|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
nie wiem już co chce ;(
chyba mam doła |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Winter is coming
|
Ja na początku dostawałam 500 zł, bez umowy, na szczęście to były 3 dni w tygodniu po kilka godzin, jakieś pół etatu wychodziło. Ale nie płakałam, znalazłam pracę dodatkową z której miałam drugie 500, a w pierwszej pracy po jakimś czasie dostałam umowę i 1200 na rękę. Robiłam swoje i się opłaciło, trochę się pomęczyłam, ale mam teraz doświadczenie, zarabiam lepiej i zatrudnienie mam póki co dość pewne.
Nie ma co płakać, większość z nas ma trudny początek, nikt na starcie nie dostaje 3 tysi do łapy, umowy na czas nieokreślony i mieszkania bez kredytu ![]()
#2673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tż jest żołnierzem, więc też nie jest źle w budżecie ![]() Również nie planowaliśmy zakładania rodziny bez odpowiedniego zaplecza finansowego. Skoro decydujemy się na ten krok nie chcemy dalej obciążać finansowo rodziców. Jak czytam wasze historie z zatrudnieniem to naprawdę współczuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |||||||
Blond forever!
|
Dziękuję dziewczyny za gratulacje z okazji roku
![]() To było też nasze pół roku po zaręczynach, więc dało mi do myślenia jak czas zapier... strasznie szybko leci ![]() A ja lubię upały ![]() Ja jestem z tych bardzo ciepłolubnych, więc ja bym się cieszyła z 30 stopni i mega słońca ![]() Szkoda, że TŻ nie podziela tego zdania ![]() On też woli lżejsze temperatyury. To Tobie też życzę powodzenia ![]() Byłam w ciągu ostatniego miesiąca na 8 czy 9 rozmowach, aktualnie czekam na wyniki 3, może gdzieś, coś ![]() Jeszcze się nie załamuję - wczoraj napisałam ostatni egzamin, została mi mgr (ale mam czas do września) na napisanie i chcę jeszcze odpocząć po 5 latach studiów ![]() ![]() Cytat:
I chcesz dalej iść na magisterkę i ładować mnóstwo kasy w zawód bez perspektyw na pracę? Cytat:
![]() Ciekawe jak suknie się na mnie prezentować będą - napiszę czy zjawiskowo ![]() Choć ja znowu cycków nie mam, więc... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie sytuacja się zmieniła, bo ja sama poważnie zastanawiam się nad tym czy nie zamieszkać u przyszłych teściów po ślubie, bo jak TŻ wyjedzie na pół roku to będzie mi smutno samej mieszkać... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
tak mam zamiar iść na magisterkę.
Nie szukam pracy w zawodzie ... zawód pedagogika resocjalizacyjna.. hmm ciezko |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się PM a raczej te koronki <3 https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
Mam wrażenie, że wszystko jest tam takie dopasowane ! Te koronki i kolory <3
#2677 |
Zakorzenienie
|
p.s nie płace za studia - tata mi opłaca.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam to szczęście, że od razu po studiach dostałam pracę co w moim mieście nie jest łatwe. Wiadomo, że zarobki nie są jakieś ogromne, ale są premie, trzynastka. Najważniejsze jest ona stabilna. Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować plany i zmienić ją na coś innego. Velika współczuję przełożenia egzaminu. Najgorzej jak sobie zaplanujesz wszystko a tu nagle ktoś inny zmienia Twoje plany. Póki co życzę udanego wypoczynku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzam, mam założyć sobie OFE, wchodzę zakładam, pytanie bylo czy jestem mężatką no to oczywiście zaznaczyłam, ze nie... jestem zła bo wszystkie dokumenty będę musiała wymienić, juz tak myślę, ze głupio raczej wymieniać teraz wszystkie dokumenty począwszy od dowodu na skarbówce kończąc z powodu zmiany zameldowania a za pół roku znowu jeździć i zmieniać bo zmiana nazwiska... to wymyśliłam, ze teraz będę zameldowana jeszcze u rodziców a wszystko zmienię juz po ślubie czyli i nazwisko i adres... tylko w księgach wieczystych wtedy sie dopisze i będzie chyba tyle, jak mówicie ?
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
no ciezko o prace w tym zawodzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Blond forever!
|
Cytat:
Nie wiem, wytłumacz, bo ja tego nie czaję. Robisz studia po co - interesuje Cię to? masz po tym perspektywę pracy? masz czas i ochotę na dalszą edukację? czy to jest tylko dla papierka? A co Ty tak naprawdę chcesz robić w życiu - masz pomysł na siebie? Ja skończyłam 2 kierunki studiów i szkołę kosmetyczną - jak powiedziałam o tym rodzicom, że idę do szkoły kosmetycznej to mnie pytali, po co mi to, co to za zawód... Teraz się cieszą, bo być może uchroni mnie to przed bezrobociem, bo oprócz studiów mam kolejną furtkę. Nie można wszystkiego robić pod rodziców.
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
nie wiem co chce robić w życiu. Tak resocjalizacja mnie interesowała..
teraz chce isc na pedagogike wczesnoszkolna z logopedią... też pedagogika. Nie wiem czy znade po tym prace ale przynajmniej wiem ze to skonczę, a co.. pojde na ekonomie i nie znam pierwszego semestru.. bo sie do tego nie nadaje. a tata każe mi skonczyc mgr z jakimkolwiek kierunku |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Ja studiowałam prawie rok pedagogike wczesnoszkolną i przedszkolną. W porę się otrząsłam, że to nie ma sensu. Znalezienie pracy graniczy z cudem. Z koleżankami ze studiów dalej utrzymuje kontakt, na 12 dziewczyn jedna ma prace w zawodzie
![]() ![]() Ale znam takie osoby, ktore sa po dwoch fakultetach i pracuja jako sprzedawcy w sklepach ( na 1/2 etatu), ale widocznie im to pasuje ![]() Gdybym była ścisłowcem i miała głowe do komputerów pełnie bym poszła na informatyke lub coś w tym stylu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też jest drobna, ma 155 cm wzrostu, nie przeszkadza jej to w walce z niesforną młodzieżą.
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
własnie gdybym miala ścisły umysł to bym poszła na jakis trudny kierunek...
a tak to zostaje mi pedagogika |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=misia880;41408746]nie wiem co chce robić w życiu. Tak resocjalizacja mnie interesowała..
teraz chce isc na pedagogike wczesnoszkolna z logopedią... też pedagogika. Nie wiem czy znade po tym prace ale przynajmniej wiem ze to skonczę, a co.. pojde na ekonomie i nie znam pierwszego semestru.. bo sie do tego nie nadaje. tata każe mi skonczyc mgr z jakimkolwiek kierunku[ /QUOTE] Sorry, ze co? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-06-20 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Włączcie sobie końcówkę, ile ludzi tam jest i jaki klimat
![]() Chciałam prostą suknię tzn dół ale coraz bardziej podoba mi się coś takiego jak w załączniku ![]() Co sądzicie ![]()
Razem od 01.07.2008 ![]() Zaręczczeni od listopada 2011 ![]() Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 ![]() Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-06-20 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, wiem, mam w domu mega mózga informatycznego ![]() Ale ja to tylko internet, word, excel i paint ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja gdybym nie była jakimś mózgiem to sorry ale NIKT by mnie siłą nie zaciągnął na pedagogikę. A nie myślałaś żeby iść na jakiś kurs? Twoja mama jest fryzjerką, ma swój zakład? Zawsze mogłabyś się nauczyć "fachu" i np. otworzyć z mamą działalność... Na pewno CZYMŚ się interesujesz, może można to połączyć z zarabianiem pieniędzy...
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
pysia1987
Nie ![]() Wydaje mi się, że tylko zyskuje, ale może nie mam racji?? Tak, tata mi każe, bo on nie zrobił i do teraz żałuje. Jeśli nie pójde dalej na studia to w czym mi to pomoże? Bo nie rozumiem Twojego wyśmiania mnie... jest mi przykro. Uważam , że magisterka może mi się przydać. Dostaje szanse na zrobienie wyższego wykształcenia tylko niemądry by tego nie wykorzystał. Mogę wybrać sobie kierunek.. nikt nie każe robić mi jakiegoś konkretnie. To jest złe? Powód, żeby wyśmiewać? Tak naciska tata, żebym poszła dalej bo mu zależy na moim wykształceniu i żebym kiedyś tego nie żałowała. Jak mu powiem, że nie zrozumie ale.. ale jaki to ma sens nie robić nic? |
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja polecam http://decorisus.pl/
![]() |
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Wtajemniczenie
|
Misia nie denerwuj się na nas, chcemy Ci pomóc.
Jako osoba która studia już skończyła, mogę Ci powiedzieć że wykształcenie wyższe jest ważne, ale nie studiowanie czegokolwiek. Może rozejrzyj się po uczelniach, po pedagogice masz trochę możliwości pójścia na mgr. A jeśli już teraz wiesz że po tej wczesnoszkolnej nie znajdziesz pracy to nie lepiej zrobić sobie mgr z innego kierunku? Masz wtedy skończone dwa fakultety. Twój tata ma rację ze studiami ale naprawdę nie ma co tracić czasu na coś co nie przyniesie efektu. Nie wierzę że na Sląsku nie ma fajnych kierunków...
![]() |
#2698 | |
Blond forever!
|
Cytat:
A szkoda, bo nie wydajesz się pusta, tylko gdzieś w tym wszystkim się pogubiłaś. Moim zdaniem pójście dalej na tę pedagogikę jest totalnym pogrążeniem, bo wtedy po 5 latach studiów nie znajdziesz pracy to dopadnie Cię frustracja. Na ekonomię się nie nadajesz, a na pedagogikę?
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze Ty nie tracisz ale traci tata, dla jego pracy i zarobionych pieniędzy juz nie trzeba mieć szacunku tak ? tylko jakbyś Ty wydawała to byś poszanowała pieniądze wkładane w studia.. no sory ale tak to zabrzmiało ![]() po drugie kolejne rozbrajające hasło ![]() ![]() ![]() bez obrazy oczywiście, tak odbieram to co piszesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Do tego na święta zawsze jakieś kosze z kawami, herbatami, słodyczami. No i jeśli mają roczny jakiś tam utarg, to dostają 13-tą wypłatę - premię ![]() Niestety minusem jest ciężka praca fizyczna, męczenie się z ciężkimi klientami czasem. Chociaż od kiedy u nich w biedronce zrobili remont i sprzedażą alkoholu zajmuje się oddzielna firma, ten problem żuli zniknął ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.