|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
:Hi:
Uff, skończyłam własnie nadrabianie 10 stron ![]() Przez ostatnie 2 dni, akurat PW, jakoś nie miałam ochoty na jedzenie i krótko mówiąc to prawie nic nie jadłam. Aż się boję co będzie jutro na wadze, tym bardziej, że w ostatnim czasie to mnie ona nie rozpieszcza. Pociesza mnie myśl, że przynajmniej skóra mi się lepiej będzie regenerować, mam nadzieję ![]() Kupiłam taki jakieś fajnie pachnące masło ujędrniające i skóra po kilku razach jest bardziej gładka ![]() ![]() Cytat:
2-3 łyżki otrębów zalewam szklanką mleka,można tez dolać trochę wody. Powinno się to zostawić na godzinę żeby napęczniało, ale ja od razu podgrzewam z dodatkiem słodziku (2 tabletki), szczypty soli i cynamonu-te dodatki to już zależą od Ciebie, mi pasuje taki słodko-słony smak ![]() Tylko uwaga, bo z jajkiem wychodzi bardzo gęsta. Dlatego często go nie dodaję, a z samymi otrębami jest równie pyszna ![]() ![]() ![]() A tak co do masła, to w tej takiej białej książce z przepisami ("350 przepisów" czy jakoś tak), w niektórych przepisach dodaje się trochę masła, więc chyba nie jest ono tak całkiem zabronione, tylko może stosuję się je tak jak oliwę (?) Wszystkim gratuluję spadków ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
domciatko
Jeśli dobrze zrozumiałam, to byłaś juz kiedyś na Dukanie, a gdy wracasz do diety to nie powtarzasz fazy uderzeniowej, bo ją robimy tylko raz. Mam jeszcze pytanie odnośnie dżemu ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-04-17 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozniej sobie zrobie bo jeszcze nie jadlam dzisiaj otrebow ![]() ![]() A jeszcze czy ktoras z was sie orientuje czy na 2 fazie mozemy pic mate? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
MAGDA_LENA dzięki za radę
![]() ![]() jutro wybieram się na zakupy, muszę uzupełnić moją spiżarkę o dukanowe rzeczy, bo dziś mam mały wybór jesli chodzi o jedzonko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Raczkowanie
|
witam
jestem i czytam,tylko jak mam chwilkę i w końcu mogę napisać. Wczoraj waga była 73,2 a przedwczoraj 73,1 ale dzisiaj przyjechała @ i muszę poczekać na efekty do końca.Ale wczoraj z g byliśmy na rolkach i się wyszalałam a wieczorem byłam półprzytomna ![]()
#2677 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Mnie osobiscie niepokoi duza liczba slodzika, bo az 60tabletek. Moze to nie duzo na tyle dzemu ale tyle sie ostatnio o tym naczytalam ze z wielka niechecia go uzywam tymbardziej ze nie powinno sie przekraczac 4 tabletek dziennie. Takze decyzja nalezy do Ciebie ![]() Ja im mniej jem slodkich rzeczy tym lepiej dla mnie i mojej psychiki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
podczas przeglądania wiadomości o dukanie, kilka razy natknęłam się na problem nieregularnego plamienia miesiączkowego podczas tej diety. nawet dziewczyny na tabletkach pisały, że u nich się to zdarza.
czy któraś z was miała ten problem? pytam bo sama biorę tabletki i zaczęłam się na tym zastanawiać |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te 60 tabletek to faktycznie straszna ilość i jakby co to aż tyle na pewno nie dam, ktoś tam pisał że dał o wiele mniej i było dobre ![]() Ten przepis to tylko taki przykład, chodziło mi raczej o to, czy któraś z Was robiła dżem i jak tak to czy dobry był i z jakiego przepisu ![]() Widziałam też jakiś na cukinii.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co do dzemu to też przeraża mnie ilość słodzika.. no ja dzis zjadłam placka słodkiego normalnego i.. cały dzien m isie chciało słodkiego... nie wiem, chcałąbym byc na dukanie ale z drugiej strony wazne jest moje zdrowie. Tym bardziej ze moje problemy trwają niebagatela jakies 3miesiace. Tydzień temu byłam na poogrzebie mojej cioci która zmarła młodo na raka i wczoraj sie dowiedziałam ze wujek ma raka. tak sie obiłam tym ze wczoraj ryczałam ze ja chce isc na badania i zgodze sie na wszystko tylk ozeby ktos mi pomógł..
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Rozeznanie
|
Wlasnie zjadlam owsianke na otrebach
![]() To moje drugie mega odkrycie na tej diecie od czasow buly z mikrofali ![]() ![]() Mega! Chyba smakuje mi bardziej niz taka normalna z platkow owsianych robiona jeszcze przed dieta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie trudno zrozumiec ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2684 | |
BAN stały
|
Cytat:
Znalazlam chyba cos co powinnas przeczytac i przemyslec ![]() http://dietadukanaprzepisy.blogspot....a-roku-bo.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
Ja dziś grzecznie dukam. @ przyszła ale nie chce mi się jeśc po wczorajszym
![]() Dzisiaj poszły aż dwie porcelanki! ![]() ![]() Zjadłam dziś pierś z kurczaka, gofra, i troszkę twarogu. Nie mam ochoty na więcej. Wypiłam do tego dwie kawy z mlekiem i herbatkę owocową. Ide zrobie jeszcze jedną bo pycha ![]() ![]() ![]()
#2686 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
Ojjj dziewczynki dla mnie też małe baty; nagrzeszyłam wczoraj troszkę alkoholem (2 drinki) i 2 cukierkami...
I też bałam sie wejsć na wagę ![]() Byle by była dla mnie łaskawa..... ale jutro chyba też jeszcze nie wejdę ![]() Iloa-oglądałaś 2 połowe meczu,bo wpuścił Kiełba ?? ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Co za cisza... Wszyscy Xfactor ogladaja czy co ![]()
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() nagrzeszylam w weekend dosc mocno i z premedytacja...było mi to potrzebne żeby miec sile dalej dukac. ![]() ![]() gratki ze spadkow a za zastojowiczki trzymam kciuki i prosze o kopa w du... na rozpęd od dzisiaj juz grzecznie ![]() lece Was nadrabiac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Wtajemniczenie
|
witajcie mam newsy z czatu
![]() ferrislin : I have been taking fishoil 1TBSP/day for years for my health - may I continue + chia seeds etc as medicinal value sonja : Hi Ferri! You can have fish oil but under a pill form only. Chia is not suitable for your diet I'm really sorry. Have a nice Sunday! Mozna brac tran, ale tylko w tabletkach (pewnie nie chodzi o kapsulki), raczej olej rybny w postaci oleju nie nadaje sie ![]() Ziarna chia tez odpadaja, cokolwiek to jest ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- karczochy, marchewki i buraki na PW janbodfish : Hello, I've recently started on the PV phase and I'm confused about which vegetable I CAN'T have. Also, am I allowed to have worcester sauce as a flavouring? sonja : Hi jan and welcome to the chat! You can eat artichokes or carrots or beet roots only once a week. That's the only restriction you have to follow for vegetables. Worcester sauce is not allowed during the first two phases of your diet I"m sorry. Keep going! 1. Tylko raz w tyg mozna jesc marchew, karczochy czy buraki 2. Sos worcester nie jest dozwolony w 1-2 fazie (to dziwne, bo w nowej ksiazce z przepisami Urbaniak/Dukan jest podany jako dozwolona przyprawa) ![]() ![]()
#2693 |
BAN stały
|
Ja biore tran w kapsułkach z takim w tabletkach sie jeszcze nie spotkalam. Mam jeszcze 3/4 opakowania wiec z niego napewno nie zrezygnuje ale poszukam tego w tabletkach, ale nie wiem czy znajde
![]() Edytowane przez mirkaaa Czas edycji: 2011-04-17 o 19:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Wtajemniczenie
|
ograniczenie wypijanych plynow do 2 litrow dziennie
markxkr : On 17th my instructions said "don't drink more than one and a half litres of water". a) does this include all fluids or just water? b)I already drink more than 1.5l of fluid per day - nearer to 2.5l. Does this mean I need to cut down? sonja : Hi again Mark! You cannot drink more than two litres of liquids per day. This amount includes water, tea, coffee, diet sodas..... You have to respect this amount it's important. Nie mozna wiecej niz 2 litry plynow na dzien. Podobno trzeba sie tego trzymac, bo to wazne ![]() ![]()
#2695 |
BAN stały
|
a tak pozatym d666666 jestes niezastapiona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Wtajemniczenie
|
porady dla imprezujacych imprezowiczek, chodzenie w gosci
![]() ![]() brlanglands : hi! Finding the diet great,and really impressed with my weight loss.My issues are eating out as I tend to do alot of socializing around meals at peoples homes.I dont like to make a fuss and find this part difficult.Any tips/ sonja : Hi Brlanglands! Your diet mustn't keep you from socializing! There are a couple of simple rules to remember: the first is that it's better to do a PV day instead of a PP than doing a lapse. In case of lapse the next day really increase your physical activity and do not eat any tolerated at all for a couple of days. Also remember not to eat starchy sugary and fatty food and everything will be fine. Keep going and have a nice Sunday! 1. lepiej zrobic sobie w ten dzien PW niz kompletnie zrezygnowac i grzeszyc 2. Jak sie zgrzeszy, to na drugi dzien trzeba zwiekszyc wysilek fizyczny i przez pare dni ( a para to 2 ![]() ![]() 3. Pamietaj, nie jedz zadnych skrobiowych, slodkich ani tlustych rzeczy!!!! ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- picie wody w extremalnych klimatach Jak bardzo goraco, to mozna 3 litry, ale nie wiecej ![]() JLo : Hello, am not sure about the amount of water to drink. I live in Hong Kong where the weather is hot and humid so when exercising (even walking) you sweat a lot. Am already used to drinking at least 2L water per day. Should I drink more than recommended by the diet or stick with the 1.5-2L? sonja : Hi Jlo and welcome to the chat! Actually in extreme climate conditions such as yours you can drink three litres of liquids per day don't worry. Have a nice Sunday! ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- aromat kozi ser (kozio serowy) czy cos podobnego- po prostu chcialam napisac, ze mozna uzywac aromatu pachnacego jak kozi ser ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() markxkr : On 16th I had as an option for dinner: 'Chicken and goat's cheese flan'. But the recipe includes Goat's Cheese and when I looked it said it was for the PP phase and I am in attack phase I didn?t think Cheese was allowed in the attack phase? sonja : Hi again Mark! Actually this recipe contains goat cheese flavouring but not real cheese don't worry. You are right such kind of cheese is not allowed during Attack neither nor on Cruise phase. FUUJJJJ ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- no i beda tez aromaty cheddar mfrgolfgti : Hi Sonja, where on earth would a person buy goat cheese flavouring? sonja : Hi Mfrgolf! You can find it for the moment on the French website regimedukan.com section "ma boutique". I usually use it with some cream cheese to do some quiches. It's delicious! This will be available soon on our UK shop with some cheddar flavouring as well. Quite surprising but really nice actually! ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- mozna tez jesc 3 porcje beztluszczowej i bezcukrowej galaretki (dostepne w Uk i Irlandii ![]() sarahdenyer : hi i have just started the cruise phase can i have sugar free jelly its on the shopping list but doesnt say anywhere that i can have it ? sonja : Hi Sarah! Yes you can have three portions of sugar and fat free jelly per day. ENjoy! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- cytrynka ![]() julielowe71 : In the instructions on lemon it says can use as a seasoning but not as "lemonade". I like to drink soda water with a squeeze of fresh lemon or lime juice in for flavour. Is this allowed? sonja : Julie, as long as you just add a squeeze of lemon in your sparkling water that's fine don't worry. Enjoy! Mozna sobie troszke cytrynki wycisnac do wody, zeby aromacik byl ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Do uslug ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Faktycznie, albo Xfactor, albo jedza, albo cwicza, albo sie wyleguja w sloncu, a napewno nie sa na forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2697 |
Zakorzenienie
|
d666666 to z tą woda to już chyba lekka przesada
![]() w życiu nie słyszałam żeby w jakiejkolwiek diecie było ograniczenie płynów!! masakra |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Wtajemniczenie
|
Tez mi sie nie podoba z tym ograniczeniem wody. ...
![]()
#2699 |
Raczkowanie
|
rzeczywiście dziwna sprawa z tym ograniczeniem do 2 litrów wody dziennie. Dziewczyny zgrzeszyłam dziś zjadłam ptaka z płaskim dziobem
![]() ![]() ![]() a teraz czas na pochwałę z 84 spadłam na 76 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
BAN stały
|
Skoro doktorek karze nam ograniczac wode to przeczy temu co pisal w swoich ksiazkach, tam mozna bylo sie kilka razy natknac na to zeby pic duze ilosc wody i ze tylko to uchroni od problemu z nerkami
![]() Ja dzisiaj to wypilam hektolitry wody (czasami sie nia poprostu zapycham jak chce mi sie jesc) a dzisiaj akurat mialam PW i zawsze mi jest trudniej wytrzymac na PW niz na PP wiec duzo pije ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.