|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
ŻONA ![]() MAMA LENKI ![]() Edytowane przez lolita25 Czas edycji: 2013-10-15 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja sypiam znowu źle ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do bazy my z niej zrezygnowaliśmy. Doszliśmy do wniosku, że aż tak często nie jeździmy samochodem, a zapięcie pasami to nie taki problem (mamy combi 4drzwiowe, więc dostęp jest). Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() My mamy cały czas dylemat z chrzcinami. Obydwoje kościoły omijamy szerokim łukiem, choć wiara katolicka nie jest nam obca, żyjemy wobec swojego kodeksu i jesteśmy z tym szczęśliwi. My dokonaliśmy wyboru jako dorośli ludzie i chcemy ten wybór pozostawić naszemu dziecku. Skłaniamy się ku opcji ochrzczenia, jako otwarcia furtki do drogi, którą dziecko będzie mogło podążyć, jeśli będzie chciało. Jeśli nie ochrzcimy to dziecko samo sobie tą furtkę będzie musiało otworzyć, reszta się nie zmienia. Rodzina na szczęście nie naciska, akceptują nasze podejście ![]() Się pochwalę moimi dzisiejszymi zdobyczami z lumpka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Etyka mało w której szkole jest zapewniona. no i niestety ale u nas religia to tylko nasza religia bo każda inna jest zła i się o niej nawet na lekcjach nie wspomina. Cytat:
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem dyskusja na temat tego czy chrzcić dziecko czy nie to wybór rodziców i tylko ich. Jeśli nie chcą tego zrobić to niech nie robią. Nie ma dobrego rozwiązania dla dziecka, bo ono jest za małe, żeby podejmować takie decyzje. Od tego są rodzice. Więc robią to co jest zgodne z ich przekonaniami. Jedno dziecko będzie miało pretensje o to, że zostało ochrzczone drugie, że nie zostało. Dziewczyny czy inhalacje w ciąży są skazane czy raczej nie? Kaszel mnie dobija, była u lekarza drugi raz. Dostałam skierowanie do szpitala ![]() Najgorszy już nie jest sam kaszel tylko ból pleców potworny - jakby mi ktoś mięśnie rozrywał. Lekarka stwierdziła, że od tego kaszlu mogłam sobie mięśnie nadwyrężyć albo coś mi się rzeczywiście musiało naderwać. Ale prześwietlenia żadnego zrobić mi nie może. Pierwszy raz mnie dopadł taki kaszel nie wiadomo od czego (bo w płucach podobno czysto) i na dodatek taki silny.
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałem ecru ![]()
![]() |
#2678 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, witam się tylko chwilę po pierwszej lekcji SR. Niestety nie ponadrabiam teraz, bo od rana zamieszanie-przywieźli nam materiały i przyjechał wreszcie wykonawca, czyli dopiero zjadłam śniadanie (od 8!)- czuję się jak pijana i muszę iść spać...
#2679 |
Zadomowienie
|
W swoim życiu natrafiłam na różnych księży-takich z powołania i takich, którzy nie powinni być przedstawicielami kościoła. Strasznie mnie wkurza, że przez tych drugich ci pierwsi dostają po dupiee. Co by nie było idąc do kościoła nie modlę się do księdza, ale do Boga. Jestem już na tyle świadomą osobą, że jeśli moja ofiara będzie księdzu nie miła (w sensie, że za mała) udam się do kurii i złożę skargę-proboszcz danej parafii nie ma prawa decydować o tym ile mam dać na chrzest skoro w kościele jest zapis "co łaska". Póki co nie spotkałam się z żadną sytuacji ze strony księży z mojej parafii, która by mnie zmusiła do takiego kroku.
#2680 |
Zakorzenienie
|
Wychodzę dziś do domku!
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2682 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zadomowienie
|
Hej
byłam wczoraj na usg i niestety zamiast samych dobrych rzeczy usłyszeć, to dowiedziałam się, że serduszko pracuje okresowo niemiarowo, do 85/min, max do 164/min. Zalecił mi wizytę w Wawie na echo i już się umówiłam, powiedział co prawda, że to nie musi być nic poważnego, że to mogło być chwilowe ze względu na różne czynniki...i mam nadzieję, że tak jest. Moja lekarka nie chce się wypowiadać na ten temat, bo nie jest znawcą usg jak to powiedziała. Zasugerowała żebym podjechała do tego co mi usg robił, weszła między pacjentkami, żeby się dodatkowo nie rejestrować i z nim o tym jeszcze pogadać, żeby może powtórzył, albo powiedział dokładnie co o tym myśli.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() organizowałam pogrzeb mojego dziadka i od księdza usłyszałam "co łąska ale nie mniej niż 400 zł za mszę no i dla kopidoła nie mniej niż 200" jak zaczęłam pysk drzeć to chyba mnie pół miasta słyszało. taką afere zrobiłam że nagle pogrzeb i kopidół i grajek nawet za friko było, bo ksiądz już nie chciał moich wrzasków słuchać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
No dobrze a co jeżeli taka osoba się nawraca w wieku 80 lat....i ma problem ze sobą ze pochowała poganina 60 lat temu a sama przyjęła sakramenty.....jest bardzo dużo takich przypadków.
Chociażby świadkowie jehowy, którzy nawracają się po 30 latach i to jest normalne.
#2687 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas ksiądz zażartował , że tyle co płacimy fotografowi , powiedzieliśmy mu , ze fotografa mamy za free a on z tekstem " żartowałem tylko " Ale kasę trzeba było jemu zapłacić co łaska organiście i jeszcze kościelnemu ![]() ![]() w innej parafi jest tak , że księdzu płaci się chyba 1200 połowę tego organiście czyli 600 a połowę tego kościelnemu czyli 300 masakra ![]() Nam ksiądz mówił , że tak naprawde mało jest okazji by dać OFIARĘ na kościół bo są tylko chrzciny , ślub i pogrzeb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zadomowienie
|
no i dobrze
![]() ![]() z tego co wiem nie ma przeciwwskazań. Zależy tylko z czego robisz bo niektóre leki/ olejki są niewskazane. A może coś Cie uczula? jesteś teraz w domu to może tam coś jest to prowokuje ten kaszel. Jak wychodzisz na dwór jest lepiej czy gorzej? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2690 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie planowanie/zastanawianie się na 60 lat do przodu jest śmieszne i nie poważne. ale jeśli już - to to jest przeszłość i co było to było. skoro się osóbka nawróciła to zaczęła nowe życie które od starego"pogańskiego" oddzielone jest grubą krechą.
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podchodzę do życia realnie. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Mąż dziś wraca ![]() Muszę się ogarnąć ![]()
![]() |
#2692 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tajeczka, długo musisz czekać na echo? Najlepiej zrób jak najszybciej żebyś sie nie denerwowała, dokładnie ogladną serduszko i bedzie wiadomo czemu tak jest. Trzymam mocno kciuki żeby było dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba się wstrzymam z tymi inhalacjami, bo nawet nie wiem z czego mam je robić (nie umiem rozpoznać jaki to rodzaj kaszlu). Zobaczę co pulmonolog mi powie. Cały tydzień latania po lekarzach. Rodzinny, ginekolog, ortopeda, pulmonolog i endokrynolog ![]()
![]() |
#2694 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sąsiadka robiła inhalacje z jakiejś soli jak była w ciąży i mówiła, że czuła po tym dużą ulgę. Super. Pewnie już stęskniona jesteś za rodzinką i własnym kątem. Tajeczka, musi być dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
Super!!!
Tajeczka---- trzymam kciuki aby konsultacje wypadły pomyślnie i aby z serduszkiem było wszytko ok Krolowa_nilu--- ciuszki śliczne ![]()
#2697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama jestem osobą, która się "nawróciła" ale sorry - nie wierzę w nawrócenie osoby 80-letniej, która całe życie żyła poza Kościołem.
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
bez obrazy ale na ile może być realne przewidywanie życia za 60 lat ?? można planować nie wiem na rok dwa ale nie na 60 !! nie przewidzisz wszystkiego i każdej opcji czasami trzeba podjąć decyzje i mieć nadzieje że jest dobra. Przynajmniej ja tak myślę.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.