|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
Mój pies tez wymiotuje. rzyga i na zmiane sika. I wypija kilka misek dziennie. Pochwal się Malviii ![]() Jak znajdę to tez kupię na lato Blance przeciwsłoneczne okulary ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
WIADOMOśC DNIA
![]() Mamy dolną lewą jedynke ![]() ![]() ufff.. to juz wszystko wiemy , dlaczego Gabi zachowuje sie ostatnio tak jak sie zachowuje ![]() Boże dopiero jeden i to nie do konca , a gdzie reszta ... Byłyśmy jednak u pediatry i mamy też zapalenie spojówek , co dodatkowo młodą drażni - trze ciągle te oczy i od jakiegoś czasu jej ropiały - zakrapiałam ale nie pomagało - dostaliśmy krople z antybiotykiem. No i mamy skierowanie na jutro do laryngologa ponieważ w prawym uchu coś jest na rzeczy . Musimy to sprawdzic czy nie rozwija sie jakieś zapalenie . wiec to wszystko razem do kupy i wiadomo co dziecko boli- masakra ![]() araczki - zacznijmy od tego że ja sie dopiero ucze sadzenia i siewu ![]() w zeszłym roku dopiero zjechałam do polandu na stałe i miałam swój pierwszy ogródek - zważywszy że byłam z wielkim brzuchem a pózniej z Gabi to ogródek był godzien pozazdroszczenia - było tam wszystko z czego do dziś jem przetwory ![]() pomidory miałam z własnych sadzonek ale nie uchowały mi sie w gruncie bo początek lata był za bardzo deszczowy . Zresztą pózniej też nimi poniewierało ![]() Teraz zamarzyła mi sie szklarnia a w niej pomidory , ogórki itp. zobaczymy co z tego wyjdzie . Mąż ma kilka sadzonek w monachium z własnych nasion - wiecej pewnie kupie gotowych juz. Ja sie dopiero rozkrecam w tym temacie . A ambicje mam że ho ho.. ![]()
#2673 |
Zakorzenienie
|
Silpe noo to gratulacje dla Gabi
![]() A zrobiłam w moim xlanderze że Blanka może siedziec tak w pionie, w sensie że oparcie ![]() I piła pierwszy raz soczek z kartonika i super jej poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zamówiłam Paputki-brązowe z owieczką. 6-12mcy.
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Niezłe opinie czytałam o FOXY TINY - widziałam ostatnio, fajny. CARETERO - są na partyzantów, możesz sprawdzić namacalnie jakie. DELTI DOT - ten z czystym sumieniem polecam, wiele ich u nas jeździ, w sklepie facet mi wszystko pokazał bo nad nim myślałam, ale ciut za duży dla mnie. 329zł na all, solidny wózek, który nie rozwali ci się po miesiącu. No i widziałam dzieci w różnym wieku w nim, nawet takie na oko 3latki i spokojnie się mieściły. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I uściski dla chorowitki ![]() A mnie chyba zimno wyłazi, fak mać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | ||
Konto usunięte
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() oby z uszkami to nic poważnego. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25761306] A może to zabawka jako element gry wstępnej w wannie? ![]() [/QUOTE] ![]() Tymek sie rozkręcił z dreptaniem na dwóch nóżkach! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | ||
Wtajemniczenie
|
Edzia,fajne fotki
![]() Darianno masz super dziewczynki ![]() Najlepsze życzenia dla Luizy i innych obchodzących miesięcznice ![]() ![]() Fajne fotki ![]() Cytat:
U nas jest to samo. Gratulacje za zębolka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25762890] Tymek sie rozkręcił z dreptaniem na dwóch nóżkach! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Brawo dla krasnalka ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Któraś z Was pisała,ze zamawia kasze na All u faceta co ma sklep amarantus...Jak się nazywa użytkownik,ktory to sprzedaje? ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-03-16 o 18:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Rozeznanie
|
Curly81 przypuszczam ze chodzi o tego: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1831609
Sama sie interesowalam tematem, ale jakos obawiam sie kupowac zywnosc na allegro ![]() marhalczar widze ze wypoczynek udany a widoki przepiekne ![]() kumkura daj znac jak juz do Ciebie dojda, tez je ogladalam ale wygladaja jakby byly raczej dla stopki z niskim podbiciem. Obawiam sie ze Maciek moze swojej nie wcisnac ![]() U nas pogoda co prawda sloneczna ale jak musialam dzis wyjsc w pracy w teren to zmarzalam w uszy strasznie. Mama wyszla z Mackiem na spacer ale tak wialo ze po niecalej godzinie wrocili do domu. Ostatnio umawiamy sie tak ze wychodzi z Mackiem na spacer okolo 13, spaceruja i przychodza odebrac mnie z pracy o 14.30, wtedy przynajmniej mam czas zeby pochodzic z Mackiem. Poza tym u nas bez zmian, Maciek probuje raczkowac ale jakos z marnym skutkiem. Ladnie sie ustawia, opiera na raczkach ale jakby bal podniesc sie pupke i ruszyc do przodu. Czasem siegnie po zabawke, maksymalnie sie wychyli ale wraca z powrotem na tylek. A jak juz sie zdecyduje wychylic do przodu to zaryje nosem o podloge i koniec raczkowania ![]() Edytowane przez ałła Czas edycji: 2011-03-16 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór,
U mnie szpital.Mąż chory, Olcia ma katar po pas. Dzis zakupiłam małej buciki i bolerko do chrztu.Jeszcze mi rajstopek brakuje. O takie http://www.bhs.co.uk/mall/productpag.../150299/235064 http://www.bhs.co.uk/mall/productpag.../504928/235071 [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25762890] Tymek sie rozkręcił z dreptaniem na dwóch nóżkach! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Super ![]() Jutro wracam do pracy. ![]() marhalczar super zdjęcia i wy na nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Zakorzenienie
|
gratuluję miesięcznic
![]() i ząbka Gabi ![]() ![]() i jeszcze brawa dla Tymka ![]() Marhalczar - aleście się wywczasowali ![]() ![]() u nas dziś dzień kamikadze, pierwszych poważnych siniaków i testu nowego fotelika. 1. poślizg na kaflach przy kominku, uderzenie brodą w marmurową półeczkę ![]() 2. złapałam ją w locie, w ostatniej chwili, inaczej spadłaby z kanapy. a tylko na moment obróciłam głowę w stronę małża wchodzącego do pokoju (siedziałam przy Ewci cały czas). 3. fotelik ok, zadowolona przyglądała się głównie lampce na suficie auta, czasem autom jadącym przed nami (siedziała na środkowym siedzeniu). 4. skoczek nam niepotrzebny, zresztą nie braliśmy go nigdy pod uwagę. od wczoraj Ewcia skacze w łóżeczku trzymając się górnej krawędzi. zaczęła się też wychylać. 5. pojawiła się sylaba "ta" i różne jej ciągi, np. tataty czy Wasze dzieciaczki są mylone co do płci? już któryś raz z kolei ktoś wziął Ewcię za chłopca... ![]()
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-03-16 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Wielkie gratki i uściski od nas ![]() Cytat:
![]() u nas hardcoru ciąg dalszy od antybiotyku jest mega biegunka - zasrał już chyba wszystko mnie nie wyłączając ![]() lekarka odstawiła lek ale pobraliśmy krew coby zobaczyć czy stanu zapalnego jakiegoś niet ale CRP zero więc całe szczęście nie, za to ustąpiła gorączka i pojawiła się wieczorem taka rozlana wysypka trochę jak przy różyczce co to może być? jutro znów dzwonię do lekarki no i niestety anemia nadal jest i chyba bez żelaza sie nie obejdzie ![]() a tak poza tym wszystko ok ![]() Marhalczar wyglądacie super a Twoja figurka śliczności ![]() Slipe gratulujemy ząbalka i łączymy się w bólu z Gabi bo właśnie wiem o co kaman ![]() Margo mój Olo notorycznie jest brany za dziewczynkę już zaczęłam go bardziej po "męsku" ubierać
http://www.suwaczki.com/tickers/n59ysg184p7pgzsj.png Radość i szczęście są wyborem ![]() Edytowane przez evean Czas edycji: 2011-03-16 o 20:27 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nam się dzieciaki zestarzały....za miesiąc roczki świętujemy, a pamiętam jakby to wczoraj było jak będąc w szpitalu dostałam sms od Lea że Bydgoszczanka też urodziła ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25752185] ![]() ![]() Wow! zaraz będzie roczek. ![]() przyłaczam się do pozostałych najlepszości. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------------------------------------------------------- Ja ostatnio nawet nie tyle, że w krzaczorach, ale mam w przeciwieństwie do niektórych nadmiar męża w domu... ![]() ![]() Ale wpadam do Was co jakiś czas poczytać, tak spokojnie się zrobiło, aż miło ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, Kardashi, jak to zrobiłaś?
ja z kolei zanabyłam folię na spacerówkę xlandera. tzn uniwersalną, ale super pasuje, szybko zakłada i nie ma miliona sznureczków, a zaledwie dwa. spróbuję znaleźć taką samą na all i wkleić Wam linka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie martw się na zapas, początek pewnie będzie trudny, ale jak już się wkręcisz, to będzie ok. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tymka nie mylą, raczej zawsze typowo chłopięco jest ubrany, i urody dziewczynki to on nie ma. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |||
Rozeznanie
|
Dasz rade
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25768826]Tymek w ten sposób kiedyś sobie zdarł dziąsełka,
![]() ![]() ![]() Tymka nie mylą, raczej zawsze typowo chłopięco jest ubrany, i urody dziewczynki to on nie ma. ![]() [/QUOTE] Ewcia skacze w turystycznym, więc co najwyżej się stuknie, ale nie zedrze sobie nic, choć ja i tak drżę, że sobie powybija ząbki. co do pomyłek jeszcze - zawsze mnie to dziwi, bo na przykład wczoraj ubrana na różowo, a i tak pomylona (która matka ubrałaby syna na różowo???). kilka razy ubrana w kombinezon w kwiatki - i to samo. nie mogę znaleźć identycznej z moją folii - to jakiś tutejszy lokalny producent, w opakowaniu tylko mała karteczka z jego nazwą i napisane, że folia typ Mistral. kosztowała 19,50. Evean - zdrówka dla Was. |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25768826]Tymek w ten sposób kiedyś sobie zdarł dziąsełka,
![]() ![]() ![]() Ala dzisiaj rozwaliła sobie górną wargę i dziąsełko na górze w okolicach dwójki...Przez cały dzień miała spuchniętą wargę biedulka,nadal ma zasinione dziąsełko i chyba ją boli bo grymasiła mi dzisiaj bardzo.Dopiero niedawno zasnęła standardowo na cycku...miałam wdrażać nową metodę usypiania ale żal mi jej dzisiaj...Ala dzisiaj wykąpała się z rybkami,bardzo się jej spodobały,nie wypuszczała ich z rąk ![]() A w zestawie happy meal w Mc Donald's dostałam o taką zabawkę hello kitty i nadaje się idealnie do kąpieli,pływa po powierzchni ,Ala ją uwelbia ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-03-17 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oby szybko oczka sie wygoiły ![]() Ogródka zazdroszczę. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25762890] Tymek sie rozkręcił z dreptaniem na dwóch nóżkach! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Super!!! ![]() Filmik nagraj ![]() Cytat:
![]() ![]() Luiza zaczęła skakać, jak się ją trzyma za rączki i idzie. Cytat:
![]() Dziękujemy wszystkim za gratulacje ![]() Czy u Was też na topie jest oglądanie książeczek? Luiza pół dnia je ogląda, ja muszę jej czytać, albo mówic, co w nich jest. Najulubieńsza to ze zwierzętami z całego świata. Potrafi pokazać niektóre zwierzaki. evean, zdrówka życzę. Luiza obgryza mi stół od spodu ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-03-16 o 21:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oglądamy te książeczki na okrągło, mamy ich już 10 sztuk. Szaja - chyba znalazłam kogoś, kto mi zrobi czapę sowę dla Ewci. podpowiesz mniej więcej jak dziergałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Konto usunięte
|
Margoś pewnie
![]() Ogólnie czapę zrobiłam wg wzoru, który opisałam na blogu: http://szajajaba.blogspot.com/2010/1...kowa-opis.html Na oczy - 2 koła dwukolorowe, ale za chiny nie podam jak robiłam koła bo robiłam metodą prób i błędów i durna nie spisałam, ile słupków dodać... W każdym razie 2 lub 3 okrążenia jednym kolorem, na zewnątrz innym. Koła przyszyłam, na środku dałam guziki. Uszka - to takie mini-czapeczki robiłam i dowiązałam nitki, dzióbek to tylko trójkąt. Całość taka: http://lh3.ggpht.com/_A-v0hhMWmz8/TR...pa4%5B2%5D.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25771100]to tylko trójkąt. Całość taka: http://lh3.ggpht.com/_A-v0hhMWmz8/TR...pa4%5B2%5D.jpg[/QUOTE]
Ile czasu robi się taką czapkę? |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Curly, nie dawaj gołych fotek na publiczne forum, wiesz, różni ludzie mogą tu wejść i różnie te foty wykorzystać... ![]() Cytat:
![]() ![]() tak, książeczki sa fajne. ![]() ![]() dobrze, że od spodu, nie będzie widać. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Rozeznanie
|
dziękuję wszystkim za rady
![]() udało się dziś podać w nocy (23.30)mm z 2 miarkami kaszki, wcześniej było trochę histerii to postanowiliśmy załatwić sprawę na "wesoło" ![]() ![]() ![]() kumkura wiem, że akurat teraz był głodny ale ja na kolację dałam mu jeszcze swoje a na nim nie prześpi mi całej nocy ale jak zamienię i to karmienie to mam nadzieję, że będzie jak u ciebie ![]() Silpe a szczepiłaś na pneumo? bo tak często się męczycie z tymi uszkami. i ![]() ałła u nas raczkowanie wygląda identycznie ![]() a ja się chwalę bo mamy 2 nowe umiejętności: robimy papa i przypijamy piątkę
#2695 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
No teraz to jestem pierwsza. Ide do pracy-na razie jestem pozytywnie nastawiona. Sa mimo ubrania dziewczęcego, ale głównie u starszych osób sa takie pomyłki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Margo-u nas też się zdarzają takie pomyłki
![]() ![]() Lea-rozmowa-porażka,ale w sumie dobrze,że nie doszła do skutku z takim podejściem dyrekcji można się wszystkiego później spodziewać ![]() Silpe-już zazdroszczę ogródka ![]() współczuję chorób i ciężkiego wychodzenia zębisk ![]() gratulacje miesięcznic! ![]() ![]() zwłaszcza dla pionierów: Malvi,Lusi i Szymka! ![]() o rety już zaraz roczki się posypią my skończyłyśmy 13tego 9mcy i z tej okazji Tosiula postanowiła zacząć raczkować,co prawda niechętnie i rzadko,ale podpatrzyłam kilka razy,że jednak umie ![]() nadal woli stać i chodzić,ale może wkrótce zrozumie,że szybciej dotrze na miejsce raczkując i zacznie to wykorzystywać ![]() w każdym razie ćwiczy różne rzeczy Niestety Zu ma anginę i pierwszy w jej 3,5letnim życiu antybiol a Tosiak dzisiaj też ciepły,więc pewnie czeka ją to samo ![]() moja cycowa a przesypia całą noc ![]() ![]() no,ale ja tak jak Lea konsekwentnie od początku ją tego uczyłam i obu nam jest wygodnie z Zu mi nie wyszło niestety,dopiero w 5mcu ją spacyfikowałam po przeczytaniu tej książki ale mamusia musi być zdesperowana i gotowa na to ![]() ![]() to mamusia musi zmienić podejście-to,że dziecko płacze nie oznacza,że dzieje się mu krzywda tylko,że buntuje się przeciwko zmianom,bo nie wie co się dzieje że nie każde dziecko umie samo zasypiać i trzeba go po prostu tego nauczyć tak jak każdej innej rzeczy tylko tak jak Bratka pisze-jeśli już się zacznie to warto być konsekwentnym,bo po każdej próbie zakończonej niepowodzeniem będzie trudniej ![]() Edytowane przez annLee Czas edycji: 2011-03-17 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | ||
Zadomowienie
|
czerwone buciki śliczne
![]() ![]() gratulacje ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25762890] Tymek sie rozkręcił z dreptaniem na dwóch nóżkach! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gratulacje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja kupuję tylko od sprzedawców, którzy maja legalnie działające sklepy, wystawaiaja faktury lub paragony. Wtedy takie zakupu niewiele roznia sie od takich zwyklych w sklepie. Co do kupowania jedzenie, to skoro to nie jest cos, co mogłoby sie popsuć (np. wędliny) w czasie transportu lub ewentulanie uszkodzic/stłuc, to wg mnie nie ma powodu obawiac sie takich zakupów. Dodatkowo jeśli kupuje sie u legalnie dziłającego sprzedawcy, to wiadomo, że żywność pochodzi z pewnego źródła, a akurat w przypadku tych kaszek (sa szwajcarskie ) pochodzą od oficjalnego dystrybutora na rynek polski. Ja kupiłam, jestem zadowolona i mam zamiar kupić jeszcze ![]() No i oczywiście nie zdecydowałam bym sie na zakupy od jakiegos niepewnego sprzedawcy, który biega z torba przez granice, robi tam zakupy, a potem sprzedaje to na allegro ![]() Co do raczkowania to u nas jest tak samo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25771546]Curly, nie dawaj gołych fotek na publiczne forum, wiesz, różni ludzie mogą tu wejść i różnie te foty wykorzystać...
![]() No o tym nie pomyślałam ![]() ![]() ![]() My dzisiaj kończymy 10mcy ![]() Dziecko mi się rozgadało,buzia jej się nie zamyka,oprócz sylab dada,gaga,tata,gugu,mama, daj daj,tej tej, a tototo,a tatata i pokazuje palcem,pojawiają się jakieś dziwne ciągi sylab,których powtórzyć nie umiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-03-17 o 08:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25771546] Curly, nie dawaj gołych fotek na publiczne forum, wiesz, różni ludzie mogą tu wejść i różnie te foty wykorzystać... ![]() [/QUOTE] POPIERAM! dziewczyny wiecej ostrożności i rozsądku! Cytat:
![]() ![]() ksiazka nie wyswietla mi sie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
u nas trwa pierwsza drzemka, nie zostało mi już dużo czasu
![]() zdrówka wszystkim chorowitkom! my odpukać cały czas mamy się dobrze, ale w sumie to nie ma nas kto zarażać. AnnLee - masz jakiś inny link do tej książki? ten jakoś u mnie nie działa. chętnie poczytam, żeby się przygotować na odstawianie od cyca i samodzielne zasypianie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.