|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 35,94% |
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
4 | 6,25% |
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
0 | 0% |
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
2 | 3,13% |
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
24 | 37,50% |
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
11 | 17,19% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
agus wytrzymasz to nie aż taka duża różnica czasowa
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Hej Dziewczyny! W koncu sobie z Flawciem pospalismy
![]() ![]() Lolka gdzie kupilas ten sliczny komplecik bodziak z krotkimi spodenkami ![]() Daissyyy leb jak sklep ![]() ![]() 24kasia86 ile tak mnie wiecej tych wlosow przy myciu Ci wypada, moze policzymy? ![]() eweska my tez zdecydowalismy sie na wozek jane, tylko nie blizniaczy ![]()
#2673 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale Ty musisz się najpierw upewnić, czy rzeczywiście nic bardziej poważniejszego Ci się nie przytrafiło.. Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie jeszcze nikt nie pytał, ani o chrzest, ani co dziecko kupić.. a szkoda ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Wtajemniczenie
|
tak w ogóle dzień dobry
![]() przywitam się i lecę gotowac zupę jarzynową ![]() Agus87 miałam Ci pisać o wózku, tym który wybrałaś, ale widzę, że już go zamówiłaś. no ale dobra: chciałam Ci odradzić ze względu na to, że koła ma plastikowe. tak to fajny. ale pamiętam, że chciałam podobny kiedyś. wszystko super no ale dwie doświadczone mamy odradzały mi koła plastikowe. mimo tego, że pompowane. Amarcia gratuluję cipci ![]()
![]() |
#2675 |
Zadomowienie
|
moniqac a tam miejsca brakło, rejestrowałam sie w listopadzie
![]() eweska odwołali wszystkie spotkania ![]() Ja do tej kobitki napisałam rzewny list, ze mysmy sie cieszyły bo wszystko co z dzieckiem i maciezyństwem chłoniemy jak gabeczki ![]() ![]() ![]() Wkleje to co dostałam ![]() ONA MI : Szanowna Pani, Naprawdę z wielkim smutkiem o tym piszę, ale na tą chwilę jesteśmy zmuszeni zawiesić projekt Mama Rozmawia, co jest jednoznaczne z odwołaniem wszystkich spotkań jakie były zaplanowane. Przyczyną takiego stanu rzeczy są kwestie finansowe – w ostatnim momencie wycofał się jeden z głównych sponsorów, co spowodowało, że niestety nie mamy wystarczającej ilości środków na pokrycie kosztów organizacyjnych. Naszym celem było organizowanie bezpłatnych spotkań dla kobiet w ciąży, gdyż aż za dobrze wiemy z jakimi kosztami wiąże się przyjście na świat Maluszka. Dlatego chcieliśmy, aby nasze spotkania były darmowe, aby obecne na nich przyszłe mamy mogły dowiedzieć się jak najwięcej o tym co je czeka i aby czas spędzony na Mama Rozmawia był dla nich miłym przeżyciem. Projekt Mama Rozmawia jest szczególnie bliski mojemu sercu, gdyż wymyśliłam go gdy sama byłam w ciąży i od tego momentu nieprzerwanie dożyłam do jego realizacji. Udało nam się zrealizować w sumie 10 spotkań i właśnie te 10 spotkań jest dla mnie motywacją, aby jeszcze nie składać całkowicie broni. Będziemy walczyć o dalsze spotkania i na pewno zaprosimy na nie wszystkie Panie, które dokonały rejestracji. Zmodyfikujemy program tak, aby mogły w nim uczestniczyć nie tylko przyszłe mamy, ale również te panie, które do tego czasu powitają swoje dzieci na świecie. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację, ale obiecuję, że zrobimy wszystko, aby zatrzeć złe wrażenie i aby spotkania jednak się odbyły. Nie potrafię w tej chwili powiedzieć kiedy to nastąpi, ale na pewno nie szybciej niż na wiosnę. Jeśli nie życzy Pani sobie, abyśmy kontaktowali się z Panią w przyszłości – bardzo proszę o taką informację. Jeśli natomiast nie przekreśla Pani Mama Rozmawia – będziemy się kontaktować, aby poinformować o losach projektu. NO TO JA JEJ ; Witam Wielka szkoda bo naprawdę liczyłam na spotkanie ![]() ![]() Ten projekt jest naprawde dobra i potrzebna rzeczą. Nie jest to tylko moje zdanie. Jestem uczestniczka frorum ( na wizaż-u) przyszłych mam majowo-czerwcowych i miał być to "pretekst" zeby te mamy które mieszkaja blisko Warszawy mogłyu sie poznac w realu. Nie jest nas duzo, bo ok 6-ciu. Wiem równiez że przyszłe mamy z okolic Katowic chętnie sie szykowały ![]() Pochwale sie tylko ze rozpropagowałam tę myśl wśród ciężarnych koleżanek po usłyszeniu audycji w radiowej czwórce. Jeszcze jak zobaczyłam na zdjęciach i w opisie spotkań Pana Zawitkowskiego! To jest fachowiec ![]() Wiem ze wszystko rozbija sie o pieniądze wiec nie wiele mogę pomóc. Może jakaś zbiorowa petycja do tego głównego sponsora?... Chce tylko Panią uświadomić w tym że takie inicjatywy sa potrzebne. Jestem przekonana ze panie które juz skorzystały ze spotkania wyniosły wiele cennych wiadomości ![]() ![]() Mam nadzieje ze nie wszystko jest już przesadzone ![]() ![]() NA TO ONA MI: Pani Doroto, Bardzo dziękuję za przesympatycznego maila – w takich momentach jak konieczność odwołania spotkań, czyta się go z dodatkową przyjemnością i uśmiechem. Bardzo Pani dziękuję za ciepłe słowa i pomoc w rozpropagowaniu naszych spotkań. Tak jak napisałam we wczorajszym mailu – dołożymy wszelkich starań, aby powrócić ze spotkaniami. O petycji sama myślałam, ale potem zarzuciłam pomysł, ze względu na to, że sponsor to firma prywatna i może ze swoim budżetem robić to na co ma ochotę i nie mamy prawa ingerować w jego plany L Ale jak nie ten to inny się znajdzie J Trzeba spojrzeć w przyszłość z optymizmem J Mam nadzieję, że wyrobimy się z nowymi spotkaniami do czasu Pani porodu, aby mogła Pani uczestniczyć w Mama Rozmawia J Jeszcze raz bardzo dziękuję i życzę wszystkiego dobrego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na jak długo i ile wzieliście ten kredyt?? Jaka macie rate? Nas interesuje około 90 000tys na 20 lat.
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ubezpieczenie ważna rzecz, więc trzymam kciuki ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-02-02 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
sandrunia1511 jesli Cie nic nie piekło, nie uwierało to na pewno dzidzia sie rozpycha
![]() Moja znajoma tez tak zrobiła, zebrane pieniążki z chrztu przeznaczyła na dodatkowe szczepienie. Ja to jestem tak pesymistycznie do tych szczepionek nastawiona że naprawdę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dodam jeszcze że znowu 3 kg na + w ciągu 3 tyg..masakra.
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-02-02 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Mielone, mizeria i koperek do wszystkiego
![]() Aaaaaa.... Przyszła paczka z ubrankami dla Edzika ![]() ![]() ![]() Zaraz Wam wrzucę zdjęcia, tylko trochę uporządkuję, co mam ![]()
![]() |
#2687 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za słowa powitania
![]() Widze, że też rozmyslacie nad wózkami, a słyszałyscie może o tym wózku http://allegro.pl/coletto-matteo-gon...440888416.html Najbardziej mnie interesuje ta przekładana rączka i niska waga wózka. Przy pierworodnej miałam amfibię ok. 17 kg i ciężka była niemiłosiernie ![]() ![]()
#2688 |
Wtajemniczenie
|
bzyczka nie nie nie! to nie był żaden wyrzut za ten wklejony list. To było raczej smutne dla mnie, bo widać na każdym kroku, ze każdy ma w rodzinie, w najbliższym otoczeniu osoby, które walczą o każdy grosz , żeby ratować zdrowie - życie własnych dzieci. Dlatego napisałam, ze u mnie też sytuacja podobna.
I dlatego też drżę przed kazdym usg w obawie, żeby nie było złych wiadomości i jestem przeszczęśliwa, ze wszystko w porządku. W żaden sposób nie traktuj mojej wypowiedzi negatywnie - zupełnie nie o to chodziło, przepraszam jeśli uraziłam - zła interpretacja ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Kiara76 witamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Buuuuuu ![]()
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co się tyczy porodów w niemieckich szpitalach, to niestety zbyt obszernych informacji nie mam. Czytałam kilka wątków na różnych forach i same dobre opinie, więc chyba dobrze będzie. Narazie się nie obawiam. Tylko dzisiaj ginekolog spytała czy chce robić obciążenie glukozą, na następnej wizycie. Kosztuje 15 euro, ale uważam, że lepiej zrobić. A co do mojego przyrostu wagi, to tylko 1 kg na plusie, ale mówiła, żebym się nie przejmowała, bo jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() gusiagatko bardzo sie ciesze, ze wszystko z malenstwem ok ! matallewar - to Ty pysznosci robisz !!!!!!!!!!! Jejku czy Wy też tak macie, ze dzień bez zakupów w spozywczaku to dzień stracony? Podobnie jak od wizazu, jestem od sklepu uzalezniona ! Kuzwa a na zarcie idzie tyyyyyyyyyle kasy... jak sobie pomysle co bym mogła malutkiej kupić :| Wrrrr Mimo, ze w lodówce nie jest pusto to ide jak ten gamoń i tracę kase
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-02-02 o 12:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dziewczynyyyyy, jak tak to nie jem słodyczy ale wczoraj coś mi się tak ciepłych lodów zachciało i kupiłam i co.... myślałam, że będę jeść 2-3 babeczki codziennie ale gdzieee tam! Wczoraj wtrąbiłam pół opakowania i przed chwilą drugie pół... zaraz
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Witamy na wątku, już dopisuję Twoją córunię na pierwszą stronę ![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-02-02 o 12:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Wklejam zdjęcia ciuszków
![]() Są w rozmiarach 56 (jedne śpiochy), a reszta 62 i 68 ![]() ![]() Czyli rozdział ubranek za razie zamykam, bo okazało się, że znajoma może jeszcze jakieś oddać, bo ma dwóch chłopaków, a teraz jej się córa urodziła ![]()
![]() |
#2694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam bardzo rowne chodniki na swoim osiedlu, mieszkam w domu i okolica bardzo spokojna nie mam nierownych ulic takze spoko a ja mam model na 2011 wiec te kola co byly produkowane rok temu, troszke sie zmienily ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Rozeznanie
|
Ale sobie dzis poleniuchowalam, po 11 dopiero sie z wyrka z wleklam
![]() Jesli chodzi o spotkanie ,,mama rozmawia,, to tez dostalam meila ze odwolane.Miejmy nadzieje ze szybko sie znajdzie jakis sponsor i uda nam sie jeszcze spotkac. a teraz lece na spacerek z moim psiakiem,musze sie troche poruszac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No w końcu powrót do macieżynstwa po prawie 10 latach będzie ![]() ![]()
![]() |
#2697 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ciazy - wpadlam w spazmy na filmie przyrodniczym - Surykatki. http://www.iplex.pl/vod/p1801-Surykatki.html Wylam jak glupia, zabarykadowalam sie w lazience i powiedzialam, ze nie wyjde i bede tak ryczec do konca swiata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pokazuj! Ja mam z 8 siat ubranek dla malej i czuje strach przed policzeniem tego wszystkiego. Cale szczescie na razie leza w szafie w workach, nie mamy jeszcze specjalnej komody dla niej, ale wielkimi krokami zbliza sie czas prania, prasowania i ukladania. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() DZIEWCZYNKI IDĘ ROBIĆ OBIADEK.Miłego dnia. ![]() ![]()
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko! no ciuchy fantastyczne. Możesz podać sprzedawce? Bo to z all tak? Kurna, zaraz i ja cos poszukam bo mnie tak juz łapy swędzą ze hej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.