![]() |
#2671 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
No właśnie nie w każdym modelu, np. w Torino jest tylko biały stelaż do wyboru ![]() Od Silvii rózni się tylko wygladem, biały stelaż i łączenie tej eco skóry (czy co tam jest) z tkaniną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-05-29 o 18:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nooo faktycznie ![]() Ale ładny jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
żaden problem ![]() ![]() ![]() poza tym te położne zaznaczyły, że to co mówią, to ich punk widzenia (poparty dobrą literaturą i własnym doświadczeniem zawodowym), ale każda Mama może mieć inny pogląd na niektóre sprawy. Prawda jest taka, że powinnyśmy się w pewnym stopniu kierować własnym rozsadkiem i matczyną intuicją, ale zawsze warto zaczerpnąć informacji od kogoś "kto w tym siedzi" ![]()
![]() |
#2676 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiem Ci tak jeśli chodzi o ilość. Jak się spakuje te wielkie podpachy to już sporo miejsca zabierają ![]() aa też mam te apke,fajna jest ![]() Cytat:
Dla dziecka taka wyprawa pociągiem to nie lada przeżycie ![]() ![]() Oj tak mocno wierzę,że się uda. Mamy te 2 tyg urlopu,aby to ogarnąć. Niestety,ale im to dłużej trwa tym Jego zgryz na tym cierpi. Nie chcę aby potem miał problemy. Nie chcę też jednak,aby się nabawił jakiejś traumy, stąd metoda małych kroczków. Wierzę,że się uda Dziękuje Kochana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Popieram to co napisałaś o karmieniu z jednej piersi do końca,a nie przestawianiu. Dla ułatwienia dodam prosty patent,aby zapamiętać na której się zakończyło ![]() ![]() Fajnie,że masz takie warunki w szpitalu. To ma znaczenie, jeśli pierwsze wrażenie jest in plus,a nie skłania do ucieczki ![]() Cytat:
![]() Dziękuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to masowanie i przykładanie potem lodu to pamiętam z okresu nawału pokarmu. Faktycznie jak dostałam go w szpitalu to dokładnie tak postępowałam. Potem na co dzień już wcale. Także wg mnie to odnosi się do tego specyficznego okresu. Przyznam,że nic o wyciskaniu do końca nigdy nie slyszałam i osobiście tak nie robiłam ![]() Uważałabym ogólnie z takim odciąganiem do oporu,bo to może tak rozkręcić laktacje,że potem nas...zaleje. Jasne,że jeśli czujemy ,że piersi mogą eksplodować to dla własnego komfortu należy trochę odciągnąć. Jednak nie na maksa tylko do poczucia ulgi. Mi tak przynajmniej mówiono i tym się kierowałam. Ostrzegano mnie także przed nadmiernym używaniem laktatora jeśli ma się normalnie pokarm, właśnie z tego samego powodu. Wszystko się może rozkręcić do tego stopnia,że ciężko nam potem będzie opanować sytuacje. Jednak to wszystko moje spostrzeżenia na podstawie tylko mojego przykładu. Nie miałam problemu z laktacją(tfu tfu) i laktatora używałam tylko do ociągania kiedy produkcja była za duża,albo chciałam mieć zapasy ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
ech jakaś szara c zcionka mi się przypadkiem włączyła w poprzednim poście
![]() ![]() My w domu! powiem szczerzę,że liczyłam iż Mały padnie spać,bo drzemki nie było a od 6:30 na nogach. Tymczasem dopiero zasnął(bez kocyka ![]() ![]() Zjedliśmy pyyyyszny obiad, zwiedziliśmy trochę Helu(na nogach i Melexem ![]() Jutro za to jedziemy do ciotki TZ i tu już mnie przechodzą ciary. Jest mocno apodyktyczna i ogólnie "ciężka" we współżyciu . No nic, muszę uruchomić moją asertywność,bo coś czuję,że bez tego się nie obędzie. Do tego jemy u Niej obiad, a to typ pt "nałożę Ci jeszcze nie ważne,że już Ci uszami wychodzi" ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Mravka widze ze urlop uplywa pozytywnie - super
![]() ![]()
#2679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz? ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdam relacje oczywiscie ![]() ![]() Haa serio? No to to niezle. Poko co zatem Wladek nas pogodowo nie rozczarowal ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja co prawda nie mam doawiadczenia w karmieniu piersia ale nam na szkole rodzenia mowili, zeby na jedno karmienie przykladac jedna piers, na kolejne druga i tak na zmiane. Jesli chodzi o uzywanie laktatora to wlasciwie mowili zeby uzywac tylko w ostatecznosci i ewentualnie podczas przygotowania posilku jak mama ma jakies wyjscie. Tak to zalecali umiar, wlasnie po to zeby uniknac nawalu i zatorow, warto uzyc zeby sobie odrobinke ulzyc ale nie sciagac za duzo. O wyproznianiu piersi do konca jak dziecko nie do je nic nie mowili. Zimna kapusta ma przyniesc ulge piersiom, niby metoda naszych mam i babć ![]() Wiecej na razie nie pamietam ![]()
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Hej !
![]() Witam sie w sobotni poranek... ![]() ![]() Uciekam zrobic sobie jakas herbatke i chyba włączę tv bo co tu robic... TŻ spi, junior tez, a mi Julka tak fika w brzuszku ze sie leżeć nie da, przynajmniej jedna, ktora nie spi i mi towarzyszy hihi ![]()
#2685 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Roxana ale z Ciebie ranny ptaszek ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | ||
Zadomowienie
|
Yhy
![]() Cytat:
![]() To mialysmy podobna szkole z tego co piszesz ![]() ![]() Cytat:
![]() Uuu Roksana to ranny ptaszek znowu z Ciebie. Wybudza Cie cos konkretnie (Julka), czy budzisz sie z wyspania? Jak sie udalo wczoraj u Junior? Dziewczyny Sukces!!!! Dzis 5:50 slysze tupot Malych stop. Otwieraja sie drzwi naszej sypialni i slysze " udalo mi sie? " Pochwalilismy,wgramolil sie na trzeciego i dosypia obok ![]() Alez sie ciesze,ze Mu sie udalo! Zasypianie i cala noc bez kocyka!
||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Rozeznanie
|
Hej kobietki
![]() Ja dopiero teraz mam pobudkę i zaraz lecę sie wykąpać i szykować bo jadę odebrać Tż z poznania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak często bede przez weekend bo w końcu trzeba się mężem zająć przez weekend ![]() Także na w razie co to miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Na pierwsze śniadanie zrobiłam sobie płatki z mlekiem i właśnie zjadam w łóżku przy forum ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Ja juz się lepiej czuje choć rewelacji nie ma ale czas poprawić koronę i ruszać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Mravka gratuluję synkowi postępów ![]()
#2690 |
Zadomowienie
|
Witam sie w sobotnie przedpoludnie ;-) ja dzis nie spie od 5.30 bo deszcz po oknach dudnil, wiec spania nie bylo ale milusie lezakowanie i przytulaszczki <3 uwielbiam to
![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Beaciorq, my przywiezlismy wozek 3w1 w wv borze i sie zmiescil ;-) wiec spoko ;-) Mravka, dzielny synek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny pomysł z tą frotką ![]() jeśli chodzi o wyciskanie reszty pokarmu, to położne mówiły, że robi się to dlatego, że każdy nowy napływający pokarm różni się od tego poprzedniego ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2692 |
Zadomowienie
|
Mravka gratulacje dla synka ! Dzielny chlopak
![]() Ja znowu nie spalam pol nocy przez ten bol lewego boku, strasznie to rwie, masakra;/ a wizyta za dwa tygodnie dopiero, chociaz polozna mi juz mówiła ze sie wszystko rozciaga to i rwac moze. Pierwszy raz od kilku miesiecy z rana mnie strasznie zmulilo, mam nadzieje ze to z glodu a nie powrot porannych mdlosci ![]()
#2693 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja też ostatnio wstaję o 4 i kręcę się do 7 i zasypiam na godzinkę jeszcze ![]() Jess dziękuję za mocne kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzis jade po zaliczenie,a pozniej grill na dzialeczce u mamy ![]()
![]() |
#2695 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy Wy tez sie tak okropnie meczycie? Ja ledwie skonczylam odkurzac i padam, jakos mi duszno, chyba dzis jednak daruje sobie prasowanie bo cos goraco zaczyna sie robic... Chyba ze z pomoca wiatraka cos pojdzie... :-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() U nas na osiedlu dzis i jutro organizują dzien dziecka z roznymi atrakcjami fajnie ![]() ojj tak, wczoraj starlam podłogi i poszlam lezec... |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry. A ja dziś znów sama. TŻ późno wróci
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja o 2.30 się obudziłam i tak czuję ból z boku brzucha. Dotykam i taka twarda gulka. Aż TŻ budziłam i to stópka małego była. Normalnie jak na filmach czy zdjęciach. Silny ten mój Synek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
oj, żebyś wiedziała
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
A mi przyszły kosmetyki za które nie zabralo mi jeszcze z konta
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.