Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 10:30   #2551
muminek82
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
wczoraj zrobiłam przymiarkę pościeli kołyskowej, oto rezultaty:

muszę jeszcze dokupić wstążeczki i doszyć, bo nie przylega ten ochraniacz zbyt idealnie....
ślicznie wygląda, ja też kupiłam tasiemkę bo ochraniacz odstaje
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Witamy w 34 tygodniu byleby jeszcze 4 tygodnie wytrzymać
gratulacje!!!:ju pi:
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:31   #2552
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

ostrzegałam sama jestem w szoku, ale nie mniejszym niż mój mąż. On jak wieści usłyszał to dopiero wielkie oczy zrobił
Aguś , a może akurat uda Ci się donosić do 38 albo 39 t.c.

Cytat:
Dzień doberek

Witamy w 34 tygodniu byleby jeszcze 4 tygodnie wytrzymać

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

U mnie po 5 zł, ale w większości są zgniłe albo małe, więcej tam pestki niż owoca...

No to tak jak u mnie. Ja nie wiem czemu oni taką cene dali , gdzie 14 zł
za takie badziewie
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Kochana nie martw sie, wyleczysz to jeszcze przed porodem

u nas te czeresnie sa małe ale slodki, pan na straganie częstował dla dzidzi i potem mi wcisnał ogórki malosolne
No po tygodniu stosowania Furaginu crp z 55 spadło do 10
Ogórki małosolne

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:31   #2553
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Fajnie, ze masz coraz więcej z wyprawki
Nie dziwię się, że mają tam taki zapieprz, w końcu to najpopularniejszy na wizażu sprzedawca
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej
wczoraj Was nadrabiałam i potem cytowałam i byłam w trakcie pisania ze 3 razy, i za każdym ktoś/ coś mi przeszkadzało

Karolina wgryzam się w temat pieluszek, czytam wątek na wizazu, ale nadal jestem ciemna Skomplikowane to wszystko. Chyba pokieruję się tym co napisała tu pewna dziewczyna:
http://chusty.opole.pl/?p=266
Dzięki za linka, zaraz poczytam
Na tych targach kupiłam jedną kieszonkę Maylily i gadałam z dziewczyną która je produkuje. Powiedziała, że spokojnie można kieszonki one size używać jako otulaczy do tetry dla noworodków i ona tak u swojej córci robiła, poza tym powiedziała, żeby nie kupować za dużo na wstępie, tylko po 1-2 sztuki kieszonek, otulacz, formowankę i sporo tetry (mam 40 szt. nie wiem czy dokupować więcej) i sobie wypróbować, bo nie wszystkim mamom i maluchom podpasuje to samo. W ogóle mnie pochwaliła za znajomość tematu Mi sie wydawało, że gów.no jeszcze wiem, ale ponoć większość ludzi tam przychodzących była całkiem zielona w temacie wielo

Cytat:
Dzis śniła mi się moja córeczka. Miała czarne długie włosy, a niby była tuż po urodzeniu Była taka milutka w dotyku..... I mówiła! Głupi ten sen, ale nie powiem, uśmiałam się.
Jak słodko
Mi się jeszcze synek ani razu nie przyśnił, ani ciąża ogólnie. Tylko śni mi się, ze wybieram wózek albo inne rzeczy ale dziecka w tych snach nie ma
Cytat:
Heloł

Ja już po wizycie i teraz uwaga, bo będę szokować

Szyjka mi się znowu skróciła, na zewnątrz ma już tylko 1cm, z czego gin nie był do końca zadowolony. No ale jeszcze jest zamknięta. Te dziwne skrzepy śluzu co mi wylatywały to gin też stwierdził, że to najprawdopodobniej czop już się odrywa.
I jak to stwierdził - z jego doświadczenia wynika, że porodów przedwczesnych nie zawsze należy blokować na siłę, bo zwykle są ku temu powody, że dziecko chce wcześniej przyjść na świat. Zwykle też wtedy samo się broni przed komplikacjami szybciej dojrzewając, ale to musimy sprawdzić na USG.
Więc mam zaciskać nogi jeszcze do wtorku, wtedy gin zrobi mi USG, pomierzy wszystko dokładnie (łącznie z szyjką) i będzie wyrokował, co dalej. Jeśli mała będzie ważyła już minimum 2500g odstawia mi wszystko i być może już kładzie do szpitala, żebym czekała na akcję. Jak będzie inaczej, to będziemy myśleć, ale obawiam się, że tak czy inaczej szpital może mnie nie ominąć.
Gdyby mi wody odeszły przed wtorkiem mam natychmiast jechać do szpitala, i wtedy scenariusz będzie prawdopodobnie taki, że jeszcze nie urodzę, tylko ciążę będą jeszcze podtrzymywać 3-4 dni, podadzą mi steryd na rozwinięcie płucek małej i po tym czasie pewnie urodzę.
Tak podsumowując, jak to mój gin stwierdził, ja do terminu to raczej na pewno nie donoszę
Dzisiaj jeszcze wieczorem jadę KTG zrobić
Gin wie co robi, będzie tak działał żeby dla Was obojga było bezpiecznie, nie stresuj się, masz wszystko gotowe, tylko na maluszka czekać
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
staram się trzymać, żeby małej nie dostarczać niepotrzebnie stresów, ale codziennie mi się śni że idę do szpitala :kwaśny: i jestem taka zmieszana... bo dla szyjki lepiej było by leżeć, a dla nerek chodzić. Ze względu że mam jeszcze w szyjce 5 mm "zapasu" postanowiłam chodzić, bo kolejnej kolki nerkowej ona nie przetrzyma, więc robię wszystko żeby te zastoje stopnowo mi z tych nerek schodziły. Zaś już nie mogę patrzeć na wodę, od jej picia już mi się robi niedobrze i dolewam do niej różnych soków żeby oszukac umysł
na szczęście teraz czuję się dobrze i oby tak zostało
teraz mam obawę bo każda moja poważna wizyta w szpitalu (były juz 3) ma miejsce dzień przed dalszym wyjazdem mojego męża, a teraz w poniedziałek musi jechać na pogrzeb dziadka do Krakowa i ja już mam głupie myśli, że się coś będzie ze mną działo

staram się myśleć pozytywnie tylko nie zawsze mi się udaje

A mąż musi koniecznie jechać na ten pogrzeb? nie może zostać w razie W z Tobą? przecież skurczy możesz dostać tylko z tego powodu, że się stresujesz jego nieobecnością
Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Witam
Mieszkam juz u rodziców i niestety nie moge miec ciągłego internetu, ale będe do Was zaglądać.
U mnie jest ok. wczoraj byłam u lekarza, zmierzył mi szyjke-jest zamknięta i dluga , miałam też ktg ale wszytko pięknie wychodzi. Za 2 tyg mam kolejną wizyte.
Na uczelni tez jest w miare spoko, muszę napisac jeszcze tylko jedną pracę, zaliczyć jedno kolokwium i czekam jeszcze na wyniki z ostatniegio egzaminu ale jestem dobrej mysli.
Miałam w tym tyg prac ubranka dla maluszka ale jest taka brzydka pogoda że narazie sobie odpuściłam. Może w nast tyg będzie słonecznie to wtedy na dwór bym wywiesiła. \Lece zobaczyć co tam u Was i spadam bo juz mi neiwygodnie siedzie c przed kompem
Super wieści
Cytat:
On na żywo nie wygląda jakoś tragicznie, Graco Symbio jest o wiele brzydszy od niego. Ale prowadzenie to ma super Szkoda, że cena jak dla milionerów
Rzeczywiście ten Graco jeszcze bardziej pająkowaty a że cena dla milionerów to się zgadzam Choć bywają jeszcze droższe, kolega z firmy męża sprowadzał wózek ze Stanów za kilkanaście tysięcy nie wiem jakiej firmy bo mąż się nie spytał, ale dla mnie to sa niepojęte sumy
A'propos odjechanych wózków to wczoraj widziałam na ulicy ten Orbit Baby co Mucha ma, jest tak samo beznadziejny jak na zdjęciach, jak śmietnik na kółeczkach moim zdaniem
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-06-06 o 10:33
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:33   #2554
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
pumcia jak zrobiłaś te babeczki?

My w piątek robimy malą imprezkę i szukam jeszcze dodatkowych pomysłów.
Linka, skorzystaj np. z tego przepisu: http://art☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/magia-gotowania/kulinarne-abc/jak-zrobic-kruche-babeczki

Jeśli chodzi o nadzienie, ja wymieszałam ser mascarpone z żółtkami i cukrem pudrem. a na wierzch dałam po całej truskawce. Naprawdę wyszły pyszne - takie właśnie lekkie, pół słodkie przekąski

Widzę, że link nie wchodzi.

Składniki:

300 g mąki
200 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
sól

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni.
Odmierzamy odpowiednią ilość składników i przystępujemy do wykonania kruchego ciasta.
Mąkę przesiewamy na stolnicę i dodajemy szczyptę soli. Schłodzone masło kroimy na kawałki i kładziemy na przesianą mąkę. Masło siekamy szerokim nożem tak, aby w połączeniu z mąką utworzyło konsystencję kaszy. Teraz dodajemy cukier puder...oraz dwa żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Nie ugniatamy zbyt długo, ponieważ masło zacznie się topić pod wpływem ciepła naszych rąk, a ciasto kleić. Czynności mieszania i zagniatania składnikow można również przeprowadzić przy pomocy robota kuchennego.
Z ciasta formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie przygotowujemy foremki, smarując je cienko - przy pomocy pędzelka - roztopionym masłem.Po 30 minutach wyciągamy ciasto z lodówki. Na stolnicę kładziemy folię spożywcza, a na nią kulę ciasta, które lekko rozpłaszczamy dłońmi - formując prostokąt. Ciasto przykrywamy drugim kawałkiem folii spożywczej. W ten sposób - podczas wałkowania - ciasto kruche nie będzie kleić się do stolnicy i do wałka. Zapobiega to również podsypywaniu ciasta mąką, której zbyt duża ilość może niekorzystnie wpłynąć na konsystencję ciasta.
Ciasto kruche wałkujemy na grubość około 3-4 mm. Zdejmujemy folię z wierzchu i zaczynamy nawijać ciasto na wałek. Usuwamy folię ze spodu. Nawinięte na wałek ciasto przenosimy na ułożone blisko siebie foremki, nakładamy je, a następnie delikatnie przyciskamy wałkiem tak, aby z łatwością można było usunąć nadmiar ciasta z brzegów foremek.Ciasto lekko dociskamy palcami do dna foremek i nakłuwamy je widelcem. Zapobiegnie to wybrzuszaniu ciasta podczas pieczenia.
Wykrawamy odpowiedniej wielkości kawałki folii aluminiowej i wykładamy nią każdą foremkę, delikatnie dociskając. Kiedy kruche spody na babeczki upieką się, pozostawiamy je w foremkach do wystygnięcia, a następnie delikatnie wyjmujemy, obracając foremki do góry nogami. Wykonując tę czynnosć należy uważać, ponieważ spody są bardzo kruche i mogą się pokruszyc.

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-06-06 o 10:37
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:33   #2555
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

No po tygodniu stosowania Furaginu crp z 55 spadło do 10
no to juz sukces
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:33   #2556
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. O 20 wróciłam od gina Taka głodna byłam, że masakra.
No to już mówię co u mnie Szyjka baaardzo krótka, ale zamknięta. Te bolesne skurcze, to u mnie przepowiadające Mam się nie przejmować nimi póki co i je kontrolować. Przytyłam kilogram w tydzień
Synek został synkiem Łożysko ma II stopień, wód płodowych mam bardzo mało, mieszczą się w tej dolnej normie i gin powiedział że mogłabym już rodzić Maluszek ma malutką główkę, ale niby mieści się w normie, więc mam się nie martwić. No i wg usg najbliższy termin porodu to 26 czerwca
Aaaa i gin powiedział, że jak urodzę dziewczynkę to mi stawia wódkę, bo na 200% widzi chłopaka I powiedział, że jak będzie chłopak to ja mu za to wódkę kupuję Cwany

No, to się pochwaliłam, że mi niespodziewanie usg zrobili
:
no to dobre wieści

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
a mi się tam te wzory akurat podobają
:
to fajnie.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Natomiast zastosowanie kleszczy lub vacuum może być dla mojego dziecka poważnym zagrożeniem i uważam, że wtedy powinni błyskawicznie robić cesarkę. Opiszę problem w planie porodu, ale skoro hematolog uznał moje obawy za czarnowidztwo, to na porodówce pewnie będzie znacznie gorzej.
Mogę się męczyć, ale ma być bezpiecznie dla dzidzi.
Natychmiast zmień na różowy!
ale jak poród jest już w końcowej fazie to nie ma czasu na cesarkę

Cytat:

Bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a mnie dziś położna uświadomiła, że w ciąży cytologi się nie robi, wytłumaczyła mi dlaczego ale umiem tego wytłumaczyć tak jak ona i brzmiało to bardzo sensownie, generalnie i tak nie wyjdzie obiektywnie a w ciąży zagrożonej to już w ogóle
pierwszy raz słyszę od kilku wizyt ginka ciągle mi się pyta czy robiłyśmy cytologię w ciąży, bo wynik trzeba przynieść do porodu.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:34   #2557
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Asiu doczytałam że tak,dostaniesz antybiotyk podany i Patryk po urodzeniu też.
Tzn że z pochwy już nie będę miała robionego wymazu . Kurcze teraz zaczęłam czytać o konsekwencjach tego GBS

Jestem mamą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 10:34   #2558
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

No to tak jak u mnie. Ja nie wiem czemu oni taką cene dali , gdzie 14 zł
za takie badziewie
Mi 5 zł szkoda na takie Poczekam na te późne czereśnie, one są najlepsze
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Rzeczywiście ten Graco jeszcze bardziej pająkowaty a że cena dla milionerów to się zgadzam Choć bywają jeszcze droższe, kolega z firmy męża sprowadzał wózek ze Stanów za kilkanaście tysięcy nie wiem jakiej firmy bo mąż się nie spytał, ale dla mnie to sa niepojęte sumy
A'propos odjechanych wózków to wczoraj widziałam na ulicy ten Orbit Baby co Mucha ma, jest tak samo beznadziejny jak na zdjęciach, jak śmietnik na kółeczkach moim zdaniem
No właśnie ten co ma Mucha to kosztuje chyba powyżej 10 tysięcy? Nie podoba mi się ten wózek, jakiś taki bezkształty jest i brzydki Nawet za darmo bym go nie wzięła...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:35   #2559
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja nie panikuję, tylko wiesz, mój gin ma szerszy obraz tego co się dzieje niż suche "szyjka ma 1cm". On sam powiedział, że nie ma tragedii na ten moment, ale jak do niedawna szyjka mimo skurczy trzymała pięknie, tak teraz z tygodnia na tydzień bardzo szybko się skraca, no i ten czop mi już chyba odchodzi.
Do tego jak sam powiedział, myślał, że już na tej wizycie mi zmniejszy dawkę fenka, ale póki co tego nie zrobi, bo jak szyjka tak się skraca a skurcze mam dzień w dzień, to akcja się u mnie może zacząć lada chwila.
Jak to stwierdził, najlepiej dać dziecku tak jeszcze około 10 dni (czyli do donoszenia, a minimum do wtorku) i niech już się dzieje co chce. Byleby tylko mała ważyła już te 2500g

Co do wód - one naprawdę rzadko odchodzą przed II fazą porodu, więc się tak tym nie stresuj
Aga zgadzam się z Tobą, gin ma szeroki obraz, całościowy no i wiedzę której nam brak.

Mojej koleżance gin powiedział odstawiając w 36 tc. fenka że to może być kwestia 1 dnia. Urodziła.. dwie doby po odstawieniu. Ale rozwarcie zrobiło jej się już tydzień wcześniej w 35 tc.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:36   #2560
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobre wieści

Bloguję
Stary 2012-06-06, 10:37   #2561
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja kupiłam te przewijaki frotte i one pasują na standardowej wielkości przewijaki na łóżeczko, takie z allegro np.
mi chodziło o taki przewijak stojący z Ikei
która z Was ma??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg singar.jpg (20,2 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-06-06 o 10:41
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-06, 10:38   #2562
pumas
Zakorzenienie

Aga, a ile maluch waży teraz?
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:38   #2563
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Tzn że z pochwy już nie będę miała robionego wymazu . Kurcze teraz zaczęłam czytać o konsekwencjach tego GBS
Asiu nie czytaj nic tylko na następnej wizycie porozmawiaj z ginem.nie ma co sie denerwować na zapas!
Stary 2012-06-06, 10:39   #2564
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś , a może akurat uda Ci się donosić do 38 albo 39 t.c.
Niewykluczone. Nie jest powiedziane, że na 100% urodzę już zaraz po odstawieniu fenka, ale jest to bardzo możliwy scenariusz. Tak samo jak i taki, że urodzę przed odstawieniem, jak moja kumpela. Nie ma reguły

A tak poza tym, to ponieważ dzisiaj stuka mi 30-stka (jak to czytam to czuję się staro ) stawiam ciacho i koktajl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciasto-z-truskawkami_2712_7.jpg (12,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Koktajl.jpg (20,1 KB, 1 załadowań)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:39   #2565
branzoletka
Branzoletka

Się najpierw przywitam i się zabieram za nadrabianie płodnego jak zwykle wieczorku

Tak na szybko, bo nie pamiętam, która się o materac z Ikeii pytała, to my mamy Sułtan Fidjetun i polecam szukać używanych, bo dużo taniej a posiada on zdejmowaną grubą'poszewkę' którą się pierze więc jest nawet higienicznie Myśmy kupowali nowy, bo była kasa ale teraz też będziemy kupować używkę w dobrym stanie.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:42   #2566
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Skutki równoczesnego brania udziału w licytacjach podobnych przedmiotów:
http://allegro.pl/mata-dla-niemowlaka-i2370202331.html
http://allegro.pl/zestaw-dla-niemowl...371963279.html
bardzo fajny ten zestawik
a matę możesz wystawić i sprzedać

Cytat:
Ja słyszałam, że cytologię powinno się zrobić w ciąży, w tym pierwszym etapie, jeśli nie miało się przez ostatni rok robionej. Jako, że ja miałam, to wynik przepisała mi z tamtego badania.
moja gin robiła mi w drugim trymestrze, bo wtedy mijał rok od poprzedniego badania. Trochę pokrwawiłam, ale jak widać nic złego się nie stało.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:42   #2567
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Niewykluczone. Nie jest powiedziane, że na 100% urodzę już zaraz po odstawieniu fenka, ale jest to bardzo możliwy scenariusz. Tak samo jak i taki, że urodzę przed odstawieniem, jak moja kumpela. Nie ma reguły

A tak poza tym, to ponieważ dzisiaj stuka mi 30-stka (jak to czytam to czuję się staro ) stawiam ciacho i koktajl
najlepsze życzenia Aga
Stary 2012-06-06, 10:43   #2568
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Się najpierw przywitam i się zabieram za nadrabianie płodnego jak zwykle wieczorku

Tak na szybko, bo nie pamiętam, która się o materac z Ikeii pytała, to my mamy Sułtan Fidjetun i polecam szukać używanych, bo dużo taniej a posiada on zdejmowaną grubą'poszewkę' którą się pierze więc jest nawet higienicznie Myśmy kupowali nowy, bo była kasa ale teraz też będziemy kupować używkę w dobrym stanie.
ja pytałam i dziękuję
na polskich stronkach go nie ma, ale na niemieckiej jest
skoro mówisz, że jest super, to muszę przetestować!!

Aguś 100 lat!!! przede wszystkim łatwego porodu i wiele pociechy z Maleństwa!!!

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-06-06 o 10:45
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:43   #2569
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego Zdrówka, szczęścia, uśmiechu na ustach, pożytku z TŻ (), łatwego porodu i grzecznej córeczki

Bloguję
Stary 2012-06-06, 10:44   #2570
phdwao
Zakorzenienie

co do cytologii-ja miałam robiona ok 1,5 miesiąca przed zajsciem w ciąże i moja ginka wynik wpisała w karte ciąży
Stary 2012-06-06, 10:45   #2571
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

Agunia sto lat!Wszystkiego najlepszego a przede wszystkim dużo zdrowia dla Ciebie i córeczki żeby jeszcze troszkę wytrzymała w brzuszku a póżniej szybkiego bezbolesnego porodu!i dużo dużo szczęścia i miłości
Stary 2012-06-06, 10:47   #2572
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego!

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:47   #2573
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam nadzieje,że się załapie na te ładniejsze czereśnie

Cytat:
Asiu nie czytaj nic tylko na następnej wizycie porozmawiaj z ginem.nie ma co sie denerwować na zapas!
W poniedziałek mam wizytę to go wypytam co on o tym sądzi. . .

Cytat:

To pozostaje nam tylko czekać

Aguś to 100 lat życzę

Jestem mamą

Stary 2012-06-06, 10:48   #2574
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Aga, a ile maluch waży teraz?
teraz nie wiem, we wtorek będziemy sprawdzać
w 32 tyg ważyła 1500g

Stary 2012-06-06, 10:50   #2575
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
chmielinka - rozumiem Twoje obawy, bo ja - choć co prawda w szpitalu nie lądowałam, to mam termin porodu za 3 tygodnie - też jestem co chwila sama w Berlinie, w dodatku bez samochodu. Ale cóż robić - przecież nie każę mężowi rzucić pracy, nie? Muszę być dobrej myśli, że Zośka zaczeka na tatę i tyle
no u mnie syt. jest trochę skomplikowana (napisałam niżej)
Cytat:

A mąż musi koniecznie jechać na ten pogrzeb? nie może zostać w razie W z Tobą? przecież skurczy możesz dostać tylko z tego powodu, że się stresujesz jego nieobecnością
właśnie dzisiaj jeszcze będę z nim na ten temat rozmawiać... bo najgorsze jest to, że jeśli pojedzie to zabierze też auto, a jadą też jego brat i teściowie i zostanę tu kompletnie sama bez auta. Do szpitala w razie czego mam aż 40 km i karetka w gre nie wchodzi bo u mnie w mieście ginekologia to czysta rzeźnia i w mojej sytuacji nie mogę się tutaj położyć na oddział. Także jakby się coś wydarzyło jak ich nie będzie to katastrofa ehh czekam aż wróci z pracy i musimy podjąć rozsądną decyzję.

aguś wszystkiego najlepszego, 100 lat! i szczęśliwego rozwiązania

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:51   #2576
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

najlepsze życzenia Aga
Cytat:

Aguś 100 lat!!! przede wszystkim łatwego porodu i wiele pociechy z Maleństwa!!!
Cytat:
Wszystkiego najlepszego Zdrówka, szczęścia, uśmiechu na ustach, pożytku z TŻ (), łatwego porodu i grzecznej córeczki
Cytat:
Agunia sto lat!Wszystkiego najlepszego a przede wszystkim dużo zdrowia dla Ciebie i córeczki żeby jeszcze troszkę wytrzymała w brzuszku a póżniej szybkiego bezbolesnego porodu!i dużo dużo szczęścia i miłości
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego!
Cytat:

To pozostaje nam tylko czekać

Aguś to 100 lat życzę
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość

aguś wszystkiego najlepszego, 100 lat! i szczęśliwego rozwiązania

dzięki dziewczyny

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-06-06 o 10:52
Stary 2012-06-06, 10:51   #2577
Selay
Raczkowanie

witam was kochane

w pracu urwanie glowy...czuje sie jak bialy murzyn ...ciagle ktos ode mnie chce jakby dopiero teraz przypomnieli sobie ze za tydzien mnie juz niebedzie (bo macierzynski zaczynam) wiec komus cos musze wytlumaczyc a innym cos przygotwac ... normalnie masakra...tak sie ciesze ze to ostanie dni

niedam rady was nadrobic wiec wszystkiego Naj za rozpoczete tygodnie i udane wizyty

wczoraj odwiedzilam ginke i maly dalej jest malym , malenstwo Ok, glowka Ok nadal ustawiona w dol , wody OK i tylko tyle co zobaczylam...obecnie koncze 32tyd i 10kg przytylam a za tydzien ostatnia mam u niej wizyte i sruuuuu do polski TZ odstawia mnie 15tego do rodzinki gdzie grzecznie bede czekala na AKCJE REWELACJE

od kilku dni ciagle mokro sie czuje, wiecej sluzu mi wylatuje czasem taki wodnisto-olejisty a czasem jak sluz plodny ... mam nadzieje ze to OK bo dopiero w PL mi moj ginek sprawdzi co i jak ..w NL od poczatku ciazy ani razu mnie dowcipnie nie badali .. bo niby nie ma poco badac
Selay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:51   #2578
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj zrobiłam przymiarkę pościeli kołyskowej, oto rezultaty:

muszę jeszcze dokupić wstążeczki i doszyć, bo nie przylega ten ochraniacz zbyt idealnie....
Ślicznie wygląda
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ale mam nadrabiania jakos nie bylam w nastroju na wizaz, wiec praktycznie nie podczytywalam (czasami wlaczalam na chwile), nie wiem jak ja Was nadrobie
TZ wlasnie jedzie po kolege, wiec podejrzewam, ze i tak niedlugo bede musiala sie do nich przylaczyc.

W kazdym razie gratuluje wszystkich udanych wizyt i rozpoczetych tygodni.
Fajnie że wróciłaś już sie wczoraj zastanawiałyśmy, czy wszystko ok u Was
Cytat:
mi chodziło o taki przewijak stojący z Ikei
która z Was ma??
Irmusia go ma
Cytat:

No właśnie ten co ma Mucha to kosztuje chyba powyżej 10 tysięcy? Nie podoba mi się ten wózek, jakiś taki bezkształty jest i brzydki Nawet za darmo bym go nie wzięła...
Ja tak samo
On kosztuje ok 5-6 tysi
Cytat:

Wszystkiego najlepszego kochana, spełnienia marzeń, bezproblemowego porodu o czasie
Torcik w załączniku
PS. Są tu osoby którym 30 stuknęła parę lat temu, więc sobie wypraszam mówienie że 30 to dużo czy staro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30tka_tort_dla_kobiety.jpg (48,9 KB, 8 załadowań)
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:53   #2579
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

sto lat kochana!!!!!!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:54   #2580
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selay Pokaż wiadomość

wczoraj odwiedzilam ginke i maly dalej jest malym , malenstwo Ok, glowka Ok nadal ustawiona w dol , wody OK i tylko tyle co zobaczylam...obecnie koncze 32tyd i 10kg przytylam a za tydzien ostatnia mam u niej wizyte i sruuuuu do polski TZ odstawia mnie 15tego do rodzinki gdzie grzecznie bede czekala na AKCJE REWELACJE
Super
Cytat:
Ja tak samo
On kosztuje ok 5-6 tysi
Myślałam, że droższy jest

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości