|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Cytat:
Tak potrzeba jednego i drugiego. Nikt nie twierdzi inaczej, ale szczęścia jednak ma jakieś znacznie. Często wiele rzeczy, sytuacji od nas samych nie zależy choćbyśmy chcieli żeby było inaczej. Cytat:
Kiedyś chciałam bardzo pracować w UM lub Starostwie, ale nie mam szans - brak odpowiednich znajomości. Teraz kadry, zzl, administracja. Najczęściej dostaję oferty pracy w sekretariacie lub (najwięcej) w działach windykacji. Ehhh.... Najgorsze, że coś ze mną jest nie tak, bo w każdej pracy co chwilę zmieniają mi zakres obowiązków. Inni sobie spokojnie pracują, a ja raz robię raz to raz tamto. Coś jest ze mną nie tak. ![]() W dodatku ja pracuję intensywnie po 8 - 10 godzin, a inni sobie siedże i plotkują. Szlag mnie trafia powoli.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2014-05-02 o 17:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też będę celować w kadry, chciałabym najbardziej pracować w banku w dziale compliance ale to chyba u nas raczkuje dopiero. Niestety 2 lata temu skończyłam prawo i nie poszłam na aplikację, trochę żałuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak. Zarówno w pierwszej jak i drugiej pracy mój zakres obowiązków był/jest zmieniany co jakiś czas. Z dnia na dzień. Jak ktoś odchodzi lub się z czymś nie wyrabia to jest to zwalane na mnie, jak ktoś idzie na urlop tak samo. W obecnej pracy chyba już zastępowałam każdego pracownika w swoim dziale. W poprzedniej pracy było podobnie. Mam dość, szukam kolejne pracy. Po prawie masz sporo możliwości mimo braku aplikacji choć chyba lepiej ją jednak zrobić.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2014-05-02 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
tzn odpowiednia wiedza i kwalifikacje do danej pracy. ja bym jeszcze dodala osobowosc, bo to jak sie sprzedamy tez ma znaczenie na rozmowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Zakorzenienie
|
slonecznikow_a - dodatkowe pytanie, jak mam wyjechać? Babcię z mamą na plecy? Opiekunka całodobowa kosztuje więcej niż zarabiam, musiałabym mieć przynajmniej na pół roku na taką opiekę, żeby spokojnie wyjechać. Dodatkowo babcia niedługo będzie potrzebowała specjalnego ośrodka (koszt ponad 2500 zł). Tata pokrywa koszty kredytów, domu, rachunków i wyżywienia siebie tam i mamy i babci tutaj. Babcia ma emerytury 1000 zł łatwo policzyć ile musiałabym dołożyć. Łatwo jest powiedzieć wyjedź. Ale jak? No normalnie z babcią na plecach.
#2677 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2014-05-02 o 18:05 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;46273493]Oj dziewczyny, blagam Was z ta Warszawa, na prawde to nie jest zaden raj! Znam osoby, ktore szukaja rok, a nawet poltora i jej maja pracy, albo dostaja tysiac zlotych wyplaty i szukaja dalej swojego szczescia, wiec sorry, ale wszedzie dobrze, gdzie Was nie ma... Zwlaszcza, ze tu, aby w ogole zostac zaproszonym na rozmowe musisz miec dobre cv, ktore przebije sie przez 2000 innych wyslanych aplikacji, a jesli chodzi o administracje, to takie 2000 zgloszen przychodzi w jeden wieczor, o czym przekonalam sie tydzien temu szukajac osoby do pomocy w biurze...[/QUOTE] Nom tak, masz rację- większe miasto to i większa konkurencja. Ale też więcej miejsc pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, moim zdaniem powinniście zrobić jakąś rodzinną "naradę", gdzie wspólnie ustalicie co dalej i jak to zorganizować... Najlepiej zaangażować do pomocy jak najwięcej osób z rodziny. Czasem się okazuje, że pomaga finansowo nawet dalsza rodzina... Dlaczego Ty masz siedzieć w mieście bez perspektyw, podczas gdy tata i siostra z rodziną żyją sobie wygodnie za granicą? Nie ogarniam tego... Znam siebie i wiem, że po prostu nie zgodziłabym się na taką sytuację... Życzę dużo siły do walki o lepszą przyszłość i rozwiązanie problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2681 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2014-05-02 o 22:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Konto usunięte
|
Wicked_Girl, otwieranie kancelarii, jeżeli nie masz zaklepanych przynajmniej ze 2-3 większych spółek na stałą obsługę, kompletnie nie ma sensu, bo konkurencja jest taka, że już nawet do windykacji i klepania nakazów zapłaty ciężko się przebić. O klientach indywidualnych nie wspominam, bo to jest w ogóle porażka, niektóre kancelarie nawet na koszty nie są w stanie zarobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Wtajemniczenie
|
A w wielu przypadkach, zwłaszcza w pracy fizycznej, niepotrzebującej kwalifikacji Polacy to najczęsciej popychadła innych Polaczków, którzy tam dłużej pracują i "myślą że złapali Pana Boga za rogi". Może nie wszędzie, ale w wielu miejscach tak jest...
#2688 |
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4628081 8]Niektórym się wydaje że za granicą pierdzi się w stołek i za to płacą grubą kase.[/QUOTE]
Zwłaszcza, że jej tata akurat wspiera finansowo rodzinę, w tym ją samą, więc jakby wrócił, to zostaliby od tej pomocy odcięci. Różne są sytuacje w życiu, siostra pewnie wyprowadziła się wcześniej, zanim się życie rodzinne w kraju pokomplikowało.
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Od poniedziałku idę na staż, obawiam się, bo dostałam katalogi z naturalnymi kosmetykami i tam są składy(jakieś chemiczne zwiazki) oraz zastosowanie, multum tego, a mi to trudno spamiętać. Boję się, że sie ośmieszę :/
![]() |
#2690 |
Konto usunięte
|
doriiska, dobrze będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do stawiania rodziny na 1 miejscu, każdy stawia na 1 miejscu kogoś innego, jedni poświęcają się dla męża, dzieci. Ja na 1 miejscu stawiam moją mamę - to najważniejsza osoba w moim życiu, nie zawsze tak było ale na studiach (moich) nawiązałam z mamą taką relację (w dramatycznych sytuacjach), że nie mogłabym jej zostawić w ciężkiej sytuacji. To moja najlepsza przyjaciółka zawalił jej się świat to ja jestem przy niej, to raczej naturalne ![]() Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4628081 8]Niektórym się wydaje że za granicą pierdzi się w stołek i za to płacą grubą kase.[/QUOTE] oj tak. Mój tata ostro zasuwa, zarabia naprawdę sporą kasę ale zawdzięcza to jedynie swojemu zaangażowaniu i... nie wiem czemu on jest twardy, nie poddaje się i chyba dzięki temu ma taką a nie inną pozycję w Norwegii, chociaż też to odchorowuje (nie ma przecież 20 lat a jest sporo po 50) teraz ma szansę zmienić pracę na jeszcze lepszą i sporo lżejszą (dlatego nie może wrócić z zagranicy) Cytat:
Cytat:
Dlatego ja muszę znaleźć dobrą pracę w Polsce, jestem dobra, wiem o tym bo gdzie trafiam to mnie chwalą i nie chcą mnie puścić ale pensje są naprawdę nieduże. Ćwiczę sama, uczę się sama, kiedy mogę biegam na szkolenia ciągle w siebie inwestuję dlatego jak ktoś pisze, że tak łatwo coś zmienić w swoim życiu to naprawdę to działa na mnie jak płachta na byka. Bo po prostu nie każdy może wyjechać za granicę. Zresztą powiedzcie sami, to chore, żeby we własnym kraju nie móc znaleźć godnej pracy. Godnej znaczy za zapłatę gwarantującą życie na nawet niskim poziomie. Bo jakby wszyscy Polacy wyjechali za granicę to i w Norwegii czy USA zaczęłoby panować bezrobocie.
![]() |
#2692 |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4628662 9]doriiska, dobrze będzie
![]() Dobry pomysł z tymi katalogami ![]()
#2693 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4628709 4]możesz też zagadać z dziewczynami, co tam pracują, zeby w razie potrzeby same podchodziły i ratowały Cię z opresji
![]() Będę pracować z dwiema właścicielkami, a moimi kierowniczkami, ale po paru rozmowach wydają się być ok i mam nadzieję, że i tak by mnie wyratowały w kryzysowej sytuacji.
#2695 |
Zakorzenienie
|
W końcu prawdopodobnie dostałam pracę... Ale po ostatnich przejściach jeszcze się nie nastawiam
![]() ![]() Pytałam się tutaj jak się zachować na rozmowie w kawiarni. Okazało się, że faceta nie poznałam, w życiu się nie spodziewałam młodego gościa w t-shircie. No ale on mnie poznał i do mnie zadzwonił, żebym podeszła bo siedzi w rogu ![]() ![]()
#2696 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() czemu nudna praca? ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- jesli czegos nie wiesz, to po prostu pytaj. zaden wstyd. kazdy kiedys sie czegos uczyl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;46288319]gratuluje
![]() Stoisko z e-papierosami, praca po 12h. Ciągle tych ludzi tam widzę z laptopami jak filmy oglądają albo z książkami, więc chyba za dużo roboty nie mają... Dlatego liczę, że się przynajmniej pouczę, bo w domu zawsze milion innych zajęć znajduję. I tak podejrzewam, że te 12h będzie się dłużyć w nieskończoność. Co do pracy w urzędach, to miałam w jednym praktyki i żyć nie umierać... Już nawet nie mówię ze swojej perspektywy, bo to były bezpłatne obowiązkowe praktyki na studiach i za wiele tam nie robiłam. Babeczki z mojego wydziału nie przeciążały mnie za bardzo, bo wiedziały, że po 8h w urzędzie latam do swojej normalnej pracy i tam do wieczora siedzę ![]() Akurat był konkurs do tego mojego wydziału i masakra co za ludzie się zgłaszali... Jedna pracowała x czasu jako główna księgowa, inna lata w sądzie... A to był konkurs na referenta. Chciałabym kiedyś spróbować się dostać, ale wątpię, że mi się to uda...
#2698 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dziewczyny muszę się pożalić...
Powiem Wam, że jeste w strasznym dołku. Nigdy nie czułam się tak źle psychicznie, nawet po wielu miesiącach bezrobocia. Czuję irracjonalny strach przed szukaniem pracy. Panicznie się tego boję... Nie wiem nawet jak to nazwać ![]() Ktoś zaproponował mi, żebym sobie parę groszy dorobiła (praca stricte fizyczna, 2-3 dni w tygodniu, ale zawsze jakieś marne grosze dla siebie- w sumie i tak siedzę w domu), zgodziłam się.. i jeszcze to podkopało moją pewnośc siebie. Wstydzę się przed sobą przyznać, ze znów zawiodłam i do niczego się nie nadaję- z pracy intelektualnej znów musze przeskoczyć na fizyczną. Czuję się jak zero ![]() ![]() najchętniej płakałabym tylko pod kołdrą. Mam 25 lat, nie mam pracy, mam tylko licencjata, wstyd przyznać, ale czuję jakby już nic mnie w zyciu nie czekało ![]()
#2700 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.