|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
ale chyba bym miała takie same odczucia jak Ty.. bo też mam jasne włosy..
|
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Fajnie, że zaczęłyście temat o włosach
![]() Może któraś mi poradzi: Mam dużo bardzo cienkich włosów, zazwyczaj po umyciu mam mega objętość, jednak by fajnie wyglądały to muszę je wyprostować :/ Jak nie wyprostuje to muszę je związać. Przez ostatnie pół roku wyprostowałam je może 3 razy i to wystarczyło by się zniszczyły i zrobiły się nieprzyjemne w dotyku. Okazjonalnie używam jedwabiu na końcówki (pomaga mi to je okiełznać). Nie mam problemu z przetłuszczaniem. Najpierw myję szamponem ziaji, a drugi raz gilsskurem czarnym (jak myłam samym to miałam strasznie cieżkie włosy - pewnie przez silikony). Może polecicie mi jakąś prostą i tanią pielęgnację na początek? Zastanawiam się jako szampon kupić jako następny. Proszę o rady |
|
|
|
#2673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj tz rozkminil ze zareczylismy sie rowno o godz 16 więc slub tez bedziemy chcieli by odbyl sie o 16.00
|
|
|
|
|
#2674 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2676 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#2677 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Odzywkę bardzo lubię tą https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...qZxNcAlVA7se0w, szampon z tej serii jest dla mnie do doopy, mam po nim obciążone włosy nie wiem czemu... I jeszcze zawsze wracam do maski http://4.bp.blogspot.com/-WlXlo6bW5O...0/IMG_0038.JPG, którą kocham miłością wieczną już od tyyyylu lat
|
||||
|
|
|
#2678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
graaatulacje ![]() ![]() Widzę, że konkretna pielęgnacja u Was Ja też powinnam zacząć coś robić z włosami. Zaczęłam zapuszczać i póki co stosuję tylko zwykłą odżywkę po myciu i jedwab. Ale prostuję - uwaga - codziennie. Trudno mi z tego zrezygnować, bo mam wrażenie, że głupio wyglądam jak nie wyprostuję (wiem, to siedzi w mojej głowie :P). A co polecacie do twarzy? Ja póki co stosuję krem nawilżający Olay na noc i przerzuciłam się z podkładu na krem koloryzujący Garniera, ale nie wiem czy to nie za mało. W ogóle z twarzą nie lubię eksperymentować, bo kiedyś miałam mega trądzik. Niby teraz twarz jak pupa niemowlaka, ale boję się, że wróci :/
Zaręczeni 17.12.2012 NASZ DZIEŃ 24.05.2014 ![]() Edytowane przez mysza_myszowska Czas edycji: 2013-03-17 o 14:43 |
|
|
|
|
#2679 |
|
BAN stały
|
Ja mam taki problem, że moje włosy zbijają się w kolonie jak u tej dziewczyny http://styl.fm/item/1692208
|
|
|
|
#2680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tradycyjnie przed okresem pryszczydła, duuużo niedoskonałosci, ogromnaiste pory i wągry, tłusta strefa T, suche poliki. Na dodatek mam dość wrażliwą skórę, szczególnie cierpi zimą i jak jest kiepska woda. Teraz myję buzię mydłem siarkowym (moje ostatnie odkrycie!) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...akteryjne.html -raz na dwa-trzy dni używam tego toniku po myciu (faktycznie sprawia wrażenie jakby pomagał w pozbyciu się niedoskonałości, ale zawiera %, więc lepiej nie za często) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ing-toner.html -na dzień ten kremik (fajnie pachnie, kocham Ziaję ogólnie, jak zwykle jestem zadowolona) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-winogron.html -na noc ten (jest mega "treściwy" i tłusty, ale rano buzia jest super, mega gładziutka!) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...mieszanej.html Mam wrażenie, że pielęgnacja jest teraz optymalna, ale szukam jakiegoś fajnego mleczka i toniku (najlepiej polskiego), od kilku miesięcy niemogę nigdzie dostać mojego ulubionego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html I szukam też dobrego kremu pod oczy (cienie i pierwsze zmarszczki). Macie jakieś do polecenia? |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
Ja od lat używam do porannej higieny twarzy żeli oczyszczających z serii Garnier dla tłustej skóry. Niby nie powinnam mieć problemów z wypryskami, bo jadę na hormonach, ale jak przerzucałam się na żele Nivei albo do innego typu skóry niż tłusta to zaraz coś mi wyskakiwało :P
Martwię się raczej naczynkami, moja Mama ma bardzo naczynkową cerę, a ja chyba po niej odziedziczę. Zauważyłam to dopiero wczoraj, gdy w starym telefonie znalazłam zdjęcia sprzed dwóch-trzech lat... Miałam równą, jaśniutką buzię, a teraz już trochę taką nierówną ): Nie wiem co z tym zrobić...
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
misiadełko dziękuję
Powiedz mi jeszcze, jaki olej polecasz na początek?
|
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Mowa o fryzjerach widzę :P
Ja idę podciąć końcówki, ale dopiero za 2 tygodnie. Umawiałam się na początku marca, 3-4 tygodniowe kolejki. Ale wiem, że warto, moja najwspanialsza fryzjerka Uwielbiam rozpuszczone włosy, ale niestety w pracy muszę związywać w jakieś koczki, warkocze ![]() A na twarz na noc zawsze kładę Retimax 1500, a rano jakiegoś Pharmacerisa. Często dostaję ich produkty za darmo na szkoleniach, więc raz jest to krem do naczynkowej, a raz do wrażliwej itd., z każdego jestem zadowolona. |
|
|
|
#2684 |
|
Raczkowanie
|
Witam w niedzielę! cukraktywna, odpisałam Ci w kwestii piątkowego ślubu.
Wczoraj zarezerwowaliśmy Kraszowjankę. Teraz nam tylko ksiądz został, ale tu nie ma problemu. |
|
|
|
#2685 |
|
Winter is coming
|
Jeśli chodzi o pielęgnację twarzy, to aktualnie na noc mam krem samorobiony
http://zrobsobiekrem.pl/pl/p/Krem-An...linny-PHA-HA/9 A na dzień używam samego filtra 50, czasem dam jakiś krem pod spód, ale filt sam w sobie jest bardzo tłusty i w zasadzie nic więcej nie trzeba. Pod oczy mam teraz eucerin hyalluron filler ale żeby cuda robił to nie powiem Ciągle jestem na etapie szukania idealnego kremu pod oczy, bo mam pierwsze zmarszczki, cienie i straszliwie suchą skórę wokół oczu. Ale moim największym odkryciem w pielęgnacji twarzy są maseczki ze spiruliny, uwielbiam
|
#2686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Drogie to? Dostanę w zwykłym Rossmanie?
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Ale produkujecie, dziewczyny!
![]() U mnie nic ciekawego. Zaczynam rozglądać się za jakąś przyzwoitą pracą po studiach, które kończę w sierpniu. Mam mały problem, bo postanowiłam napisać e-mail do parafii, w której chcielibyśmy wziąć ślub. Parafią zarządzają bracia kapucyni. I tu pojawia się problem. Jak mam zwrócić się do braci do e-mailu? ![]() Bo do księdza byłoby 'Wielebny Księże', a do zakonnika jak???
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#2688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas dzięki Bogu ksiądz nie ma takich problemów. Przy odpowiedzi twierdzącej na pytanie o wspólne mieszkanie mówi tylko, że pierwsza spowiedź w takim układzie jest załatwiona. Swoją drogą dziwi mnie fakt, że w czasach, gdy ludzie unikają coraz bardziej kościoła, jeszcze bardziej się ich zniechęca do sakramentów. Znam takich, którzy nawet pieniędzy nie chcą (ewentualnie dobrowolna ofiara na kościół), bo uważają, że udzielanie sakramentów to ich obowiązek i jeśli ktoś chce złożyć ofiarę to ok, ale sami nie wołają o kasę. Edytowane przez Margolcia4111991 Czas edycji: 2013-03-17 o 16:16 |
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie e-mail będzie ogólny raczej... Może 'Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus' to dobra opcja, ale z drugiej strony maile powinno się zaczynam od zwrotu grzecznościowego, np. Szanowny Panie. EDIT: znalazłam adres mailowy do kanclerza parafii, więc Wielebny Bracie będzie bardziej odpowiednie. Jak sądzicie?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-03-17 o 16:22 |
||
|
|
|
#2692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...imax-1500.html ja go na całą twarz kładę :PCytat:
Widzę Twój watek, nam też ksiądz odmówił ślubu w piątek i to nie jeden. Ale przyjęliśmy to do wiadomości i po prostu zmieniliśmy salę, więc tragedii nie było. |
||
|
|
|
#2693 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to przez to że mam pocieniowane włosyCytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- W ogóle dużo sie u mnie dzieje. Teściowa już oficjalnie zaprosiła moją babcię na obiad w drugi dzień świąt, w nowe pracy bardzo mi się podoba za 27 dni lecimy do Dundee, już nie mogę się doczekać |
||||||||
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w to piękne popołudnie
Co słychać ?
|
|
#2695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
BTW, moja koleżanka katechetka, gdy mailuje ze znajomym księdzem, to jej "plusiki" stawia na końcu, żeto niby błogsławieństwo
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
alloffkowa ja też nie wyobrażałam sobie życia bez prostownicy.. jeszcze kilka msc temu
a teraz ? właśnie byłam w obi z rozczochranymi (falowanymi) włosami i żyję ![]() wreszcie Tż kupił rolety do pokoju już nie muszę marszczyć nosa
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właściwie chcę do niego napisać, by wybadać jakie podejście mają do ślubów jednostronnych i ew. umówić się na spotkanie. Co do plusików, to bardzo postępowo ![]() Muszę się nad tym zastanowić ![]()
|
|
|
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przy mojej nowe pracy to nawet wskazane
|
|
|
|
|
#2699 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2700 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli chodzi o włosy to szampony kupuje różne, zaraz jeśli chcecie mogę wstawić zdjęcia kosmetyków których używam do pielegnacji włosów
dzięki nim po dwóch dekoloryzacjach włosy dochodzą do siebie ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
super! Gratuluję
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

Niechcący taka metamorfoza, chciałam wypróbowac farbę Majirel i słabo dobrałam odcień 
ale chyba bym miała takie same odczucia jak Ty.. bo też mam jasne włosy.. 
Zastanawiam się jako szampon kupić jako następny. Proszę o rady

Ciągle jestem na etapie szukania idealnego kremu pod oczy, bo mam pierwsze zmarszczki, cienie i straszliwie suchą skórę wokół oczu. 

kinder bueno na tapecie 

-->
to przez to że mam pocieniowane włosy