|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22417295]
Mój mąż w nocy pobił wszelkie rekordy absurdu ![]() Poszliśmy spać ok 23:30, mała wciągnęła kaszkę o 8, więc mówię - nie karm jej teraz, nie ma sensu, najwyżej wstaniesz potem (taaa, podła ja ![]() ![]() NIGDY nocą córka z nami nie spała, więc pytanie i zachowanie od czapy totalnie, myślałam że się zsikam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2673 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiesz, w domu sa jeszcze inne obowiązki, nie tylko dziecko. ![]() Wiem, można dziecko wsadzić do łózeczka- ale ja wolałam chodzik jako zabezpieczenie przed upadkiem dla chodzącego już samodzielnie dziecka. ![]() Zresztą moze Tobie też taki mały pędziwiatr urośnie, to zobaczymy co wtedy powiesz... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jaatko, wiesz, bez urazy, ale nie każda mama ma ochotę i możliwości byś z dzieckiem sklejona 24/dobę/tydzień przez 1-2 lata. A wbrew temu, co piszesz, są dzieci które domagają się noszenia ciągłego. Iza, nie noś. Tzn. ja owszem, noszę małą na rękach w ramach zabawy - chodzimy sobie po mieszkaniu, oglądamy świat za oknem, siebie w lustrze, robimy samolocik itd. - ale niestety, gdy Agu zaczyna marudzić i chce tylko na rączkach być - nie biorę. Najprostsza droga do nauczenia, że wystarczy pisnąć, a mamunia ponosi. Co do bujaczka - Agu też marudzi, więc jest w nim tylko na czas jedzenia czasem, ew. rano gdy coś w kuchni robię czy gdy idę się kąpać - biorę ją w nim do łazienki, jeśli akurat nie śpi. Dlatego gdy pracuję w kuchni, matę po prostu na podłodze rozkładam. Mała jest na macie, a ja gotuję, piorę, myję gary czy co tam. Mała ma dodatkowy ubaw, bo lubi patrzeć jak się miotam po domu ![]() -------------------- Dawno zabawek nie pokazywałam ;> A tu mikołajki, gwiazdka ![]() KLOCKI FP 52zl KACZUSZKI 59zl KRÓWKA 80zl - ale uważam, że za drogo. MAGNETYCZNE KLOCKI 54zł - super rzecz, na pewno ułatwia dziecku pierwsze zabawy konstrukcyjne - budowanie wieży. PIŁKA 76zł - też za drogo, ale może innej firmy coś tańszego będzie. Super rzecz, jako dziecko miałam coś takiego - cholerna frajda, gdy udało mi się złożyć pikę ![]() PIRAMIDKA 27,5zł, cena super, taki FP ma 2 razy droższą ![]() KLOCKI 48zl ŻABA KĄPIELOWA 55zl MIĘKKIE KLOCKI 32zl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22418211]kochana, szkoda, że Maksiu już taki duży, pożyczyłabym Ci go na dobę wtedy, jak zaczął chodzić- a w sumie to biegać ![]() Wiesz, w domu sa jeszcze inne obowiązki, nie tylko dziecko. ![]() Wiem, można dziecko wsadzić do łózeczka- ale ja wolałam chodzik jako zabezpieczenie przed upadkiem dla chodzącego już samodzielnie dziecka. ![]() Zresztą moze Tobie też taki mały pędziwiatr urośnie, to zobaczymy co wtedy powiesz... [/QUOTE] tak- ja na razie jestem na nie co do chodzika ale zgadzam się z leą - życie weryfikuje różne postanowienia bo nie wiadomo co będzie więc się aż tak bardzo nie zarzekam [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22418276] Iza, nie noś. Tzn. ja owszem, noszę małą na rękach w ramach zabawy - chodzimy sobie po mieszkaniu, oglądamy świat za oknem, siebie w lustrze, robimy samolocik itd. - ale niestety, gdy Agu zaczyna marudzić i chce tylko na rączkach być - nie biorę. Najprostsza droga do nauczenia, że wystarczy pisnąć, a mamunia ponosi. Co do bujaczka - Agu też marudzi, więc jest w nim tylko na czas jedzenia czasem, ew. rano gdy coś w kuchni robię czy gdy idę się kąpać - biorę ją w nim do łazienki, jeśli akurat nie śpi. Dlatego gdy pracuję w kuchni, matę po prostu na podłodze rozkładam. Mała jest na macie, a ja gotuję, piorę, myję gary czy co tam. Mała ma dodatkowy ubaw, bo lubi patrzeć jak się miotam po domu ![]() -/QUOTE] ooo tak z noszeniem szaja ma rację - jak widzę że ewidentnie chce na rączki - nie biorę tylko staram się zabawić - jasne że nie zawsze się udaje ale często skutkuje ![]() ![]()
![]() |
#2676 |
Rozeznanie
|
iza moja tez czasem chce zeby ją nosic, wiadomo, wiecej widac, dzieci lubia raaaaczkiii
![]() ale ja staralam sie od poczatku jakby to powiedziec... nie rozpieszczac malej, to zle slowo.. nie uczyc zlych nawyków... nie spię z nią, od razu mala spala w swoim lóżeczku, w dzien jej sie zdarza w naszym, ale sama spi i staram sie zeby się umiala samodzielnie bawic, polezec... jezeli lezy i widze ze chce na rece to staram sie ja zabawiac bez podnoszenia, cwiczymy, pierdzioszki w szyjke, w stópki, noski noski.. jakies takie bajery zeby zapomniala o rękach jesli juz biore na rece to podobnie jak szaja, samolocik, lustro-uwielbia! albo swiat za oknem, potem odkladam i dalej zagaduje zabawiam i jak jest juz w dobrym nastroju to robię swoje sprawy dostalam @ drugą, wczoraj mowie do meza... chyba @ dostane, brzuch mnie boli...i faktycznie, dzis rano po malych igraszkach przyszla , dobrze ![]() mala po wczorajszej szczepionce ma dzis rano 37.9 stopni ale narazie nie dawalam czopka jeszcze, przed 9 zjadlai spi nadal, jak sie obudzi zmierze jej znowu a wogole przestawily sie pory nocnego jedzenia.. odkad frejke zakladamy...bylo fajnie od 21 do 5 sen a teraz od 21 do 3.30-4... ale kolejne jedzonko chce jak wczeniej miedzy 8 a 9 wiec zle nie jest wogole gamon ze mnie, nie zapytalam wczoraj dr o rozszerzanei diety.......... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22418211]kochana, szkoda, że Maksiu już taki duży, pożyczyłabym Ci go na dobę wtedy, jak zaczął chodzić- a w sumie to biegać
![]() Wiesz, w domu sa jeszcze inne obowiązki, nie tylko dziecko. ![]() Wiem, można dziecko wsadzić do łózeczka- ale ja wolałam chodzik jako zabezpieczenie przed upadkiem dla chodzącego już samodzielnie dziecka. ![]() Zresztą moze Tobie też taki mały pędziwiatr urośnie, to zobaczymy co wtedy powiesz... ![]() ja bym nigdy na minutę dziecka nie włożyła do chodzika. Ale mam nadzieję, że się nie obraziłaś?? ![]() za to co mi wczoraj córka odwaliła ![]() ![]() ![]() Cieszę sie, bo dobrze sie uczy na razie i ładnie literki pisze. Myslałam, ze jako lewusce będzie jej gorzej szło, a ona najlpeiej w klasie pisze te literki. I pani ja pochawilła przy mnie, ze taka grzeczna i madra. Wiecie jak to strasznie cieszy??? I tu nie chodzi o to, że to jest jakaś nobilitacja dla rodzica, bo dzieci są rózne, nawet dobzry rodzice mogą mieć harpagana. Sukces dziecka cieszy tak jak swój. ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22418276]Ano ![]() Jaatko, wiesz, bez urazy, ale nie każda mama ma ochotę i możliwości byś z dzieckiem sklejona 24/dobę/tydzień przez 1-2 lata. A wbrew temu, co piszesz, są dzieci które domagają się noszenia ciągłego. Iza, nie noś. Tzn. ja owszem, noszę małą na rękach w ramach zabawy - chodzimy sobie po mieszkaniu, oglądamy świat za oknem, siebie w lustrze, robimy samolocik itd. - ale niestety, gdy Agu zaczyna marudzić i chce tylko na rączkach być - nie biorę. Najprostsza droga do nauczenia, że wystarczy pisnąć, a mamunia ponosi. Co do bujaczka - Agu też marudzi, więc jest w nim tylko na czas jedzenia czasem, ew. rano gdy coś w kuchni robię czy gdy idę się kąpać - biorę ją w nim do łazienki, jeśli akurat nie śpi. Dlatego gdy pracuję w kuchni, matę po prostu na podłodze rozkładam. Mała jest na macie, a ja gotuję, piorę, myję gary czy co tam. Mała ma dodatkowy ubaw, bo lubi patrzeć jak się miotam po domu ![]() -------------------- Dawno zabawek nie pokazywałam ;> A tu mikołajki, gwiazdka ![]() KLOCKI FP 52zl KACZUSZKI 59zl KRÓWKA 80zl - ale uważam, że za drogo. MAGNETYCZNE KLOCKI 54zł - super rzecz, na pewno ułatwia dziecku pierwsze zabawy konstrukcyjne - budowanie wieży. PIŁKA 76zł - też za drogo, ale może innej firmy coś tańszego będzie. Super rzecz, jako dziecko miałam coś takiego - cholerna frajda, gdy udało mi się złożyć pikę ![]() PIRAMIDKA 27,5zł, cena super, taki FP ma 2 razy droższą ![]() KLOCKI 48zl ŻABA KĄPIELOWA 55zl MIĘKKIE KLOCKI 32zl[/QUOTE] ja osobiscie nie uwierze w to, ze istnieje dziecko, które chce być noszone cała dobę. Rozumiem kolki etc. wtedy moze chcieć cały czas, ale kiedy jest zdrowe.... nie wierzę. Ja uważam, ze kiedy ktos sie decyduje na dziecko, to powinien się liczyc z tym, ze musi poswiecic bardzo wiele i większość swojego czasu. Starszą tak wychowywałam, ze było mnie jednak czasem nie było - wtedy studiowałam, być moze troche za bardzo jest ze mną zwiazana (moze tak to z boku wyglądać), ale ok. 4 roku życia zaczęła sie ode mnie odklejać i teraz jest bardziej zainteresowana tatą i dziadkiem niż mną, choć to nie znaczy, ze całkiem sie rozstałyśmy. Poza studiami zaocznymi, non stop była ze mną, jak miała 4 lata, to poszłam do pracy, mi to nei pzreszkadza. Moze już jestem dziwaczką taka, ale ja nie mam potzreby wychodzenia częstego. I nie jest to okazywanie poswiecenia z mojje strony, bowiem, ja nie uważam, ze sie poswiecam i daleko mi od obrazu tzw. matki polki. Jestem przeciwna odzwyczajaniu dziecka od bliskości i uczeniu od niemowlaka tzw. samodzielnosci. Dziecko potzrebuje przytulania i noszenia, nawet jeśli am to trwać pół dnia, niech trwa. Oczywiscie to moje zdanie i nie uważam, ze jeśli ktos inaczej postępuje, to jest złym rodzicem. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-10-01 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Rozeznanie
|
Jatko, nie jestem tak doswiadczoną mamą jak ty ale umiem obserwowac swiat i widze jak dzieci czasem sa uczepione mamy.. np cyrki przy odprowadzaniu do przedszkola czy nawet szkoły, duze paroletnie dzieci ciągnące za rekaw i na raczkiiii.!!!!!!!
za tulaniem jestem jak najbardziej ale nie uwazam ze jesli nie nosze swego dziecka pol dnia to ono cos traci, ze jest mniej szczesliwe, lub mniej kochane a ja jestem zlą matką.czas poswiecony na noszenie wolę przeznaczyc na aktywną zabawę z dzieckiem, podczas ktorej jest takze tulenie, ale zeby byla szczesliwa nie musze jej tulic caly dzien, kociaka tez mozna zaglaskac... odzwyczajanie dziecka od bliskosci?? jestem z nią cale dnie, co mogę zrobic więcej wg ciebie? nosic i tulic? zresztą kazdy robi jak uwaza i jakie jest jego dziecko. Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-10-01 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Witam,
Nocka po szczepionce ok.Wczoraj jak usnęła o 17.00 to spała 2 godziny,zjadła i przy bekaniu znowu zasnęła i tak ją trzymałam na klacie przez 2 godziny a na forum pisałam jedną ręką.Potem ją odłożyłam do łóżeczka i się obudziła.Poszła spać o 22.00 znowu. Jak to dobrze, ze już się nie muszę Natalią zajmować.Sama wstanie do szkoły, sama sobie śniadanie zrobi i pujdzie na autobus.A ja w wyrku z Olusią kimam. Cytat:
Dziewczyny w podpisie mam linki do Olusi zdjęć. Klikniecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Konto usunięte
|
Jaatko, ale to nawet nie chodzi o często wychodzenie.
Jestem w domu, cały czas coś robię - pranie, gotowanie, odkurzanie, pisanie - i muszę mieć na to czas i siły. Samo się nie zrobi. Wracam za niecałe 2 miesiące do pracy, nie wyobrażam sobie, że wówczas histeria będzie, bo mamy nie ma. To nie jest nauka samodzielności - to pokazanie dziecku, że jest czas na zabawę z mamą, ale i na samodzielną zabawę. Że mama (tata, babcia itd.) muszą pracować, coś zrobić, że tak, jak najbardziej - przyjdą, utulą, zaśpiewają czy co tam, ale prócz dziecka mają też inne obowiązki. To tak, jak z rytmem dnia trochę ![]() A propos obowiązków - spadam odkurzać ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- A, no i gratulacje Jaatko za literki dla córki ![]() W ogóle uważam, że nawet jak muszę rodzicowi nagadać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W wózku trochę. A w domu usypiam na siłę, szuszeniam najczęściej, inaczej jest meksyk. Ja na razie w chuście nie noszę. Szybko przyzwyczaił się do noszenia wieczornego i od 16-17 wył, każdego dnia. Wyjście w chuście to było ze 20 min ryku i walki (jemu za ciasno było i strasznie się wkurzał, że nie ma swobody), a potem sen... Po powrocie do domu już ok. Jak któregoś dnia nie wyszłam to była maaasaaakraaaa. Musiałam przestać nosić w takim cyklu, bo w razie niemożności wyjścia była klapa kompletna. ![]() Cytat:
![]() Co do przyzwyczajenia - to jednak dzieci są bardzo różne. Mnie, gdy opisałam na forum chustowym zachowanie syna, odpisano na dwa sposoby: - darować sobie chustę póki nie wyrośnie z wymuszania noszenia; - kupić i nosić, nosić, nosić tyle ile on chce; a potem do ortopedy i wózek inwalidzki; ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22417295] Mój mąż w nocy pobił wszelkie rekordy absurdu ![]() Poszliśmy spać ok 23:30, mała wciągnęła kaszkę o 8, więc mówię - nie karm jej teraz, nie ma sensu, najwyżej wstaniesz potem (taaa, podła ja ![]() ![]() NIGDY nocą córka z nami nie spała, więc pytanie i zachowanie od czapy totalnie, myślałam że się zsikam ![]() ![]() ![]() Dobrze, że materaca do góry nie podniósł. ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() Ja w tej sytuacji chustę odradzam, bo to wcale nie pomaga. Daniel dziś wstał po drzemce o 10ej, a już o 10:50 marudził jak cholera. Nic nie pomaga wtedy, tylko na ręce. Tyle że to nie lekarstwo, bo po odłożeniu jest cyrk jak jasna doopa. :/ Pocałowałam, przytuliłam, ułożyłam z moniem w leżaku i pobujałam, aż się wyciszył i zdrzemnął. Jak wstanie będzie to samo, parę minut dobry humor i znowu marud. Aha... młody już tak ma ostatnio, że jak marudzi, a ja wychodzę z pokoju, to on zaczyna wyć. Moje wyjście to dla niego kara jest. Już nawet siku robię w jego rytmie. :/ O obowiązkach domowych nie mówię, bo szkoda nerw... Odkurzam co dwa, trzy dni, gdy ma na tyle dobry humor, że leży w leżaku bez bujania. Gary myję, gdy śpi twardo, czyli po 20ej. Nie gotuję, bo nie mam kiedy, po 10 - 15 min stęka i wszystko muszę przerwać. Rano wrzucam pranie, gdy po nocy ma dobry humor dłużej, bo tak 30 - 45 minut. I to wszystko. :/ ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() A że jestem jędza to ja słyszę od niego ze dwa razy w tygodniu. ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22418276] Co do bujaczka - Agu też marudzi, więc jest w nim tylko na czas jedzenia czasem, ew. rano gdy coś w kuchni robię czy gdy idę się kąpać - biorę ją w nim do łazienki, jeśli akurat nie śpi. Dlatego gdy pracuję w kuchni, matę po prostu na podłodze rozkładam. Mała jest na macie, a ja gotuję, piorę, myję gary czy co tam. Mała ma dodatkowy ubaw, bo lubi patrzeć jak się miotam po domu ![]() Mnie się wydawało, że tak zrobię i będzie super. A tu dupa. Młody na brzuch, potem zmęczenie i marud. :/ Może jak będzie większy... ![]() Ale może ten plan runie podobnie jak poprzedni, że będzie leżał na kocu i macie w przedpokoju... :/ Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-10-01 o 10:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
A wczoraj wazyłam Olusie 6350g spadłą mi trochę z 75 centyla.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednakże są inne sposoby, lepsze i zdrowsze, kojec np, bramka w drzwiach itd. Dziecko po to nauczyło się chodzić, żeby chodzić. Gdy zacznie mówić nie będziemy mu przecież buzi zatykać, bo ciągle gada i uszy nam puchną. ![]() Mój brat był mega żywy. Rok miał w kwietniu, a mniej więcej w czerwcu porzuciłam wózek na spacery, bo i jego prowadziłam i ten sprzęt. W sierpniu wróciliśmy z wakacji u rodziny bez wózka. I tyle było ze spacerowania wózkowego. Młody latał jak szatan, a ja za nim trzymając go za kaptur. ![]() A na 40m więcej opcji wypadków, bo nie ma wolnej przestrzeni za dużo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | ||
Konto usunięte
|
dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() najpierw stelaż, powrót do domu... potem gondolka, zostawić na stelażu... do domu... dziecko w garść, zamknąć mieszkanie, dziecko do gondolki i wio... a na parterze mieszkam ![]() ![]() takiej sieroty drugiej jak ja to wśród Was na bank nie ma... spitoliłabym się razem z tym wózkiem jakbym miała go razem z małą targać ![]() ja też wczoraj @ dostałam... matko, myślałam że skonam... brzuch, krzyż... i przez większą część dnia jakaś tętnica w pachwinie i cała noga tak mnie bolały... kurde, miało być lżej a nie jest ![]() za to mała ma nowe umiejętności ![]() i masakrycznie się rwie do siadania. wystarczy podać jej palce to się podciąga i jest w stanie tak trzymając się czegoś usiąść... a jak leży w foteliku to samo... przytrzymuje się kolanek, albo napręża mięśnie i hop... już prawie pionowo siedzi... matko.. 3,5 miesiąca ![]() obracanie trenuje ostro, ale na razie nie umie się cała obrócić, tylko górna połowa ciała, nóżką jeszcze się nie umie odbić... a ja tak na to czekam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22399445] Melduję, że młoda chyba jeść zaczęła ![]() ![]() Wieczorem późnym zjadła, rano dzisiaj też, a teraz kaszkę.[/QUOTE] ale sie ciesze ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
jakie oczka fajowe no mała ci zaraz pobije wszelkie rekordy ty sie lepiej przyznaj ze ja wczesniej ur tylko nam nie dałas znac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- towarzyski chłopak no ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie musi mocno nie lubić tych lekcji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Rozeznanie
|
dobry
![]() wczoraj usypianie nocne katastrofffffaaaa ![]() w ogóle trochę marudkowo u nas..spanie tylko po pół godz. w ciagu dnia..tak ze 2,3 razy ![]() ![]() ![]() ![]() A jak wyglądaja rozpulchnione dziąsła??? mają zmieniony kolor czy jak? A z jedzeniem, też nie wiem, co jest grane ![]() ![]()
![]() |
#2688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wpisuj w podpis zagłosuje no ja codziennie na was bede głosowała ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
dostałas sliniak ?? z bebilonu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- z hippa ni mam :|
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My ciągle Daniela ciumkamy, głaskamy, ściskamy itd. Jesteśmy ciągle obok, jak nie ja to mąż czy babcia, choć oni rzadziej. 23h jestem z nim lub tuż obok, bo tak chce. Ta godzina to moje jedzenie, korzystanie z kibelka, kąpiel, przygotowywanie mleka, a wszystko to gdy śpi. Już nawet noce spędza ze mną w łóżku, bo fika w nocy i trzeba mu monia wtykać po x razy. ![]() Jak jeszcze będę musiała go nosić przez ten cały czas (a marudzi coraz bardziej, gdy nie jest na rękach) to sobie w łeb strzelę, bo nie wyrobię już psychicznie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22412906]
Jeszcze Tymka wkleję, dzisiejszy spacerek po ogródku.[/QUOTE] ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22417295] Mój mąż w nocy pobił wszelkie rekordy absurdu ![]() Poszliśmy spać ok 23:30, mała wciągnęła kaszkę o 8, więc mówię - nie karm jej teraz, nie ma sensu, najwyżej wstaniesz potem (taaa, podła ja ![]() ![]() NIGDY nocą córka z nami nie spała, więc pytanie i zachowanie od czapy totalnie, myślałam że się zsikam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- zagłosowane ![]() ![]()
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
|
witajcie mamcie
![]() ![]() __________________ ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- dzisiaj w nocy dal mi popalic kapiel jak zawsze o 7.30 kapiel o 20.15 juz po jedzonku i spi o 23 jedzonko o 1 jedzonko o 3 zabawy mu sie zachcialo od paru dni tak robi polozylam go w lozeczku i sie bawil az zasnal a ja obserwowalam i o 5 pobudka i ja tak mam dzien w dzien teraz nauczyl sie spac na boku a jak sie zaspi to odwraca sie na plecki i to go budzi zaczyna sie wiercic i koniec ze spania dziewczyny wy tez tak macie niby plozna mowi ze moze tak byc bo zabki sie buduja slini sie strasznie wszystko do buzi pakuje masuje mu dziaselka pare razy dziennie a czasami jak je cycka to sie strasznie czuca odwraca sie wypluwa i zachwile wraca z powrotem do cycka i nogami fika strasznie powieccie ze wy tez tak macie pomoszcie
#2692 | |||
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2242078 6]
ja mam goopi sposób ![]() najpierw stelaż, powrót do domu... potem gondolka, zostawić na stelażu... do domu... dziecko w garść, zamknąć mieszkanie, dziecko do gondolki i wio... a na parterze mieszkam ![]() ![]() takiej sieroty drugiej jak ja to wśród Was na bank nie ma... spitoliłabym się razem z tym wózkiem jakbym miała go razem z małą targać ![]() [/QUOTE] Ja tak robiłam u mojej mamy. Albo ona schodziła z małym, a ja wózek na dwa razy. Z czwartego. ![]() Jak bym tam mieszkała to bym od urodzenia Daniela jeszcze z domu nie wyszła chyba. Dobrze, że u mnie jest winda, to noszę tylko ze schodów pod klatką, na dwa razy: stelaż i dziecko w foteliku (wcześniej w gondoli). ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- No ja mu się wcale nie dziwię. Ileż można. ![]() Ja też chętnie zawieszam oczy na innym facecie niż on. ![]() Cytat:
Pluje się okrutnie. Jak go na rękach trzymam tak odwrotnie jak Bratka pokazywała, to mam całe ręce oślinione. ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
Ale ze mnie matka. Pojechałam do córki do szkoły. Musiałam kilka spraw załatwic, trwało to 1,5 godziny. BYła 13.30 Młody kwęka jak szalony. Se myslę co jest. Przychodzę do domu i mi się przypomniało. Nie jadł od 10.00
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Konto usunięte
|
Moja dziewczynka jak o 8 rano zeżarła butlę, tak potem 1/3 słoiczka moreli i teraz 1/3 dyni z ziemniakiem
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Kropka, Agu takie cyrki na bujaczku robi bez zabawki pod dupskiem :d |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Muszę oznajmić koleżance wizażance, że się mojemu synowi podoba.
![]() ![]() Spodobała mu się chyba. ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22423360]Moja dziewczynka jak o 8 rano zeżarła butlę, tak potem 1/3 słoiczka moreli i teraz 1/3 dyni z ziemniakiem ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Kropka, Agu takie cyrki na bujaczku robi bez zabawki pod dupskiem :d[/QUOTE] Przeczytałam, że bułkę zjadła na śniadanie i już chciałam spytać czy Cię pokręciło... ![]() A to to też, zapinam dziada ostatnio, bo robi mostek i wychodzi dołem z bujaka. Ale to jak jest zły. No czyli prawie cały czas, bo on ciągle jest zły. ![]() Skąd masz morelę? Żywą czy jaką? Ja mam Hippową ale z cukrem, to leży... |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Konto usunięte
|
No niestety hippową mam. Ale teraz próbuję wsio jak leci, byleby ta zołza coś jadła
![]() i nie, nie pogięło mnie ![]() Nic dziwnego, Aga ładna, to się gapi, dobry gust ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Synek ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22417295]Mój mąż w nocy pobił wszelkie rekordy absurdu ![]() Poszliśmy spać ok 23:30, mała wciągnęła kaszkę o 8, więc mówię - nie karm jej teraz, nie ma sensu, najwyżej wstaniesz potem (taaa, podła ja ![]() ![]() NIGDY nocą córka z nami nie spała, więc pytanie i zachowanie od czapy totalnie, myślałam że się zsikam ![]() ![]() Niezły ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Weny mi na więcej nie starczyło. Rozespana jestem bardzo bo spałam z młodym teraz. ![]() Aha Margo Ewcia ![]() Dziś rano kupa poszła ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22423360]Kropka, Agu takie cyrki na bujaczku robi bez zabawki pod dupskiem :d[/QUOTE] Może tam groszek ma królewna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś chwile grozy dziś przeżywam. Darły mi się obie jak oparzone. Myślałam , że zaraz chyba szału dostanę albo zwariuję. Przez 40 minut tylko kursowałam między łóżeczkami jak piłeczka pingpongowa, od jednej do drugiej. Iga się drze bo głodna, ale nie mogę jej nakarmić bo Nadia się drze i to drze przez wielkie D. A drze się tak bo jest śpiąca ale zasnać nie che ![]() ![]() BOŻE DAJ MI CIERPLIWOŚĆ Co do noszenia na rękach to się zgadzam, że dziaciaki to lubią i w pewnym wieku już starają się to wymuszać, tzn. wiedzą, że im się to podoba i kombinują jak to osiągnąć. My też staramy się jak najrzadziej nosić. Raczej dziewczyny leżą sobie na kocyku a ja wiszę nad nimi i tak się bawimy. Chociaż faktem jest, że najfajniej jest na rękach albo chociaż na kolanach u mamy i taty. Nawet gdybym chciała nosić /a nie chcę/ to technicznie nie byłoby to możliwe, bo prawdopodobnie obie by chciały na raz. Właśnie, jak rozpoznać rozpulchnione dziąsła. Moje dziewuchy też się ślinią strasznie ale dziąsła i to szczególnie górne mają twarde jak kamienie. A jeszcze się pochwalę zakupem Edytowane przez sparkly Czas edycji: 2010-10-01 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.