale jak przyszlo co do czego to nie mialam sily na zadne pozycje.
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
azzis ja nie mam az tylu tych twardniem dlatego sie tym nie przejmuje. U Ciebie chyba jest inna sytuacja bo do tego 38 tc musisz dotrwac
![]() ja w zasadzie wieczorem mam twardnienia i bóle na @ w dzien czasem cos stwardnieje i zaboli ale sporadycznie. Czop na miejscu nic innego się nie dzieje prócz mdłosci. Szyjke mam długa dlatego ja się ciesze, ze ta macica twardnieje i sa bole na @ bo nie chce łazić w ciazy do marca
|
|
|
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam takie bóle jak na @, ale takie leciutkie bardzo. Brzuch może troszkę się obniżył. Poza tym nic się nie dzieje - jak u Ciebie
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2010-01-25 o 16:24 |
|
|
|
|
#2688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w liceum miałam blond włosy naturalnie jestem szatynką ![]() i przez lata mieszkałam obok solarium Bonita ( często tam też bywałam )Cytat:
![]() Pysiaaa trzymamy kciuki !
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
No serdeczne gratulacje dla Patki!!!!!!!!
dla Pysi za szybki i bezbolesny poród oby oxy pomogła i wszystko gładko poszłoBubi sama siedzę ale daję sobie spokojnie radę bo Borysek to śpi albo je, a nawet jak nie uśnie przy piersi to sobie leży spokojnie, więc mam czas żeby coś zrobić, nawet obiad bym mogła ugotować tylko nie mam z czego :wariat: dopiero muszę wypisać tż na kartce żeby mi mięsa kupił to sobie pomrożę. Mam nadzieję że to moje słońce już takie grzeczne będzie jak teraz. Już się nie mogę doczekać kiedy będzie na tyle duży i na tyle ciepło żeby wyjść na spacerek, bo wtedy to i zakupy sobie sama zrobię i wyjdę trochę z domu na świeże powietrze ![]() Widzę że większość z was już ma ładne przedporodowe zapowiadacze, już pisałam ale jeszcze raz polecam poskakać sobie na piłce jeżeli macie takiej dużej, ja poskakałam 40 minut i na drugi dzień wylądowałam na porodówce Trzymam kciuki za przeterminowane żeby jak najszybciej miały już swoje pociechy przy sobie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj to sie porobilo u Pysi, a jeszcze wczoraj pisała, że jej się nie chce, bo z ciśnieniem OK i w zasadzie nie ma po co jechać. edit: Idę zająć się starszym i czekamy na ksiedza (tż nazywa go sukienkowym , bo dziś kolęda. Ma chodzić od 16, ale pewnie najpierw "zwiedzi" wcześniejszy blok
Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-01-25 o 16:38 |
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Chwilke mnie nie bylo a tu takie wiadomosci
![]() Wiedzialam ze Patka rodzi no to rozowe GRATULACJE duza masz corunie ![]() Pysia ulalala ne spodziewalam sie takiego obrotu sprawy no prosze.. 3mam kciuki mocno ![]() ahhh kocham ten glupi fenoterol ![]()
|
|
|
|
#2692 |
|
Raczkowanie
|
Ale wieści
Patka - GRATULACJE!!! ![]() Pysia ![]() a ja kurcze mam termin zaraz za Tobą.... No ale gin stwierdził, że nie zapowiada się, żebym urodziła w ciągu tygodnia, wszystko pozamykane i mam być na to przygotowana... no i mam już komplet badań, posiew tylko do odbioru w piatek... W moim przypadku twardnienie brzucha nic nie oznacza, szyjka jaka była - taka jest ... dziwne brzuch już obniżony 2 tygodnie...Pewnie się przeterminuję.... ale nie dużo, bo dostałam czas do 19.02 - potem wywołujemy.... brrrr |
|
|
|
#2693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z kolei w liceum mialam dłuzsze włosy, a moja wych byla Szyszka, z historii A mieszkamy w wiezowcu kolo zlobka (tam gdzie teraz rozkopali caly parking i odechcialo im sie robic )Patka gratulacje, to sie uwinelas szybciutko!!!!!! ![]() Pysia trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok
|
|
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
ja też zazdroszczę dziewczynom
my z końcówki lutego jeszcze mamy tyle wytrzymać
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
xmila mi tez od twardnien się szyjka nie skraca
![]() mi to wyjdzie ewentualne wywoływanie na marzec jak sie do terminu nie rozpakuje ![]() youyou, Asiulka ja to tak drugi raz się załapałam, z Adrianem tez byłam prawie na koncu listy bo miałysmy wątek mamus czerwcowo-lipcowo-sierpniowych a on z 15 sierpnia termin miałam na 22.08
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-01-25 o 17:02 |
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiuulka wpsółczuję, bo ja mam tylko co 6 godz. a co dopiero co 2 godz.
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia tam to dopiero mialas czekania
Azzis jest to strasznie uciazliwe i licze dni do odstawienia tego cholerstwa (chociaz wiele mu zawdzieczam).. nie wiem czy Ty tak masz ale jamam napady goraca.. ogolnie wiekszosc czasu jest mi goraco.. czasami rece mi sie trzesa czego nienawidze jeszcze tylko 2 tygodnie i koooooniec
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej faktycznie ten świat mały ![]() No wiem, w którym wieżowcu, bo na parterze mieszka W.Maciejowska. I też kiedyś mieszkała Sylwia ( Bajka ) właścicielka solarium Bonita. Często tam bywałam, bo wyprowadzałam jej psy na dwór 2 pit bulle. Teraz ta Wioleta ma jednego z tych psów Logana.
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osłonowo biorę Isoptin, który ma łagodzić te niepożądane objawy działania Fenoterolu. A też masz mierzyć tętno??? Bo mi gin powiedział, że jak będzie powyżej 110, to mam nie brać. A u mnie waha się tak od 90-110.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:47.

Myślałam, ze mi puszczą zwieracze

nie bój się, będzie dobrze, już tak niewiele Ci zostało do spotkania maluszkiem