Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-27, 14:43   #2641
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
To ja. Jakby ktoś nie rozpoznał

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tam to szpitale...pokoje nie to co u nas
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 14:43   #2642
ita83
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

witam sie z wami na szybko i przepraszam ze sie nie odzywam
a wiec mamy nowa sasiadke ktora prawie calymi dniami u nas przesiaduje i wychodzi od nas miedzy 22-23.... .dodam do tego ze przychodzi z 2,5 letnia corka , Xawek zupelnie sie rozregulowal przez to ale nie ma mowy o wczesniejszymm pojsciu z nim na gore bo ma towarzyszke do zabawy i nie chce isc spac.......gdyby nie to ze Xawek u niej zostal jak jechalam do szpitala to bym ja chyba na chama pokazala drzwi a tak to glupio trochu bo jednak mi dziecuacko w sytacji awaryjnej przypilnowala

a z lini frontu - dzis w poszlam pierwszy spacer po szpitalu i mnie zaczely lapac dosc silne skurczyki wiec chyba od 1-szego zaczne praktykowac te spacerki i moze sie mlode objawi troszke przed terminem
Stary 2013-07-27, 14:46   #2643
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:

a to niebieskie z boku to co to jest? ja nigdy nie widziałam takiego czegoś w szpitalu

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 14:47   #2644
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
a wiec mamy nowa sasiadke ktora prawie calymi dniami u nas przesiaduje i wychodzi od nas miedzy 22-23.... .dodam do tego ze przychodzi z 2,5 letnia corka , Xawek zupelnie sie rozregulowal przez to ale nie ma mowy o wczesniejszymm pojsciu z nim na gore bo ma towarzyszke do zabawy i nie chce isc spac.......gdyby nie to ze Xawek u niej zostal jak jechalam do szpitala to bym ja chyba na chama pokazala drzwi a tak to glupio trochu bo jednak mi dziecuacko w sytacji awaryjnej przypilnowala

a z lini frontu - dzis w poszlam pierwszy spacer po szpitalu i mnie zaczely lapac dosc silne skurczyki wiec chyba od 1-szego zaczne praktykowac te spacerki i moze sie mlode objawi troszke przed terminem
OMG to o której ona dziecko kompie i kładzie spać...zero czasu ma dla siebie i męża. gdzie do tej godziny siedzieć. powiedz grzecznie że musicie ukrucić spotkania ponieważ syn musi chodzić szybciej spać bo później marudny. A ty chcesz mieć chwile dla siebie
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 15:00   #2645
misiaczka555
Wtajemniczenie

Skacz Domciatko skacz

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 15:06   #2646
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hellloł witam sie przy kolacji,moje dziecie spi sobie smacznie a ja znalazlam chwile zeby właczyc laptopa ... wiec zabieram sie za pisanie opisu porodu..
Rozczuliłam się czytając. I jeszcze bardziej mnie utwierdziłaś w przekonaniu, ze warto mieć tż przy sobie

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
witajcie,

czuje malego bardzo nisko, doslownie jakby mi w kapie siedzial
też tak czasem czuje, dziwne to

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Raduś jest w inkubatorze, bo brakuje mu kilku dni do ciąży donoszonej. Dostał 9 pkt. Mówią, że jeżeli będzie jadł i nie dostanie żółtaczki to za góra trzy dni będzie przy mnie. Właśnie u Niego byliśmy z mężem. Jest śliczny, a my w nim zakochani. Taka radośč.

Trzymam kciuki za szybki powrót do domku

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hej!

A w gratisie moj 5-cio kilowy klocek (uda ma jak Pudzian)

Jaka elegantka! Śliczna jest

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Na specjalne życzenie foto naszego solenizanta niemowlaczka dla wizazowych cioc
Kocham oglądać te Wasze dzieciaczki

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Hej. Jestem w szpitalu. Pol godziny temu zaaplikowali mi ten tampon na wywołanie. W kolejnych godzinach sie okaże czy akcja sie rozwinie. Czuje sie ok. Fajna Polozna mam.
Trzymajcie kciuki

Trzymam kciuki za Was! Widzę, że dobry nastój Cię nie opuszcza nie ma to jak foto relacja z sali, super
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 15:10   #2647
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

NENI ktory microlife termometr kupilas? Bo nie moge sobie przypomniec a chcemy aki kupic?

DOMCIA nieustajace kciuki moje i Antosia. Oby krotko wszystko sie "zadzialo".

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 15:14   #2648
misiaczka555
Wtajemniczenie

Spakowalam torbę do szpitala
Poszło całkiem sprawnie, TZ nadzorował
Mam nadzieje ze nic nie zapomniałam.

TZ spakowal torbę Majeczki, nie powiem ubranka wybrał średnio ładne ale chciałam zeby miał w tym udział więc sie nie odzywam
Mam 3 bodziaki na krótki rękaw, 3 polspiochy, 3 skarpetki, niedrapki, cienka czapeczka, 1 pajac i 1 rampers być moze na wyjście.
Chusteczki, pampersy (ile wziąć?). 3 pieluchy tetrowe
cos jeszcze?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 15:14   #2649
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Hania od wczoraj jest jakby bardziej komunikatywna,bo na rekach chce byc i skupia wzrok na roznych rzeczach i slucha jak sie do niej mowi

Piękna

Cytat:
Słodziak

Domciatko niezła relacja foto z placu boju
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 15:14   #2650
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Raduś jest w inkubatorze, bo brakuje mu kilku dni do ciąży donoszonej. Dostał 9 pkt. Mówią, że jeżeli będzie jadł i nie dostanie żółtaczki to za góra trzy dni będzie przy mnie. Właśnie u Niego byliśmy z mężem. Jest śliczny, a my w nim zakochani. Taka radośč.

trzymam kciuki za Radusia, aby jak najszybciej był przy Tobie

Cytat:
Hej!
Gratuluje mamusiom rozpakowanym!
Domcia-kciuki za rozktecenie i oby Sarenka szybko sie pofatygowala do nas

Ja wlasnie siedze u babci w ogrodzie. Skwar jak nie wiem...

Odnosnie jedzenia i kp to ja jem smazone i ogolnie prawie wszystko.
Po wczorajszej pizzy,coli i bobie malej nic nie bylo a nawet przespala 4hw nocy

Pytanko:
Czym objawia sie kryzyz laktacyjny albo zanik laktacji???? U mnie mala ciagle wisi na cycu a i tak potem dostaje mm i wciaga jakby tydzien nie jadla mam wrazenie ze nic mi sie tam nie zbiera a wczesniej po kilku h mialam kamienie a nie cycki.

Poza tym chyba za duzo nosze,bo jakby spuchla mi rana po cc i mnie boli...

Hania od wczoraj jest jakby bardziej komunikatywna,bo na rekach chce byc i skupia wzrok na roznych rzeczach i slucha jak sie do niej mowi

wow nawet bób zjadłaś, super ale Hania ślicznie sobie śpi
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki

Jak znajde chwile to moze nadrobie.Laura daje czadu nauczyła sie paskudnie wrzeszczec jak jej cos nie pasi a dzis od rana jej nic nie pasi.A popoludniu przyjezdzaja tescie i babcia mam nadzieje ze nie bedzie ,,dobrych rad" bo mam bardzo kiepski humor i tylko by dolali oliwy do ognia.

Wczoraj byłam na spacerze pod wieczór z Laura i kłapouszkiem i siedziałam sobie na ogródku,pogadałam z Psami Wysłuchali,pocieszyli i było super.A dzis rano Laura maruuudna,krzyczy,wrzeszc zy,ledow co sniadanie zjadłam a do kompa podchodziłam wiele razy i dopiero teraz sie udało.Popłakałam sobie a co .Ulzyło.
oby Laura już tak nie krzyczała i aby wizyty były przyjemne bez żadnych dobrych rad

dotka, kallisto dzięki za opisy porodów byłyście dzielne

czarownica ja tez microlife kupowałam termometr nc100

mamusie o której kładziecie swoje dzieciaczki? macie stałe pory kładzenia i kąpania?

Łukaszek
Stary 2013-07-27, 15:20   #2651
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Hej. Jestem w szpitalu. Pol godziny temu zaaplikowali mi ten tampon na wywołanie. W kolejnych godzinach sie okaże czy akcja sie rozwinie. Czuje sie ok. Fajna Polozna mam.
Trzymajcie kciuki

Trzymam mocne kciuki!!!!!

Domciątko dajesz!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 15:22   #2652
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

O STOKROTKA dzieki. Tak mi sie wydawalo ze to ten nc100

A TAK wogole to Antek wisi mi caly dzien na cycku. Zasypia a jak go odkladam to sie budzi i ryk. No to daje mu cyca to doi jakby tydzien nie jadl. I tak w kolko. Nerwa juz lapie.
Lezy mi wlasnie na brzuchu i doi i zasypia... Juz mam ochote sie zlamac i smoczek mu dac...

Stary 2013-07-27, 15:23   #2653
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Stokrorka to niebieskie to basen.

Na razie nic sie nie rusza. Zero skurczy. Choć na ktg coś tam bylo. Macie więcej fotek

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1374934955631.jpg (67,5 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1374934973540.jpg (64,1 KB, 72 załadowań)

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 15:25   #2654
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
t

czarownica ja tez microlife kupowałam termometr nc100

mamusie o której kładziecie swoje dzieciaczki? macie stałe pory kładzenia i kąpania?

Ja tez mam ten termometr i mierze nim wode w wanience

My kapiemy w okolicach 19 a co do spania to kiedys zjadla i szla spac. Teraz po kapieli ani mysli isc spac tylko obczaja swiat do 22
Stary 2013-07-27, 15:28   #2655
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejoo

Myslalam, ze was nadrobie, ale zaczelam czytac opis porodow i utknelam. Dziewczynki dzielne jestescie i wielkie brawa dla was

U mnie .... ciezko....
Wczoraj przyjechala moja mama, to wspolnie wykapalismy i uspilismy dzieciaki, bo jak robie to sama wydluza sie to do 2 h. Marysia chce wiecej uwagi, a Aleks wisi 1h-2h na cycu, wiec problem jest Jak ona chce pic, siku lub jesc, musze go odkladac, na biega robic i znow go dostawiac do cyca, bo w tym czasie porzadnie sie wkurzy ze mu "bufet" zwinelam z przed nosa. Malo tego zaczal mi bardzo ulewac po jedzeniu piersia, a jak nie ulewa potrafi chlustami rzygnac, konczy sie to tak, ze w cyckach nic nie ma i musze mu dac MM dzwonilam do kumpeli mam go obserwowac i jak bede miala jak zwazyc, czy przybiera, a ona postara sie mnie w czwartek wcisnac do siebie do szpitala na usg brzuszka tak zapobiegawczo.

Ponadto ukrop taki u nas od wczoraj a zostawilam wczoraj na pol godzinki Aleksa mojego TZ babci (Marysie bylam ze zlobka odebrac), wiec stosownie do pogody mial na sobie bodziak z krotkim i bez czapeczki go wzielam. Ile sie nagadala, ze jak to bez czapki i rece nie przykryte - mowie do niej, ze przeciez jest duchota i jemu tez jest cieplo. W domu to samo z tesciowa, zostawilam dzieciaki dzis na godzine z nia (uspilam je najpierw) to mi opatulila Aleksa w kocyk i jeszcze raczki i szyje przykryla mu pieluszka tetrowa no ale nie chce klotni, bo jednak jej pomoc jest mi teraz szczegolnie potrzebna, wyszla to go odkrylam.

ogolem nie wiem skad ja mam tyle sily i powera - no ale mam. Co prawda pranie lezy od 2 dni do poprasowania, ale nie mam sily stac przy desce, poprasuje w pon jak Marysia bedzie w zlobku, a glodomor usnie.

Lece nareczka laseczki....

domi czekam na wiesci, ze juz urodzilas

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 15:29   #2656
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

TZ spakowal torbę Majeczki, nie powiem ubranka wybrał średnio ładne ale chciałam zeby miał w tym udział więc sie nie odzywam
Mam 3 bodziaki na krótki rękaw, 3 polspiochy, 3 skarpetki, niedrapki, cienka czapeczka, 1 pajac i 1 rampers być moze na wyjście.
cos jeszcze?
Nam o wiele mniej ciuszkow sie przydalo bo jak Antos mial 4 doby naswietlan to tylko w pampku byl. A do karmienia jak go wyjmowalam to tylko w kocyk zawijalam.
Pampersow zuzylismy prawie trzy paczki newborn ale my 10 dni bylismy. Chusteczki sie przydaly choc przewijak z wanna mialam w pokoju i biezaca woda. Linomag zielony jeszcze mialam ze soba. Niedrapki nie przydaly sie bo polozne mowily ze musi miec gole raczki zeby ciumkac paluszki i to dobre rozwojowe wg nich.
Przydal mi sie rogal do karmienoa. Laktator.

Stary 2013-07-27, 15:33   #2657
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Stokrorka to niebieskie to basen.

Na razie nic sie nie rusza. Zero skurczy. Choć na ktg coś tam bylo. Macie więcej fotek

ale masz tam super warunki, jak ja bedę rodzić to pokarzę naszą "rzeźnię" w szpitalu, nie ma porównania. Oby się coś szybko rozkręciło
Cytat:

My kapiemy w okolicach 19 a co do spania to kiedys zjadla i szla spac. Teraz po kapieli ani mysli isc spac tylko obczaja swiat do 22
a po kąpieli jeszcze wychodzicie gdzieś czy w domu już siedzicie?
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejoo

Myslalam, ze was nadrobie, ale zaczelam czytac opis porodow i utknelam. Dziewczynki dzielne jestescie i wielkie brawa dla was

U mnie .... ciezko....
Wczoraj przyjechala moja mama, to wspolnie wykapalismy i uspilismy dzieciaki, bo jak robie to sama wydluza sie to do 2 h. Marysia chce wiecej uwagi, a Aleks wisi 1h-2h na cycu, wiec problem jest Jak ona chce pic, siku lub jesc, musze go odkladac, na biega robic i znow go dostawiac do cyca, bo w tym czasie porzadnie sie wkurzy ze mu "bufet" zwinelam z przed nosa. Malo tego zaczal mi bardzo ulewac po jedzeniu piersia, a jak nie ulewa potrafi chlustami rzygnac, konczy sie to tak, ze w cyckach nic nie ma i musze mu dac MM dzwonilam do kumpeli mam go obserwowac i jak bede miala jak zwazyc, czy przybiera, a ona postara sie mnie w czwartek wcisnac do siebie do szpitala na usg brzuszka tak zapobiegawczo.

Ponadto ukrop taki u nas od wczoraj a zostawilam wczoraj na pol godzinki Aleksa mojego TZ babci (Marysie bylam ze zlobka odebrac), wiec stosownie do pogody mial na sobie bodziak z krotkim i bez czapeczki go wzielam. Ile sie nagadala, ze jak to bez czapki i rece nie przykryte - mowie do niej, ze przeciez jest duchota i jemu tez jest cieplo. W domu to samo z tesciowa, zostawilam dzieciaki dzis na godzine z nia (uspilam je najpierw) to mi opatulila Aleksa w kocyk i jeszcze raczki i szyje przykryla mu pieluszka tetrowa no ale nie chce klotni, bo jednak jej pomoc jest mi teraz szczegolnie potrzebna, wyszla to go odkrylam.

ogolem nie wiem skad ja mam tyle sily i powera - no ale mam. Co prawda pranie lezy od 2 dni do poprasowania, ale nie mam sily stac przy desce, poprasuje w pon jak Marysia bedzie w zlobku, a glodomor usnie.

Lece nareczka laseczki....

domi czekam na wiesci, ze juz urodzilas
o kurcze ciężko tak masz sama z dwójką maluchów, tym bardziej, ze Marysia potrzebuje tez uwagi, dużo sił Ci życzę abyś przetrwała na pewno dasz radę

Łukaszek
Stary 2013-07-27, 15:37   #2658
tweedledee
Zakorzenienie

Ja pierd laski nawet nie nadrabiam, bo nie mam jak pół mieszkania nam zalało, bo pękła rura pod zlewem, jak sobie pomyślę, że mieliśmy jechać dzisiaj do mojej rodziny na weekend to aż mi się słabo robi
Połowa hydraulików w soboty nie pracuje, a druga liczy sobie za wymianę krótkiej rurki 150-250 zł sama robocizna! Tż pojechał do castoramy po rurkę i narzędzia i spróbuje sam wymienić. No ja pier*olę, jak nie urok to sraczka
Stary 2013-07-27, 15:39   #2659
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejoo

U mnie .... ciezko....
k:
EVE...skubana jesteś i bardzo silną kobietą!!!!
DASZ RADĘ!!!
Ty masz dzieci a Tój Tż biedny tam sam (poza Twoja siostra itp..) pewnie też mu cięzko i tęskni...ale wiadomo...stara się by utrzymać rodzinkę!!!
Życzę Wam jak najlepiej!!!

A dla Ciebie duuużo kciuków by małe nie były bardzo meczące...!!!!

Cytat:

ale tam masz basen wypaśny....a jak Sarenka coś czujesz??? w sensie jakis skurczyk?

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Przystojniak

Świetne foty hehehhe a Twój tam siedzi na tym fotelu?

To jak mamy dzień zdjęć to muszę tu wstawić foto z grilla z kwietnia co mi dopiero dziś przyjaciółka przysłała, normalnie kocham to zdjęcie
szaleństwo całą parąMarika szczęsliwa to najważniejsze\

Cytat:
przynajmniej na wątku cos sie dzieje, dzieki za foty

Cytat:
Już poprawiłam post i dołączyłam zaginione fotki, telefon mi się zbuntował i nie chciał załadować zdjęć, a teraz z lapka działam i już edytowałam i fotki są..

A tutaj dodam Wam jeszcze kolejne, w tym jedno ze mną z naszego RODOS Wczoraj na spacerku zahaczyliśmy o działkę i poleżeliśmy na kocyku
Ewusia bardzo ładnie wyglądacie !!!!

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja pierd laski nawet nie nadrabiam, bo nie mam jak pół mieszkania nam zalało, bo pękła rura pod zlewem, jak sobie pomyślę, że mieliśmy jechać dzisiaj do mojej rodziny na weekend to aż mi się słabo robi
Połowa hydraulików w soboty nie pracuje, a druga liczy sobie za wymianę krótkiej rurki 150-250 zł sama robocizna! Tż pojechał do castoramy po rurkę i narzędzia i spróbuje sam wymienić. No ja pier*olę, jak nie urok to sraczka
jeszcze tego Wam brakowało..ja piernicze......

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-27, 15:41   #2660
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie do mamuś karmiących piersią. Nic zupełnie kochane nie smażycie? Tylko pieczone i gotowane?
U mnie narazie tylko, oprócz naleśników. Ale będę wprowadzać. Bo póki co Mały dobrze reaguje na wszystko co jem.

Cytat:

3mam kciuki!!

Cytat:
Hej!
Gratuluje mamusiom rozpakowanym!
Domcia-kciuki za rozktecenie i oby Sarenka szybko sie pofatygowala do nas

Ja wlasnie siedze u babci w ogrodzie. Skwar jak nie wiem...

Odnosnie jedzenia i kp to ja jem smazone i ogolnie prawie wszystko.
Po wczorajszej pizzy,coli i bobie malej nic nie bylo a nawet przespala 4hw nocy

Pytanko:
Czym objawia sie kryzyz laktacyjny albo zanik laktacji???? U mnie mala ciagle wisi na cycu a i tak potem dostaje mm i wciaga jakby tydzien nie jadla mam wrazenie ze nic mi sie tam nie zbiera a wczesniej po kilku h mialam kamienie a nie cycki.

Poza tym chyba za duzo nosze,bo jakby spuchla mi rana po cc i mnie boli...

duuuża jest Hanulka

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki

Jak znajde chwile to moze nadrobie.Laura daje czadu nauczyła sie paskudnie wrzeszczec jak jej cos nie pasi a dzis od rana jej nic nie pasi.A popoludniu przyjezdzaja tescie i babcia mam nadzieje ze nie bedzie ,,dobrych rad" bo mam bardzo kiepski humor i tylko by dolali oliwy do ognia.

Wczoraj byłam na spacerze pod wieczór z Laura i kłapouszkiem i siedziałam sobie na ogródku,pogadałam z Psami Wysłuchali,pocieszyli i było super.A dzis rano Laura maruuudna,krzyczy,wrzeszc zy,ledow co sniadanie zjadłam a do kompa podchodziłam wiele razy i dopiero teraz sie udało.Popłakałam sobie a co .Ulzyło.
Przytulam. Kryzys minie!

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Agrafka gratulacje dla Ciebie i Radzia. Ucaluj go od nas! Byłaś bardzo dzielna!
ylam, poszłam spać o 2:30, a wstalam o 8. Wczoraj z Tztem kupiliśmy sobie whiskey zeby spędzić trochę czasu razem i sie napić dobrego drinka, przeszliśmy do domu, a teść go zawołal i mu zaczął wręczać piwa.. No ok, pierwsza godzina, druga, no ale chciałam ja z nim trochę czasu spędzić.. No i oczywiście wyszło jak wyszło, ze zamiast ze mną sie napić to obalil cała flaszkę ze swoim ojcem mi nawet nie proponując drinka. Siedzieli na polu i oczywiście dziecka nie wykapal, a ja ciagle małym sie zajmowałam. Takie to wszystko jest przykre dla mnie jak widzę, ze sie nie zakochał w naszym synku tak jak chciałam
Współczuję sytuacji z TZ-tem. Jak to będzie tak dalej trwać, to Oliath dobrze sugeruje - terapia wstrząsowa. jesteś świetną babeczką, mądrą i dojrzałą ponad wiek. Dbaj o siebie i Tomusia!

Cytat:

edit: telefon się zbuntował i nie chciał dodać zdjęcia, musiałam się zalogować na komputer i dopiero dodaję
faaajnyy)

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Witam...

U nas dzisiaj kryzys. Mały płacze niewiadomo z jakiego powodu. A jak tylko weźmie się go na ręce to przestaje, potem znowu coś sobie przypomni i znowu płacz. Jak uśnie to my go siup do łóżeczka lub leżaczka a on od razu oczy jak 5zł i znowu płacz.
Do tego mam wrażenie jakby był cały czas głodny. Tylko on zjada co 2,5-3h 120ml a częściej mu mleka nie mogę dawać bo będą znowu zaparcia. Przepajamy go często wodą i herbatkami a i tak jak skończy pić to jest wrzask więc dostaje smoka i tak go zasysa wydając dodatkowo dźwięki jakby nie pił przez cały dzień.
Dopiero teraz udało mu się usnąć. Choć widzę, że jest strasznie czujny, reaguje nawet na drobny dźwięk.
Dobrze, że jest Tż bo bym siedziała i płakała razem z Małym, a tak mogę płakać w samotności

Idę coś ponadrabiać, jak będzie mi to dane.
Kryzys minie! Przytulam
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
moje dziecko jest takie grzeczne w nocy daje sie wyspac w miare a dzis to juz wogole spala od 8do 13chyba a ja zdarzylam wkoncu Robic brwi paznokvie i ogarnac sie na spokojnie...a teraz zjadla poprzytulalysmy sie trochu i znowu kima

ale duszno..

En no to nie popisal sie Twoj tz...ale moj wczoraj tez troche nie wiec pomysl ze nie jestes sama

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

widze ze nie tylko moja sie wycfanila i najwygodniej i najlepiej jest jej u mamusi na.rekach albo na lozku rodzicow...a lozeczko jest be?:-P

najgorsze jak dziec placze i nie wiadomo o co...

kapiecie maluszki codziennie?o jednej porze?a jak spia to wybudzacie?

en a czemu uwazasz ze tz nie zakochal sie tak w malym?
nie wybudzam na kąpanie,a staramy się kąpać miedzy 19-20. Akurat tak też wypada godzina karmienia. Igorek dostaje po obudzeniu z jednej piersi.. kąpiemy go i potem dokarmiam z drugiej i usypiam.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

a może chociaż delikatnie zasugerować, że jesteś zmęczona?

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
O STOKROTKA dzieki. Tak mi sie wydawalo ze to ten nc100

A TAK wogole to Antek wisi mi caly dzien na cycku. Zasypia a jak go odkladam to sie budzi i ryk. No to daje mu cyca to doi jakby tydzien nie jadl. I tak w kolko. Nerwa juz lapie.
Lezy mi wlasnie na brzuchu i doi i zasypia... Juz mam ochote sie zlamac i smoczek mu dac...

Przytulam.

Ale dzisiaj kryzysowych momentów...mam nadzieję, że szybko przejdą. U nas spokój, mam nadzieję, że w nocy również tak będzie. Chociaż odpukać noce ładnie przesypia, tylko na karmienie się budzi. I dzisiejsza noc cała w swoim łóżeczku.
Któraś pytała jak przyzwyczaić do łóżeczka? nie wiem... u mnie ten sam problem.. (na moje własne życzenie).. i od wczoraj zawsze odkładam do jego łóżeczka jak zaśnie.. czasami jak jeszcze nawet nie śpi, ale już śpiący jest. I tak zazwyczaj kończy się uspanie na cycu lub na chwilę dosłownie na rękach (jak już jest mega zmęczony) i wtedy do łóżeczka. Czasami tak robimy kilka podejść. Póki co 1,5 dnia za nami..zobaczymy jak dalej to będzie wyglądać.

domciątko, dzoan: kciuki bardzo mocne!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 15:44   #2661
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
EVE...skubana jesteś i bardzo silną kobietą!!!!
DASZ RADĘ!!!
Ty masz dzieci a Tój Tż biedny tam sam (poza Twoja siostra itp..) pewnie też mu cięzko i tęskni...ale wiadomo...stara się by utrzymać rodzinkę!!!
Życzę Wam jak najlepiej!!!

A dla Ciebie duuużo kciuków by małe nie były bardzo meczące...!!!!

.
taaaaaaaa moj maz taki steskniony, ze jak do swojego starego lapka zakupilam niedawno kamerke i zadzwonilam to on nie ma czasu gadac bo maja wolne i ida na rower.... zabije go kiedys. No ale w sumie niech ida, przeciez nie bedzie siedzial w hotelu i pierdzial w stolek, skoro wzieli rowery, wszedzie dookola gory, to mu sie troche ruchu przyda, bo ostatnimi czasy strasznie sie spasl

ewusia sliczny Tymek i widze, ze maja taki sam komplet - moj Aleks dostal taki od kogos, ale rozmiar 68, wiec na jesieni dopiero zalozy. Ale boski jest. No i ty mamuska tez sliczna

leceeee

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 15:54   #2662
tysia222
Raczkowanie

dziewczyny a odnośnie tego zasypiania maluszków na rękach, to nie jest tak, że one jak są jeszcze takie malutkie to po prostu potrzebują bliskości, a potem z czasem to minie?
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 16:01   #2663
czarownica1
Zakorzenienie

Czytalam ze potrzebuja pocsucia bezpieczendtwa i ze trzeba czesto przytulac i zeby nasze serce slyszaly.

Stary 2013-07-27, 16:17   #2664
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
rozmawialam ze znajoma kosmetyczka i mi powiedziala, ze czerwone/sine rozstepy sa od szybkiego tycia - chudniecia, a biale (jesli takie sa od razu) od zmian hormonalnych.
to ja mam od szybkiego chudnięcia-fioletowe, dziś odkryłam że mam na udach i tyłku oprócz brzucha, o losie jak ja je zwalcze

Cytat:
witamy sie z Majulką w 38 tc
Ale zlecialo

Cytat:
Dzień dobry!!

Witam się z naszym 1 miesięcznym Tymoteuszkiem Dziś świętujemy pierwszy miesiąc razem i od 13.12 będziemy mieć niemowlaczka a nie moworodka
zdjęcia super

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie do mamuś karmiących piersią. Nic zupełnie kochane nie smażycie? Tylko pieczone i gotowane?
ja smażę bez tłuszczu, ale to cały czas, przed ciążą też, aż tak mocno się nie pilnuje z jedzeniem bo by zwariować można było, unikam jedynie grochu, fasoli, kapusty

Cytat:

cos jeszcze?
a po co po tyle rzeczy na wyjście ?
u mnie było trzeba całą pakę pampersów bo ja długo byłam
tetrowych nie miałam

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 16:19   #2665
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozmawiałam z nim na ten temat, bo on nie widzi problemu. Często jest tak ze wyjdę i wrzask małego, wracam, a on leży a tz obok nic sobie z tego nie robi
Do tego wczoraj sie nawet z nim nie przywitał, nic, kompletnie nic i poszedł pić. Ja wiem ze ma prace, ze chce czasem odreagowac, ze sobie rozmawiał z ojcem ale kurcze chciałabym wstawić takie zdj jak Karolajn męża i córeczki, tylko ze u nas tak to nie wyglada po prostu.. Tz pomizia go po puckach, wykapie razem ze mną i to by balona tyle. Nie utuli go, nie mówi do niego, no po prostu serce mi wie kraja jak widzę ze mały z dnia na dzień rośnie a on tego nie zauważa.

Przed chwila mi zrobił awanturę o to ze zostawiłam papierosy na aucie pod sklepem i spadły najprawdopodobniej bo ich nie zdjelismy i gdzieś spadły.. O 15zl zagubione usłyszałam ze jestem po*ebana powiedziałam mu ze jest skończonym frajerem i nie chce go oglądać

Cieszę sie ze Was mam, bo Wam mogę to napisać..
TŻ naprawdę zachowuje się nie w porządku

Cytat:
Trzymajcie kciuki

Trzymam

Cytat:
Już poprawiłam post i dołączyłam zaginione fotki, telefon mi się zbuntował i nie chciał załadować zdjęć, a teraz z lapka działam i już edytowałam i fotki są..

A tutaj dodam Wam jeszcze kolejne, w tym jedno ze mną z naszego RODOS Wczoraj na spacerku zahaczyliśmy o działkę i poleżeliśmy na kocyku
Super wyglądacie, Tymuś straszny słodziak

Cytat:
Ale masz tam luksusy.

Cytat:

cos jeszcze?
Ja nie miałam wogóle ubrań, poieważ korzystaliśmy ze szpitalnych. Zresztą mała cały czas była głównie w inkubatorze i golasa w rożku przynosili mi na karmienie.
Miałam paczkę pampersów, a pupkę byłam wacikami dla dzieci zamoczonymi w wodzie

Cytat:

Też mam ten termometr, jaką temperaturę wody mała preferuje?

Cytat:
Trzymam , żeby tż udało się zamntować

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-07-27 o 16:20
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 16:20   #2666
strawberry162
Rozeznanie

Cześć kochane Wstawiam w końcu mój opis porodu Mała śpi więc mam wolną chwilkęPrzy okazji gratuluje nowym mamusią i trzymam kciuki za te przyszłe Domi

Ten opis porodu sponsoruje słowo skurcz i ból;P

Wszystko zaczęło się 02.07.2013.
Miałam wizyte u Gina i byłam dokładnie tydzień i dwa dni przed terminem. Zapytał czy chciałabym już urodzić, oczywiście powiedziałam że tak. No wiec zaproponował „inne” badanie. Badanie nie różniło się niczym od tego standardowego które miałam na każdej wizycie. Jak później się zorientowałam zrobił mi najprawdopodobniej masaż szyjki no bo co innego mogło by przyspieszyć poród. Powiedział że w ciągu 24 godzin powinnam urodzić, oczywiście w miedzy czasie mam iść na spacer, masować piersi no i seks też był mile widziany:P Po powrocie do domu zrobiliśmy wszystko tak jak pan doktor kazał :p Wieczorem delikatnie pobolewał mnie brzuch więc stwierdziłam że umyje włosy tak na wszelki wypadek gdyby coś zaczęło się dziać i poszłam spać.
03.07.2013
Przed 4 obudziły mnie pierwsze skurcze ale były tak delikatnie że zasypiałam na nich. Stwierdziłam, że to pewnie fałszywy alarm ale w głębi duszy czułam że to TO. O 4 były już delikatnie silniejsze więc ściągnęłam sobie aplikacje na telefon (Contraction Timer bardzo polecam, była ze mna aż do porodu) i zaczęłam liczyć czas mieczy skurczami ale też zasypiałam. Ból był taki jak na okres. Dokładnie o 4.13 skurcze bardziej się nasiliły i były co 8, 6, 4, 2 min. Stwierdziłam że jak tak szybko zmniejsza się odstęp miedzy nimi to czas wstać dopakować torbe i iść pod prysznic. W miedzy czasie próbowałam dodzwonić się do tża ale oczywiście spał i nie słyszał jak dzwonie:p Zadzwoniłam na domowy i odebrała jego mama, powiedziałam że mam troche często skurcze i niech obudzi B. bo chyba się zaczęło. Przyszła moja mama i z przerażeniem w oczach pyta co się dzieje a ja że mam skurcze i jedziemy do szpitala Poszłam się wykąpać, na szczęście nie musiałam się za bardzo ogarniać bo zrobiłam to dzień wcześniej przed wizytą u Gina. Prysznic nie zmniejszył bólu więc wiedziałam że naprawdę się zaczyna Przyjechał tż i pojechaliśmy do szpitala. W drodze zadzwoniłam do mojej położnej i powiedziałam że skurcze mam średnio co 2-3 minuty i ze za 35 min będziemy w szpitalu. Ból się nasilał a skurcze były rzadziej bo co 6 min . W szpitalu byliśmy przed 6. Na szczęście nikogo nie było. Na dzień dobry papierologia i mnóstwo pytań, mierzeni ciśnienia, miednicy i sprawdzanie tętna małej. Później poszłam z położną na porodówke i tam znowu papierologia i pytania. Miałam badanie na którym było 1,5 cm rozwarcia. Położna założyła mi wenflon i przeszłyśmy do Sali przedporodowej. Wszystkim mówiłam, że koniecznie chce lewatywe bo od tygodnia nie korzystałam z wc. Ok 7 miałam KTG na którym zbyt wiele skórczy nie było a bolało coraz bardziej. O 7. 45 dostałam antybiotyk na paciorka, potem o 10.45 i o 14.45. Poszłam z tż na mały spacer ale szybko wróciliśmy bo nie dawałam rady chodzić przez skurcze. W między czasie byłam pare razy pod prysznicem który tylko nasilił skurcze ale ciągle były co 5-6 min. Byłam przerażona bo ból był nie do zniesienia i bałam się że będę się męczyć całą noc bo przecież powinny być coraz częściej. Zadzwoniła moja położna i powiedziałam że skurcze są coraz silniejsze ale nie są wcale częściej a ona że dziś na pewno urodze więc dodała mi skrzydeł;p Ból najlepiej znosiłam na leżąco na siedząca i no stojąco nie mogłam wytrzymać, skurcze były tak niesamowite i paraliżujące że nie byłam w stanie się ruszać i oddychać. Oddychanie mimo ogromnego wysiłku przestawało pomagać, zaczynałam jęczeć i stękać, było też troche łaciny;P O 15 położna kazała iść pod prysznic, który miał albo uśmierzyć ból albo spotęgować. Oczywiście u mnie była ta druga opcja;p Pod prysznicem już krzyczałam z bólu więc przyszła położna i zaprosiła mnie na badanie. Jak zdejmowałam majtki to zobaczyłam że odszedł mi czop. Rzeczywiście nie da się go przegapić. Mój wyglądal jak gęsty śluz i miał ok 3cm długości, był brudno brązowy. Podczas badania okazalo się mam 6 cm rozwarcia i dostałam zaproszenie na porodówke;p Zadzwoniłam po położną i do tż żeby przyjechał.
Była 15.30.
Wchodząc na porodówke położna powiedziała do lekarki że chciałam lewatywe a ona na to że nie ma już czasu. Byłam załamana ;P
Leżąc na łóżku wiłam się i krzyczałam z bólu . Po raz drugi zostałam podłączona pod KTG. W miedzy czasie przyszła moja położna i masowała mi plecy i podawała wodę. Po jakimś czasie musiałam położyć się na lewym boku z nogą opartą o tą podpórke do nóg żeby mała wstawiła się w kanał rodny. Niesamowicie drętwiały mi ręce i twarz. Nadgarstki miałam wygięte do środka i cztery opuszki palców złączone były z kciukiem (mam nadzieje że wiecie o co chodzi;p) za chole.re nie mogłam ich wyprostować. Powiedziałam po położnych że czuje się przez to jak upośledzona a one zaczęły się śmiać i powiedziała że to przez wstawianie się małej w kanał rodny. Ból był nie do zniesienia, nie byłam w stanie normalnie oddychać bo bolało jeszcze bardziej. Błagałam o jakieś znieczulenie i dostałam Ampiciline (tak to się chyba nazywa, swoją drogą co to dokładnie jest?)Teraz bardzo żałuję że to dostałam bo chciałam urodzić jak najbardziej naturalnie ale o tym wtedy nie myślałam. Ból po tym był jeszcze gorszy. Cały czas byłam pod KTG. W tej pozycji na boku zaczęły się skurcze parte których za żadne skarby nie byłam w stanie powstrzymać, po prostu MUSIAŁAM przeć. Jak tak parłam to odeszły mi wody. Nie one nie odeszły one wystrzeliły;p Poczułam pstryknięcie i wszystko poleciało na położną;p Niby było ich mało i myślały że to siusiu. Tżta dalej nie było. Mówiłam, że już nie daje rady, że nie wytrzymam tego i że chce cesarke, nie słuchały;P W końcu pozwoliły mi się położyć na plecach, zdjęły te pasy od KTG i moja położna trzymała tylko to małe urządzono. Działało to na mnie jak płachta na byka bo jestem taką osobą że jak coś mnie boli to nie można mnie głaskać, dotykać i najlepiej nic nie mówić bo boli mnie jeszcze bardziej i tylko się denerwuje. Kazałam położnej to zabrać ale mnie nie posłuchała i mówiła że trzeba sprawdzać tętno malutkiej. To mnie jakoś przekonało. Parte nadal były nie do powstrzymania mówiłam że musze przeć ale kazały jeszcze poczekać. Krzyczałam tak że chyba wszyscy mnie słyszeli. W między czasie miałam badanie i było już 8 cm. Pozwoliły mi w końcu na legalu przeć;p Położna cały czas trzymała mi w środku palce i masowała krocze. To również doprowadzało mnie do szału i kazałam jej zabrać te palce ale ona mówiła że tak musi bo coś tam;p Była w szoku że „to wszystko jest TAKIE elastyczne”. Po 2 partych wyszła główka a ja miałam wrażenie że robie mega kupe;p. Czułam pieczenie i szczypanie w okolicy łechtaczki, jak się później okazało tam właśnie pękłam. Nie w dół do odbytu tylko w góre do samej cewki moczowej;/ Po kolejnym partym o 16.25 wyskoczyła Antosia! Poczułam niesamowitą ulge. Położyły mi ją na brzuchu. Byłam jak zahipnotyzowana. Dopiero po chwili uświadomiłam sobie że mała płacze i byłam taka szczęśliwa że wszystko z nią w porządkuPrzecięłam pępowine bo tż jeszcze nie było, przyjechał dopiero jak rodziłam łożysko. Jak patrzył na malutką to widziałam, że płacze. Z jednej strony byłam szczęśliwa że nie widział i nie słyszał jak cierpie ale z drugiej strony może właśnie wtedy doceniłby to wszystko. Później tż musiał wyjść a ja byłam szyta. Malutka cały czas była ze mną. Szycie mimo znieczulenia bolało bardzo, najbardziej przy cewce i trwało 40 min. Nie wiem ile mam szwów (tak, minęło 24 dni a one jeszcze się nie rozpuściły) ale z 15 to na pewno. Po szyciu tż mógł do nas przyjść, małą położna przystawiła do piersi i tak sobie leżeliśmy ok. 1godz. Po godzinie Tosia zsunęła się z piersi a my nie wiedzieliśmy jak ją „poprawić” więc zadzwoniliśmy po położną. Wzięła małą od razu to ważenia i mierzenia, owinęła w jakiś ręcznik i zostałyśmy przewiezione na oddział położniczy.
Poród pomimo niesamowitego bólu wspominam ze łzami w oczach, nigdy w życiu nie przeżyłam niczego tak wspaniałego. Wiem, że to głupie ale bardzo tęsknie za brzuszkiem, za tymi okropnymi skurczami i za porodem. Mogłam rodzić co tydzień. To było coś pięknego. Nie zapomnę tego do końca życia.

Wybaczcie, że troche chaotycznie ale już powoli wszystko pamiętam jak przez mgłe

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 16:21   #2667
fiazo
Zakorzenienie

Agrafka gratuluję długi Twój chłopak

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 16:31   #2668
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozmawiałam z nim na ten temat, bo on nie widzi problemu. Często jest tak ze wyjdę i wrzask małego, wracam, a on leży a tz obok nic sobie z tego nie robi
Do tego wczoraj sie nawet z nim nie przywitał, nic, kompletnie nic i poszedł pić. Ja wiem ze ma prace, ze chce czasem odreagowac, ze sobie rozmawiał z ojcem ale kurcze chciałabym wstawić takie zdj jak Karolajn męża i córeczki, tylko ze u nas tak to nie wyglada po prostu.. Tz pomizia go po puckach, wykapie razem ze mną i to by balona tyle. Nie utuli go, nie mówi do niego, no po prostu serce mi wie kraja jak widzę ze mały z dnia na dzień rośnie a on tego nie zauważa.

Przed chwila mi zrobił awanturę o to ze zostawiłam papierosy na aucie pod sklepem i spadły najprawdopodobniej bo ich nie zdjelismy i gdzieś spadły.. O 15zl zagubione usłyszałam ze jestem po*ebana powiedziałam mu ze jest skończonym frajerem i nie chce go oglądać

Cieszę sie ze Was mam, bo Wam mogę to napisać..
bardzo niefajna sytuacja, nie wiem co mam Ci poradzić dlatego trzymam kciuki aby wszystko się wyjaśniło i ułożyło.

Cytat:

edit: telefon się zbuntował i nie chciał dodać zdjęcia, musiałam się zalogować na komputer i dopiero dodaję
Słodki Maluszek

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Moja znajoma miala podobna sytuacje z malutkim.
Madry pediatra poradzil jedno - niech Pani da mu 150 albo 200 ml zamiast 120, i jesli nadal bedzie plakal i sie wybudzal, prosze dopiero wtedy szukac innych niz glod przyczyn
Moze sprobuj?...
tak powiadasz to ściągnę dzisiaj swoje mleczko i dam mu dużo więcej, łatwiej będzie się mu trawić i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj kryzysowych momentów...mam nadzieję, że szybko przejdą. U nas spokój, mam nadzieję, że w nocy również tak będzie. Chociaż odpukać noce ładnie przesypia, tylko na karmienie się budzi. I dzisiejsza noc cała w swoim łóżeczku.
Któraś pytała jak przyzwyczaić do łóżeczka? nie wiem... u mnie ten sam problem.. (na moje własne życzenie).. i od wczoraj zawsze odkładam do jego łóżeczka jak zaśnie.. czasami jak jeszcze nawet nie śpi, ale już śpiący jest. I tak zazwyczaj kończy się uspanie na cycu lub na chwilę dosłownie na rękach (jak już jest mega zmęczony) i wtedy do łóżeczka. Czasami tak robimy kilka podejść. Póki co 1,5 dnia za nami..zobaczymy jak dalej to będzie wyglądać.

domciątko, dzoan: kciuki bardzo mocne!
To ładnie sobie radzicie z łóżeczkiem. Mój w sumie ładnie w nim spał, ale ostatnimi nocami to dla wygody wkładam go do leżaczka (jest typowo na płasko) i mam go pod ręką. Ale chyba od poniedziałku znowu wróci do swego łoża.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

kąpiel zazwyczaj w godzinach 18-19. Wcześniej nie mieliśmy stałych godzin i czekaliśmy aż mały się wybudzi. Teraz przeważnie w tych godzinach je. A co do spania - różnie to bywa, czasem zasypia a czasem mu się nie chce

Cytat:
cos jeszcze?
za torbę

My byliśmy 7 dni - poszło prawie 2 paczki pampersów. Pieluszki tetrowe nam się przydały, Tż dowoził. 1 niedrapki, 2 czapeczki, i sporo kaftaników. W szpitalu dzieciaczki leżały przeważnie w kaftanikach i pampersach, skarpetkach, owinięte w rożku. A i tak mój Gutek spędził większość czasu w inkubatorze.

Cytat:

To mamy relacje na żywo

Wróciliśmy ze spaceru, nie obyło się bez kwękania i reakcji na każdy dźwięk. A teraz śpi w wózku. A na dworze strasznie duszno.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-07-27 o 16:33
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 16:50   #2669
kiss12550
Zadomowienie

Domi-
ogromne kciuki dla Ciebie oby szybko poszło

Twee- biedna , mam nadzieję że Tż sobie poradzi , nie denerwuj sie za mocno

En - wybacz że to powiem ale za takie teksty do Ciebie Tż powinien porządnie od kogoś dostać, nie rozumiem jak może się tak zachowywac po tym jak tyle już razem przeszliście , a niedawno urodziłaś mu JEGO synka, przecież każdy facet powinien w tej sytuacji z dumą nosić swoja kobiete na rękach ! Ech mam nadzieję ze Tż w końcu się opamięta i zrozumie jak głupio postępuje..

nie nadrabiam więcej bo robie ciasto, jak wyjdzie pochwale sie smakowitym zdjęciem,a jak nie... to nic nie pisałam o żadnym cieście
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-27, 16:57   #2670
magolina
Wtajemniczenie

Dzoan, Domcia mocne kciuki

Cytat:
Wierzę, że jesteście bardzo szczęśliwi trzymam kciuki, żeby ładnie jadł i nie miał żółtaczki

Cytat:

Ej, do Pudziana jeszcze jej brakuje śliczna jest

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
OMG to o której ona dziecko kompie i kładzie spać...zero czasu ma dla siebie i męża. gdzie do tej godziny siedzieć. powiedz grzecznie że musicie ukrucić spotkania ponieważ syn musi chodzić szybciej spać bo później marudny. A ty chcesz mieć chwile dla siebie
Ita zgadzam się z Sarną, ja bym delikatnie dała do zrozumienia, że to już późna godzina.

Cytat:

Cytat:
O kurcze, współczuje

En
strasznie przykro się czyta, że Tż tak postępuje mam nadzieje, że jakos się ułoży i trzymam mocno za to kciuki. Nie zasługujesz ani Ty ani Tomaszek na takie zachowanie Tżta

Ewusia
Tymek śliczny

Eve jesteś bardzo, bardzo silną babeczką podziwiam. Dużo wytrwałości Ci zyczę

Strawberry
za opis, super się czytało.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości