|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Przyczajenie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
Cytat:
śniadanie: zazwyczaj owsianka na mleku 0,5% lub omlet z otrębami i twarogiem II śniadanie: wieśniak lub wędzona ryba lub 2 kanapki z serem i warzywami, owoc obiad: pierś z kurczaka lub indyka z przyprawami i sałatka warzywną lub wołowina lub pieczona ryba (tunczyk, łosoś, halibut, pstrag) w dni skrobiowe zazwyczaj makaron pełnoziarnisty lubella z sosem pomidorowym i tunczykiem lub mielona wołowina lub krewetki + warzywa, czasem lekka zupa (pomidorowa, krewetkowa, rosół), faszerowane warzywa (cukinia, papryka - pieczone w piekarniku) kolacja: twaróg lub jajecznica pije: 1kawa, 3-4 herbaty Yerba Mate, wodę niegazowaną, sporadycznie cole light moje uczty do tej pory to były: naleśniki ze szpinakiem sushi + lody pomaranczowe paszteciki z kapusta i prawdziwy sernik duża jogobella owocowa z musli pierogi z soczewicą + kawałek tortu mielony wieprzowy z ryżem + 3 czekoladki i kilka innych, rownie mało grzesznych (moim zdaniem, bo zawsze to byly małe porcje, którymi sie najadałam do syta) no to sie wyspowiadałam. Troche mi lzej na duszy jak na to patrze. Niczego nie smaze, nie uzywam maki, skrobii, slodzika. Nie wiem o co kaman z tymi moimi wzrostami ??? Wiem juz, ze mam silna wole, teraz musze popracowac nad cierpliwoscia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My tam z Alex przyzwyczajone do klepania, bo same wiemy, że radoche nam to sprawia... A Maricken, jak widać też rozbestwiona, bo sie awanturuje jak jej nie klaszczą ![]() No to niniejszym Cie oklaskuję, bo - cholercia - jest za co. Babka z jajami, co sobie fajnie poradziła. Brawo Baśka! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2673 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie dziwi tylko,że dziewczyny dobre spadki zaliczają,a potem jak czasowy zastój,to zaraz lament ![]() ![]() ![]() Jakby był efekt jo-jo,to rozumię ![]() ![]() "Nie ten wytrwały ,kto dobrze zaczyna,ale ten kto wytrwale,z dobrym wynikiem kończy ![]() Zatem ja tu głównie daję teraz klaski za WYTRWAŁOŚĆ: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2675 |
Raczkowanie
|
A to prosze, Lyra wczoraj mowiła zeby sie przypominac to sie przypomne a co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2676 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Szczypioreczki
Pogoda jakby się troszkę poprawiła i od razu przyjemniej na świecie. Jak napisałam wczoraj, od dzisiaj startuję z IV fazą. Jestem ciekawa, co się zmieni w moim codziennym menu. Nie wydaje mi się, żeby czekały mnie jakieś szczególne rewolucje, bo już w fazie III praktycznie sobie tak układałam jadłospis, żeby było i smacznie i zdrowo i różnorodnie. Będę meldować o wszystkim. Dzięki za kolejną porcję komplemencików. Łasuch się straszny zrobiłam a takie słowa baaardzo cieszą. Morale i ego mi rośnie jak chleb na zakwasie. Niestety moje włosy tylko tak na zdjęciach ładnie wyglądają. To moja zmora wieczna. Nie dosyć że nie rosną, to jeszcze są cienkie i rzadkie a do tego z tyłu część się kręci, a te z przodu i od góry już nie bardzo. Jak ich nie okiełznam, to wyglądam jak czarownica. (Zresztą jak okiełznam, tyż ![]() Cytat:
![]() Ale dziewczyny i tak mi "ciotkowały", łobuzy jedne, bo fakt, średnia wieku na wątku II fazy była jakieś 25 lat heh. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak się chce, to można! Pokażmy tym wszystkim niedowiarkom, że Dukan to jest TO. Cytat:
![]() Jak wspomniałam wyżej, wieku się nie wstydzę, ale w końcu jak mi dają 25 lat ![]() ![]() Ja też na III sporo jeszcze zgubiłam i nie zamierzam tego utrwalać. I też od jakiegoś czasu już IV fazowo zasuwałam i myślę, że aktualna, legalna już IV faza niewiele będzie się różnić menu od tego, co sobie zajadałam w ostatnich tygodniach diety. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ufff ale elaborat.... normalnie nadmiar energii mnie rozpiera. Idę w gary obiad mieszać. Milusiego dzionka ![]()
![]() |
![]() |
#2677 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() barbra66 no ja pomstowałam bo mi systematycznie rosło ![]()
![]() |
![]() |
#2679 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyneczki, jak tam? Uh, stanęłam rano na wagę i ulżyło mi o 1,5kg, woda tudzież przejedzenie z ostatnich dni spadła, a moje samopoczucie skoczyło w górę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2680 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2681 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
moge Ci mowic "ciociu"?? ![]() dziekuje ![]()
![]() |
![]() |
#2682 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gosia! Gratuluję Ci, siostro samozaparcia i silnej woli. Efekt powalający. Do spółki z Lyrą powaliłyście mnie na glebę, przysięgam. Co to jest moje 12 kilo przy Tobie... Odwaliłaś kawał dobrej roboty, na pewno to wiesz ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od dzisiaj mowcie mi.... wuju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2684 |
Zadomowienie
|
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2686 |
Zadomowienie
|
![]() |
#2687 |
404 Not Found
|
Słuchajcie, boję się III fazy. Normalnie mam takiego stracha, że siedzę na II i boję się postawić nóżkę dalej i tym samym zrobić ten ostateczny krok. Wydaje mi się, że już po pierwszej uczcie wróci mi 25 kg.
![]() Co prawda nie osiągnęłam jeszcze wymarzonej wagi (marzy mi się ta 5 z przodu ![]() ![]() Też tak miałyście (-liście)? A, jeszcze podstawowe pytanie, z pewnością o tym było, wybaczcie zatem. Na III wskakuje się po PP? (Poza tym mam wyrzuty sumienia, bo TŻ czeka na mnie z III fazą, a jak on jeszcze schudnie, to nie będę się miała do czego przytulić ![]() Poradźcie coś zagubionej dukanowej drugofazowej weterance. ![]() Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-09-29 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
![]() Zapomniałam, że się dzisiaj "obmierzyłam". Podsumowując, z obwodami u mnie całkiem nieźle jak na ciocię-klocię ![]() Wzrost: 172 cm Biust: 92 (było 119) Pod biustem: 72 cm (byo 85) Talia: 69 cm (było 89) Biodra: 90 cm (było 112) Udo: 51 cm (nie wiem, ile było, bo se zapomniałam zmierzyć, ale było dużo, bo mi się obcierało podczas chodzenia ![]() Jest gicio.... Właśnie wciągnęłam owsianeczkę z otrąb mleka i całego jajka z powidłami ze śliwek. Te powidła to trochę za późno, ale tak korciły..... ![]() Miłego wieczoru... idę na TiVi ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
Też się bałam III fazy. Teraz jak już jest po wszystkim, cała szczęśliwa jestem i śmiało mogę napisać...dawaj na trójeczke, bo jest super! Wiesz, dziewczyny mówiły że wskakują na III po PP, ale ja na to nie zważałam.... ja sobie obiecałam, że jak zobaczę 59 kg przez moment to spadam na III i od razu spełniłam groźbę... No to hooop drugą nóżka ![]()
![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Emilia 25;22388816]Słuchajcie, boję się III fazy. Normalnie mam takiego stracha, że siedzę na II i boję się postawić nóżkę dalej i tym samym zrobić ten ostateczny krok. Wydaje mi się, że już po pierwszej uczcie wróci mi 25 kg.
![]() Co prawda nie osiągnęłam jeszcze wymarzonej wagi (marzy mi się ta 5 z przodu ![]() ![]() Też tak miałyście (-liście)? A, jeszcze podstawowe pytanie, z pewnością o tym było, wybaczcie zatem. Na III wskakuje się po PP? (Poza tym mam wyrzuty sumienia, bo TŻ czeka na mnie z III fazą, a jak on jeszcze schudnie, to nie będę się miała do czego przytulić ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie boj sie, wytrzymals tyle czasu na diecie, wiec na 3 fazie te z dasz rade i nawpeno nic nie wroci ![]()
![]() |
![]() |
#2691 |
404 Not Found
|
Dzięki dziewczyny za rady, coraz bardziej skłaniam się ku przejściu na III fazę, ale tak stuprocentowo nie jestem jeszcze przekonana..
![]() Ech.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale tak mi się spodobało,że tej utraty,nie trzeba utrwalać,że postanowiłam, tu na dłużej zagościć... ![]() Powiem od siebie tak:jak zmieniłaś przekonanie o zdrowym żywieniu na II-ce,to spokojnie możecie z TŻ-em III-kę zaczynać,tym bardziej,że w sobie macie wzajemnie jeszcze dodatkową mobilizację. No a utrata ponad 20kg,to już Was zdecydowanie tych dobrych nawyków nauczyła ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
Heloł, melduję pozbycie się kolejnych 300g balastu, zostało jeszcze 0,7kg
![]() ![]() Emilia 25 nie bój się III fazy ale trzeba się pilnować naprawdę, znaczy mówię o sobie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry protoczwartkowo
![]() u mnie malusi spadeczek 0,1 ale jest ![]() kurcze drażni mnie trochę, że ta waga tak skacze góra-dół.... może w końcu wróci do normy i będzie ok... bo w sumie jakby nie było od tygodnia (czyli odkąd zaczęłam poważnie podchodzić do trójeczki) jest powoli w dół.... czyli jest dobrze ![]() póki co spadam do szkoły z małolatą a jak wróce mam ambitny plan zmiany pościeli i sprzątania w domu... bo kurde szans na spacer nie mam bo leje za oknem ![]() miłego dzionka ![]()
![]() |
#2695 |
Zadomowienie
|
Dobry dzionek (może będzie...)
Ja dziś ze zdumieniem ujrzałam -200g po wczorajszej uczcie. Nie była to wielka wyżerka jakaś, bo obiad zwykły po prostu, ale po nim zjadłam 4 cukierki i lody, popiłam słodka kawą, a ptoem to już dukanowe rzeczy jadłam, ze zeżarłam jeszcze dwie porcje ptasianki i na kolacje kostkę twarogu z łososiem. Więc sporo w sumie w siebie wcisnęłam. Ale za to strasznie duzo wczoraj piłam. Nie mogłam sie napić coś, może to ta woda tak fajnie podziałała... Jestem zachwycona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś waga nie chciała się zdecydować - skakała pomiędzy 52,4 a 52,6kg. Ostatecznie przy drugim pomiarze stabilnie od razu wskazała 52,4 i tego się trzymam
![]() ![]() ![]() Dziś czwartek, czyli jutro będzie nam z rana przyjemnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja również jestem już na IV fazie. W tym tygodniu żywiłam się raczej już normalnie, waga nie wzrosła ![]() Może też się podsumuję. Schudłam 10,6kg. Z 60,8 do 50,2kg. Mam 165cm wzrostu. Zakończyłam odchudzanie z BMI 18,4. Wymiary podam, chociaż jest więcej jak było przy ostatnim mierzeniu a waga niższa ![]() W biuście - 91cm, było 99cm Pod biustem jest 65cm, było 74cm W pasie było 85cm ![]() ![]() W biodrach jest 88cm, było 102cm. 104 dni III fazy minęło szybko. Ogólnie dukałam od 13 maja, czyli 4,5 miesiąca. Poniżej zdjęcie, na zdjęciu ja wczoraj. Przepraszam, że takie, ale nie miał kto mi zrobić ![]()
http://anydalla.blogspot.com Edytowane przez estre Czas edycji: 2010-09-30 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
no dokładnie... chociaż ja robię dwa dni proto więc mnie będzie przyjemnie (chyba) w sobotę
![]() mój ty boshe...... ja na dzień dzisiejszy mam bmi 24,9...... dużo..... ![]()
![]() |
#2699 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jutro.... oooo tak! Ja w tym tygodniu sieknę sobie dwa dni proto, więc w sobotę, mam nadzieję, micha mi się rozciągnie... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Miało być zdjęcie, zdjęcie się nie dodało, ale teraz już jest
![]() Oj tam zaraz szczypiorek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.