|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
co do karmienia , ja już nie karmię piersią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zadomowienie
|
niesamowite prawda? aż mi się łezka w oku zakręciła (wiem głupia jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj zakupiłam swoje pierwsze ciążowe spodnie
![]() ![]() W nic się już nie mieszczę, wszystko mnie uwiera, nie miałam w czym chodzić. Zawsze byłam szczupła (34/36), wszystko mam obcisłe i dopasowane, a teraz się zrobił problem bo brzuch mam duży jak na koniec 11 tc.
#2678 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
muszę zobaczyć, czy zmieszczę się w ciążowe jeansy z pierwszej ciąży. obawiam się, że niekoniecznie, bo wtedy byłam szczypior w rozmiarze 34, a teraz staruję z 4kg więcej. też trzeba będzie zapolować na jakieś ciuchy.
mona - dopisz mnie proszę do listy, bo mnie tam jeszcze nie ma: margo80 (Gosia, 33lata) - OM 30.06., TP 07.04. [2 dziecko, Śląsk] |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A urodziłaś naturalnie? bo ja miałam bardzo podobnie, 12 dni po terminie i dwa razy podawana oksytocyna, z tym, że były wszystkie możliwe bóle łącznie z tymi "z krzyża" a rozwarcie 2 cm... po 5 godzinach cesarka a co do kwasu foliowego, na mojej ulotce jest napisane, że w I trymestrze można brać podwójną dawkę i ja tak biorę czy trzymanie laptopa na kolanach jest niebezpieczne dla dziecka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dziekuje Wam za pomoc
![]() Ja to zawsze sie musze upewnic bo sama boje sie chyba podejmowac decyzje ![]() Lykam same witaminy i juz ![]() Jaaaa ale szok ze juz mamy majowo-czerwcowe sa... Tylko patrzec jak nasz watek bedzie mial tytul zwiazany z porodem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2683 | ||||
Rozeznanie
|
Dobry wieczór przyszłe mamuśki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nadzwyczajna Dobrze, że już jeteś w domu. Bez wyrzutów sumienia odpoczywaj zbieraj siły do porodu i opieki nad dzidziusiem ![]() Michiru Współczuję, ale żadne słowa pocieszenia nie zmniejszą straty... Cytat:
Kiedy powinno się wykonać badania na toxo? Cytat:
Szok, że są mamusie majowo-czerwcowe! Ten czas tak szybko leci...a Ja dopiero uwierzę w tą ciążę jak zobaczę fasolkę na usg (genetyczne już w poniedziłek ![]() Jeszcze nie mówiłam w pracy, mam tylko 1/2 etatu i nie będzie im trudno o zastępstwo, a poza tym nie wybieram się na L4 o ile zdrowie pozwoli oczywiście. Wogóle mamusie w I ciąży (piewiastki ![]() ![]() Wogóle ktoś planuje więcej niż 2 dzieci? ![]() Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2013-08-23 o 21:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle odebrałam wyniki,poza serologią bo one dłużej sie robią.. Badania bardzo w normie. Hgb ładne 12.Toxo ,Cmv ujemne, Kiły i innych świństw nie mam ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#2685 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do planowanych dzieci - marzy mi się trójeczka ![]() ![]() Cytat:
![]() MINISTRA ZDROWIA z dnia 20 września 2012 r. w sprawie standardów postępowania medycznego przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem), wg których wynika że przeciwciała toxo po raz pierwszy wykonuje się do 10tc. Niestety wiem, że są lekarze którzy nie zlecają tych badań ![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-08-23 o 22:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Raczkowanie
|
Jak to jest dziewczyny, że Wy jesteście senne prawie cały czas, a ja jakąś bezsenność mam od kiedy wiem o ciąży? Poszlam spać o 23, a juz się obudziłam.A w dzień nie mogę spać wcale.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]()
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
mhmmmmmm....wczoraj byliśmy rodzinnie na USG i mały tak ładnie się ułóżył że pan doktor zrobił od razu prenatalne pomiary, za tydzień wezmą mi krew, bo już akurat kurier odjechał. Malutkie wierciło się jak szalone. Pan doktor pokazywał zbliżenia paluszków u rąk i nóg i kazał tatusiowi liczyć czy wszystko jest na swoim miejscu
![]() Takie usg z TŻ to niesamowite przeżycie, bo nareszcie tatuś widzi że to nie tylko jakiś bombelek na zdjęciach który jest jego, ale faktycznie macha do niego na ekranie i fika fikołki (a że mama bardzo spokojna, to widział że krew z ojca..heheh). Za moment koniec pierwszego trymestru. We mnie wstąpiła nowa energia, jakbym nie była w ciąży jak do tej pory. Koniec z sennością, bólem piersi, nudnościami i zmęczeniem. Owszem nie polecę na maraton, ale czuję się "normalnie". Na plusie tylko kilogram. |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Rozeznanie
|
Ja jak zwykle nie moge juz spac. Mdlosci mnie mecza. TZ i moja mama chrapią na całego a to ja powinn spac.
Mam lekkie plamienia ale lekarz powiedział ze to ta "stara krew"bedzie schodzic. Teraz slysze ze sporo dziewczyn tak mialo krwawieni, nawet moja szefowa mi pisala ze tez miala. Zastanawiam sie nad przyczyna. Lelarz nie potrafil mi powiedziec. Powiedział tylko ze napewno nie ta najgorsza-lozysko. Ale w takim razie co? |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Wtajemniczenie
|
kurcze a ja sobie nie przypominam czy miałam robione badania pod kątem toksoplazmozy? a może miałam a nawet nie wiedziałam, albo nie pamiętam skoro to badanie na krew, a pobieraną krew miałam ok. 7 razy i wyniki zawsze były dobre
jedyne co pamiętam na pewno to badanie na grupę krwi ![]() Side 85 super, że wszystko jest dobrze, na pewno jesteś spokojniejsza to musi być cudne zobaczyć, jak Małe się pluska w brzuchu |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja tez od dzisiaj oficjalnie drugi trymestr
![]() Mam weekend z TZ, wiec krotko daje znac, ze u mnie ok. Male rosnie, ale powoli fizycznie i psychicznie nie daje rady w pracy. Wizyta 2.09, wiec wtedy zadecydujemy co dalej. Rosnijcie zdrowo ![]()
![]() |
#2694 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie pojmuje tylko jak moglas dostac antybiotyk,ktory wcale niby nie jest pomocny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie 11t3d rety jak ten czas leci... Pytanie do mamus,ktore maja juz dzidziusia ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Nie moge sie doczekac az i ja czegos tak pieknego doswiadcze ![]() Po wczorajszej nieprzespanej nocy, dzisiaj spalam jak zabita. Od razu lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
dzięki dziewczyny. Wszystkie które zaczynałyśmy ten wątek powolutku wchodzimy w II trymestr albo zaraz w nim będziemy więc przed każdym coraz piękniejsze wspólne momenty na takich rodzinnych usg.
Pan doktor zapisał mi troszkę leków: Tardyferon na podniesienie żelaza, bo morfologia mi nieco spadła, i na bakterie w moczu co podobno jest powszechnym zjawiskiem u ciężarnych Urosept i dopochwowo Nystatynę. Tak normalnie łykam Femibion. |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oby cała ta historia z toxo skończyła się tylko na strachu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I a propos TŻ - udzielają mu się chyba ciążowe hormony, bo sprawił mi taki prezent, że SZOK! Choć mamy mnóstwo wydatków związanych z wykańczaniem domu, płacimy za wynajem kawalerki, to... dostałam od Męża lustrzankę, o której zawsze marzyłam ![]() ![]() ![]() Żadna tam profesjonalna, ale na początek jest w sam raz ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wspaniale że TŻ o ciebie dba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Te moje witaminy mozna brać od początku ciąży a nie od II trymestru a kwas foliowy przestaje brac. Tak mi zalecił gin bo witaminki juz go zawierają. Cytat:
Miłego dnia |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() justine och bardzo sie cieszy ![]() ![]() uparta mieszkam juz tu 9 lat i tu chodze normalnie do lekrza ![]() Jesli chcialabys wyjechac to ja bym sie jezykiem za bardzo nie przejmowala ![]() ![]() Jesli moge spytac w jakim wojewodztwie pracuje Twoj Tz ?? My mieszkamy w Baden- Württemberg
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.