Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 13:39   #2671
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A co w tym najlepsze jako dziecko wypadłam z samochodu podczas jazdy właśnie dlatego, że nie miałam pasów zapiętych
Ojej... i nawet po tym Twoja mama nie rozumie, że dziecko musi być przypięte pasami...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:39   #2672
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Noo mi też położna mówiła, żeby nie smarować niczym buzi ani w ogóle ciałka dziecka, bo nie ma potrzeby. Ale kremu przeciw odparzeniom używać Wiadomo, opinie są różne. Ja nie będę stosować oliwki, ani kremu po kąpieli, chyba, że okaże się, że Mały ma suchą skórę.
ja jeszcze się nie wgryzłam ale kremu do ciałka (oliwki) będę uzywać i kremu dopupciowego też (oczywiście nie sudocremu ) ale za to nie zamierzam używać filtrów a tylko porządnie chronić przed słońcem
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:40   #2673
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Wg niej dziecko ma być w rożku, foteliku nie zapięte pasami a fotelik też ma być nie zapięty
no genialny pomysł, tylko po co ten fotelik wtedy, myślę ze jak jej pokażesz filmik jak dziecko lata w samochodzie przy niezapiętych pasach to zmieni zdanie
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:40   #2674
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
To też zależy od długości cyklu
No to czemu nie liczysz wg OM, że tp masz na 6 lipca?

Jeszcze się przekręci

Grubasie masz tyle samo na plusie co i ja
Wg OM chyba właśnie ma na 6 lipca... Ty masz jakoś ten termin chyba inaczej liczony OM Hania miała 11 dni przede mną i 11 dni przede mną ma tp.
Zobaczymy, co ten szkrab mi wywinie
To dla grubasków! Widzisz, idziemy łeb w łeb. Tylko ja nie byłam taka chudziutka jak Ty przed

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Teraz jest post?? Wstyd się przyznać,ale ja jem normalnie
Chodziło o piątkowy

Cytat:

Kochana to dobre wieści!
Trzymam kciuki, żeby Maleńka się odwróciła główką w dół
dziekuję
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:40   #2675
Soleilka
Zakorzenienie

Zrobiłam sobie fotkę brzucha żeby zobaczyć czy już nie opadł, ale jeszcze nie

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:42   #2676
houserka
Rozeznanie

hej,
prince-polou mnie na obiad tylko zupa brokułowa
blueberryjak koleżanka karmi piersią to na pewno mięsa smażonego nie je i wzdymających rzeczy, a jesteś pewna że stosuje dietę?
agunia82 sto lata dziecię na pewno już ma 2,5kg skoro w 32 tyg miała 1,5kg, zwykle dziecko w ostatnich m-cach tyje 1 kg na m-c
branzoletkateż się boję nacinania, mam wąska miednicę, ale mam nadzieję że zrobią mi usg przed samym porodem i zmierzą główkę, bo ostatnio była największa, wyprzedzała o 2 tyg!boje się że się nie zmieści w kanale rodnym
Kasik_12ja będę mieć pierwsze KTG na początku 37 tyg, ale słyszałam o przypadkach ,że czasem w ogóle tego nie robią w ciąży jak nic się nie dzieje złego.
zrobiłam dziś spore zakupy na allegro: materac do łózeczka 12,5 cm gruby kokos-pianka-kokos, kocyk, rożek, ,szczotka do mycia butelek i smoczków, bocianek na laktacje, pojemnik na smoczek, prześcieradło nieprzemakalne, podkłady poporodowe z belli i hartmanna, pieluszki tetrowe kolorowe, siateczkowe majtasy,gaziki do pępka pakowane po 100 szt, wkąłdki latacyje z JonsonBaby i chyba tyle...

Edytowane przez houserka
Czas edycji: 2012-06-06 o 13:44
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:43   #2677
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
ale hard core
opcja taxi chyba jest najlepsza dla Ciebie i dla Fabianka tez
Ciekawe tylko ile sobie taksówkarz policzy
Cytat:
Ojej... i nawet po tym Twoja mama nie rozumie, że dziecko musi być przypięte pasami...
Dlatego mówię, jej się nie przegada
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
no genialny pomysł, tylko po co ten fotelik wtedy, myślę ze jak jej pokażesz filmik jak dziecko lata w samochodzie przy niezapiętych pasach to zmieni zdanie
Ją to niestety nie rusza
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Wg OM chyba właśnie ma na 6 lipca... Ty masz jakoś ten termin chyba inaczej liczony OM Hania miała 11 dni przede mną i 11 dni przede mną ma tp.
Zobaczymy, co ten szkrab mi wywinie
To :piwko: dla grubasków! Widzisz, idziemy łeb w łeb. Tylko ja nie byłam taka chudziutka jak Ty przed
Ja mam liczony wg cykli 28 dniowych czyli 13-14 lipca. Ale wpisałam sobie 13 bo mi się bardziej podoba

Ale ja miałam przytyć do 8 kg, bo mi nie chciało przybywać. A tu już 11 kg

Bloguję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 13:46   #2678
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
masz bardzo mądrego tatę mój tato nigdy pasów nie zapinał, dopiero jak wymienił samochód w którym jest alarm niezapiętych pasów musiał biedak się nauczyć
moj TZ tez od swieta zapinal pasy, ale teraz w naszym aucie tez mamy ten alarm i bardzo mi to odpowiada

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:46   #2679
Irmusia81
Zakorzenienie

Idę poprasować... a tak mi się nie chce...
Stary 2012-06-06, 13:47   #2680
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
No jasne
A argument, że nasze mamy nie robiły tego czy tamtego nie bardzo do mnie trafia. Wielu rzeczy nie robiły- bo nie miały wyboru
a ja dzis uslysząłam zebym nie dramatyzowała bo moja MĄDRA mama bedac w 9 meisiacu ciazy robila wszytsko, myla okna i podlogi. A ja wielce teraz dramatyzuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:48   #2681
wanilllka82
Wtajemniczenie

Soleilka ciężki przypadek z tej Twojej mamy, nie pozostaje Ci nic innego jak jej wysłuchać i zrobić po swojemu

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja dzis uslysząłam zebym nie dramatyzowała bo moja MĄDRA mama bedac w 9 meisiacu ciazy robila wszytsko, myla okna i podlogi. A ja wielce teraz dramatyzuje
jak ja nie lubię takiego gadania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 13:49   #2682
Linka25
Zakorzenienie

Kto planuje ze maluszek będzie spać w śpiworku?
Stary 2012-06-06, 13:50   #2683
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
ja bym chciała tak na jesień jak sie zrobi chłodniej ale jeszcze go nie mam
Stary 2012-06-06, 13:50   #2684
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

To jak ma, to dla takiego małego dziecka fajny Tylko jak dziecko większe i chciałoby samo usiąść, to już chyba może mieć problemy
to prawda wieksze raczej nie wsiądzie
Cytat:
phdwao zgadzam się
doświadczone mamusie mówią, zeby uzywac niezbędnego minimum jesli chodzi o kosmetyki, w SR to samo doradzają.
Pytanie czym dla kogo jest minimum

Cytat:
No jasne
A argument, że nasze mamy nie robiły tego czy tamtego nie bardzo do mnie trafia. Wielu rzeczy nie robiły- bo nie miały wyboru
tu nie chodzi o wybór czy jego brak, tylko o suktki tego dla dziecka

Wracając do tematu dla mnie krem do pupy na 2-3 dni w szpitalu jest bez sensu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:51   #2685
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
no i super, ze ona się czuła na tyle dobrze aby robic te wszystkie rzeczy..,.
ale niestety kazda kobieta inaczej przechodzi ciążę i niektorym nawet najmniejszy wysilek szkodzi...

szkoda tylko ze pewnym ludziom ciezko jest przetłumaczyc niektore rzeczy

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 13:52   #2686
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Rzeczywiście ten Graco jeszcze bardziej pająkowaty a że cena dla milionerów to się zgadzam
co wy macie do tego podwozia?
dla mnie jest super, szczególnie ten Concord podoba mi się przeokrutnie, nie mogłam się napatrzeć, nie mogłam się najeździć, rewelacja po prostu
(a ta gondolka to jest dla mnie mistrzostwo solidności http://www.2o2.kei.pl/navi/concord/2...099_Sahara.jpg)
(aha, znajomi mają a nie są milionerami ANI TROCHĘ (ona nie pracuje, on - na uczelni) po prostu przyoszczędzili na czymś innym Jedyny minus jak dla mnie -na takie wózki trzeba strasznie uważać, kradną na potęgę )

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
No i nie ma reguły, że te, które mają problemy w ciąży i muszą leżeć, rozpakują się pierwsze - żona mojego kolegi od 5 miesiąca leżała z powodu twardnienia brzucha, jadła fenka, ciągle szpitale, kroplówki, krążek. A przyszło co do czego, to urodziła w 42 tygodniu !!!!
no, że mną tak było Tzn. z moją matką, jak mnie nosiła w brzuchu. Najpierw rozwarcie na 4 cm w piątym miesiącu ciąży, szpital, szycie (krążków wtedy chyba nie było) a potem...
byłam uprzejma się urodzić pod koniec 41 tygodnia

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A tak poza tym, to ponieważ dzisiaj stuka mi 30-stka (jak to czytam to czuję się staro ) stawiam ciacho i koktajl
wszystkiego najlepszego! zdrówka, samych radości i lekkiego porodu!!

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
właśnie dzisiaj jeszcze będę z nim na ten temat rozmawiać... bo najgorsze jest to, że jeśli pojedzie to zabierze też auto, a jadą też jego brat i teściowie i zostanę tu kompletnie sama bez auta. Do szpitala w razie czego mam aż 40 km i karetka w gre nie wchodzi bo u mnie w mieście ginekologia to czysta rzeźnia i w mojej sytuacji nie mogę się tutaj położyć na oddział. Także jakby się coś wydarzyło jak ich nie będzie to katastrofa ehh czekam aż wróci z pracy i musimy podjąć rozsądną decyzję.
hmm, mało komfortowa sytuacja, faktycznie. A nie masz w pobliżu jakichś przyjaciół z autem? bo u mnie taka jest właśnie ewentualna opcja: w razie W dzwonię do kolegi A, koleżanki B albo znajomych C.
(i jednocześnie do męża, że ma na-ten-tychmiast pakować dupę i wracać)

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość
od kilku dni ciagle mokro sie czuje, wiecej sluzu mi wylatuje czasem taki wodnisto-olejisty a czasem jak sluz plodny ... mam nadzieje ze to OK bo dopiero w PL mi moj ginek sprawdzi co i jak ..w NL od poczatku ciazy ani razu mnie dowcipnie nie badali .. bo niby nie ma poco badac
na pocieszenie powiem Ci, że mnie w DE też dowcipnie nie badają. I dziewczyn z UK chyba też jakoś nie bardzo. Koleżanka prowadziła ciążę w Norwegii - i to samo.
I - może dziwna jestem - ale mi tam tego ani trochę nie brakuje, ani mi w głowie, by się upominać

Cytat:
PS. Są tu osoby którym 30 stuknęła parę lat temu, więc sobie wypraszam mówienie że 30 to dużo czy staro
właśnie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
dziewczyny( od 35 tygodnia ) czy macie też co tydzień KTG , ja mam znowu dzisiaj ostatnio jak byłam miałam linie prostą na skurczach i mam wrażenie ze mała mniej się rusza na badaniu niż w domu , też tak macie ???
ja niby miałam mieć. Tzn - takie są odgórne zalecenia. Jednocześnie lekarz prowadzący powiedział mi szczerze, że przy takiej "nudnej" ciąży jak moja mogę to sobie odpuścić i stawiać się rzadziej, jak mi pasuje - co 10 dni albo nawet dwa tygodnie.
A z ruszaniem się jest różnie. Jedna położna kazała mi leżeć na prawym boku - mała nie ruszała się prawie w ogóle (jak zazwyczaj, kiedy tak leżę). Druga powiedziała, że mam się położyć po prostu wygodnie, więc poległam na wznak I odchodziło taaaaakie hycanie, że nie nadążałam z naciskaniem tego guziczka
Cytat:
Przychodzą do nas znajomi (małżeństwo) na piątkowy mecz i miałam pięknie ułożony plan kulinarny, ale jest przecież post Podrzućcie mi pomysły (ona karmi piersią)
jaki post?
ale jeśli ktoś pości, to proponuję zrobić dwa rodzaje tart: jedną z mięskiem, drugą bez. A koleżankę karmiącą to chyba najlepiej wypytaj, co je, bo przecież nie ma reguły: może wszystko, a może tylko kaszę i puree ziemniaczane

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi do czego jest potrzebny rożek( poza zapakowaniem dziecka przy wyjściu że szpitala) czy to jest taki potrzebny zakup poza tym może być za gorąco na takie opatulanie...nie wiem czy kupować czy można podarować sobie
mi rożek jest potrzebny do podawania dziecka znajomym "do potrzymania"
(to oczywiście pół żartem, bo rożki zostały mi sprezentowane, sama bym chyba nie kupowała. Ale całkiem poważnie - jak przyjaciółka się swego czasu rozmnożyła, to zupełnie nie widziała problemu w podawaniu takiego jeszcze bezwładnego niemowlęcia odwiedzającym ją gościom. I chyba bym zawału ze strachu dostała, gdyby nie usztywniany rożek. W rożku mogłam tego chłopaczka choćby kilka godzin trzymać )

phdwao - świetny ten leżaczek, rewelacja! teraz aż żałuję, że nie wiedziałam o istnieniu takich i będę miała taki zwyczajny

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:52   #2687
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba. Tzn mam jeden narazie i zobacze czy małemu przypasuje.

Synek

Stary 2012-06-06, 13:54   #2688
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

No chociaż tyle, że sama zasypia I lepiej jej to idzie jak zostaje sama w pokoju, chyba by nie zasnęła jak ktoś by jej przy łóżeczku siedział

To właśnie była powtórka z wczoraj Ale już to kiedyś widziałam, może za jakiś czas znów powtórzą. Albo w necie spróbuj znaleźć. Ja na vod ani itvn nie mogę oglądać, bo nie mieszkam w Polsce
Ooo ,to Ci powiem że mnie zdziwiłaś. U mnie gdzie nie pójdziemy do znajomych to w porze zasypiania maluszka,jedno z rodziców musi być przy łóżeczku bo inaczej jest płacz.

Jak wrócimy na swoje mieszkanko to poszukam w necie

Cytat:
Ale Mały się rozpycha
Mój też

Cytat:

no tak... pamiętam i rozumiem jak najbardziej

Ja też zapinam. Nawet pomimo tego, ze brzuchatki nie muszą. Mam podusię pod pasem i mnie nie uciska

I ja zapinam. Ostatnio jak jechaliśmy na pogotowie to nie zapięłam pasów,bo mnie brzuch tak strasznie bolał. Ale po paru km jazdy zmieniłam zdanie. Jakoś głupio się czułam bez pasów.

Cytat:

Chodziło o piątkowy

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 13:55   #2689
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Matko, jak ja nie cierpię takich tekstów... Strasznie Ci współczuję, bo ja bym nerwowo nie wytrzymała (chodzi mi o całokształt)

Cytat:
ja

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
tu nie chodzi o wybór czy jego brak, tylko o suktki tego dla dziecka
rozumiem
Stary 2012-06-06, 13:56   #2690
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Idę poprasować... a tak mi się nie chce...
Wzięłabyś też moje poprasowała. Już 1,5 tygodnia leży sterta i czeka aż się za nią wezmę
Cytat:
Soleilka ciężki przypadek z tej Twojej mamy, nie pozostaje Ci nic innego jak jej wysłuchać i zrobić po swojemu
Cała moja i TŻ rodzina jest ciężkim przypadkiem. Dziwie się, że my normalni jesteśmy

Bloguję
Stary 2012-06-06, 13:59   #2691
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
czyli dobre wieści a mała może sie jeszcze obróci! za kciuki należą nam się baty trzeba to przyznać
bacik mogę odpuścić, bo nadrobiłyście dobrymi słowami i kciukami za obrót

Cytat:
Wg niej dziecko ma być w rożku, foteliku nie zapięte pasami a fotelik też ma być nie zapięty
Genialne Najlepiej przypiąć od razu wózek z tyłu do auta i tam położyć dziecko.
Ostatnio widziałam taką genialną rodzinkę - matka z tyłu przytulona do córki (ok. 8 lat), oczywiście bez pasów, druga córka (ok. 12 lat) też bez pasów, no i mądry tatuś prowadził auto pewnie też bez pasów - tak się zapatrzyłam na tą matkę z córkami, że już nie dojrzałam, czy ojciec jest zapięty. TŻ codziennie jeździ większy kawałek do pracy i mówi, że o jest nagminne, o komórkach przy uchu nie wspominając. Ludzie myślą, że dobrze prowadzą i nic i nie grozi

Cytat:
Bardzo dobre wieści, a ułożenie no cóż... Może jeszcze się coś zmieni a jak nie, to cc też ma swoje zalety!

Ja nie mam weny i robię canneloni ze szpinakiem i ricottą na sosie pomidorowym
sałatkę, kolorowe kanapeczki jak ta:
http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...k/kanapka.html
pancakes z musem truskawkowym
duzo owoców i napojów w stylu ice tea, może jakiś koktajl, może babeczki Pumci
będzie też kurczak pieczony z brokułami ale u Ciebie to odpada
Dzięki. Ma swoje zalety. Dostrzegam ich coraz więcej - kwestia nastawienia. Chyba najbardziej boję się długiego dochodzenia do siebie. Choć i po sn można długo leczyć krocze itd.

O! Dziekuję za pomysły kulinarne! Zapisałam sobie i będę zaraz rozważać

Cytat:
załatwcie od kogoś samochód, poproście ją, żeby się opatuliła szczelnie w kocyk, wsiadła i nie zapinała pasów. Kierowca niech się rozpędzi do 30km/h a następnie ostro zahamuje. Gwarantuje, że jej więcej taki pomysł do głowy nie przyjdzie.
Mi tak zrobił ojciec raz, jechaliśmy na niewielką odległość i stwierdziłam, że nie zapinam pasów. Zahamował specjalnie ostro, że mało zębów nie straciłam na desce rozdzielczej, i od tamtej pory pasy karnie zawsze zapinam
Bardzo dobry pomysł i podoba mi się to podejście

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
I jeszcze pamiętajcie, że w samochodzie fotelik ma być wpięty tyłem do kierunku jazdy i jeśli w samochodzie jest poduszka powietrzna to dziecka absolutnie nie wolno przewozić z przodu!
No i znam takie geniusza, który swoje ok. 10 - letnie dzieci woził w normalnym już foteliku też z wyłączonymi poduszkami, bo coś mu świtało, ze powinny być wyłączone

Cytat:
ja dostałam od kumpeli specjalne adaptery do pasów
Ja też chciałam, ale... nie znalazłam takich, które nadawałyby się do spódnicy. Musiałabym ją ściągać!
Na szczęście już nie jeżdżę praktycznie wcale samochodem, nawet jak pasażer.
Stary 2012-06-06, 14:00   #2692
nel_a
Zakorzenienie

Hejo

Zadowolona wczoraj wyszłam z wizyty u gin mały rośnie jak na drożdżach wyszło z usg że waży 1.33kg ale oczywiście może być lekkie przekłamanie.
Póki co mały jest główką w dół i siedzi sobie bardziej po prawej stronie stąd te nagłe bóle dopegyt mam brać raz dziennie (do tej pory brałam 2x). Dziś byłam na glukozie.....to że słodkie to nic, to miało jakiś dziwny posmak i zapach ale dałam radę

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:02   #2693
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no geniusz istny

Cytat:
ja!

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

wszystkiego najlepszego! zdrówka, samych radości i lekkiego porodu!!
dzięki

Poryczałam się jak głupia na końcówce tych 7 kobiet o ciąży

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:02   #2694
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogę Ci pomierzyć, ale z mojego doświadczenia wynika, ze jeśli masz miękki przewijak (nie może być usztywniany od spodu), o wymiarach 50x70 cm- to się mieści. Ja właśnie taki kupiłam i jest ok Później Ci napiszę wymiary wewnętrzne przewijaka i zrobię fotkę, jak to u mnie wygląda Bałam się, że ten stół jest za mały i że będę m usiała kupić przewijak- nakładkę z Ikea, a moim zdaniem jest strasznie badziewna ale na szczęście zmieścił się taki jak chciałam
to właśnie niestety jest przewijak o twardym dnie-taki typowo na łóżeczko....ma wymiary 48,5 x 70 cm....
i co pewnie nie wejdzie na ten stolik??
czekam na wymiarki
Stary 2012-06-06, 14:02   #2695
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

phdwao - świetny ten leżaczek, rewelacja! teraz aż żałuję, że nie wiedziałam o istnieniu takich i będę miała taki zwyczajny
ojj na allegro go dzis wyjarzyłam
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:07   #2696
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
ja planuję mam jeden cieplejszy i dwa cienkie- na 70 cm i 90
Stary 2012-06-06, 14:08   #2697
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ja
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
no i super, ze ona się czuła na tyle dobrze aby robic te wszystkie rzeczy..,.
ale niestety kazda kobieta inaczej przechodzi ciążę i niektorym nawet najmniejszy wysilek szkodzi...

szkoda tylko ze pewnym ludziom ciezko jest przetłumaczyc niektore rzeczy
no widzisz, niestety sa ludzie i PARAPETY
Cytat:
Matko, jak ja nie cierpię takich tekstów... Strasznie Ci współczuję, bo ja bym nerwowo nie wytrzymała (chodzi mi o całokształt)
:

Cytat:
no geniusz istny

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 14:11   #2698
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
blueberryjak koleżanka karmi piersią to na pewno mięsa smażonego nie je i wzdymających rzeczy, a jesteś pewna że stosuje dietę?
Wiem, że nie ma jakiejś super ostrej diety. Mały jest tolerancyjny

Cytat:
Ja mam liczony wg cykli 28 dniowych czyli 13-14 lipca. Ale wpisałam sobie 13 bo mi się bardziej podoba

Ale ja miałam przytyć do 8 kg, bo mi nie chciało przybywać. A tu już 11 kg
Ja tam już nie wiem wg czego mam liczone. Wg kółeczka ginekologa - to na pewno
A ja celowałam w 11 kg Tylko do końca jeszcze trochę, ale już widzę, ze draki nie będzie. Przyszło mi leżeć, no i trawienie już nie to Także wiem od czego przyrastam.

Cytat:
Ja kupiłam taki na próbę, ale nie letni, więc pewnie wypróbuję go później - no chyba, że będziemy mieli pogodę taka jak teraz Mam też kocyk z poszewką - zobaczymy co mała na to.

Cytat:
jaki post?
ale jeśli ktoś pości, to proponuję zrobić dwa rodzaje tart: jedną z mięskiem, drugą bez. A koleżankę karmiącą to chyba najlepiej wypytaj, co je, bo przecież nie ma reguły: może wszystko, a może tylko kaszę i puree ziemniaczane
Tak, w piątki Także mięsko szamnęłabym tylko ja - przykrywając się ciążą
Może lasagne warzywną albo to cannelloni. W tarcie boję się, że mi ciasto rozmięknie. Nie wiem, co się stawia na stół podczas meczu TŻ pewnie powie, że chipsy
Stary 2012-06-06, 14:13   #2699
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Hejo

Zadowolona wczoraj wyszłam z wizyty u gin mały rośnie jak na drożdżach wyszło z usg że waży 1.33kg ale oczywiście może być lekkie przekłamanie.
Póki co mały jest główką w dół i siedzi sobie bardziej po prawej stronie stąd te nagłe bóle dopegyt mam brać raz dziennie (do tej pory brałam 2x). Dziś byłam na glukozie.....to że słodkie to nic, to miało jakiś dziwny posmak i zapach ale dałam radę
Brawa za wizytę

A glukoza. . . współczuje -najważniejsze że masz już to za sobą

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 14:14   #2700
Linka25
Zakorzenienie

wanilllka, ewka5891, Irmusia, Aga i inne dziewczyny które chcą używać śpiworków - mam dylemat czy wybrać taki letni czy zimowy. Kupuję śpiworek dla wieku 0-6 miesięcy a Mała będzie w nim spała os sierpnia do stycznia gdzieś... Pokażecie swoje? Są na lato czy zimę?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości