|
|
#2671 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Dot.: Schudnąć 20-30kg część III
Monte, jeszcze nie widze zadnej roznicy
![]() moj jadlospis 1.salatka z makaronu razowego kurczaka grilowanego, salaty, papryki, kukurydzy z jogurtem nat + kawa 2. roladki z indyka ze szpinakiem i pieczarkami, cebula ( szt.1 ) + duuuzo kalafiora, 3 szparagi, salatka z pomidorow, salaty, oliwek, papryki i ogorka z jogurtem nat. 3. jogurt nat. z czeresniami ( zmiksowane) 4. roladka jak z obiadu i kromka razowca
|
|
|
|
#2672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki xxxx
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wrocilam z biegania ![]() Obiecalam ![]() (bieganie mnie relaksuje ...nie tyle daje endorfiny co odpreza) Wlasnie wciagam kolacje ![]() Dziewczyny meczy mnie ostatnio ciasto drozdzowe( ze slodkiego) ..macie jakis sprawdzony przepis na dietetyczne ciasto? Wiem ze w internecie pelno ale ja nigdy nic nie upieklam i wazne by bylo proste (z owocami) Tak bym zjadla ( okresowe zachcianki mi sie zblizaja)
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
po grzesznym weekendzie, gdzie należy mi się niezły bacik wracam z podkulonym ogonem. Odmawianie ciast jest bardzo trudne, szczególnie jak nikogo nie interesuje że nie masz ochoty albo się odchudzasz. Dziś sprawdziłam wagę i jest tak jak w piątek więc bez tragedii. |
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak bylam w 5 domach z zaproszeniami( a ogolnie chyba 20) zjadlam 1 kawalek - chyba doszlam do tego etapu w zyciu ze wiem ze musze schudnac.Juz nie jest ze chce ale musze.
|
|
|
#2676 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem ze chce i muszę schudnąć ale znam swoją rodzinę, wiem jak się zachowują i jak reagują na różne rzeczy. W 10 domach byliśmy i zjadłam ciasto w 3. Starałam się tak dobrać kalorie żeby te ciasto nie zaburzyło odchudzania. Wiem głupie tłumaczenie...
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam problemy z sercem i jak pisalam z zylakami na 1 nodze i musze. A poza tym caly czas marze o sukience i spodniczce(nie kisic sie w dzinsach w lecie)
|
|
|
#2678 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Ilona, sernik na zimno z sera bialego z owocami?
Przepisow na to mnostwo w sieci, banalnie prosty
|
|
|
|
#2679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(wiem ze mnostwo ale ja jestem antytalent.. i cos musi byc mega proste)
|
|
|
#2680 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Miksujesz ser bialy z odrobina jogurtu i galaretka bez cukru ( galaretke wczesniej zalewasz woda troche mniej niz pisze na opakowaniu), wylewasz na blaszke, dodajesz owoce, jak troche zastynie mozna wlac ewnetualnie druga galaretke i voila. Mozna dac herbatniki albo cos w tym sylu na spod jak ktos bardzo chce. Odstawic do lodowki na 2-3 h i powinno byc ok. Owoce dajesz dowolone, ja robilam z bananem, kiwi albo truskawkami. wlasnie przeszuakalam wujka google na szybko i jest pare dietetycznych przepisow na cos drozdzowego, latwo znalezc. Az mi sie zrobila ochota na babke ![]() Ja wlasnie zjadlam kolacje, kurde ale te roladki mi wyszly sycace ![]() Zostala mi jeszcze jedna, akurat wezme sobie do pracy
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-05-18 o 22:08 |
||
|
|
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OO to moze byc proste. Wyprobuje. Jakie roladki?
|
|
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny. Przyszłam się tylko pochwalić że jestem zachwycona moją pracą. Dzisiaj byłam pierwszy raz w tym przedszkolu i już jestem ciocią wszystkich dzieci. Kochane Szkraby to są, przytulają się do mnie ciągle. Jestem w szoku że tak szybko złapałam z nimi kontakt. Jest dwóch chłopców z którymi mogę mieć małe problemy, ale dam radę. W ogóle nie wiem czym się stresowałam. ;-) przeraża mnie tylko ile trzeba tam zmienić. Teraz do końca maja to przedszkole należy do takiej babeczki, a od czerwca przejmuje je mój szef. Zmienia kadrę (czyli aż dwie osoby
) i w ogóle mamy się spotkać w nowym składzie i omówić wszystko, co trzeba zmienić. Ogólnie dzisiaj dzieciaki miały tylko 45 minut języka angielskiego z nauczycielem który dojeżdża, a resztę dnia spędziły na zabawie w sali. Nie było żadnych zajęć, żadnego wyjścia na dwór. Zastanawiam się jak te dzieci pójdą we wrześniu do szkoły... Postaram się Was jutro nadrobić i poodpisywać ;-)
|
#2684 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Pisalam w jadlospisie
![]() rozbite filety z piersi z indyka, szpinak, pieczarki, czosnek cebula, mieso posmarowac farszem, zawinac i do piekarnika ![]() Oczywiscie farsz podsmazamy na odrobinie oliwy. Przepis prosty mozna go znalezc wszdzie ![]() michalova, fajnie, ze Ci sie podoba, ja podziwiam mimo wszystko - fajnie, ze sa ludzie z powolaniem.
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2015-05-18 o 23:49 |
|
|
|
|
#2685 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj miałam zalatany dzien. Dzis już w drodze do pracy. Po pracy lecę od razu na siłownie
Moj brat już jest i dlatego wczoraj w takim biegu cały dzien. Jaka ja jestem zmęczona !!!!!!
|
|
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
Scandalistka, muszę zacząć mrozić, to bardzo dobry pomysł jest ;-) no w weekend to poplynęłaś. Ale widzisz, od razu jak wróciłaś do domu to wzięłaś się w garść. A ja bym z tydzień tak pływała... :-P mogę wpaść na muffiny?
![]() Ilona, to trzeba szukać alergenu. Przeanalizuj sobie czy jadłaś coś nowego ostatnio, może faktycznie ta poduszka z pierzem Cię uczula (ale dziwne byłoby gdyby dopiero teraz zaczęła uczulać jak spisz na niej już jakiś czas), może faktycznie ten proszek/płyn w którym prała Twoja mama. A może ten nabiał. Moja bratowa niedawno jak zaczęła dietę to też jadła dużo więcej nabiału niż do tej pory i też miała wysypkę jak Ty. Odstawiła nabiał prawie do minimum i wysypka znikła, więcej się nie pojawiła. Bella - trzymam kciuki za ćwiczenia ;-) Mel, co to za wymówka że nie masz koszulki? Przez rok chodziłam na jogę i żadnej specjalnej nie miałam. Zwykła, najlepiej trochę dłuższa, żebym mogła ją przy niektórych ćwiczeniach włożyć getry. Joga fajna sprawa ;-) Soldus - no to teraz działaj że swoim ciałem i będziemy razem świętować Twoje podium ;-) a TŻ ma rację, kask to "must have" jeżeli masz regularnie podróżować rowerem. Teraz coraz więcej ludzi jeździ w kaskach i już się na nich nikt nie patrzy jak na przygłupów :-P Unex, pysznie brzmią te roladki A praca podoba mi się bardzo, bardzo, bardzo. Nie wyobrażam sobie innej ;-) zaraz jadę do przedszkola, dzisiaj na 9, bo póki co poznajemy się z dziećmi. A od czerwca będę chodzić na 6
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
a ją dziś muszę być twards i z racji urodzin nie zjeść ciasta. Chyba kupię sobie wino wytrawne powinno być ok
|
|
|
|
#2688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie wstalam (wolne dzis)gdzie jest Monte i Melonade co u Was.Michalowa dobrze ze w koncu ktos z powolania:-;-) Malo takich osob. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2015-05-19 o 10:01 |
||
|
|
|
#2690 | |
|
bez kija nie podchodz
|
Ja tez dopiero wstalam, padl mi telefon w nocy dziwnym cudem
![]() No coz, na 2 do pracy - jak zawsze "chce sie" strasznie ![]() Zaraz szamam sniadanko i cos porobie w domu
|
|
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Michalova: cieszę się z Twojego szczęścia. Życzę Ci abyś cały czas do pracy szła z uśmiechem
![]() Unex: dobrze że przez budzik nie zaspałaś do pracy. Ja tez wstałam "tak wcześnie". asia1905: jesteś idealnie rok młodsza urodziłaś się o północy? wszystkiego najlepszego
|
|
#2692 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
wczoraj dostałam zdrowotnego załamania, jakis wirus mnie chyba złapał, więc nie poszłam cwiczyć wcale, bylam tylko na bodyroll, a później padłam i cały wieczór przeleżałam pod kocykiem. Bolą mnie zatoki przynosowe, trochę gardło, ale przede wszystkim w mięśniach słabo. Dietetycznie trzymam się w porządku Nie przejęłam się specjalnie tym rest day, bo nie pamiętam kiedy ostatnio miałam i nawet dla zmęczonych mięśni się przydał taki odpoczynek. Dzisiaj poki co wcale lepiej nie jest, zobaczę wieczorem, jeżeli będzie poprawa to poćwiczę coś, a jeżeli nie to znowu kocyk ![]() Soldus ABEC7 to już naprawdę zacne łożyska ![]() Też muszę do pracy wstawać o 5:15, na początku jest masakra, ale idzie się przyzwyczaić. Za to kończysz wcześnie pracę i jeszcze kawał dnia masz dla siebie ![]() Scandalistka no! wróciłaś widzę na dobre tory Ilona pięknie! super że poszłaś biegać Zazdroszczę, bo ja dzisiaj pewnie z domu się jeszcze nigdzie nie ruszę, a rolki stoją w kącie i spoglądają na mnie z wyrzutem ![]() Unex ładny jadłospis Dzisiaj wieczorem może podjadę na zakupy i kupię w końcu te żele do smarowania. A co sądzisz o tym chłodzącym? Bo chyba mi on bardziej leży niż rozgrzewający ![]() Michalova bardzo się cieszę że praca Ci sie podoba Do nawiązania kontaktu z maluchami potrzeba często trochę czasu, a z tego co opowiadasz to radzisz sobie świetnie ![]() Asia wszystkiego najlepszego Nie mam na nic siły, idę zrobic sobie gorącej herbatki
Było: 88kg Jest: 64,9kg Cel: 58kg Edytowane przez Monte_ Czas edycji: 2015-05-19 o 13:25 |
|
|
|
#2693 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
- mi zawsze z natury zimno, mam chorobe zwiazana z krazeniem i mam zwezone naczynka - smarowala sie nim w zimie ( nie pytaj dlaczego go wtedy kupilam bo nie wiem )- wykonczylam wtedy opakowanie i nie widzialam jakis efektow, ale tez bylam duzo szczuplejsza i skora byla w duzo lepszej konddycji wiec pewnie dlatego Moj jalospis na dzis 1. owsianka z czeresniami, orzechami nerkowca i slonecznikiem, mleko 2 % + kawa 2. kromka razowca z mozzarella, pomidorem, papryka + salatka ktora zostala mi z wczorajszego obiadu + kawa 3. roladka z wczoraj ( to juz ostatnia 4. tost z wedlina z indyka, chleb razowy oczywiscie, mozzarella i ogorek malosolny
||
|
|
|
#2694 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapiszę się jak tylko będę mogła tam iść, a koszulkę kupię jakoś w międzyczasie. Nie chodziło o to, że nie mam koszulki, więc nie idę. Tylko jeszcze nie mogę isć, a przy okazji przypomniało mi się, że jeszcze nie kupiłam koszulki. ![]() Swoją drogą, przez to, że mam duży biust i duży tyłek, ciężko mi jest znaleźć taką koszulkę, która będzie wystarczająco długa. Cieszę się, że jesteś zadowolona z pracy! ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Ja Was podziwiam z tym wstawaniem. Ja muszę wstawać o 6 1-3 razy w tygodniu i zawsze w ten dni jestem nie do życia. :/ Jestem typową sową.
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy lubisz czosnek..ale w przypadku choroby dobry jest do kanapki. I pilam tez cieple mleko z miodek i czosnkiem- w smaku ochydne ale pomagalo ![]() Zamykakam oczy i pilam ![]() Ja dzis znow domowy fitness..dalsza czesc podlog i odkurzanie i kurze na meblach ![]() Wieczorem pojde na spacer dzis chyba..biegam co 2 dni na razie . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2696 | ||
|
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
![]() Ja wstaje o 6;30 raz w tygodniu i to jest koszmar, ale pewnie jakbym miala na rano codziennie to bym sie przyzwyczaila szybko
||
|
|
|
#2697 |
|
Zadomowienie
|
cześć laseczki.
pannaatopowa, to ty też masz dzisiaj urodziny? wszystkiego najlepszego wam obu w takim razie, tobie i Asi ![]() ja dietowo leżę i kwiczę, ale i ogólnie leżę i kwiczę. nie poszłam wczoraj do pracy, wczorajszy jadłospis to był rano twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem i dwie kromki chleba kukurydzianego, a później... 4 herbaty z miodem i cytryną, mleko z miodem i czosnkiem i jeden tost z serem dzisiaj wcale nie lepiej - rano owsianka z kakao i żurawiną, a później... 3 herbaty z miodem i cytryną i 3 wafle ryżowe. nie chce mi się jeść. nie mam siły na nic. jestem zła, że nie poszłam do pracy i jestem zła, że nie mogę iść na siłownię. na wadze też na pewno się to odbije. i jestem zła, bo laska z mojej agencji pracy na wiadomość że dzisiaj też nie przyjdę zasugerowała, że jestem leniwa i nie przychodzę bo mi się nie chce, bo już dużo razy brałam sicka od października tak ku**a, nie chce mi się pracować więc udaję że jestem chora. i sprawia mi ogrom przyjemności że nie zarabiam przez te dni ani grosza. ale jutro już idę, choćbym miała im tam zemdleć na magazynie...także sorry, że się nie odzywam, ale nie mam siły za bardzo. spodenki na siłownię przyszły z ebaya, a nawet nie mogę ich ubrać od razu i iść wypróbować ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- a co do wstawania, to ja co drugi tydzień mam na 6:00 do pracy i wstaję o 4:50... jak już czwartego-piątego dnia daję radę w miarę wstać bo się przyzwyczajam, to później znowu dwa dni wolnego i 5 dni na 14:00 i znowu wstaję o 9:00 i kładę się koło 1:00, więc bez sensu, a później znowu przyzwyczajaj się od nowa... i tak co dwa tygodnie świrowanie
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję pozeczkowa. Już wizaz mi złożył od Was życzenia. dziś nie mam ochoty na ciasto. Nie na wiele chcę
Ale pochodzę z kijkami
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wazne zebys wyzdrowiala... a ze zmianami mam dokladnie identyczne jak Ty- masakra. Do tego nie raz wypada mi praca w weekend a w tygodniu mam wolne (jak dzis) A jestem spiochem i na 6 do pracy musze wstac o 5 ![]() A i pannaatopowa- tez sto lat
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2015-05-19 o 16:14 |
|
|
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o 11:25 również wszystkiego najlepszego![]() Dziękuję dziewczyny za zyczenia ciasta brak, wino jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

Miesiąc temu jak robiłam, dodałam warzywa (bodajże paprykę, pora, fasolkę szparagową, pieczarki i na pewno przecier pomidorowy), trochę potartego żółtego sera i kaszę jęczmienną, i było pyszne. Zamroziłam wtedy ok. 12 sztuk. Jak już zlepię je w duże pierogi, to maziam je z góry jeszcze jajkiem żeby się ładnie zarumieniły w piekarniku i posypuję czarnuszką albo oregano. Także przykro mi, ale nie jestem w stanie podać dokładnego przepisu, bo zawsze robię calzone z głowy i na oko. 

i wazne by bylo proste (z owocami)

(wolne dzis)
co u Was.

Zazdroszczę, bo ja dzisiaj pewnie z domu się jeszcze nigdzie nie ruszę, a rolki stoją w kącie i spoglądają na mnie z wyrzutem