Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2013-12-15, 20:06   #2671
marma53
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 402
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Moje dzisiejsze U:
Dzisiaj dzie bezmi瘰ny i bezrybny, zawsze mam taki jeden-dwa w tygodniu

: p馧 grejpfruta, 3 mandarynki, p馧 cytryny, polane olejem pistacjowym i p馧 造瞠czki miodu akacjowego, 200 g kefiru Zott, 1.5 kromki chleba 篡tniego pe軟oziarnistego (1 z olejem kokosowym i pomidorem, p馧 kormki z porz康n ilo軼i mas豉 i plastrem 鄴速ego sera)
II: kawa z mlekiem, 2 wafle ry穎we ze s這necznikiem, twarogiem p馧t逝stym z miodem i pistacjami, p馧 jab趾a skropionych cytryn, marchewka surowa
O: placki marchewkowe (jajko+1 bia趾o, 3 marchewki, kilka 造瞠k m彗i i troch otr瑿闚 篡tnich) usma穎ne na oleju pistacjowym, 1/3 ugotowanego broku豉 z topionym 鄴速ym serem, 2 mandarynki
P: ma造 jogurt naturalny, 郵iwki suszone, rodzynki i papaja suszone, czubata 造磬a wi鏎k闚 kokosowych, 4 ma貫 herbatniki polane p馧 造瞠czki miodu, herbata aroniowa

i w sumie dzisiaj nie mam wi璚ej ochoty, bo ca造 dzie siedz na kanapie albo przy pracach domowych, jestem przed okresem i tak mnie jelita bol i jajnik, 瞠 nie mam apetytu.. co lekkiego by si przyda這, ale nie mam pomys逝.

marma53 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-15, 20:15   #2672
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 358

R
  1. jajo na mi瘯ko, par闚ka z wody z chrzanem wasabi, 2 kanapki z szynk, serem chrzanowym, pomidorem, kaparami
  2. kabanos + 2 plastry sera 鄴速ego z sosem chili
  3. talerzyk bigosu, kromka razowca
  4. tr鎩k帷ik serka Hochland, piwo imbirowe

rzucicie okiem?
Irish lady 28 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-15, 22:23   #2673
natul
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 204

好iadanie: owsianka 4造磬i na mleku 2% z bananem, miodem, orzechami
II 郾iadanie: bu趾a z mas貫m, szynk i warzywami
Obiad: 3 pieczone skrzyde趾a kurczaka, 2 ziemniaki, sur闚ka z kapusty peki雟kiej i kwaszonej
Podwieczorek: serek wiejski z 造瞠czk miodu, 5 mandarynek (damn it! z mandarynkami mam tak 瞠 mog zje嗆 kilogram i nawet nie wiem kiedy )
Kolacja: omlet z 2 jaj z pieczarkami na ma郵e klarownym, posmarowany ketchupem

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-15, 22:46   #2674
kaasi
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 701
GG do kaasi

dziewczyny a co je嗆 po treningu je郵i ko鎍z go ok 22?? bo bez niczego i嗆 pozniej spac to tez bez sensu.. :/
Czytanie ksi捫ek...
kaasi jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-15, 23:02   #2675
Erena
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 119

Cytat:
Napisane przez kaasi Poka wiadomo嗆
dziewczyny a co je嗆 po treningu je郵i ko鎍z go ok 22?? bo bez niczego i嗆 pozniej spac to tez bez sensu.. :/
Powiedzia豉bym, 瞠 normalny posi貫k potreningowy. pisa豉m Ci co si powinno je嗆 po treningu, prawda?
Erena jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-15, 23:42   #2676
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

Widz nowe kwiatki na forum

Cytat:
Napisane przez Unex Poka wiadomo嗆
Napisz, tu, bo na privie nie odpisujesz
DudiBoy, co 獞iczysz ?
Wydawa這 mi si 瞠 par razy wpisywa貫m aktywno嗆 fizyczn :p

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:57   #2677
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo軼i: 9 126

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆
Wydawa這 mi si 瞠 par razy wpisywa貫m aktywno嗆 fizyczn :p
tu na w徠ku ? :P
No to poprzegl康am w takim razie

Moje R

I jajecznica z 2ch jaj, 2 kromki razowca, papryka (1/2) pomidor, plaster w璠liny, mas這 ( 造磬a )
II owsianka 30 g, jajo, wi鏎ki kokos, 1/2 jab趾a, mleko 2 %, 造磬a kakao, cynamon, orzechy w這skie
III 3/4 woreczka ry簑 br您owego, sos do spaghetti ( mi瘰o mielone z indyka, koncentrat pomidorowy, papryka, pomidory z puszki, pieczarki, przyprawy, cebula )
IV p豉t 郵edzia z zalewy octowej, 2 kromki razowca, sa豉ta, mas這, 1/2 papryki, 1/2 jogurtu naturalnego

Cytat:
Waga najszybciej spada jak si j wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:26   #2678
eddin
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 415

Cytat:
Napisane przez Erena Poka wiadomo嗆
Powiedzia豉bym, 瞠 normalny posi貫k potreningowy. pisa豉m Ci co si powinno je嗆 po treningu, prawda?
Ale taki posi貫k jest spory, a ci篹ko si 酥i po du篡m posi趾u. Sama si zastanawia豉m ostatnio, co je嗆 w takich sytuacjach...
eddin jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-16, 13:31   #2679
Erena
Zadomowienie

Tez zalezy o ktorej sie idzie spac. Ale ja jestem zdania, ze lepiej nawet godzine przed snem zjesc normalny posilek bialkowo-weglowodanowy (najwyzej nieco mniejsza porcje) niz nic.
Stary 2013-12-16, 13:42   #2680
eddin
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 415

Cytat:
Tez zalezy o ktorej sie idzie spac. Ale ja jestem zdania, ze lepiej nawet godzine przed snem zjesc normalny posilek bialkowo-weglowodanowy (najwyzej nieco mniejsza porcje) niz nic.
Pewnie, 瞠 lepiej zje嗆 to ni nic, jednak mi chodzi o pomys造 na lekki posi貫k potreningowy do poch這ni璚ia tu przed snem
eddin jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-16, 14:43   #2681
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Napisane przez mpati86 Poka wiadomo嗆
Po naprawd bardzooooo d逝gim czasie.........

Pami皻acie mnie jeszcze?
Wracam z utrzymaniem....

U z @:

1. du瘸 bu趾a razowa z ziarnami: obie po堯wki z mas貫m:
- p馧 z twarogiem p馧t逝stym wymieszanym z mlekiem, cukrem z prawdziw wanili i bor闚kami ameryka雟kimi;
- p馧 z ricott i posypane drug po這w bor闚ek
banan; kawa inka z mg z mlekiem
ewka- skalpel
2. twaro瞠k domowy z 1 czubat 造磬 mas豉 orzechowego i owocami goji; mandarynki; kawa parzona z mlekim
3. zupa marchwiowa z piersi z kurczaka; kopytka z mas貫m i bu陰 tart, kilka z mlekiem, cukrem i cynamonem
4. ciastko francuskie z wi郾i; soczek marwit 1 dniowy marchewkowy
zestaw witamin+ t逝szcze dha
45 min orbitrek
5. 這so porcja w璠zony na gor帷o z cytryn na ciep這 opalany drewnem bukowym ; kawa貫k chleba du篡 篡tniego z mas貫m, sa豉t, krakowsk such i serem; warzywa gotowane; pomidor

@
Oczywi軼ie, 瞠 pami皻amy! Nie do ko鎍a zrozumia豉m Twoj wypowied - nadal walczysz o @, czy te odzyska豉 i jeste w trakcie? Generalnie nie widz jakich wi瘯szych zmian w Twoim menu, nadal jest fajne, no ale... Ten orbitrek non-stop, dobrze, 瞠 ju nie przez 2 godziny

Cytat:
Napisane przez blax5 Poka wiadomo嗆
U/P (niestety waga idzie w g鏎? ):

I. jajeczna owsianka z jab趾ami, suszonymi 郵iwkami oraz tahini

II. dwie kromki domowego chleba ziarnistego z potrawk z drobno pokrojonej marchewki, marynowanej dyni, og鏎k闚 w zalewie z pietruszk, tu鎍zyka w sosie jogurtowym (pozosta這 z obiadu )

III. jogurt naturalny wymieszany z kakao z jab趾iem i orzechami nerkowca

IV. zupa kalafiorowa z warzywami i du篡 kawa貫k gotowanego, czerwonego mi瘰a

+ pietruszki (moja nowa mi這嗆, od kt鏎ej nie zrobi si ju raczej 鄴速a jak od marchewek )
Nie czaj - to ma i嗆 w g鏎 czy nie? Jak dla mnie super jad這spis, wspaniale jesienny, warto軼iowy i zr騜nicowany. Jest sporo warzyw jak na Ciebie, super, 瞠 to przewalczy豉!

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka wiadomo嗆
Dzisiaj jem tylko ja?

Drugie U do oceny.
Przed: woda z plastrem cytryny i 造瞠czk miodu
I 2 par闚ki sojowe; mini-sa豉tka z kilku pomidork闚 koktajlowych i oliwek, posypane bazyli; nieca豉 du瘸 bu趾a grahamka z mas貫m z sol morsk, 2 plastrami rolady ustrzyckiej i jakimi warzywami
II jab趾o, jogurt pitny Activia 195g o smaku owoc闚 le郾ych
III spora (ale ju mniejsza ) bu趾a grahamka z mas貫m z sol morsk, sa豉t, pomidorem, plastrem szynki drobiowej z warzywami
IV 1/2 woreczka kaszy jaglanej; gulasz z cukinii i mi瘰a drobiowego z jogurtem naturalnym; jaka chi雟ka mieszanka bambus闚 i innych ; kubek zupy pieczarkowej
V serek homo naturalny 140g z gar軼i je篡n, du膨 郵iwk, 造磬 miksu orzech闚, kostk gorzkiej czekolady; du瞠 ciastko zbo穎we z ziarnami dyni z m彗i graham
VI (b璠zie) 5 pyz z mi瘰em + jakie warzywka; melisa

Baaardzo zale篡 mi na opinii.
Postan闚 sobie, 瞠 jednak b璠ziesz zjada ca貫 bu趾i. Og馧em - podoba mi si. Dajesz rad. Oby tylko zn闚 nie zacz窸a sobie wszystkiego wylicza. Pami皻aj o LUZIE, zawsze i wsz璠zie!

Cytat:
Moje R

I jajecznica z 2ch jaj, 2 kromki razowca, papryka (1/2) pomidor, plaster w璠liny, mas這 ( 造磬a )
II owsianka 30 g, jajo, wi鏎ki kokos, 1/2 jab趾a, mleko 2 %, 造磬a kakao, cynamon, orzechy w這skie
III 3/4 woreczka ry簑 br您owego, sos do spaghetti ( mi瘰o mielone z indyka, koncentrat pomidorowy, papryka, pomidory z puszki, pieczarki, przyprawy, cebula )
IV p豉t 郵edzia z zalewy octowej, 2 kromki razowca, sa豉ta, mas這, 1/2 papryki, 1/2 jogurtu naturalnego
Do嗆 restrykcyjnie, ale zdrowo i warto軼iowo .

Cytat:
Napisane przez natul Poka wiadomo嗆
好iadanie: owsianka 4造磬i na mleku 2% z bananem, miodem, orzechami
II 郾iadanie: bu趾a z mas貫m, szynk i warzywami
Obiad: 3 pieczone skrzyde趾a kurczaka, 2 ziemniaki, sur闚ka z kapusty peki雟kiej i kwaszonej
Podwieczorek: serek wiejski z 造瞠czk miodu, 5 mandarynek (damn it! z mandarynkami mam tak 瞠 mog zje嗆 kilogram i nawet nie wiem kiedy )
Kolacja: omlet z 2 jaj z pieczarkami na ma郵e klarownym, posmarowany ketchupem

Kocham Twoje jad這spisy na maksa! Tak proste, smaczne i zdrowe .

Cytat:
Napisane przez marma53 Poka wiadomo嗆
Moje dzisiejsze U:
Dzisiaj dzie bezmi瘰ny i bezrybny, zawsze mam taki jeden-dwa w tygodniu

: p馧 grejpfruta, 3 mandarynki, p馧 cytryny, polane olejem pistacjowym i p馧 造瞠czki miodu akacjowego, 200 g kefiru Zott, 1.5 kromki chleba 篡tniego pe軟oziarnistego (1 z olejem kokosowym i pomidorem, p馧 kormki z porz康n ilo軼i mas豉 i plastrem 鄴速ego sera)
II: kawa z mlekiem, 2 wafle ry穎we ze s這necznikiem, twarogiem p馧t逝stym z miodem i pistacjami, p馧 jab趾a skropionych cytryn, marchewka surowa
O: placki marchewkowe (jajko+1 bia趾o, 3 marchewki, kilka 造瞠k m彗i i troch otr瑿闚 篡tnich) usma穎ne na oleju pistacjowym, 1/3 ugotowanego broku豉 z topionym 鄴速ym serem, 2 mandarynki
P: ma造 jogurt naturalny, 郵iwki suszone, rodzynki i papaja suszone, czubata 造磬a wi鏎k闚 kokosowych, 4 ma貫 herbatniki polane p馧 造瞠czki miodu, herbata aroniowa

i w sumie dzisiaj nie mam wi璚ej ochoty, bo ca造 dzie siedz na kanapie albo przy pracach domowych, jestem przed okresem i tak mnie jelita bol i jajnik, 瞠 nie mam apetytu.. co lekkiego by si przyda這, ale nie mam pomys逝.
Nie ogarniam tych Twoich smak闚, wi璚 naprawd ci篹ko mi interpretowa Twoje jad這spisy. Widz naprawd sporo t逝szczu i cukru, ale rozumiem, 瞠 to przez okres (kochajmy nasze miesi帷zki!). Mimo wszystko, Twoje wczorajsze cukry i t逝szcze pochodz z fajnych 廝鏚e, a nie ze 鄉ieci - in plus. Mam w徠pliwo軼i czy powinno si sma篡 na oleju pistacjowym... Przecie u篡wasz kokosowego w kuchni, a on do sma瞠nia najlepszy.

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-12-16 o 14:46
Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:28   #2682
seedofwonder
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 492

Kochane, jaki fajny pomys na kolacj?
Bo jem non stop albo sa豉tk z jajkiem, oliwkam i tu鎍zykiem albo omlet z 2 jajek + w璠lina, warzywa, pesto itp
seedofwonder jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-16, 15:40   #2683
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez seedofwonder Poka wiadomo嗆
Kochane, jaki fajny pomys na kolacj?
Bo jem non stop albo sa豉tk z jajkiem, oliwkam i tu鎍zykiem albo omlet z 2 jajek + w璠lina, warzywa, pesto itp
Jakas zupa typu "szczyt prostoty"? Warzywa, kawal miecha (kurzy biust sie fajnie sprawdza), garsc makaronu (ja juz tak ide na latwizne, ze wrzucam do zupy i w niej gotuje ). Nie wiem na ile Ci to podpasuje, ale ja najczesciej jem cieple kolacje, bo w ciagu dnia funkcjonuje na pojemniczkach.

Albo jakies fajne nalesniki.

Albo faszerowane warzywa np. z miesem i ryzem.
Stary 2013-12-16, 15:48   #2684
seedofwonder
Raczkowanie

Cytat:
Jakas zupa typu "szczyt prostoty"? Warzywa, kawal miecha (kurzy biust sie fajnie sprawdza), garsc makaronu (ja juz tak ide na latwizne, ze wrzucam do zupy i w niej gotuje ). Nie wiem na ile Ci to podpasuje, ale ja najczesciej jem cieple kolacje, bo w ciagu dnia funkcjonuje na pojemniczkach.

Albo jakies fajne nalesniki.

Albo faszerowane warzywa np. z miesem i ryzem.
Chodzi mi o jakie bardzo lekkie kolacje, bo to na R no i najlepiej bez w璕lowodan闚 chyba wtedy, nie? Zazwyczaj na szybko... bo wieczorami pracuj
Stary 2013-12-16, 16:31   #2685
Unex
bez kija nie podchodz

Wiadomo軼i: 9 126

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆

Do嗆 restrykcyjnie, ale zdrowo i warto軼iowo .
Dlaczego?
Wydaje mi si, ze do軼 na luzie, akurat mialam ochot na taki a nie inny zestaw

Cytat:
Waga najszybciej spada jak si j wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zg這 do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 16:59   #2686
kaasi
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 701
GG do kaasi

Cytat:
Napisane przez eddin Poka wiadomo嗆
Pewnie, 瞠 lepiej zje嗆 to ni nic, jednak mi chodzi o pomys造 na lekki posi貫k potreningowy do poch這ni璚ia tu przed snem
w豉郾ie dlatego pyta豉m.. bo raczej wieczorami nie jestem glodna, nawet po treningu... jako tak mam, 瞠 raczej rano jestem glodna.. wi璚 co.. jogurt z kasza i twarogiem, miodem np?

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

dzi:

郾iadanie: kromka chleba razowego z jajkiem gotowanym, jogurt naturalny z waflem ry穎wym, kawa z mlekiem orkiszowym

II - jab趾o, kanapka z musztard, sa豉t i sardynk, inka z mlekiem

obiad- leczo bez kielbaski, 3 造磬i ryzu brazowego, pol mintaja na parze, jablko

podw - dwa wafle ryzowe (mam ostatnio na nie taka ochote ze szok!!!) lyzeczka miodu, kawa z mleczkiem orkiszowym

kolacja - chyba zupka ogorkowa z mieskiem wlasnie :P
Czytanie ksi捫ek...
kaasi jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-16, 18:47   #2687
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez seedofwonder Poka wiadomo嗆
Chodzi mi o jakie bardzo lekkie kolacje, bo to na R no i najlepiej bez w璕lowodan闚 chyba wtedy, nie? Zazwyczaj na szybko... bo wieczorami pracuj
Pami皻am, 瞠 jeste na R. I bez produkt闚 mlecznych, prawda? St康 takie propozycje. Kombinowa豉m, 瞠by by這 w豉郾ie lekkie, szybkie do zrobienia (jak masz warzywa mrozone, to zrobienie takiej zupy jst kwesti mo瞠 20 minut, reszty podobnie). A w璕li wieczorem nie trzeba si ba - mo積a je bez szkody je嗆 o dowolnej porze dnia. Jak pracujesz? Bo je郵i to jest jaka bardziej fizyczna praca, to tym bardziej.
Stary 2013-12-16, 18:49   #2688
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 358

R
  1. p馧 bu趾i orkiszowej (sporej), z szynk, pomidorem, kie趾ami, 2 郵iwki
  2. p馧 bu趾i- sk豉d jak wy瞠j, jogurt naturalny z pomidorem
  3. pa趾a kurczaka zapiekana w folii, warzywa chi雟kie na patelni mega pikantne, lampka wina czerwonego
  4. jajo na mi瘯ko, 4 korniszony w zalewie chili

oceni kto?
Irish lady 28 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:52   #2689
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 290

Cytat:
Dlaczego?
Wydaje mi si, ze do軼 na luzie, akurat mialam ochot na taki a nie inny zestaw
Po prostu tak to wygl康a, wszystko 豉dnie skomponowane i porozk豉dane, bez 瘸dnych grzeszk闚, bardzo czysto. Akurat w tym przypadku u篡waj帷 wyra瞠nia restrykcyjno嗆 nie mia豉m na my郵i nic z貫go.

Dzisiejsze U

I (w podr騜y): Kanapka z 2 kromek jasnego chleba pszenno-篡tniego z szynk, serem gouda, sa豉t i papryk; kanapka z 2 mniejszych kromek chleba jw. z serkiem 鄉ietankowym, sa豉t i rzodkiewkami
Pump it Up! Ultimate Dance Workout
II Kakaowa owsianka z kasz mann i otr瑿ami orkiszowymi na mleku z: du篡m jab趾iem, cynamonem, serkiem homo, orzechami w這skimi i miodem wielokwiatowym
III Kawa趾i szynki wieprzowej sma穎ne bez t逝szczu; kasza kuskus; marchew gotowana z mas貫m
IV (czy raczej rozci庵ni皻e w czasie podjadanie podczas nauki :P Mia豉m nieludzk ochot na s這dkie jak za starych dobrych czas闚 i musia豉m si jako rozs康nie ogarnia )
Banan; pierniczek; pi皻ka ziarnistego chleba graham z zio這wym serem brie, pomidorem i sa豉t; pi皻ka chleba jw. z mas貫m orzechowym crunchy i musem jab趾owo-brzoskwiniowo-郵iwkowym + wyjadana resztka musu 造瞠czk ze s這ika
V Kie趾i broku豉 100g z 2 jajami na twardo, pomidorem, og鏎kiem kiszonym, pieprzem zio這wym i oliw z oliwek

Do picia: woda 廝鏚lana, czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio這wa.

Poa alpina jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-16, 20:00   #2690
seedofwonder
Raczkowanie

Cytat:
Pami皻am, 瞠 jeste na R. I bez produkt闚 mlecznych, prawda? St康 takie propozycje. Kombinowa豉m, 瞠by by這 w豉郾ie lekkie, szybkie do zrobienia (jak masz warzywa mrozone, to zrobienie takiej zupy jst kwesti mo瞠 20 minut, reszty podobnie). A w璕li wieczorem nie trzeba si ba - mo積a je bez szkody je嗆 o dowolnej porze dnia. Jak pracujesz? Bo je郵i to jest jaka bardziej fizyczna praca, to tym bardziej.
Ok, sprobuje zupke moze jutro albo za 2 dni jakos Teraz sobie jem po prostu jajecznice z 2 jajek + chuda wedlinka i to bylo na oleju kokosowym, zeby sie nie spalilo

No nie jakos fizycznie. Studiuje, wiec sporo siedze niestety...
Stary 2013-12-16, 20:37   #2691
marma53
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 402

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka wiadomo嗆
Nie ogarniam tych Twoich smak闚, wi璚 naprawd ci篹ko mi interpretowa Twoje jad這spisy. Widz naprawd sporo t逝szczu i cukru, ale rozumiem, 瞠 to przez okres (kochajmy nasze miesi帷zki!). Mimo wszystko, Twoje wczorajsze cukry i t逝szcze pochodz z fajnych 廝鏚e, a nie ze 鄉ieci - in plus. Mam w徠pliwo軼i czy powinno si sma篡 na oleju pistacjowym... Przecie u篡wasz kokosowego w kuchni, a on do sma瞠nia najlepszy.
O, do sma瞠nia wi璚 b璠 u篡wa oleju kokosowego. Te nie wiedzia豉m, czy na pistacjowym mo積a, ale nie by這 nigdzie przeciwwskaza.

A dzisiaj U:
dopiero wr鏂i豉m z zaj耩..
: 2 du瞠 kromki 篡tniego pe軟oziarnistego, jedna z olejem kokosowym i pomidorem i odrobin mas豉 orzechowego, druga z odrobin zwyk貫go mas豉, jajko na mi瘯ko, cebula, sa豉tka z pomidora, sa豉ty skropione olejem z pestek dyni
II: kostka sernika, 200 g kefiru Zott, 2 mandarynki, p馧 jab趾a, 2 造磬i otr瑿闚
P: bu趾a razowa z sa豉t, 2 plastrami szynki wieprzowej i plastrem sera 鄴速ego, kawa z mlekiem
PII: du瞠 jab趾o, kubek 鈍ie瞠go soku z ananasa
K: bu趾a razowa przesmarowana mas貫m, p馧 z szynk i pomidorem i sa豉t, p馧 z twarogiem i jogurtem naturalnym, cebul, sol i pieprzem

wiem, 瞠 bez porz康nego obiadu.. jutro nadrobi jak ugotuj

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

O, do sma瞠nia wi璚 b璠 u篡wa oleju kokosowego. Te nie wiedzia豉m, czy na pistacjowym mo積a, ale nie by這 nigdzie przeciwwskaza.

A dzisiaj U:
dopiero wr鏂i豉m z zaj耩..
: 2 du瞠 kromki 篡tniego pe軟oziarnistego, jedna z olejem kokosowym i pomidorem i odrobin mas豉 orzechowego, druga z odrobin zwyk貫go mas豉, jajko na mi瘯ko, cebula, sa豉tka z pomidora, sa豉ty skropione olejem z pestek dyni
II: kostka sernika, 200 g kefiru Zott, 2 mandarynki, p馧 jab趾a, 2 造磬i otr瑿闚
30 min rowerek
P: bu趾a razowa z sa豉t, 2 plastrami szynki wieprzowej i plastrem sera 鄴速ego, kawa z mlekiem
PII: du瞠 jab趾o, kubek 鈍ie瞠go soku z ananasa
K: bu趾a razowa przesmarowana mas貫m, p馧 z szynk i pomidorem i sa豉t, p馧 z twarogiem i jogurtem naturalnym, cebul, sol i pieprzem

wiem, 瞠 bez porz康nego obiadu.. jutro nadrobi jak ugotuj

marma53 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-16, 21:50   #2692
harcereczka
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 46

Cze嗆 wszystkim!
Bardzo zale篡 mi na obiektywnej ocenie mojego Utrzymania - jestem po ED, wszystko ju opanowane, staram si wrzuci na luz.

I (ok. 6;45): owsianka (6.) na mleku sojowym z bananem, mas貫m orzechowym i truskawkami; kawa z mlekiem - uprzedzam pytania - miewam problemy po mleku od kr闚ki w po陰czeniu z owocami, wi璚 wol by zapobiegawcza ,

II (ok. 10;30): 2 szkolne/jak kto woli - sk豉dane kanapki - 4 鈔ednie kromki razowca - 2 z rozgniecionym awokado i plasterkiem sera, 2 z mas貫m, pol璠wic z indyka, serem i cukini; p馧 mandarynki - z koleg si podzieli豉m ,

III (14 z hakiem? po szkole w ka盥ym razie): duuu瘸 micha zupy-krem jarzynowej z pestkami s這necznika i dyni oraz grzankami; szklanka 鈍ie穎 t這czonego soku jab趾o-malina,

IV (przed 18): pomara鎍za, 2 mandarynki, 2 domowe pierniczki,

ok. p馧 godziny biegu + rozci庵anie

V (przed chwil ): tosty - 4 kromki razowca - z serem, szynk, przecierem pomidorowym i cukini; pi皻ka chleba z d瞠mem pomara鎍zowym.

Zdaj sobie spraw z tego, 瞠 jest ma這 warzyw, ale nie chc wciska na si喚 - czasem, jak mnie najdzie, zjem kilka marchewek na surowo i fur broku堯w do obiadu, a czasem kijem nie tkn.
Jedynym "mankamentem" jest brak @ - by豉 przez 4 miesi帷e, na tabletkach, a po odstawieniu znowu nie ma.

U鄉iecham si o ocen.
harcereczka jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-16, 21:56   #2693
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez harcereczka Poka wiadomo嗆
Cze嗆 wszystkim!
Bardzo zale篡 mi na obiektywnej ocenie mojego Utrzymania - jestem po ED, wszystko ju opanowane, staram si wrzuci na luz.

I (ok. 6;45): owsianka (6.) na mleku sojowym z bananem, mas貫m orzechowym i truskawkami; kawa z mlekiem - uprzedzam pytania - miewam problemy po mleku od kr闚ki w po陰czeniu z owocami, wi璚 wol by zapobiegawcza ,

II (ok. 10;30): 2 szkolne/jak kto woli - sk豉dane kanapki - 4 鈔ednie kromki razowca - 2 z rozgniecionym awokado i plasterkiem sera, 2 z mas貫m, pol璠wic z indyka, serem i cukini; p馧 mandarynki - z koleg si podzieli豉m ,

III (14 z hakiem? po szkole w ka盥ym razie): duuu瘸 micha zupy-krem jarzynowej z pestkami s這necznika i dyni oraz grzankami; szklanka 鈍ie穎 t這czonego soku jab趾o-malina,

IV (przed 18): pomara鎍za, 2 mandarynki, 2 domowe pierniczki,

ok. p馧 godziny biegu + rozci庵anie

V (przed chwil ): tosty - 4 kromki razowca - z serem, szynk, przecierem pomidorowym i cukini; pi皻ka chleba z d瞠mem pomara鎍zowym.

Zdaj sobie spraw z tego, 瞠 jest ma這 warzyw, ale nie chc wciska na si喚 - czasem, jak mnie najdzie, zjem kilka marchewek na surowo i fur broku堯w do obiadu, a czasem kijem nie tkn.
Jedynym "mankamentem" jest brak @ - by豉 przez 4 miesi帷e, na tabletkach, a po odstawieniu znowu nie ma.

U鄉iecham si o ocen.
Pierwsze wa posi趾i s fajne Tak naprawd przyczepi豉bym si do 2 rzeczy - braku bia趾a w obiedzie i braku t逝szczy (chyba 瞠 nie napisa豉) w nast瘼nych posi趾ach. Zw豉szcza t逝szczy zw豉szcza Ty walcz帷 o @ nie powinna si ba
Stary 2013-12-16, 22:21   #2694
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 120

moje dzisiejsze R

1. 郾iadanie 6:30 : zmiksowa豉m 2 banany, ca貫 awokado, doda豉m troch mleka i miodu. do tego wrzuci豉m ugotowane na wodzie p豉tki owsiane, wysz這 pyszne

2. II 郾iadanie 9:15 : bu趾a grahamka z mas貫m, sa豉t, szynk, og鏎kiem. do tego troch sa豉tki (broku gotowany, jajo, pomidor, upra穎ne migda造, sos czosnkowy) - w pracy

3. obiad 12:30 2 kotlety (mielone z indyka, pieczarki, ser 鄴速y, papryka) obtoczone w otr瑿ach. do tego marchewka z groszkiem i troch ziemniak闚. w pracy

4. kolacja: kawa貫k pieczonego 這sosia na szpinaku. /po treningu/

woda 1,5 litra. 2 ma貫 kawy z cukrem trzcinowym. litr soku - ostatnio bardzo chce mi si pi
trening - shred z Jillian. opr鏂z tego spaceru godzina w szybkim tempie

Pia Gizela jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:44   #2695
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

cze嗆 s逝chajcie, po p馧tora miesi帷a trening闚 si這wych i 2,5 miesi帷a diety redukcyjnej wa輳 chyba wi璚ej ni wyj軼iowo (nieca造 kilogram), ale wydaje mi si, 瞠 cia這 wygl康a du穎 lepiej. Czy to mo瞠 by ju ten efekt ci篹szych mi瘰ni w miejsce l瞠jszego t逝szczu czy po prostu okresowe wahanie wagi?
Stary 2013-12-17, 09:53   #2696
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka wiadomo嗆
cze嗆 s逝chajcie, po p馧tora miesi帷a trening闚 si這wych i 2,5 miesi帷a diety redukcyjnej wa輳 chyba wi璚ej ni wyj軼iowo (nieca造 kilogram), ale wydaje mi si, 瞠 cia這 wygl康a du穎 lepiej. Czy to mo瞠 by ju ten efekt ci篹szych mi瘰ni w miejsce l瞠jszego t逝szczu czy po prostu okresowe wahanie wagi?
Jakas czescia tego moga byc miesnie, ale po 1,5 miesiaca raczej nie prawie kg. Moze byc tez np. glikogen w miesniach Przy Twojej diecie pewnie i cos tluszczu zeszlo Najwazniejsze, ze lepiej wygladasz. Jak z wymiarami? Mierzylas sie? Bo to nimi najrozsadniej sie kierowac.
Stary 2013-12-17, 11:30   #2697
agaczini
Zadomowienie

mierzy豉m si, ale jeszcze nie zrobi豉m ponownego pomiaru, musze si za tozabra
Stary 2013-12-17, 11:56   #2698
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka wiadomo嗆
mierzy豉m si, ale jeszcze nie zrobi豉m ponownego pomiaru, musze si za tozabra
Nie znam Twojego typu budowy, ale zwrocilabym szczegolna uwage na nastepujace pomiary: talia, brzuch w najszerszym miejscu, udo w najszerszym miejscu tuz ponizej pachwiny. W tych miejscach jest (przynajmniej u mnie) stosunkowo najslabsza pompa, za to gromadzi sie tluszcz podskorny Ewentualnie jeszcze plecy pod biustem, ale tu moze byc roznie - znowu na moim przykladzie, plecy i barki wyraznie mi sie rozrastaja, ale nie otluszczaja, wiec w tym przypadku to mniej miarodajne. Nie sugeruj sie raczej biodrami - obwod moze byc wiekszy, bo poslady poszly w gore

Edytowane przez Erena
Czas edycji: 2013-12-17 o 11:57
Stary 2013-12-17, 13:02   #2699
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Nie znam Twojego typu budowy, ale zwrocilabym szczegolna uwage na nastepujace pomiary: talia, brzuch w najszerszym miejscu, udo w najszerszym miejscu tuz ponizej pachwiny. W tych miejscach jest (przynajmniej u mnie) stosunkowo najslabsza pompa, za to gromadzi sie tluszcz podskorny Ewentualnie jeszcze plecy pod biustem, ale tu moze byc roznie - znowu na moim przykladzie, plecy i barki wyraznie mi sie rozrastaja, ale nie otluszczaja, wiec w tym przypadku to mniej miarodajne. Nie sugeruj sie raczej biodrami - obwod moze byc wiekszy, bo poslady poszly w gore

jestem typow kelpsydr, mam ogromny biust 65 I w御k tali i 造dki, wi瘯sze udka. mierzy豉m udo najszersze, tali w najw篹szym miejscu i brzuch w najszerszym, obw鏚 pod biustem oraz biceps ;p najbardziej zauwa瘸lnye efekty to mniej t逝szczu na brzuchu i bardziej odstaj帷e po郵adki zmierz si znowu jak znajd chwil i zobacz co tamsie wydarzy這. zastanawiam si czy nie zmniejszy troch kaloryczno軼i jeszcze...

dzisiejszy jad這spis R:

7.30 - kawa z mlekiem, bu趾a mueali, 2 jajka sadzone ,papryka

11.00 - kaki

13.30 - zraziki wo這we pieczone, sur闚ki (bez 瘸dnego majonezu ani cukru), kasza gryczana

17.30 - gulasz z chudej szynki wp, marchwi, pieczarek, cebuli, pietruszki, kasza j璚zmienna (3 造zki na sucho), kapusta kiszona, 2 kostki gorzkiej (przed @ )

21.00 -roszponka, lazur, suszona 簑rawina, pomara鎍za, vinegret

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-12-17 o 18:23
agaczini jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:31   #2700
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 514

Dzisiejsze U:

I: jaglanka na mleczku kokosowym z jajkiem, wi鏎kami kokosowymi, 簑rawin, nerkowcami i ciemnymi winogronami.
II: gryczane nale郾iki z indykiem, serem 鄴速ym, sa豉t i papryk.
III: kasza gryczana z sosem bolognese (mi瘰o z 這patki), gotowana marchewka.
IV: jogurt naturalny z bananem i migda豉mi.
V: du瘸 kromka domowego chleba ry穎wo-gryczanego, dwa jajka na twardo i jakie warzywa.
Je郵i zd捫 to wieczorem b璠zie trening, a po treningu ry z tu鎍zykiem
AshtrayGirl86 jest offline Zg這 do moderatora  
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.