|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
witam sie z wami na szybko i przepraszam ze sie nie odzywam
a wiec mamy nowa sasiadke ktora prawie calymi dniami u nas przesiaduje i wychodzi od nas miedzy 22-23.... .dodam do tego ze przychodzi z 2,5 letnia corka , Xawek zupelnie sie rozregulowal przez to ale nie ma mowy o wczesniejszymm pojsciu z nim na gore bo ma towarzyszke do zabawy i nie chce isc spac.......gdyby nie to ze Xawek u niej zostal jak jechalam do szpitala to bym ja chyba na chama pokazala drzwi a tak to glupio trochu bo jednak mi dziecuacko w sytacji awaryjnej przypilnowala a z lini frontu - dzis w poszlam pierwszy spacer po szpitalu i mnie zaczely lapac dosc silne skurczyki wiec chyba od 1-szego zaczne praktykowac te spacerki i moze sie mlode objawi troszke przed terminem
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]()
![]() |
#2644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Wtajemniczenie
|
Skacz Domciatko skacz
![]()
![]() |
#2646 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
NENI ktory microlife termometr kupilas? Bo nie moge sobie przypomniec a chcemy aki kupic?
DOMCIA nieustajace kciuki moje i Antosia. Oby krotko wszystko sie "zadzialo". Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Wtajemniczenie
|
Spakowalam torbę do szpitala
![]() ![]() Poszło całkiem sprawnie, TZ nadzorował ![]() Mam nadzieje ze nic nie zapomniałam. TZ spakowal torbę Majeczki, nie powiem ubranka wybrał średnio ładne ale chciałam zeby miał w tym udział więc sie nie odzywam ![]() Mam 3 bodziaki na krótki rękaw, 3 polspiochy, 3 skarpetki, niedrapki, cienka czapeczka, 1 pajac i 1 rampers być moze na wyjście. Chusteczki, pampersy (ile wziąć?). 3 pieluchy tetrowe cos jeszcze?
![]() |
#2649 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domciatko niezła relacja foto z placu boju ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dotka, kallisto dzięki za opisy porodów byłyście dzielne ![]() czarownica ja tez microlife kupowałam termometr nc100 mamusie o której kładziecie swoje dzieciaczki? macie stałe pory kładzenia i kąpania?
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Domciątko dajesz!!! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
O STOKROTKA dzieki. Tak mi sie wydawalo ze to ten nc100
A TAK wogole to Antek wisi mi caly dzien na cycku. Zasypia a jak go odkladam to sie budzi i ryk. No to daje mu cyca to doi jakby tydzien nie jadl. I tak w kolko. Nerwa juz lapie. Lezy mi wlasnie na brzuchu i doi i zasypia... Juz mam ochote sie zlamac i smoczek mu dac... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Zakorzenienie
|
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Stokrorka to niebieskie to basen.
Na razie nic sie nie rusza. Zero skurczy. Choć na ktg coś tam bylo. Macie więcej fotek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Ja tez mam ten termometr ![]() ![]() My kapiemy w okolicach 19 a co do spania to kiedys zjadla i szla spac. Teraz po kapieli ani mysli isc spac tylko obczaja swiat do 22 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zakorzenienie
|
hejoo
Myslalam, ze was nadrobie, ale zaczelam czytac opis porodow i utknelam. Dziewczynki dzielne jestescie i wielkie brawa dla was ![]() ![]() U mnie .... ciezko.... Wczoraj przyjechala moja mama, to wspolnie wykapalismy i uspilismy dzieciaki, bo jak robie to sama wydluza sie to do 2 h. Marysia chce wiecej uwagi, a Aleks wisi 1h-2h na cycu, wiec problem jest Jak ona chce pic, siku lub jesc, musze go odkladac, na biega robic i znow go dostawiac do cyca, bo w tym czasie porzadnie sie wkurzy ze mu "bufet" zwinelam z przed nosa. Malo tego zaczal mi bardzo ulewac po jedzeniu piersia, a jak nie ulewa potrafi chlustami rzygnac, konczy sie to tak, ze w cyckach nic nie ma i musze mu dac MM ![]() Ponadto ukrop taki u nas od wczoraj a zostawilam wczoraj na pol godzinki Aleksa mojego TZ babci (Marysie bylam ze zlobka odebrac), wiec stosownie do pogody mial na sobie bodziak z krotkim i bez czapeczki go wzielam. Ile sie nagadala, ze jak to bez czapki i rece nie przykryte - mowie do niej, ze przeciez jest duchota i jemu tez jest cieplo. W domu to samo z tesciowa, zostawilam dzieciaki dzis na godzine z nia (uspilam je najpierw) to mi opatulila Aleksa w kocyk i jeszcze raczki i szyje przykryla mu pieluszka tetrowa ![]() ogolem nie wiem skad ja mam tyle sily i powera - no ale mam. Co prawda pranie lezy od 2 dni do poprasowania, ale nie mam sily stac przy desce, poprasuje w pon jak Marysia bedzie w zlobku, a glodomor usnie. Lece nareczka laseczki.... ![]() ![]() domi czekam na wiesci, ze juz urodzilas ![]()
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Pampersow zuzylismy prawie trzy paczki newborn ale my 10 dni bylismy. Chusteczki sie przydaly choc przewijak z wanna mialam w pokoju i biezaca woda. Linomag zielony jeszcze mialam ze soba. Niedrapki nie przydaly sie bo polozne mowily ze musi miec gole raczki zeby ciumkac paluszki i to dobre rozwojowe wg nich. Przydal mi sie rogal do karmienoa. Laktator. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Ja pierd laski nawet nie nadrabiam, bo nie mam jak
![]() ![]() Połowa hydraulików w soboty nie pracuje, a druga liczy sobie za wymianę krótkiej rurki 150-250 zł ![]()
#2659 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
DASZ RADĘ!!! Ty masz dzieci a Tój Tż biedny tam sam (poza Twoja siostra itp..) pewnie też mu cięzko i tęskni...ale wiadomo...stara się by utrzymać rodzinkę!!! Życzę Wam jak najlepiej!!! A dla Ciebie duuużo kciuków by małe nie były bardzo meczące...!!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() przynajmniej na wątku cos sie dzieje, dzieki za foty ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale dzisiaj kryzysowych momentów...mam nadzieję, że szybko przejdą. U nas spokój, mam nadzieję, że w nocy również tak będzie. Chociaż odpukać noce ładnie przesypia, tylko na karmienie się budzi. I dzisiejsza noc cała w swoim łóżeczku. Któraś pytała jak przyzwyczaić do łóżeczka? nie wiem... u mnie ten sam problem.. (na moje własne życzenie).. i od wczoraj zawsze odkładam do jego łóżeczka jak zaśnie.. czasami jak jeszcze nawet nie śpi, ale już śpiący jest. I tak zazwyczaj kończy się uspanie na cycu lub na chwilę dosłownie na rękach (jak już jest mega zmęczony) i wtedy do łóżeczka. Czasami tak robimy kilka podejść. Póki co 1,5 dnia za nami..zobaczymy jak dalej to będzie wyglądać. domciątko, dzoan: kciuki bardzo mocne!
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ewusia sliczny Tymek i widze, ze maja taki sam komplet - moj Aleks dostal taki od kogos, ale rozmiar 68, wiec na jesieni dopiero zalozy. Ale boski jest. No i ty mamuska tez sliczna ![]() leceeee
![]() |
#2662 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a odnośnie tego zasypiania maluszków na rękach, to nie jest tak, że one jak są jeszcze takie malutkie to po prostu potrzebują bliskości, a potem z czasem to minie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Zakorzenienie
|
Czytalam ze potrzebuja pocsucia bezpieczendtwa i ze trzeba czesto przytulac i zeby nasze serce slyszaly.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie było trzeba całą pakę pampersów bo ja długo byłam tetrowych nie miałam |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale masz tam luksusy. Cytat:
Miałam paczkę pampersów, a pupkę byłam wacikami dla dzieci zamoczonymi w wodzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-07-27 o 16:20 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane
![]() ![]() ![]() ![]() Ten opis porodu sponsoruje słowo skurcz i ból;P Wszystko zaczęło się 02.07.2013. Miałam wizyte u Gina i byłam dokładnie tydzień i dwa dni przed terminem. Zapytał czy chciałabym już urodzić, oczywiście powiedziałam że tak. No wiec zaproponował „inne” badanie. Badanie nie różniło się niczym od tego standardowego które miałam na każdej wizycie. Jak później się zorientowałam zrobił mi najprawdopodobniej masaż szyjki no bo co innego mogło by przyspieszyć poród. Powiedział że w ciągu 24 godzin powinnam urodzić, oczywiście w miedzy czasie mam iść na spacer, masować piersi no i seks też był mile widziany:P Po powrocie do domu zrobiliśmy wszystko tak jak pan doktor kazał :p Wieczorem delikatnie pobolewał mnie brzuch więc stwierdziłam że umyje włosy tak na wszelki wypadek gdyby coś zaczęło się dziać i poszłam spać. 03.07.2013 Przed 4 obudziły mnie pierwsze skurcze ale były tak delikatnie że zasypiałam na nich. Stwierdziłam, że to pewnie fałszywy alarm ale w głębi duszy czułam że to TO. O 4 były już delikatnie silniejsze więc ściągnęłam sobie aplikacje na telefon (Contraction Timer bardzo polecam, była ze mna aż do porodu ![]() ![]() ![]() Była 15.30. Wchodząc na porodówke położna powiedziała do lekarki że chciałam lewatywe a ona na to że nie ma już czasu. Byłam załamana ;P Leżąc na łóżku wiłam się i krzyczałam z bólu . Po raz drugi zostałam podłączona pod KTG. W miedzy czasie przyszła moja położna i masowała mi plecy i podawała wodę. Po jakimś czasie musiałam położyć się na lewym boku z nogą opartą o tą podpórke do nóg żeby mała wstawiła się w kanał rodny. Niesamowicie drętwiały mi ręce i twarz. Nadgarstki miałam wygięte do środka i cztery opuszki palców złączone były z kciukiem (mam nadzieje że wiecie o co chodzi;p) za chole.re nie mogłam ich wyprostować. Powiedziałam po położnych że czuje się przez to jak upośledzona a one zaczęły się śmiać i powiedziała że to przez wstawianie się małej w kanał rodny. Ból był nie do zniesienia, nie byłam w stanie normalnie oddychać bo bolało jeszcze bardziej. Błagałam o jakieś znieczulenie i dostałam Ampiciline (tak to się chyba nazywa, swoją drogą co to dokładnie jest?)Teraz bardzo żałuję że to dostałam bo chciałam urodzić jak najbardziej naturalnie ale o tym wtedy nie myślałam. Ból po tym był jeszcze gorszy. Cały czas byłam pod KTG. W tej pozycji na boku zaczęły się skurcze parte których za żadne skarby nie byłam w stanie powstrzymać, po prostu MUSIAŁAM przeć. Jak tak parłam to odeszły mi wody. Nie one nie odeszły one wystrzeliły;p Poczułam pstryknięcie i wszystko poleciało na położną;p Niby było ich mało i myślały że to siusiu. Tżta dalej nie było. Mówiłam, że już nie daje rady, że nie wytrzymam tego i że chce cesarke, nie słuchały;P W końcu pozwoliły mi się położyć na plecach, zdjęły te pasy od KTG i moja położna trzymała tylko to małe urządzono. Działało to na mnie jak płachta na byka bo jestem taką osobą że jak coś mnie boli to nie można mnie głaskać, dotykać i najlepiej nic nie mówić bo boli mnie jeszcze bardziej i tylko się denerwuje. Kazałam położnej to zabrać ale mnie nie posłuchała i mówiła że trzeba sprawdzać tętno malutkiej. To mnie jakoś przekonało. Parte nadal były nie do powstrzymania mówiłam że musze przeć ale kazały jeszcze poczekać. Krzyczałam tak że chyba wszyscy mnie słyszeli. W między czasie miałam badanie i było już 8 cm. Pozwoliły mi w końcu na legalu przeć;p Położna cały czas trzymała mi w środku palce i masowała krocze. To również doprowadzało mnie do szału i kazałam jej zabrać te palce ale ona mówiła że tak musi bo coś tam;p Była w szoku że „to wszystko jest TAKIE elastyczne”. Po 2 partych wyszła główka a ja miałam wrażenie że robie mega kupe;p. Czułam pieczenie i szczypanie w okolicy łechtaczki, jak się później okazało tam właśnie pękłam. Nie w dół do odbytu tylko w góre do samej cewki moczowej;/ Po kolejnym partym o 16.25 wyskoczyła Antosia! Poczułam niesamowitą ulge. Położyły mi ją na brzuchu. Byłam jak zahipnotyzowana. Dopiero po chwili uświadomiłam sobie że mała płacze i byłam taka szczęśliwa że wszystko z nią w porządku ![]() Poród pomimo niesamowitego bólu wspominam ze łzami w oczach, nigdy w życiu nie przeżyłam niczego tak wspaniałego. Wiem, że to głupie ale bardzo tęsknie za brzuszkiem, za tymi okropnymi skurczami i za porodem. Mogłam rodzić co tydzień. To było coś pięknego. Nie zapomnę tego do końca życia. Wybaczcie, że troche chaotycznie ale już powoli wszystko pamiętam jak przez mgłe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My byliśmy 7 dni - poszło prawie 2 paczki pampersów. Pieluszki tetrowe nam się przydały, Tż dowoził. 1 niedrapki, 2 czapeczki, i sporo kaftaników. W szpitalu dzieciaczki leżały przeważnie w kaftanikach i pampersach, skarpetkach, owinięte w rożku. A i tak mój Gutek spędził większość czasu w inkubatorze. Cytat:
![]() Wróciliśmy ze spaceru, nie obyło się bez kwękania i reakcji na każdy dźwięk. A teraz śpi w wózku. A na dworze strasznie duszno. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-07-27 o 16:33 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zadomowienie
|
Domi- ogromne kciuki dla Ciebie ![]() Twee- biedna , mam nadzieję że Tż sobie poradzi , nie denerwuj sie za mocno ![]() En - wybacz że to powiem ale za takie teksty do Ciebie Tż powinien porządnie od kogoś dostać, nie rozumiem jak może się tak zachowywac po tym jak tyle już razem przeszliście , a niedawno urodziłaś mu JEGO synka, przecież każdy facet powinien w tej sytuacji z dumą nosić swoja kobiete na rękach ! Ech mam nadzieję ze Tż w końcu się opamięta i zrozumie jak głupio postępuje.. nie nadrabiam więcej bo robie ciasto, jak wyjdzie pochwale sie smakowitym zdjęciem,a jak nie... to nic nie pisałam o żadnym cieście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzoan, Domcia mocne kciuki
![]() Cytat:
![]() ![]() Ej, do Pudziana jeszcze jej brakuje ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() En strasznie przykro się czyta, że Tż tak postępuje ![]() ![]() Ewusia Tymek śliczny ![]() Eve jesteś bardzo, bardzo silną babeczką ![]() ![]() Strawberry ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.