|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Dziekuje !! ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Co do tego smoko-podajnika to mi to nie podeszło, wydaje sie zbedne i takie dziwne ![]() Osobiście wole jak sie dziecko uczy jesc z łyżeczki ... No nie wiem, dla mnie dziwny wynalazek i juz co wcale nie oznacza ze nie jest praktyczny. Moze akurat... Ale my nawet nie bedziemy tego kupować i testować
|
|
#2642 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieki za wskazowki dot karmieniw i diety, dla mmie to bardzo przydatne takze jeszcze raz dzieki ja zamierzam karmic z 1 cycka a z drugiego w tym czasie sciagac pokarm i robic tak w przypwdku jak bede planowala wyjsc i zostawić maluszka z tatusiem ![]() Cytat:
Cytat:
Narobie wam smaka mam czeresnie i truskawki u mnie w warzywniaku sa po 18 i 11 zl za kg takze nie poszalalam z iloscia.-------- Ajjj dzis 29 tydzien zaczynam ) zazdroszczę tym co juz w 32 sa, ojjjj zazdroszczę )
Edytowane przez beaciorq Czas edycji: 2015-05-29 o 13:49 |
|||
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
mms, super, już sobie całego Twojego posta zapisałam... chociaz akurat to co lubię z warzyw i owoców jest na "uważaj/unikaj"
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mdłości też?! ![]() To być może stąd ich powrót w 3 trymestrze ![]() Ooo czereśnie też chętnie zjadłabym ![]() Jutro na polowanie ruszę, bo dziś nie mam siły ... |
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze zamówiłam w środę wózek a mi jeszcze z konta nie pobralo za niego wiec ciągle pan musi czekać z wysyłką bo przecież kasynie dostał, to samo z kosmetykami również brałam w środę płacąc przez paypal i na koncie paypal jest ta kwota ze zapłaciłam a bank tez jej nie wysłał jeszcze
|
#2646 | |
|
Zadomowienie
|
no niestety...... ja juz odstawiam bo moze tez mnie tak muli przez to :/
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
) w koncu sie doczekasz ) nasz juz na nas czeka w sklepie po tygodniu od zamówienia ale pojedziemy dopiero w srode po niego.Dziewczyny, ktore juz maja swoje wozki, duze jest pudlo w ktore sa zapakowane? Do sedana sie zmiesci? moje pytanie kieruje glownie do posiadaczek bebetto, ale tez do innych (Roxiiii? Wiem ze u ciebie juz jest wozeczek) bo wymiary powinny być chyba podobne nie?
|
|
|
|
|
#2647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Panikuję właśnie jak za rzadko mnie kopie i Go muszę zmotywować czymś słodkim i wtedy się uspokajam. Ale jeśli Cię to niepokoi to zawsze możesz do lekarza się wybrać i upewnić czy wszystko jest ok![]() mms_22 Kochana bardzo dziękuję za tą listę. A może było coś mówione o częstotliwości karmienia? Wiem, że się mówi, żeby karmić na żądanie, ale czy ja będę wiedziała kiedy I jak długo karmić.. Boję się tego troszkę.A w ogóle to dzień dobry. Ja od rana sprzątam i gołąbki robiłam. A teraz chwila odpoczynku w końcu. Nie ma co namachałam się ścierą dzisiaj. a i byłam w polskim sklepie i w poniedziałek ma być botwinka;d Z czego sie strasznie cieszę. |
|
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana myśmy odbierali vw polo akurat wozek plus fotelik. Łatwo nie było zwłaszcza, ze na tylnim jeszcze junior siedział z fotelikiem ale daliśmy rade
|
|
#2649 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie sie sprawdza kiedy wprowadzamy owoce jako przekąski, np. na spacerze, a maluch jeszcze nie ma tyle ząbków, żeby bezpiecznie żuć albo nie ma w ogóle, ale ciamkać już coś ciekawego chce. Dzięki temu też masz pewność, że się nie zakrztusi oderwanym/odgryzionym kawałkiem. Zdecydowanie nie nadaje się toto do karmienia (tu łyżeczka albo łapki), natomiast jest świetne do przekąszania. Cytat:
Z warzywami, owocami i nabiałem trzeba uważać o tyle, że warto po kolei wprowadzać i obserwować, czy nic się nie dzieje Nam jeszcze apropo nabiału mówili, żeby uważnie czytać składy i wybierać jogurty, kefiry czy maślanki bez mleka w proszku i żeby wprowadzać od jogurtów, czyli jogurty - maślanka/kefir - ser biały - mleko/ser żółty na końcu. Cytat:
Cytat:
Co do unikania, poza wysokoprocentowym alkoholem, to specjalnie bym się nie przejmowała - obserwować przy wprowadzaniu, ale jeśli nic się nie będzie działo jeść na zdrowie, bo np. takie pomidory owszem mogą być silnym alergenem, ale z drugiej strony, jeśli dziecko nie zareaguje źle to warto jeść, bo mają bardzo dużo witamin i mikroelementów |
||||
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gołąbki
|
|
|
|
|
#2651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo wszystko sorry ale nie przekonuje mnie to chociażby kazda z Was mi tu opowiadanie na ten temat napisała Junior był wychowany bez tego, swietnie sobie radził z każdym jedzonkiem a i nigdy nie było akcji z zaksztuszeniem... Tak jak chyba beaciorq tu napisała - wyglada to niezbyt apetycznie a i sama bym z takiego czegoś jesc nie chciała :P ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Co nie ?!
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadlabym, ale nie mam sily zrobic |
|
|
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybko załapiesz, kiedy Maluch płacze na jedzenie, a kiedy na pieluchę, a kiedy na coś innego U mnie sprawdzał się też test palca - jak Janek wył, a nie byłam pewna dlaczego przykładałam mu mały zgięty palec do ust - jak zaczynał go ciamkać znaczyło, ze czas na papu ![]() Karmić, aż się naje, czyli nie wypluje piersi ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() U mnie się sprawdziło właśnie do przekąsek - Młody lubił w tym jabłko mamlać A łatwiej mu się taki uchwyt trzymało i z dzioba tak łatwo nie wypadało. A przekonywać nie musi - nie ma obowiązku lubienia/korzystania/zgadzania się ze wszystkim i wszystkimi
|
||
|
|
|
#2654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że rzeczywiście instynkt podpowie co i jak test palca- będe musiała wypróbować Wbrew pozorom gołąbki mi zajęły chwile moment. Teraz tylko się gotują na wolnym ogniu
|
|
|
|
|
#2655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dzisiaj bylysmy za wózkiem nie do mnie a byłam w jakimś sklepie abc dziecka
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2657 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja wczoraj po szkole rodzenia padłam na ryj zasnęłam jak dziecko po tych zajęciach stwierdzam, że coraz bardziej boję się porodu Dzisiaj od rana piorę, bo trzeba przygotować ciuchy na wyjazd a, że pogoda ładna to szybko schnie byłam też na zakupach, pół miasta złaziłam, nogi mi do w Pepco tyle słodkich rzeczy dla Maluszków nawet pieluchy flanelowe tam mają ![]() Cytat:
super, że Mała rośnie jak należy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciągle się tylko człowiek zamartwia... ![]() Cytat:
![]() Mówisz, że słońce? ![]() Cytat:
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||||||
|
|
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2659 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale Cię męczy
Gratulacje już blisko ![]() Cytat:
nie wiem co jest grane ![]() Cytat:
na pewno uda Mu się odstawić ![]() Cytat:
Ja się wybieram po wakacjach...Cytat:
czuję się "mądrzejsza"
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też raczej zdecyduję się na Torino, tylko trochę się waham... bo któraś dziewczyna pisała tutaj na forum o tym całym białym stelażu, że będzie się brudzić itp i juz sama nie wiem:/ ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
I tego boję sie najbardziej, że czegoś nie będę wiedziała zjem i malutkiej zaszkodzę:/ jejku...o tym karmieniu piersią do końca i dopiero później drugą też nie miałam pojęcia...:/ |
||
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od początku ciąży mi się marzą...
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pod koniec czerwca bede zamawiać )
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie mam zamiaru kupić tego, po to, żeby zastąpić łyżeczkę, ale po to, żeby podawać Małemu na przykład zamiast gryzaczka no ale ile ludzi tyle opinii i to oczywiste, że to co jednym się podoba - innym nie musi ![]() Cytat:
a i jeszcze sobie przypomniałam, że położna mówiła, żeby przed karmieniem delikatnie pomasować pierś, z której będziemy karmić, a po karmieniu przyłożyć lód lub schłodzony liść kapusty ogólnie powiem Wam, że te nasze położne, które prowadzą zajęcia - mimo długoletniego stażu pracy (bo jedna aż 20 lat) są takie "nowoczesne" ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- a i jeszcze jedno ![]() sorry, ze tak rzucam postami, ale teraz mi się przypomniało: położne mówiły też, że jeżeli dziecko się naje i skończy ssać pierś, a jeszcze w niej coś zostało, to powinnyśmy to wycisnąć do końca no i ważna zasada (chociaż o tej pewnie wiecie) - ile pokarmu "oddamy" - tyle napłynie
|
|
#2667 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie każda taka informacja jest na wagę złota i bardzo chętnie je czytam
|
||
|
|
|
#2668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) my wzielismy vulcano z szarym stelazem. Tez bardzo chciałam bialy ale te biale felgi.... ojj u mnie bylyby caly czas czarne pewnie :pMmsik moja kopalnio wiedzy |
|
|
|
|
#2669 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2670 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Torino piękny Cytat:
i tylko z tego powodu zrezygnowałam z Torino
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

)
co wcale nie oznacza ze nie jest praktyczny. Moze akurat... Ale my nawet nie bedziemy tego kupować i testować 
ale ciemnota, nie?

zasnęłam jak dziecko
super, że Mała rośnie jak należy 
ciągle się tylko człowiek zamartwia...