|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Cytat:
Co do szkoły to zastanów się nad tym teraz porządnie, ja żałuje że poszłam do liceum, mogłam iść do technikum no ale wyszło inaczej. Najlepiej idź do szkoły i dowiedz się jeszcze czy jak ładnie poprosisz to dadzą Ci te indywidualne czy nie jak nie to przemyśl inne opcje. A babci powiedz, że musisz pogodzić szkole i dziecko a przecież indywidualne nie będziesz ciągła przez całą szkole tylko do końca roku, bo chcesz uszczęśliwić wszystkich a nie chcesz rezygnować ze szkoły więc w sumie to będzie też twoja decyzja. No. pogadaj z nią i dojdziecie do czegoś.. chociaż wiadomo z babcią trudniej się dogadać.. a może mama ją namówi że jak coś to żeby nic nie mówiła? ;d jak za bardzo chaotycznie to sorry ![]()
![]() |
#2672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scigaj Tzta, zeby dolozyl sie do rzeczy dla dziecka. Dlaczego wszystko ma byc na twojej glowie? Cytat:
Jezeli uwazasz, ze lepiej ci bedzie w wieczorowym to sie przenies ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
No ja chodzę do technikum, ale żałuję, bo po ekonomiku i tak czy siak nie znajdę pracy w PL. Do liceum chcę iść bo będzie mi lepiej w zajmowaniu się dzieckiem, będę miała spokój, no i będę się uczyć tylko i wyłącznie tego, co potrzebuję. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- A co tam u Was? Jeśli chodzi o ciążę to dziś się nie wyspałam i ciągle kręgosłup mnie boli, a do tego zmalał mi apetyt.. Synek jako tako kopie, ale to i tak nie jest do końca to, czego się spodziewałam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zadomowienie
|
Patiisia, to jakiś dziwny ten dyrektor -.- No to oby Ci się udało załatwić tak żebyś miała jak najlepiej..
![]() Muszę przyznać że z lekarzem to masz szczęście nie słyszałam nigdy o tym żeby na nfz mieć takiego lekarza. ![]() Co do kopania czy ruszania, powiem szczerze że nie bardzo sprawia mi to przyjemność jest to takie nie miłe uczucie jak rusza ręką albo głową, jest ułożone główką w dół to aż siedzieć nie mogę.. a jak się nie rusza to też źle bo się martwię ![]() Apetyt, ja nie jem dużo od jakiegoś czasu ale jak już jestem to jakieś dziwne rzeczy.. dziś np. jadłam frytki w bułce od hamburgera z serem, keczupem i cebulą a no i oczywiście ogórkiem. ![]() ![]()
#2675 |
Zakorzenienie
|
Patisia teoretycznie w 2-3 tyg po porodzie mozna juz dojsc do siebie ale to kwestia organizmu wiec dziwi mnie narzucanie przez dyrektora, ze po takim czasie trzeba wrocic. Niektore kobiety po dwoch- trzech tygodniach sa jeszcze oslabione na tyle, ze ciezko by im bylo wysiedziec 8 godzin w szkole.
Co do podzialu obowiazkow, to oby TZ sie w tym sprawdzil bo moj przed porodem tak sie "palil do pomocy" a teraz tylko slysze, ze dziecko za male i on sie nia zajac nie moze, weznie ja czasem na kilka minut jedynie. Teraz go rozumiem bo on do pracy chodzi a ja w domu z mala siedze ale boje sie, ze jak bede miala wrocic do pracy to on stwierdzi, ze z mala nie zostanie bo sie nie potrafi nia zajac ![]() Co do kopania to uwierz mi jeszcze tak maly da ci popalic, ze bedziesz miala dosc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie lubię tylko, jak Filipek naciska mi na żołądek, strasznie mnie to wkurza. A jego kopniaczki uwielbiam ![]() ![]() Co do podkreślonego- ale bym sobie zjadła coś takiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
Patiisia, chyba że tak to z takim ludźmi po prostu nie ma co dyskutować.. tylko ciekawa jestem jak on by się zachował na Twoim miejscu. :x
ostatnio jakoś tak od dwóch dni.. mam strasznie podrażnione zęby, jak zjem coś to zaczynają mnie boleć -.- i zastanawiam się czy po ciąży mi się to jakoś unormuje czy nie bardzo? Właśnie, nie wiem czy już pytałam czy nie... Martynka, dostałaś jakąś kartę która jest ważna przez rok po urodzeniu dziecka i daje Ci ona darmowego dentystę i coś tam jeszcze?
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-08-03 o 21:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Wpadłam teraz na taki pomysł.. studia zaoczne- czyli lekcje w piątki i soboty, co 2 tyg, tylko wiadomo, że trzeba się uczyć dużo w domu. A po jakimś czasie, w tygodniu mogłabym poszukać jakiejś pracy na 1/4 lub pół etatu, żeby nie opuszczać synka na długo.. kurcze to by było idealne wyjście z sytuacji, tylko ciekawa jestem czy by mnie zatrudnili w jakimś odzieżowym chociaż czy coś.. Bo wiadomo, dodatkowe pieniążki na pewno się przydadzą, a mając 2-4h dziennie pracy powinnam radzić sobie z opieką nad dzieckiem, nauką itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do szkoły jakbyś poszła do tej co mówiłaś na początku, od 15-20. to masz w sumie cały weekend wolny i nie lepiej by było jak już chcesz prace to na weekendy? Wyszłoby w sumie na to samo co na pół etatu, w sumie nie wiem jak tam jest u Ciebie ale nie szukają kogoś do pracy jako hostessa? Wiem, że można na tym ładnie zarobić, może nie na początku ale idzie dostać nawet przy szczęściu 20 zł za godzinę. Ps. pomyśl tak że jakbyś miała te 2-4h dziennie + szkoła, lekcje i dziecko to nie miałabyś czasu na nic innego i może nawet z tym byś miała problem.. nie ma sensu brać za dużo na siebie żebyś się za szybko nie wypaliła, czy jakoś tak ![]()
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-08-03 o 22:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-08-03 o 23:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
Patiisia, Też racja, ja zamierzam od października jak urodzę na początku września iść do pracy, ale to też nie więcej niż 4 dni w tygodniu.
![]() ![]() W ogóle to mnie olśniło ostatnio... i niech mi ktoś powie czy ero 2012 będzie w Polsce czy jednak nie? Bo jak się okaże że jednak tak to będę musiała rezerwować sobie wcześniej bilet, bo pewnie później ceny będą kosmiczne ![]()
#2682 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam z pracy. Mialam tak okropny dzien ze szok. wszystko szlo zle, bylam wkurzona jak bomba atomowa, na sam koniec sie rozplakalam i wyszlam.
Po drodze do domu kupilam test ciazowy, zrobie jutro rano. Myslicie ze to dobry pomysl? |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sciaganie mleka w toalecie na przerwie? Masakra, ze dyrekcja kaze uczennicom sciagac mleko w takich warunkach. Toaleta to skupisko bakterii wiec to nie miejsce na takie czynnosci. Po drugie sciaganie mleka laktatorem rozwala laktcje tym bardziej jezeli codziennie przez 8 godzin nie dostawia sie dziecka tylko sciaga laktatorem. Po trzecie nie kazda kobieta laktatorem sciagnie mleko. Mi na poczatku ladnie sie pokarm sciagal a pozniej byla masakra bo to pierwsze mleko, ktore sluzy dziecku do napicia sie, sciagalam bardzo szybko a jak juz zaczelo leciec to, ktore sluzy jako jedzenie to "doilam" pol godziny czasami bo leciec nie chcialo. Co do pracy, szkoly i opieki nad dzieckiem to na poczatku moze byc ciezko. No i mysle, ze w wieczorowce wiecej wiedzy bys przyswoila niz zaocznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle ja nie umie sobie wyobrazić ściągania mleka, to raczej nie jest najfajniejsze uczucie? Ostatnio zauważyłam, że robią mi się plamy na bluzce czy staniku i to mnie przekonuje, że jednak chce karmić piersią ![]() Moja koleżanka wytrzymywała te 8 h w szkole i nie ściągała mleka, fakt że do domu miała 5 min. Ja też się nie interesuje a jak pytam ludzi to każdy mówi mi co innego.. no ale i tak będę czekać do stycznia to raczej wtedy będzie już wiadomo.
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-08-04 o 00:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Twoja kolezanka dobrze miala jak 8 godz wytrzymywala. Mi na poczatku piersi rozwalalo po 5 godzinach i z bolu nie wyrabialam. Pozniej zaczela mi laktacja zanikac przez to, ze mala nie pila bezposrednio z piersi i moglam nawet i 10 godzin nie sciagac. A euro w PL bedzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zadomowienie
|
heh, po oglądałam jakieś filmiki i powiem mam szczerze, że to wszystko nie wydaje się takie trudne znaczy zajmowanie dzieckiem, obawiam się jedynie tego, że jak będę miała syna to że zrobię mu jakoś krzywdę czy coś.. (znaczy przy zmianie pieluchy np.)wiadomo dziewczynka to dziewczynka nie ma nic nowego
![]() Dopadło mnie zmęczenie, wreszcie, więc dobranoc dziewczynki ![]()
#2688 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 | |
Wtajemniczenie
|
Haha no właśnie, a ja jak się pośpieszę to w pół godziny do domu dojdę
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolega przeniosl sie z technikum do liceum i mu zaliczyli pierwsza klase z technikum wiec poszedl normalnie do drugiej liceum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
wiesz co bo tak było u mnie ale ja w sumie byłam w klasie humanistycznej, wiec pewnie dlatego polski bo przerabialiśmy więcej lektur. a co do biologi to chyba nie we wszystkich technikach jest biologia? to w sumie zależy od tego do jakiej szkoły pójdziesz, bo jak pójdziesz zaocznie albo wieczorowo to będziesz miała raczej tylko takie przedmioty z których matura i te które musisz zaliczyć więc może nie będziesz musiała nic zaliczać.
#2694 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ---------- A ten dyrektor z technikum tak mnie przeraża, że dzisiaj ledwo co wstałam to zaczęłam ryczeć jak sobie pomyślałam że mam wrócić do szkoły i go znosić ![]() ---------- Dopisano o 02:23 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A można spytać czemu wieczorówkę? ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Zadomowienie
|
Patisia wydaje mi się, że w wieczorówce więcej nauczysz się na zajęciach a liceum zaoczne to raczej nic nie robienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Moj TZ mnie wczoraj zabil oglada mecz i widze, ze mi sie przglada, pytam co jest, a on: bo jak tak lezysz, to nawet nie wygladasz jak w ciazy ![]() ![]() ![]() A potem lezy kolo brzucha i cos szepcze a ja slucham- : ''taaak, bo mamusia sama nie wie, czego chce, tak to z kobietami jest, sam zobaczysz... tylko nie probuj ich zrozumiec...'' ![]() ![]() Patiisia to faktycznie masz problem ![]() ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-08-04 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zadomowienie
|
muffinka nie przejmuj się wielkością brzucha bo ona nie ma nic wspólnego z wielkością dziecka ani z wiekiem ciąży. U mnie brzuch był mały i lekarz robiąc usg przed porodem mówił, że taki mały brzuch a takie duże dziecko aż niewiarygodne
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Nie o to mi chodzi, ze duzy czy maly, jest jaki jest, chociaz mieszcze sie jeszcze w swoje stare bluzki, co mnie cieszy, tylko nie wiem skad mu ten tekst do glowy przyszedl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zadomowienie
|
No ale to chyba normalne, że jak się leży na plecach to brzuch automatycznie się 'chowa'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Wtajemniczenie
|
Myślałam o tych pieniądzach dla samotnej matki, ale nie dostane ich, bo mieszkam w domu z rodziną , mama, tata, a w rodzinie u nas przekracza jakas tam norma no i blady tyłek, nie dostane zadnych pieniedzy.
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Z tż-tem myslelismy zeby kase z Niemiec spróbowac dostać. On jest tam jeszcze zameldowany, wiec i ja bym chyba musiała sie tam zameldować. No nie wiem, nie wiem, sporo ludzi tak robi i zyje, ale nie wiem czy ryzykowac.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.