|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]()
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
En kochanie, aż mi się robi strasznie przykro, jak to czytam
![]() ![]() ![]() Można gdybyac, że jak mały podrosnie i bedzie bardziej komunikatywny to tż złapie z nim lepszy kotnakt, zwłaszcza ze tak jak piszesz jest jego kopia, ale ileż można ![]() ![]() Rozumiem, że juz nawet nie chce ci sie walkowac tego tematu i mowic tż towi o oczywistosciach, tez juz bym nie miala sił ![]() A z tesciowa rozmawialas? Czy udajesz ze jest ok? Zadzwonił do nas właściciel mieszkania, że załatwi jakiegoś gościa znajomego i za 50zł to zrobi. Oczywiscie koszty pokryje wlasciciel...uff:rolleyes : A najlepsze jest to ze wlasciele sa za granica na wakacjach i nawet nam klucza do skrzynki z zaworami nie zalatwili, wiec gdyby nie to że tż skoczyl szybko po jednego do sasiadki i ona była w domu to bewnie cały dom by zalało, pod takim ciśnieniem leciało
#2673 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Ja tylko na chwilę... Wizyta teściów póki co doprowadziła tylko do kłótni... Moja mama i ojciec TŻ mieli ostrą wymianę zdań, co oczywiście doprowadziło do spięć między mną i TŻ ![]() Mój synio cały czas śpi... Z pewnością jest mu gorąco i pada jak mops. Potrafi przespać 4 godziny i tylko na chwilkę przyssać się do cyca. Postanowiłam, że będę go już teraz wybudzać max. co 2 godziny, żeby się napił trochę. I robi niesamowicie dużo kupek - takich rzadkich... Może to też od upału ![]() Na razie uciekam, ale postaram się do was zajrzeć. Trzymam ![]()
#2674 | ||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Juz potem w domku Cytat:
O kurcze :banghead: Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
A ja u taty i myślę jak tu jechać do domu w ten skwarze. Nie mam siły. Próbuje z mężem się skontaktować ale ma żniwa i pewnie tel nie słyszy.
#2676 |
Zakorzenienie
|
Ja tak na chwilkę... musimy jechać na szybkiego do galerii po prezent dla przyjaciela na jutrzejsze urodziny..
Później napiszę więcej.. w każdym razie nie zatrzymali mnie w szpitalu ![]() ![]() ![]() ![]() To do później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja idę się potoczyć po parku ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Domi chyba zaczęły się skurcze bo nowych zdjęć nie ma ![]() Enle wcale Ci sie nie dziwię, że nie masz siły i ochoty na kolejne dyskusje z Tż. Zwłaszcza, że teraz cała energia skierowana jest na Tomusia, co zresztą naturalne i słuszne. I szkoda tracić jej na rozmowy, które prawdopodobnie będą bezproduktywne, bo jak piszesz pewne sprawy i sytuacje powinny tu być jasne i oczywiste...i ja też radzę, jeśli za wiele się nie zmieni, zastosować terapię szokową. Bo z tego co pisałaś teraz czy wcześniej dla mnie osobiście wynika, że Ty Enle dajesz z siebie dużo więcej w tym związku...kurcze, łatwo nam pisać, radzić...mam nadzieję, że w końcu Tż przejrzy na te swoje oczy... ![]() ![]() Tweed az mnie ciarki przeszły jak przeczytałam o tym zalanym mieszkaniu ![]() ![]() Kubus puchatek i jak zakupy? Misiaczka portfel był w torbie od laptopa, w jakimś najciemniejszym jej zakątku ![]() ![]() ![]() no i brawa za torbę ![]() Ewusia ![]() ![]() Magdalenne czyli atmosfera napięta.. Karolajn ale soczyste udka ma Haneczka ![]() Dotka, Strawberry super opisy!!! kurcze, niby każdy poród wygląda tak samo ale jednak każdy jest zupełnie inny i za każdym razem czytam z zapartym tchem ![]() Całuję wszystkie mamusie, które mają dzisiaj kryzysowy dzień z maluszkami ![]() ![]() A ja się snuję po domu, coś jem, trochę skręcam szafkę, trochę piorę. Prasować powinnam ale mi się nie chce. Tż dzisiaj po pracy miał się spotkać z byłym kolegą z pracy, który przyjechał na parę dni ze Szwecji. I tak sobie siedzę sama i knuję ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-07-27 o 18:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zadomowienie
|
strawberry piękny opis i przyznam ze tekstem ze mimo bólu mozesz rodzic co tydzien dodałas mi otuchy
![]() twee to miałas dzisiaj urwanie głowy i troche stersu ![]() [B]En [B] ![]() a u mnie cóz trapia wstrzasawa nadal działa i mam nadzieje ze nie jest chwilowa. Po kolejnej rozmowie TZ przyznał ze strach strachem ale narazie małej jeszcze nie ma wiec to co on uskutecznia to po prostu LENISTWO. Obiecał poprawe ogarnoł podłogi i w ciagu godz. mielismy chatke z głowy a tak to ja zawsze ze 3 godz ogarniałam. Sam z siebie stwierdził ze jest mega upał a nad jezioro bez sensu bo bedzie kupa ludzi czego ja nie cierpie ![]() ![]() ![]() Potem zabrał nas do miasta na obiadek i tak oto leze obzarta i szczesliwa na łóżeczku ![]() ![]() Na zakonczenie mała refleksja TZ tez mi mówi ze on sie bedzie bał małej ze cos jej zrobi itd. i przyznam szczerze nie chce go zmuszac do aktywnosci w tym wzgledzie bo sie boje ze sie zrazi chyba ze zauwaze ze jest jak u En ze totalnie mała olewa to wtedy sie wkurze ale jak to bedzie tylko strach to dam mu troche czasu. No i nadalDomi kciuki za szybka akcje A teraz ide haftowac kocyki co bym sie mogła jeszcze pochwalic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||||||
Zakorzenienie
|
Bylismy u ortopedy i stwierdził ze jej głowka na lewo ucieka i bioderka jakies takie ...niepamietam jak to okreslił.I kazał jeszcze jak spi na pleckach podkładac pod nozki wałeczek z kocyka.Zeby lekko wyzje były.
Cytat:
![]() ![]() Mnie moj tez czasem wkurza...Jak sie jutro nie zajmnie Laurą i nie wezmie jej gdzies na te 2 h to osiwieje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ewusia kochany Twój Tymcio ![]() She fajne te twoje skarby,fajnie ze TZ sie dogaduje z Mariką ![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() mnie paczka Pampersów 1 spokojnie staryczyła na niecałe 3 dni szpitala i jeszcze sporo zostało.Pozniej bd schodzic jak swieze bułeczki ![]() Cytat:
![]() Domciątko-fajnie tam na porodoweczce u Ciebie ![]() ![]() ![]() Strawberry nacierpiałaś sie ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Tz juz wrócił a tesciowie juz jadą ![]() A Laura była z mamą na spacerze i nadal spi..w pozycji zaby .Zaliczyła juz swoje 2 h ![]() ![]() Magdalenne jejuu jak ja nienawidze jak skuli wizyt są potem spięcia. Oki mykam kąpac Laure bo sie budzi. ![]()
![]() |
#2681 |
Rozeznanie
|
Hey. Witamy się z Anulką w 40tc. Ostatnie dni ciszy i spokoju
Dzisiaj tak mnie teściowa moja wpieniła, że szok. ![]() ![]() ![]() Dobrze, że jak wróciliśmy to już jej nie było, bo ciśnienie to mi skoczyło i pierwszy raz przy TŻ powiedziałam że jest nie normalna i co ona sobie wyobraża, to się chłopak lekko sfochował. ![]() Jutro oczywiście przyjedzie na urodziny do mojej mamy, ale nie dam się już terroryzować. W dodatku przyjedzie z dwiema wnuczkami. ![]() Dzisiaj ogólnie jestem jakaś rozdrażniona. ![]() ![]() En: Bardzo ci współczuję z powodu zachowania twojego TŻ. Może jak mały podrośnie to będzie inaczej, ale to tylko może. Tak jak napisały dziewczyny jesteś dzielną kobietą i wspaniałą matką dla Bezika. Może jakaś terapia wstrząsowa by zadziałała na TŻ, chociaż myślę, że on jescze nie dojrzał do roli ojca i partnera życiowego. Czas pokaże co będzie dalej. Trzymaj się!
#2682 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki potrzebuje porady.
Mój maz jedzie w nocy na zieleniak i nie będzie go cala niedziele a jesteśmy zaproszeni na urodziny syna jego siostry i wypada tak ze musze jechać sama z Mateuszkiem. Niby to nie jest daleko bo 22 km w jedna strone ale jutro maja być takie upaly gorsze niż dziś. Mogę nie jechać ale wtedy i Mati nie pojedzie. Tesciowa proponowala ze go zabiorą rano jak będą wyjezdzac ale ja mam obawy bo już wam nie raz opowiadałam jak tescio czyli dziadek się do niego odzywa i szwagier także tak potrafi. A ja nie chce żeby się na nim wyzywali. Jak nie pojade to niunio caly dzień się będzie nudzil w domu i także mi go szkoda. A także nie chce żeby ktoś po mnie przyjezdzal bo ja musze mieć wolna reke co do tego kiedy wracam.... i nie wiem co robic
#2683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym sobie darowała, ze względu na upały, bo one i dla zdrowych są groźne, a dla nas tym bardziej niewskazane. Synka też bym się bała puszczać, może dasz radę zorganizować dla niego jakieś fajne zajęcie? ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Przelazłam cały park, zjadłam loda, skurczu ani jednego. Więc jeszcze męża muszę dopaść :P Wrzuciłam Wam do klubu mój bebol :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() EN ![]() Wróciłam z małych zakupów i zdecydowaliśmy się narazie na matę do przewijania,nie mam za bardzo miejsca na cały przewijak,a matę można wszędzie łatwo położyć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super sala ![]() ![]() Cytat:
Ja nie rodzę, boli mnie co jakiś czas, ale dziś się w☠☠☠☠... Mojej mamy brata żony siostra rodzona dowiedziała się, ze mam cc we wtorek i zapowiedziała się, że przyjdzie do mnie ![]() ![]() Aż chciałabym już zacząć rodzić ![]() W ogóle rycze, wszystko sie wali, mamy problemy finansowe, samochod rozwalony - czesci na kreche wziete, ale trzeba w tym tygodniu oddac kase, w tz-ta firmie zastój, mi debile z ZUS-u płacą z opóźnieniami - nie dość, że całe g to jeszcze ociągają się. Ja nie wiem jak to będzie, tragedia po prostu. Jeszcze ludzie wysyłają mi sms-y i wiadomosci ,,czy urodziłam?". A są to ,,kolezanki", które nie raz na ulicy ,,czesc" nie powiedzą. Mam już tego dosyć. Jeszcze chcą info kiedy urodzę, bo chcą mnie w szpitalu odwiedzić. Nie wiem po co ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
A ja jednak zostaje u taty. Do męża dodzwonić się nie mogę siły nie mam żeby jechac, do tego Malgos chce tu spać. Jutro po sniadanku pojedziemy.
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też chce rodzić, sama nie jesteś. łączę się w bólu. A problemy finansowe też mamy z TŻ, przyszły miesiąc to będzie masakra. Dziecko już pewnie na świecie, opłaty, dodatkowo drzewo na zimę TŻ zamówił bez mojej wiedzy, OC do zapłaty i pewnie dojdzie masa innych wydatków. Masakra!
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a teraz pytanie może z serii głupich:
jak się wyparza butelki, smoczki i laktator? Gotuje się wodę, i wkłada to wszystko do garnka? czy jakoś inaczej? Muszę wyparzyć i zabrać do szpitala, chociaż u nas niby zabraniają butelek, ale jeśli będzie coś nie tak to mam zamiar dokarmiac po kryjomu żeby wyjść jak najszybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 |
Zakorzenienie
|
Domciątko jak tam ?
![]() ![]() ![]()
#2694 |
Zakorzenienie
|
Agrafka obyscie szybko wrocili do domku - zaciskam kciuki
charlize powiem ci, ze tz dobry ![]()
#2695 |
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Sorry że was nie nadrabiam i tylko tak o sobie napisze. U mnie w sumie bez zmian. Coś tam mnie pobolewa jak na okres, ale nie boli za bardzo. Skurczy nadal brak. Dostałam antybiotyk na infekcje , coś w moczu znaleźli. Ogólnie bardzo powoli sie rozkręca i chyba długa noc przede mną, i pewnie poranek.
Zjadłam kolację, mamy tu karty menu do wyboru jedzenie. Ogólnie fajnie tak bez boli, tylko nudno. Haha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U domciątka chyba coś się rozwija, bo nic nie pisze.. Idę spać, bo ok północy pobudka.
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A porod no boli chol.ernie nie osxukujmy sie ale jest to tak piekne przeżycie ze ciezko to opisac slowami. Bol sie momentalnie zapomina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
Strawberry: wszystko jeszcze przed Tobą z tymi dziećmi i porodami
![]() jakby któraś była zainteresowana: http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...0_0_208&a=1661
#2700 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A dzis stwierdziłam że na smsy tez nie bede odpisywać no kurde...codziennie sie tłumaczyłam rodze...nie rodze..... Trzymaj się jakoś!!! Cytat:
Bo w sumie masz się denerwować..jak oni się beda do małego odnosić....to bez sensu...a z drugiej strony jutro u nas ma byc strasznie gorąco to ja bym sie z domu nie wynurzała, ale w sumei małemu moze faktycznie sie nudzic....sama nie wiem co doradzić:/ oj nie daj się by Ci tesciowa dzieci wpakowała, niech się sama nimi zajmuje a nie się wszystkimi posługuje...no masakra jakaś... A Tż...faktycznie się nie popisał z tymi kwiatami.... ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.